quote:Op maandag 13 januari 2014 18:15 schreef Sauslepel het volgende:
Heb zojuist wat inkopen gedaan op de markt. Ik weet enerzijds niet wat ik gekocht heb, en anderzijds weet ik niet wat ik er mee moet. Hulp zou welkom zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tevens heb ik bij de slager ook nog het volgende gekocht:SPOILER: niet voor vegetariërsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb het vermoeden dat het kippenlevertjes zijn, ze lagen namelijk in het kipgedeelte bij de slager, maar bevestiging is altijd welkom
Ben ook benieuwd wat ik er eventueel mee zou kunnen doen.
Bij voorbaat dank![]()
1 pastinaakquote:
2 biet
3 knolraap
4 aardappel (ras ben ik niet goed in, ik denk bintje of roseval)
5 puntpaprika (zoetig van smaak)
6 ook
7 koolrabi![]()
3 kan ook een meiraap zijn, maar als het radijs achtig is is het allemaal ongeveer hetzelfde
is 7 niet gewoon een Taro?Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
7 is volgens mij geen koolrabi, die heb ik namelijk bij dezelfde verkoper ook zien liggen. Maar deze is echt veel kleiner dan een standaard koolrabi.
Op de plaatjes van koolraap zien ze er ook best wel ruw uit aan de buitenkant, mijn 'koolraap' is erg glad en ook helemaal wit (dus niet zoals op alle plaatjes een paarse gloed)
Edit: Tevens lijkt het me nuttig om te vermelden dat ik de producten op de markt in Budapest gekocht heb. (anders had ik wel geweten wat ik gekocht had)
Zou denk ik wel Taro kunnen zijn, ziet er wel ongeveer zo uit en ook de andere knolletjes uit dezelfde schaal zagen er wel ongeveer uit zoals de plaatjes op internetquote:Op maandag 13 januari 2014 18:36 schreef sirdanilot het volgende:
3 kan ook een meiraap zijn, maar als het radijs achtig is is het allemaal ongeveer hetzelfde
is 7 niet gewoon een Taro?
[ Bericht 34% gewijzigd door Sauslepel op 13-01-2014 19:00:34 ]![]()
7 lijkt wat op een aardpeer, edit, taro zou ook kunnenIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Ja, aardpeer. Is precies zoals op de plaatjes.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
7 lijkt wat op een aardpeer, edit, taro zou ook kunnen![]()
Enige tips over wat ik er mee kan doen? Zou enorm gewaardeerd worden![]()
![]()
1 peterseliewortel
2 biet
3 meiraap
4 aardappel
5 Rode puntpaprika
6 Groen puntpaprika
7 aardpeerMijn website: Aziatische-ingrediënten.nl![]()
Aardpeer is erg lekker, maar kan winderigheid veroorzakenIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Wat leuk om het zo te kopen en dan te bekijken wat het is en wat je ermee gaat doen
Die groene paprika is niet zo pittig, heeft alleen iets meer bite dan een gewone groene paprika. Lekker om te vullen met bijv. gehakt, ui, tomatenstukjes, groene kruiden zoals peterselie en rijst/couscous en dan in de oven bakken. Dan komt de smaak er goed uit.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
ik heb het nooit klaar gemaakt, maar is het niet een enorme rotklus met schoonmaken? Ik heb tot nu toe alleen vrij kleine aardperen (maatje kriel) zien liggen in de winkel hier in de buurt. Lijkt me dat er zo weinig van over blijft als je dat gaat schillen.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Aardpeer is erg lekker, maar kan winderigheid veroorzakenOh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Schillen is idd kutwerk, de aardappel is niet voor niets zo een succesvol landbouw gewasquote:Op maandag 13 januari 2014 20:42 schreef Molo het volgende:
[..]
ik heb het nooit klaar gemaakt, maar is het niet een enorme rotklus met schoonmaken? Ik heb tot nu toe alleen vrij kleine aardperen (maatje kriel) zien liggen in de winkel hier in de buurt. Lijkt me dat er zo weinig van over blijft als je dat gaat schillen.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Hier ga ik morgen mee aan de slag!quote:Op maandag 13 januari 2014 19:25 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Aardpeer Salade by FotoosVanRobin, on FlickrDank
Ben van mezelf helemaal geen kookgod, ben vooral blij dat er mensen zijn die wel weten wat ik gekocht hebquote:Op maandag 13 januari 2014 20:37 schreef Molo het volgende:
Wat leuk om het zo te kopen en dan te bekijken wat het is en wat je ermee gaat doen
Die groene paprika is niet zo pittig, heeft alleen iets meer bite dan een gewone groene paprika. Lekker om te vullen met bijv. gehakt, ui, tomatenstukjes, groene kruiden zoals peterselie en rijst/couscous en dan in de oven bakken. Dan komt de smaak er goed uit.. Dwing mezelf om af en toe gewoon wat spullen te kopen en maar te kijken wat ik er van kan maken, omdat maar 2 of 3 gerechten klaarmaak
Ben nu trouwens de 'kippenlevertjes' aan het bakken in boter, heb er ook een scheut rode wijn bij gedaan. Maar zie wel dat er ook kippenhartjes tussen zitten en andere dingen die ik niet helemaal kan plaatsen. Waarschijnlijk heb ik dus een 'kiporganenmix' gekocht![]()
![]()
Gaat de boel dan niet liggen koken in de rode wijn?
Ik vind rode wijn door eten eigenlijk alleen lekker als het goed ingekookt is of echt een gloeiendhete pan een beetje afblust, anders is het zo wrang en zurig.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Eerst gebakken in boter, daarna afgeblust met wijnquote:Op maandag 13 januari 2014 20:57 schreef Molo het volgende:
Gaat de boel dan niet liggen koken in de rode wijn?
Ik vind rode wijn door eten eigenlijk alleen lekker als het goed ingekookt is of echt een gloeiendhete pan een beetje afblust, anders is het zo wrang en zurig.
Levertjes zijn erg lekker, de hartjes ook wel (maar een beetje taai), het overige deel, waarvan ik vermoed dat het nieren zijn is ook erg lekker![]()
![]()
Respect voor je 'organenmix' avontuurik zou dat niet zomaar kopen en eten zonder precies te weten wat het is.. maar ik heb dan ook nog nooit nier en hart gehad. Wel levertjes, met spek erom
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom![]()
Heb helaas niet alle ingrediënten kunnen vinden voor de aardpeersalade, maar ik ga er in de nabije toekomst zeker mee aan de slag.Zeker de moeite waard. Het was erg lekker ondanks dat ik ze gewoon redelijk simpel gebakken had, ik denk dat je er echt een godenmaal van kan maken als je een betere bereidingswijze hebtquote:Op maandag 13 januari 2014 22:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
Respect voor je 'organenmix' avontuurik zou dat niet zomaar kopen en eten zonder precies te weten wat het is.. maar ik heb dan ook nog nooit nier en hart gehad. Wel levertjes, met spek erom
Tevens zijn die organen spotgoedkoop, omdat geen enkele huismoeder dat durft voor te schotelen![]()
![]()
Kippehartjes is éé nvan de weinige orgaanvleesdingen die ik lust; ook tong vind ik wel lekker. Ik hou echter niet van een sterke leversmaak, daarom lust ik levertjes niet. Nier heb ik nog nooit geproefd.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Probeer eens foie grasquote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:15 schreef sirdanilot het volgende:
Kippehartjes is éé nvan de weinige orgaanvleesdingen die ik lust; ook tong vind ik wel lekker. Ik hou echter niet van een sterke leversmaak, daarom lust ik levertjes niet. Nier heb ik nog nooit geproefd.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Probeer ook eens lamslever...quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:15 schreef sirdanilot het volgende:
Kippehartjes is éé nvan de weinige orgaanvleesdingen die ik lust; ook tong vind ik wel lekker. Ik hou echter niet van een sterke leversmaak, daarom lust ik levertjes niet. Nier heb ik nog nooit geproefd.Siesta & Fiesta!![]()
Mhh, misschien dat die inderdaad anders smaken. Maar ik ben eigenlijk meer benieuwd naar zwezerik, helaas is dat een beetje aan de dure kant voor mijn studentenbudget. Niertjes moet ik gewoon nog een keer proberen. Ook tripe (pens) lijkt me wel lekker.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Pens vind ik smerig. Zwezerik is echt heerlijk
(Foie gras ook, maar dat lijkt in de verste verte niet op de typische leversmaak bij kip of varken ofzo).Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ik vond kippenlevertjes helemaal niet zo'n 'typisch' smaakje hebben, alleen een klein beetje ijzerig. De structuur vind ik typischer.
Oh, ik wil nog een keer zelf cranberry leverpaté maken! Of een terrine met lever. Dat lijkt me echt stoer.Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom![]()
Ik vind zwezerik helemaal niet zo duur eigenlijk. En het schijnt dat lamszwezerik bij de islamitische slager zowat te geef is. Ik heb een paar jaar geleden eens zwezerik gemaakt voor een of ander diner, het is niet zo heel veel werk maar het vraagt wel enige toewijding, en vooral aanwezigheid. Je moet ze namelijk goed spoelen dus met tussenpozen het water verversen.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
Mhh, misschien dat die inderdaad anders smaken. Maar ik ben eigenlijk meer benieuwd naar zwezerik, helaas is dat een beetje aan de dure kant voor mijn studentenbudget. Niertjes moet ik gewoon nog een keer proberen. Ook tripe (pens) lijkt me wel lekker.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.![]()
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan?
(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Uykulukquote:Op woensdag 15 januari 2014 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan?
(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Turken zien het als slachtafval, niet als delicatessequote:Op woensdag 15 januari 2014 13:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind zwezerik helemaal niet zo duur eigenlijk. En het schijnt dat lamszwezerik bij de islamitische slager zowat te geef is. Ik heb een paar jaar geleden eens zwezerik gemaakt voor een of ander diner, het is niet zo heel veel werk maar het vraagt wel enige toewijding, en vooral aanwezigheid. Je moet ze namelijk goed spoelen dus met tussenpozen het water verversen.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Waar denk je dat het Engelse woord 'offal' vandaan komt?quote:Op woensdag 15 januari 2014 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Turken zien het als slachtafval, niet als delicatesseWees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.![]()
Trek je kromzwaard en wijs daarmee bij hem aan of je keel of hartzwezerik wil.quote:Op woensdag 15 januari 2014 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan?
(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.![]()
Hallon
Ik ga Beef Teriyaki maken, en daar wil ik rijst bij serveren. Alleen gewoon kale rijst vind ik zo saai, en pindasaus eroverheen gooien vind ik vies en saai en totaal niet bij het gerecht passen. Maar hoe kan ik de rijst lekker maken zodat het bij dit gerecht past?![]()
In elk Turkse winkel/slagerij waar ik kom (diverse in Rotterdam en twee in mijn eigen dorpje) staat een Turkse kruidenier/slager die voldoende Nederlands spreekt om al mijn rare verzoeken om ingrediënten te snappen. Dus misschien heb ik tot nu toe geluk gehad, maar ik zou me er niet al te druk om maken.quote:Op woensdag 15 januari 2014 13:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ja maar hoe maak ik een turkse slager duidelijk dat ik zwezerik wil, kent hij dat woord dan?
(niet om racistisch te doen hoor, maar ook de gemiddelde hollander zal niet weten wat het is)
En inderdaad, zoals Piet al zei: uykuluk. Google Translate is je vriend!
Let me see you stripped down to the bone![]()
Uit het Middle Englishquote:Op woensdag 15 januari 2014 13:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Waar denk je dat het Engelse woord 'offal' vandaan komt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Klopt:quote:quote:offal (n.) late 14c., "waste parts, refuse," from off + fall (v.); the notion being that which "falls off" the butcher's block; perhaps a translation of Middle Dutch afval.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.![]()
Je hebt bij Teriyaki een saus als ik mij niet vergis? Verder is gewoon witte rijst erg smakelijk bij een stevig smakend gerechtquote:Op woensdag 15 januari 2014 13:50 schreef RenRen- het volgende:
Hallon
Ik ga Beef Teriyaki maken, en daar wil ik rijst bij serveren. Alleen gewoon kale rijst vind ik zo saai, en pindasaus eroverheen gooien vind ik vies en saai en totaal niet bij het gerecht passen. Maar hoe kan ik de rijst lekker maken zodat het bij dit gerecht past?In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Ikzelf vind witte rijst ook wel lekker...quote:Op woensdag 15 januari 2014 13:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt bij Teriyaki een saus als ik mij niet vergis? Verder is gewoon witte rijst erg smakelijk bij een stevig smakend gerecht
Ik koop er wel een pot pindasaus bij voor de haters![]()
![]()
Bij zo'n Beef Teriyaki zit toch sowieso voldoende saus? Tevens lijkt me dat pindasaus de hele smaak van het gerecht verkloot. Dan kun je misschien beter iets van gebakken (rode) ui/prei door de rijst mengen, maar zelfs dat lijkt me persoonlijk niet echt nodig.quote:Op woensdag 15 januari 2014 13:58 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Ikzelf vind witte rijst ook wel lekker...
Ik koop er wel een pot pindasaus bij voor de haters![]()
Lijkt mij ook niet, de saus smaakt erg sterk, bruine suiker, mirin, sake en soy, daar heb ik graag witte rijst bijIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Als je echt haters krijgt kun je denk ik beter een bakje appelmoes inclusief kersje voorschotelen. Hopen dat ze de hint begrijpen![]()
![]()
Wat je wel zou kunnen proberen, is een japans rijstgerecht. Bijvoorbeeld dit
Maar eerlijk gezegd is gewoon witte rijst ook gewoon voldoende.Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)![]()
Okee, ik geef dan maar gewoon antwoord in plaats van ook maar zeggen dat je witte rijst gewoon lekker moet vinden..quote:Op woensdag 15 januari 2014 13:50 schreef RenRen- het volgende:
Hallon
Ik ga Beef Teriyaki maken, en daar wil ik rijst bij serveren. Alleen gewoon kale rijst vind ik zo saai, en pindasaus eroverheen gooien vind ik vies en saai en totaal niet bij het gerecht passen. Maar hoe kan ik de rijst lekker maken zodat het bij dit gerecht past?
Dit is simpel, smakelijk en leidt niet teveel af van je teriyaki:
http://www.skinnytaste.com/2009/03/chipotle-cilantro-lime-rice-4-pts.html
Als je het wat Japanser wilt houden kun je natuurlijk je rijst ook een sushi-eske behandeling geven met 3 el rijstazijn, 1 el suiker en 1 tl zout (goed door elkaar kloppen tot de suiker is opgelost en het mengsel dan door je warme rijst scheppen
Let me see you stripped down to the bone![]()
quote:Op woensdag 15 januari 2014 14:15 schreef Sauslepel het volgende:
Als je echt haters krijgt kun je denk ik beter een bakje appelmoes inclusief kersje voorschotelen. Hopen dat ze de hint begrijpen!
Bedankt voor de recepten, zo eens goed bekijkenJa, ik vind rijst echt heel lekker, maar ik snap ook wel dat mensen het een beetje meh kunnen vinden. Rijst is natuurlijk niet echt een explosie van smaken. Daarom wou ik weten hoe ik dat een beetje smaakvoller kan maken
![]()
Hoi Piet! Een vraagje; vandaag hebben we onze big Henkie opgehaald van de slager, en hij heeft voor ons een 'rib roast' gesneden. Dus 6 ribkarbonades aan een stuk met een flinke laag rugspek en zwoerd er nog aan. Heb jij een goed idee hoe we hier straks met Pasen een lekker hoofdgerecht van kunnen maken? Ik wil het graag in de oven bereiden, maar hoe doe ik dat het beste? En nog tips voor bijgerechten?"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!![]()
Niertjes moet je goed wassen anders smaken ze vies. Pens kunnen ze goed in Spanje. Ik vind het niet vies naar ik ga het ook niet maken. Toen ik nog in Madrid woonde at ik het nog wel eens in een restaurant tussen de middag. Callos a la madrileņa met kikkererwten.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
Mhh, misschien dat die inderdaad anders smaken. Maar ik ben eigenlijk meer benieuwd naar zwezerik, helaas is dat een beetje aan de dure kant voor mijn studentenbudget. Niertjes moet ik gewoon nog een keer proberen. Ook tripe (pens) lijkt me wel lekker.Siesta & Fiesta!![]()
Pekelenquote:Op woensdag 15 januari 2014 14:51 schreef Miss_Isis het volgende:
Hoi Piet! Een vraagje; vandaag hebben we onze big Henkie opgehaald van de slager, en hij heeft voor ons een 'rib roast' gesneden. Dus 6 ribkarbonades aan een stuk met een flinke laag rugspek en zwoerd er nog aan. Heb jij een goed idee hoe we hier straks met Pasen een lekker hoofdgerecht van kunnen maken? Ik wil het graag in de oven bereiden, maar hoe doe ik dat het beste? En nog tips voor bijgerechten?
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,
[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 15-01-2014 16:31:29 ]In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Neem een mooie basmatti rijst?quote:Op woensdag 15 januari 2014 14:23 schreef RenRen- het volgende:
[..]!
Bedankt voor de recepten, zo eens goed bekijkenJa, ik vind rijst echt heel lekker, maar ik snap ook wel dat mensen het een beetje meh kunnen vinden. Rijst is natuurlijk niet echt een explosie van smaken. Daarom wou ik weten hoe ik dat een beetje smaakvoller kan maken
En er zit toch saus bij het vlees?In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Er zit saus bijquote:Op woensdag 15 januari 2014 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een mooie basmatti rijst?
En er zit toch saus bij het vlees?En... Nee... Dat hebben ze niet bij de supermarkt, zal zo even kijken of ze het bij een toko hebben
![]()
![]()
Dank voor de tips! Maar uhh, wiebervorming..? Je bedoelt in ruitjes of zo? En als je het dan in de oven doet hoeven er verder geen kruiden of olie of een laklaagje o.i.d. op?quote:Op woensdag 15 januari 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pekelen
5 Liter Water
2 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,
Qua bijgerechten denk ik dat we iets minder winter-achtigs willen, aangezien we het met Pasen willen serveren. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat smaken
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |