abonnement Unibet Coolblue
pi_133676510

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 15:19:00 #2
230491 Zith
pls tip
pi_133676523
Godver, verander dan iig de titel naar Bitcoin only ;(
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133676545
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:19 schreef Zith het volgende:
Godver, verander dan iig de titel naar Bitcoin only ;(
Dit is toch het nieuws-/discussietopic van alle coins?
pi_133676557
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:20 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dit is toch het nieuws-/discussietopic van alle coins?
Dat dacht ik ook
pi_133676656
Ja, dit is ook gewoon altcoins, maar geen slowchat/trollboxkloon zoals in het andere topic. Dus gewoon zoals het 2 weken geleden ging zeg maar. :P
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 15:27:19 #6
230491 Zith
pls tip
pi_133676750
Bijna $1000.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133676777
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:27 schreef Zith het volgende:
Bijna $1000.
Zowel op mtgox als op bitstamp, ze gaan beiden erg snel nu.
pi_133676849
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:27 schreef Zith het volgende:
Bijna $1000.
Alleen maar goed, BTC komt dan weer volop in het nieuws.
pi_133676898
quote:
1878 BTC is niks, verspreid over 70 dollar.

De wall van 900, vanaf 860 gemeten, was 4300 BTC op 40 dollar spread.
Daarom was die wall belangrijk. Dan gaat het erg erg hard.

Na 1 week lang onder 900 gehangen te hebben, knalt het nu $1000 voorbij. :)
pi_133677174
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:05 schreef Waterdrinker het volgende:
Ondertussen weer een all time high op bitstamp en mtgox. Ben benieuwd wanneer we die $1k gaan halen.
Nog 1878 BTC op Gox.
nog 766 BTC *O*
  woensdag 27 november 2013 @ 15:41:57 #11
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_133677191
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
pi_133677451
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Qua fees bij pure bitcoin-transacties:
https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_fees

Verder heb je nog fees die de exchanges rekenen (bepaald percentage per trade, kosten bij deposit of withdrawal van fiat).
pi_133677469
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Fees hoef je niet te gebruiken, tenzij je wilt dat je transactie direct door de miners verwerkt wordt.
pi_133677477
DUIZEND DOLLAR OMGASH *O* *O* :D :D
pi_133677508
1008 al _O_

1011 :')
pi_133677512
Het schiet als een gek naar $1015!
pi_133677540
1020, dat ging snel _O-

edit; 1025
pi_133677584
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:41 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met fees? Wanneer maak je die over en wanneer niet?
Ik gebruik BTC-E.
Fees maak je nooit over, die halen zij er af als je transacties doet.

Bij trades (dus je koopt het ene soort geld voor het andere, bijvoorbeeld je koopt BTC met EUR, of je koopt LTC met BTC, etc) betaal je 0.2%. Dus als je 100 LTC koopt op een koers van ¤20, betaal je ¤2000 en je krijgt er dan 99.8 ipv 100.
Verder betaal je 1% deposit en withdrawal fee bij deposits (met een minimum fee van ¤15). Wat fokking duur is trouwens. Dus als je ¤2000 naar ze overmaakt komt er ¤1980 op je balans te staan.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133677610
*O*
De vlag kan uit, historische dag _O_
pi_133677648
En daar is ie!! *O*
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133677669
BTC on the MOON!

pi_133677681
pi_133677699
*O*
pi_133677782
Waar komt die epische spike vandaan?

http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
pi_133677811
Episch dit, beetje jammer dat er geen schot zit in 'ons eigen' subforum, nog geen (F)A te vinden...

FB / [REQUEST] Nieuw Cryptocurrencies subforum
  woensdag 27 november 2013 @ 16:00:23 #27
44521 strawberry
strawberry surprise
pi_133677873
Als ik m'n LTC van BTC-e naar m'n wallet wil sturen krijg ik de volgende melding:

Money hold. 698 hours left

Ik moet dus bijna een maand wachten, waarom is dat?
pi_133677881
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:58 schreef Robuustheid het volgende:
Waar komt die epische spike vandaan?

http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
Iemand met deep pockets dacht: en nu is het genoeg, HOP een bestens ordertje van een half miljoen en *weg* met die wall.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  Knapste mannelijke user 2022 woensdag 27 november 2013 @ 16:02:03 #30
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133677936
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:59 schreef Loveless85 het volgende:
Episch dit, beetje jammer dat er geen schot zit in 'ons eigen' subforum, nog geen (F)A te vinden...

FB / [REQUEST] Nieuw Cryptocurrencies subforum
Ja weet eigenlijk niet hoe dat werkt een nieuw forum. De procedure dan
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  woensdag 27 november 2013 @ 16:02:11 #31
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_133677939
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 15:52 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Fees maak je nooit over, die halen zij er af als je transacties doet.

Bij trades (dus je koopt het ene soort geld voor het andere, bijvoorbeeld je koopt BTC met EUR, of je koopt LTC met BTC, etc) betaal je 0.2%. Dus als je 100 LTC koopt op een koers van ¤20, betaal je ¤2000 en je krijgt er dan 99.8 ipv 100.
Verder betaal je 1% deposit en withdrawal fee bij deposits (met een minimum fee van ¤15). Wat fokking duur is trouwens. Dus als je ¤2000 naar ze overmaakt komt er ¤1980 op je balans te staan.
Top thanks voor je duidelijke uitleg! Lees al een tijd mee en dacht dus dat ik het zelf moest overmaken, omdat de transactie anders lang zou duren.

Ben nog redelijk noob. Gelukkig gisteren een risico genomen en ingestapt toen BTC net in de lift zat.
pi_133677940
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:01 schreef JOHAN410 het volgende:
Bijna miljonair!
In satoshii?
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133678081
quote:
Bitcoin doorbreekt grens van duizend dollar

De waarde van virtuele valuta bitcoin is vandaag de mijlpaal van duizend dollar gepasseerd.

De waarde van bitcoins maakt de afgelopen maanden een enorme groei door. In januari van dit jaar lag de waarde van een bitcoin nog onder de twintig dollar.

Na een piek van 238 dollar in april lag de koers tot oktober steeds rond de honderd dollar. In oktober zette de bitcoin een waardestijging in, op 17 november passeerde de munt voor het eerst de grens van vijfhonderd dollar. Stabiel is de waarde van de munt echter niet, kortstondige terugvallen in de waarde zijn eerder regel dan uitzondering.

De groei in waarde van bitcoin is op verschillende manieren te verklaren. Analisten wijzen doorgaans naar Chinese investeerders, die in toenemende mate in bitcoins beleggen.

Waardestijging
Dat zou komen door aandacht die de Chinese staatsmedia aan de munt besteedt. Ook de toenemende berichtgeving in westerse media zou een factor zijn in de alsmaar stijgende wisselkoers van de niet-gereguleerde digitale munt.

Gebleken is al dat nieuwsverhalen een vrij sterke invloed hebben op de waarde van de munt. Bij positieve berichten, bijvoorbeeld over mensen die door bitcoin in één klap miljonair werden, stijgt de koers. Berichten over gehackte wisseldiensten doen de waarde dalen.

Verschillende landen pleiten er inmiddels voor de bitcoin als officieel betaalmiddel te gaan behandelen. In Nederland kan al op een toenemend aantal plekken met bitcoins betaald worden.
http://mobiel.nu.nl/tech/(...)-duizend-dollar.html
  woensdag 27 november 2013 @ 16:17:20 #34
356822 Speedball
14.gif in je peopert
pi_133678406
quote:
quote:
Verschillende landen pleiten er inmiddels voor de bitcoin als officieel betaalmiddel te gaan behandelen
Toch vraag ik me nu af wat er van deze berichtgevingen waar is, en hoeveel er gemanipuleerd wordt. Banken gaan hier toch niet mee akkoord evenals de rest van de financiële wereld
burning dinosaur bones
Dolly O+ Blondie O+
pi_133678482
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:17 schreef Speedball het volgende:
Toch vraag ik me nu af wat er van deze berichtgevingen waar is, en hoeveel er gemanipuleerd wordt. Banken gaan hier toch niet mee akkoord evenals de rest van de financiële wereld
Gelukkig maar dat banken (of de rest van de financiële wereld) daar geen reet over te zeggen hebben.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  woensdag 27 november 2013 @ 16:20:50 #36
356822 Speedball
14.gif in je peopert
pi_133678516
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:19 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Gelukkig maar dat banken (of de rest van de financiële wereld) daar geen reet over te zeggen hebben.
Banken hebben middelen zat om dit tegen te gaan lijkt mij, alleen vraag ik me af waarom ze dat niet eerder hebben gedaan. De bitcoin is een waanzinnig goed idee dat zwaar onderschat is.
burning dinosaur bones
Dolly O+ Blondie O+
pi_133678662
Kan iemand mij vertellen waarom BTC-e niet automatisch refreshed (orders en zo)? Is dat normaal of mis ik ergens een instelling?
pi_133678676
1mBTC to $1 paririteit bereikt.

Gentlemen, commence your engines to shift into second gear …
pi_133678695
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:25 schreef Ranjit het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom BTC-e niet automatisch refreshed (orders en zo)? Is dat normaal of mis ik ergens een instelling?
Dat doet 'ie wel, maar met een vertraging.
Het is niet het handigste handelssysteem helaas.
pi_133678780
op btc voor 0.73 bitcoin gekocht op 806 dollar en 10 litecoins op 16dollar.

Gaat nog netjes omhoog :)
  woensdag 27 november 2013 @ 16:34:17 #41
401928 anti-loper
brengt oldschool back
pi_133678966
Ik had nog een paar dagen terug 0.7 btc gehaald voor 670 en 12 ltc voor 9,5 per stuk.
Gaat lekker dit
Op woensdag 6 februari 2019 00:47 schreef SideEffect het volgende
Als dima voor 31 december 2019 een relatie krijgt met treinmeisje, krijg jij van mij 10¤
pi_133679283
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:19 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Gelukkig maar dat banken (of de rest van de financiële wereld) daar geen reet over te zeggen hebben.
Bitcoins schaden niet alleen banken maar ook overheden. Ik ben er niet zo zeker van dat zij zich zonder tegen te stribbelen naar de slachtbank laden leiden.
Je länger ein Blinder lebt, desto mehr sieht er - Viva la revolucion !
pi_133679728
Wtf , iedereen die zei dat die bij de 300 ging inklappen. En weer balen hier dat ik vorig jaar niet gekocht had.
  woensdag 27 november 2013 @ 17:04:35 #45
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_133679841
Geef alleen NMC en LTC nog kans om echt te groeien. (en later misschien PPC nog)
pi_133680221
Pfff, ik heb vorige week LTC verkocht voor $7.
"A goal without a plan is just a wish." - Antoine de Saint-Exupery
pi_133680354
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:04 schreef Che_ het volgende:
Geef alleen NMC en LTC nog kans om echt te groeien. (en later misschien PPC nog)
:') sure.
pi_133680902
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 16:44 schreef druide het volgende:
Bitcoins schaden niet alleen banken maar ook overheden. Ik ben er niet zo zeker van dat zij zich zonder tegen te stribbelen naar de slachtbank laden leiden.
Ehh, misschien maak ik nu een hele naïeve vergissing, maar overheden behoren -in theorie- toch in ons belang te werken, in plaats van andersom?
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133681033
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:36 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ehh, misschien maak ik nu een hele naïeve vergissing, maar overheden behoren -in theorie- toch in ons belang te werken, in plaats van andersom?
Hoe oud ben je?
pi_133681046
Ik heb een account aangemaakt op BTC-E, wat is op dit moment de goedkoopste/snelste manier om er geld op te krijgen? Of kan ik mijn coins beter op een andere exchange aanschaffen?
pi_133681091
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:36 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ehh, misschien maak ik nu een hele naïeve vergissing, maar overheden behoren -in theorie- toch in ons belang te werken, in plaats van andersom?
Het is in ons belang dat er straatverlichting is, politie om orde te handhaven, militairen om ons tegen buitenlandse mogendheden te beschermen, infrastructuur om te rijden.

Daar is er belasting voor. De BTC bemoeilijkt dat. Logisch dat de overheden, voor algemeen belang van de burger, ertegen zijn.

Zonder belasting had je niet achter je computer kunnen kruipen, daar het niet lonend was om electriciteitsvoorziening aan te leggen.
pi_133681187
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:41 schreef DylanAce het volgende:
Ik heb een account aangemaakt op BTC-E, wat is op dit moment de goedkoopste/snelste manier om er geld op te krijgen? Of kan ik mijn coins beter op een andere exchange aanschaffen?
Bitonic.nl (snelste)
  woensdag 27 november 2013 @ 17:45:48 #53
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681195
Help mij even starten, hoi hoi ik ben dagjesmens die wilt investeren.

Ik heb nu multibit, nu heb ik bij mij Ontvangen een adres staan van een random aantal tekens van (hoofd)letters en cijfers enzo, dat is nu toch mijn bitcoin adres ofzoiets? :)
Nu moet ik ergens BTC kopen en die naar dat adres sturen. En als ik daar weer een bedrag van wil verkopen moet ik dat weer naar een plek sturen om ze te verkopen en ze dan "te koop" aan te bieden, correct?

Klopt dit zo? En verder nog een vraagje,

Bitonic wilt dat je tenminste 0,1 BTC koopt, zijn er plekken waar je minder BTC kan kopen?
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133681248
Het is te merken dat er weer een artikel op nu.nl staat :+
  woensdag 27 november 2013 @ 17:47:57 #55
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681288
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:46 schreef Loveless85 het volgende:
Het is te merken dat er weer een artikel op nu.nl staat :+
Eigenlijk tweakers :P
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  woensdag 27 november 2013 @ 17:48:19 #56
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_133681303
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:46 schreef Loveless85 het volgende:
Het is te merken dat er weer een artikel op nu.nl staat :+
Tegenwoordig staat er bijna elke dag een artikel over bitcoin op nu.nl :P
  woensdag 27 november 2013 @ 17:48:27 #57
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681309
En ik zag het anderhalf jaar geleden al in een signature van iemand staan hier op FOK!, jeuzes die mensen moeten nu rijk zijn :')
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133681471
Het kwam net onder in beeld bij RTL Z nog voorbij dat 1 bitcoin over de USD1000 is gegaan :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 27 november 2013 @ 17:52:45 #59
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681483
quote:
10s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:45 schreef Dalando het volgende:
Help mij even starten, hoi hoi ik ben dagjesmens die wilt investeren.

Ik heb nu multibit, nu heb ik bij mij Ontvangen een adres staan van een random aantal tekens van (hoofd)letters en cijfers enzo, dat is nu toch mijn bitcoin adres ofzoiets? :)
Nu moet ik ergens BTC kopen en die naar dat adres sturen. En als ik daar weer een bedrag van wil verkopen moet ik dat weer naar een plek sturen om ze te verkopen en ze dan "te koop" aan te bieden, correct?

Klopt dit zo? En verder nog een vraagje,

Bitonic wilt dat je tenminste 0,1 BTC koopt, zijn er plekken waar je minder BTC kan kopen?
Maar nee, niemand ;(
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133681509
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:52 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Het kwam net onder in beeld bij RTL Z nog voorbij dat 1 bitcoin over de USD1000 is gegaan :)
Nu zelfs een kort item over Bitcoin bij RTL Z!
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133681632
quote:
Erg frustrerend als je zoiets overkomt, zo zullen er nog wel meer zijn denk ik.
pi_133681739
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:52 schreef Dalando het volgende:

[..]

Maar nee, niemand ;(
Je verhaal klopt. Vanuit je wallet kan je doorsturen naar BTC-e.com.
  woensdag 27 november 2013 @ 18:02:35 #65
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133681848
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 17:59 schreef .PRISM het volgende:

[..]

Je verhaal klopt. Vanuit je wallet kan je doorsturen naar BTC-e.com.
BTC-e doet vanaf 0,01 BTC, dat is al een stuk prettiger ^O^

Edit, maar dan moet ik meer geld neerleggen? :?
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  woensdag 27 november 2013 @ 18:10:24 #66
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133682046
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:02 schreef Dalando het volgende:

[..]

BTC-e doet vanaf 0,01 BTC, dat is al een stuk prettiger ^O^

Edit, maar dan moet ik meer geld neerleggen? :?
Als je rechtstreeks Euro's bij BTC-e wil neerleggen tellen ze een minimum van $2000.
Lijkt me tijd dat je zelf een beetje gaat inlezen, want het lijkt erop dat je je geld in iets aan het stoppen bent waar je totaal niks vanaf weet. Is je eigen keuze natuurlijk, maar ik zou het niet aanraden.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  woensdag 27 november 2013 @ 18:12:28 #67
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133682087
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:10 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Als je rechtstreeks Euro's bij BTC-e wil neerleggen tellen ze een minimum van $2000.
Lijkt me tijd dat je zelf een beetje gaat inlezen, want het lijkt erop dat je je geld in iets aan het stoppen bent waar je totaal niks vanaf weet. Is je eigen keuze natuurlijk, maar ik zou het niet aanraden.
Kun je iets aanbevelen?
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
  woensdag 27 november 2013 @ 18:13:27 #68
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133682110
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:12 schreef Dalando het volgende:

[..]

Kun je iets aanbevelen?
Als je echt wil leren: https://en.bitcoin.it/wiki/Main_Page
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  woensdag 27 november 2013 @ 18:16:53 #69
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133682196
Op Youtube staan ook erg veel goede uitleg video's!
  woensdag 27 november 2013 @ 18:20:20 #70
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133682289
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:16 schreef strbo het volgende:
Op Youtube staan ook erg veel goede uitleg video's!
Klopt, maar ik lees er liever over. In de tijd dat ik 2 video's bekijk heb ik 10 keer zo veel informatie opgenomen van papier.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133682609
Als het in dit tempo doorgaat zitten we tegen de kerst op $2000 8-)
pi_133682814
waar kun je ltc kopen?

geen btc-e graag
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133682841
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer tot er 6 confirmations zijn? Is er een standaard tijd? Of heeft dit te maken met de grootte van de betaling of drukte op het netwerk of zo?
  woensdag 27 november 2013 @ 18:44:00 #75
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133682912
quote:
8s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:41 schreef Peunage het volgende:
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer tot er 6 confirmations zijn? Is er een standaard tijd? Of heeft dit te maken met de grootte van de betaling of drukte op het netwerk of zo?
Ligt aan de fee die je betaalt.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133683029
Wanneer komt de boem?
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683031
quote:
8s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:41 schreef Peunage het volgende:
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer tot er 6 confirmations zijn? Is er een standaard tijd? Of heeft dit te maken met de grootte van de betaling of drukte op het netwerk of zo?
Waar heb je in godsnaam 6 confirmations voor nodig?

Maar met 0.0001 BTC fee moet een normale transactie meteen verwerkt worden (d.w.z. gelijk in het eerstvolgende block zitten). Doe zelf ook wel eens transacties met 0.00001 BTC (dus 10x zo weinig, gewoon omdat het kan :)) en die gaan ook gelijk goed.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683050
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
-Real power isn't given, it must be taken-
  woensdag 27 november 2013 @ 18:49:34 #79
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133683080
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoins komen. Meer is 't niet. Of bedoel je de algoritmiek die erachter zit?
  woensdag 27 november 2013 @ 18:50:36 #80
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683104
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
Vraag en Aanbod oftewel speculaaaaaas
pi_133683146
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:50 schreef lf2 het volgende:

[..]

Vraag en Aanbod oftewel speculaaaaaas
Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683187
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Kan iemand mij heel snel even de onderliggende dragende constructie uitleggen die de waarde van deze louter virtuele munt ondersteund?
Nou "heel snel" gaat het niet lukken om deze technologie te doorgronden, want het zit redelijk complex in elkaar. Helder gedocumenteerd, en uiteraard alles open source en 100% transparant, doch wel complex.

Maar de TL;DR versie = waar je bij fiat geld (euro's, dollars, etc) moet vertrouwen op een bank of andere autoriteit, is die vertrouwensfunctie bij Bitcoin via een ingenieuze constructie overgenomen door wiskunde en cryptografie. En die zijn betrouwbaarder dan bankiers.

Dat, plus het feit dat Bitcoin een zeer efficiënt en praktisch betaalmiddel is (vrijwel gratis, razendsnel, rechtstreeks van betaler naar ontvanger zonder tussenpartij, veilig, makkelijk, en wereldwijd toepasbaar) maakt Bitcoin een zeer veelbelovende innovatie met een gigantische potentie.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  woensdag 27 november 2013 @ 18:53:35 #83
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683190
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:

[..]

Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Zit er ook in maar geef tenminste toe dat het idd windhandel is...sommige mensen maken het mooier dan dat het is...

Zal er niet van opkijken als het volgende week weer 1 dollar kost
pi_133683193
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:48 schreef henk3412 het volgende:
Wanneer komt de boem?
Wanneer ga je een ander topic verzieken?
ONZ is verderop.
  woensdag 27 november 2013 @ 18:53:51 #85
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133683196
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:

[..]

Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Je punt ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133683198
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:

[..]

Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Iedere valuta is lucht, waar denk je dat de dollars vandaan komen?
٩๏̯͡๏)۶
  woensdag 27 november 2013 @ 18:54:39 #87
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683216
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:53 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Iedere valuta is lucht, waar denk je dat de dollars vandaan komen?
1 woord: Militair
pi_133683232
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:51 schreef henk3412 het volgende:
Het betreft hier een zogenaamde windhandel.
Dat geldt inderdaad voor euro's. Bankiers die hun fopgeld met een druk op de knop uit het niets kunnen toveren, en die zich in de praktijk bovendien zo corrupt als de pest hebben getoond, dat lijkt me evident een piramidespel. Pure gebakken lucht, die euro's. Voor de dollar geldt uiteraard hetzelfde.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683267
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:55 schreef henk3412 het volgende:
tulpenbollen-bubble
Wat doe je dan in dit topic?
٩๏̯͡๏)۶
  woensdag 27 november 2013 @ 18:56:37 #90
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683279
Zijn er btw op het forum nog echte "winnaars" die dus tientallen of honderdtallen bitcoins hadden van jaar geleden ofzo ?
  woensdag 27 november 2013 @ 18:57:37 #91
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133683306
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:55 schreef henk3412 het volgende:
tulpenbollen-bubble
U mad bro ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133683314
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:57 schreef henk3412 het volgende:

[..]

OMGWTFKIWF! ...voordat er echte ongelukken gebeuren
Verder alles goed?
٩๏̯͡๏)۶
pi_133683337
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:56 schreef lf2 het volgende:
Zijn er btw op het forum nog echte "winnaars" die dus tientallen of honderdtallen bitcoins hadden van jaar geleden ofzo ?
Check!
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683345
Volslagen idioterie. Weer zo'n bubble.
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683367
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:59 schreef henk3412 het volgende:
Volslagen idioterie. Weer zo'n bubble.
Goede onderbouwing ook. Jaloers dat je als de ballen van de beer te laat bent?
  woensdag 27 november 2013 @ 19:00:16 #96
177108 lf2
Iedereen liegt behalve ik
pi_133683389
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Check!
Awsomee hoeveel BTC heb je of had je wss al weer wat verkocht :p
pi_133683403
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Check!
pi_133683416
quote:
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683421
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Check!
-Real power isn't given, it must be taken-
pi_133683454
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 18:59 schreef henk3412 het volgende:
Volslagen idioterie. Weer zo'n bubble.
Wat, de euro? 100% mee eens inderdaad. Gelukkig heb ik de meeste van mijn euro's nog op tijd kunnen dumpen, toen ik er nog meer dan 2 mBTC per stuk voor kreeg.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683532
Ik zit nu dus te twijfelen wat ik met die 0.15 bitcoins ga doen die ik heb. Wil er eigenlijk litecons mee kopen, maar twijfel nog.
pi_133683573
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:00 schreef lf2 het volgende:
Awsomee hoeveel BTC heb je of had je wss al weer wat verkocht :p
Laten we hier geen absolute bedragen gaan noemen :)
En ik heb sinds het begin wel wat BTC verkocht, maar het meeste heb ik gelukkig nog. En dat gaat zo blijven ook, want die euro, daar heb ik totaal geen vertrouwen in.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133683582
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:05 schreef Peunage het volgende:
Ik zit nu dus te twijfelen wat ik met die 0.15 bitcoins ga doen die ik heb. Wil er eigenlijk litecons mee kopen, maar twijfel nog.
In je wallet houden en volgend jaar met pensioen gaan.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 19:23:14 #104
230491 Zith
pls tip
pi_133684163
Vergeet niet dat je over de (dag)handel in cryptocurrecies je hier moet posten: AEX / [SC] Cryptocurrencies #5 - Boom 1000$

Daar kan men ook vragen of the LTC morgen omhoog gaat, melden dat je twijfelt tussen je BTCs verkopen tussen LTC en NMC, etc.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133684246
Zit mezelf (denk dat nog wel meer mensen dit hebben) me wel flink voor m'n kop te slaan. In Mei of April de investering willen maken in btc. Was toen zo'n 40 dollar. Maar als arme student toch maar vanaf gezien..

als, als, als.

Wil nu misschien met litecoins gaan instappen. Raden jullie dat aan? Of zitten beiden crypto's nu in een periode om juist niet in te stappen.

Edit: ik lees net dat dit eigenlijk in het andere topic moet, excuses.
pi_133684292
BTC stort aardig in zo ineens
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 19:27:45 #107
230491 Zith
pls tip
pi_133684350
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:25 schreef doo. het volgende:
Zit mezelf (denk dat nog wel meer mensen dit hebben) me wel flink voor m'n kop te slaan. In Mei of April de investering willen maken in btc. Was toen zo'n 40 dollar. Maar als arme student toch maar vanaf gezien..

als, als, als.

Wil nu misschien met litecoins gaan instappen. Raden jullie dat aan? Of zitten beiden crypto's nu in een periode om juist niet in te stappen.

Edit: ik lees net dat dit eigenlijk in het andere topic moet, excuses.
Je kan ook 20 mBTC kopen voor 20$ :)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 27 november 2013 @ 19:27:57 #108
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133684364
Uhoh.
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133684402
Ddos aanval? Ik kom BTC-e niet meer op.
pi_133684420
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:27 schreef Zith het volgende:

[..]

Je kan ook 20 mBTC kopen voor 20$ :)
Dat begrijp ik, heb het ook niet over 20$ investering. Heb nu wat meer vermogen tot mijn beschikking. Maar ik vroeg me af of ltc in verhouding meer zullen stijgen dan btc.
  woensdag 27 november 2013 @ 19:29:08 #111
416570 litecoin
cryptocurrency
pi_133684421
Naar mening ben je nog lang niet te laat met instappen. Zolang cryptocurrency niet mainstream is valt er goed mee te speculeren. :)
"Bitcoin is to banks, what email was to postal offices."
  woensdag 27 november 2013 @ 19:30:32 #112
298746 Dalando
18, niet meer gefrustreerd
pi_133684502
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:28 schreef tralalala het volgende:
Ddos aanval? Ik kom BTC-e niet meer op.


Laatste ~5 min gebeurde dat

http://bitcoin.clarkmoody.com/
Spel-, taal- en grammaticafouten voorbehouden.
994a040db3f025e25771e045468fc121
pi_133684543
Veel verkocht voor 950
pi_133684545
Op Bitstamp is er 10K nodig om door de $1000 te raken :D
pi_133684697
There we go.
జ్ఞ‌ా
pi_133684751
Hoe was het ook alweer? Stil blijven zitten terwijl je wordt geschoren? ;)
pi_133684809
In de laatste 3 a 4 weken was telkens een dip als deze binnen 12 uur weer winstgevend, nu ook?
pi_133684843
Laat maar lekker even wat zakken, ga ik fijn wat nieuwe bitcoin kopen :)
٩๏̯͡๏)۶
  † In Memoriam † woensdag 27 november 2013 @ 19:39:56 #119
230491 Zith
pls tip
pi_133684912
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:37 schreef WebBeestje het volgende:
In de laatste 3 a 4 weken was telkens een dip als deze binnen 12 uur weer winstgevend, nu ook?
Het lijkt inderdaad herkenbaar. Elke keer na een zware stijging crasht hij naar een punt tussen de piek en de prijs ervoor, na een dag of twee stijgt hij dan verder.

Ik ben nog steeds van mening dat hij zal aantrekken - vannacht nog. Er is te veel nieuw (salaris)geld deze week dat erin wilt. Weet alleen niet hoe de 'leak' van BTC naar LTC van invloed is.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133684963
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:39 schreef Zith het volgende:
Ik ben nog steeds van mening dat hij zal aantrekken - vannacht nog. Er is te veel nieuw (salaris)geld deze week dat erin wilt. Weet alleen niet hoe de 'leak' van BTC naar LTC van invloed is.
Het lijkt mij dat die leak op een bepaalde manier ook de koers laat stijgen. Veel mensen kopen BTC om aan LTC te komen.
pi_133684987
Wat een gekkenhuis zeg, zit hier met zweethanden te traden :o
pi_133685024
Die fluctaties _O_ schittttttttterend dit allemaal
pi_133685043
Ik vind het idioot.

Van 10 minuten van 1040 dollar naar 912 dollar.

In 1 MINUUT van 912 dollar naar 1020 dollar
pi_133685076
Inderdaad crash lijkt alweer voorbij :D
pi_133685184
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:43 schreef Robuustheid het volgende:
Ik vind het idioot.

Van 10 minuten van 1040 dollar naar 912 dollar.

In 1 MINUUT van 912 dollar naar 1020 dollar
Die 920 naar 1020 is wel een keer of 3 langsgekomen :P
pi_133685212
Error 504 Ray ID: d40f91af61202d9
Gateway time-out

btc-e.com
Host
Error
:(
pi_133685218
pi_133685250
_O-
pi_133685304
Maar weer eens tijd voor deze denk ik: ;)
http://www.reddit.com/r/B(...)o_for_crash_selling/
pi_133685578
Waarom zou de rijke elite van nu die hun rijkdom in fiat geld hebben ooit iets als bitcoins toelaten vraag ik me nu ineens af.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133685743
Bitcoins staan op het punt dit na te doen ;)

pi_133685778
1 ding snap ik niet.

Een bitcoin bestaat dus uit een reeks getallen. Hoe wordt er vastgesteld dat die reeks cijfers een bticoin is, en niet een ander door elkaar gehusselde reeks cijfers?
pi_133685786
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:55 schreef tofastTG het volgende:
Waarom zou de rijke elite van nu die hun rijkdom in fiat geld hebben ooit iets als bitcoins toelaten vraag ik me nu ineens af.
Dat doen ze uiteindelijk ook niet, maar dan is het hek al van de dam.
peer to peer ftw
pi_133685842
Wat is de beste plek om te kopen en verkopen?
pi_133685927
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:01 schreef jatochneetoch het volgende:
Wat is de beste plek om te kopen en verkopen?
www.dievraagisalhonderdkeergesteld.nl
pi_133686005
quote:
Maar krijg nooit een duidelijk antwoord.
pi_133686008
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:59 schreef Robuustheid het volgende:
1 ding snap ik niet.

Een bitcoin bestaat dus uit een reeks getallen. Hoe wordt er vastgesteld dat die reeks cijfers een bticoin is, en niet een ander door elkaar gehusselde reeks cijfers?
Dat is een nogal technisch verhaal, wat ik zelf ook niet helemaal begrijp, laat staan uit kan leggen. :@

Leesvoer:
https://en.bitcoin.it/wiki/Address
https://en.bitcoin.it/wik(...)of_Bitcoin_addresses
pi_133686022
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:04 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

Maar krijg nooit een duidelijk antwoord.
www.bitonic.nl
pi_133686169
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:04 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dat is een nogal technisch verhaal, wat ik zelf ook niet helemaal begrijp, laat staan uit kan leggen. :@

Leesvoer:
https://en.bitcoin.it/wiki/Address
https://en.bitcoin.it/wik(...)of_Bitcoin_addresses
Daar heb ik ook op gezocht en gelezen. Daarom m'n vraag.

Overigens, er moet toch ergens in de software vastgelegd zijn dat een bepaalde reeks cijfers een bitcoin vertegenwoordigt? Zo ja, kan men dat daaruit niet halen om bitcoins te genereren?
pi_133686189
Dit is verslavend. Ik ga proberen om vandaag gewoon niet meer te kijken.
pi_133686482
verkeerd
pi_133686534
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:07 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Daar heb ik ook op gezocht en gelezen. Daarom m'n vraag.

Overigens, er moet toch ergens in de software vastgelegd zijn dat een bepaalde reeks cijfers een bitcoin vertegenwoordigt? Zo ja, kan men dat daaruit niet halen om bitcoins te genereren?
Een bitcoin zelf bestaat eigenlijk niet, de private key welke hoort bij een public key is eigenlijk een sleutel om via de blockchain een bepaald aantal bitcoins te claimen. Maar ik denk dat iemand anders het beter kan uitleggen. :P
  woensdag 27 november 2013 @ 20:16:38 #143
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133686619
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:07 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Daar heb ik ook op gezocht en gelezen. Daarom m'n vraag.

Overigens, er moet toch ergens in de software vastgelegd zijn dat een bepaalde reeks cijfers een bitcoin vertegenwoordigt? Zo ja, kan men dat daaruit niet halen om bitcoins te genereren?
Dat gebeurt ook, en dat heet minen. Dat is juist de hele bedoeling. Het probleem is alleen dat het idioot veel rekenkracht nodig heeft om een block (50 BTC) te vinden. Maar ja, je kan nu software op je PC gaan draaien en de volgende BTC's 'berekenen'. En ja, als je veel geluk hebt heb je binnen afzienbare tijd 50BTC verdient. Maar die kans is wel heel erg klein. Daarom zijn er 'mining pools', waar mensen samenwerken om die 50 BTC te vinden. En als je de BTC's eenmaal hebt, kan je die niet 'kopieeren' en zo extra geld krijgen, omdat alle transacties van het Bitcoin netwerk opgeslagen zijn. Als er dus ineens BTC vanuit het niets verschijnen, wordt dat door de meerderheid van de miners niet geaccepteerd en is je BTC dus niets waard.

Als ik het enigzins begrijp werkt het ongeveer zo.
pi_133686715
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:16 schreef strbo het volgende:

[..]

Dat gebeurt ook, en dat heet minen. Dat is juist de hele bedoeling. Het probleem is alleen dat het idioot veel rekenkracht nodig heeft om een block (50 BTC) te vinden. Maar ja, je kan nu software op je PC gaan draaien en de volgende BTC's 'berekenen'. En ja, als je veel geluk hebt heb je binnen afzienbare tijd 50BTC verdient. Maar die kans is wel heel erg klein. Daarom zijn er 'mining pools', waar mensen samenwerken om die 50 BTC te vinden. En als je de BTC's eenmaal hebt, kan je die niet 'kopieeren' en zo extra geld krijgen, omdat alle transacties van het Bitcoin netwerk opgeslagen zijn. Als er dus ineens BTC vanuit het niets verschijnen, wordt dat door de meerderheid van de miners niet geaccepteerd en is je BTC dus niets waard.

Als ik het enigzins begrijp werkt het ongeveer zo.
Bedankt, maar dat is geen antwoord op m'n vraag.... :)

Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
pi_133686865
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Bedankt, maar dat is geen antwoord op m'n vraag.... :)

Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
Er is geen cijferreeks die een bitcoin vertegenwoordigd. Via de blockchain wordt constant bijgehouden welke Public adressen hoeveel "saldo" aan bitcoin hebben. Als je daar iets mee wilt doen (naar een ander adres sturen bijvoorbeeld) kan dat, maar alleen als je de bijbehorende private key ook hebt.

Deze al bekeken?
  woensdag 27 november 2013 @ 20:22:51 #146
353115 strbo
1Pa6Sas8WfyjGuiMZvKxsE6R2bQBB1
pi_133686920
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:18 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Bedankt, maar dat is geen antwoord op m'n vraag.... :)

Nogmaals: ik heb niet over hoe het minen werkt, maar hoe ze kunnen zien dat een bepaalde cijferreeks een bitcoin vertegenwoordigt.
Ik geloof niet dat er zoiets is als een 'bitcoin'. Er zijn slechts transactielogs van, nou ja, alle transacties. Bij elk gevonden block worden die coins dus verdeelt onder de wallets van de miners, maar het niet zo dat een bitcoin een bepaalde cijferreeks vertegenwoordigd. Anders wordt het ook erg lastig om achter de komma te gaan werken.

Precies hetzelfde als hierboven dus :@
pi_133686967
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 19:49 schreef Tourniquet het volgende:
Maar weer eens tijd voor deze denk ik: ;)
http://www.reddit.com/r/B(...)o_for_crash_selling/
Inderdaad. Ik hold ook nog gewoon.
pi_133687874
Leuke analyse weer van BitcoinChannel.

pi_133691326
FOK!BITS

Ik dacht aan een mini-QR code waar je Bitcoin adres achter hangt.
Klik er op en de QR-code wordt groot (smartphone) of je kan het adres copy-pasten.

Vervolgens kan je dan een klein fee (FOK!Bit) sturen naar iemand als hij/zij behulpzaam of grappig is.

pi_133691973
Leuk idee. Echter, dat QR-code leest alleen het adres uit.

Hoe wou je het instellen dat hij slechts 1 Mbtc stuurt naar degene?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')