Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen).quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:54 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..
Het is geen eenheidsworst...
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen.quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord.
Bron: de Volkskrantquote:Op donderdag 30 januari 2014 16:45 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt.
Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood.
Juist, het klinkt allemaal smeriger dan het is.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Klopt.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:13 schreef MaximusTG het volgende:
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn.
Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt.
Niet dat ik die behoefte heb, maar dat is toch vooral een probleem bij hersenen? (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kuru_%28ziekte%29)quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doenquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:24 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd).
Het eiwitsplitsende proces lijkt me niet zo moeilijk dat er hele eiwitten zullen overblijven. Ik neem aan dat het anders ook niet legaal zou zijn.quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn. Gewoon niet doen
Veren is minder viesquote:Op woensdag 5 februari 2014 15:16 schreef jcdragon het volgende:
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever?
Bij het synthetiseren van een product heb je ook zuiveringsstappen, dus of het synthetisch maken van een product verstandiger is, is nog maar de vraag. Verschilt per productquote:Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Joh.quote:Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
quote:Op donderdag 6 februari 2014 18:37 schreef arjan1112 het volgende:
Het gaat vanavond over haar in brood
Volgens de website is het E920.quote:Op woensdag 5 februari 2014 12:08 schreef Isabeau het volgende:
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld.
Is maar een simpel ding hoor dat L-cysteine:quote:Op woensdag 5 februari 2014 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen
Synthetiseren is verstandiger
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |