abonnement Unibet Coolblue
pi_132154097
quote:
2s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Bouillon weglaten, room weglaten.

Brocoli gaarkoken in +/- 1,5 centimeter water. Als het gaar is in de foodprocessor, en dan spekjes als croutons er door. Beetje zout, klaar.
Is het dan niet heel waterig?
pi_132154789
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:48 schreef Kamper86 het volgende:

[..]

Is het dan niet heel waterig?
Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
pi_132155048
quote:
2s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Ik ga het vanavond proberen.
  maandag 14 oktober 2013 @ 14:33:05 #254
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_132155317
Zo is broccolisoep het lekkerst idd, zo puur mogelijk. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_132165546
Thanks allen voor de pompoen recepten, ik ga er zeker mee aan de slag!
pi_132170462
quote:
2s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Het was erg lekker.
pi_132177436
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2013 21:27 schreef Kamper86 het volgende:

[..]

Het was erg lekker.
Top! :) Werkt met bloemkool net zo goed (die wordt zelfs een tikje romig van zichzelf)
pi_132180170
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 00:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Top! :) Werkt met bloemkool net zo goed (die wordt zelfs een tikje romig van zichzelf)
Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.
pi_132180416
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 07:33 schreef Kamper86 het volgende:

[..]

Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.
Heb je hem nog door een zeef gehaald?
pi_132180565
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:13 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Heb je hem nog door een zeef gehaald?
Nee, leek me ook niet echt nodig.
Die korrels van de bloemen (volgens mij heet het zo) wil je er juist in hebben toch?
pi_132180845
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
pi_132181117
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
Ik heb het wel gebruikt. Alleen heb ik gelezen dat je hem moet schillen. Ik heb hem vierkant gemaakt en daarna fijn gesneden. Er bleef niks van over.
pi_132181161
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
Jup. De hele brocolli. Ik snijd er niets van af (tenzij iets echt niet goed meer is). Het ding gaar koken in weinig water, pureren, klaar. Hele mooie, volle soep geeft dat.
pi_132181747
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
De stronk is het lekkerst, ook om te koken of te stomen. Even schillen en in reepjes snijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_132182325
Thnx, dan ga ik dat deze week eens proberen :)
pi_132268812
Piet, wat kan ik allemaal met een kliswortel doen? In het enige recept dat ik in mn boeken kan vinden word een hele lading sesamolie en sesamzaad gebruikt en dat is voor mij genoeg voor een fijne allergische reactie :+

[ Bericht 72% gewijzigd door douche-eendje op 17-10-2013 18:27:38 ]
pi_132269340
quote:
17s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 18:18 schreef douche-eendje het volgende:
Piet, wat kan ik allemaal met een kliswortel doen? In het enige recept dat ik in mn boeken kan vinden word een hele lading sesamolie en sesamzaad gebruikt en dat is voor mij genoeg voor een fijne allergische reactie :+
In dunne plakjes schaven, beetje omschudden met wat rijstbloem en dan frituren. Na het frituren zout overheen strooien. Kliswortel-chips!

Ziet er dan ongeveer zo uit:

(Foto gegoogled)

Verder zou ik het ook niet weten, dit is het enige dat ik er ooit mee heb gedaan :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 oktober 2013 @ 18:57:59 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132269913
Misschien dat dit je nog op ideeen brengt?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/burdock-root/

Maar echte aanbevelingen heb ik niet.
pi_132270836
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.
Hoe lang moet het dan in de oven en hoe welke temp.?
  † In Memoriam † donderdag 17 oktober 2013 @ 19:30:56 #270
91830 MaximusTG
pi_132270959
Och, ik zou iets van 3 kwartier/een uurtje aanhouden op ongeveer 200 graden? Afhankelijk van je oven natuurlijk. Net ook afhankelijk van hoe dik je de pompoen snijdt en hoe groot die aardappeltjes zijn.
Iets warmer zou ook nog wel kunnen lijkt me?
pi_132271163
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 19:30 schreef MaximusTG het volgende:
Och, ik zou iets van 3 kwartier/een uurtje aanhouden op ongeveer 200 graden? Afhankelijk van je oven natuurlijk. Net ook afhankelijk van hoe dik je de pompoen snijdt en hoe groot die aardappeltjes zijn.
Iets warmer zou ook nog wel kunnen lijkt me?
Dank je, ik kan aan de slag. ^O^
pi_132277165
Scheut water zou ik niet doen, zelfs teveel olie voorkomt soms al mooie knapperige aardappeltjes. Gewoon bakpapier eronder en een klein beetje olijfolie!

Je kunt trouwens ook een pompoen in zijn geheel meer dan een dag in de oven laten staan. De verbrande schil eraf pellen en wat overblijft door een zeef drukken met wat zout en peper. Beste pompoenpuree ooit!
pi_132277254
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Je kunt trouwens ook een pompoen in zijn geheel meer dan een dag in de oven laten staan. De verbrande schil eraf pellen en wat overblijft door een zeef drukken met wat zout en peper. Beste pompoenpuree ooit!
Oeh, ik heb hier nog een pompoen liggen. Goed idee

[ Bericht 0% gewijzigd door habitue op 17-10-2013 21:47:42 ]
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_132277813
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:38 schreef habitue het volgende:

[..]

Oeh, ik heb hier nog een pompen liggen. GOed idee
Als je voor een hele dag gaat is 110 graden meer dan genoeg. Het kan ook wel in een paar uur op 180 maar dat wordt minder zoet en vol.

Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchesse maar dan eh, lekkerder.
pi_132277969
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:51 schreef Hagelkaas het volgende:

Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchettes maar dan eh, lekkerder.
Wat een goed plan! :) Beetje truttigheid op je bord, zo van die rozetjes, maar van pompoen met zoveel specerijen erop klinkt wel erg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_132280250
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:51 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Als je voor een hele dag gaat is 110 graden meer dan genoeg. Het kan ook wel in een paar uur op 180 maar dat wordt minder zoet en vol.

Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchesse maar dan eh, lekkerder.
Thnx!

Klinkt erg lekker :9 Dat laatste kan ik keer voor etentje gebruiken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 18 oktober 2013 @ 20:52:21 #277
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_132306479
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 19:27 schreef soapie het volgende:

[..]

Hoe lang moet het dan in de oven en hoe welke temp.?
180 graden doe ik (hete lucht oven) en dan 30 min. kwa tijd ligt t er een beetje aan hoe klein je ze snijd, ik zou ffe na 20 min al erin prikken om te voelen of ze al zacht zijn. ( en vergeet niet wanneer je t inde oven doet water toe te voegen zodat t niet teveel aanbakt, heel weinig.. maar net genoeg dat de hele bodem nat is)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 08:58:02 #278
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132317793
Wanneer komt Piet eigenlijk terug?
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 19 oktober 2013 @ 22:41:43 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_132341629
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:44 schreef soapie het volgende:
Dus die moederazijn is een soort basis om azijn te maken?
CUL / Azijn maken

Dit is je topic. Mijn azijn is nu bijna 3 jaar oud en hij smaakt steeds beter.
pi_132352111
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 22:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

CUL / Azijn maken

Dit is je topic. Mijn azijn is nu bijna 3 jaar oud en hij smaakt steeds beter.
^O^ Ik ga eens kijken!
pi_132352132
Vandaag voor het eerst pompoensoep gemaakt, niet te eten, althans ik vind de smaak van pompoen helemaal niet lekker. Zo de prullenbak in, helaas....
pi_132356032
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 10:37 schreef soapie het volgende:
Vandaag voor het eerst pompoensoep gemaakt, niet te eten, althans ik vind de smaak van pompoen helemaal niet lekker. Zo de prullenbak in, helaas....
:o Pompoen(soep) :9

Ik heb nog een minipompoentje liggen uit de tuin van mijn ouders, daar ga ik vandaag dit mee maken:
http://www.voedzaamensnel(...)m-en-verse-knoflook/

Lijkt me lekker :9 maar de pompoenpuree van hierboven klinkt ook lekker :)
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
pi_132356249
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 18:39 schreef minilot het volgende:

[..]

In dunne plakjes schaven, beetje omschudden met wat rijstbloem en dan frituren. Na het frituren zout overheen strooien. Kliswortel-chips!

Ziet er dan ongeveer zo uit:
[ afbeelding ]
(Foto gegoogled)

Verder zou ik het ook niet weten, dit is het enige dat ik er ooit mee heb gedaan :)
Ik zit weer een paar dagen in zo'n foute lees-associatie-actie-modus...Klis(ma) wortel ( :r ) :')
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
pi_132357885
Ik zocht een eenvoudig recept voor bladerdeeg, wat ik zonder melkproducten kan maken. Heb eentje gevonden met deze ingrediënten:

200 gr cakemeel
500 gr broodmeel
1 1/2 theelepel zout
4 eetlepels ruwe rietsuiker
275 gr koude boter, in klontje van 1 eetlepel
300 ml koud water
1 1/2 theelepel citroensap

Kan ik de boter door margarine vervangen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132358040
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 10:37 schreef soapie het volgende:
Vandaag voor het eerst pompoensoep gemaakt, niet te eten, althans ik vind de smaak van pompoen helemaal niet lekker. Zo de prullenbak in, helaas....
Ik ook niet zo. Het was een tijdje terug heel hip en kreeg overal wat met pompoen, en dan moest je de kok telkens complimenteren met hoe goed die de smaak van pompoen had weten te verbloemen. Ik vind het niet heel smerig of zo, maar het is gewoon niet zoveel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_132358206
Heerlijk. Een van mn favo groentes. :9 En die puree van Hagelkaas is echt heerlijk gelukt. Heb nu wel een ongelooflijk grote berg ervan. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_132402295
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 14:34 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik ook niet zo. Het was een tijdje terug heel hip en kreeg overal wat met pompoen, en dan moest je de kok telkens complimenteren met hoe goed die de smaak van pompoen had weten te verbloemen. Ik vind het niet heel smerig of zo, maar het is gewoon niet zoveel.
Helemaal mee eens! Pompoen smaakt naar niks. ;)
Ik kook pompoen in kippebouillon en maak het op smaak met Boursin. Da's echt lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132402763
Pompoen heeft echt wel smaak! Een zoete en diepe, warme smaak. Die je naar mijn mening in een soep goed tot zijn recht kan laten komen door accentuerende ingredienten toe te voegen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 21 oktober 2013 @ 18:56:35 #289
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132403132
Hier bij de lokale Döner-tent hebben ze altijd héérlijke kip-Döner (al zou ik het eerder shoarma noemen, het zijn namelijk smalle stukjes kip en geen plakken zoals bij döner) maar hoe zou ie zoiets thuis kunnen maken?
Iets van kippedij (die gebruiken zij ook) marineren en langzaam in de oven garen/grillen?
Of er misschien eerst een rollade van maken?
pi_132404192
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Hier bij de lokale Döner-tent hebben ze altijd héérlijke kip-Döner (al zou ik het eerder shoarma noemen, het zijn namelijk smalle stukjes kip en geen plakken zoals bij döner) maar hoe zou ie zoiets thuis kunnen maken?
Iets van kippedij (die gebruiken zij ook) marineren en langzaam in de oven garen/grillen?
Of er misschien eerst een rollade van maken?
Rollade zou kunnen, zo doen zij het ook. Ik zou reepjes marineren en grillen, ik houd niet van vet. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 21 oktober 2013 @ 19:30:35 #291
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132404490
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 19:23 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Rollade zou kunnen, zo doen zij het ook. Ik zou reepjes marineren en grillen, ik houd niet van vet. :+
Vet gruwel ik ook van als ik het in m'n mond heb, ik kan niet tegen die structuur en smaak.
Maar... uitgebakken is het wel weer lekker en het vet zorgt er ook voor dat alles minder snel uitdroogt, wat dat betreft verwijder ik het liever achteraf.

Misschien kippedij in smalle plakken snijden, marineren/kruiden en dan in een rolladesok in laagjes opbouwen, als die dingen voor consumenten ook te krijgen zijn, zelf opbinden lijkt me geen optie.
pi_132404558
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 19:30 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Vet gruwel ik ook van als ik het in m'n mond heb, ik kan niet tegen die structuur en smaak.
Maar... uitgebakken is het wel weer lekker en het vet zorgt er ook voor dat alles minder snel uitdroogt, wat dat betreft verwijder ik het liever achteraf.

Misschien kippedij in smalle plakken snijden, marineren/kruiden en dan in een rolladesok in laagjes opbouwen, als die dingen voor consumenten ook te krijgen zijn, zelf opbinden lijkt me geen optie.
Daarom dacht ik aan kippedij in reepjes bakken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 21 oktober 2013 @ 19:35:36 #293
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132404723
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 19:31 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Daarom dacht ik aan kippedij in reepjes bakken.
Ik denk dat je het dan niet zo krokant krijgt, reepjes zijn snel klaar (en ondanks dat ik áltijd supermalse kipfilet weet te bakken lukken reepjes vlees nooit goed, vaak te droog en nooit lekker bruin)
pi_132404915
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 19:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik denk dat je het dan niet zo krokant krijgt, reepjes zijn snel klaar (en ondanks dat ik áltijd supermalse kipfilet weet te bakken lukken reepjes vlees nooit goed, vaak te droog en nooit lekker bruin)
Ik heb alleen ervaring met reepjes of stukjes kipfilet bakken, en dat wordt vaak droog.

Ik denk dat het wel kan werken. De lekkerste varkenssate die ik ooit at, was van procureur of schouderkarbonade.
Kippendij is in verhouding ook vet, dus wie weet?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  † In Memoriam † maandag 21 oktober 2013 @ 19:45:57 #295
91830 MaximusTG
pi_132424031
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
pi_132424433
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:42 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
Gerookte zalm ipv ham. En ik heb t ook weleens gekregen met gorgonzola door de kaassaus. Nou vind ik gorgonzola heel smerig, maar als je daar wel van houdt, zal t wel lekker zijn.
pi_132424538
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:42 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
Gewoon een beetje gekarameliseerde witlof. :9
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:43:46 #299
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132430617
Wokken met wat ketjap en honing...
pi_132430962
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:42 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft er iemand een leuke variatie op witlof met ham en kaas uit de oven?
Andere kazen? Eventueel mengen met goudse, Gruyere, Emmenthaler bijvoorbeeld. Nog niet geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat allerlei geitenkazen ook lekker zijn, of Munster, Epoisses of Langres?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')