Is het dan niet heel waterig?quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bouillon weglaten, room weglaten.
Brocoli gaarkoken in +/- 1,5 centimeter water. Als het gaar is in de foodprocessor, en dan spekjes als croutons er door. Beetje zout, klaar.
Ik ga het vanavond proberen.quote:Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Het was erg lekker.quote:Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 00:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Top! Werkt met bloemkool net zo goed (die wordt zelfs een tikje romig van zichzelf)
Heb je hem nog door een zeef gehaald?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 07:33 schreef Kamper86 het volgende:
[..]
Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.
Nee, leek me ook niet echt nodig.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:13 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Heb je hem nog door een zeef gehaald?
Ik heb het wel gebruikt. Alleen heb ik gelezen dat je hem moet schillen. Ik heb hem vierkant gemaakt en daarna fijn gesneden. Er bleef niks van over.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
Jup. De hele brocolli. Ik snijd er niets van af (tenzij iets echt niet goed meer is). Het ding gaar koken in weinig water, pureren, klaar. Hele mooie, volle soep geeft dat.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
De stronk is het lekkerst, ook om te koken of te stomen. Even schillen en in reepjes snijden.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
In dunne plakjes schaven, beetje omschudden met wat rijstbloem en dan frituren. Na het frituren zout overheen strooien. Kliswortel-chips!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 18:18 schreef douche-eendje het volgende:
Piet, wat kan ik allemaal met een kliswortel doen? In het enige recept dat ik in mn boeken kan vinden word een hele lading sesamolie en sesamzaad gebruikt en dat is voor mij genoeg voor een fijne allergische reactie
Hoe lang moet het dan in de oven en hoe welke temp.?quote:Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.
Dank je, ik kan aan de slag.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 19:30 schreef MaximusTG het volgende:
Och, ik zou iets van 3 kwartier/een uurtje aanhouden op ongeveer 200 graden? Afhankelijk van je oven natuurlijk. Net ook afhankelijk van hoe dik je de pompoen snijdt en hoe groot die aardappeltjes zijn.
Iets warmer zou ook nog wel kunnen lijkt me?
Oeh, ik heb hier nog een pompoen liggen. Goed ideequote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Je kunt trouwens ook een pompoen in zijn geheel meer dan een dag in de oven laten staan. De verbrande schil eraf pellen en wat overblijft door een zeef drukken met wat zout en peper. Beste pompoenpuree ooit!
Als je voor een hele dag gaat is 110 graden meer dan genoeg. Het kan ook wel in een paar uur op 180 maar dat wordt minder zoet en vol.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:38 schreef habitue het volgende:
[..]
Oeh, ik heb hier nog een pompen liggen. GOed idee
Wat een goed plan! Beetje truttigheid op je bord, zo van die rozetjes, maar van pompoen met zoveel specerijen erop klinkt wel erg lekker!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:51 schreef Hagelkaas het volgende:
Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchettes maar dan eh, lekkerder.
Thnx!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:51 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Als je voor een hele dag gaat is 110 graden meer dan genoeg. Het kan ook wel in een paar uur op 180 maar dat wordt minder zoet en vol.
Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchesse maar dan eh, lekkerder.
180 graden doe ik (hete lucht oven) en dan 30 min. kwa tijd ligt t er een beetje aan hoe klein je ze snijd, ik zou ffe na 20 min al erin prikken om te voelen of ze al zacht zijn. ( en vergeet niet wanneer je t inde oven doet water toe te voegen zodat t niet teveel aanbakt, heel weinig.. maar net genoeg dat de hele bodem nat is)quote:Op donderdag 17 oktober 2013 19:27 schreef soapie het volgende:
[..]
Hoe lang moet het dan in de oven en hoe welke temp.?
CUL / Azijn makenquote:Op zondag 13 oktober 2013 12:44 schreef soapie het volgende:
Dus die moederazijn is een soort basis om azijn te maken?
Ik ga eens kijken!quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 22:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
CUL / Azijn maken
Dit is je topic. Mijn azijn is nu bijna 3 jaar oud en hij smaakt steeds beter.
Pompoen(soep)quote:Op zondag 20 oktober 2013 10:37 schreef soapie het volgende:
Vandaag voor het eerst pompoensoep gemaakt, niet te eten, althans ik vind de smaak van pompoen helemaal niet lekker. Zo de prullenbak in, helaas....
Ik zit weer een paar dagen in zo'n foute lees-associatie-actie-modus...Klis(ma) wortel ( )quote:Op donderdag 17 oktober 2013 18:39 schreef minilot het volgende:
[..]
In dunne plakjes schaven, beetje omschudden met wat rijstbloem en dan frituren. Na het frituren zout overheen strooien. Kliswortel-chips!
Ziet er dan ongeveer zo uit:
[ afbeelding ]
(Foto gegoogled)
Verder zou ik het ook niet weten, dit is het enige dat ik er ooit mee heb gedaan
Ik ook niet zo. Het was een tijdje terug heel hip en kreeg overal wat met pompoen, en dan moest je de kok telkens complimenteren met hoe goed die de smaak van pompoen had weten te verbloemen. Ik vind het niet heel smerig of zo, maar het is gewoon niet zoveel.quote:Op zondag 20 oktober 2013 10:37 schreef soapie het volgende:
Vandaag voor het eerst pompoensoep gemaakt, niet te eten, althans ik vind de smaak van pompoen helemaal niet lekker. Zo de prullenbak in, helaas....
Helemaal mee eens! Pompoen smaakt naar niks.quote:Op zondag 20 oktober 2013 14:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ook niet zo. Het was een tijdje terug heel hip en kreeg overal wat met pompoen, en dan moest je de kok telkens complimenteren met hoe goed die de smaak van pompoen had weten te verbloemen. Ik vind het niet heel smerig of zo, maar het is gewoon niet zoveel.
Rollade zou kunnen, zo doen zij het ook. Ik zou reepjes marineren en grillen, ik houd niet van vet.quote:Op maandag 21 oktober 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Hier bij de lokale Döner-tent hebben ze altijd héérlijke kip-Döner (al zou ik het eerder shoarma noemen, het zijn namelijk smalle stukjes kip en geen plakken zoals bij döner) maar hoe zou ie zoiets thuis kunnen maken?
Iets van kippedij (die gebruiken zij ook) marineren en langzaam in de oven garen/grillen?
Of er misschien eerst een rollade van maken?
Vet gruwel ik ook van als ik het in m'n mond heb, ik kan niet tegen die structuur en smaak.quote:Op maandag 21 oktober 2013 19:23 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Rollade zou kunnen, zo doen zij het ook. Ik zou reepjes marineren en grillen, ik houd niet van vet.
Daarom dacht ik aan kippedij in reepjes bakken.quote:Op maandag 21 oktober 2013 19:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Vet gruwel ik ook van als ik het in m'n mond heb, ik kan niet tegen die structuur en smaak.
Maar... uitgebakken is het wel weer lekker en het vet zorgt er ook voor dat alles minder snel uitdroogt, wat dat betreft verwijder ik het liever achteraf.
Misschien kippedij in smalle plakken snijden, marineren/kruiden en dan in een rolladesok in laagjes opbouwen, als die dingen voor consumenten ook te krijgen zijn, zelf opbinden lijkt me geen optie.
Ik denk dat je het dan niet zo krokant krijgt, reepjes zijn snel klaar (en ondanks dat ik áltijd supermalse kipfilet weet te bakken lukken reepjes vlees nooit goed, vaak te droog en nooit lekker bruin)quote:Op maandag 21 oktober 2013 19:31 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Daarom dacht ik aan kippedij in reepjes bakken.
Ik heb alleen ervaring met reepjes of stukjes kipfilet bakken, en dat wordt vaak droog.quote:Op maandag 21 oktober 2013 19:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik denk dat je het dan niet zo krokant krijgt, reepjes zijn snel klaar (en ondanks dat ik áltijd supermalse kipfilet weet te bakken lukken reepjes vlees nooit goed, vaak te droog en nooit lekker bruin)
Gerookte zalm ipv ham. En ik heb t ook weleens gekregen met gorgonzola door de kaassaus. Nou vind ik gorgonzola heel smerig, maar als je daar wel van houdt, zal t wel lekker zijn.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:42 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
Gewoon een beetje gekarameliseerde witlof.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:42 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
Andere kazen? Eventueel mengen met goudse, Gruyere, Emmenthaler bijvoorbeeld. Nog niet geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat allerlei geitenkazen ook lekker zijn, of Munster, Epoisses of Langres?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:42 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |