abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_132154097
quote:
2s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Bouillon weglaten, room weglaten.

Brocoli gaarkoken in +/- 1,5 centimeter water. Als het gaar is in de foodprocessor, en dan spekjes als croutons er door. Beetje zout, klaar.
Is het dan niet heel waterig?
pi_132154789
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:48 schreef Kamper86 het volgende:

[..]

Is het dan niet heel waterig?
Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
pi_132155048
quote:
2s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Ik ga het vanavond proberen.
  maandag 14 oktober 2013 @ 14:33:05 #254
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_132155317
Zo is broccolisoep het lekkerst idd, zo puur mogelijk. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_132165546
Thanks allen voor de pompoen recepten, ik ga er zeker mee aan de slag!
pi_132170462
quote:
2s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nee, niet als je het bodempje water dat ik aangeef gebruikt.
Het was erg lekker.
pi_132177436
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2013 21:27 schreef Kamper86 het volgende:

[..]

Het was erg lekker.
Top! :) Werkt met bloemkool net zo goed (die wordt zelfs een tikje romig van zichzelf)
pi_132180170
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 00:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Top! :) Werkt met bloemkool net zo goed (die wordt zelfs een tikje romig van zichzelf)
Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.
pi_132180416
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 07:33 schreef Kamper86 het volgende:

[..]

Ik dacht dat het niet zou binden. Maar het was juist een hele mooie dikke soep met een fijne korrel.
Heb je hem nog door een zeef gehaald?
pi_132180565
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:13 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Heb je hem nog door een zeef gehaald?
Nee, leek me ook niet echt nodig.
Die korrels van de bloemen (volgens mij heet het zo) wil je er juist in hebben toch?
pi_132180845
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
pi_132181117
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
Ik heb het wel gebruikt. Alleen heb ik gelezen dat je hem moet schillen. Ik heb hem vierkant gemaakt en daarna fijn gesneden. Er bleef niks van over.
pi_132181161
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
Jup. De hele brocolli. Ik snijd er niets van af (tenzij iets echt niet goed meer is). Het ding gaar koken in weinig water, pureren, klaar. Hele mooie, volle soep geeft dat.
pi_132181747
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 08:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
kan je eigenlijk ook de stronk van de brocoli gebruiken voor de soep?
De stronk is het lekkerst, ook om te koken of te stomen. Even schillen en in reepjes snijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_132182325
Thnx, dan ga ik dat deze week eens proberen :)
pi_132268812
Piet, wat kan ik allemaal met een kliswortel doen? In het enige recept dat ik in mn boeken kan vinden word een hele lading sesamolie en sesamzaad gebruikt en dat is voor mij genoeg voor een fijne allergische reactie :+

[ Bericht 72% gewijzigd door douche-eendje op 17-10-2013 18:27:38 ]
pi_132269340
quote:
17s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 18:18 schreef douche-eendje het volgende:
Piet, wat kan ik allemaal met een kliswortel doen? In het enige recept dat ik in mn boeken kan vinden word een hele lading sesamolie en sesamzaad gebruikt en dat is voor mij genoeg voor een fijne allergische reactie :+
In dunne plakjes schaven, beetje omschudden met wat rijstbloem en dan frituren. Na het frituren zout overheen strooien. Kliswortel-chips!

Ziet er dan ongeveer zo uit:

(Foto gegoogled)

Verder zou ik het ook niet weten, dit is het enige dat ik er ooit mee heb gedaan :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 oktober 2013 @ 18:57:59 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132269913
Misschien dat dit je nog op ideeen brengt?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/burdock-root/

Maar echte aanbevelingen heb ik niet.
pi_132270836
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.
Hoe lang moet het dan in de oven en hoe welke temp.?
  † In Memoriam † donderdag 17 oktober 2013 @ 19:30:56 #270
91830 MaximusTG
pi_132270959
Och, ik zou iets van 3 kwartier/een uurtje aanhouden op ongeveer 200 graden? Afhankelijk van je oven natuurlijk. Net ook afhankelijk van hoe dik je de pompoen snijdt en hoe groot die aardappeltjes zijn.
Iets warmer zou ook nog wel kunnen lijkt me?
pi_132271163
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 19:30 schreef MaximusTG het volgende:
Och, ik zou iets van 3 kwartier/een uurtje aanhouden op ongeveer 200 graden? Afhankelijk van je oven natuurlijk. Net ook afhankelijk van hoe dik je de pompoen snijdt en hoe groot die aardappeltjes zijn.
Iets warmer zou ook nog wel kunnen lijkt me?
Dank je, ik kan aan de slag. ^O^
pi_132277165
Scheut water zou ik niet doen, zelfs teveel olie voorkomt soms al mooie knapperige aardappeltjes. Gewoon bakpapier eronder en een klein beetje olijfolie!

Je kunt trouwens ook een pompoen in zijn geheel meer dan een dag in de oven laten staan. De verbrande schil eraf pellen en wat overblijft door een zeef drukken met wat zout en peper. Beste pompoenpuree ooit!
pi_132277254
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Je kunt trouwens ook een pompoen in zijn geheel meer dan een dag in de oven laten staan. De verbrande schil eraf pellen en wat overblijft door een zeef drukken met wat zout en peper. Beste pompoenpuree ooit!
Oeh, ik heb hier nog een pompoen liggen. Goed idee

[ Bericht 0% gewijzigd door habitue op 17-10-2013 21:47:42 ]
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_132277813
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:38 schreef habitue het volgende:

[..]

Oeh, ik heb hier nog een pompen liggen. GOed idee
Als je voor een hele dag gaat is 110 graden meer dan genoeg. Het kan ook wel in een paar uur op 180 maar dat wordt minder zoet en vol.

Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchesse maar dan eh, lekkerder.
pi_132277969
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 21:51 schreef Hagelkaas het volgende:

Je kunt de puree dan trouwens ook uit een spuitzak tot toefjes opspuiten en van buiten kruiden met veel gedroogde chili, komijnzaad, koriandezaad en venkelzaad, zout en peper en onder de grill afbakken als een soort pommes duchettes maar dan eh, lekkerder.
Wat een goed plan! :) Beetje truttigheid op je bord, zo van die rozetjes, maar van pompoen met zoveel specerijen erop klinkt wel erg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')