abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_143127580
Probeer het eens met tipo00 (zie recept(en) in de OP, vooral die van O+ Maximus ;( O+ ) en ik denk dat je betere resultaten krijgt dan met patentbloem.
Ja doei.
pi_143128930
De temperatuur is van vele grotere invloed, dan de maling heb ik gemerkt.
pi_143129127
quote:
3s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Probeer het eens met tipo00 (zie recept(en) in de OP, vooral die van O+ Maximus ;( O+ ) en ik denk dat je betere resultaten krijgt dan met patentbloem.
Ik heb juist een uitstekende korst met het huidige recept. Ging m'n brood bakken maar zo goed! oO<

Wat maakt het tipo00 recept dan beter? Luchtiger deeg ofzo?
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 17:20:28 #254
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143129639
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:02 schreef Setheh het volgende:

[..]

Ik heb juist een uitstekende korst met het huidige recept. Ging m'n brood bakken maar zo goed! oO<

Wat maakt het tipo00 recept dan beter? Luchtiger deeg ofzo?
Meer gluten, dus het deeg is elastischer.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143137545
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Meer gluten, dus het deeg is elastischer.
Het lijkt me vooral handig voor mijn broodrecepten, maar m'n pizzadeeg is juist aan alle kanten goed, wat mij betreft. Kan ik heus wel een keertje een ander recept proberen hoor, is alleen maar leuk, alleen ik kreeg de indruk dat er iets mis was met m'n huidige deeg terwijl ik juist hartstikke tevreden ben, dus ik vroeg me af of jullie iets opgevallen was dat de suggestie werd gedaan. ;)
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 21:27:28 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143140854
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:32 schreef Setheh het volgende:

[..]

Het lijkt me vooral handig voor mijn broodrecepten, maar m'n pizzadeeg is juist aan alle kanten goed, wat mij betreft. Kan ik heus wel een keertje een ander recept proberen hoor, is alleen maar leuk, alleen ik kreeg de indruk dat er iets mis was met m'n huidige deeg terwijl ik juist hartstikke tevreden ben, dus ik vroeg me af of jullie iets opgevallen was dat de suggestie werd gedaan. ;)
Ik weet niet hoe je bodem smaakt en wat voor krokantheid hij heeft, daar zit hem toch wel een groot gedeelte van de kwaliteit van een pizza.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143143652
De smaak is prima! Ook lekker krokant. Enige waar ik af en toe last van heb is dat de korst wat hard kan worden als je 'm net een minuutje of twee te lang in de oven laat.
pi_143633505
Voor mij voorlopig geen buffelmozzarella meer...

'Dierenmishandeling bij productie buffelmozzarella'
  Moderator woensdag 20 augustus 2014 @ 23:10:09 #259
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143649678
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143653404
Koe mozarella is toch zo wit en smaakloos (euroshopper).
Itt de mozarella di buffala die ik altijd heb (nu dus niet meer).
Walgelijk van die kut bedrijven.

Desondanks. Van de week maar weer eens pizza bakken. Met biologische kaas dan maar ;) .
pi_144107646
Op dit moment bezig met mijn eerste eigengemaakte pizza met het recept uit de OP.
Deeg net opgebold en laat het even rusten, ik ben benieuwd!
  vrijdag 5 september 2014 @ 14:47:52 #262
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144203213
Ik heb eigenlijk structureel dat mijn deeg "de pan uit rijst" en dan zacht en plakkerig wordt.
Vervolgens moet ik het dan eerst platkneden alvorens ik het kan uitrollen tot een pizza...

Ik gebruik de Farina huppeldepup in die kleine pakjes van de AH (heb ze ffies niet bij de hand) en gedroogde kant en klaar gist....



[ Bericht 21% gewijzigd door fietsie op 05-09-2014 14:57:40 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator vrijdag 5 september 2014 @ 14:50:28 #263
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144203298
Vast veel en veel te veel gist. Een heel zakje gist is voor 1kg deeg.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 5 september 2014 @ 14:55:40 #264
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144203453
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 14:50 schreef djkoelkast het volgende:
Vast veel en veel te veel gist. Een heel zakje gist is voor 1kg deeg.
Ik baseerde me altijd op de volgende tekst:

quote:
Gist van Dr. Oetker is het ideale bakingrediënt voor allerlei zoet en hartig gebak. Gist zorgt voor een luchtig en licht deeg. Het geeft de speciale smaak aan bijvoorbeeld brood, oliebollen en vlaaibodems. De zakjes Gist van Dr. Oetker zijn gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de gist meteen toevoegen aan de bloem. Een zakje gist is voldoende voor 500 g bloem.
Ik zou dat dus moeten halveren, een half zakje per 500g?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator vrijdag 5 september 2014 @ 15:03:45 #265
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144203709
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 14:55 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik baseerde me altijd op de volgende tekst:

[..]

Ik zou dat dus moeten halveren, een half zakje per 500g?
Hoe lang laat je je pizzadeeg rijzen? Als dat een paar uur is heb je aan 1 theelepel gist voldoende.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 5 september 2014 @ 16:35:00 #266
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144206510
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 15:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hoe lang laat je je pizzadeeg rijzen? Als dat een paar uur is heb je aan 1 theelepel gist voldoende.
Meestal 2x een uur. Mooi, ik heb de benodigdheden voor het opbouwen van pizza-beleg in de kofferbak van de auto liggen, dus dit weekend gaat de hout-oven aan en ga ik eens met minder gist aan de slag. Ik zal de feedback hier posten!
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator vrijdag 5 september 2014 @ 16:52:33 #267
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144207102
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 16:35 schreef fietsie het volgende:

[..]

Meestal 2x een uur. Mooi, ik heb de benodigdheden voor het opbouwen van pizza-beleg in de kofferbak van de auto liggen, dus dit weekend gaat de hout-oven aan en ga ik eens met minder gist aan de slag. Ik zal de feedback hier posten!
Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten ;)

Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)

Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg

800g deeg = 1,2g gist

Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.

[ Bericht 6% gewijzigd door djkoelkast op 05-09-2014 16:57:35 ]
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 6 september 2014 @ 14:25:55 #268
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144238101
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 16:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten ;)

Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)

Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg

800g deeg = 1,2g gist

Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.

Ik heb het met deze verhoudingen geprobeerd; de boel staat nu te rijzen. Vanavond wel wat foto's.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 6 september 2014 @ 21:14:07 #269
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144253110
-=* Disclaimer. Deze posting bevat foto's van pizza's met veel beleg. Puristen kunnen de beelden beter niet bekijken *=-

Conclusie was vandaag dat het met -nog- minder gist kan (denk dat het nu 2 gram was, mijn weegschaal springt na heeeeel lang op 1 gram te blijven hangen gelijk naar 6....) maar het was wel lekker.
We hadden bezoek die gezellig los gingen op het beleg en die bijzondere kasteeltjes bouwden ;)







Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zaterdag 6 september 2014 @ 21:25:20 #270
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144253777
Even in China zo'n klein weegschaaltje bestellen die per 0.1g weegt, ideaal voor dit soort dingen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144266610
Als jij dat pakje gebruikt wat ik daar zie, daar zit toch al instant gist in. Bij mij toen wel. Dat was met een groen etiket en jij hebt rood.
Moet je eens bij de ingredienten kijken. Heel vaak zit er ook baking soda in....
  zondag 7 september 2014 @ 16:32:16 #272
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_144275446
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 11:30 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Als jij dat pakje gebruikt wat ik daar zie, daar zit toch al instant gist in. Bij mij toen wel. Dat was met een groen etiket en jij hebt rood.
Moet je eens bij de ingredienten kijken. Heel vaak zit er ook baking soda in....
Ja ik heb ook al 2x in twijfel gestaan; de groene is een mix, met gist en baking soda, de rode staat niets van dat alles op.

Maar ik overweeg om eens online ergens wat grotere verpakkingen te gaan zoeken want die kleine pakkies zijn niet handig als je zoals gisteren 14 pizza's moet fabriceren....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 14 september 2014 @ 02:02:37 #273
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_144506291
Ik rol mijn deeg graag uit op een mengsel van bloem en wat polenta maismeel.
Dan krijgt de boden wat meer bite. Structuur gevoel in de mond en knapperigheid als je in de maiskorrels bijt.



Ik heb ook allerlei dure feta, buffel, mozzarella kaas zitten proberen maar gewoon goedkope roomsmeerkaas van de Lidl of Aldi in blokjes bovenop alle ingrediënten gooien is het lekkerste van allemaal.

  Moderator zondag 14 september 2014 @ 14:03:12 #274
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144513350
Ik mix zo'n 15% (van de totale hoeveelheid bloem/meel) harde griesmeel mee. Daar krijg je ook goede knapperige bodem van
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 18 september 2014 @ 12:23:56 #275
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144654941
Mij er ook maar eens gewaagd om pizzadeeg te maken met het recept uit de OP. Wat een geklooi was dat. Handen onder het deeg en kreeg het er met geen mogelijkheid van af. Uiteindelijk maar met m'n deeghanden de bloem gepakt :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144655056
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt :r :r :r
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 12:51:11 #277
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144655626
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:27 schreef de_boswachter het volgende:
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt :r :r :r
Zo vaak, al maak ik vaak een mix met witte spelt + 25-30% volkorenmeel, meestal einkorn of kamut. Is zelfs veel lekkerder dan gewoon witte bloem. Ik gebruik nauwelijks tarwe als ik zelf iets bak, zelfs mijn oliebollen zijn gedeeltelijk volkoren _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144655817
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo vaak, al maak ik vaak een mix met witte spelt + 25-30% volkorenmeel, meestal einkorn of kamut. Is zelfs veel lekkerder dan gewoon witte bloem. Ik gebruik nauwelijks tarwe als ik zelf iets bak, zelfs mijn oliebollen zijn gedeeltelijk volkoren _O_
Maar jij bent ook de uberhippie :+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:00:48 #279
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144655852
quote:
10s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:59 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Maar jij bent ook de uberhippie :+
Whaha misschien qua meel wel, maar ik vind het dan ook echt leuk om te experimenteren met dit soort dingen. Kamutappeltaart, speltoliebollen, speltbladerdeeg, einkornpizza :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144655871
Receptje voor speltbladerdeeg? :9
Ja doei.
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:03:00 #281
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144655910
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Receptje voor speltbladerdeeg? :9
Gewoon bloem vervangen voor spelt ;) En als je rough puff gaat maken dan gebruik je een deel kokosolie of reuzel ipv 100% boter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144656384
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo vaak, al maak ik vaak een mix met witte spelt + 25-30% volkorenmeel, meestal einkorn of kamut. Is zelfs veel lekkerder dan gewoon witte bloem. Ik gebruik nauwelijks tarwe als ik zelf iets bak, zelfs mijn oliebollen zijn gedeeltelijk volkoren _O_
Ik vond dat zo vies :@
Nooit meer voor mij.

Zelfgemaakt pizzabodem _O_

Mooi topic dit. Eens even volgen.
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:21:42 #283
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144656428
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:20 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik vond dat zo vies :@
Nooit meer voor mij.

Zelfgemaakt pizzabodem _O_

Mooi topic dit. Eens even volgen.
100% volkoren is voor mij ook weer iets te, dan gaat de volkorensmaak overheersen. Je hebt ze wel in de biowinkel en ik koop ze heel soms uit gemak, maar om nou te zeggen joepie dit is vet lekker, nee. Gedeeltelijk volkoren vind ik wel echt lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144656476
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

100% volkoren is voor mij ook weer iets te, dan gaat de volkorensmaak overheersen. Je hebt ze wel in de biowinkel en ik koop ze heel soms uit gemak, maar om nou te zeggen joepie dit is vet lekker, nee. Gedeeltelijk volkoren vind ik wel echt lekker.
Ik had echt 100% volkoren. Heb je een lekkere vulling erop liggen, het enige wat je proeft is volkoren en shit ;(
Ongelogen, volgens mij heb ik over die pizza een heel flesje knoflooksaus van de Calve leeg gegoten :')
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:27:08 #285
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144656610
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:23 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik had echt 100% volkoren. Heb je een lekkere vulling erop liggen, het enige wat je proeft is volkoren en shit ;(
Ongelogen, volgens mij heb ik over die pizza een heel flesje knoflooksaus van de Calve leeg gegoten :')
Ergens komt me het bekend voor: pizza met knoflooksaus, heb je dat verhaal al eens eerder verteld ergens? :P Soweiso doe ik op een pizza alleen maar tomaat en kaas, de rest hoeft van mij allemaal niet zo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144656624
Ik doe ook wel eens volkoren, maar dan inderdaad niet 100% volkoren. Altijd wel met een deel 00 en/of spelt er doorheen bijvoorbeeld. :9
Ja doei.
pi_144656700
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ergens komt me het bekend voor: pizza met knoflooksaus, heb je dat verhaal al eens eerder verteld ergens? :P Soweiso doe ik op een pizza alleen maar tomaat en kaas, de rest hoeft van mij allemaal niet zo.
Volgens mij niet, maar dan ben ik gelukkig niet de enige.

Nee joh, zelfgemaakte pizza hoort helemaal vol te liggen; champignons, paprika's, mozarella, kaas, tomaten _O_
U MAD?
  Moderator donderdag 18 september 2014 @ 13:48:56 #288
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144657282
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:29 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Volgens mij niet, maar dan ben ik gelukkig niet de enige.

Nee joh, zelfgemaakte pizza hoort helemaal vol te liggen; champignons, paprika's, mozarella, kaas, tomaten _O_
Ik hou het gewoon plain. Tomaat, kaas. Tomatensaus maak ik ook zelf en kaas hangt net af wat ik heb liggen. In elk geval geen buffelmozzarella meer, want het gaat niet goed met die buffels ;(
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 18 september 2014 @ 14:27:22 #289
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144658462
Hoeveel gram deeg gebruiken jullie eigenlijk per pizza? Ik heb nu twee bollen van 300gr in de koelkast liggen. Maar heb het idee dat dat een beetje veel is voor 2 pizza's voor 2 personen :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  donderdag 18 september 2014 @ 18:00:08 #290
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144664593
Het resultaat.
Deeg volgens de OP.
-Tomato frito saus
-mozzarella
-zwarzwalder schinken
-paprika
-olijven
-uienringen
-groene pepertjes
-zongedroogde tomaat
-kaas
-rucola

Bodem en korst niet echt luchtig. Maar smaakte goed.
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_144692117
Poulish staat al lekker te borrelen, over een uur of 2 gaat de fik in de oven en ga ik het deeg afmaken. Uur of 6 bakken! Nu al trek!
  Moderator vrijdag 19 september 2014 @ 16:05:57 #292
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144696166
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:27 schreef Pandaplint het volgende:
Hoeveel gram deeg gebruiken jullie eigenlijk per pizza? Ik heb nu twee bollen van 300gr in de koelkast liggen. Maar heb het idee dat dat een beetje veel is voor 2 pizza's voor 2 personen :')
300g deeg of 300g meel?
Ik had laatst een pond meel voor 4 man, maar dat werden geen hele grote pizza's.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 19 september 2014 @ 16:11:19 #293
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_144696356
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 16:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

300g deeg of 300g meel?
Ik had laatst een pond meel voor 4 man, maar dat werden geen hele grote pizza's.
300Gr deeg per pizza. Maar vond dat wat veel en heb er 3x200gr van gemaakt. Dat was voldoende voor 3pizza's ter grote van een groot bord. :)
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  vrijdag 19 september 2014 @ 21:44:38 #294
262852 monkeybrain
High door Nescafé
pi_144708440
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:27 schreef de_boswachter het volgende:
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt :r :r :r
Heerlijk hoor! Het is alleen wel veel lastiger om het goed te krijgen omdat het veel meer water zuigt.
De bodem niet te dik maken en krachtige kaas erop, zoals komijne :9 De steen goed heet hebben om de bodem krokant te krijgen.

Ik gebruik 250gr bloem voor 2 pizza's van rond de 25/30 centimeter.
pi_144708633
ik heb vandaag deeg gemaakt volgens het PDF bestand.
dus 263gram bloem voor 2pizza's.

we zullen morgen zien of het teveel is.
  zaterdag 20 september 2014 @ 09:40:24 #296
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144716164
Vanavond pizzatje maken. Al wel vaker gedaan maar nooit helemaal tevreden over het deeg, dus het receptje in de OP proberen. Twee vragen:

Welke bloem kan je het best pakken?
Ik was in de veronderstelling dat verse gist beter is. Waarom instant?
Laffe huichelaar
  zaterdag 20 september 2014 @ 18:16:15 #297
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144728125
Laffe huichelaar
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 19:02:50 #298
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_144729599
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 09:40 schreef timmmmm het volgende:
Vanavond pizzatje maken. Al wel vaker gedaan maar nooit helemaal tevreden over het deeg, dus het receptje in de OP proberen. Twee vragen:

Welke bloem kan je het best pakken?
Ik was in de veronderstelling dat verse gist beter is. Waarom instant?
Omdat dat makkelijker is. Ik merk weinig verschil in hoe de bodem uiteindelijk smaakt. Een keer heb ik de bodem met verse gist gemaakt. Deeg kwam meer omhoog tijdens de rijs, maar smaak was net anders na het bakken.

Gebruik eigenlijk alleen maar verse gist voor oliebollen en met het overgebleven gist maak ik vaak waar pizza's. Waarom ik dan wel verse gist gebruik? Geen idee, zo ist t recept van mijn opa nou eenmaal...

Maar v als je voor elke keer pizza naar de bakker wilt voor gist, ga je gang ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 20 september 2014 @ 19:05:05 #299
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_144729672
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 19:02 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Omdat dat makkelijker is. Ik merk weinig verschil in hoe de bodem uiteindelijk smaakt. Een keer heb ik de bodem met verse gist gemaakt. Deeg kwam meer omhoog tijdens de rijs, maar smaak was net anders na het bakken.

Gebruik eigenlijk alleen maar verse gist voor oliebollen en met het overgebleven gist maak ik vaak waar pizza's. Waarom ik dan wel verse gist gebruik? Geen idee, zo ist t recept van mijn opa nou eenmaal...

Maar v als je voor elke keer pizza naar de bakker wilt voor gist, ga je gang ;)
Hier tegenover bij de poolse supermarkt hebben ze het ook dus voor mij is het even makkelijk.
Laffe huichelaar
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 19:25:58 #300
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144730305
Veel filialen van Dekamarkt hebben blokjes gist liggen, kost geen drol.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')