abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 27 september 2013 @ 20:57:24 #1
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131628305
registreer om deze reclame te verbergen
Nadat het tweede topic over King Crimson er ook zes jaar over heeft gedaan om vol te raken is het tijd voor deel 3.
De OP is grotendeels "gejat" van deel 2 , met dank aan MuadDib !

King Crimson ontstaat in 1969 uit het trio Giles, Giles & Fripp. Bassist Peter Giles geeft er de brui aan en samen met blazer/zanger Ian McDonald, zanger/bassist Greg Lake (die Peter Giles vervangt) en tekstschrijver Peter Sinfield vormen drummer Michael Giles en gitarist Robert Fripp King Crimson. Ze maken 1 album, het legendarische In The Court Of The Crimson King, een van de allereerste progressieve rock albums en een voorbode van compromisloze en grensverleggende stijl van King Crimson.

Tijdens opnames voor het nieuwe album In The Wake Of Poseidon is de band alweer uit elkaar aan het vallen (en zeker niet voor de laatste keer!). McDonald en Giles nemen samen een album op en Greg Lake heeft er ook geen zin meer in en vormt Emerson, Lake & Palmer. In een rommelige periode met veel personeelswisselingen (oa Mel Collins, Keith Tippet en Gordon Haskell) en een even rommelig album, Lizard, lijkt er in '71 weer een stabiele formatie te zijn met Ian Wallace op drums, Boz Burell op bas/zang, Mel Collins op toeters en de onvermijdelijke Robert Fripp. De band toert uitgebreid door Europa en de VS en nemen 1 album op, Islands. Maar ook deze samenstelling houdt niet lang stand, in '72 houdt King Crimson op te bestaan.

Niet veel later blaast Fripp de band weer nieuw leven in. Bassist/zanger John Wetton, drummer Bill Bruford, violist David Cross en percussionist Jamie Muir vormen samen met Fripp een van de succesvolste incarnaties van de band. Na een paar optredens en de opnamen voor het "debuut"album Larks'Tongues In Aspic verlaat Muir de band en de rest tourt bijna een jaar onafgebroken. Tussendoor komt ook nog Starless And Bible Back uit, dat bijna geheel uit zorgvuldig opgepoetste liveopnames bestaat. King Crimson staat ondertussen bekend als een waar live-beest. Ze staan bekend om de improvisaties en de ongenadig hard spelende rime sectie. Zo hard dat tijdens de VS tour in '74 David Cross besluit om te stoppen, hij komt met z'n viool niet meer over het lawaai heen. De band neemt in '74 Red op, een geweldig album maar de zwanenzang voor King Crimson. Fripp heeft er genoeg van en trekt de stekker eruit...

Robert Fripp trekt zich geheel terug uit de muziekwereld, zelfs uit het sociale leven, totdat hij aan het einde van de jaren '70 weer langzaam z'n entree maakt. Na sessiewerk en als producer (oa bij Talking Heads, David Bowie en Peter Gabriel) maakt hij in '79 een soloalbum, Exposure, en vormt hij daarna The League Of Gentlemen. In '81 besluit hij tot een een terugkeer in de, zoals hij het zelf noemt, de eredivisie van de popmuziek en vormt de band Discipline. De band bestaat verder uit oudgediende Bill Bruford, gitarist/zanger Adrian Belew en bassist Tony Levin. De eerste optredens worden lyrisch door fans en pers ontvangen en na een visioen (!) hernoemt Fripp de band tot King Crimson. Het eerste album heet nog wel Discipline en is een bonte mengeling van rock, jazz, wereldmuziek, en minimal music zoals Steve Reich. Ook nu is Crimson een live-act van formaat, maar het opnemen van nieuw materiaal gaat een stuk moeilijker. In '82 verschijnt Beat en in '84, na een aantal zeer moeizaam verlopen sessies Three Of A Perfect Pair. De band tourt nog een keer door Japan en Noord Amerika en dan is voor Fripp de koek op. Voor de derde maal maakt hij een einde aan King Crimson.

Fripp gaat zich bezig houden met Guitar Craft, een soort zweverige masterclass in gitaarspelen maar maakt voor zichzelf een belofte dat Crimson halverwege de jaren '90 weer zal verschijnen. Ook doet hij weer regelmatig sessiewerk, o.a. voor David Sylvian en het is Sylvian die hij in '91 vraagt als zanger voor het nog te heroprichten King Crimson. Sylvian bedankt voor de eer, de twee nemen nog wel een album op en ondernemen een tour met in de band twee leden van het toekomstige Crimson, drummer Pat Mastellotto en bassist Trey Gunn. In 1994 acht Fripp de tijd rijp en King Crimson verschijnt als het zgn. dubbeltrio: Twee drummers, twee bassisten en twee gitaristen. De band bestaat uit de "Discipline"-samenstelling en de twee eerder genoemde Gunn en Mastellotto. In '95 verschijnt THRAK en is een combinatie van de stijl uit de jaren '70 met die van de jaren '80.
Om nieuwe inspiratie op te doen splitst de band zich tussen '97 en '00 in verschillende subgroepjes, de ProjeKcts. Bruford is dan al vertrokken, hij kan zich niet vinden in de electronisch getinte koers die Fripp wil volgen en Levin heeft geen zin om te wachten totdat Fripp weer eens zin heeft en wordt in de wachtkamer gezet. Het overgebleven kwartet maakt in '00 The ConstruKction Of Light en in '03 The Power To Believe.

En toen werd het lange tijd stil ..... Trey Gunn heeft de band eind 2003 verlaten, Fripp maakt er geen geheim van dat hij een hekel heeft aan touren en is voornamelijk bezig oud materiaal te recyclen. Wel zijn er begin 2007 oefensessies geweest met Fripp, Belew, Levin en Mastelloto.
In 2007 wordt bekend dat Porcupine Tree drummer Gavin Harrison zich heeft aangesloten als extra drummer. In 2008 word er een klein aantal concerten gegeven, maar er wordt geen nieuw materiaal opgenomen.

Pas deze week kwam er weer nieuws uit het Crimson kamp. Per 1 september 2014 is King Crimson weer aan het touren.

De lineup bestaat uit : Gavin Harrison (drums), Bill Rieflin (drums), Tony Levin (bass, Stick), Pat Mastelotto (drums), Mel Collins (saxofoon), Jakko Jakszyk (zang, gitaar) en uiteraard Robert Fripp (gitaar).

Er zijn geen plannen voor een nieuw album. De focus ligt op "reconfigured versions of existing Crimson material" ; opvallend voor een band die altijd erg terughoudend was met het spelen van oud materiaal. Er wordt volgens de huidige ideeen waarschijnlijk voornamelijk gespeeld in de USA, maar er kan natuurlijk nog veel veranderen in het komende jaar .

Wat linkjes met het belangrijste nieuws van de laatste dagen :

DGM :
http://www.dgmlive.com/news.htm?entry=4335

Interview in Financial Times :
http://www.ft.com/intl/cm(...)0.html#axzz2TNODvva8

Classic Rock Magazine :
http://www.classicrockmag(...)med-by-robert-fripp/

Uncut :
http://www.uncut.co.uk/ki(...)2014-tour-plans-news

Wikipedia :
http://en.wikipedia.org/wiki/King_Crimson

Met een overzicht van alle bandleden ooit ..

4c4ec39d9e65a1aadc092953c001c495.png
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_131628345
Topic voor de volgende zes jaar? :D
Burning bridges gives you so much more
  vrijdag 27 september 2013 @ 21:02:54 #3
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131628552
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2013 20:58 schreef Gatenkaas het volgende:
Topic voor de volgende zes jaar? :D
Op 13 januari 2019 bestaan ze 50 jaar, dat lijkt me inderdaad een mooie gelegenheid voor deel 4.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_131629388
registreer om deze reclame te verbergen
B'Boom wordt straks dus B'B'Boom?
In dat Spaanse cafe danste wij ole, Maria Magdalena
Met je ogen zo zwart stal je heel mijn hart, Maria Magdalena
Sinds ik jou heb gekust vind ik nergens rust, Maria Magdalena
Ja, jou alleen wil ik steeds om mij heen, Jou en anders geen
  vrijdag 27 september 2013 @ 21:33:22 #5
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131629893
Precies. Hopelijk kunnen ze met drie drummers die "Scarcity of Miracles" -band een beetje meer in beweging krijgen.

In navolging van Bruford is Mastelotto tegenwoordig ook jazz drummer geworden.

"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zaterdag 28 september 2013 @ 02:21:45 #6
14505 OProg
A Life in Music
pi_131638014
Wow. Ik had de aankondiging van de 'seven-piece-unit' helemaal gemist.

Nogmaals: wow. _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 28 september 2013 @ 10:20:28 #7
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131640156
registreer om deze reclame te verbergen
Adrian Belew op facebook :

quote:
questions and answers.

q: are you in the new King Crimson planned for next september 2014?

a: no. after 32 years I am no longer in King Crimson.

q: were you asked to be in the new King Crimson?

a: no, I was not. robert informed me in an email that he was starting a 7-piece version of the band. he said I would not be right for what the band is doing.

q: so, how do you feel?

a: "happy with what I have to be happy with". which is quite a lot.

I'm busy creating something I've wanted to create all my life, something which has never been done. FLUX: never the same twice. creatively I'm exploding with new ideas, songs, and music. in 60 days I'll be touring south america with my beloved Power Trio and next spring I'll be touring europe with Crimson Project, which is a celebration of the crimson music
tony, pat, and I have help create. life is great.

q: what would you like to say to crimson fans about the new King Crimson?

a: my advice is to check it out and if you like it: support it.
and on that note: thanks to all of you for your continued support of my music.
cheers!
Jakko Jakszyk op facebook :

quote:
On the evening of July 15 1971 I sat in row 3 at Watford town hall and watched King Crimson.
It blew my head off. Robert Fripp and Mel Collins in particular.
It somehow felt that my life had changed as a result.
That seemingly romantic teenage notion came straight back to me 3 weeks ago on the evening of September 4th.
The phone rang.
It was Robert Fripp.
Did I have time for chat?
Of course.
He was reforming King Crimson.
7 members.
3 drummers
He told me who they would all be.
Except one.
Would I like to be the 'the primary vocalist and second guitarist?
Jeez
Like I said.
Somehow my life had indeed changed.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zaterdag 28 september 2013 @ 22:18:06 #8
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131658539
Ik had me eigenlijk nog niet gerealiseerd dat de nieuwkomers Harrison en Jakszyk elkaar al kenden buiten King Crimson. Ze maken blijkbaar al 30 jaar samen muziek.

Zo zaten ze samen in de band Dizrhythmia (1988). In de bak met wereldmuziek denk ik ? Wel mooi :)


Minder serieus : Neil's Heavy Concept Album (1984)

Zo vormden ze in 1987 samen het duo The Kings of Oblivion. Zappa parodie ?


Begin jaren 90 speelden ze ook nog samen in Level 42.

"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  donderdag 3 oktober 2013 @ 23:13:05 #9
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131828644
R2Rpackshot.jpg

nog 2 weken :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 4 oktober 2013 @ 12:26:50 #10
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_131839536
:9~

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_131840110
Wie is eigenlijk de vierde persoon die op die schijfjes staat? David Cross?
In dat Spaanse cafe danste wij ole, Maria Magdalena
Met je ogen zo zwart stal je heel mijn hart, Maria Magdalena
Sinds ik jou heb gekust vind ik nergens rust, Maria Magdalena
Ja, jou alleen wil ik steeds om mij heen, Jou en anders geen
pi_131840566
Oh man, ik wil niet eens weten hoeveel dat kost.
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 13:14:01 #13
14505 OProg
A Life in Music
pi_131840919
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 13:02 schreef On het volgende:
Oh man, ik wil niet eens weten hoeveel dat kost.
Ok. Dan maar tussen spoilers.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Duur, maar ik heb alle boxen van die er zijn van Crimson dus ik moet wel. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 17:37:42 #14
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_131849117
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 13:14 schreef OProg het volgende:
Duur, maar ik heb alle boxen van die er zijn van Crimson dus ik moet wel. :')
Zo denk ik helaas ook maar al te vaak, maar 95% van deze box boeit me echt niet (live meuk) en met een huwelijk en kind op komst moet ik nu echt ff keuzes gaan maken :)
pi_131849515
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 17:37 schreef RonB79 het volgende:

[..]

Zo denk ik helaas ook maar al te vaak, maar 95% van deze box boeit me echt niet (live meuk) en met een huwelijk en kind op komst moet ik nu echt ff keuzes gaan maken :)
Kind en vrouw dumpen en genieten van Crimson. ^O^
Burning bridges gives you so much more
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 02:38:54 #16
14505 OProg
A Life in Music
pi_131866418
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 17:37 schreef RonB79 het volgende:

[..]

Zo denk ik helaas ook maar al te vaak, maar 95% van deze box boeit me echt niet (live meuk) en met een huwelijk en kind op komst moet ik nu echt ff keuzes gaan maken :)
Ik hou van live-meuk.

En met geen enkele vorm van verantwoordelijkheid behalve hypotheek betalen is het een leuk ding. :+
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 10:13:58 #17
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_131868138
:D

Nou kheb wel toen de Larks box gekocht, maar ik heb die cd's met concerten echt maar 1x beluisterd en vaak nog maar met een half oor. Dan heb ik liever 10 cd's met studio out-takes.

Ik kijk dan liever uit naar The Lot van Roger Taylor. Alhoewel ik niet verwacht dat daar wat nieuws in zal zitten.
  dinsdag 8 oktober 2013 @ 13:40:01 #18
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_131968147
Christmas came early this year.....

Lekker de hele middag live-meuk draaien :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 27 oktober 2013 @ 21:39:06 #19
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_132635996
Gisteren de gewone LP versie van Red gekocht voor iets meer dan 3,- (had een volle stempelkaart van m`n lokale platenboer dus daar ging nog een pallet korting af :9 )
  zondag 9 februari 2014 @ 10:39:18 #20
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_136496242
toyahofficial twitterde op dinsdag 04-02-2014 om 23:05:16 Picked Bill Rieflin up from terminal 5. King Crimson start rehearsals this week. And The Humans make plans xxx reageer retweet
toyahofficial twitterde op zaterdag 08-02-2014 om 15:17:18 Hangover cure 4 the men in my life...carrot,apple & beetroot juice.Fripp\rieflin revisited their Rock n' Roll roots! http://t.co/53B41q3Kh3 reageer retweet
JakkoJ twitterde op vrijdag 07-02-2014 om 23:04:47 Whilst we were playing.Robert 'jakko, why are you smiling?'Me 'because I can't believe were actually playing this!' reageer retweet


[ Bericht 19% gewijzigd door fripper op 09-02-2014 11:29:13 ]
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage woensdag 19 maart 2014 @ 10:23:14 #21
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_137915958
Hebben we deze al?

Crimson-ProjeKCt-Live-in-Tokyo.jpg

Kaarten voor het concert op 5 juli zijn ook al binnen. En ik zie ze op het Zappanale-festival anderhalve week later.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 19 maart 2014 @ 10:37:10 #22
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_137916322
Ja, die Crimson Project cd hebben we al ; vorige week gekocht tijdens hun concert in Zoetermeer :)

Goed concert !

Crimson Project deed voornamelijk nummers van Discipline en THRAK. Verder waren er nummers van alleen Stick Men ( Levin, Mastelotto en Markus Reuter) , of alleen het Belew Power Trio ( met Julie Slick en Tobias Ralph).
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_137926217
Kom er dus nu pas achter dat er vorige week een concert was van Crimson Projekct. Balen.
Nouja, dan maar een kaartje halen voor Heerlen. :)
Burning bridges gives you so much more
  woensdag 19 maart 2014 @ 18:46:33 #24
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_137932728
Oh Heerlen wist ik nog niet. Kaartje besteld :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 11 mei 2014 @ 09:48:29 #25
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_139819411
Er komt dit jaar ook nog een Starless box met opnames gemaakt tussen oktober 73 en april 74.

https://www.dgmlive.com/news.htm?entry=4641
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage zondag 11 mei 2014 @ 10:24:33 #26
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_139819818
En dit komt er ook aan, lees ik hier:

quote:
The Crimson ProjeKct - Official Bootleg Live - Extended Edition (double cd preorder)
Official Bootleg Live is a special Australian double cd pressing featuring two performances by The Crimson ProjeKct
Several of King Crimson's best known works are powerfully reinterpreted by the Robert Fripp endorsed double trio Crimson offshoot featuring Adrian Belew, Tony Levin, Pat Mastelotto, Markus Reuter, Julie Slick and Tobias Ralph.
Pre-order for 16th June release.
:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 28 mei 2014 @ 21:43:28 #27
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_140485986
http://www.tolhuistuin.nl(...)the-crimson-projekct

4 juli : Crimson ProjeKct in Amsterdam
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_140516994
quote:
4s.gif Op woensdag 28 mei 2014 21:43 schreef fripper het volgende:
http://www.tolhuistuin.nl(...)the-crimson-projekct

4 juli : Crimson ProjeKct in Amsterdam
Dat is zowat bij mij om de hoek!
In dat Spaanse cafe danste wij ole, Maria Magdalena
Met je ogen zo zwart stal je heel mijn hart, Maria Magdalena
Sinds ik jou heb gekust vind ik nergens rust, Maria Magdalena
Ja, jou alleen wil ik steeds om mij heen, Jou en anders geen
  donderdag 29 mei 2014 @ 22:46:12 #29
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_140522653
quote:
4s.gif Op woensdag 28 mei 2014 21:43 schreef fripper het volgende:
http://www.tolhuistuin.nl(...)the-crimson-projekct

4 juli : Crimson ProjeKct in Amsterdam
hier op 5 juli. Jammer dat dat het weekend van Werchter is...
  Redactie Frontpage vrijdag 30 mei 2014 @ 08:42:31 #30
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_140530441
Ik ben 5 juli in Heerlen. En twee weekenden erop zie en hoor ik ze tijdens het Zappanale festival in Noordoost-Duitsland. :Y

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 4 juni 2014 @ 16:20:36 #31
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_140708919
Zoals verwacht helaas alleen maar Amerikaanse KC concerten ...

Tue 9 Sep Albany, NY The Egg
Wed 10 Sep Albany, NY The Egg
Fri 12 Sep Philadelphia, PA Verizon Hall
Sat 13 Sep Philadelphia, PA Verizon Hall
Mon 15 Sep Boston, MA Colonial Theatre
Tue 16 Sep Boston, MA Colonial Theatre
Thu 18 Sep New York, NY Best Buy
Fri 19 Sep New York, NY Best Buy
Sat 20 Sep New York, NY Best Buy
Tue 23 Sep Madison, WI Barrymore Theatre
Thu 25 Sep Chicago, IL The Vic Theatre
Fri 26 Sep Chicago, IL The Vic Theatre
Tue 30 Sep Los Angeles, CA Orpheum Theatre
Wed 01 Oct Los Angeles, CA Orpheum Theatre
Fri 03 Oct San Francisco, CA The Warfield
Sat 04 Oct San Francisco, CA The Warfield
Mon 06 Oct Seattle, WA Moore Theater
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_140709227
Waarom geen Europese? :( :(
Burning bridges gives you so much more
pi_140711227
Ik geloof dat Fripp wel heeft gezegd dat er gesproken is/werd over concerten in de UK. Ben benieuwd wat ze gaan spelen. Hopelijk oud spul :-D
Bleuh.
pi_140711828
Dan heb ik een goed excuus om weer eens naar de UK te gaan.
Burning bridges gives you so much more
pi_140845447
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 17:27 schreef PimD het volgende:
Ik geloof dat Fripp wel heeft gezegd dat er gesproken is/werd over concerten in de UK. Ben benieuwd wat ze gaan spelen. Hopelijk oud spul :-D
Ik was ergens tegengekomen dat ze hier grotendeels Discipline en nieuwer wilden spelen. Nu is dat intussen ook al bijna 35 jaar oud (dus niet direct nieuw spul), maar volgens mij niet wat je bedoelt :P.
Aging is a gradual process of answering more and more questions with "meh, it depends"
pi_140853007
Nee inderdaad, die jaren '80 periode spreekt me niet echt aan. Vooral de periode Court tot en met Lizard vind ik supergaaf, maar de platen daarna ook wel. Het jaren '90 werk ken ik nauwelijks, maar wat ik daar van heb gehoord vind ik ook goed klinken. Heb die jaren '80 en '90 platen ook nog niet compleet, aangezien die nog niet allemaal uit zijn in de 40th Anniversary serie.
Bleuh.
  Redactie Frontpage vrijdag 20 juni 2014 @ 18:57:13 #37
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_141339050
Never need to worry ...

247-Gamla-Stan-poisoned-especially-for-you.jpg
(Stockholm - zaterdag 14 juni 2014)

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 22 juni 2014 @ 11:40:21 #38
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_141401478
Nog meer verrassingen in Zweden:

635-terugweg-naar-Ulriksdal-300x225.jpg 636-terugweg-naar-Ulriksdal-300x225.jpg
(Ulriksdal, Stockholm - maandag 16 juni 2014)

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage maandag 30 juni 2014 @ 17:43:23 #39
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_141729185
:N

quote:
Beste B. ,

U ontvangt deze servicemail, omdat u kaarten in bezit heeft voor het concert van The Crimson Projekct op zaterdag 5 juli aanstaande. Omdat Nederland in de kwartfinale staat tegen Costa Rica en deze wedstrijd gespeeld wordt op zaterdag 5 juli 22.00 uur, start het concert van The Crimson Projekct om 19.30 uur. Na afloop van het concert bent u uitgenodigd om de wedstrijd Nederland - Costa Rica op een groot scherm te bekijken in ons DSMtheatercaf!

Het volledige aangepaste tijdschema ziet er als volgt uit:
19.00 uur: Doors open
19.30 uur: Start show
21.45 uur: End show
22.00 uur: Wedstrijd Nederland - Costa Rica in het DSMtheatercaf.

Wij wensen u veel plezier bij The Crimson Projekct en bij de wedstrijd Nederland - Costa Rica!

Met vriendelijke groet,
Parkstad Limburg Theaters
:N Ik wil geen voetbalwedstrijd. Ik wil een goed en lang concert!
Ben benieuwd of er nog kans is op een toegift of een signeersessie ...

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_141730038
Twee uur en een kwartier is wel lang te noemen toch?
  Redactie Frontpage maandag 30 juni 2014 @ 18:29:50 #41
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_141731035
Toch vroeg naar bed.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  dinsdag 1 juli 2014 @ 13:07:55 #42
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_141761298
Alles moet/doet zich maar aanpassen aan het voetballen, dit is toch met andere dingen ook niet zo? :{ Vind het nogal overdreven hoor..
pi_141761430
Het is voor heel veel mensen een serieuze overweging om ergens wel of niet naartoe te gaan die dag. Kijk maar naar die festivals waar kritiek op geleverd werd als zij zich in eerste instantie niet aanpasten (zoals Parkpop).
  dinsdag 1 juli 2014 @ 13:17:41 #44
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_141761640
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:12 schreef On het volgende:
Het is voor heel veel mensen een serieuze overweging om ergens wel of niet naartoe te gaan die dag. Kijk maar naar die festivals waar kritiek op geleverd werd als zij zich in eerste instantie niet aanpasten (zoals Parkpop).
Ik vind dan ook vooral die mensen overdreven (normaal geven de meeste ook weinig fucks om sport), niet zo zeer het zaaltje
  dinsdag 1 juli 2014 @ 13:20:43 #45
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_141761775
In ander nieuws: ik heb me eindelijk ( :@ ) eens wat verder verdiept in de albums van King Crimson, maar de lof is terrecht :D _O_

Ik kende vooral het debuut en 'Red', maar wat daar tussenzit is ook even tof :D
pi_141770582
In The Wake of Poseidon en Lizard behoren wel tot mijn favorieten. Larks, Islands en Starless And Bible Black zijn ook supergaaf, maar doen me minder. Hopelijk komen ze deze kant op :D
Bleuh.
pi_141772051
Starless & Bible Black. _O_ _O_

Fracture. _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Burning bridges gives you so much more
  Redactie Frontpage zondag 6 juli 2014 @ 18:13:14 #48
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_141974792
Geweldige show, gisterenavond in Heerlen.

33-Crimson-ProjeKCt-300x225.jpg 36-Crimson-ProjeKCt-300x225.jpg
41-Crimson-ProjeKCt-setlijst-300x400.jpg

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 27 juli 2014 @ 20:47:55 #49
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_142790303
Waanzinnige optredens van Crimson ProjeKCt en Stick Men tijdens het Zappanale festival in Bad Doberan, zaterdag 19 en zondag 20 juli!

543-Crimson-ProjeKCt-RED.jpg 639-Stick-Men.jpg

539-Crimson-ProjeKCt-AdrianBelew.jpg
669-Stick-Men-TonyLevin.jpg

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 14 augustus 2014 @ 14:25:42 #50
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_143412529
Tijdens dat festival had ik een cd van Stick Men gekocht. Ik draai hem nu en vind de setlijst van het festivalconcert, getekend en al.

890-Stick-Men-setlijst-gesigneerd.jpg

Gepikt van Tony Levin.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  donderdag 14 augustus 2014 @ 18:13:33 #51
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_143420020
13 oktober komt de Starless box uit :)

king_crimson_box.jpg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage donderdag 14 augustus 2014 @ 20:22:21 #52
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_143423885
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 18:13 schreef fripper het volgende:
13 oktober komt de Starless box uit :)

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar gaat m'n spaargeld. En ik wilde die Road to Red-doos ook nog hebben.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_143437862
Ik heb de Court en Larks boxen... Zou alleen daarom TRTR en Starless al willen hebben, maar om nou 250+ pond neer te tellen voor live-materiaal wat ik nooit luister... :( :D
Bleuh.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 15:28:28 #54
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_143448105
Nog afgezien van het feit dat ik de helft al een keer eerder gekocht heb ...
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  maandag 25 augustus 2014 @ 00:13:55 #55
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_143801029
Het Morgaua Quartet : Crimson, maar dan anders ...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  maandag 25 augustus 2014 @ 09:24:03 #56
14505 OProg
A Life in Music
pi_143805599
Ik ga dit vanavond eens kijken. :)

Sinds vorige week trouwens eindelijk in bezit van die Road to Red box. Nu moet die Starless box wel want anders mis ik er 1 van de 3. :X
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zondag 7 september 2014 @ 09:26:53 #57
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144265029
Nog 2 dagen voor de tour .....

Nieuw : The Elements Of King Crimson - 2014 Tour Box (double cd )

quote:
The Elements Of King Crimson is a special limited edition 'tour box' created exclusively for sale at King Crimson's concerts and via the band's official online outlets.

The set contains a 24 page tour booklet and two CDs containing extracts, elements from studio recordings, alternate takes, live tracks, rehearsals and finished recordings from 1969 - 2014 (much of it previously unreleased on CD).

https://www.burningshed.c(...)13/6077/remove/6077/

CD I:

1) Wind Extract (1969, London) (From ITCOCK recording sessions).
2) I Talk To The Wind (23/07/1969, London) From ITCOCK recording sessions.
3) Cadence and Cascade (03/02/1970, London, Greg Lake Vocals) From Poseidon recording sessions.
4) Cirkus (guitar extract) (11/09/1970, London) From Lizard recording sessions. Previously unreleased on CD.
5) Cirkus (10/08/1971, Live at the Marquee) From forthcoming release, Collectable KC Vol. 7.
6) Hoodoo (extract) (May, 2014, Elstree band rehearsals ) - Previously unreleased.
7) Sailor's Tale (08/09/1971, London) From Islands recording sessions. Previously unreleased on CD.
8) The Talking Drum (October, 1973, London) From LTIA recording sessions. SW alt mix.
9) LTIA (extract) (May, 2014, Elstree band rehearsals) - Previously unreleased.
10) LTIA (extract) [David/Jamie] (16/01/1973, London). From LTIA recording sessions.
11) Fracture (23/11/1973, Amsterdam). SW 2014 mix.
12) Fallen Angel (extract) [RF harmonics] (08/07/1974, London From Red studio sessions - Previously unreleased on CD.
13) Fallen Angel (July, 1974, London). From Red studio sessions.
14) 21 Century Schizoid Man (30/06/1974, Providence. From USA live recordings.
15) Starless (extract) [Mark] (08/07/1974, London). From Red studio sessions. Previously unreleased on CD

CD 2:

1) Discipline (1981, London). From Discipline recording sessions. Alt take.
2) Three Headed Doom (part 1) (May, 2014, Elstree band rehearsals) - Previously unreleased.
3) Manhattan (Neurotica) (23/11/1981, Live at The Roxy, LA). From forthcoming release, Beat 40th anniversary CD/DVD-A.
4) Neal and Jack and Me (extract) (17/03/1982, London). From Beat recording sessions. Previously unreleased on CD.
5) Sleepless (Bearsville) From TOAPP recording sessions (Steven Wilson mix). From forthcoming release, Three Of A Perfect Pair 40th anniversary CD/DVD-A.
6) Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream (rec session) (27/01/1994, Bath) - From THRAK recording sessions and on forthcoming release, THRAKBOXX.
7) THRAK (30/06/1996, Live at Shepherd's Bush) - Previously unreleased on CD.
8) Venturing Into Joy (edit) (May, 2014, Elstree band rehearsals) - Previously unreleased.
9) The Deception Of The Thrush (1998, USA) From West Coast Live, The ProjeKcts box.
10) Heaven & Earth (early edit) (14/05/2000, Nashville) ProjeKct X, TCOL recording sessions - Previously unreleased on CD.
11) Level Five (07/08/2008, Chicago, Live at Park West) - Previously unreleased on CD.
12) The Hell-Hounds of Krim (May, 2014, Elstree band rehearsals) - Previously unreleased.
13) Separation (edit) (2010, Berkhamsted) Jakszyk, Fripp, Collins sessions - Previously unreleased.
14) A Scarcity Of Miracles (2010, Berkhamsted) Jakszyk, Fripp, Collins sessions. Alt take.

Ik denk dat dit ook een aardige indicatie is wat ze gaan spelen volgende week :)

Vanaf de Discipline tijd werd al het oudere (1969-74) aardig genegeerd. Alleen Red, LTia2 zijn regelmatig gespeeld, en in 1996 zijn Talking Drum en 21CSM ook nog langsgekomen, maar dat was het wel. Tijdens de 72-74 concerten was dit overigens niet heel anders, alleen 21CSM en in 1974 af en toe Cat Foot. Fripp had het vorig jaar over "reconfigured versions of existing Crimson material", dat is een duidelijke aanwijzing dat nu wel ouder materiaal gespeeld zal worden.
Belew zit niet meer in de band, heel veel jaren 80 werk valt daardoor af lijkt mij. Jakko Jakszyk als zanger/gitarist die Indiscipline of Elephant Talk doet ? Ik zie het niet gebeuren. Jakszyk is een hele aardige zanger/gitarist, maar mist wel een beetje eigen stijl naar mijn idee.

Nee, Jakko en Mel Collins hebben jaren lang met de 21st Century Schizoid Band oud materiaal gespeeld. In the Court of the Crimson King, In the Wake of Poseidon en Islands waren toen de belangrijkste albums, en ik denk dat dat nu weer zo zal zijn. Dat is ook het werk waar veel sax in zit, dus dan kan je ook wat met Mel Collins. Circus verwacht ik ook wel.

De nieuwe KC heeft 3 drummers, dus LTiA part 1, 2 en Talking drum zouden me niet verbazen. Mel Collins speelt sopraan sax op de originele Starless, dus eigenlijk verwacht ik die ook wel.

En wat zegt het Scarity of Miracles album ? Als het al op King Crimson lijkt, dan zit het qua stijl toch het dichts bij het Islands album. Maar wat Scarity of Miracles geen Crimson album maakt, is dat het als geheel veel te rustig is. Maar het in onderdeel van bovenstaande verzamelaar, dus daar zullen ze vast ook wel wat van spelen.

Wat kan Bill Rielfin ? Natuurlijk is hij in eerste plaats een drummer, maar hij kan veel meer. Bill Rieflin gaat Mellotron spelen volgens een interview met Levin. Ik weet niet of er echt een Mellotron mee gaat op tournee, maar keyboards heb ik vanaf de jaren 80 al iet meer gezien dacht ik. Rieflin speelt ook gitaar en bass, en is ook nog zanger. Bovendien heeft Rieflin een achtergrond die wel heel erg af staat van de "prog rock" (voor zover je King Crimson daar nog onder mag rekenen). Rieflin speelde in Industrial Rock bands zoals Ministry en Lard.

Crimson heeft ook wel wat Industrial invloeden, vooral op ToaPP en The ConstruKction of Light. The ConstruKction of Light kwam voort uit 4 subgroepen (ProjeKCts), die vooral bedoelt waren om naar nieuwe wegen te zoeken. Voorafgaand aan de ProjeKCts maakte Rieflin met Fripp en Gunn echter ook 2 platen (The Repercussions Of Angelic Behavior en Birth of a Giant) die weer van grote invloed waren op the ProjeKCts. Daarvoor speelde de heren Fripp en Rieflin trouwens ook al samen op de cd van Ten Seconds, een album dat ook al aardig richting de Industrial rock ging. Rieflin heeft dus al jaren invloep op Fripp.

Ik hoop dat Rieflin voor het nodige expiriment kan zorgen, want dat is iets wat ik van Jakszyk eigenlijk niet verwacht.

Kortom, je kan er alle kanten mee op, en misschien doen ze dat ook wel. Met een hoofdrol voor Mel Collins en Jakko Jakszyk bij het oudere materiaal, waarbij Rieflin keyboards kan spelen. Hoofdrollen voor Levin, Mastelotto en Rieflin verwacht ik vooral bij het nieuwere werk.

[ Bericht 0% gewijzigd door fripper op 07-09-2014 09:45:11 ]
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 7 september 2014 @ 09:35:57 #58
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144265108
En het woord THRAKBOXX hierboven is ook veelbelovend :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  dinsdag 9 september 2014 @ 20:43:42 #59
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144364842
10632855_10152184127767574_13721590300287810_n.jpg?oh=1105f4cde325cb499928ab39e43a02d7&oe=549A89FC&__gda__=1419473013_7dd600b84d4b540e3f7304c32cb8221a
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage dinsdag 9 september 2014 @ 20:46:40 #60
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144365048
Zo! ^O^
Koel. :Y

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_144376933
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 september 2014 20:46 schreef bazbo het volgende:
Zo! ^O^
Koel. :Y

:X
Burning bridges gives you so much more
pi_144384213
Pictures Of A City :o :o :D :D
Bleuh.
  Redactie Frontpage woensdag 10 september 2014 @ 22:33:02 #63
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144405968
Zojuist die tourdoos maar eens besteld. Ben benieuwd.
Hier is overigens een iets andere setlijst.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  donderdag 11 september 2014 @ 01:02:01 #64
14505 OProg
A Life in Music
pi_144410816
Ook nu weer: wat een setlist. _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_144411154
Komen ze nou naar continentaal Europa? ;(
Burning bridges gives you so much more
  Redactie Frontpage donderdag 11 september 2014 @ 06:01:15 #66
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144411800
quote:
13s.gif Op donderdag 11 september 2014 01:23 schreef Gatenkaas het volgende:
Komen ze nou naar continentaal Europa? ;(
Volgens de officile website nog niet. :{

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_144412307
quote:
10s.gif Op woensdag 10 september 2014 22:33 schreef bazbo het volgende:
Zojuist die tourdoos maar eens besteld. Ben benieuwd.
Hier is overigens een iets andere setlijst.

:X
Waar kan dat ding besteld worden dan? :D
Bleuh.
  donderdag 11 september 2014 @ 09:26:07 #68
14505 OProg
A Life in Music
pi_144413253
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 08:08 schreef PimD het volgende:

[..]

Waar kan dat ding besteld worden dan? :D
In ieder geval bij BuringShed:

https://www.burningshed.com/store/kingcrimson/

:)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 11 september 2014 @ 09:39:12 #69
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_144413446
Hier zijn wat opnames uit Albany :9.
pi_144417342
quote:
14s.gif Op donderdag 11 september 2014 09:39 schreef Inkomen het volgende:
Hier zijn wat opnames uit Albany :9.
:9
Burning bridges gives you so much more
pi_144422310
Oh man, klinkt echt gaaf die opnames. Ben benieuwd of ze nog aan de andere kant van de oceaan gaan optreden :D
Bleuh.
  Redactie Frontpage donderdag 11 september 2014 @ 17:48:11 #72
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144427029
quote:
14s.gif Op donderdag 11 september 2014 09:39 schreef Inkomen het volgende:
Hier zijn wat opnames uit Albany :9.
Ze zijn alweer weg. :'( :?

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 14 september 2014 @ 11:22:26 #73
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144509756
Rolling Stone

quote:
By David Fricke | September 10, 2014

King Crimson in Albany: The Best New Band in Prog Begins a U.S Tour

Robert Fripp and company come to America with a set list that includes songs they haven't played in 40 years

On September 9th in Albany, New York, the new, ultimate King Crimson – at seven members the largest ensemble in the British band's 46-year history, with three drummers and players from every major phase and decade – closed the opening night of its debut U.S. tour with the ultimate King Crimson song: the tortuous thunder and scathing paranoia of "21st Century Schizoid Man," from the group's 1969 debut album, In the Court of the Crimson King. A nightly feature of Crimson shows until the end of their first live era in 1974, "Schizoid Man" was mothballed as founding guitarist Robert Fripp launched subsequent lineups, including the so-called Discipline quartet in the Eighties and the fearsome double-trio configuration of 1994 to 1997. The closest any post-Seventies Crimson usually came to greatest hits was the art-metal signature "Red," from the 1974 LP of the same name, and the second part of the title piece from 1973's Larks' Tongue in Aspic.

But at the Egg, a classy, intimate concert hall, the latest Crimson – Fripp, bassist Tony Levin, singer-guitarist Jakko Jakszyk, saxophonist Mel Collins and drummers Gavin Harrison, Pat Mastelotto and Bill Rieflin – delivered "Schizoid Man" like fresh terror with the percussionists, lined along the front of the stage, loading the main, booming rhythm with flying-shrapnel accents and executing the famous staircase-staccato bridge in rifle-shot triplicate under the sax and guitars. The waiting – all 40 years – was worth it. Any Crimson could have attempted the song in that time. This was the right one.

The Best New Band in Progressive Rock

It is a testament to Fripp's committment to Crimson and his standards of exploration that this version – nicknamed Mark VIII, hatched earlier this year and hitting nine U.S. cities through early October – is one of the best new bands on the road right now, with the longest tale. Collins goes back nearly to the beginning; he first played on the 1970 album, In the Wake of Poseidon; Levin has done three prior stints; Mastelotto has been a regular since the Nineties double trio, across from drummer Bill Bruford. Harrison, previously in the British band Porcupine Tree, was the second drummer in a short-lived 2008 Crimson.

The new guys have their own recent associations with Fripp. Best known for his tenures in Ministry and R.E.M., Rieflin performed and recorded with the guitarist and R.E.M.'s Peter Buck in the improvising ensemble Slow Music. Jakszyk was the junior third of a group, with Fripp and Collins, that made the 2011 album, A Scarcity of Miracles. The current Crimson performed two songs from that record in Albany – the title track and "The Light of Day," a bleak elegance that recalled Fripp and Collins' prior, jazzy suspense and eccentric balladry on Crimson 1971's LP, Islands.

Collins' presence was an obvious trigger for the revival of Poseidon's long-dormant "Pictures of a City" (the saxophonist's first recording with the group) and the Islands tracks, "Sailor's Tale" and "The Letter," all rendered with authentic scoring (Rieflin doubled on mellotron) but treated with new flourishes – especially in Levin's bass undertow and that drumming front line. At one point in "The Letter," Mastelotto, Rieflin and Harrison filled a moment of silence with single, ringing taps on a cymbal – one per man, like the ticking of a soprano clock – before Jakszyk's vocal reentry.

The Real Crimson King

In keeping with the cumulative, historical weight of its membership, the new Crimson visited every decade in its repertoire except the Eighties. (There may be too many moving pieces in this unit to address that four-piece material.) The title track from 2000's The ConstruKction of Light and "Vrooom," from a 1994 EP, were given tumultuous makeovers. There is a little new material – for now. "The Hell Hounds of Krim" – recorded during rehearsals and featured on a tour book-and-CD set for sale at the merch table – was the march-in music to a polyrhythmic upheaval of "Red." The first piece in the encore, "Hoo Doo," was a suspense of short, arhythmically triggered blasts of improvisation – a classic Crimson test of fan patience and stamina.

Fripp, now 68, presided over this two-hour unveiling of his eighth Crimson with apparent, characteristic distance: seated at the far right side of the back riser, wearing headphones and guarded by a monolith of outboard gear. He has always seemed, on stage, like a reluctant guest at his own party. But his formative and still essential place in the music was evident when the density of textures and motion opened around him. His rapidly strummed chords served as both rhythmic girders and tremors of melody through the two parts of "Larks' Tongue" and the extended, inky convulsion of Red's "Starless." Fripp slashed through the drummers' overlapping math with long, siren-like notes laden with harmonic distortion. And in several striking passages with Collins' sax and flute, he played languid, luxuriant arpeggios that suggested the Byrds on Mars – angular, resonant, even romantic.

Embracing the Moment

The future of this Crimson beyond the U.S. tour, especially in studio-album form, is uncertain. "Crimson as a musical undertaking can't be judged from its records," Fripp said in a recent British interview. "It can only be judged by live performance."

He emphasized the latter point in Albany, in a pre-recorded welcoming announcement played over the PA a few minutes before showtime. "Embrace the moment," Fripp suggested in his soft, precise speaking voice, firmly requesting that the audience turn off and stow all electronic devices. "Use your ears to record and your eyes to video."

It worked. I periodically looked around the hall, for the tell-tale glow of cell phone cameras and recorders. There were none, all night. If you want a piece of this "Schizoid Man," you have to be there.

Read more: http://www.rollingstone.c(...)140910#ixzz3DHQ4ZkVy
Follow us: @rollingstone on Twitter | RollingStone on Facebook

"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage dinsdag 16 september 2014 @ 22:04:52 #74
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144604257
Binnen.

King-Crimson-The-Elements-2014-Tour-Box.jpg

Zo, alleen al de 1971 live versie van Cirkus is de prijs van deze tourdoos waard! :Y

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 17 september 2014 @ 10:10:01 #75
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_144615891
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 september 2014 22:04 schreef bazbo het volgende:
Binnen.

[ afbeelding ]

Zo, alleen al de 1971 live versie van Cirkus is de prijs van deze tourdoos waard! :Y

:X
roep dat nou niet ik heb hier geen geld voor ik zit al op de bestelpagina ;(
  Redactie Frontpage woensdag 17 september 2014 @ 13:46:31 #76
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144621937
quote:
14s.gif Op woensdag 17 september 2014 10:10 schreef Inkomen het volgende:

[..]

roep dat nou niet ik heb hier geen geld voor ik zit al op de bestelpagina ;(
Iets van tweentwintig pleuro voor een 2cd-boxje, inclusief verzenden, vond ik niet duur.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_144621983
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 september 2014 22:04 schreef bazbo het volgende:
Binnen.

[ afbeelding ]

Zo, alleen al de 1971 live versie van Cirkus is de prijs van deze tourdoos waard! :Y

:X
Dat ziet er wel heel mooi uit. :o
Burning bridges gives you so much more
  Redactie Frontpage woensdag 17 september 2014 @ 17:02:38 #78
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_144628912
Het is een klein boxje en het boekje is een boekje. Maar wat er op de twee cd's staat, vind ik geweldig. Een goede aanvulling. Ik schat in dat ik een derde al had.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 17 september 2014 @ 18:45:07 #79
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144631978
Ja , zeker de moeite waard inderdaad
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_144640216
Alleen via burningshed verkrijgbaar?
Burning bridges gives you so much more
  donderdag 18 september 2014 @ 08:59:55 #81
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144650265
yep, of via DGM in de USA

https://www.dgmlive.com/shop.htm
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_144663127
Ik zit te twijfelen. Op m'n studentenbudget is het nooit verstandig om cd's te kopen, maar dit ziet er wel erg mooi uit. :9~
Burning bridges gives you so much more
pi_144852413
Ik ben helemaal verliefd op die Elements box. _O_ _O_
Burning bridges gives you so much more
  zaterdag 27 september 2014 @ 01:33:32 #84
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_144946981
Vandaag gelezen dat m`n favoriete platenboer Islands op vinyl op voorraad heeft, dus morgen even ophalen :9 *O* *O*
pi_144974644
Met alle respect, maar al die (HDCD) remasters, meervoudige CD boxen en ander recente CD en DVD uitgaves zijn totaal niet aan mij besteed, zeker al die overbodige bonustracks en ander nooit uitgebracht materiaal voegt niks toe aan wat er al op de oorpsronkelijke albums staat.

Heb de afgelopen weken twee oudjes van King Crimson op CD gekocht en wel de aller eerste CD uitgaves. Vanaf mijn 18e jaar niet meer gehoord te hebben is het na ruim 30 jaar toch een heel welkome luister ervaring om het eens vanaf CD te horen ipv krakende en bekraste LPs.

King Crimson ''Discipline'' first Red Polydor CD uitgave uit 1983 met matrixnummer dat eindigt op #01 op de CD run out.

R-5303759-1390065895-5191.jpeg

King Crimson '' Larks' Tongues In Aspic'' First CD uitgave uit 1987 Made in France by MPO en matrixnummer dat eindigt op # 01 op de CD run out.

R-4949075-1408012192-9053.jpeg

Nu nog een rode ''In the court of the crimson king'' scoren (heb ik al de tweede persing van op Polydor, maar heb toch liever die rode eerste CD versie.

Ook Red zag ik ergens staan op Black Triangle (Japan) een CD uitgave uit 1987.

[ Bericht 0% gewijzigd door -Hakuna- op 28-09-2014 04:50:57 ]
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  zondag 28 september 2014 @ 08:52:13 #86
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_144975142
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 04:30 schreef -Hakuna- het volgende:
Met alle respect, maar al die (HDCD) remasters, meervoudige CD boxen en ander recente CD en DVD uitgaves zijn totaal niet aan mij besteed, zeker al die overbodige bonustracks en ander nooit uitgebracht materiaal voegt niks toe aan wat er al op de oorpsronkelijke albums staat.

Heb de afgelopen weken twee oudjes van King Crimson op CD gekocht en wel de aller eerste CD uitgaves. Vanaf mijn 18e jaar niet meer gehoord te hebben is het na ruim 30 jaar toch een heel welkome luister ervaring om het eens vanaf CD te horen ipv krakende en bekraste LPs.

King Crimson ''Discipline'' first Red Polydor CD uitgave uit 1983 met matrixnummer dat eindigt op #01 op de CD run out.
Het is je opgevallen dat op de eerste Polydor cd een gitaarsolo van Fripp op "Matte Kudasai" is verwijderd die wel op de lp stond ? De oorspronkelijke versie komt op latere cd versies weer terug als Matte Kudasai (alternative version). Die eerste cd heeft dus niet wat er op het oorspronkelijke album stond.

Ik zie nieuwe versies verder vooral als aanvulling naast het origineel, en zeker niet als vervanging. De cd boxen LTiA, Road to Red en Starless zijn boeiend voor de live-uitvoeringen.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_144995672
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 08:52 schreef fripper het volgende:

[..]

Het is je opgevallen dat op de eerste Polydor cd een gitaarsolo van Fripp op "Matte Kudasai" is verwijderd die wel op de lp stond ? De oorspronkelijke versie komt op latere cd versies weer terug als Matte Kudasai (alternative version). Die eerste cd heeft dus niet wat er op het oorspronkelijke album stond.

Ik zie nieuwe versies verder vooral als aanvulling naast het origineel, en zeker niet als vervanging. De cd boxen LTiA, Road to Red en Starless zijn boeiend voor de live-uitvoeringen.
Het is mij bekend dat er bij veel CDs die eerst op LP waren verschenen bij enkele nummers de eindmix iets anders klinkt dan wat er op de LP staat. Maar helaas heb ik geen vergelijkings materiaal (de LP) buiten de 2 eerste en tweede CD persing van deze titel. Feit is wel dat er de afgelopen 30 jaar minstens 20 verschillende CD uitvpeingen zijn verschenen waarbij Robert Fripp de mastertapes keer op keer onder handen heeft genomen om er telkens naar zijn mening weer wat anders van de maken. Schijnbaar had hij in 1981 toen Discipline verscheen een heel ander idee hoe de muziek moest klinken en heeft hij later besloten bij veel re-pressings de eindmix naar eigen inzicht te veranderen.
Dit is ook duidelijk te horen op de LP USA live die in 2002 voor het eerst op CD werd uitgebracht. Op de CD heeft hij bepaalde gitaar en viool solo's wel heel erg op de voorgrond gemixt die op de LP nauwelijks te horen zijn, waarbij ik de indruk heb dat hij het allemaal harder en extremer wil laten klinken dan het in werkelijkheid is.

Maargoed ik heb nu een eerste CD perisng Red gevonden voor een leuk prijsje (Black Triangle Japan uit 1987) ben benieuwd hoe die klinkt na ruim 30 jaar niet meer gehoord te hebben. Op Yoiutube zijn veel King Crimson video's verwijderd, waarschijnlijk vanwege schending van het auteursrecht.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  zondag 28 september 2014 @ 21:02:30 #88
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_144996825
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 01:33 schreef Timo20 het volgende:
Vandaag gelezen dat m`n favoriete platenboer Islands op vinyl op voorraad heeft, dus morgen even ophalen :9 *O* *O*
En gedaan *O* hij staat nu op :9
  maandag 29 september 2014 @ 20:59:34 #89
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_145032547
Starless Box - Full Tracklisting Details

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  donderdag 16 oktober 2014 @ 19:46:15 #90
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_145613184
Opvallende slotzin op Tony's blog

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage donderdag 16 oktober 2014 @ 19:49:11 #91
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_145613324
Koel. Laten we hopen op een heleboel concerten in Nederland. :P
En een album vol nieuw materiaal lijkt me ook best fijn.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_145622657
Ik ben van plan minstens 3 concerten mee te pakken. _O_
Burning bridges gives you so much more
pi_145627585
Kon het album '' Red'' al via mijn oom toen ik een jaar of 14 was en kan mij nog vaag herinneren dat zowel zijn moeder alsook de buurt schande spraken van deze herrie als hij deze LP met ramen open voluit draaide. Met de tijd toen ik een jaar of 17 was kocht ik zelf ook de LP en zelfs mijn moeder heeft er bij wijze van spreken nachtmerries en mijn vader (natte) dromen aan over gehouden. Maar toen ik verkering kreeg kon mijn toenmalige vriendin deze muziek niet waarderen waardoor het album min of meer uit mijn zicht (beter gezegd gehoor) is verdwenen. Tot afgelopen week na het lezen van de vele goede reviews op muziekmeter weer bij dit album terecht ben gekomen en na wat YouTube fragmenten opnieuw beluisterd te hebben kwamen de goede heriineringen van destijds (met klagende buren en traumatische moeders weer tevoorschijn) en heb ik op eBay na wat zoeken de eerste Japanse ''Black Triangle'' CD uitgave gevonden die in 1987 is gereleased.
Vandaag dan de CD vanuit Italie ontvangen en dacht laat ik de nacht maar eens rustig naar deze lang vervlogen miuziek luisteren, maar al vanaf het openingsnummer ''Red'' knalde na ruim 33 jaar weer heerlijk de muziek in mijn oren alsof het 3 dagen geleden was dat ik het album voor het laatsts gehoord had. Ik kwam nauwelijks tot rust en moest om de onderbuurvrouw niet ruw uit haar slaap te halen de volumeknop temperen. Het nummer ''One more red nightmare'' laat een heerlijke mix horen tussen jazzrock, metal en dubbele saxofoon. Maar dan het laatste nummer '' Starless'' dat klinkt zowel op het live album USA alsook op dit studio album magistraal en die 12 minuten lijken wel 12 seconden te duren, de afsluiter had voor mij gerust 45 minuten mogen duren. Jammer dat ze na dit studio album tot het meestelijke Discipline ruim 7 jaar geen albums meer hebben gemaakt buiten het hoogstaande live album USA om.

Kortom een score 4,5 na slecht 2 luisterbeurten en ruim 30 jaar vanwege een inmiddels uitgegaande relatie uit mijn gehoor te zijn geweest.

Leuk detail is wel dat alleen de Japanse CDs exact dezelfde cover layout heeft als de LP destijds uit 1974. Het verschil is te zien in de witte belijning (kader) dat bij de gewone EG/Virgin CDs is weggelaten.
Mijn CD is deze uitvoering.

http://www.discogs.com/King-Crimson-Red/release/3360594

http://www.discogs.com/viewimages?release=3360594

[ Bericht 0% gewijzigd door -Hakuna- op 17-10-2014 04:52:57 ]
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  zaterdag 18 oktober 2014 @ 23:05:14 #94
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_145683451
https://www.dgmlive.com/news.htm?entry=4894

quote:
A lot of folks have been asking about the availability of downloads from the last tour. As Mr.Stormy indicated in his reply to a guestbook question earlier this week, there are no downloads of the 2014 tour envisaged at this stage. Jakko Jakszyk is currently listening through all the recordings of the concerts assessing what might be made available for release in the spring of 2015.

Staying with the 2014 tour, the good news is that the phenomenally successful Elements Of King Crimson tour box will be available for mail order (Inner Knot) and regular retail from November.

"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  maandag 3 november 2014 @ 20:47:24 #95
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_146268806
http://classicrock.teamro(...)pp-aims-for-uk-shows

quote:
Mainman Robert hopes venue problems can be resolved for dates in September next year
King Crimson mainman Robert Fripp is hoping to bring the latest lineup of the band to the UK in September 2015 – providing issues over venues can be resolved.

The seven-man lineup recently completed their first run of shows in the US, after he put industry wrangles behind him last year and reactivated his touring career.

Fripp tells the Telegraph: “I’ve discussed the possibility of working in Europe next year, including the UK in September. There are still problems to do with the quality of venues – but it’s being looked into.”

He recently revealed that the current lineup, featuring Mel Collins, Tony Levin, Pat Mastelotto, Gavin Harrison, Jakko Jakszyk and Bill Rieflin, is the first with which he’s genuinely enjoyed touring. Now he says: “It’s the first Crimson where I don’t sense any animosity or resentment from at least one member. This is a group from the get-go; the money is divided equally.”

The 68-year-old accepts the accusation from former colleagues that he was a hard taskmaster in previous incarnations of the band. “I’m a very difficult person to work with – because in King Crimson there was a founding statement to be honoured, going back to 1969,” he says.

“And if what is available fails to meet what I see as a responsibility to the larger Crimson, then that gap has to be met by someone. And it would fall to me. So it’s not a comfortable place.”

But his current activities come after a period in which he discovered a great deal of personal happiness, which he says made it easier to face returning to the road. “My wife told me I was in danger of becoming dull,” Fripp explains. “What I’m doing now was partly a necessity. When you’re happy, it’s time to pull out the pointed stick.”

"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  maandag 3 november 2014 @ 20:51:33 #96
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_146269000
https://www.facebook.com/pages/King-Crimson/14038332518
http://www.dgmlive.com/news.htm?entry=4919

quote:
After spending the early part of the day working on new King Crimson material, Robert and Jakko began listening to music from the recent Elements tour with a view to what might be made publicly available.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_146301779
Goed nieuws!
Burning bridges gives you so much more
  dinsdag 4 november 2014 @ 20:22:55 #98
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_146305395
http://www.telegraph.co.u(...)on-to-work-with.html

quote:
At the age of 68, Fripp finally seems to be addressing the unrealised potential that all this represents to him. “I was looking for a sense of completion in King Crimson,” he admits, “so that if the last performance we ever gave was in Seattle this October, I would be able to let it go. My personal interest is in coming to a form of conclusion and satisfaction with this band.”
  dinsdag 4 november 2014 @ 20:25:14 #99
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_146305526
Overigens had het Dagblad van het Noorden afgelopen vrijdag (als ik het me goed herinner) zowaar een behoorlijk positieve recensie van de Fripp & Eno Paris box. Waar gaat dit heen!
  dinsdag 4 november 2014 @ 20:25:42 #100
195648 Inkomen
Typhoid leader.
  vrijdag 21 november 2014 @ 21:27:31 #101
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_146881949
http://prog.teamrock.com/(...)unch-live-2014-album

quote:
Fripp describes US tour release as “a hummer”

Robert Fripp has confirmed the release of a live mini-album featuring the latest lineup of King Crimson.

And he’s described the 40-minute title, due in January, as “a hummer.”

It was recorded on the band’s recent US tour, featuring drummers Gavin Harrison, Bill Reiflin and Pat Mastelotto alongside bassist Tony Levin, saxophonist Mel Collins and guitarist-vocalist Jakko Jakszyk.

Fripp says in a video clip: “We’re just completing the mix on Starless, live in Los Angeles, and this really is a hummer.”

Jakszyk confirms: “It’s humming like crazy.”

The album will be released on January 13 via DGM Live. Further details will be announced in due course. Crimson have started work on at least three new tracks since returning to action earlier this year. A UK tour is being considered for 2015.

"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_147001394
Dit oudje van King Crimson blijft net als de rest uit hun vroege periode het beste.

Ontdek de verschillen.

Linker CD is de eerste Virgin uitgave uit 1987, rechter CD is een re-presssing uit 1991.

vru7fp.jpg

Verschil is te zien in de zg ''Distributiecode'' onder de barcode, dit is bij de eerste CD uitgave niet te zien.

2dakniv.jpg
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:43:29 #103
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_147004481
Starless staat overigens in de keuzelijst van de Top2000 ^O^
  donderdag 4 december 2014 @ 20:35:54 #104
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_147289169
large4911.jpg

13 januari komt de nieuwe live cd uit

1. Walk On: Monk Morph Chamber Music
2. One More Red Nightmare
3. Banshee Legs Bell Hassle
4. The ConstruKction of Light
5. The Letters
6. Sailor's Tale
7. Starless
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_147289447
Prima tracklist!
Burning bridges gives you so much more
  donderdag 4 december 2014 @ 21:28:54 #106
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_147290933
Veelbelovend!

Leuk rijtje en TCoL in dat gezelschap maakt me ook erg nieuwsgierig ^O^
pi_147291417
quote:
3s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:43 schreef Gehenna het volgende:
Starless staat overigens in de keuzelijst van de Top2000 ^O^
En in de top2000 :o
pi_147292444
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 21:41 schreef Gehenna het volgende:

[..]

En in de top2000 :o
Vergeten te stemmen dit jaar. :o
Burning bridges gives you so much more
pi_147292507
quote:
14s.gif Op donderdag 4 december 2014 22:12 schreef Gatenkaas het volgende:

[..]

Vergeten te stemmen dit jaar. :o
Het is dat ze er in staan...
  donderdag 4 december 2014 @ 22:33:03 #110
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_147293219
Dat was ook voor mij de aanleiding voor het eerst te gaan stemmen :D
pi_147950557
Dat was m weer. :D
Burning bridges gives you so much more
  donderdag 25 december 2014 @ 14:32:35 #112
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_147950647
Op het goede moment de radio aangezet :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage woensdag 14 januari 2015 @ 17:29:53 #113
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_148681424
Ik heb zeer gemengde gevoelens bij deze plaat.

large4911.jpg

Hij is veel te kort. Voor de rest vind ik 'm geweldig.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  dinsdag 3 februari 2015 @ 18:27:35 #114
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149333777
quote:
Following their acclaimed tour of America in 2014, King Crimson returns to active service in 2015 for a series of performances across the UK and in Europe. Beginning in Aylesbury on 31st August the band then appear in several cities in the UK and Europe throughout September, making this is most extensive list of UK dates played by King Crimson since the 1980s.
The current incarnation of the band consists of Gavin Harrison (drums), Bill Rieflin (drums), Pat Mastelotto (drums), Tony Levin (bass and vocals), Mel Collins (Sax, flute), Jakko Jakszyk (guitar, vocals) and Robert Fripp (guitar), and has been described by Rolling Stone as “one of the best new bands on the road right now.”
Mon 31st Aug, Friars, Aylesbury Waterside Theatre
Tues 1st Sept, Friars, Aylesbury Waterside Theatre
Wed 3rd Sept, St.David’s Hall, Cardiff
Sat 5th Sept, Dome Concert Hall, Brighton
Mon 7th Sept, Hackney Empire, London
Tues 8th Sept, Hackney Empire, London
Fri 11th Sept, Lowry, Manchester,
Mon 14th Sept, Symphony Hall,Birmingham
Thurs 17th Sept, Usher Hall, Edinburgh
Mon 21st Sept, Olympia, Paris
Tue 22nd Sept, Olympia, Paris
Thurs 24th Sept, Tivoliredenburg, Utrecht
Fri 25th Sept, Tivoliredenburg, Utrecht
Tickets are on-sale from 9am on Friday 6th February priced at 39.50 / 50.00 / 65.00 regionally and 50.00 / 75.00 / 85.00 in London (subject to per-ticket charge plus order processing fee) and are available from www.livenation.co.uk.
Tickets for the Aylesbury shows can be obtained from Friday 6th February via http://www.atgtickets.com/venu…;/aylesbury-waterside-theatre/
Tyfusduur maar soit ^O^
pi_149333891
Dat wordt 2 leuke avonden! :D
Burning bridges gives you so much more
  dinsdag 3 februari 2015 @ 22:37:02 #117
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149343577
voor mij valt dat in de categorie tyfusduur :D
pi_149350181
Ik moet ook wel even slikken ja... Maar ja, volgens mij zijn ze al bijna 15 jaar niet in NL geweest, en al helemaal niet met een set met 'oud' materiaal, wat ik toch het gaafste vind. Ik vrees dat ik wel ga proberen een kaartje te krijgen :D :(
Bleuh.
pi_149350539
Oeh vet. Nog nooit eerder live gezien dus dat moet ik zeker proberen. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  Moderator woensdag 4 februari 2015 @ 10:43:35 #120
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_149351083
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 22:37 schreef Inkomen het volgende:
voor mij valt dat in de categorie tyfusduur :D
Valt voor mij in de categorie die moet ik toch eigenlijk wel een keertje gezien hebben ook al is het concert best duur :X
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 4 februari 2015 @ 16:33:43 #121
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149360739
quote:
7s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:43 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Valt voor mij in de categorie die moet ik toch eigenlijk wel een keertje gezien hebben ook al is het concert best duur :X
idem. had in 2008 ook al een ticket maar geen visum. ik verwacht daar in utrecht geen problemen mee :')
  woensdag 4 februari 2015 @ 16:35:52 #122
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149360799
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 09:58 schreef PimD het volgende:
Ik moet ook wel even slikken ja... Maar ja, volgens mij zijn ze al bijna 15 jaar niet in NL geweest, en al helemaal niet met een set met 'oud' materiaal, wat ik toch het gaafste vind. Ik vrees dat ik wel ga proberen een kaartje te krijgen :D :(
ben zelf juist groot fan van de 00-03 line-up (en de projekcts) maar als ik de setlists van de afgelopen tour bekijk, met tweemaal larks' tongues en level five, wordt het wel lekker raggen. op phd-niveau natuurlijk :9
  woensdag 4 februari 2015 @ 18:16:27 #123
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_149363443
Laatste 3 concerten in Nederland heb ik wel gezien. North Sea Jazz in 2003, en twee maal tijdens de Thrak tour (95/96).

Het mocht wel weer eens :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 6 februari 2015 @ 10:11:24 #124
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_149412925
Voorverkoop begonnen ...

Kaartjes besteld, vaste zitplaatsen zo te zien.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 6 februari 2015 @ 10:25:01 #125
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149413225
Er zijn ook staanvakken (in ieder geval voor het podium), heb daar voor de vrijdag een ticket besteld *O*
  vrijdag 6 februari 2015 @ 10:38:58 #126
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_149413582
Oh ja , je kan kiezen zie ik.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 6 februari 2015 @ 10:45:52 #127
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_149413741
Ik ga op de vrijdag. Het is gelukt! *O*

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_149414220
inderdaad, maf, de (staan) kaarten voor het podium zijn goedkoper dan de zitplaatsen. tickets voor vrijdag zijn binnen in ieder geval ;)
  Moderator vrijdag 6 februari 2015 @ 13:06:44 #129
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_149417726
Ik ga naar king crimson 25 september, en ik neem mee Gehenna. *D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:27:30 #130
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_149420117
quote:
2s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 13:06 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik ga naar king crimson 25 september, en ik neem mee Gehenna. *D
oh echt :o

Leuk dat ik mee mag *O*
  Moderator vrijdag 6 februari 2015 @ 14:28:15 #131
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_149420141
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:27 schreef Gehenna het volgende:

[..]

oh echt :o

Leuk dat ik mee mag *O*
Je hebt er zelfs voor betaald :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:30:58 #132
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149420230
nou krimsonbiertje op vrijdag dan maar? :D
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:32:40 #133
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_149420280
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:30 schreef Inkomen het volgende:
nou krimsonbiertje op vrijdag dan maar? :D
Is dat een beetje te drinken?
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:35:04 #134
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149420341
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:32 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Is dat een beetje te drinken?
smaakt wat dissonant/uit de maat/elke keer weer anders/enz
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:37:59 #135
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_149420423
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:35 schreef Inkomen het volgende:

[..]

smaakt wat dissonant/uit de maat/elke keer weer anders/enz
Ah neigt meer naar Whiskey dus, helemaal prima ^O^ :D
  Moderator vrijdag 6 februari 2015 @ 14:40:05 #136
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_149420481
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:35 schreef Inkomen het volgende:

[..]

smaakt wat dissonant/uit de maat/elke keer weer anders/enz
King Crimson uit de maat?

Tap your feet in 24 *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:43:33 #137
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149420565
quote:
2s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:40 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

King Crimson uit de maat?

Tap your feet in 24 *O*
glas is voor 11/8 over 5/4 gevuld :')
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:03:13 #138
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_149421050
Peak-Organic-King-Crimson.jpg
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 6 februari 2015 @ 17:46:47 #139
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149425614
red natuurlijk
pi_149639907
net mail gekregen dat alle vrije staanplaatsen worden omgeruild naar vaste zitplaatsen.
  vrijdag 13 februari 2015 @ 20:06:15 #141
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_149643604
idem hier, jammer
pi_149755664
oeww , misschien maar eens even kijken
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_151003881
Eindelijk heb ik naast de ''gewone'' CD uitvoering van deze titel, ook de zg ''Red Polydor'' gevonden. Ze worden op eBay regelmatig aangeboden. Maar voor minder dan pakweg 75 euro gaan ze niet weg.

Linker CD is de tweede uitgave die omstreeks 1984/'85 is verschenen. De rechter CD is de eerste Red Polydor die zo rond 1983 is uitgebracht. Voor de kenners ook te herkennen aan het matrixnummer dat eindigt met #01 of #02.

Alleen de albums ''In the court of the crimson king'' en ''Discipline'' zijn destijds in 1983 op CD als Red Polydor uitgebracht.

2czpsm8.jpg
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  zaterdag 28 maart 2015 @ 08:56:32 #144
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_151118227
een paar quotes van Fripp ....

http://www.dgmlive.com/diaries.htm?entry=28930

Our first three days this week we were addressing additions to King Crimson performance repertoire for live work in 2015. Two repertoire pieces and new material...

Yesterday and today we are mixing various pieces from the 2014 US touring...We are several tracks into fine-tuning what will, on completion, represent one complete KC performance, drawn from all the shows. A DGM / Panegyric Wonder Release.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  donderdag 6 augustus 2015 @ 22:41:53 #145
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_154968567
16 oktober - THRAK BOX

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 7 augustus 2015 @ 06:07:10 #146
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_154975267
quote:
14s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 22:41 schreef fripper het volgende:
16 oktober - THRAK BOX

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Koel. :Y
Dat wordt sparen. :{
En ik moet die Road to Red en Starless dozen ook nog ... :(

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_154975552
Ik moet Road To Red en Starless eigenlijk ook nog ooit een keer wellicht misschien....
Bleuh.
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 09:10:35 #148
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_154976500
quote:
14s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 22:41 schreef fripper het volgende:
16 oktober - THRAK BOX

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
c_/
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 11:41:41 #149
14505 OProg
A Life in Music
pi_154979392
Ik moet alleen Road to Red nog een keer aanschaffen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_154998927
heb zelf de starless en road to red. aspic box zat ik aan te denken maar zat iets teveel % audience recordings bij.

erg benieuwd naar de thrak box, word waarschijnlijk een aanschaf, maar ga m niet pre-orderen.
  dinsdag 1 september 2015 @ 09:11:36 #151
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_155727264
Deze week zijn de eerste concerten in London. Met wel weer andere leuke nieuwe oude nummers :)


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door fripper op 01-09-2015 19:41:12 (aanpassingen in setlist) ]
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage dinsdag 1 september 2015 @ 11:34:28 #152
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_155729526
Koel. Nu nog Red in de setlijst en ik mag doodgaan.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_155731085
Misschien toch maar eens kijken of ik ergens nog een last-minute kaartje kan scoren...
Bleuh.
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:50:10 #154
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_155734653
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:34 schreef bazbo het volgende:
Koel. Nu nog Red in de setlijst en ik mag doodgaan.

:X
De setlist is aangepast , Red is er bij gezet.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage dinsdag 1 september 2015 @ 20:25:53 #155
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_155741679
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 15:50 schreef fripper het volgende:

[..]

De setlist is aangepast , Red is er bij gezet.
Barst. :P

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  donderdag 3 september 2015 @ 09:30:43 #156
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_155779929
De setlist van gisteren was weer redelijk anders, dus dat houdt het nog even spannend voor Utrecht.

Red is volgens mij op ieder concert sinds 81 gespeeld, dus dat komt wel goed ;)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 4 september 2015 @ 13:09:10 #157
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_155813863
De setlist van 3 september lijkt me niet compleet, voor de rest ziet het er goed uit.

En nieuwe nummers :9.
pi_155813913
Godsamme die setlist van 3 september, ik zou er voor tekenen hoor :D
Bleuh.
  vrijdag 4 september 2015 @ 13:40:55 #159
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_155814596
De merchandise tijdens de concerten ....

Er is een compleet nieuwe 2015 versie gemaakt van de Elements Tour Box

TB2015.jpg

CD I

1: Wind extract 1969 In The Court Of The Crimson King recording sessions: from In The Court Of The Crimson King 40th Anniversary CD/DVD-A

2: Epitaph 2015 - Steven Wilson 2015 instrumental mix: previously unreleased

3: Catfood - from In The Wake Of Poseidon recording sessions: previously unreleased on disc

4: Bolero - from Lizard recording sessions/T. Lev overdub: Frame by Frame boxed set/Lizard 40th anniversary edition CD/DVD-A

5: Islands (extract with Oboe) - from Islands recording sessions: Islands 40th anniversary edition CD/DVD-A

6: A Peacemaking Stint Unrolls - from Islands recording sessions: Islands 40th anniversary edition CD/DVD-A

7: LTIA II (2014 rehearsal extract) - 2014 Band rehearsals: previously unreleased

8: LTIA II - 1974 Asbury Park: USA CD/DVD-A & Road to Red boxed set

9: Fracture - 1974 Gottingen: Starless boxed set

10: One More Red Nightmare (guitars extract) - from Red studio sessions: previously unreleased on disc

11: One More Red Nightmare - 2014 Los Angeles: Live at The Orpheum

12: Elephant Talk (12" mix) - 12" single version, dubbed from vinyl Discipline CD/DVD-a, previously unreleased on CD

13: Absent Lovers - from Beat studio session: from forthcoming Beat 40th anniversary edition CD/DVD-A

14: SF soundcheck extract - 2014 San Francisco: Previously unreleased

15: Larks’ III/Sleepless - Three Of A Perfect Pair studio sessions: from forthcoming Three Of A Perfect Pair 40th anniversary edition CD/DVD-A

CD II

1: Jurassic THRAK (edit) - THRAK recording sessions: from forthcoming THRAK boxed set

2: The Hell Hounds of Krim - 2014 Los Angeles: from 12" Cyclops Picture Disc EP, previously unreleased

3: VROOOM - Live in London 1995: from forthcoming THRAK boxed set

4: VROOOM Coda Marine 475 - Live in London 1995: from forthcoming THRAK boxed set

5: ProjeKction (P4) - 7th Note,1998 San Francisco: previously only available via mail order CD

6: Larks’ Tongues In Aspic Part IV / The ConstruKction Of Light - from The ConstruKction Of Light recording sessions: previously unreleased on CD

7: Sus Tayn Z (P3) - May 2000: previously unreleased on CD

8: The Power To Believe II (demo) - 2002: from the forthcoming The Power to Believe 40th anniversary CD/DVD-a

9: The Power To Believe II - 2003: from Live in Milan

10: Ex Uno Patres (Fripp, Belew, Levin, Mastelotto) - 2004: previously unreleased on CD

11: The Light of Day - 2010: Alt take from A Scarcity Of Miracles CD/DVD-a previously unreleased on CD

12: Ba Ba Boom Boom (Harrison, Mastelotto) - 2008: previously unreleased on CD

13: ATTAKcATHRAK (end edit) - 1996: from forthcoming THRAK boxed set

14: 21st Century Schizoid Man - 2014 San Francisco: Previously unreleased, From 12" Cyclops Picture Disc EP & forthcoming USA II album

[ Bericht 0% gewijzigd door fripper op 04-09-2015 15:37:14 ]
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 4 september 2015 @ 14:01:01 #160
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_155815009
De setlists van Tony Levin zijn meer betrouwbaar

http://papabear.com/tours/crim15/crim15_5.htm

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 4 september 2015 @ 16:00:11 #161
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_155817802
Ja poep hee, kan ik die Elementsdoos ng een keer kopen!

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 4 september 2015 @ 16:11:42 #162
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_155818119
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 september 2015 13:40 schreef fripper het volgende:
14: 21st Century Schizoid Man - 2014 San Francisco: Previously unreleased, From 12" Cyclops Picture Disc EP & forthcoming USA II album

Er komt nog een live cd (USA II) aan samengesteld uit verschillende concerten van de USA 2014 tour, en er is ook al een "12" Cyclops Picture Disc EP".

zie ook hier
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_155931728
holy crap. die nieuwe setlist.....
  woensdag 23 september 2015 @ 12:53:00 #164
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_156319058
De setlist blijft van dag tot dag veranderen , we houden het nog even spannend dus
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  woensdag 23 september 2015 @ 19:35:50 #165
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_156329713
Nog twee nachten *O*
  Moderator woensdag 23 september 2015 @ 20:31:12 #166
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_156331730
quote:
14s.gif Op woensdag 23 september 2015 19:35 schreef Inkomen het volgende:
Nog twee nachten *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Redactie Frontpage woensdag 23 september 2015 @ 21:13:36 #167
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_156333243
Koel, ja. :Y Ik ben heel benieuwd.

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_156344322
quote:
14s.gif Op woensdag 23 september 2015 19:35 schreef Inkomen het volgende:
Nog twee n nachten *O*
*O*
pi_156347739
Kon helaas geen ticket scoren. Hier ga ik eeuwig spijt van krijgen. ;(
Burning bridges gives you so much more
  donderdag 24 september 2015 @ 23:48:31 #170
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_156363604
Setlist van vanavond was dit geloof ik

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 25 september 2015 @ 00:15:18 #171
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_156364255
Mooi , heel mooi :) En heel anders ook dan eerdere concerten die ik van KC gezien heb.

Dit was de eerste keer dat ik KC zag zonder Belew, en dat maakt het toch wel heel anders. Belew was duidelijk de frontman, het middelpunt van de belangstelling, en die rol heeft Jakko Jakszyk zeker niet overgenomen. Er was geen front man - en dus ook verder geen communicatie richting publiek . Geen bandleden of songs introduceren dus ...

Knap hoe Jakszyk die oude nummers van Lake en Wetton weet te zingen, maar hij heeft niet echt een eigen stijl vind ik.

Met Belew is ook een hoop van de schreeuwerigheid vertrokken. Het straalt allemaal veel meer rust uit dan vroeger. De concerten die ik me dan het double trio (1995/96) herinner waren vooral 2 uur lang vol gas, met maar een paar rustmomentjes. Dit was allemaal veel sublieler naar mijn gevoel. Natuurlijk kan je met drie drummers een hoop herrie maken, maar dat gebeurde eigenlijk relatief weinig. Vooral Mastelotto was veel bezig met kleine dingetjes. Leuk hoe die drie drummers hun eigen stijl hebben, en elkaar aanvullen.

Ster van de avond was toch wel Mel Collins. Hij maakte het grootste verschil in vergelijking met de band van de afgelopen jaren. Eindelijk weer eens wat echt accoustisch werk. Mooi dat hij ook de ruimte kreeg in nummers waar je dat nou niet direct zou verwachten.

Kortom, niet alleen de setlist was verrassend (voor wie de spoilers niet leest), maar ook de manier waarop veel nummers werden gespeeld was toch soms ook wel erg verfrissend.

Morgen weer, dan spelen ze vast andere nummers.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 25 september 2015 @ 09:11:26 #172
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_156366908
Tof! Nou, laat maar komen vanavond *O*

En een beetje ProjeKct X nu om op gang te komen :7 .
pi_156367043
Ah ze stonden er zelfs twee dagen, dat wist ik niet eens :D

Maar klinkt goed fripper, ik krijg er steeds meer zin in :)
  vrijdag 25 september 2015 @ 23:53:57 #174
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_156389379
Vandaag was dit het geloof ik, maar ik weet het echt niet meer.
Nieuw t.o.v gisteren in ieder geval Talking Drum / LTiA 2
Niet gespeeld A Scarcity of Miracles, The Letters en One More Red Nightmare dacht ik ...

Larks' Tongues in Aspic, Part One
Pictures of a City
Radical Action
Meltdown
The ConstruKction of Light
Suitable Grounds for the Blues
Level Five
Hell Hounds of Krim
Easy Money
Epitaph
Sailor's Tale
Talking Drum
Larks' Tongues in Aspic, Part Two
Starless

Encore:
The Court of the Crimson King
21st Century Schizoid Man
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_156394560
Wat een bazenband zeg _O_

Normaal haak ik vrij snel af bij eindeloze virtuositeit (gepiel om het gepiel :r ), maar dit bleef rocken en was daarnaast constant interessant om naar te kijken.

Ik kan er nog steeds niet met mijn hoofd bij, hoe die drie drummers zo goed op elkaar ingespeeld zijn.
pi_156394963
was erg gaaf. ja was anders dan de vorige incarnatie, maar da's helemaal niet erg. prachtige invulling van de 3 drums, en mel collins was geweldig op dreef gisterenavond.

hoop dat dit niet de laatste keer is!
  Moderator zaterdag 26 september 2015 @ 16:25:10 #177
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_156400819
Was een tof concert *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zaterdag 26 september 2015 @ 19:53:52 #178
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_156404949
Wat klonk 21CSM na bijna een halve eeuw nog zo overdonderend :9
  dinsdag 29 september 2015 @ 13:30:58 #179
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_156471423
Tony Levin heeft foto's van Utrecht geplaatst.
  Moderator dinsdag 29 september 2015 @ 14:28:26 #181
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_156472562
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 13:43 schreef Gehenna het volgende:
Tof! :)
Hier had ik het over na de show trouwens:


(ze speelden wel encores en ze deden wel 21st century schizoid men :o no photo's please geldt nog wel blijkbaar )
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_156472903
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 september 2015 14:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Hier had ik het over na de show trouwens:


(ze speelden wel encores en ze deden wel 21st century schizoid men :o no photo's please geldt nog wel blijkbaar )
hahaha wat een bazen _O_ _O-
  woensdag 30 september 2015 @ 09:16:18 #183
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_156491870
En de setlist van de 25e...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 30 september 2015 @ 11:27:25 #184
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_156494294
https://pureambient.wordp(...)ht-holland-20150924/

Leuke review van het eerste concert ...
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 00:01:39 #185
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156562989
Vandaag de remaster vinyl editie van U.S.A aangeschaft :9
  Redactie Frontpage zaterdag 3 oktober 2015 @ 17:25:21 #186
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_156574162
Vrijdagavond 25 september:

028-King-Crimson.jpg
029-King-Crimson.jpg

En deze meegenomen. Mooie aanvulling:

King-Crimson-The-Elements-2015-tour-box.jpg

The Elements - 2015 tour box

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  maandag 5 oktober 2015 @ 20:44:29 #187
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_156626223
Komende concerten, voor zover nog niet bekend ....

Stick Men ( Levin, Mastelotto , Markus Reuter )
- 16 oktober , Boerderij , Zoetermeer
- 18 oktober , W2 , Den Bosch

Adrian Belew Trio
- 25 feb 2016, Boerderij , Zoetermeer
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 16:41:23 #188
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_157206403

Mooi begin van het weekend !

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 95% gewijzigd door fripper op 30-10-2015 17:30:02 ]
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage zaterdag 5 december 2015 @ 21:23:51 #189
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_158042308
Toch maar kaarten gekocht voor de concerten op 4 en 5 september 2016 in het Waterside Theatre in Aylesbury (UK)...

:X
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 27 juli 2016 @ 11:33:02 #190
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_164041259
Radact1a.jpg

quote:
Radical Action To Unseat The Hold Of Monkey Mind is the title of a new multi-disc set from King Crimson scheduled for release on 2nd September.

pre-order links for the 3cd/2dvd/1blu-ray limited edition are as follows
Inner Knot (USA) and Burning Shed (UK & Europe)

Pre-order for the 3cd/1blu-ray set are as follows
Inner Knot (USA) and Burning Shed (UK & Europe)

All copies come with a postcard featuring Francesca Sundsten’s striking cover artwork

Taken from the 2015 tours of the UK, Canada & Japan, Radical Action To Unseat The Hold Of Monkey Mind represents the most comprehensive release for this incarnation of King Crimson, and will be available as a 3cd/1blu-ray set, and in a 3cd/2dvd/1blu-ray limited edition.

The live set eatures every song and piece performed by Pat Mastelotto, Bill Rieflin, Gavin Harrison, Mel Collins, Tony Levin, Jakko Jakszyk and Robert Fripp and as Fripp commented last month while supervising mixing, “This is King Crimson… re-imagined."

Audio/Video performances include:

Threshold Soundscape
Larks’ Tongues in Aspic Part One
Pictures of a City
Peace
Radical Action (to Unseat The Hold of Monkey Mind)
Meltdown
Radical Action II
Level Five
Epitaph
The Hell Hounds of Krim
The ConstruKction of Light
Scarcity of Miracles
Red
VROOOM
Banshee Legs Bell Hassle
Easy Money
Interlude
The Letters
Sailor’s Tale
The Light of Day
The Talking Drum
Larks’ Tongues in Aspic Part Two
Starless
Devil Dogs of Tessellation Row
In the Court of the Crimson King
21st Century Schizoid Man
Suitable Grounds for the Blues
One More Red Nightmare
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 19 augustus 2016 @ 07:30:16 #191
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_164671678
https://www.burningshed.c(...)tter_18-08-2016.html

large6275.jpg

quote:
The 17 disc limited edition box set On (and off) The Road presents a complete overview of the enduringly popular 1980s incarnation of King Crimson.

Contents include:

* 9cds including new Steven Wilson and Robert Fripp stereo mixes of Discipline (2011), Beat (2016) and Three of a Perfect Pair (2016), and the final concert from each of the band's tours: Japan 1981 (new to CD), Germany 1982 (new mixes for this edition), Canada (Absent Lovers) 1984 (remastered for this edition)

* 2cds of additional studio recordings including 1 cd containing edited and expanded of sessions for the abandoned third album and a 'making of...' CD featuring studio snippets and outtakes from across the studio recordings (providing a fascinating audio insight into the 'Crimson process')

* 3dvd-a discs (hybrid discs compatible with all dvd players and rom-drives, region free, ntsc) feature the three original studio albums in high-resolution stereo (new & original mixes), 5.1 Surround Sound mixes and additional audio and videos on all three discs

* 3 blu-ray discs containing all the dvd-a disc material plus extensive additional video material including: Frejus live (Discipline), Alabama-Halle (Beat) (footage unseen since original 1982 broadcast), Japan 1984 (Three of a Perfect Pair) and additional hi-res audio options

* The Three Of A Perfect Pair blu-ray also features previously unseen footage from the final run of 1984 Japanese concerts plus 2 sets of 'single camera footage' recordings with shots focusing on each of the individual musicians. The Absent Lovers concert is also included in a new Surround Sound mix on the Three Of A Perfect Pair blu-ray

Presented in a 12" box with booklet, memorabilia, extensive sleevenotes and eyewitness accounts of KC live.

Pre-order for 21st October release
.
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 16:11:46 #192
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_164680701
Mooi mooi mooi ...

Toch maar weer kaartje voor Antwerpen besteld ondertussen
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 4 september 2016 @ 00:22:10 #193
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_165071616
Vanavond was de try-out, morgen officieel begin van de tour.

Wat ik van de setlist heb gehoord is weer veelbelovend 😃
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage maandag 5 september 2016 @ 17:05:52 #194
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_165106531
Geweldige show gisterenavond !
Heel gaaf geluid; The Waterside Theater is echt een schitterende zaal. De heren hadden er zichtbaar plezier in. Er zitten een paar mooie verrassingen in de setlijst.
Ben benieuwd naar vanavond.

:Y

[ Bericht 4% gewijzigd door bazbo op 07-09-2016 10:36:30 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 6 september 2016 @ 09:51:50 #195
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_165122200
Ook de tweede show in Aylesbury was waanzinnig. Bijzonder hoe een iets andere setlijst kan maken dat ik bij een totaal ander concert zit. Wederom wat mooie verrassingen. Ik zal niet alles verklappen, slechts eentje: Fracture.
Allemensen, wat een band en wat een concerten.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_165124370
Ik twijfel nog of ik een kaartje voor Antwerpen zal kopen :D
Bleuh.
  dinsdag 6 september 2016 @ 21:36:05 #197
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_165137060
Vandaag meer info over de On (and off) The Road box ...

Vandaag Radical Action To Unseat The Hold Of Monkey Mind in de brievenbus. Nog niet geluisterd ...

En ik zag dat er weer een nieuwe 2016 versie van de tourbox wordt verkocht tijdens de concerten :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  dinsdag 20 september 2016 @ 18:56:22 #198
37554 CloseToTheEdge
I get up, I get down
pi_165455727
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 11:59 schreef PimD het volgende:
Ik twijfel nog of ik een kaartje voor Antwerpen zal kopen :D
Ik ga op 2 november; ben erg benieuwd! De setlists van de afgelopen dagen beloven veel goeds!
  dinsdag 3 januari 2017 @ 22:08:40 #199
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_167867152
Ach ja, waarom zou je je beperken tot 3 drummers als je er ook 4 kan hebben ....

quote:
Writing in his latest diary update, Robert has announced that Bill Rieflin is returning from his sabbatical to rejoin the group later this year. The Seven-Headed Beast is now the Double Quartet.
Robert writes:
Existing repertoire will be re-calibrated for the about-to-be-becoming King Crimson Double Quartet Formation. King Crimson is the first group of which Jeremy has been a full-member. Jeremy became a full-contributor to the Seven-Headed Beast during the 2017 EuroTour, a remarkable achievement for Jezza to adopt the entire repertoire on both drums and keyboards. Bill is presently returning from his Sabbatical, and now The Beast has Eight Heads.
Jeremy and Bill are both multi-instrumental, so King Crimson is likely to be making a lot more noise than before. Even.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage woensdag 4 januari 2017 @ 07:16:56 #200
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_167871688
quote:
11s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 22:08 schreef fripper het volgende:
Ach ja, waarom zou je je beperken tot 3 drummers als je er ook 4 kan hebben ....

[..]

Ben benieuwd!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 11 januari 2017 @ 11:30:07 #201
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_168049269
Ik zit deze week ineens in een King Crimson mode. Ben alle albums opnieuw aan het ontdekken _O_
  Moderator woensdag 11 januari 2017 @ 11:52:02 #202
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_168049635
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 11:30 schreef Gehenna het volgende:
Ik zit deze week ineens in een King Crimson mode. Ben alle albums opnieuw aan het ontdekken _O_
Heb je alles al gehad of waar zit je...

* Bosbeetle zet "Light ConstruKction" op :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 11 januari 2017 @ 13:40:45 #203
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_168051654
quote:
2s.gif Op woensdag 11 januari 2017 11:52 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Heb je alles al gehad of waar zit je...

* Bosbeetle zet "Light ConstruKction" op :)
Ik ging aardig chronologisch t/m Disciple. En nu random weer terug :D
Alles wat daarna komt heb ik alleen maar losse nummers van gehoord. En dat klonk ook erg interessant allemaal. Maar ik ben nu meer in de stemming voor hun jaren 70 sound :)
  Moderator woensdag 11 januari 2017 @ 13:42:10 #204
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_168051670
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 13:40 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Ik ging aardig chronologisch t/m Disciple. En nu random weer terug :D
Alles wat daarna komt heb ik alleen maar losse nummers van gehoord. En dat klonk ook erg interessant allemaal. Maar ik ben nu meer in de stemming voor hun jaren 70 sound :)
One more red nightmare.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 11 januari 2017 @ 13:53:35 #205
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_168051820
quote:
14s.gif Op woensdag 11 januari 2017 13:42 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

One more red nightmare.
Die is inderdaad al een paar keer langs gekomen :)
pi_168071496
Oef, 'beat' is een behoorlijke tegenvaller. De eerste in de discografie. Ben nu bij 'Three of a Perfect Pair'. En hoewel die een soortgelijke sound heeft, klinkt deze tot nu toe een stuk leuker :Y
  Redactie Frontpage dinsdag 31 januari 2017 @ 20:33:11 #208
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_168575181
:'(

John-Wetton.jpg

Gelukkig hebben we Starless nog...

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 12 april 2017 @ 11:04:29 #209
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_170163220
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_170525406
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2017 10:48 schreef Gehenna het volgende:
Oef, 'beat' is een behoorlijke tegenvaller. De eerste in de discografie. Ben nu bij 'Three of a Perfect Pair'. En hoewel die een soortgelijke sound heeft, klinkt deze tot nu toe een stuk leuker :Y
Vind Beat (1982) helemaal geen tegenvaller. OK uit de kleurige drieluik uit de jaren '80 is deze wel het minste. Discipline en de gele LP of CD is inderdaad wat beter, al hoor ik in Three of a Perfect Pair erg veel Talking Heads invloeden. Kant A van de LP klinkt wat ''poppy'' de B kant wat meer experimenteel met hier en daar fusion invloeden.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
pi_170525509
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 11:30 schreef Gehenna het volgende:
Ik zit deze week ineens in een King Crimson mode. Ben alle albums opnieuw aan het ontdekken _O_
Ik had de meeste van hun albums ruim 35 jaar gelden al allemaal ontdekt. :)
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  Redactie Frontpage donderdag 27 april 2017 @ 22:57:27 #212
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_170533335
Er komt een Heroes EP aan in juni. Met opnamen uit de 2016 tour.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 28 april 2017 @ 07:41:18 #213
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_170537094
En later dit jaar een compleet live album van die tour 👍
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 28 april 2017 @ 08:08:24 #214
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_170537270
Koel. Ik ben weer benieuwd!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 28 april 2017 @ 08:23:58 #215
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_170537380
Na 300.000 live platen, kan ik daar niet heel enthousiast meer over zijn eigenlijk :X
  vrijdag 28 april 2017 @ 15:47:56 #216
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_170544684
Ik wel. Wordt gewoon een leuke aanvulling op Radical Action, het live album van vorig jaar. Weer een aantal andere nummers gespeeld.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 28 april 2017 @ 22:29:27 #217
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_170554106
Ng strakker. En hopelijk ook mt Cirkus en Fracture!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage maandag 22 mei 2017 @ 22:08:57 #218
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_171129357
Cirkus 2016 staat in ieder geval al wel hierop:

KCTB17.jpeg

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  maandag 12 juni 2017 @ 21:30:51 #219
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_171652588
Gisteren het eerste concert van de USA tour. Met weer veel andere nummers .


Set 1:
Neurotica (First time since 2008)
Pictures of a City
New Song (Error of My Ways?)
Cirkus
Lizard (The Battle of Glass Tears)
Exiles (First time since 1974)
Drums trio
Fracture
Islands. (First time since 1971)
Red
Fallen Angel (Live Debut)

Set 2:
Indiscipline
The ConstruKction of Light
Easy Money
The Letters
Sailor's Tale
Meltdown
Radical Action II
Level Five
Starless

Encore:
The Court of the Crimson King
"Heroes" (David Bowie cover)
21st Century Schizoid Man
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage maandag 12 juni 2017 @ 21:36:18 #220
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_171652783
Mooie lijst weer.
Exiles en Islands zijn zeker goede aanvullingen!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  maandag 12 juni 2017 @ 21:42:30 #221
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_171653015
Ja, en Fallen Angel zeker ook . Neurotica zonder Belew kan ik me dan weer minder bij voorstellen. Indiscipline vond ik ook niet echt werken in deze bezetting eigenlijk.

Deze week de nieuwe Elements box :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_171678985
Ik zou Neurotica en Indiscipline met liefde inruilen om One More Red Nightmare terug te krijgen. Aan de andere kant, ik waardeer het juist dat King Crimson niet vastroest in een enkele setlist die ze al decennia op dezelfde manier spelen. Zolang ze Starless maar lang genoeg in het repertoire laten voor wanneer/als ze weer hier in de buurt zijn :+.
Aging is a gradual process of answering more and more questions with "meh, it depends"
  Redactie Frontpage zaterdag 17 juni 2017 @ 07:43:27 #223
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_171746179
Zo! Deze klinkt wel rg lekker ...

King-Crimson-Heroes-EP.jpg

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 18 juni 2017 @ 00:51:29 #224
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_171763154
Ja, ik had hem vandaag ook bij de post. Vooral die Easy Money is erg mooi
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 18 juni 2017 @ 17:55:10 #225
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_171774013
http://www.makeweirdmusic.com/discover/david-singleton/

En volgend jaar blijkbaar weer concerten in Europa
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage donderdag 29 juni 2017 @ 06:03:22 #226
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_172034780
Cirkus uit 2016 klinkt hier inderdaad geweldig op. En de hele tweede plaat, volledig gewijd aan LTIA, vind ik ook wel geweldig...

King-Crimson-The-Elements-2017-Tour-Box-2cd-2.jpg

Er komt dit jaar nog een Live in Vienna 2016 3cd album! *O*

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 23 augustus 2017 @ 17:17:06 #227
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_173345728
Hm, het wordt toch anders. Eerst een official bootleg Live in Chicago 2017: https://www.dgmlive.com/news/New%20King%20Crimson%20live%20album

Ook goed!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 23 augustus 2017 @ 18:02:04 #228
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_173346491
En effe een zijsprongetje naar Bruford.
Er komt een megadoos aan vol met werk van zijn soloband:

DH7FdOmXsAAtYtX.jpg

https://www.dgmlive.com/news/JJ%20on%20BB


:Y

[ Bericht 25% gewijzigd door bazbo op 23-08-2017 18:10:23 ]
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 18:05:30 #229
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_173406414
quote:
10s.gif Op woensdag 23 augustus 2017 17:17 schreef bazbo het volgende:
Hm, het wordt toch anders. Eerst een official bootleg Live in Chicago 2017: https://www.dgmlive.com/news/New%20King%20Crimson%20live%20album

Ook goed!

:Y
Ook goed inderdaad :)

De Japanse versie van Vienna komt wel in september - maar dan met een bonus cd "Live in Japan" - die niet bij de Europese versie zit. Dus misschien toch maar die bestellen als die een beetje betaalbaar is.

En ik begreep uit de blog van David Singleton dat er dit jaar weer een box uitkomt. Geen idee wat ... 2001-03 lijkt me het meest voor de hand liggend ....

En een mooie Bruford box idd :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_173407630
Mijn god die publieke ruzie tussen Fripp en Belew :') :')
Bleuh.
  zondag 27 augustus 2017 @ 00:28:13 #231
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_173413012
Ja, beetje jammer inderdaad ....

Ik vind overigens wel dat die live uitvoering van Indiscipline van vorig jaar niet echt werkt . En ook Neurotica is zo'n typisch Belew nummer, ik snap niet dat ze dat soort nummers door Jakko Jakszyk laten zingen. Maak er dan desnoods een instrumentale versie van.

[ Bericht 0% gewijzigd door fripper op 28-08-2017 20:13:31 ]
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_173416107
Ik heb sowieso vrij weinig met de jaren '80 Belew-versie van King Crimson. Jaren '90/'00 trek ik iets beter.
Bleuh.
  Redactie Frontpage donderdag 7 september 2017 @ 21:11:02 #233
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_173646932
Jezus Christus: https://www.dgmlive.com/news/27%20Disc%20Boxed%20Set%20Pre-order

73b221d1aa5d4a77b167858962013732.jpeg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
blobid1504806573399.jpg

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  donderdag 7 september 2017 @ 21:15:48 #234
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_173647067
Boeiende dagen weer ....

Fripp en Belew zijn klaar met ruzie maken.

Er komt een opgerekte versie van Earthbound aan , 12 nummers ipv 5. Met natuurlijk een DVD-A aanvulling zodat die opnames die op een cassetterecorder zijn gemaakt nog beter tot hun recht komen ....

Er dan is er inderdaad de jaarlijkse box : de 27 disk versie van het materiaal van 1970-72 ( dus Poseidon / Lizard / Islands / Eartbound met nog wat extra's uit de cassetterecorder)

Ik had eigenlijk stiekem gehoopt op een 2000-2003 box
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 8 september 2017 @ 23:39:08 #235
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_173668765
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:11 schreef bazbo het volgende:
Jezus Christus: https://www.dgmlive.com/news/27%20Disc%20Boxed%20Set%20Pre-order

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]

:Y
Zag `m gisteren ook in de nieuwsbrief, wat een box :D :D
  Redactie Frontpage woensdag 18 oktober 2017 @ 20:01:59 #236
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_174499111
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_174507376
Holy shit. Gelukkig ook een hoop 'niet-live' materiaal, want daar zit ik eerlijk gezegd niet zo op de wachten. Al die alternate takes enzo van Poseidon/Lizard <3 <3 <3 Volgens mij staat ook een hele hoop hiervan niet op de 40th Anniversary CD/DVD sets toch?
Bleuh.
  Redactie Frontpage maandag 23 oktober 2017 @ 21:17:48 #238
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_174613950
Gvd. Wat een Achtkoppig Beest is het!

King-Crimson-Live-in-Chicago-June-28-2017.jpeg

Cirkus! Lizard! Starless!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 11:01:08 #239
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_174709459
Mn Chicago cd is nog onderweg, maar wel vandaag deze bij de post :)
Vienna 2016 complete + Japan 2015 bonus disc

2eebrpk.jpg
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage dinsdag 21 november 2017 @ 06:03:47 #240
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_175210373
King-Crimson-Earthbound-cddvd-2017.jpg

(2017 cd+dvd)
Klinkt zelfs lekker!

En deze week komen de tourdata voor Europa 2018!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 22 november 2017 @ 11:22:18 #241
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_175236257
13 juli in het Concertgebouw Amsterdam
Voorverkoop 1 december
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_175237214
Dit keer toch maar kaartje halen. En binnenkort ook maar die Sailor's Tale box :( :D
Bleuh.
  Redactie Frontpage woensdag 22 november 2017 @ 20:48:05 #243
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_175247538
:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 1 december 2017 @ 19:51:09 #244
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_175433234
King Crimson geeft een extra concert in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het extra optreden van de Europese tour Uncertain Times vindt plaats op zaterdag 14 juli.
Dat heeft concertorganisator Mojo bekendgemaakt. De kaarten voor het concert van vrijdag 13 juli zijn inmiddels bijna uitverkocht.

Het concert van King Crimson onder leiding van Robert Fripp duurt drie uur. De voorverkoop voor het concert van King Crimson begint volgende week vrijdag 8 december om 10.00 uur via Ticketmaster.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_175446423
Kaartje voor de 13e is besteld :D
Bleuh.
  Redactie Frontpage zaterdag 2 december 2017 @ 22:16:37 #246
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_175459251
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 12:01 schreef PimD het volgende:
Kaartje voor de 13e is besteld :D
Ik was te laat voor een beetje behoorlijke plaatsen de dertiende.
Daarom nu voor mij de zestiende.
In Mnchen.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zaterdag 2 december 2017 @ 22:30:59 #247
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_175459584
Ik heb ook een kaartje voor de 13e. Ik vind het ook wel bijzonder om ze in het concertgebouw te zien, dat concert uit 1973 is toch wel redelijk legendarisch ...
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage zondag 3 december 2017 @ 10:27:16 #248
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_175465560
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 december 2017 22:30 schreef fripper het volgende:
Ik heb ook een kaartje voor de 13e. Ik vind het ook wel bijzonder om ze in het concertgebouw te zien, dat concert uit 1973 is toch wel redelijk legendarisch ...
Klopt. Eens.
Toch ook maar kijken of we de veertiende kunnen.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage vrijdag 8 december 2017 @ 10:21:11 #249
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_175569779
YES!
(Of nee, dat is een andere band.)

*O*

Kaarten voor zaterdag 14 juli Concertgebouw. De dag erna naar Mnchen reizen, vervolgens de maandag de stad bekijken en die avond nog een keer KC.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 8 december 2017 @ 10:45:16 #250
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_175570188
Ik ga ook 2 keer .

Kan best wel eens de laatste keer worden vrees ik. Stoppen 50 jaar na 1969 zou mij niet verbazen.

Wordt in ieder geval een nieuw record dat ze in 2018 na 5 naar nog steeds niet uit elkaar zijn gegaan
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  vrijdag 8 december 2017 @ 11:11:41 #251
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_175570772
Ik dacht: damn 74,- :X

Maar ik zie dat het in 2015 vrijwel net zo duur was :P
  vrijdag 8 december 2017 @ 17:03:26 #252
37554 CloseToTheEdge
I get up, I get down
pi_175578096
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 december 2017 11:11 schreef Gehenna het volgende:
Ik dacht: damn 74,- :X

Maar ik zie dat het in 2015 vrijwel net zo duur was :P
Ik dacht; damn, waarom komen ze niet naar Belgi?
Ik heb geen zin om helemaal naar Amsterdam te rijden.
  vrijdag 8 december 2017 @ 17:10:31 #253
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_175578211
Tja, vorige keer kwamen ze niet naar Nederland, en toen ben ik in Antwerpen gaan kijken
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage zaterdag 9 december 2017 @ 08:40:35 #254
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_175593093
quote:
11s.gif Op vrijdag 8 december 2017 17:10 schreef fripper het volgende:
Tja, vorige keer kwamen ze niet naar Nederland, en toen ben ik in Antwerpen gaan kijken
Ik in Aylesbury (UK).

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage woensdag 31 januari 2018 @ 16:13:52 #255
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_176863114
john-wetton-e1485858928858.jpg

John Wetton
(12 juni 1949 - 31 januari 2017)

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage maandag 9 april 2018 @ 19:43:27 #256
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_178413137
Hebbes.

King-Crimson-Live-in-Vienna.jpg

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 17 juni 2018 @ 15:09:27 #257
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_179848532
De Uncertain Times Tour is een paar dagen geleden in Polen begonnen.

Met weer een paar leuke aanvullingen op de nog steeds dagelijks wisselende setlist .
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en er is weer een nieuwe tour box :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
201712126.jpeg

en een mooie dubbel 10 inch live EP
https://www.dgmlive.com/news/Merch%20vinyl%20unboxing

Nog 4 weken tot Amsterdam :)
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage zondag 17 juni 2018 @ 15:36:28 #258
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_179849059
Koel. 's Kijken of ze 'm dan verkopen. Vast wel.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 17 juni 2018 @ 15:45:08 #259
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_179849241
Waarschijnlijk geen concerten hier volgend jaar ... maar het is wel weer goed om te horen dat ze nog even door gaan.

https://www.dgmlive.com/d(...)rfdiary-june-16-2018

RF quote :

Brexit has impacted KC’s Fiftieth Anniversary touring plans.....

So, we have abandoned plans for a Celebration EuroTour of 2019. There is one possibility of performing in England, but this is contingent on a most-unlikely arising. Our attention is therefore being directed to other places in the world.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_180442124
Vanavond!
Bleuh.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 10:48:34 #261
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_180442627
Zin in !
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 13 juli 2018 @ 21:25:23 #262
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180455733
Morgen!
Maandag!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  vrijdag 13 juli 2018 @ 23:32:51 #263
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_180458876
Morgen weer !

Mooi :Y
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_180461372
Boh wat was het gaaf.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bleuh.
  Redactie Frontpage zaterdag 14 juli 2018 @ 07:36:20 #265
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180462751
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 23:32 schreef fripper het volgende:
Morgen weer !

Mooi :Y
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 01:19 schreef PimD het volgende:
Boh wat was het gaaf.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Koel. Ben benieuwd!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage zondag 15 juli 2018 @ 06:38:12 #266
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180482339
Potjandorie.
Islands. Bolero. Moonchild. Starless. 🙃

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 15 juli 2018 @ 08:25:33 #267
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_180482823
Fallen Angel was wel de grootste verassing vond ik.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_180485213
Een hele andere set de tweede avond. Misschien nog wel beter dan de eerste. Maar ik was er helaas niet bij :'( :D
Bleuh.
  zondag 15 juli 2018 @ 17:22:01 #269
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_180494197
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 15 juli 2018 @ 19:20:12 #270
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_180498378
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage maandag 16 juli 2018 @ 10:02:23 #271
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180508612
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 17 juli 2018 @ 12:58:17 #272
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180534367
Potjandorie.
De Philharmonie am Gasteig in Mnchen is een fantastische zaal. Het klonk gisterenavond veel beter dan zaterdag.
Tranen bij Bolero, kippenvel bij Level Five, Fallen Angel en natuurlijk Starless.
Harrison, wat die gast doet is gewoon debiel goed.
Wat een beest van een band blijft het toch...

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage dinsdag 31 juli 2018 @ 05:50:25 #273
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180847929
Vooruit. Hier enkele van mijn plaatjes van Amsterdam 14 en Mnchen 16 juli:

021-King-Crimson-in-het-Concertgebouw.jpg
023-King-Crimson-in-het-Concertgebouw.jpg

-

161-King-Crimson-in-Philharmonie.jpg
158-King-Crimson-in-Philharmonie.jpg
160-King-Crimson-in-Philharmonie.jpg

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_180904011
Meltdown: Live In Mexico komt er aan.

mexico.jpg

quote:
A 3CD/1Blu-Ray set featuring over three and a half hours of material performed during King Crimson’s five night residency at Teatro Metropolitan, Mexico City in July 2017 plus audio extras.

The Blu-Ray contains over two hours of multi-camera HD recorded footage, audio soundtrack in 24/48 LPCM, hi-res stereo and 5.1 DTS HD-MA (with 'picture off’ mode allowing the music to be heard independently in lossless audio).

Mixed by Bill Rieflin from multi-track recordings and presented in two mini-vinyl style gatefold packs with booklet - including photos by Tony Levin and sleeve notes - enclosed in an outer slipcase.

A comprehensive overview of a band at the peak of its performing ability.

Pre-order for 28th September release.
Bleuh.
  Redactie Frontpage donderdag 2 augustus 2018 @ 21:02:30 #275
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180904906
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 20:23 schreef PimD het volgende:
Meltdown: Live In Mexico komt er aan.

[ afbeelding ]

[..]

Zag het. Ben weer benieuwd!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_180905047
Iets meer info van DGM:

quote:
King Crimson is a band that continues to defy conventional expectations. As listeners to last year’s rush-released official bootleg from June 2017 recorded in Chicago discovered, this band gets better by the year. Given the amount of rehearsals, practicing, constantly expanding repertoire base (nearly six hours’ worth of material ready to select from on any given night), wealth of experience among musicians, technicians/sound crew, more comfortable travelling arrangements, better PA systems/mixing desks & the fact that the band is playing, for the most part, in purpose built theatres rather than the more imaginatively named but sonically challenged venues that hosted rock gigs in previous decades, this should come as no surprise. But it does. Perhaps it’s still part of the Rock’n’Roll myth – the ‘hope I die before I get old’ thought process that seems forever associated with rock music that’s proved so difficult to alter. Whatever the reason, the concept of a band maturing, re-inventing itself and being able to present music from a lengthy history in recognisable but ever-changing ways, still with same sense of wonder as if it were newly-written, remains, if not unique, certainly notable.

A few weeks after the Chicago concert, the first part of 2017’s tour reached its final destination – five nights’ of concerts in Mexico City. All of the concerts were recorded and filmed with a view to issuing a definitive document of Crimson live in 2017 & “Meltdown” is the result of that process. With over two hours of HD filmed performance and three hours of audio – including, for the first time with this line-up, audio recordings of Breathless, Discipline, Moonchild & Tony & Jeremy’s nightly Cadenza improvs – “Meltdown” offers a comprehensive overview of a band at the very peak of its performing ability.
https://www.dgmlive.com/news/Meltdown%20in%20Mexico
Bleuh.
pi_180905087
En de tracklist via Burning Shed:

quote:
CD 1

Walk On
Larks' Tongues in Aspic Part One
Neurotica
Cirkus
Dawn Song
Last Skirmish
Prince Rupert's Lament
The Hell Hounds of Krim
Red
Fallen Angel
Islands
The Talking Drum
Larks' Tongues in Aspic Part Two

CD2

Indiscipline
The ConstruKction of Light
Epitaph
Banshee Legs Bell Hassle
Easy Money
Interlude
The Letters
The Sailor's Tale
CatalytiKc No. 9
Meltdown
Radical Action II
Level Five
Starless

CD3

Peace - An End
Pictures of a City
Devil Dogs Of Tessellation Row
Fracture
The Court of the Crimson King
Heroes
21st Century Schizoid Man
Discipline
Moonchild
Tony's Cadenza
Jeremy's Cadenza
Breathless

Blu-Ray (audio/video)

Neurotica
Pictures of a City
Cirkus
Dawn Song
Last Skirmish
Prince Rupert's Lament
Epitaph
Devil Dogs
Fracture
Islands

Indiscipline
Peace - An End
Easy Money
Interlude
The Letters
The Sailors Tale
Catalytic No 9
Fallen Angel
The Talking Drum
Larks' Tongues in Aspic Part 2
Starless

The Hell Hounds of Krim
21st Century Schizoid Man
Wat een band :D
Bleuh.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 21:55:44 #278
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_180906145
Mooi ....

VROOOM en Exiles speelde ze toen ook, maar die waren snel weer uit de setlist verdwenen. Niet goed genoeg voor de cd blijkbaar.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage vrijdag 3 augustus 2018 @ 06:10:50 #279
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_180911067
Deze 3cd set is uit en amuseert me ook best:

Travis-Fripp-Between-The-Silence-2018.png

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  Redactie Frontpage donderdag 20 september 2018 @ 20:29:15 #280
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_182033842
Pardon?

quote:
Two vinyl boxed sets covering King Crimson between 1969 and 1974 are due to hit the shelves in November 2018. They will feature Steven Wilson’s 40th Anniversary Edition stereo mixes - the first time these have appeared on vinyl.

The first set chronicling 1969 - 1972 comes with a special 2LP set of rarities from the period while the second set, covering 1972 - 1974, will include an alt-take version of Larks’ Tongues In Aspic and the expanded two-disc edition of the classic live album, USA.

All albums are pressed on 200gm super-heavyweight vinyl housed in their original sleeves. Details for each box set are as follows.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.dgmlive.com/n(...)%20remixes%20on%20LP

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_182041286
Damn, die moet ik hebben. Net als de Starless en Road To Red boxen. En eigenlijk ook nog de On/Off The Road en Thrak boxen :D
Bleuh.
  Moderator vrijdag 21 september 2018 @ 08:33:36 #282
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_182041896
:9~
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_182043251
Ik sla over, wil best een keer een alternatieve versie van de klassiekers horen, maar dat hoef ik niet op een dure vinyl box te hebben. O-)
  Redactie Frontpage vrijdag 21 september 2018 @ 10:36:51 #284
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_182043731
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 10:04 schreef Gehenna het volgende:
Ik sla over, wil best een keer een alternatieve versie van de klassiekers horen, maar dat hoef ik niet op een dure vinyl box te hebben. O-)
Heel verplichte kost is het m.i. niet echt. Volgens mij staan alle alternatieve versies ook op de cd/dvd-heruitgaven van onlangs.
Laat ik die nou net allemaal hebben...

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_182045347
Ik heb me eigenlijk voorgenomen al het spul te kopen wat KC wereldwijd uitbrengt sinds "de reunie". Dus de tourboxjes, de live-releases e.d. Dus dan moeten deze er ook uit :') :D

Gelukkig ben ik nooit begonnen aan de KCCC :D
Bleuh.
  zaterdag 22 september 2018 @ 07:18:40 #286
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_182060522
Verrasend nieuws over de vinyl boxen inderdaad. Ik denk dat dat ook betekent dat de 2000-2003 box er dit jaar niet meer komt.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_182063155
Nee, dat is al bekend gemaakt dat die naar begin 2019 is uitgesteld.
Bleuh.
  Redactie Frontpage woensdag 26 september 2018 @ 17:21:16 #288
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_182147356
Annie-Barbazza-Max-Repetti-Moonchild-A-Deep-Journey-Into-The-Poetry-And-Music-Of-Greg-Lake-2018.jpg

Getsemme, wat is dit een vervelende plaat. Want waarom heb ik anders kippenvel? :P
(Oh, en ik post deze ook in Emerson Lake & Palmer, hoor.)

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  woensdag 26 september 2018 @ 17:54:45 #289
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_182148227
Ja, die is zeker mooi !
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 09:38:20 #290
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_182624925
Voor de Spotify gebruikers; de lijst met Crimson albums begint langzaam te groeien. Alleen nog maar live-albums overigens, maar wel veel verschillend materiaal : Epitaph (1969), Ladies of the Road (1972), The Nightwatch (1973), Absent Lovers (1984), Vrooom Vrooom (1995/96), Heavy ConstruKction (2000), en 4 albums van de laatste jaren, waaronder de nieuwe Meltdown - live in Mexico City.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_182625331
Mijn Meltdown is onderweg. Ben benieuwd :D
Bleuh.
  Redactie Frontpage zaterdag 20 oktober 2018 @ 21:28:25 #292
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_182635346
Ik heb 'm maandag!

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 21 oktober 2018 @ 13:32:46 #293
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_182647063
Wel opvallend dat het laatste stukje van de 3e cd (Discipline / Moonchild / Tony's Cadenza / Jeremy's Cadenza / Breathless) niet uit Mexico is, maar van de Europese concerten van dit jaar.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_182653704
Kom maar op met die Heaven & Earth box en de 50th Anniversary box van Court in 2019 :D
Bleuh.
  Redactie Frontpage dinsdag 23 oktober 2018 @ 21:19:40 #295
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_182699284
Meltdown. Goede grutjes.

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zaterdag 8 december 2018 @ 03:58:23 #296
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_183600331
Er staan wat 2019 concerten voor Duitsland en UK op de planning .... maar er is een redelijke kans dat ze ook hier langs komen.

Van facebook ...

RF: In response to enquiries... DGM are restrained from posting full KC touring dates for 2019. However, the countries being visited (although not extensively) are: Germany, UK, (likely) Holland, Poland, France, Switzerland, Spain, Italy, Mexico, US, Canada, Brazil, Argentina and Chile. This assumes the world doesn't get much crazier than it is already, noting that it will.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Redactie Frontpage zaterdag 8 december 2018 @ 08:24:05 #297
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_183600787
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 december 2018 03:58 schreef fripper het volgende:
Er staan wat 2019 concerten voor Duitsland en UK op de planning .... maar er is een redelijke kans dat ze ook hier langs komen.

Van facebook ...

RF: In response to enquiries... DGM are restrained from posting full KC touring dates for 2019. However, the countries being visited (although not extensively) are: Germany, UK, (likely) Holland, Poland, France, Switzerland, Spain, Italy, Mexico, US, Canada, Brazil, Argentina and Chile. This assumes the world doesn't get much crazier than it is already, noting that it will.
Drie avonden Royal Albert Hall. Lijkt me wel wat. Maar we gaan het niet doen. 's Kijken welke andere zalen om ons heen erbij komen ...

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
pi_184277841
Het is heel fijn dat er meer en meer live-albums op Spotify komen te staan, maar ik zit eerder te wachten op wat studiowerk.. Nieuw of oud. Weet iemand hoe dat zit?
Burning bridges gives you so much more
  Redactie Frontpage donderdag 10 januari 2019 @ 21:32:30 #299
165583 crew  bazbo
& his rubber chicken
pi_184327093
Toch maar kaarten voor Stuttgart gekocht. :@

:Y
'Slechte gedichten bestaan niet; er bestaan alleen slechte mensen' (Willem Bierman)
Meer informatie op www.bazbo.net
  zondag 13 januari 2019 @ 00:07:49 #300
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_184369356
Nog steeds geen nieuws over de nederlandse concerten .....
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 13 januari 2019 @ 00:08:36 #301
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_184369374
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2013 20:58 schreef Gatenkaas het volgende:
Topic voor de volgende zes jaar? :D
quote:
12s.gif Op vrijdag 27 september 2013 21:02 schreef fripper het volgende:

[..]

Op 13 januari 2019 bestaan ze 50 jaar, dat lijkt me inderdaad een mooie gelegenheid voor deel 4.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')