Ja.quote:Op donderdag 2 januari 2014 11:42 schreef trancethrust het volgende:
OP een beetje opgeschoond en distros gesorteerd (alfabetisch). De wijzigingen worden overigens hopelijk automatisch overgenomen naar volgende delen?
Updated!quote:Op donderdag 2 januari 2014 12:40 schreef Cultuur058 het volgende:
De Slackware links mogen aangepast naar Slackware.com denk ik? de .org variant geeft een 503.
Nicequote:
Ja Puppy Linux. Lichter kan bijna nietquote:Op donderdag 2 januari 2014 13:09 schreef Nat-Water het volgende:
Ik heb thuis een laptopje met een triple boot OS (wordt binnenkort quad boot als ik windows 8 er nog werkend op krijg, of een penta boot als ik nog iets anders leuks zie).
Momenteel staat er Xpud / Windows 7 / Ubuntu op. Reden van Xpud is omdat het een lekker licht systeem is wat snel boot als je iets op moet zoeken.
Nu 2 vragen:
...
2. Makkelijkere vraag. Is er nog een suggestie voor een ander lichte Linux OS? Ik surf alleen maar op die laptop, maar ik wil wel graag het OS op de schijf installeren. Het gaat om een (meer dan 5 jaar oude) 32 bit pc met 1.6 gHz en ik dacht 3gb geheugen. Puppy een idee? En dan welke?
Ik had al zitten kijken, en je hebt Lucid, Slacko, etc. Ik kwam er nog niet helemaal uit wat nu precies het verschil wasquote:Op donderdag 2 januari 2014 14:34 schreef wdn het volgende:
[..]
Ja Puppy Linux. Lichter kan bijna niet
Welke? Dat is meer een persoonlijke keuze lijkt me?
Gokje: Lucid is Ubuntu. Slacko zal slackware zijnquote:Op donderdag 2 januari 2014 14:42 schreef Nat-Water het volgende:
[..]
Ik had al zitten kijken, en je hebt Lucid, Slacko, etc. Ik kwam er nog niet helemaal uit wat nu precies het verschil was.
Dat kan niet. Dan zul je WOL moeten gebruiken ofzo.quote:Op donderdag 2 januari 2014 17:10 schreef Robuustheid het volgende:
Ik heb SSH werkend gekregen.
Wanneer ik elders ben, wil ik nog altijd via SSH toegang krijgen tot m'n systeem. Maar om stroom te besparen, zou ik m'n machine op soft-standby willen zetten. Dus naast de monitoren uit, ook de machine op standby. Maar nog altijd toeganglijk via SSH? Suspend/hibernate/sleep worden hem dus niet. Weet iemand nog een ander optie?
Meh, niet echt... Je zou misschien een Raspberry Pi kunnen nemen, die gebruikt bijna niets. Eventueel kan je je huidige systeem houden, als je het nodig hebt kun je vanaf de Pi een magic packet sturen om 'm wakker te maken...quote:Op donderdag 2 januari 2014 17:10 schreef Robuustheid het volgende:
Ik heb SSH werkend gekregen.
Wanneer ik elders ben, wil ik nog altijd via SSH toegang krijgen tot m'n systeem. Maar om stroom te besparen, zou ik m'n machine op soft-standby willen zetten. Dus naast de monitoren uit, ook de machine op standby. Maar nog altijd toeganglijk via SSH? Suspend/hibernate/sleep worden hem dus niet. Weet iemand nog een ander optie?
Gewoon je router gebruiken, die staat toch al aan.quote:Op donderdag 2 januari 2014 17:49 schreef eleusis het volgende:
[..]
Meh, niet echt... Je zou misschien een Raspberry Pi kunnen nemen, die gebruikt bijna niets. Eventueel kan je je huidige systeem houden, als je het nodig hebt kun je vanaf de Pi een magic packet sturen om 'm wakker te maken...
Mijn router draait geen lunixquote:Op donderdag 2 januari 2014 17:54 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Gewoon je router gebruiken, die staat toch al aan.
OpenWRT-kooptipje met veel geheugen, gigabit WAN?quote:Op donderdag 2 januari 2014 18:17 schreef KomtTijd... het volgende:
ohRouters waar geen OpenWRT-build voor beschikbaar is, komen er hier gewoon niet in.
heb je pic??!quote:Op donderdag 2 januari 2014 22:20 schreef WammesWaggel het volgende:
Nu ben ik welhaast een uur bezig maar kom er niet achter hoe die taskbar met oa Chrome en die cashew weer beneden aan mijn scherm te krijgen ipv helemaal boven![]()
Opeens stond die boven zo na het opstarten
Kubuntu gebruik ik trouwens, de nieuwste versie.
Heeft iemand hier een idee hoe die taskbar weer beneden aan het scherm te krijgen?
Heb ikquote:
Bedoel soms paneel?quote:
Ja ik zit op 2 meter afstand van een 22 inch schermquote:Op vrijdag 3 januari 2014 01:11 schreef Robuustheid het volgende:
Een resolutie van 1024x768
Dat ik dit nog mag meemaken.
Ja, hoe dan?quote:
Unlock widgets>panel options>panel settings>screen edgequote:
Geluktquote:Op vrijdag 3 januari 2014 02:01 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Unlock widgets>panel options>panel settings>screen edge
Dan begin ik maar niet over m'n setup. Zit op zo'n halve meter afstand van 7680x1600 (drie 30 inch monitoren, ieder heeft een resolutie van 2560x1600). En ik vind het inmiddels klein worden, dat ik gisteren nog keek naar grotere resoluties.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 01:55 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Ja ik zit op 2 meter afstand van een 22 inch scherm
Och ik ben allang blij met wat behoorlijke kleurtjes voor mijn neus, was ook behoorlijk enthousiast toen ik van hercules naar CGA ging dus ik ben rap tevredenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 02:11 schreef Robuustheid het volgende:
[..]
Dan begin ik maar niet over m'n setup. Zit op zo'n halve meter afstand van 7680x1600 (drie 30 inch monitoren, ieder heeft een resolutie van 2560x1600). En ik vind het inmiddels klein worden, dat ik gisteren nog keek naar grotere resoluties.
Lijkt mij vreselijk, van 2 meter afstand naar 1024x768 te kijken.
CGAquote:Op vrijdag 3 januari 2014 02:14 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Och ik ben allang blij met wat behoorlijke kleurtjes voor mijn neus, was ook behoorlijk enthousiast toen ik van hercules naar CGA ging dus ik ben rap tevreden
Ik heb ooit een spelletje gemaakt in de verborgen 160x200x16 modus. Iedereen toen vragen "hoe krijg je het voor mekaar?" Mijn MSX kon toen al 256 kleuren tegelijk weergeven.quote:
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 02:14 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Och ik ben allang blij met wat behoorlijke kleurtjes voor mijn neus, was ook behoorlijk enthousiast toen ik van hercules naar CGA ging dus ik ben rap tevreden
De eerste PC bij ons was een Olivetti M-24 met maar liefst 640K RAM en een harddisk van TWINTIG megabyte.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 19:37 schreef wdn het volgende:
[..]
Ik heb ooit op wyse50 moeten werken
Hele revolutie toen we een wyse60 kregen in groen ipv amber.
Tnx broeder.quote:Op donderdag 2 januari 2014 21:11 schreef KomtTijd... het volgende:
De nieuwe TP-link WR1043? Of de WDR4300 als je 5GHz wilt (zou ik wel willen ookal gebruik ik het nog niet)
WDR4900 gekauft, hopelijk gaat hij goed werkenquote:
?quote:
Firewall? Of wat wil je er mee?quote:Op zaterdag 4 januari 2014 18:05 schreef eleusis het volgende:
[..]
WDR4900 gekauft, hopelijk gaat hij goed werken
Alles op netwerkgebied. Eerst maar eens beginnen met alles wat m'n Airport eerst deed, beetje routen, specifieke ports forwarden, mijn IPv6-tunnel...quote:
AMD wil Nvidia inhalenquote:Op zaterdag 4 januari 2014 22:32 schreef robin007bond het volgende:
Left4Dead2 draait nu echt heel soepel na een aantal updates. Goed werk leveren ze bij Valve af en bij de developers achter de open-source Ati-drivers.
http://arstechnica.com/in(...)ource-and-300-price/?quote:Op zondag 5 januari 2014 22:55 schreef eleusis het volgende:
[..]
Alles op netwerkgebied. Eerst maar eens beginnen met alles wat m'n Airport eerst deed, beetje routen, specifieke ports forwarden, mijn IPv6-tunnel...
Wat ik ook wil is uitgaande verbindingen meer dichtschroeven, zodat alleen de protocollen/poorten toegestaan zijn die we echt nodig hebben.
Daarna eens ads, tracking cookies en malware blocken, sowieso eerst in de DNS de domeinnamen van bekende ad networks en botnets blokkeren, eens kijken naar OpenDNS en misschien ook Privoxy uitproberen (hoewel ik er niet helemaal zeker van ben dat dat probleemvrij werkt). Het guest network automatisch over Tor gooien kan ook potentieel leuk zijn (ivm ACL's van werkservers heb ik toch liever niet dat gasten van mijn IP-adres komen).
Maar wat ik eigenlijk vooral nog zoek, of eventueel zou willen bouwen, is een stukje software dat kan loggen wanneer er informatie naar buiten wordt gelekt. Ik ben best benieuwd welke applicaties bijvoorbeeld zomaar contact maken met externe machines, of bijvoorbeeld onversleuteld data versturen, zodat ik een betere beslissing kan maken of ik een bepaalde app of OS wel of niet kan vertrouwen. Dit is wel een beetje ambitieus (integratie met dnsmasq, iptables, tcpdump). Maar ik hoop dat één of andere paranoide internetnerd hier al eens over nagedacht heeft.
Echt zware services ga ik er niet op draaien, sowieso is zo'n embedded platform wel vrij vervelend omdat de tools zo basic zijn, de cpu-kracht matig is, en alles net anders werkt dan normaal. Ik ben bezig om helemaal op te rotten uit 'de cloud' zodat ik mijn data in huis heb waar je nog enigszins privacy hebt; mijn mailserver draai ik al hier in huis, CalDAV en contacten syncen wil ik ook thuis draaien, en dan kunnen Google en Apple de tering krijgen. Maar je hebt dan wat meer power nodig dan een OpenWRT of een Raspberry kan bieden. Dus voor het echte werk houd ik gewoon mijn stroomverslindende x86-monster.
Voorlopig liggen ze nog flink achter maar als ze genoeg resources in die open-source drivers blijven steken, kunnen ze Nvidia echt het nakijken geven.quote:
Een tijd terug een beetje mee gespeeld (toen was 3.2 net uit), ik had 4 machines met ieder een brick en die wilde ik in een striped-replicated volume hebben; was niet echt te doen en verder geen tijd meer aan besteed. Ik zie dat 3.4 uit is, dus misschien opnieuw tijd aan besteden.quote:
Wil wat machines huren van kimsufi en daar een grote storagepool op creerenquote:Op maandag 6 januari 2014 19:12 schreef devzero het volgende:
[..]
Een tijd terug een beetje mee gespeeld (toen was 3.2 net uit), ik had 4 machines met ieder een brick en die wilde ik in een striped-replicated volume hebben; was niet echt te doen en verder geen tijd meer aan besteed. Ik zie dat 3.4 uit is, dus misschien opnieuw tijd aan besteden.
Wat wil je doen met gluster?
Wel leuk product, maar $300 ist nicht cheapquote:Op maandag 6 januari 2014 18:16 schreef µ het volgende:
[..]
http://arstechnica.com/in(...)ource-and-300-price/?
Kijk dan
• dual-core 1.2GHz processor
• four removable antennas
• eSata & USB 2.0/3.0 connectivity
• four gigabit LAN ports
• up to 1.3Gbps on the 5GHz band and up to 600Mpbs on the 2.4GHz band.
Momenteel is mijn thuisserver een normale computer aan het netwerk. Hij doet dienst als NAS en de televisie/HTS halen er muziek en films van.quote:
Maar maar maar. Wel krachtigquote:Op maandag 6 januari 2014 20:44 schreef eleusis het volgende:
[..]
Wel leuk product, maar $300 ist nicht cheap
glusterfs is gebouwd voor redudancy: als er eens een node uitvalt, maakt dat niet veel uit. Mijn test setup was 4 supermicro boxen met in iedere doos 6x500GB in een ZFS raidz opstelling. In totaal dus 24 disks, met uiteindelijk 10 (!) x 500GB aan effective storage (met raid-0 ipv raidz per node zou dat 2x6x500GB zijn). Alleen striped+raidz zou 4x5x500GB geven. Tenzij je een stapel disks + machines hebt liggen, lijkt huren me een prijzige optie voor glusterfs.quote:Op maandag 6 januari 2014 19:13 schreef µ het volgende:
[..]
Wil wat machines huren van kimsufi en daar een grote storagepool op creeren.
Oh, meh.quote:Op maandag 6 januari 2014 21:50 schreef devzero het volgende:
[..]
glusterfs is gebouwd voor redudancy: als er eens een node uitvalt, maakt dat niet veel uit. Mijn test setup was 4 supermicro boxen met in iedere doos 6x500GB in een ZFS raidz opstelling. In totaal dus 24 disks, met uiteindelijk 10 (!) x 500GB aan effective storage (met raid-0 ipv raidz per node zou dat 2x6x500GB zijn). Alleen striped+raidz zou 4x5x500GB geven. Tenzij je een stapel disks + machines hebt liggen, lijkt huren me een prijzige optie voor glusterfs.
Gaat op de to-check-list. Thanks.quote:Op maandag 6 januari 2014 22:07 schreef AchJa het volgende:
Greyhole een optie?
http://www.greyhole.net/
Is ook waar, maar ik heb liever een aparte router/firewall. Dan kan een configuratiefoutje van de server minder kwaad, en dan heb je ook nog internet als je weer eens een kapotte disk moet vervangenquote:Op maandag 6 januari 2014 21:35 schreef BabeWatcher het volgende:
Ik zou eigenlijk een tweede netwerkkaart erin moeten hangen en hem dienst moeten laten doen als network bridge, maar ja, tijdgebrek hè?
Als je iets yum-based gebruikt kun je rpmfusion repos erop zetten en dan simpelweg kmod-wl installeren. Andere distros geen idee, maar de b43-pagina van kernel.org wijst je naar de source van b43-fwcutter en de binary blobs van broadcom.quote:Op donderdag 9 januari 2014 18:40 schreef Kandijfijn het volgende:
Soms merk je wel even de ruwe randjes van Linux hoor,..
Hier een oud laptopje staan met de beruchte Broadcom drivers. Nu krijg ik meldingen van B43 drivers ontbreken. Okey wat moet ik nu doen? Ze installeren vanaf een Usb stick met de source o.i.d.? Gaat vast nog een mooie verhaal worden
.
Probeerde het met Arch net, maar gooi er eerst wel ff Linux Mint XFCE erop. Zo heel veel zwaarder zal dat wel niet zijn. En maar ff bidden dat ik geen problemen krijg met die achterlijke drivers.
Weinig problemen met netwerkadapters gehad on der Linux, maar b43... drama.quote:Op donderdag 9 januari 2014 18:40 schreef Kandijfijn het volgende:
Soms merk je wel even de ruwe randjes van Linux hoor,..
Hier een oud laptopje staan met de beruchte Broadcom drivers. Nu krijg ik meldingen van B43 drivers ontbreken. Okey wat moet ik nu doen? Ze installeren vanaf een Usb stick met de source o.i.d.? Gaat vast nog een mooie verhaal worden
.
Probeerde het met Arch net, maar gooi er eerst wel ff Linux Mint XFCE erop. Zo heel veel zwaarder zal dat wel niet zijn. En maar ff bidden dat ik geen problemen krijg met die achterlijke drivers.
I know, normaal gesproken vermijd ik ze ook als een mallequote:Op vrijdag 10 januari 2014 12:28 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Als je iets yum-based gebruikt kun je rpmfusion repos erop zetten en dan simpelweg kmod-wl installeren. Andere distros geen idee, maar de b43-pagina van kernel.org wijst je naar de source van b43-fwcutter en de binary blobs van broadcom.
Overigens heeft het weinig te maken met Linux en alles met Broadcom.
https://aur.archlinux.org/packages/?O=0&K=b43quote:Op vrijdag 10 januari 2014 12:57 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik krijg dit keer ook geen grafische omgeving in Arch. Terwijl ik de juiste drivers heb voor mijn VGA en de nouveau drivers zelfs heb geblacklist.
Zo apart op mijn desktop had ik het in 20 minuten aan de praat![]()
.
Ps. de broadcom drivers waren niet zo moeilijk maat van mij had me gewoon zijn binairie op gestuurd.
Ja, ik moest deze hebben terwijl ik het OS erop installeerde natuurlijk. Deze PKGBUILD verwijst naar een source. Dus was al bezig de source en de PKGBUILD op een stickje te om zo offline te kunnen installerenquote:Op vrijdag 10 januari 2014 13:13 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
https://aur.archlinux.org/packages/?O=0&K=b43
yaourt is handig, maar daar heb je offline nog steeds niks aanquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:40 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ja, ik moest deze hebben terwijl ik het OS erop installeerde natuurlijk. Deze PKGBUILD verwijst naar een source. Dus was al bezig de source en de PKGBUILD op een stickje te om zo offline te kunnen installeren. Maar was ook aan het appen met een maat en die heeft gewoon de binairie opgestuurd. Scheelde mij weer omdat ik niet zo heel erg verdiept ben in de materie
Vooral voor updaten van al je AUR applicaties, moet er niet aan denken dat handmatig te doenquote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:54 schreef BabeWatcher het volgende:
[..]
yaourt is handig, maar daar heb je offline nog steeds niks aan
Yup.quote:
Al eens gekeken naar Ceph?quote:Op maandag 6 januari 2014 19:13 schreef µ het volgende:
[..]
Wil wat machines huren van kimsufi en daar een grote storagepool op creeren.
Ga eens kijken. Thanks.quote:
Wit op zwart.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 16:22 schreef Robuustheid het volgende:
Hoe ziet jullie .bashrc en aliases zo'n beetje uit?
Aliases:quote:Op zaterdag 11 januari 2014 16:22 schreef Robuustheid het volgende:
Hoe ziet jullie .bashrc en aliases zo'n beetje uit?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 | alias db='./manage.py dbshell' alias sp='./manage.py shell_plus' alias lal='ls -al' alias beep='echo -en "\007"' alias mkdir='mkdir -p' alias u='uptime' alias t='top' alias c='cd' alias l='ls -al' alias g='grep' alias v='vim' alias s='svn' alias m='man -a' alias emptyfile='cat /dev/null > ' alias man='man -a' alias which='type -a' alias du='du -kh' alias df='df -kh' alias :q='exit' alias :wq='exit' # Typos alias dc='cd' alias grp='grep' alias xs='cd' alias vf='cd' alias moer='more' alias moew='more' alias bim='vim' alias cim='vim' # Makkelijk cd'en alias ..='cd ..' alias ..1='cd ..' alias ..2="cd ../.." alias ..3="cd ../../.." alias ..4="cd ../../../.." alias ..5="cd ../../../../.." if [ $OS = 'DEBIAN' -o $OS = 'REDHAT' ] ; then alias ll="ls -l --group-directories-first" alias ls='ls -hF --color' else alias ll="ls -l" alias ls='ls -hF' fi alias la='ls -Al' # show hidden files alias lx='ls -lXB' # sort by extension alias lk='ls -lSr' # sort by size, biggest last alias lc='ls -ltcr' # sort by and show change time, most recent last alias lu='ls -ltur' # sort by and show access time, most recent last alias lt='ls -ltr' # sort by date, most recent last alias lm='ls -al |more' # pipe through 'more' alias lr='ls -lR' # recursive ls |
Die :q en :wq aliasquote:
Thanks, staan paar interessante tussen. Heb vandaag de volgende aan m'n vimrc toegevoegd:quote:
Nog leuke aliases voor in bash:quote:"meteen naar treffer als je op / tikt, en enter > n (ext) voor volgend resultaat.
set incsearch
set ignorecase
"alleen van toepassing in commandline van Vim, in insert heb je geen last van. Scheelt een gesleten pink voor shift.
nore ; :
nore , ;
1 2 3 4 5 | HISTFILESIZE=1000000 HISTSIZE=1000000 HISTTIMEFORMAT="%Y-%m-%d %H:%M:%S " export HISTFILESIZE HISTSIZE HISTTIMEFORMAT # Suppose this isn't really necessary. shopt -s histappend |
Why?!quote:Op zondag 12 januari 2014 10:06 schreef BabeWatcher het volgende:
history van 500 regels, ik heb history -c in een cronjob staan
Hij weer met zn scriptjesquote:
Music player daemon is tof: http://www.musicpd.org/. Mpd installeer je op je server, en je mount daar ook de schijf van je laptop dmv SMB of NFS. Er zijn clients beschikbaar voor alle platformen, dus je kan de daemon ook bedienen dmv je tablet of smartfoon. Je kan de muziek afspelen op de stereo aan je server of je kan het streamen naar een ander device of over het internet.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 19:38 schreef MichielPH het volgende:
Ik wil muziek gebruiksvriendelijk via een Windowslaptop kunnen afspelen op een Ubuntu-server. Servertje fungeert al als nas, bevat de meeste muziek die ik heb en is aangesloten op m'n stereo.
Op m'n Windowslaptop wil ik mp3's van m'n nas èn m'n laptop af kunnen spelen op m'n stereo. Hoe dit gebeurt maakt me niet zo veel uit, of het a la ChromeCast gebeurt, of dat audio wordt doorgestreamd.
Iemand tips?
https://wiki.debian.org/Packagingquote:Op maandag 20 januari 2014 14:12 schreef xaban06 het volgende:
Wat is de makkelijkste/beste manier om .deb te maken?
Bijvoorbeeld van dit pakket: http://sourceforge.net/projects/ledmon/
Nice! XBMC wilde niet in de console draaien, maar dit lijkt echt perfect. Ik ga los!quote:Op zondag 19 januari 2014 22:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Music player daemon is tof: http://www.musicpd.org/. Mpd installeer je op je server, en je mount daar ook de schijf van je laptop dmv SMB of NFS. Er zijn clients beschikbaar voor alle platformen, dus je kan de daemon ook bedienen dmv je tablet of smartfoon. Je kan de muziek afspelen op de stereo aan je server of je kan het streamen naar een ander device of over het internet.
Ik gebruik op mijn pc de gnome music player client: http://gmpclient.org/ die is functioneel en werkt goed (ook een windows port beschikbaar), maar meestal gebruik ik MPDroid op mijn android telefoon of tablet.quote:Op maandag 20 januari 2014 23:37 schreef MichielPH het volgende:
[..]
Nice! XBMC wilde niet in de console draaien, maar dit lijkt echt perfect. Ik ga los!
edit: Echt precies wat ik hebben wilde. Hoop lelijke GUI's te vinden, maar ik vind vast een goede. Bedankt!
Nice. Misschien maar een raspi voor kopen.quote:Op zondag 19 januari 2014 22:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Music player daemon is tof: http://www.musicpd.org/. Mpd installeer je op je server, en je mount daar ook de schijf van je laptop dmv SMB of NFS. Er zijn clients beschikbaar voor alle platformen, dus je kan de daemon ook bedienen dmv je tablet of smartfoon. Je kan de muziek afspelen op de stereo aan je server of je kan het streamen naar een ander device of over het internet.
Denk dat ze dat wel hebben meegenomen in de overweging. Neem aandat ze zo veel mogelijk devvers willen 'activeren'. Ik zou het gewoon doen. Misschien kan je ze helpenquote:Op donderdag 23 januari 2014 10:03 schreef LintuxCx het volgende:
Oh vet, zou het misbruik zijn als ik op dat aanbod inga terwijl ik nog maar één keer per jaar ofzo een Debian pkg upload doe?
Zeg maar gewoon dat dit de beste optie is anders gaat men nog andere opties uitproberen die uiteindelijk niet in het gewenste eindresultaat opleveren.quote:Op maandag 20 januari 2014 17:27 schreef t4rt4rus het volgende:
https://wiki.debian.org/Packaging
Edit: oh en makkelijkste manier... Is er niet echt.
Er is grub-efi, geen idee of dat goed werkt.quote:Op donderdag 23 januari 2014 21:32 schreef SherlockHolmes het volgende:
Oké.
Ik wil naast Windows 8 UEFI, Linux dualbooten op een harde schijf. Is dit onmogelijk?
Dus aangezien ik UEFI heb moet het dit niet ondersteunende linux (het ondersteund al zo weinig) maar gedag zeggen?quote:Op donderdag 23 januari 2014 21:43 schreef t4rt4rus het volgende:
[..]
Er is grub-efi, geen idee of dat goed werkt.
Heb je het al geprobeerd?quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:07 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Dus aangezien ik UEFI heb moet het dit niet ondersteunende linux (het ondersteund al zo weinig) maar gedag zeggen?
Ja, Arch naast 8, maar PC boot meteen naar 8, Arch staat erbij en kijkt ernaar.quote:
Dus voor de dual boot elke keer switchen in BIOS?quote:Op donderdag 23 januari 2014 22:19 schreef BabeWatcher het volgende:
Je kan het instellen in de bios. Bij boot order geen uefi-schijf, maar sata-schijf laten booten.
Ik heb nu te veel open staan om in mijn eigen bios te zoeken, maar ik kreeg grub niet geïnstalleerd op en nieuwe lege computer ( mijn laatste computer heb ik zonder OS gekocht).
Uiteindelijk is het me gelukt.
quote:Op vrijdag 24 januari 2014 09:14 schreef SherlockHolmes het volgende:
[..]
Dus voor de dual boot elke keer switchen in BIOS?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop