abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140806256
oh oh..... pizzadeeg staat te rijzen maar ik heb er geen olie door gedaan. Is dat erg?
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  Moderator zaterdag 7 juni 2014 @ 14:45:57 #184
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140806319
Nee, lekker laten gaan ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_140806346
dank je. rijzen gaat als een speer met dit weer :D
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_141252191
Hey! Een zelf-maak-pizza topic!

Ik gebruik een Turks brood wat ik door midden snij als bodem. Dat besprenkel ik eerst met wat olijfolie en dan kort in de oven wat aan het voorverwarmen is. Dan gooi ik er van alles op en gaat hij weer in de oven.

Telt dit hier in dit topic?
pi_141612381
quote:
11s.gif Op woensdag 18 juni 2014 18:01 schreef Qunix het volgende:
Hey! Een zelf-maak-pizza topic!

Ik gebruik een Turks brood wat ik door midden snij als bodem. Dat besprenkel ik eerst met wat olijfolie en dan kort in de oven wat aan het voorverwarmen is. Dan gooi ik er van alles op en gaat hij weer in de oven.

Telt dit hier in dit topic?
Laat je dan inspireren in dit topic, want binnen notime maak je echte pizza's als je je er even in verdiept.
Waar hebben we het over? Hij bestaat toch niet!
pi_141897190
quote:
11s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 14:43 schreef Aiko_ het volgende:
oh oh..... pizzadeeg staat te rijzen maar ik heb er geen olie door gedaan. Is dat erg?
Moet er olijfolie door dan? Nooit gedaan _O-
pi_141897217
Snel vraagje: Ik probeer stokbroden van dat deeg te maken, liggen nu nog een keer te rijzen op de bakplaat. Gaat dit langer of even lang in de oven vergelijken met een normale pizza? Of valt het niet te vergelijken?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2014 18:44:34 ]
pi_141897223
Hoeft niet, kan.

Oh, en ik mis Maximus en z'n foto's ;( :'(
Ja doei.
pi_141897256
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef motorbloempje het volgende:
Hoeft niet, kan.
Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2014 18:45:03 ]
  maandag 7 juli 2014 @ 20:47:40 #192
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142020092
aint nothin better than a homemade pizza:


(korst beetje omgevouwen omdat die groter was dan de steen, en zo een mooie rand om alles binnenboord te houden :) ).
  maandag 7 juli 2014 @ 20:50:23 #193
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142020293
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.
Ik vind het deeg zachter en soepeler
pi_142036592
Bestron Pizza machine nu voor ¤60 bij de kijkshop. lijkt mij een aardig aanbieding?

http://www.kijkshop.nl/dagdeals
pi_142036802
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef motorbloempje het volgende:
Hoeft niet, kan.

Oh, en ik mis Maximus en z'n foto's ;( :'(
+1
  woensdag 9 juli 2014 @ 17:21:48 #196
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142101093
Als pizza deeg in de koelkast heeft gestaan rijst het daarna weer verder als het op kamertemperatuur is of niet meer?
  Moderator woensdag 9 juli 2014 @ 17:58:22 #197
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142102507
Ook in de koelkast rijst deeg, alleen duurt het langer. Als je het er weer uit haalt gaat het weer sneller rijzen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 9 juli 2014 @ 19:06:02 #198
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142104570
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 17:58 schreef derLudolf het volgende:
Ook in de koelkast rijst deeg, alleen duurt het langer. Als je het er weer uit haalt gaat het weer sneller rijzen
Ok top ^O^
  woensdag 9 juli 2014 @ 22:05:53 #199
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142113550
Koelkast zelfs beter. Gaat langzamer dus wss meer smaak op gang. Ook wordt beweerd dat koud rijzen meer zoutig smaakt
pi_142245665
Hoe weet je of de gist "op" is? Als het deeg niet meer kan rijzen?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 13 juli 2014 @ 18:11:08 #201
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142248164
Ja. Of als die groen is.
Een mengsel met gist kan ook langzaam op gang komen maar vermenigvuldigt zich he. Dus eventjes geduld hebben kan ook noodzaak zijn bij wat oudere gist.
  Moderator zondag 13 juli 2014 @ 23:31:55 #202
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142266026
Vandaag een pizza bij de shoarma boer gehaald. Ze leveren alle pizza's standaard met Goudse kaas :') Ook de pizza mozzerela staat beschreven als: tomaat, kaas, mozerella.

Dus ik bestel ik die, zonder kaas en met ham. Krijg je vervolgens een pizza met 5 lichte vlekjes... Dat zal de mozzerla wel geweest zijn. Volgende keer zelf weer bakken...
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 14 juli 2014 @ 10:52:12 #203
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_142275582
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 22:05 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Koelkast zelfs beter. Gaat langzamer dus wss meer smaak op gang. Ook wordt beweerd dat koud rijzen meer zoutig smaakt
Ik denk toch dat daar zuur moet staan
Drop you like an ill, bad habit
  maandag 14 juli 2014 @ 10:53:16 #204
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_142275608
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 16:57 schreef robuust89 het volgende:
Hoe weet je of de gist "op" is? Als het deeg niet meer kan rijzen?
Eerst aanmaken in (lauw)water met een beetje suiker als het dan in 15 minuten geen bellen heeft gevormd is de gist "dood""

Ik moet binnenkort ook maar weer eens aan het bakken...
Drop you like an ill, bad habit
  maandag 14 juli 2014 @ 17:16:44 #205
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142289570
Warm rijzen veroorzaakt in het algemeen een wat zuurdere smaak hoor?
Geur iig.
  maandag 14 juli 2014 @ 17:33:48 #206
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142290171
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 23:31 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag een pizza bij de shoarma boer gehaald. Ze leveren alle pizza's standaard met Goudse kaas :') Ook de pizza mozzerela staat beschreven als: tomaat, kaas, mozerella.

Dus ik bestel ik die, zonder kaas en met ham. Krijg je vervolgens een pizza met 5 lichte vlekjes... Dat zal de mozzerla wel geweest zijn. Volgende keer zelf weer bakken...
Proest.... _O- _O_ _O-

Gast.... wat..?

_O-

Bak ze beter zelf maar inderdaad... :+
(trouwens wees blij dat er goudse op zit ipv analoogkaas)

Het is patat.. en het is mozzarella..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_142317362
De afgelopen periode hebben we regelmatig pizza's gemaakt in onze houtgestookte pizzaoven. Het resultaat is qua smaak prima. Maar het lastigste vind ik toch het vormen van een goede bodem. Ik gebruik tot dusverre normale bloem van de Aldi en AH en heb geëxperimenteerd met meer en minder water en langer en korter rijzen. Het vormen van de pizza in de hand lukt me niet. Na een schijfje van 20 cm komen er gaten in. Uiteindelijk kom ik dan toch weer op de deegroller uit. Lastig van de deegroller vind ik dat je de pizza dan vaak niet mooi rond krijgt en als je deze dan op neemt hij door de elasticiteit van het deeg weer krimpt. Zachter deeg met meer water is weer ontzettend plakkerig, waardoor je toch weer veel bloem moet gebruiken, wat dan weer door het deeg opgenomen wordt. Al met al kost dit vaak veel tijd en veel rotzooi op het aanrecht. Ik heb natuurlijk de nodige filmpjes en recepten bekeken, maar mijn deeg lijkt vaak een eigen wil te hebben. Graag advies van de ervaren pizza bakkers.
pi_142317444
Na het goed! kneden van het deeg laten rijzen, na de eerste rijs opdelen en opbollen. Na het opbollen het deeg goed laten rusten. Vervolgens het deeg heel voorzichtig oppakken en vormen. Als je het deeg goed laat rusten en sowieso goed gekneed hebt bij het maken van het deeg zou je er geen gaten in moeten krijgen..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')