lekker herfstvoerquote:Op zaterdag 23 november 2013 17:07 schreef NutKees het volgende:
Knien in't zoer (konijn op z'n Maastrichts), stoofpeertjes, aardappelpuree en rode kool.
dan doe je het niet, er zijn tig andere manier om aardappels te eten met de schil.quote:Op zaterdag 23 november 2013 17:26 schreef Sunshine1982 het volgende:
Prakkie van rode kool, aardappelen, en cordon blue. Alleen ik weet niet hoe laat, want ik ben het aardappelschillen steeds uit aan het stellen![]()
Als ik iets wel haat zijn het aardappels schillen.
Da's waar. Maar ondertussen staan ze al opquote:Op zaterdag 23 november 2013 17:45 schreef Prego het volgende:
[..]
dan doe je het niet, er zijn tig andere manier om aardappels te eten met de schil.
Het is dat ik al boodschappen gedaan heb, anders had ik ook een varkenshaas gaan halenquote:Op zaterdag 23 november 2013 18:18 schreef Dragonberry het volgende:
Varkenshaas gewikkeld in bacon, met sperziebonen en aardappel uit de oven.
quote:Op zondag 24 november 2013 19:36 schreef Greys het volgende:
Kip met aardappels uit de oven met zoetzure komkommer
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
heb je n receptje voor je shabu komkommersquote:Op zondag 24 november 2013 19:36 schreef Greys het volgende:
Kip met aardappels uit de oven met zoetzure komkommer
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Anderhalve/twee komkommer(s) schillen met kaasschaaf, in de lengte doormidden snijden, met theelepel zachte gedeelte er uit ritsen. In stukjes hakken en in schaal doen. Strooi een beetje zout over je komkommerstukje (gewoon een beetje, alsof je patat zout zeg maar).quote:Op zondag 24 november 2013 21:33 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
heb je n receptje voor je shabu komkommersde mijne lukken niet precies als die daar
ah ik heb ze de vorige keer meteen opgegetenquote:Op zondag 24 november 2013 22:09 schreef Greys het volgende:
[..]
Anderhalve/twee komkommer(s) schillen met kaasschaaf, in de lengte doormidden snijden, met theelepel zachte gedeelte er uit ritsen. In stukjes hakken en in schaal doen. Strooi een beetje zout over je komkommerstukje (gewoon een beetje, alsof je patat zout zeg maar).
In een steelpannetje doe je ca 10 eetlepels natuurazijn en 4,5 eetlepel suiker.
Even roerend 1 minuutje beetje verwarmen (niet koken) zodat de suiker mooi oplost in de azijn.
Daarna even proeven, of het de gewenste zoet/zuur smaak heeft van Shabu.
Zaadjes uit rode peper halen en in kleine stukjes door je komkommer doen.
Giet het azijnsuikermengsel over je komkommer (mag gewoon nog warm zijn).
Lekker husselen en in de koelkast zetten. In de uren er na af en toe nog even door het vocht husselen. Je merkt dat er meer vocht komt (door het toegevoegde zout).
Dus een paar uur voor het eten maken, het liefst de avond er voor
Ik had anderhalve komkommer en dat was precies genoeg voor 2 personen. Maar volgende keer doe ik twee...
Jazekerquote:
quote:Op maandag 25 november 2013 13:16 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Jazekerde sfeer doet veel voor de smaakbeleving
quote:Op maandag 25 november 2013 13:39 schreef new_moon het volgende:
[..]zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?
Alleen op zon en feestdagenquote:Op maandag 25 november 2013 13:39 schreef new_moon het volgende:
[..]zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?
quote:
oooh ik dacht al, anders zou het wel een beetje ráár zijn!!!quote:
Dat is helemaal geen verkeerd ideequote:
Daar ben ik me ook, middels pils, al mentaal op aan het voorbereiden.quote:Op maandag 25 november 2013 16:42 schreef Geerd het volgende:
En pils natuurlijk, stofgezogen, gedweild, was gedaan dus wel verdient
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inderdaad!!quote:Op maandag 25 november 2013 15:35 schreef BlackLining het volgende:
[..]
Dat is helemaal geen verkeerd idee
Ik ook, maarf ik moet zeggen dat ik de witlofovenschotel met gehakt van ? Maggi ofzo? erg lekker vindquote:Op dinsdag 26 november 2013 15:48 schreef BlackLining het volgende:
Vanavond bij wat vrienden eten. Zag al foto's voorbij komen van witlof en van gehakt.
Ben benieuwd. Ik háát witlof.
Ik vond hem vrij aardig te doen.quote:Op dinsdag 26 november 2013 17:29 schreef Mirjam het volgende:
zometeen snert van de hema, ik hoop dat die een beetje te pruimen is
Witlof met niks is ook niet lekker maar in een schotel of ham en kaas héérlijk.quote:Op dinsdag 26 november 2013 15:48 schreef BlackLining het volgende:
Vanavond bij wat vrienden eten. Zag al foto's voorbij komen van witlof en van gehakt.
Ben benieuwd. Ik háát witlof.
quote:Op dinsdag 26 november 2013 16:57 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Ik ben eruit het worden kipkluiven![]()
Bonen als groente en een rood sloebberwijntje erbij
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |