douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:36 |
Hallo fok bezoekers, Ik ben een student aan hogeschool Inholland in Delft en ben derde jaars Dier- en Veehouderij. Momenteel loop ik stage voor Stichting Vlees.nl en ben ik bezig met een onderzoek naar de houding en kennis van consumenten als het gaat over vlees en de productie daarvan. Na een grootschalig literatuuronderzoek zijn er nog een aantal vragen onbeantwoord gebleven en daarom is er een enquete gemaakt. In deze enquete zijn vragen te vinden waar ik graag nog antwoord op zou vinden. Niet alle vragen lijken met elkaar in verband maar voor mij is het heel sluitend. Er staat helaas een spellingsfout in die ik er niet meer uit kan halen omdat ik dan al mijn resultaten kwijt ben. Ik wil jullie vriendelijk vragen deze enquete in te vullen via de onderstaande link, heel erg bedankt! http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=161486 | |
Smack10 | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:37 |
Inholland, succes met je bijstand ![]() | |
GroningseGast | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:47 |
ik haat enquêtes. | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:50 |
Toevallig is míjn opleiding verkozen tot beste Dier- en Veehouderij opleiding van Nederland en doen wij het beter dan die in Leeuwarden, Dronten en Den Bosch dus ik denk dat het wel goed komt met mij en mijn diploma ![]() | |
BrandX | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:54 |
Ingevuld, succes! | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:58 |
Hartelijk dank voor de moeite! Dit waarderen ik en mijn stagebedrijf heel erg. Zonder reacties kan ik mijn onderzoek immers niet succesvol afronden en dat is natuurlijk wel de bedoeling! | |
beestjuh | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:05 |
Die website. ![]() Maar wel ingevuld. | |
Molleman | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:16 |
Ingevuld ![]() | |
Deshain | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:20 |
Tartaat? Niet weten van welk vlees slavinken gemaakt worden? Niet weten dat tartaar een bereidingswijze is en geen vleessoort? Waarom geen keuze bij de vraag waar je informatie kan vinden: "ik hoef het niet te weten"? Waarom bij aankoopmotieven niet de keuze: "smaak"? Verder wel gewoon ingevuld, veel succes met je stage en opleiding. | |
BrandX | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:33 |
waarbij slavinken alleen van varkensvlees gemaakt worden waarbij tartaar alleen gemaakt wordt van rund of vis. Nimmer van kip of varkensvlees. Aangezien het een vleesonderzoek is (en de kennis van mensen waar divers vlees voor gebruikt wordt) is deze vraag helemaal niet raar. Verder eens met je opmerking over hoeven weten (die miste ik ook) en smaak. | |
Deshain | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:40 |
Dat weet ik en ik snap ook wel waarom de vraag gesteld wordt... Mag ik ook even mijn lolletje hebben bij iemand die direct op de uitmuntende reputatie van inHolland ingaat? En groente en fruit, oftewel een bereidingswijze voor allerlei voeding die rauw gegeten kunnen worden. Ik vind het voorbeeld van tartaar persoonlijk zeer ongelukkig gekozen. Ik vind dat het naast gewoon een duidelijk gebrek in de te kiezen antwoorden ook best wel moraliserend overkomt. Net als de (onterechte) toevoeging bij het antwoord "gezondheid (want minder antibiotica)", beetje een bevooroordeeld en belerend ondertoontje krijgt het op deze manier. | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:40 |
Het zal u/jou nog verbazen hoeveel mensen niet weten van welk dier een slavink of tartaar afkomstig is. Dit wilde ik in kaart brengen en als ik mijn resultaten tot nu toe bekijk is er nog veel te doen in de communicatie over vlees richting consumenten! (Het doel van Stichting Vlees.nl) Bedankt voor jullie opmerkingen over het zoeken van informatie en de aankoopmotieven. | |
Deshain | dinsdag 15 oktober 2013 @ 10:54 |
Daar kijk ik niet heel erg van op. Het doel daarvan ontgaat mij alleen een beetje. Stel dat iemand denkt dat het van Lama gemaakt wordt en door Stichting Vlees.nl (subsidie ontvangend?)erachter komt dat een slavink van gemaakt wordt. Wat is dan de kwantificeerbare winst die er geboekt is? Graag gedaan. Wel ben ik nog benieuwd naar je antwoord op de vraag betreffende antibiotica.. | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 11:04 |
Maar natuurlijk geef ik daar antwoord op als u dat wilt. Wat vindt iemand gezond? Daarom is deze splitsing gemaakt tussen mager vlees en antibiotica gebruik. Iemand kan het vet percentage van een stuk vlees belangrijk vinden maar de hoeveelheid antibiotica residuën niet. Een ander deel van de consumenten vindt het belangrijk dat vlees zo min mogelijk sporen van antibiotica bevat i.v.m. bacterie resistentie. Dit zijn twee soorten motieven. Mager vlees kopen is een persoonlijk aspect terwijl minder antibiotica in het vlees meer maatschappelijk is. Dit is de reden dat deze splitsing is gemaakt. De verschillende motieven zijn namelijk in te delen in persoonlijk of maatschappelijk. Ik hoop dat ik zo voldoende uitleg heb gegeven. | |
Deshain | dinsdag 15 oktober 2013 @ 11:17 |
En hoe valt dat dan te rijmen met het antwoord op de site Vlees.nl?
| |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 11:38 |
Wat ik bedoelde uit te leggen is dat antibiotica een maatschappelijk motief is en mager vlees een persoonlijk aspect. Het verminderen van het antibiotica gebruik en daarmee het in de hand houden van resistentie is een 'volksgezondheid' aspect terwijl mager vlees een persoonlijk gezondheids aspect is. Daarom werd deze splitsing in de vragen lijst gemaakt. Ik maakte de fout door te zeggen dat er antibiotica in vlees zit, dit is niet hoe ik het bedoel. Ik bedoelde dat het vlees is van dieren die in hun leven meer antibiotica hebben gekregen dan biologische dieren waarbij antibiotica zo veel mogelijk wordt voorkomen. Er zijn gelukkig wachttijden om te voorkomen dat de antibiotica in vlees of melk producten terecht komt. Ik maakte dezelfde 'fout' als de slager die in de vraag op vlees.nl staat. Excuses en heel erg bedankt voor de oplettendheid. Ik waardeer het altijd erg als mensen kritisch zijn. | |
Xaryna | dinsdag 15 oktober 2013 @ 11:49 |
Ik heb 'm ingevuld en koop en eet nooit vlees. Leuk om dan te moeten antwoorden waar ik op let bij het kopen van vlees. ![]() Ook jammer dat ik niet informatie over vlees kan zoeken van meerdere bronnen. Of voor meerdere redenen. Maar goed, succes ermee! | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 15 oktober 2013 @ 14:12 |
Ik ben vegetarier, maar ik heb hem de enquete toch ingevuld omdat ik vroeger wel eens vlees kocht, dus ik heb ingevuld waar ik toen op heb gelet. Ik heb wel een opmerking over die site vlees.nl Hier http://www.vlees.nl/eet-e(...)rd/#vena-ticket-1545 staat bijvoorbeeld: Aan welke vitamines kun je een tekort krijgen als je geen of weinig vlees eet? Iemand die geen of weinig vlees eet, kan een tekort krijgen aan bepaalde B-vitamines, met name B12, dat (hoegenaamd) alleen in dierlijke producten zit. Dit kan leiden tot bloedarmoede, een slap gevoel, vermoeidhied en weinig uithoudingsvermogen. Een vleesloos dieet kan ook leiden tot een tekort aan ijzer en zink. Dat vind ik een beetje bangmakerij eigenlijk, dat zou wel mogen aangevuld worden met de volgende informatie. Zink Hieronder staat een lijstje met voedingsmiddelen die de hoogste concentratie zink per 100 gram bevatten; Oesters 85,0 mg (afb.2) Tarwekiemen 12,0 mg Maanzaad 10,0 mg Gist 8,0 mg Sesamzaad 7,8 mg Pompoenpitten 7,0 mg Varkenslever 6,2 mg Rundvlees (mager) 5,1 mg Zonnebloempitten 5,1 mg Blauwschimmelkaas 5,1 mg Edammer 5,1 mg IJzer Ijzer zit in verschillende voedingsmiddelen. Er zit niet overal evenveel in, dus het is nodig om gevarieerd te eten. Ook zit er verschil in het soort ijzer. In bepaalde voedingsmiddelen zit heem-ijzer, dit wordt goed opgenomen door het lichaam. In andere voedingsmiddelen zit niet-heem-ijzer, dit wordt niet goed opgenomen door het lichaam. In vlees en vis zit (heem-)ijzer, vooral in rundvlees. Ook in brood en graanproducten is ijzer te vinden en dan vooral in volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst en roggebrood. Aardappelen, groente en fruit bevatten ook veel ijzer en het is dan ook belangrijk om dit regelmatig (dagelijks) te eten. In peulvruchten, noten en zaden zit ook ijzer. Vitamine C is ook belangrijk voor de opname van ijzer in het lichaam. Dan weten de mensen meteen dat ze écht niet persé iedere dag vlees hoeven te eten om aan ijzer en zink te komen. De B12 klopt ook niet helemaal. Vitamine B12 is een belangrijk vitamine om op te letten voor vegetariërs en veganisten, omdat het alleen voorkomt in dierlijke producten als vlees, vis, zuivel en eieren. Als vegetariër kun je voldoende vitamine B12 uit zuivel en eieren halen. Als veganist moet je een vitamine B12 supplement slikken. Alle vitamine B12 wordt door bacteriën gemaakt: bij herkauwers zitten die in het spijsverteringskanaal. Kippen en varkens krijgen het via het voer toegevoegd, en de vitamine B12 in supplementen is ook afkomstig van bacteriën. Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel. Vitamine B12 is de enige in water oplosbare vitamine dat in het lichaam wordt opgeslagen. - See more at: http://www.vegetariers.nl(...)sthash.W2qUFham.dpuf | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 15 oktober 2013 @ 14:16 |
Ingevuld ![]() | |
Azorius | dinsdag 15 oktober 2013 @ 14:20 |
Als vegetariër zijnde zijn sommige vragen nogal lastig om te beantwoorden ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 15 oktober 2013 @ 14:35 |
Ingevuld. ![]() Die vraag over waar je informatie zou willen kunnen vinden, vind ik wat lastig. Ja, ik zou graag informatie bij een medewerker willen kunnen krijgen, maar in veel supermarkten heb je alleen nog maar voorverpakt vlees (in onhandige hoeveelheden zodat je meer koopt en eet dan je eigenlijk wil). O ja, ik miste ook 'smaak' als optie bij de redenen om voor een bepaald soort vlees te kiezen. | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:01 |
Heel erg bedankt voor het invullen! Het klopt dat hier en daar de vragenlijst aangescherpt kan worden (zoals het toevoegen van het antwoord smaak), helaas kan ik de lijst nu niet meer aanpassen want dan zijn alle eerdere resultaten weg. Toch bedankt voor jullie kritische blik, ik neem dit zeker mee in de discussie over dit onderzoek. Ik heb de opmerking over de vitamine B en andere onderwerpen doorgestuurd naar mijn begeleider. De site www.vlees.nl wil zeker niet bang maken! Het slikken van vitamines is een goede oplossing als je vegatariër bent. Men moet wel weten dat als je geen vlees eet je extra moet opletten dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Ik zelf ben een (hele kritische) vlees eter of zo genoemde 'flexitariër', en heb veel respect voor vegatariërs, mensen die tenmiste nadenken en keuzes maken aan de hand van verkregen informatie. | |
Deshain | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:06 |
![]() Mag ik mijn ingevulde vragenlijst laten verwijderen? | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:08 |
![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:12 |
Ook als je wél vlees eet moet je daar op letten heur... Het is nou ook weer niet zo dat als je maar vlees eet dat je al je vitamientjes binnen krijgt, Maar dit terzijde ![]() | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:12 |
Haha, ben bang dat dat helaas niet kan! Vreselijk woord vind ik het ook hoor maar dan weet iedereen volgens mij wel gelijk wat je bedoelt toch? | |
golfer | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:13 |
Ingevuld. | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:14 |
Ja je moet zeker opletten dat je alles binnen krijgt, vandaar het woordje extra ervoor als je geen vlees eet ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:15 |
Tuurlijk weet iedereen dat, als je nog leuke vegetarische recepten hebt kan je ze hier kwijt ![]() CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #11] | |
douchekopje | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:16 |
Goed idee, ik weet nog wel een simpele en lekkere! Bedankt voor de tip ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:19 |
Graag gedaan! ![]() | |
douchekopje | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:26 |
Inmiddels al bijna 1/3 van mijn minimale aantal respondenten! Hij is niet alleen hier gedeeld hoor maar jullie hebben al een mooie bijdrage geleverd, bedankt! Ik heb alleen nog wel, een paar honderd, respondenten nodig... ![]() | |
Azorius | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:00 |
Het is vegetariër en geen vegatariër, maar dat terzijde ![]() Als je gevarieerd eet hoef je als vegetariër niet aan de supplementen hoor. In principe bevat een gezond vegetarisch voedingspatroon alles wat je nodig. Mijn voedingspatroon is niet echt veranderd toen ik vegetariër werd (ben nu vier jaar vega) en ik ben voor mij gevoel en volgens de huisarts nog steeds kerngezond. | |
Leintjeuh | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:03 |
"Van welk dier is tartaat afkomstig?" Bedoel je soms tartaar? | |
Deshain | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:07 |
Nee Schnitzel... ![]() | |
douchekopje | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:07 |
Ja helaas staat die fout er in en kan die er niet meer uit worden gehaald. Ik mag hopen dat iedereen slim genoeg is om te bedenken dat ik inderdaad tartaar bedoel. En verwarrend dat het vegetariër is maar dat je jezelf wel een vega noemt maar bedankt voor de toevoeging. | |
Neuroscience | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:13 |
Een flexitariër is niet hetzelfde als een kritische vleeseter. Je kan een kritische vleeseter zijn en alleen biologisch vlees eten, imo, en dat maakt je dan uiteraard geen flexitariër. ![]() | |
Neuroscience | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:17 |
Begonnen met invullen, maar gestopt bij vraag 9. Ik snap niet dat er geen antwoordkeuze mogelijk is om aan te geven dat je bij het kopen van vlees let op dierenwelzijn. | |
douchekopje | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:21 |
Vraag 9 gaat er om dat u aangeeft of u voor een speciale reden bij die supermarkt vlees koopt. Het gaat dus alleen om de supermarkt. Als u daar geen speciale voorkeur voor hebt dan kan u deze vraag met nee beantwoorden. Een supermarkt die alleen vlees verkoopt met een hoog dierenwelzijn heeft dan een goed verhaal over hun vlees, een andere optie is dan geen goede antwoordkeuze in dit geval. En over de flexitariër, ik ben dat wel aangezien ik niet elke dag vlees eet en geregeld vlees vervangers eet. Ik ben een kritische vlees eter die flexitariër is. Uiteraard elke dag kritisch vlees eten is ook een mogelijkheid maar dat is bij mij niet het geval. | |
Neuroscience | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:29 |
Op die fiets. Dierenwelzijn is inderdaad een goed verhaal. Ik vind het dan trouwens wel een rare antwoordcategorie. Een goed verhaal kan van alles zijn. Maar soit. ![]() | |
Neuroscience | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:32 |
En bij vraag 10, volgens mij kunnen daar de antwoordcategorieën biologisch vlees en beter leven kenmerk elkaar overlappen. Niet? | |
karton2 | woensdag 16 oktober 2013 @ 14:37 |
Ingevuld. Bij vraag 21: ik vind geen van alleen echt betrouwbaar als het om informatievoorziening gaat; heb ze voor het gemak allemaal maar aangevinkt. Wilde dit eigenlijk vermelden bij opmerkingen, maar helaas biedt deze enquete die mogelijkheid niet. | |
Oceanonix | woensdag 16 oktober 2013 @ 19:27 |
bij vraag 9 wist ik het ook niet. Ik koop daar namelijk geen vlees. | |
sigme | woensdag 16 oktober 2013 @ 20:09 |
Ingevuld! Natuurlijk zijn er wat aanmerkingen te maken op de enquete, maar ik vind het een toonbeeld van kwaliteit ten opzichte van wat er meestal aan enquetes hier op fok langskomt. Geldt ook voor de antwoorden van TS in dit topic. | |
Spanky78 | woensdag 16 oktober 2013 @ 21:27 |
Leuk, maar mag ik even als commentaar geven dat ik het vervelend vind dat de enquete nogal suggestief is? Ik wil bijvoorbeeld antwoorden dat ik Vlees.nl als lobbyorganisatie absoluut niet zou vertrouwen. Blurgh. | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 08:56 |
Bedankt! | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 08:56 |
Als het goed is zou vraag 9 niet worden gesteld als aangegeven wat dat er geen vlees in supermarkten wordt gekocht. | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 09:07 |
Vlees.nl komt in de vragenlijst niet voor omdat niet veel mensen deze kennen. Het valt onder antwoord categorie 'via internet, alles wat ik daar tegen kom'. Vlees.nl komt ook niet voor in de vraag over betrouwbaarheid, met dezelfde reden als hiervoor genoemd. Ik heb de enquête op dit forum geplaatst zodat respondenten opmerkingen kunnen maken. Ook deze opmerking nemen wij mee in het onderzoek en zal ik aan mijn begeleider doorgeven. Uiteraard is het aan iedereen zelf wat zij wel of niet betrouwbaar achten. Het enige wat ik nog wil zeggen is dat er hard wordt gewerkt aan de inhoud van de dossiers die op de site staan. Deze informatie is feitelijk en daar mag u zelf een mening over vormen. De opbouw van de site kan u als lobbyorganisatie zien, dat is aan u en daar kan ik mij ook enigzins in vinden. Bedankt voor uw commentaar. | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 09:13 |
Beide hebben te maken met een beter welzijn van de dieren. Als men beter leven kenmerk vlees koopt kan dit echter van elke categorie zijn. Als men alleen biologisch vlees koopt heeft dit vaak meer te maken met een levenswijze, met name door het verminderde antibiotica gebruik bij de biologische veehouderij. Dierenwelzijn speelt dan ook een rol maar er komen meer aspecten bij kijken dan bij het kopen van beter leven kenmerk vlees. Het klopt dat ster 3 biologisch vlees is. Echter is dit niet altijd het geval. Niet al het vlees dat 3 sterren heeft is biologisch. Voor meer informatie over het sterren systeem kan je altijd kijken op de site van de dierenbescherming. Daar staat er van elk diersoort wat elke ster betekent. | |
Neuroscience | donderdag 17 oktober 2013 @ 10:44 |
Ik snap het. Ik had inderdaad al op de site van de dierenbescherming gekeken. Bij de drie sterren staat: "staat gelijk aan biologische of daarmee vergelijkbare systemen van veehouderij en voldoet aan de strengste eisen als het gaat om diervriendelijker produceren." Maar dat staat dus soms wel en soms niet los van het (verminderd) gebruik van antibiotica? Ingewikkeld allemaal. ![]() En bedankt dat je alle vragen beantwoord trouwens. Heel netjes. | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 11:00 |
Antibiotica gebruik is altijd een lastig punt! Het is heel lastig te ontdekken hoeveel antibiotica 'het stukje vlees' gehad heeft toen het nog aan het dier vast zat. Bij biologisch is dit in iedergeval zo min mogelijk maar ja elke boer probeert dit te verminderen dus het is lastig te zeggen. Preventief gebruik is nu overal al verboden dus de verschillen worden al wel kleiner. Vergeet natuurlijk ook niet dat biologische varkens en koeien ook biologisch voer krijgen! Dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Daarom is biologisch vlees dus ook meer een 'levenswijze' met zo natuurlijk mogelijke producten. Helaas heb ik dan laatst weer ergens gelezen dat 'natuurlijke' bestrijdingsmiddelen soms schadelijker zijn dan chemische... een verantwoorde keuze maken is zo lastig! Als je aspecten als milieu er ook nog een bij gaat halen lijkt het soms beter om maar gewoon helemaal niks meer te eten (bedoel ik niet alleen vlees maar gewoon helemaal niks). Ik ben blij dat mijn antwoorden worden gewaardeerd. Ik vind het belangrijk dat iedereen, die dat wil, kennis heeft over vlees en alles daar omheen. Dat mensen nadenken en onderbouwde keuzes maken. Ik ben in de positie dat ik 'veel kennis' tot mijn beschikking heb (bedoel ik niet dat ik alles weet maar ik heb veel bronnen om mij heen) en dat draag ik graag uit als men daar naar vraagt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 17 oktober 2013 @ 11:32 |
Ik begrijp dat het jullie vooral gaat om ''diervriendelijke'' produkten, biologische produkten en dat jullie willen weten of mensen onderbouwde keuzes maken bij het kopen van hun eten. Komt er ook nog een enquete over eieren? Ik denk dat héél veel mensen niet weten dat de legbatterij kip en dus ook het ei nog bestaat. In Nederland is dit verboden maar in andere landen nog niet en in heel veel producten, zoals cake, mayonaise etc. etc. worden dus nog steeds legbatterij eieren verwerkt, die halen de fabrikanten gewoon uit Italië, Spanje, Polen, België of Griekenland. http://www.trouw.nl/tr/nl(...)it-legbatterij.dhtml http://www.bnr.nl/incomin(...)nog-massaal-gebruikt Legbatterij-eieren worden nog massaal gebruikt 15 april 2013 Eieren uit legbatterijstallen mogen sinds december niet meer worden verkocht in de Europese Unie, door landen uit de EU. Legbatterij-eieren komen echter nog massaal de grens over en de consument weet van niets. [ Bericht 6% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 17-10-2013 11:38:25 ] | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 11:39 |
Ja ik ben in mijn onderzoek inderdaad nieuwsgierig of het klopt dat mensen die voor bepaalde producten kiezen ook eerder geneigt zijn om informatie op te zoeken (een onderbouwde keuze dus). Helaas valt eieren niet in het straatje van Vlees.nl, wij doen alleen rood vlees en dus ook geen kip en daarmee ook geen eieren. Het klopt inderdaad dat er nog eieren worden geconsumeerd uit legbatterijen en dat veel mensen hiervan niet op de hoogte zijn. Verder zijn er ook nog steeds kooi systemen waar kippen in worden gehouden, dit lijkt erg veel op de legbatterij maar heeft net andere eisen. Dit is in Nederland nog wel toegestaan. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 17 oktober 2013 @ 11:43 |
Jammer; Yep, helaas... | |
Deshain | donderdag 17 oktober 2013 @ 12:08 |
Valt dit ook binnen de miljoenensubsidie voor het verbeteren van het imago van de vleesverwerkende industrie? | |
douchekopje | donderdag 17 oktober 2013 @ 12:15 |
Voor meer gerichtere vragen over Vlees.nl moet u zich wenden naar de Stichting. Daar doe ik geen uitspraken meer over. Ik ben maar een 'stagiaire' die hier mijn onderzoek doe. Stichting Vlees.nl is ten alle tijden bereidt uw vragen te beantwoorden. Via de site kan er een contact formulier worden ingevuld. Ik hoop dat jullie dit begrijpen. | |
sneeuwball | zaterdag 19 oktober 2013 @ 12:29 |
Ingevuld. Alleen inderdaad bij vraag 21 zou er een antwoordoptie 'geen van allen' moeten zijn. 'Zelfs' een instituut als een universiteit wordt gesponsord door belanghebbende partijen om bepaalde resultaten uit een onderzoek te halen. Denk bijv. aan de suikerlobby. Maar dat is weer een andere discussie. Succes nog verder! | |
douchekopje | dinsdag 22 oktober 2013 @ 11:44 |
Bedankt voor de feedback (en het invullen), opmerkingen als deze komen terug in de discussie van mijn onderzoek dus zijn erg waardevol. | |
probeer | dinsdag 22 oktober 2013 @ 18:29 |
En honing, ook zoiets .. | |
douchekopje | donderdag 24 oktober 2013 @ 12:12 |
Misschien een beetje off topic, maar heeft iemand misschien nog tips hoe ik mijn enquete nog kan verspreiden? | |
hugecooll | donderdag 24 oktober 2013 @ 12:14 |
Wil ik aardig zijn door je enquête in te vullen, krijg ik een quiz voorgeschoteld. Laat maar doen dan ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 24 oktober 2013 @ 12:25 |
Bedoel je de bijensterfte? Tja, pesticiden enzo... Hebben ze ook weer iets op gevonden, een petitie maar eh... http://petities.nl/petitie/stop-de-bijensterfte Deze petitie heeft status in behandeling en is daarom niet ondertekenbaar. | |
douchekopje | donderdag 24 oktober 2013 @ 12:28 |
Bedoel je de vragen over slavink, tartaar en de leeftijd van een varken? Daarna is het 'quiz' gedeelte voorbij. Die vragen zijn bedoelt om het kennisniveau van de respondent te kunnen bepalen. (Kennis over vlees, over de andere kennis zegt dit natuurlijk helemaal niks ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 24 oktober 2013 @ 12:36 |
het goede nieuws is ... Aanbieding Petitie Stop de Bijensterfte op dinsdag 24 november om 13.45 uur Trots willen wij kenbaar maken dat wij op 24 november de ruim 40.000 handtekeningen gaan aanbieden aan de Vaste Kamercommissie van LNV. We hopen dat de Politiek inziet dat vele organisaties en burgers betrokken zijn bij het welzijn van de honingbij en wilde bijen en dat er nu daadwerkelijk maatregelen noodzakelijk zijn om deze belangrijke insecten te beschermen. Bescherming om daarmee behalve de voedselproductie ook het belang van de biodiversiteit veilig te stellen. We roepen iedereen op om bij deze aanbieding in Den Haag aanwezig te zijn. Vertegenwoordigers van de ondersteunende organisatie, ambassadeurs, vrijwilligers en alle andere mensen die betrokken zijn bij deze actie. Voor details van deze dag houd de website in de gaten http://petities.nl/nieuws(...)ovember-om-13-45-uur | |
thesystem | zondag 27 oktober 2013 @ 18:31 |
Bezig met invullen maar ik mis iets... 5 Wat zijn uw aankoopmotieven bij de aankoop van vleesproducten? (U mag meerdere antwoorden aankruisen SMAAK! | |
douchekopje | maandag 28 oktober 2013 @ 09:27 |
Bedankt voor het invullen. Ik heb idd al meerdere keren gehoord dat die wordt gemist. Ik neem het mee in mijn discussie! | |
thesystem | maandag 28 oktober 2013 @ 11:31 |
Geen probleem. Alleen al voor de smaak haal ik het vlees uit het buitenland. Die anti vet maffia van NL verpest mn vlees ![]() | |
Good.vs.Evil | maandag 28 oktober 2013 @ 11:38 |
Ingevuld ![]() | |
douchekopje | dinsdag 29 oktober 2013 @ 12:11 |
Ben in iets meer dan twee weken al over de helft van het aantal respondenten dat ik nodig heb. Bedankt! | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 30 oktober 2013 @ 12:32 |
Zal ik het topic even een schopje geven voor je? Er zijn vast mensen die dit over het hoofd gezien hebben ![]() | |
BORRREETJEEE | woensdag 30 oktober 2013 @ 12:38 |
Ingevuld. Ik mis de optie "eigen slacht" bij de vraag waar ik mijn vlees haal. ![]() Ook waren er wel aardig wat vragen waarbij ik graag meerdere antwoorden had ingevuld. | |
douchekopje | woensdag 30 oktober 2013 @ 12:50 |
Eigen slacht? Dat klinkt wat bij betreft nog wel als beste 'optie' als het om vlees eten gaat! Vaak is het inderdaad mogelijk om meerdere antwoorden in te vullen maar ik heb dit expres zo min mogelijk willen doen omdat het uitwerken van de resultaten dan een stuk ingewikkelder is en het lastiger is om de resultaten te implementeren. Soms lastig voor de respondenten omdat zij echt goed moeten nadenken over welk antwoord zij invullen maar uiteindelijk zegt dit in de uitkomsten meer. Maar bedankt voor de reactie en voor het invullen natuurlijk! | |
douchekopje | woensdag 30 oktober 2013 @ 12:51 |
Haha, maar natuurlijk mag dat! Of misschien dat mensen tips hebben voor het vinden van respondenten (erg of topic waarschijnlijk). Ik moet nog nu iets meer dan 120 mensen en ben nu ruim over de helft! Als ik er nog 40 haal heb ik mijn eigen minimum gehaald maar voor de betrouwbaarheid moeten het er dus nog een beetje meer zijn! | |
douchekopje | donderdag 14 november 2013 @ 09:37 |
Ik heb nog steeds een beetje respondenten nodig ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 14 november 2013 @ 09:55 |
Probeer het eens hier 40+ / [40+ SC #269] Ja en nu missing TT ik ben daar de enige vegetariër en daar schijnen sommige mensen problemen mee te hebben, dus de rest koopt allemaal vlees, de meeste zijn wel aardig genoeg om je enquete in te vullen denk ik ![]() | |
Godtje | donderdag 14 november 2013 @ 11:58 |
* 12 Van welk dier is tartaat afkomstig? ![]() | |
Godtje | donderdag 14 november 2013 @ 12:01 |
Kunnen we een kilo plofkip winnen? | |
douchekopje | donderdag 14 november 2013 @ 12:03 |
Jajaaa, het moet inderdaad tartaar zijn, helaas zag ik die fout pas toen hij al online stond en kon ik het niet meer aanpassen! Helaas doe ik niks met kip, dat is geen rood vlees ![]() | |
Godtje | donderdag 14 november 2013 @ 12:05 |
Een varken is roze vlees. | |
douchekopje | donderdag 14 november 2013 @ 12:09 |
![]() Ja vak term he.. rood vlees is rund varken schaap en geit. Wit is kip en gevogelte en de rest is wild. | |
Godtje | donderdag 14 november 2013 @ 12:11 |
Niet elk varken is schattig hoor. Sommige zijn echt luie vieze stink beesten. Daarbij is de term varken met een verkleinwoord er achter suggestief. Volgens mij is dat nou juist een beest met een redelijke omvang waarbij dekleinere soortgenoten minder in trek zijn. Volgens mij is van de kleintjes lam en kalf meer gevraagd | |
douchekopje | donderdag 14 november 2013 @ 12:15 |
Haha, ja zo stinken dat die beesten kunnen, niet te zuinig! Tegenwoordig zijn die 'varkentjes' niet meer zo 'tje' maar ze worden toch op jonge leeftijd geslacht, vaak jonger dat kalveren en lam. Alleen groeien die beesten zo explosief dat ze niet meer zo lang klein en schattig blijven wat de meesten kalveren nog wel hebben. | |
Lucky_Strike | donderdag 14 november 2013 @ 12:46 |
Ingevuld, succes met je studie! | |
douchekopje | donderdag 14 november 2013 @ 13:15 |
Onwijs bedankt! Die studie komt denk ik wel goed ![]() | |
douchekopje | vrijdag 15 november 2013 @ 09:27 |
Nog 28 ![]() | |
Aanstootgevend | vrijdag 15 november 2013 @ 09:39 |
Bij meerdere vragen had ik graag meer dan 1 hokje kunnen aanvinken. Bijv. bij 17 Wanneer gaat u op zoek naar informatie over vlees of gerelateerde onderwerpen? "18 Waar doet u uw kennis op?" "19 In welke informatie bent u geïnteresseerd? " Want ik ben te lui om "Anders" aan te vinken en dat uit te tikken. Iets om rekening mee te houden als je weer een enquête maakt. Nu dus verstuurd met antwoorden die niet helemaal kloppen. | |
douchekopje | vrijdag 15 november 2013 @ 09:45 |
Bedankt voor het invullen, deze punten neem ik mee in het verwerken van de resultaten. Ik heb er voor gekozen om niet te vaak de mogelijkheid te geven om meerdere antwoorden in te vullen omdat ik graag wilde dat mensen echt een keuze maakte en nadachten over de vraag. Geen probleem dus dat de 'antwoorden niet kloppen' uiteindelijk gekozen voor het antwoord dat het meest van toepassing was of niet? | |
douchekopje | vrijdag 15 november 2013 @ 13:05 |
![]() | |
douchekopje | vrijdag 15 november 2013 @ 13:43 |
Heb je toevallig nog meer goede ideeen? Deadline is vanmiddag om half 5 en moet nog 15 respondenten... | |
douchekopje | vrijdag 15 november 2013 @ 16:48 |
Nog 7!! Ik laat hem dit weekend nog wel open staan dus hopelijk zijn er 7 mensen bereid mij te helpen aan mijn steekproefgrootte zodat mijn onderzoeks resultaten betrouwbaarder zijn ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 15 november 2013 @ 16:54 |
Nog maar 7? Dat moet dan nog wel lukken ![]() | |
douchekopje | maandag 18 november 2013 @ 09:47 |
Yes, het is gelukt! Heb er nu zelfs 'eentje te veel' haha. Iedereen hier enorm bedankt voor het invullen en de opmerkingen. Ik ga lekker in de statistiek duiken de komende twee maanden! |