Is het dan niet heel waterig?quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bouillon weglaten, room weglaten.
Brocoli gaarkoken in +/- 1,5 centimeter water. Als het gaar is in de foodprocessor, en dan spekjes als croutons er door. Beetje zout, klaar.
Ik ga het vanavond proberen.quote:Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Het was erg lekker.quote:Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 00:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Top! Werkt met bloemkool net zo goed (die wordt zelfs een tikje romig van zichzelf)
Heb je hem nog door een zeef gehaald?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 07:33 schreef Kamper86 het volgende:
[..]
Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.
Nee, leek me ook niet echt nodig.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:13 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Heb je hem nog door een zeef gehaald?
Ik heb het wel gebruikt. Alleen heb ik gelezen dat je hem moet schillen. Ik heb hem vierkant gemaakt en daarna fijn gesneden. Er bleef niks van over.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
Jup. De hele brocolli. Ik snijd er niets van af (tenzij iets echt niet goed meer is). Het ding gaar koken in weinig water, pureren, klaar. Hele mooie, volle soep geeft dat.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
De stronk is het lekkerst, ook om te koken of te stomen. Even schillen en in reepjes snijden.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
In dunne plakjes schaven, beetje omschudden met wat rijstbloem en dan frituren. Na het frituren zout overheen strooien. Kliswortel-chips!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 18:18 schreef douche-eendje het volgende:
Piet, wat kan ik allemaal met een kliswortel doen? In het enige recept dat ik in mn boeken kan vinden word een hele lading sesamolie en sesamzaad gebruikt en dat is voor mij genoeg voor een fijne allergische reactie
Hoe lang moet het dan in de oven en hoe welke temp.?quote:Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.
Dank je, ik kan aan de slag.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 19:30 schreef MaximusTG het volgende:
Och, ik zou iets van 3 kwartier/een uurtje aanhouden op ongeveer 200 graden? Afhankelijk van je oven natuurlijk. Net ook afhankelijk van hoe dik je de pompoen snijdt en hoe groot die aardappeltjes zijn.
Iets warmer zou ook nog wel kunnen lijkt me?
Oeh, ik heb hier nog een pompoen liggen. Goed ideequote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Je kunt trouwens ook een pompoen in zijn geheel meer dan een dag in de oven laten staan. De verbrande schil eraf pellen en wat overblijft door een zeef drukken met wat zout en peper. Beste pompoenpuree ooit!
Als je voor een hele dag gaat is 110 graden meer dan genoeg. Het kan ook wel in een paar uur op 180 maar dat wordt minder zoet en vol.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:38 schreef habitue het volgende:
[..]
Oeh, ik heb hier nog een pompen liggen. GOed idee
Wat een goed plan! Beetje truttigheid op je bord, zo van die rozetjes, maar van pompoen met zoveel specerijen erop klinkt wel erg lekker!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:51 schreef Hagelkaas het volgende:
Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchettes maar dan eh, lekkerder.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |