quote:
Anderhalve/twee komkommer(s) schillen met kaasschaaf, in de lengte doormidden snijden, met theelepel zachte gedeelte er uit ritsen. In stukjes hakken en in schaal doen. Strooi een beetje zout over je komkommerstukje (gewoon een beetje, alsof je patat zout zeg maar).
In een steelpannetje doe je ca 10 eetlepels natuurazijn en 4,5 eetlepel suiker.
Even roerend 1 minuutje beetje verwarmen (niet koken) zodat de suiker mooi oplost in de azijn.
Daarna even proeven, of het de gewenste zoet/zuur smaak heeft van Shabu.
Zaadjes uit rode peper halen en in kleine stukjes door je komkommer doen.
Giet het azijnsuikermengsel over je komkommer (mag gewoon nog warm zijn).
Lekker husselen en in de koelkast zetten. In de uren er na af en toe nog even door het vocht husselen. Je merkt dat er meer vocht komt (door het toegevoegde zout).
Dus een paar uur voor het eten maken, het liefst de avond er voor
Ik had anderhalve komkommer en dat was precies genoeg voor 2 personen. Maar volgende keer doe ik twee...