Sorry, ik heb erover heen gekeken.quote:Op maandag 7 oktober 2013 16:26 schreef madeliefff het volgende:
Piet!
ik wil een citroentaart maken die een zandtaartbodem heeft. Nu staat er in het recept dat je de bodem eerst blind moet bakken en daarna de blinde vulling moet vervangen voor de echte vulling en de taart dan nog 30 min moet bakken. Er staat alleen niet bij hoelang je de bodem blind moet bakken. Heb je enig idee?
[..]
ben je DE piet? ik quote je gewoon
Het mag best zoet zijn hoor, ik hou alleen niet van weeïg zoet zeg maar. Lastig uit te leggen.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zit al de middag te denken karamel zal te zoet zijn denk ik
Heeft ie weer een tijdelijke ban dan?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 17:42 schreef MaximusTG het volgende:
Piet is even euh - met vakantie
Misschien was je olie niet heet genoeg? Of je schepjes mengsel te groot?
Dat kan toch zomaar nietquote:Op woensdag 9 oktober 2013 17:44 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Heeft ie weer een tijdelijke ban dan?
Men zou toch moeten weten dat ie hier nodig is voor z'n expertise..
Alles loopt in de soepquote:
Wat minder (of helemaal niet) voorgaren en dus wat langer bakken zou kunnen hepen, maar zou niet nodig moeten zijn.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 19:17 schreef PluisigNijntje het volgende:
Bij de tweede poging met meer bloem was de olie ook heter maar zoals gezegd nog steeds niet super.. Misschien ben ik te kieskeurig. Of moet ik ze wat minder voorgaren..?
Ja, in de soep worden natuurlijk alle koekjes zacht.quote:
Goede methode om de vliesjes af te doen.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 21:16 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb tamme kastanjes geraapt en gepoft. Morgen de dunne velletjes afpellen.
Dat zou ook kunnen, maar dan moet ik denk ik gelatine door de pudding doen, anders is het te dun?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik zou de bodem gewoon blind afbakken en dan lekker vullen, als je de banaan gebakken wilt kun je dat ook apart in een pannetje doen.
Ik zou eerst een bodem blind bakken. Dan bestrijk je het met losgeklopt eiwit en je bakt de bodem nog 2 minuten.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:25 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb wat bananen over, en hier wil ik een bananentaart mee maken:
Harde wenerdeeg, en daarin dan banketbakkersroom, en dat in de oven bakken, en dan plakjes banaan erop met wat taartgelei.
Gaat dat goed, banketbakkersroom meebakken in de deegvorm, en moet ik de bodem dan eerst blind bakken?
Als je het goed doet, is banketbakkersroom al stevig genoeg. Ik heb nooit gehoord dat je het moet meebakken of er gelatine door moet doen. Het is ervoor gemaakt om na het bakken op gebak te doen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:16 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Dat zou ook kunnen, maar dan moet ik denk ik gelatine door de pudding doen, anders is het te dun?
Bedankt! Ik heb net uren vliesjes zitten afpellen, maar morgen gaat het vast beter!quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:08 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Goede methode om de vliesjes af te doen.
Een handjevol kastanjes in kokend water doen, een minuutje (?) erin laten, uithalen en in een doek doen en rollen maar. De vliesjes komen er zo af in grote stukken.
En blijven herhalen tot alles op is uiteraard
Bedankt!quote:Op maandag 30 september 2013 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, natuurlijk
bresilienne, dat doe je nog steeds op gebak. Staat dat niet meer in het Baukje schap?
Anyway, jij wilt natuurlijk weten hoe je dat maakt?
Zal van de week even mijn banketbakkershandboek naslaan voor een goed recept, top of my head, 120 gram suiker, 100 gram gehakte hazelnoten en dan in een teflonpan carameliseren
Groene winkel of andere biologische winkel, die hebben het meestal wel.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 19:22 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraag van een vriendin (zelf geen idee wat het eigenlijk is): waar kun je moederazijn of moerazijn krijgen? Is dat te krijgen of moet je het zelf maken?
Edit: heb het ondertussen door: azijnmoer is gemakkelijk zelf te maken maar het duurt maanden. Iemand iets over?
Misschien een stomme vraag maar wat is het en wat doe je ermee???quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 22:20 schreef MaximusTG het volgende:
Hier kan je het ook bestellen: http://www.brouwmarkt.nl/azijn-maken-c-59_289.html
Bedankt trouwens, meteen een leuk idee om mn moeder voor dr verjaardag te geven! Zo'n mooie aardewerken pot met een azijnmoeder.
Hier ervaring met "pompoen pie", "pompoen risotto", "pompoen soep": prima makkelijk te maken en erg lekker.quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:54 schreef soapie het volgende:
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?
Heb je een receptje van de soep?quote:Op zondag 13 oktober 2013 17:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hier ervaring met "pompoen pie", "pompoen risotto", "pompoen soep": prima makkelijk te maken en erg lekker.
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:54 schreef soapie het volgende:
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?
Moet ik eerst even zoeken. Voor wanneer wil je het?quote:
Van de week is goed hoor, denk volgend weekend proberen, dus geen haast.quote:Op zondag 13 oktober 2013 19:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Moet ik eerst even zoeken. Voor wanneer wil je het?
Klinkt ook erg lekker!quote:Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.
Edit: o en zout natuurlijk
Ga eens op de site snuffelen.quote:Op zondag 13 oktober 2013 19:50 schreef Bleie het volgende:
Jamie Oliver heeft ook een heel fijn recept van geroosterde pompoen. Heeft ooit in de Allerhande gestaan, dus te vinden op de site van ah.
Oh, en ook handig om te weten: je kan de schil gewoon opeten (wel goed wassen), als je de pompoen lang genoeg roostert, of kookt om er soep van te maken. Scheelt nogal met schoonmaken.
Net gekeken en ik heb alleen maar de "pompoen pie" en een recept waar pompoen gebakken wordt in de oven en met tomaatsaus gevonden.quote:Op zondag 13 oktober 2013 19:20 schreef soapie het volgende:
[..]
Van de week is goed hoor, denk volgend weekend proberen, dus geen haast.
Bouillon weglaten, room weglaten.quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:33 schreef Kamper86 het volgende:
Als ik broccoli kook in groentenboullion, en het daarna in de foodprocessor gooi. Heb ik dan broccolisoep? Met bijvoorbeeld een beetje room erbij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |