neer kan plempen, maar dan bedenk ik dat het eigenlijk best een treurige zaak is. Want een titel als Bachelor of Master (of Arts, of Science, of Laws) wordt dan ook echt minder waard. Jammer.quote:Verkapt "kijk-mijn-bachelor-eens-minder-waard-worden-huilie-huilie"-topic
Bachelor of.. Kan me gestolen worden. Ik zal altijd Ing blijven schrijven.quote:Op zaterdag 28 december 2013 04:11 schreef Bitlord het volgende:
Onderstaande tekst komt van de Rijksoverheid. Klacht moge duidelijk zijn; laat dat onderscheid tussen Wo en hbo bestaan a.u.b.
Vanaf 1 januari 2014 mogen afgestudeerde hbo'ers zichzelf ook bachelor of master 'of arts', 'of science' of 'of laws' noemen. Deze titels waren tot nu toe gereserveerd voor studenten die aan een universiteit afstudeerden.
Dat is appels met peren vergelijken, Generaal is een titel op basis van de functie, dat is het zelfde om een starter meteen directeur te noemenquote:Op zaterdag 28 december 2013 08:07 schreef TR08 het volgende:
Suf gedoe. Misschien in het leger ook maar iedereen generaal maken?
Het mooiste is dat er bij ons hbo'ers zijn ingestroomd, mensen die al 4 jaar de hbo variant hebben gedaan en daar een diploma voor hebben behaald. Die hebben het nu moeilijk en kunnen ons tweede jaar amper bijbenen. Ik citeer: " Wow jullie doen in week wat wij in een heel blok van 8 weken deden". Daarnaast kunnen ze de werkgroepen helemaal niet bijbenen, hebben tot nu toe alleen maar onvoldoendes gehaald dit jaar en helpen wij ze maar door een beetje samenvattingen op te sturen etc.quote:Op zaterdag 28 december 2013 10:00 schreef das_phantom het volgende:
Gaat natuurlijk ook om de titel Master of Science. In hoeverre is iemand die op het hbo afstudeert met een eindscriptie in staat om de wetenschap te bedrijven?
quote:Op zaterdag 28 december 2013 07:34 schreef Zolder het volgende:
En mbo wordt weer gediscrimineerd die moeten ook gewoon deze titel krijgen
Hbo master wordt dat danquote:Op zaterdag 28 december 2013 10:00 schreef das_phantom het volgende:
Gaat natuurlijk ook om de titel Master of Science. In hoeverre is iemand die op het hbo afstudeert met een eindscriptie in staat om de wetenschap te bedrijven?
Ik kan maar 1 ding concluderen uit jouw post: het hbo is te makkelijk. Het is nu in vergelijking met de universiteit een verhouding 1:8. Dat moet natuurlijk eerder iets van 1:4 zijn.quote:Op zaterdag 28 december 2013 10:12 schreef ikwiltrolletje het volgende:
[..]
Het mooiste is dat er bij ons hbo'ers zijn ingestroomd, mensen die al 4 jaar de hbo variant hebben gedaan en daar een diploma voor hebben behaald. Die hebben het nu moeilijk en kunnen ons tweede jaar amper bijbenen. Ik citeer: " Wow jullie doen in week wat wij in een heel blok van 8 weken deden". Daarnaast kunnen ze de werkgroepen helemaal niet bijbenen, hebben tot nu toe alleen maar onvoldoendes gehaald dit jaar en helpen wij ze maar door een beetje samenvattingen op te sturen etc.
Is allemaal niet erg, ik vind het goed dat ze verder studeren maar het niveau is dus absoluut niet hetzelfde. Ik snap dus niet waarom men dat gelijk wil trekken. Dan is dit inderdaad van toepassing:
[..]
Stierenpoep.quote:Op zaterdag 28 december 2013 11:18 schreef R3M1NL het volgende:
Nou ja, onze universitaire studies zijn op wereld niveau ongeveer MBO+ - dus er is nog meer ruimte voor devaluatie.
Nee man, echte poep - de universiteiten dan.quote:
Ja leuk hoor al die lijstjes, maar die zeggen bar weinig over de kwaliteit van onderwijs. De lijstjes zijn vaak gebaseerd op aantal publicaties/citaties van die publicaties. En elk lijstje geeft weer totaal andere resultaten.quote:Op zaterdag 28 december 2013 11:29 schreef R3M1NL het volgende:
[..]
Nee man, echte poep - de universiteiten dan.
http://www.shanghairanking.com/ARWU2013.html
Eerste Nederlandse universiteit is op plek 52
Wat ik me afvraag is of de naam van de instelling dan niet veel meer mee gaat wegen. In de VS doe je het bijvoorbeeld goed als je van Harvard of Yale komt. Zal hier niet iets vergelijkbaars gebeuren? Dus dat bijvoorbeeld alleen de universiteiten een "goede" naam met veel waarde met zich mee zullen dragen.quote:Op zaterdag 28 december 2013 10:42 schreef LogiteX het volgende:
[..]
Ik kan maar 1 ding concluderen uit jouw post: het hbo is te makkelijk. Het is nu in vergelijking met de universiteit een verhouding 1:8. Dat moet natuurlijk eerder iets van 1:4 zijn.
Als je aan het promoveren bent ben je al geen student meer, dus dat klopt nietquote:Op zaterdag 28 december 2013 11:50 schreef thabit het volgende:
Ach ja, een universitaire MSc is natuurlijk ook gewoon een titel die aangeeft dat je je studie maar half hebt afgemaakt.
Straks dus welquote:Op zaterdag 28 december 2013 12:17 schreef luckass het volgende:
Je krijgt toch niet een MSc voor een hbo-cursus?
Je doet toch geen master? Of bedoelen ze doorstromers?quote:Op zaterdag 28 december 2013 12:22 schreef Henno het volgende:
[..]
Straks dus welDat wordt dus mooi ir. voeren in Nederland.
In Nederland is dit inderdaad zo, maar in de rest van de wereld (vooral buiten continentaal Europa) schijnt dit dus heel anders te zijn.quote:Op zaterdag 28 december 2013 12:22 schreef Henno het volgende:
[..]
Als je aan het promoveren bent ben je al geen student meer, dus dat klopt niet
En jij vindt dat laag?quote:Op zaterdag 28 december 2013 11:29 schreef R3M1NL het volgende:
[..]
Nee man, echte poep - de universiteiten dan.
http://www.shanghairanking.com/ARWU2013.html
Eerste Nederlandse universiteit is op plek 52
Je doet pabo?quote:Op zaterdag 28 december 2013 13:24 schreef Etsu het volgende:
Ik draag wel lekker mr. bij m'n afstuderen.
In Nederland doen universiteiten ook onderzoek. Naast het onderwijsaspect kent een universiteit ook een wetenschappelijk doel. Het onderwijs is bij universiteiten gericht op het doen van onderzoek. Daar staat tegenover dat hogescholen vooral gericht zijn op beroepsvorming en daarom ook onderwijs aanbieden gericht op het uitoefenen van een bepaald beroep.quote:Op zaterdag 28 december 2013 12:16 schreef ikwiltrolletje het volgende:
[..]
Wat ik me afvraag is of de naam van de instelling dan niet veel meer mee gaat wegen. In de VS doe je het bijvoorbeeld goed als je van Harvard of Yale komt. Zal hier niet iets vergelijkbaars gebeuren? Dus dat bijvoorbeeld alleen de universiteiten een "goede" naam met veel waarde met zich mee zullen dragen.
Dan krijg je een beetje hetzelfde effect:
• goede kwaliteit: uva, erasmus universiteit, rug, uu, leiden, etc.
• slecht/ te makkelijk/geen goede kwaliteit: inholland, hes, hva, etc
Waarom quote je mijn post daarbij? Ik studeer zelf aan een universiteit. Mijn post ging meer over dat we er "niks aan kunnen doen" en dat het verschil dan waarschijnlijk in de naam van de instelling waar je hebt gestudeerd gaat zitten.Of bedoelde je het als aanvulling?quote:Op zaterdag 28 december 2013 14:33 schreef superdrufus het volgende:
[..]
In Nederland doen universiteiten ook onderzoek. Naast het onderwijsaspect kent een universiteit ook een wetenschappelijk doel. Het onderwijs is bij universiteiten gericht op het doen van onderzoek. Daar staat tegenover dat hogescholen vooral gericht zijn op beroepsvorming en daarom ook onderwijs aanbieden gericht op het uitoefenen van een bepaald beroep.
Het verschil tussen hbo en wo niveau blijft gewoon bestaanquote:Op zaterdag 28 december 2013 14:37 schreef ikwiltrolletje het volgende:
[..]
Waarom quote je mijn post daarbij? Ik studeer zelf aan een universiteit. Mijn post ging meer over dat we er "niks aan kunnen doen" en dat het verschil dan waarschijnlijk in de naam van de instelling waar je hebt gestudeerd gaat zitten.Of bedoelde je het als aanvulling?
Ja klopt, maar de titel is hetzelfde dus de onderwijsinstelling geeft je niveau aan? Ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen denk ik.quote:Op zaterdag 28 december 2013 14:41 schreef Ryon het volgende:
[..]
Het verschil tussen hbo en wo niveau blijft gewoon bestaan![]()
Met een hbo rechten diploma heb je een LL.B titel, maar zit je nog steeds op hbo werk en denkniveau.
Hogescholen in Nederland doen vooral onderzoek in het bedrijfsleven en universiteit doen wetenschappelijk onderzoek. Internationaal gezien is er wel degelijk een verschil in het aantal publicaties van universiteiten en hogescholen. Op basis van het wetenschappelijke publicaties kan duidelijk worden dat er internationaal gezien verschil is tussen universiteit en hogeschool.quote:Op zaterdag 28 december 2013 14:37 schreef ikwiltrolletje het volgende:
[..]
Waarom quote je mijn post daarbij? Ik studeer zelf aan een universiteit. Mijn post ging meer over dat we er "niks aan kunnen doen" en dat het verschil dan waarschijnlijk in de naam van de instelling waar je hebt gestudeerd gaat zitten.Of bedoelde je het als aanvulling?
Waarom wordt die minder waard ? Een BSc van de UU zal nog altijd als hoger gezien worden dan een BSc van InHolland; en mensen voor wie de titel van belang is herkennen dat verschil echt wel (en zo niet kan je de universiteit expliciet benoemen in je CV/gesprek/whatever).quote:Op zaterdag 28 december 2013 04:19 schreef Zaktabak het volgende:
De FOK!er in mij zegt dat ik het beste hier de reactie
[..]
neer kan plempen, maar dan bedenk ik dat het eigenlijk best een treurige zaak is. Want een titel als Bachelor of Master (of Arts, of Science, of Laws) wordt dan ook echt minder waard. Jammer.
Maar dat is precies wat ik probeer te zeggenquote:Op zaterdag 28 december 2013 14:42 schreef superdrufus het volgende:
[..]
Hogescholen in Nederland doen vooral onderzoek in het bedrijfsleven en universiteit doen wetenschappelijk onderzoek. Internationaal gezien is er wel degelijk een verschil in het aantal publicaties van universiteiten en hogescholen. Op basis van het onderzoek kan duidelijk worden dat er internationaal gezien verschil is tussen universiteit en hogeschool.
Shit, en ik met mn universitaire BSc ben dan helemaal niets waard? (Wel beta trouwensquote:Op zaterdag 28 december 2013 11:50 schreef thabit het volgende:
Ach ja, een universitaire MSc is natuurlijk ook gewoon een titel die aangeeft dat je je studie maar half hebt afgemaakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |