ah ik heb ze de vorige keer meteen opgegetenquote:Op zondag 24 november 2013 22:09 schreef Greys het volgende:
[..]
Anderhalve/twee komkommer(s) schillen met kaasschaaf, in de lengte doormidden snijden, met theelepel zachte gedeelte er uit ritsen. In stukjes hakken en in schaal doen. Strooi een beetje zout over je komkommerstukje (gewoon een beetje, alsof je patat zout zeg maar).
In een steelpannetje doe je ca 10 eetlepels natuurazijn en 4,5 eetlepel suiker.
Even roerend 1 minuutje beetje verwarmen (niet koken) zodat de suiker mooi oplost in de azijn.
Daarna even proeven, of het de gewenste zoet/zuur smaak heeft van Shabu.
Zaadjes uit rode peper halen en in kleine stukjes door je komkommer doen.
Giet het azijnsuikermengsel over je komkommer (mag gewoon nog warm zijn).
Lekker husselen en in de koelkast zetten. In de uren er na af en toe nog even door het vocht husselen. Je merkt dat er meer vocht komt (door het toegevoegde zout).
Dus een paar uur voor het eten maken, het liefst de avond er voor
Ik had anderhalve komkommer en dat was precies genoeg voor 2 personen. Maar volgende keer doe ik twee...
Jazekerquote:
quote:Op maandag 25 november 2013 13:16 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Jazekerde sfeer doet veel voor de smaakbeleving
quote:Op maandag 25 november 2013 13:39 schreef new_moon het volgende:
[..]zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?
Alleen op zon en feestdagenquote:Op maandag 25 november 2013 13:39 schreef new_moon het volgende:
[..]zitten er dan van die spiegeltjes aan de zijkant of is dat alleen op zondag?
quote:
oooh ik dacht al, anders zou het wel een beetje ráár zijn!!!quote:
Dat is helemaal geen verkeerd ideequote:
Daar ben ik me ook, middels pils, al mentaal op aan het voorbereiden.quote:Op maandag 25 november 2013 16:42 schreef Geerd het volgende:
En pils natuurlijk, stofgezogen, gedweild, was gedaan dus wel verdient
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |