abonnement Unibet Coolblue
pi_136424410
De snelle en de dunne heb ik ook ja. Zilveren lepel niet, misschien is dat een optie voor mn pluim van kerst 2012... :')
pi_136443481
quote:
17s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:05 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Toen ik hem destijds kocht was hij wel wat prijziger, maar vind het leuk om mezelf zo af en toe een goed of bijzonder kookboek cadeau te doen. Zo vond ik een tijdje geleden deze in de kringloopwinkel:

Uit 1981 O+. Nog niks uit klaar gemaakt, maar dat staat zeker nog op de planning. Het is sowieso superleuk om door te lezen en handig voor de vergeten groenten die ik regelmatig eet. Dat voor die ¤3.50, veel plezier voor dat bedrag gehad.


Wat leuk! O+ Toch maar eens neuzen tussen de kookboeken ...
pi_136760746
Vast al eerder genoemd:

als vervanger van spek bij ons ontbijt, eten vegetarisch-etende lief en ik sinds een jaar ofzo gegrillde haloumi. Een griekse, zoutige, heel stevige kaas die zich erg goed laat bakken/grillen. Ervaringen mee, mede-vego's?
Mon 'en!
pi_136760809
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 03:33 schreef bloempjuh het volgende:
Vast al eerder genoemd:

als vervanger van spek bij ons ontbijt, eten vegetarisch-etende lief en ik sinds een jaar ofzo gegrillde haloumi. Een griekse, zoutige, heel stevige kaas die zich erg goed laat bakken/grillen. Ervaringen mee, mede-vego's?
Ja erg lekker! Vandaag nog bij een parel couscous salade :9
pi_136762455
Dat wil ik nog steeds eens proberen, waar kan je dat kopen?
pi_136762898
Ik heb haloumi bij de kaaswinkel gekocht.
And the druids turn to stone...
pi_136763340
quote:
17s.gif Op donderdag 6 februari 2014 23:05 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Toen ik hem destijds kocht was hij wel wat prijziger, maar vind het leuk om mezelf zo af en toe een goed of bijzonder kookboek cadeau te doen. Zo vond ik een tijdje geleden deze in de kringloopwinkel:
[ afbeelding ]
Uit 1981 O+. Nog niks uit klaar gemaakt, maar dat staat zeker nog op de planning. Het is sowieso superleuk om door te lezen en handig voor de vergeten groenten die ik regelmatig eet. Dat voor die ¤3.50, veel plezier voor dat bedrag gehad.

Meest fijne vind ik nog altijd how to cook everything vegetarian / de dikke vegetariër van Mark Bitmann. Dat is gewoon een bijbel voor in de keuken O+. Er is ook een "gewone" variant van, "how to cook everything". Mocht je ooit eens geld over hebben :P
:D Die heb ik hier ook, twee keer! O+ (die van mijn moeder en van mijn oma) Ik ben echt opgegroeid met dat kookboek. O+ (waarmee ik dan niet wil zeggen dat ik alles erin kan waarderen of dat ik hem echt zou aanraden, eea is wel echt achterhaald)
pi_136768507
Haloumi koop ik bij kaaswinkel, turkse supermarkt en inmiddels ook bij de Ekoplaza. Daar waar ik ook paneer vond. Is bijna hetzelfde maar net even anders :P
Ik doe hem vaak bij deze:
http://www.snijbiet.nl/re(...)jnen-pijnboompitten/

En zo at ik vorig jaar een fantastische vegetarische burger met haloumi in Ierland, zo lekker dat de dag erna ook de salade ermee geprobeerd moest worden :9. De eerste keer dat ik hem had at ik het in een hele fijne pasta in een restaurant. Fijn kaasje :Y alleen hoop ik niet dat het zo'n hype gaat worden als de "maaltijdsalade geitenkaas", de voorgerechtjes met geitenkaas of gewoon, geitenkaas :X Ik ben het beu als ik uit eten ga!

Fijne in de kaas-soorten, maar van een heel ander soort en gebruik vind ik taleggio ook een fijne om eens mee te experimenteren. Heel zacht, wat zoetige kaas.

quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:40 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

:D Die heb ik hier ook, twee keer! O+ (die van mijn moeder en van mijn oma) Ik ben echt opgegroeid met dat kookboek. O+ (waarmee ik dan niet wil zeggen dat ik alles erin kan waarderen of dat ik hem echt zou aanraden, eea is wel echt achterhaald)
Ja, deels is het natuurlijk wel achterhaald, maar alsnog blijft het een leuk boek. Geeft net even een andere draai dan het "moderne" koken.
pi_137290618
Oat Avoine drink naturel _O_

Nooit meer zuivel.
  zondag 2 maart 2014 @ 01:48:23 #260
3878 Vork
Manisch creatief
pi_137294625
Ik gebruik wel eens haloumi ja, omdat het zich het beste laat grillen. De kaasboer heeft het, maar daar is het erg duur, bij de Turk kan ik het niet altijd vinden. De meeste supermarkten in Duitsland verkopen het standaard voor een schappelijke prijs. Als ik daar ben dan neem ik het meestal wel mee. Verder doe ik er niet veel bijzonders mee, behalve grillen in een grillpan en daar doe ik dan een beetje honing over en sesamzaadjes.
  zondag 2 maart 2014 @ 01:52:22 #261
3878 Vork
Manisch creatief
pi_137294704
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 21:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Jammer dat ze bij DWDD steeds die kok uitnodigen die alleen maar gerechten maakt waarin vlees centraal staat. Nu heb je natuurlijk met vlees meer mogelijkheden dan zonder vlees maar het zou leuk zijn als ze ook eens een vegetarische topkok zouden uitnodigen.
Het gaat bij dat DWDD item ook echt om de meer obscure gerechten. Tradities uit het buitenland die bewerkelijk zijn en die zijn toch vaak met vlees. Nu heb ik toch wel meer dan een keer gezien dat er iets vegetarisch werd gemaakt (een keer zeker, maar ook dat er een vegetarische variant beschikbaar was). Ik weet niet meer wat het voor een gerecht was, maar ik weet zeker dat het al is voorgekomen.
  zondag 2 maart 2014 @ 01:56:31 #262
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_137294779
Ze zouden ook dat maandelijks kunnen doen. Het is te gemakkelijk om te stellen dat je enkel met vlees hele bijzondere gerechten kan maken, hoe je dat "bijzonder" ook definiëert. Hoe meer ingrediënten hoe meer mogelijkheden, wat dat betreft heb je met vlees, vis en gevogelte meer mogelijkheden dan zonder maar ook met enkel planten, zuivel en eieren kan je hele bijzondere dingen doen. Je moet dan alleen wat verder kijken dan dat je neus lang is, bijv. naar de Indische keuken die zeer veel mogelijkheden biedt maar waar nog geen aandacht aan is besteed door deze koks. Ik vind dat jammer gezien de vele goede gerechten die daar tussen zitten. Ze zouden bijv. ook best eens zeewier kunnen gebruiken.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 2 maart 2014 @ 02:00:46 #263
3878 Vork
Manisch creatief
pi_137294849
Sja, ik weet niet of DWDD daar het juiste platform voor is. Het richt zich op aan de ene kant progressief ingestelde mensen, maar aan de andere kant ook weer niet. Plus dat het item met de koks wel erg op de Franse keuken gericht is, een favoriet van de presentator en die staat niet echt bekend om de vele vegetarische opties (in tegendeel).
  zondag 2 maart 2014 @ 02:24:16 #264
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_137295228
Die presentator kiest voor deze Franse koks omdat ze mediageniek zijn, niet zo zeer omdat ze Frans zijn. Dat hij zelf een liefhebber is van de Franse keuken is natuurlijk wel mooi mee genomen. Dat heeft MvN zelf wel eens aangegeven, dat de vaste gasten die wat interessants te vertellen hebben vooral een vaste gast zijn omdat ze het leuk doen en dat het hem eigenlijk weinig uitmaakt wat hun specialisme is. Case and point, die slangenspecialist en die Nederlandse mediamagnaat in Rusland. Als hij toevallig wel gespecialiseerd zou zijn in de Indische keuken en hij een leuk kookprogramma zou presenteren of eens voor een itempje in een ander programma het leuk deed dan zou hij daar regelmatig over de Indische keuken hebben mogen spreken.
Toch denk ik dat MvN wat beter zijn best zou mogen doen en zelf proactief zou kunnen zoeken naar een goede vegetarische kok die wel wat bijzonders kan en die het leuk kan vertellen. Het zou inderdaad passen bij de VARA die zo graag progressief wil ogen.

Sowieso merk ik dat erg weinig restaurants uit de voeten kunnen met vegetarische gerechten, de meeste restaurants komen anno 2014 nog steeds niet verder dan het vlees weglaten. :N
Dat dat zoiets is voor vegetariërs als dat het is voor vleeseters om hetzelfde gerecht zonder vlees te eten begrijpen ze niet, dat ook een vegetariër behoefte heeft aan meer verschillende smaken, wat hartigs en een beet en dat dit ook met goede vervangingen kan worden gerealiseerd begrijpen ze niet. Zolang de vegetariërs met groepen gaan eten waarin minstens 1 vleeseter zit die luidkeels protesteert als er geen bijzondere vleeskaart is blijft het amateurisme vrees ik. Er zijn genoeg vegetariërs maar het is zoals met groepen waarin rokers zitten, de rokers winnen het altijd, zelfs als ze in de minderheid zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 2 maart 2014 @ 08:34:44 #265
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137297262
quote:
0s.gif Op zondag 2 maart 2014 01:48 schreef Vork het volgende:
Ik gebruik wel eens haloumi ja, omdat het zich het beste laat grillen. De kaasboer heeft het, maar daar is het erg duur, bij de Turk kan ik het niet altijd vinden. De meeste supermarkten in Duitsland verkopen het standaard voor een schappelijke prijs. Als ik daar ben dan neem ik het meestal wel mee. Verder doe ik er niet veel bijzonders mee, behalve grillen in een grillpan en daar doe ik dan een beetje honing over en sesamzaadjes.
Haloumi is prima zelf te maken :)
  zondag 2 maart 2014 @ 11:02:49 #266
3878 Vork
Manisch creatief
pi_137299793
quote:
0s.gif Op zondag 2 maart 2014 02:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Die presentator kiest voor deze Franse koks omdat ze mediageniek zijn, niet zo zeer omdat ze Frans zijn. Dat hij zelf een liefhebber is van de Franse keuken is natuurlijk wel mooi mee genomen. Dat heeft MvN zelf wel eens aangegeven, dat de vaste gasten die wat interessants te vertellen hebben vooral een vaste gast zijn omdat ze het leuk doen en dat het hem eigenlijk weinig uitmaakt wat hun specialisme is. Case and point, die slangenspecialist en die Nederlandse mediamagnaat in Rusland. Als hij toevallig wel gespecialiseerd zou zijn in de Indische keuken en hij een leuk kookprogramma zou presenteren of eens voor een itempje in een ander programma het leuk deed dan zou hij daar regelmatig over de Indische keuken hebben mogen spreken.
Toch denk ik dat MvN wat beter zijn best zou mogen doen en zelf proactief zou kunnen zoeken naar een goede vegetarische kok die wel wat bijzonders kan en die het leuk kan vertellen. Het zou inderdaad passen bij de VARA die zo graag progressief wil ogen.
Die progressiviteit van de VARA op dat gebied valt wel mee hoor. Je kunt je vast nog wel dat experiment herinneren waarbij de kantine van VARA, VPRO en NTR een week lang enkel een volledig vegetarisch aanbod hadden. Nou daar waren de medewerkers boos om, die konden daar geen begrip voor opbrengen, ookal was het maar voor een week. Nee wat eten betreft valt dat vies tegen. Wat ik bijvoorbeeld eerder een gemiste kans vind, is dat een zender als 24Kitchen geen vegetarische kookshow heeft. Ze hebben genoeg mensen binnen de gelederen die dat zouden kunnen maken (denk aan Andy MacDonald bijvoorbeeld). Omdat het toch 24 uur per dag koken is, is het ook veel makkelijker om het aanbod te verbreden binnen het kookprogrammaconcept, lijkt me.
quote:
Sowieso merk ik dat erg weinig restaurants uit de voeten kunnen met vegetarische gerechten, de meeste restaurants komen anno 2014 nog steeds niet verder dan het vlees weglaten. :N
Dat dat zoiets is voor vegetariërs als dat het is voor vleeseters om hetzelfde gerecht zonder vlees te eten begrijpen ze niet, dat ook een vegetariër behoefte heeft aan meer verschillende smaken, wat hartigs en een beet en dat dit ook met goede vervangingen kan worden gerealiseerd begrijpen ze niet. Zolang de vegetariërs met groepen gaan eten waarin minstens 1 vleeseter zit die luidkeels protesteert als er geen bijzondere vleeskaart is blijft het amateurisme vrees ik. Er zijn genoeg vegetariërs maar het is zoals met groepen waarin rokers zitten, de rokers winnen het altijd, zelfs als ze in de minderheid zijn.
Dat is een ander punt, maar daar heb je wel gelijk in. Hoewel de vegetarische opties op een kaart ook meestal wel verraden of de rest van het menu (dus vlees en vis) de moeite waard is. Er zijn ontzettend veel restaurants met een eetcafemenu. Waarbij het alleen vlees is waar het gerecht om draait en je mazzel hebt als de groente die erbij wordt geserveerd niet uit een potje of blikje komt. Ik ken zelfs mensen die de keuze of ze ergens willen eten er ook vanaf laten hangen of ze vegetarische opties meer zijn dan enkel een maaltijdsalade geitenkaas, ookal zijn ze helemaal niet van plan om vegetarisch te gaan eten.

Ik kook zelf ook voor groepen en ik probeer altijd een gerecht samen te stellen waar alles een beetje in terugkomt. Dus niet alleen koolhydraten en eiwitten, maar ook alle smaken en texturen. Het moet een geheel zijn, maar niet bij iedere hap het zelfde. Daar moet nog best over worden nagedacht en ik verwacht van een chefkok toch ook op z'n minst dat zo iemand heeft nagedacht over alle ingrediënten op het menu.
  zondag 2 maart 2014 @ 12:10:24 #267
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_137301392
Ik zou gisteren uit eten gaan bij 100% Veggie, waren ze dicht -O-. Nou ja, die blijft op mn lijstje voorlopig want het lijkt mij wel echt heel leuk om daar eens te eten :). Ik zat mij al helemaal te verheugen op een lekkere thali :9

Overigens mijd ik tegenwoordig restaurants die een maaltijdsalade geitenkaas aanbieden. Gewoon, omdat het inmiddels het meest on-orginele stukje voer is wat je een vegetariër neer kunt zetten en vaak niet eens lekker :N Maak wel een uitzondering voor restaurants die wel wat origineels durven doen ermee. Zo heb ik een keer croutons gevuld met geitenkaas en een of ander fruitig abrikozenprutje gehad. Dat was wel lekker.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:35:47 #268
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_137733788
Ik wil in april meedoen aan de veganchallenge. Ik kan weinig info vinden maar mijn idee is om 2 dagen per week volledig vegan te eten. Daarnaast eet ik sowieso al minstens eens per week vegetarisch dus dat scheelt toch weer.
Mijn struikelblok is echt brood. Ik ben gek op brood. En dat eet ik meestal met kipfilet of smeerkaas. Daar moet een alternatief voor komen wat wel mager is. Dus geen 4 boterhammen met pindakaas (ben aan het afvallen),
Hummus kan ik wel weer eens proberen, vond het nooit echt superlekker. Maar die dingen van Tartex, is dat het waard te halen? En anders? Avocado vind ik ook smerig :P
L'Enfer, c'est les autres.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:38:22 #269
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_137733873
Er komt een deze dagen een ebook uit van de groene meisjes, vegan ontbijtrecepten. Ze hebben ook veel andere vegan-tips op de blog staan
pi_137734672
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 15:35 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik wil in april meedoen aan de veganchallenge. Ik kan weinig info vinden maar mijn idee is om 2 dagen per week volledig vegan te eten. Daarnaast eet ik sowieso al minstens eens per week vegetarisch dus dat scheelt toch weer.
Mijn struikelblok is echt brood. Ik ben gek op brood. En dat eet ik meestal met kipfilet of smeerkaas. Daar moet een alternatief voor komen wat wel mager is. Dus geen 4 boterhammen met pindakaas (ben aan het afvallen),
Hummus kan ik wel weer eens proberen, vond het nooit echt superlekker. Maar die dingen van Tartex, is dat het waard te halen? En anders? Avocado vind ik ook smerig :P
Tartex met champignons is lekker :Y

Advocado is lekker door een Smoothie trouwens... maakt het lekker romig :9
pi_137735882
Ik eet de laatste tijd steeds vaker vegetarisch. Vaker wel dan niet. Ben gek op Indiase curry's met groente en/of paneer dus die maak ik regelmatig. Bijv bloemkool, wortel en erwten, of spinazie, en natuurlijk linzen. En nu heb ik ook een Indiase winkel in de buurt ontdekt die allerlei fantastische diepvries-producten uit India heeft, zoals nan of paratha (plain of gevuld met groente). Nan is wat mij betreft het allerlekkerste brood dat er is, en paratha is superlekker als ontbijt. Even opwarmen in de koekepan, pickles en yoghurt erbij, smullen maar. :9

Veganistisch eten gaat me nog steeds te ver. Zuivel (yoghurt, boter) en ei is te lekker om te laten staan.
pi_137773405
De Makkelijkste en Snelste Spaghetti ooit! én nog lekker ook natuurlijk...

Voor 2 personen

2 groene pepertje in ringetjes snijden
2 of 3 verse teentjes knoflook uitpersen of kleinsnijden
Verse Basilicum kleinsnijden
Tomaatjes in partjes snijden



Spaghetti koken in water met een flinke scheut olijfolie erbij, afgieten en uit laten lekken in
vergiet.

Olijfolie in dezelfde pan als waar je spaghetti in hebt gekookt, dan pepertjes even laten bakken,
knoflook erbij, dan de gare spaghetti erbij en alles flink door elkaar roeren, dan de basilicum
en tomaatjes erbij, nog even roeren, tomaatjes worden zo ook een beetje warm en klaar is Kees!





Goed receptje voor als je eens geen zin hebt om te koken of zoals bij bij het geval vandaag, als
je gootsteen is verstopt en je zo weinig mogelijk afwas wilt hebben :')
pi_137774138
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 18:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De Makkelijkste en Snelste Spaghetti ooit! én nog lekker ook natuurlijk...

Voor 2 personen

2 groene pepertje in ringetjes snijden
2 of 3 verse teentjes knoflook uitpersen of kleinsnijden
Verse Basilicum kleinsnijden
Tomaatjes in partjes snijden

[ afbeelding ]

Spaghetti koken in water met een flinke scheut olijfolie erbij, afgieten en uit laten lekken in
vergiet.

Olijfolie in dezelfde pan als waar je spaghetti in hebt gekookt, dan pepertjes even laten bakken,
knoflook erbij, dan de gare spaghetti erbij en alles flink door elkaar roeren, dan de basilicum
en tomaatjes erbij, nog even roeren, tomaatjes worden zo ook een beetje warm en klaar is Kees!

[ afbeelding ]



Goed receptje voor als je eens geen zin hebt om te koken of zoals bij bij het geval vandaag, als
je gootsteen is verstopt en je zo weinig mogelijk afwas wilt hebben :')
Mooi, lekker, gave foto's! O+

Zelf ben ik een liefhebber van (blauw)kaas, dat zou ik hier in mengen. :9
pi_137774363
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 19:06 schreef Gray het volgende:

[..]

Mooi, lekker, gave foto's! O+

Zelf ben ik een liefhebber van (blauw)kaas, dat zou ik hier in mengen. :9
Kan heel goed denk ik !

Het was érrug lekker in elk geval :D
pi_137775424
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 18:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De Makkelijkste en Snelste Spaghetti ooit! én nog lekker ook natuurlijk...

Voor 2 personen

2 groene pepertje in ringetjes snijden
2 of 3 verse teentjes knoflook uitpersen of kleinsnijden
Verse Basilicum kleinsnijden
Tomaatjes in partjes snijden

[ afbeelding ]

Spaghetti koken in water met een flinke scheut olijfolie erbij, afgieten en uit laten lekken in
vergiet.

Olijfolie in dezelfde pan als waar je spaghetti in hebt gekookt, dan pepertjes even laten bakken,
knoflook erbij, dan de gare spaghetti erbij en alles flink door elkaar roeren, dan de basilicum
en tomaatjes erbij, nog even roeren, tomaatjes worden zo ook een beetje warm en klaar is Kees!

[ afbeelding ]



Goed receptje voor als je eens geen zin hebt om te koken of zoals bij bij het geval vandaag, als
je gootsteen is verstopt en je zo weinig mogelijk afwas wilt hebben :')
Leuk, dat ga ik eens maken! En tof met foto's er bij zo O+
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')