kets70 | zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:30 |
Bij deze, en algemeen topic over GM food, om een ander topic schoon te houden. Uit dat topic:
En dan nu een reactie op die laatste. Ik heb je die punten nog niet uit zien leggen en/of zien onderbouwen. Daarom vraag ik er ook naar. Kruisbesmetting met een ander nauw verwant ras kan ik best begrijpen. De andere punten lijken mij dan weer veul verder gezocht. Gemuteerde insecten bijvoorbeeld... | |
kets70 | zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:31 |
Nieuw topic geopend met laatste post van vorige topic. Omdat er nogal wat mensen bang zijn voor de veiligheid voor GMOs, even wat wetenscahppelijke information. De wetenschappelijke consensus is dat GM op zichzelf niet een onveilige techniek is. Er is geen enkele geloofwaardige aanwijzing dat de GMOs die nu op de markt zijn, ook maar enig negatief effect op de gezondheid hebben. Na 15 jaar grootschalig gebruik is er geen enkel negatief geval bekend; honderden studies zijn er naar gedaan (ja door de industrie betaalde studies, maar ook vele onafhankelijke studies). Hier wat linkjes: Laatste meta-analyse en duiding http://www.realclearscien(...)s-on-gmo-safety.html en original paper: http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/07388551.2013.823595 Wereldwijde wetenschappelijke organisaties: http://www.forbes.com/sit(...)anizations-weigh-in/ EU Science Advisor: http://www.euractiv.com/s(...)-damning-news-530693 | |
Lavenderr | zaterdag 5 oktober 2013 @ 19:24 |
Thanks Kets 70. Kunnen we weer verder ![]() | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 14:12 |
Nee, maar ik vind het niet normaal om onderzoekers om te kopen danwel te bedreigen en ook vind ik het revolving door systeem niet echt normaal. Als ze nou eens goede en degelijke onderzoeken deden waren deze discussies helemaal niet nodig maar nee Monsanto vindt belangrijker dat er geld wordt verspild om gm voedsel niet gelabeld te krijgen ![]() | |
.SP. | woensdag 9 april 2014 @ 15:00 |
Wat haal je er nu weer voor irrelevante nonsens bij, mijn link toont aan dat het boegeroep van anti-Monsantisten m.b.t. superweeds helemaal nergens op slaat. Zullen we het daar over hebben en niet de andere appeltjes die je met monsanto te schillen hebt? | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 15:19 |
Dat komt omdat ik de superweeds niet zo interessant vindt, helemaal niet nu blijkt dat die dus niet onstaan door herbiciden. Dat er resistente insecten door komen/zijn(http://www.monsanto.com/newsviews/pages/india-pink-bollworm.aspx) en dat de opbrengst lager is terwijl het tegenovergestelde wordt beweerd(http://www.alternet.org/f(...)out-gm-crop-promises) vind ik veel interessanter. | |
.SP. | woensdag 9 april 2014 @ 16:17 |
Super, open een topic of maak een mooie beginpost. | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 16:25 |
![]() | |
.SP. | woensdag 9 april 2014 @ 16:32 |
Ik begon over onderwerp A, jij wilt praten over B en C, prima, maar maak lekker zelf een beginnetje. | |
Lavenderr | woensdag 9 april 2014 @ 16:38 |
Topic is prima ![]() ![]() | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 16:43 |
Volgens mij begon jij erover dat Monsantohaters maar stil moesten zijn omdat er niet meer resistentie voorkwam, dus dan zeg ik wat waarom dat misschien nog niet hoeft. En wat mij betreft is dit allemaal hetzelfde onderwerp, namelijk gm voedsel en alles wat daarbij hoort. | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 16:48 |
Ik probeer het maar ik zit op mobiel dus dat is soms wat lastig, aan het werk zijn en tussendoor FOK!en is ook niet altijd even makkelijk ![]() | |
Lavenderr | woensdag 9 april 2014 @ 16:54 |
Dat is zeker waar , dat lastige werk ook he ![]() Doe je het toch later als je wat meer tijd hebt en het niet mobiel hoeft ![]() | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 18:09 |
Als ik tijd heb vergeet ik dit soort dingen altijd ![]() | |
Lavenderr | woensdag 9 april 2014 @ 18:10 |
Ik help je wel herinneren ![]() | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 18:22 |
Haha das goed, maar ben pas dinsdag weer vrij en thuis. En dan moet ik eerst nog maar eens kijken of ik mijn pc weer aan de praat krijg ![]() | |
Lavenderr | woensdag 9 april 2014 @ 18:28 |
Oh help, toch geen XP he ![]() | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 18:41 |
Haha nee dat niet, blijft halverwege opstarten hangen in een zwart scherm. ![]() | |
budvar | woensdag 9 april 2014 @ 19:24 |
Nog maar even ontopic ![]() “GM Crop Production is Lowering US Yields and Increasing Pesticide Use…There is no reason GM foods should be approved safe for consumption, we just don’t know enough about them. We could easily feed the planet through organic, GMO-free methods, so there is absolutely no reason we need GM foods around… the current approval of glyphosate and Roundup is deeply flawed and unreliable…Because humans that’ve been exposed to glyphosate have a drop in amino acid tryptophan levels, they do not have the necessary active signalling of the neurotransmitter serotonin, which is associated with weight gain, depression and Alzheimer’s disease. “ Bron. http://www.globalresearch(...)human-health/5377054 Van dit soort berichten zouden bij de mensen die er wat aan zouden kunnen doen de nekharen overeind moeten komen? Edit: Na wat verder klikken op die site ben ik tot de conclusie gekomen dat die wel erg gekleurd is ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door budvar op 09-04-2014 19:48:59 ] | |
Lavenderr | woensdag 16 april 2014 @ 15:29 |
(Reuters) - France's lower house of parliament adopted a law on Tuesday prohibiting the cultivation of any variety of genetically modified maize, saying it posed a risk to the environment. France adopted a decree last month to halt the planting of Monsanto's insect-resistant MON810 maize, the only GM crop allowed for cultivation in the European Union. The law also applies to any strain adopted at EU level in future, including another GM variety, Pioneer 1507 developed jointly by DuPont and Dow Chemical, which could be approved by the EU executive later this year after 19 out of 28 member states failed to gather enough votes to block it. The law adopted by the French National Assembly is similar to one rejected by the Senate, upper house, in February when it was deemed unconstitutional. The Socialist government, like its conservative predecessor, has opposed the growing of GM crops because of public suspicion and widespread protests by environmentalists. "It is essential today to renew a widely shared desire to maintain the French ban," Jean-Marie Le Guen, the minister in charge of relations with parliament, told the National Assembly. "This bill strengthens the decree passed last March by preventing the immediate cultivation of GMO and extending their reach to all transgenic maize varieties," he said. French farmers and seed firms have challenged the decree at the top administrative court, which has twice struck down similar measures, in 2011 and 2013, saying there was insufficient justification. A debate on the future of GM policy is going on at EU level, with the European Commission suggesting an opt-out that would allow individual countries to ban such crops. Le Guen called for a stable EU system that would ensure member states' decisions could not be challenged legally. The ban on GM maize will head back to the Senate for approval, but even if it is rejected again, the National Assembly would have the final say. http://www.reuters.com/ar(...)dUSBREA3E1NY20140415 | |
Lavenderr | donderdag 17 april 2014 @ 15:55 |
https://decorrespondent.n(...)to/33770088-997023bf Weet niet of dit hier al gestaan heeft, maar interessante artikelen van de correspondent. | |
budvar | maandag 5 mei 2014 @ 16:20 |
http://www.engineeringnet(...)lien&category=nieuws Dus niet alleen zit er wel bijna 4x meer glyphosaat in dan wat Monsanto als extreem veel beschouwd(20,1 ppm tegenover 5,6 ppm), zitten er ook nog minder voedingsstoffen in en is de opbrengst kleiner. Volgens zitten er echt alleen maar nadelen aan dit soort gmo's. ![]() | |
Erasmo | maandag 5 mei 2014 @ 16:28 |
Jammer dat het plaatje afbreuk doet aan je eigen post. Voor de rest is het gewoon stemmen met je voeten en portemonnee. | |
budvar | maandag 5 mei 2014 @ 16:39 |
Dat is toch vrij lastig denk ik aangezien veel(misschien wel al het) vee gm soja te eten krijgt. Plaatje was misschien niet zo handig maar het eerste waar ik aan dacht toen ik dat bericht zag, want er is helemaal niks aan de hand met gmo's zeggen velen. | |
Erasmo | maandag 5 mei 2014 @ 16:46 |
Als je een beetje zoekt is er wel lokaal vlees te krijgen wat voedsel van eigen bodem krijgt. Maarja dat is duurder he. | |
budvar | maandag 5 mei 2014 @ 17:04 |
Hmm er zit alleen een geitenboerderij bij mij in de buurt ![]() http://www.lekkersdichtbij.nl/vlees/ Heb toch liever rund of varken. | |
Erasmo | maandag 5 mei 2014 @ 17:07 |
Beetje boerderij die verkoopt verstuurd tegenwoordig ook het vlees. | |
budvar | maandag 5 mei 2014 @ 18:45 |
Is via die site niet makkelijk te vinden, en de paar die ik heb aangeklikt doen dat niet. | |
budvar | donderdag 8 mei 2014 @ 08:35 |
http://www.netnebraska.org/node/915744 Nou eindelijk moet er (in Vermont tenminste) op het etiket staan of er gmo's inzitten. Hopelijk volgen er nog snel meer staten. | |
Lavenderr | zaterdag 31 mei 2014 @ 10:18 |
Monsanto-maïs inzet juridische strijd in Italië In Italië zijn landbouwers en milieuorganisaties verwikkeld in een juridisch gevecht over het gebruik van de ggo-maïssoort MON810 van de Amerikaanse multinational Monsanto. De maïsplant MON810 is het enige genetisch gemanipuleerde gewas dat binnen de Europese Unie (EU) toegelaten wordt. Vorig jaar ondertekenden de Italiaanse ministers van Gezondheid, Landbouwpolitiek enMmilieu echter een decreet dat de Monsanto-maïs in het hele land verbiedt. Tijdelijk verbod Giuseppe Croce, directeur van de milieuorganisatie Legambiente, legt uit dat zes EU-lidstaten gebruikmaakten van een uitzonderingsclausule om de teelt van ggo's op hun grondgebied volledig te verbieden: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland, Hongarije en Luxemburg. "In Italië gaat het om een tijdelijk verbod", verduidelijkt Croce. "Het ministeriële decreet is slechts achttien maanden geldig." Dit verbod is tegen de zin van Giorgio Fidenato, voorzitter van de boerenfederatie Agricoltori Federati. Hij heeft sinds drie jaar enkele hectaren beplant met MON810-maïs. Dat veroorzaakte niet alleen protesten van milieuorganisaties, maar bracht ook een groot debat in het land op gang. "Ik wil mijn familie kunnen voeden met biotechnologische producten", argumenteert hij. In 2010 werd al eens een oogst van Fidenato in beslag genomen, maar de landbouwer wil zich niet neerleggen bij het verbod. Hij strijdt nu voor de legalisering van genetisch gemanipuleerde maïs in Italië. "Als er tegen eind dit jaar niets gebeurt op het vlak van wetgeving, mogen boeren zoals Fidenato vanaf dat moment genetisch gemanipuleerde maïs telen", zegt Croce. Territoriale identiteit Niet alle boeren delen het standpunt van Fidenato. Gabriele Da Prato, een biodynamische wijnbouwer uit Toscane, legt uit: "Ten eerste is het landoppervlak van Italië niet groot genoeg om op het gebied van ggo's te kunnen concurreren met giganten zoals de VS. Onze troeven zijn juist onze unieke producten, de hoge kwaliteit en onze territoriale identiteit". Ggo's vormen niet alleen een economische, maar ook een ecologische bedreiging, vreest hij. "Op een veld met genetisch gemanipuleerde gewassen stroomt het water gewoon weg. Mijn veld slaat 90 procent van het water op. Vorig jaar was er een grote overstroming. Dankzij mijn biodynamische wijngaard bleef mijn huis intact", vertelt Da Prato. Export De EU werkt momenteel aan een hervorming van de richtlijn over ggo's. "Die hervorming zal waarschijnlijk doorgevoerd worden tijdens het Italiaanse voorzitterschap van de EU, van juli tot december dit jaar", legt Croce uit. "We hopen dat de nieuwe norm een extra clausule bevat die de lidstaten toestaat om ggo's ook om economische redenen te verbieden. Dat is cruciaal voor de export van onze territoriale producten. De onderhandelingen lijken die richting uit te gaan", zegt hij. bron http://www.dewereldmorgen(...)che-strijd-in-italie | |
Papierversnipperaar | maandag 2 juni 2014 @ 15:19 |
| |
budvar | woensdag 4 juni 2014 @ 06:36 |
http://vimeo.com/m/97158007 Hoop voor ze dat ze de strijd zullen winnen, goedschiks of kwaadschiks. | |
Papierversnipperaar | donderdag 5 juni 2014 @ 21:24 |
Het artikel gaat verder. | |
budvar | donderdag 5 juni 2014 @ 22:29 |
Apart verhaal, snap het eigenlijk ook maar half. Dit vond ik dan wel goed nieuws:
| |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 04:45 |
Ja wat is er eigenlijk tegen Bt Brinjal? Bt is erg veilig, het zal waarschijnlijk het pesticide gebruik sterk verlagen, en Monsanto is er niet bij betrokken (belangrijk voor onze Monsanto haters). Nou weet ik er ook niet het fijne van, maar m.i. is dit een product dat je gewoon moet proberen - het kan zeer goed uitpakken voor het milieu of de arme boeren. Heeft iemand goede redenen om dat tegen te spreken? GMO betekent niet Monsanto, en het betekent ook niet milieu-onvriendelijk. Producten zoals Bt Brinjal, Golden Rice, of Rainbow Papaya zijn toch niet schadelijk? | |
budvar | woensdag 11 juni 2014 @ 12:58 |
Toch raar dat er meer en meer pesticiden en herbiciden worden gebruikt. http://www.forbes.com/sit(...)-herbicide-not-less/ | |
.SP. | woensdag 11 juni 2014 @ 13:21 |
Oh die studie weer. Even een vraagje, stel je gaat Monsanto glyphosphate-resistente planten gebruiken, welk bestrijdingsmiddel zou je dan tegen onkruid gaan gebruiken (en welke niet meer)? | |
budvar | woensdag 11 juni 2014 @ 14:09 |
Maar er wordt beweerd dat er minder herbiciden en pesticiden gebruikt wordt en dat is dus gewoon niet zo. http://mobile.reuters.com/article/idUSBRE89100X20121002?irpc=932 | |
.SP. | woensdag 11 juni 2014 @ 14:45 |
Kan je mijn vraag beantwoorden? Met de info die in de link staat kan nooit en te nimmer iets geconcludeerd worden over het totale pest- en herbiciden gebruik. | |
budvar | woensdag 11 juni 2014 @ 15:13 |
Je retorische vraag bedoel je? Nou goed als jij dat wil, er zal meer Roundup gebruikt worden en waarschijnlijk minder andere(ik ken echt niet alle herbiciden). Ik had het trouwens niet helemaal goed gelezen want pesticiden zijn minder gebruikt(toch nog wat goed nieuws).
| |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 15:23 |
Ik heb het over Bt Brinjal, Golden Rice , en Rainbow Papaya en jij komt met een artikel dat door Roundup Ready gewassen meer herbiciden gebruikt worden? Dit is totaal niet relevant voor Bt Brinjal, Golden Rice, en Rainbow Papaya. | |
.SP. | woensdag 11 juni 2014 @ 15:32 |
Precies, dus dat linkje is onjuist en vreselijk suggestief opgesteld. Helaas trapt 99% van de mensen, inclusief jij, hierin en wordt het waarschijnlijk razendsnel door de wereld van GM haters doorgeroeptoetert. | |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 15:36 |
Paar puntjes van kritiek op die pesticide-gebruik studie • Die vergelijking is per kg, en dat slaat helemaal nergens op. Roundup gebruik is toegenomen, maar dat is veel minder giftig per kg dan wat het heeft vervangen. • Je moet Roundup Ready en Bt gewassen niet over een kam scheren. Dat zijn gewoon twee hele andere producten. | |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 15:37 |
Dit is veel relevanter wanneer we het over Bt Brinjal in Bangladesh hebben, Bt Cotton in India. Pesticide gebruik afgenomen. http://blogs.nature.com/n(...)pesticide_poiso.html | |
budvar | woensdag 11 juni 2014 @ 15:43 |
Ik had het over gmo's in het algemeen, en aangezien er over rr soja wordt beweerd dat er minder herbiciden nodig zijn(wat dus niet zo is) vind ik het niet zo'n rare gedachte dat dat ook voor bt gmo's geldt. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn maar ik heb me niet in alle soorten gmo's verdiept. | |
budvar | woensdag 11 juni 2014 @ 15:46 |
En in een reactie daaronder staat dit: http://www.downtoearth.or(...)nravels#.U5hdgqB1Em8 Dus tja wat moet je nou geloven? ![]() | |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 15:47 |
Nou verdiep je er dan eerst even in. Het is namelijk wel een gekke gedachte als je er iets van af weet. Het mechanisme dat wordt gebruikt in Bt heeft niks maar dan ook niks met het mechanisme van Roundup Ready te maken. Misschien is het een goed idee dat je je mening vormt nadat je de feiten kent, i.p.v. feiten zoeken die bij je mening passen? | |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 15:59 |
Nogal suggestieve titel. Maar welk punt in het artikel verwijs je naar? | |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 16:03 |
Eens. Het anti-GM wereldje heeft er nogal een handje van suggestieve artikelen te produceren, gebaseerd op slechte science. En dan zijn er mensen die denken dat de meeste propaganda van de bedrijven komt. Ha! | |
budvar | woensdag 11 juni 2014 @ 16:13 |
Dit plaatje bijvoorbeeld. ![]() | |
.SP. | woensdag 11 juni 2014 @ 16:23 |
Nutteloze informatie, is de prijs/kg omhoog gegaan, is er een verschuiving in gewassen, is het areaal vergroot? | |
kets70 | woensdag 11 juni 2014 @ 17:41 |
Meer geld? Zijn de pesticiden duurder geworden? Andere pesticiden? | |
kets70 | donderdag 19 juni 2014 @ 02:31 |
Hoe kan je toch tegen zulke ontwikkelingen zijn? Dan ben je toch gewoon een egoist, die het zelf allemaal prima heeft, maar vanwege vage ideologische bezwaren anderen gewoon dood laat gaan? Terwijl er mogelijk een oplossing is? http://www.mnn.com/food/h(...)ity-and-malnutrition | |
kets70 | donderdag 19 juni 2014 @ 20:29 |
En dit - wat is daar nu op tegen? http://www.fastcoexist.co(...)-improve-your-health | |
Lavenderr | donderdag 19 juni 2014 @ 23:21 |
Ja, lijkt mij ook alleen maar goed. | |
kets70 | woensdag 25 juni 2014 @ 16:52 |
Wel een goede samenvatting: http://www.nrcq.nl/2014/0(...)rporate-evil-of-niet | |
Lavenderr | zaterdag 5 juli 2014 @ 11:01 |
The glyphosate toxicity studies you're not allowed to see 02 July 2014. Pesticide regulators are refusing to release to the public the key industry studies on glyphosate that underpin regulatory authorizations and safety limits set for the herbicide, writes Claire Robinson. The glyphosate toxicity studies you're not allowed to see On opposite sides of the globe, pesticide regulators are refusing to release to the public the key industry studies on glyphosate that underpin regulatory authorizations and safety limits set for the herbicide. Earlier this year a group of Chinese food safety volunteers submitted a request to China’s Ministry of Agriculture to disclose the study that justified issuing the safety certificate for the import into China of Monsanto's glyphosate-based herbicide Roundup. The Ministry replied that Roundup was registered in China in 1988 based on a toxicology test report issued by a testing company called Younger Laboratories in St Louis, Missouri. The test was an acute exposure toxicity test (such tests last a maximum of a few days), with Roundup being given to rats by mouth and applied to the skin of rabbits. It claimed to find no effect on the eyes or skin, and no allergy. The volunteers asked the Ministry to release the study, and the Ministry in turn asked Monsanto. Monsanto replied that the study constituted its own commercial secret, adding that the company had never disclosed the study anywhere in the world and did not agree to disclose it now. The volunteers are appealing against the decision. It is hard to credit that China would approve a herbicide as safe to use and consume as residues in food over the long term on the basis of toxicity tests lasting just a few days. Meanwhile in Europe, Tony Tweedale, a Brussels-based advisor to NGOs on toxicity and risk assessment issues, asked the European Food Safety Authority (EFSA) to disclose the two key chronic toxicity studies on glyphosate that the German regulatory agencies relied upon to set the Acceptable Daily Intake (ADI) of the chemical. Germany is the “rapporteur” member state for glyphosate’s renewed market approval in Europe. Based on these studies, Germany had recommended revising the ADI upwards from 0.3 mg to 0.5 mg per kg of bodyweight per day. That means regulators are allowing more exposure for you and me. Presumably, these must be very reassuring studies, since they are claimed to show that glyphosate is safe in long-term exposures. Yet both the German government regulatory agencies (Germany is the "rapporteur" member state for glyphosate) and EFSA have refused Tweedale's requests to release the studies, on the grounds that they are commercially confidential information. Pesticide Action Network (PAN) Europe previously asked the German regulatory agencies to release the full range of long-term toxicity studies on glyphosate. They refused, again for reasons of commercial confidentiality. However, a 2013 ruling at the European Court of Justice in Luxembourg could throw a spanner into the works of this cosy industry/regulator nexus. The case was brought by PAN Europe and Greenpeace Netherlands against the European Commission after it refused to disclose industry information on the exact composition of glyphosate, including impurities and additives. Referring to the Aarhus Convention on access to environmental information, the Court ruled that any document containing information about emissions to the environment must be released without any restriction. Tweedale commented on the ruling: "Presumably it covers industry's toxicity studies, with which chronic risk is always assessed. But neither Germany or EFSA (so far) will release these key studies in the case of glyphosate." Tweedale has appealed to EFSA to reverse its original decision, citing the European Court of Justice ruling, and awaits its response. What are they hiding? Such official stonewalling raises the question of what could be in these industry studies that that public is not allowed to see. It's an obvious assumption that industry has plenty to hide, but maybe the regulators do, too. In 2011 Earth Open Source published a report called "Roundup and birth defects: Is the public being kept in the dark?" The report found that industry's own studies conducted in the 1980s and 1990s showed that glyphosate causes birth defects in experimental animals. While the industry studies themselves are held by the German government and remain secret, the Earth Open Source authors examined Germany's summary report on the studies, which is in the public domain. This report was submitted to the EU Commission and led to glyphosate's European approval in 2002. The Earth Open Source authors were surprised to find that the German regulator consistently dismissed evidence of birth defects using unscientific reasoning. For example, the German regulator introduced irrelevant "historical control data" to dilute out the malformations seen in exposed groups of animals, enabling a false conclusion of no effect from glyphosate exposure. It also creatively redefined a known skeletal malformation as "rather a developmental variation than a malformation" (page 15). This appears to be a case of the German regulator minimizing harm made explicit even in industry's own tests. If the German government or EFSA were to release the industry studies, independent academic scientists could reanalyze the data and form their own conclusions about the safety of glyphosate. Given the past failures of risk assessment, these could well be at odds with the conclusions of the German regulator, which form the basis of the current regulatory approval of glyphosate. In fact, not just the results, but also the details of the methodology of the industry tests should be made public, since data are only as strong as the methods used to derive them. There is another reason why regulatory agencies may not want industry studies underlying risky product authorisations to be made public. That reason is identified by former US Environmental Protection Agency (EPA) staffer Evaggelos Vallianatos in his recent book, Poison Spring (Bloomsbury, 2014). Vallianatos quotes the EPA scientist Adrian Gross as saying that his colleagues long ago gave up actively reviewing industry studies in a way that would allow them to identify problems with the data or interpretation. "Instead," Gross said, the EPA toxicologists "go straight to the company's summary and lift it word for word and give it as their own evaluation of those studies." It would be interesting to see if the German agencies' reassuring interpretation of the glyphosate toxicity data represents their own analysis, or is lifted straight from Monsanto's own summaries. If the latter, then the pretense that any kind of regulatory oversight of glyphosate has occurred is illusory. What has gone on under the name of regulation would be revealed as nothing more than Monsanto announcing that its own products are safe. (by Claire Robinson) http://www.gmwatch.org/index.php/news/archive/2014/15519 | |
kets70 | maandag 7 juli 2014 @ 05:55 |
Ik weet niet hoor, klinkt als een hoop bangmakerij. Als ik naar wikipedia of pubmed glyphosate toxicity referenties kijk, is er toch behoorlijk wat onderzoek naar gedaan. Kan ze niet allemaal lezen, want ik heb hier geen access. Ik zou het overigens niet slecht vinden als alle ingredienten van pesticiden gepubliceerd moeten worden. Maar dat is nog iets anders dan suggereren dat bedrijven en regluators toxiciteit proberen te verbergen. | |
.SP. | maandag 7 juli 2014 @ 11:34 |
geen enkele onderbouwing in de tekst of referenties, matig stukje. | |
Lavenderr | maandag 7 juli 2014 @ 12:01 |
->just messenger ![]() | |
.SP. | maandag 7 juli 2014 @ 12:22 |
Ok, won't shoot | |
kets70 | maandag 7 juli 2014 @ 20:56 |
Even voor het perspektief, na alle bangmakerij: http://kfolta.blogspot.com/2014/07/glyphosate-math.html | |
Lavenderr | maandag 7 juli 2014 @ 22:42 |
Deze is ook goed: 'Illumination - An old adage says, "It is better to light a candle than to curse the darkness". I think we better do both.' | |
kets70 | woensdag 9 juli 2014 @ 19:43 |
Overview van droogte-tolerante ontwikkelingen: http://www.nature.com/nbt/journal/v32/n7/full/nbt.2948.html | |
budvar | woensdag 9 juli 2014 @ 19:45 |
Leuk zo'n artikel achter een betaalmuur ![]() | |
kets70 | donderdag 10 juli 2014 @ 02:58 |
Sorry. Ik kon hem lezen, maar dat was op werk. | |
kets70 | donderdag 10 juli 2014 @ 20:01 |
Kopieren lukt ook niet zo goed, maar dit zijn de gewassen in waar aan gewerkt wordt. Het is Table 1 in de paper, ik ga verder niet het hele artikel kopieren, maar dit is een overview. Sorry voor de leesbaarheid, gaat allemaal niet zo goed. Crop Mechanism Implementation location and status Field trial results Corn Expresses a cold-shock protein B from B. subtilis, which stabilizes RNA Deregulated in US in December 2011; stewarded commercialization in US western Great Plains and Midwest Average increase of five bushels of corn per acre during drought Sugarcane Expresses glycine betaine fromRhizobium meliloti Approved in Indonesia by the National Genetically Modified Product Biosafety Commission in May 2013 20–30% higher sugar production than conventional counterparts during drought Canola, corn, petunia and rice Uses RNAi driven by conditional promoters to suppress farnesyltransferase; shuts down stomata Licensed to Scotts (Marysville, Ohio), Syngenta (Basel), Bayer CropScience (Monheim, Germany), DuPont Pioneer, Mahyco (Jalna, India), RiceTec (Houston) and DBN (Beijing) Canola, 26% higher yield; petunia, double the number of flowers Corn Expresses an ACS6 RNA construct to downregulate ACC synthase and decrease biosynthesis of ethylene Field trials in the US and Chile 2.7–9.3 bushel per acre advantage over nontransgenic varieties in drought conditions Rice and canola Expresses isopentenyltransferase from Agrobacterium, which catalyzes the rate-limiting step in cytokinin synthesis; accompanied by SARK promoter from bean Two years of US field trials in rice with combined water use efficiency, nitrogen use efficiency and salt tolerance; technology licensed to developers who have put the gene into their own varieties of soybean, wheat, rice, cotton, sugar beets, sugarcane and tree crops 13–18% under various nitrogen application rates; 12–17% under water stress conditions; 15% under combined stress Soybean Overexpresses Hahb-4, from sunflower thought to inhibit ethylene-induced senescence Field trials in Argentina and the US 7–15% yield advantage over comparable varieties during drought and other stress Wheat, soybean and sugarcane Expresses DREB1A transcription factor under the control of the rd29A promoter Field trials via collaborations with International Maize and Wheat Improvement Center, International Rice Research Institute, International Center for Tropical Agriculture, Brazilian Enterprise for Agricultural Research Varies Rice and peanut Expresses DREB1A transcription factor under the control of the rd29A promoter Field trials via collaborations with University of Calcutta (India, rice) and International Crops Research Institute for the Semi-Arid-Tropics (India, peanut) Varies Wheat Expresses HVA1 gene from barley, which confers osmotolerance Conducting field trials and generating biosafety data required for approval by Egypt's regulatory authorities Not disclosed Tomato Overexpressing osmotin-encoding genes under the control of the 35S CMV promoter Greenhouse studies in India Better survival and growth: yield data not yet available |