Die ton geldt niet voor alle werkende moeders maar is wat omgerekend participatiebeleid heeft gekost voor 30.000 nieuwe banen.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:10 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Dat heb ik niet berekend, dat heeft het CPB gedaan.
Extra participatie van vrouwen kostte 100.000 euro per baan
Dat staat er niet.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:10 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Dat heb ik niet berekend, dat heeft het CPB gedaan.
Extra participatie van vrouwen kostte 100.000 euro per baan
Niks is onmogelijk, maar je kan niet van anderen verwachten dat anderen kosteloos op een kind van een ander gaan passen de komende 10-15 jaar.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:28 schreef Lienekien het volgende:
Het lijkt me niet onmogelijk om opvang te regelen zonder overheidssubsidie, maar zo gemakkelijk als sommigen het hier voorstellen, is het echt niet.
Ik zie het al gebeuren als kinderloze werkende: collega's die het moeten laten afweten omdat er geen oppas geregeld kon worden.
[Extra] participatie staat er notabene in de link die ik gaf. Dus elke extra baan die is geschept dankzij de verruiming van de kindertoeslag (max 30k) is a raison van 100k voor de belastingbetaler.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:18 schreef nelisb het volgende:
[..]
Dat staat er niet.
Tussen 2005-2009 hebben ze 30.000 vrouwen extra aan een baan geholpen en zijn vrouwen gemiddeld ook meer gaan werken. Hier is 3 miljard voor uitgetrokken.
Deze extra vrouwen hebben dus 100.000 euro gekost.
Betekent niet dat alle werkende vrouwen waarvan de kinderen naar de opvang gaan 100.000 euro kosten.
Je leest graag wat je wil lezen volgens mij.
Toch is het blijkbaar prima mogelijk als de geldkraan wordt dichtgedraaid.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:28 schreef Lienekien het volgende:
Het lijkt me niet onmogelijk om opvang te regelen zonder overheidssubsidie, maar zo gemakkelijk als sommigen het hier voorstellen, is het echt niet.
Ik zie het al gebeuren als kinderloze werkende: collega's die het moeten laten afweten omdat er geen oppas geregeld kon worden.
quote:Fors meer kinderopvangcentra failliet
85 kinderopvangcentra zijn tot nog toe dit jaar failliet gegaan. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als geheel vorig jaar.
Foto: ANP
In heel 2012 gingen er 49 kinderopvangcentra failliet. 512 vestigingen werden het afgelopen half jaar opgeheven. Over heel 2012 waren dat er 737. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.
http://www.nu.nl/ondernem(...)centra-failliet.htmlquote:Dat heeft twee redenen, volgens een woordvoerster. ''Enerzijds wordt er bezuinigd op de kinderopvangtoeslag, anderzijds raken veel ouders hun baan kwijt. Ze houden dan nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag, maar daarna houdt het op.''
Ja, in theorie kan alles.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:39 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Toch is het blijkbaar prima mogelijk als de geldkraan wordt dichtgedraaid.
[ link | afbeelding ]
http://www.wijzeringeldza(...)n%20kinderopvang.pdf
Nee, in de praktijk is het zo dat als iets betaald wordt door de overheid dat de mensen daardoor "ontzorgd" worden en zelf niets meer ondernemen. Als je het als overheid lang genoeg doet gaan de mensen op een gegeven moment zelfs de verantwoordelijkheid die primair bij de ouders ligt naar de overheid verleggen.quote:
Welk algemeen belang rechtvaardigt die miljarden aan subsidie om 30.000 vrouwen vaak parttime aan het werk te krijgen?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:52 schreef Leandra het volgende:
Je vergeet kennelijk dat de overheid belang heeft bij de arbeidsparticipatie van die vrouwen, daarom wordt kinderopvang vergoed.
We bewegen momenteel al heel hard weg van die ontzorging. De subsidie voor kinderopvang wordt ook al afgebouwd.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:46 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Nee, in de praktijk is het zo dat als iets betaald wordt door de overheid dat de mensen daardoor "ontzorgd" worden en zelf niets meer ondernemen. Als je het als overheid lang genoeg doet gaan de mensen op een gegeven moment zelfs de verantwoordelijkheid die primair bij de ouders ligt naar de overheid verleggen.
Dat moet je aan de politiek vragen.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:54 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Welk algemeen belang rechtvaardigt die miljarden aan subsidie om 30.000 vrouwen vaak parttime aan het werk te krijgen?
O.a. het belang van de betrokken partijen die ongetwijfeld heel flink hebben verdiend aan de projecten.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:54 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Welk algemeen belang rechtvaardigt die miljarden aan subsidie om 30.000 vrouwen vaak parttime aan het werk te krijgen?
Ik noem ski-vakanties, maar hetzelfde geldt ook voor iedere willekeurige vakantie met een vliegtuig, caravan of auto. Met een reisverzekering is gewoon niks mis mee, want er kan gewoon echt wat goed fout gaan en dan lopen de kosten snel op. Mijn vriendin heeft een keer haar knieband gescheurd op vakantie, en de rekening liep al snel op richting de 1500 euro. Ik was heel blij dat we een fatsoenlijke verzekering hebben om dit soort dingen op te vangen. Ik betaal 70 euro premie per jaar voor ons gezin, dus dat 21 jaar premie betalen voordat ik dit zelf had kunnen betalenquote:Op woensdag 9 oktober 2013 00:01 schreef kabelmannetje het volgende:
[..]
Precies, dus verzeker je je alleen als je de risico's niet zelf kan dragen. Veel verzekeringen heb je als je het risico kan dragen niet nodig; bij TS zijn dat rechtsbijstand, begrafenis, onderhoudscontract cv, caravan en caravan-reistrips binnen Europa (jij haalt ski-vakanties aan, dat doet TS dus niet...). Wanneer je het risico niet wil dragen, dan betaal je daar zeer ruim voor aan de verzekeraar. Een persoonlijke keuze. Ik dacht dat TS vroeg om bespaartips, je houdt jezelf voor de gek als je denkt dat iedereen dit nodig heeft omdat jij bijv. skiet.
Juist, jij begrijpt het. Wij leven hier met z'n allen en moeten daarom in eerste instantie ZELF onze zaakjes kunnen regelen. Een vangnet voor nood is prima, maar als je geen vrienden hebt die willen oppassen, dat is natuurlijk wel heel erg makkelijk om je eigen verantwoordelijkheden af te schuiven.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 07:46 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Nee, in de praktijk is het zo dat als iets betaald wordt door de overheid dat de mensen daardoor "ontzorgd" worden en zelf niets meer ondernemen. Als je het als overheid lang genoeg doet gaan de mensen op een gegeven moment zelfs de verantwoordelijkheid die primair bij de ouders ligt naar de overheid verleggen.
Je bent binnen Europa gewoon verzekerd vanuit je basisverzekering voor deze medische problemen. Daar heb je geen reisverzekering voor nodig.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 08:56 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik noem ski-vakanties, maar hetzelfde geldt ook voor iedere willekeurige vakantie met een vliegtuig, caravan of auto. Met een reisverzekering is gewoon niks mis mee, want er kan gewoon echt wat goed fout gaan en dan lopen de kosten snel op. Mijn vriendin heeft een keer haar knieband gescheurd op vakantie, en de rekening liep al snel op richting de 1500 euro. Ik was heel blij dat we een fatsoenlijke verzekering hebben om dit soort dingen op te vangen. Ik betaal 70 euro premie per jaar voor ons gezin, dus dat 21 jaar premie betalen voordat ik dit zelf had kunnen betalen
Niet als je vervolgens een privé-kliniek binnengebracht wordt, die kosten mag je dan mooi zelf dokken. Maar wat je denk vervolgens van al je telefoonkosten die je hebt? Die lopen flink op als je in het buitenland zit. Wat denk je van de reis terug die extra geld kost? De vakantie die je afbreekt krijg je geld voor terug, etc. etc. etc. Dat is een flinke hoeveelheid geld waar je geen rekening mee houdt.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 08:59 schreef kabelmannetje het volgende:
[..]
Je bent binnen Europa gewoon verzekerd vanuit je basisverzekering voor deze medische problemen.
Ik verbaas me ook over heel veel (economische) beslissingen die de overheid maakt. Ze creëren daardoor mede zelf dat er een gedachtegang van "en nu ben ik aan de beurt om geld te vangen" heerst.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 08:56 schreef kabelmannetje het volgende:
Ik verbaas mij er altijd over hoe makkelijk de gemiddelde Nederlander denkt dat zijn handje ophouden, de maatschappij maar moet geven.
Op de rekeningen van voorgaande jaren staat alleen het waterverbruik, waterbelasting en vastrecht. Waterschap/rioolheffing etc is apart.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 22:49 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dat is wel meer dan gemiddeld, maar niet zoveel meer dat het ¤ 40 per maand zou moeten kosten.
Worden er ook nog belastingen door het waterbedrijf geïnd??
Lees mijn rekensommetje voor de uitvaartverzekering eens terug...quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 22:37 schreef kabelmannetje het volgende:
Ik niet. Het is ALTIJD ongunstiger om je te verzekeren tegen iets, als je het geld kan missen. Daarom verzeker je je alleen tegen zaken waar je het risico niet zelf kan dragen. Daarom verzeker je je huis of je (nieuwe) auto. Maar niet je begrafenis, de ramen van je auto of een fiets. Ook verzeker je niet als je op vakantie gaat. Dat kan je als je een gezonde financiele boekhouding voert, makkelijk dragen als risico.
Jep, dat halen we er wel uit. Belpakket kost ¤ 10 en dat is onbeperkt bellen binnen NL en aantal EU landen. Mijn vrouw heeft familie in het buitenland en belt veel met mijn moeder. En hierdoor is ook het mobiele abbo lagerquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 23:22 schreef ikbenschipper het volgende:
Belpakket, bel je veel met de vaste lijn? Of kan dat ook wel via je mobiele abbo. Ik heb een vaste lijn om op gebeld te worden. Zelf bellen doe ik mobiel.
Misschien speel ik nu advocaat van de duivel, maar er even van uitgaande dat er iets te erven valt voor de kinderen (huis bijvoorbeeld), is het dan voor hen een kleine moeite om na het overlijden van de laatste ouder (voor die tijd betaald de andere ouder voor de uitvaart neem ik aan) een iets kleiner bedrag te erven? Het scheelt ze nog geen 5k p.p. op een erfenis, en jij hoeft er niet jarenlang een behoorlijke premie voor te betalen.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 09:25 schreef Kloontje1234567890 het volgende:
[..]
Lees mijn rekensommetje voor de uitvaartverzekering eens terug...
Een uitvaartverzekering is sowieso iets raars. Normaal verzeker je jezelf om onzekere dingen te dekken. Bij een uitvaart weet je zeker dat het ooit speelt![]()
Overigens is voor ons de reden om deze te verzekeren dat we niet de nabestaanden (m.n. de kinderen) willen laten opdraaien voor de kosten mochten we zelf de buffer niet aangelegd hebben/aangehouden hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |