abonnement Unibet Coolblue
pi_131984503
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:26 schreef madeliefff het volgende:
Piet!
ik wil een citroentaart maken die een zandtaartbodem heeft. Nu staat er in het recept dat je de bodem eerst blind moet bakken en daarna de blinde vulling moet vervangen voor de echte vulling en de taart dan nog 30 min moet bakken. Er staat alleen niet bij hoelang je de bodem blind moet bakken. Heb je enig idee?

[..]

ben je DE piet? ik quote je gewoon :7
Sorry, ik heb erover heen gekeken.
Blind bakken duurt ongeveer tot de randen iets goudbruin zijn .
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131985549
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zit al de middag te denken karamel zal te zoet zijn denk ik
Het mag best zoet zijn hoor, ik hou alleen niet van weeïg zoet zeg maar. Lastig uit te leggen.
pi_131985872
Vanille-zoet maar niet suikerzoet?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132010924
Hoi Piet, ik heb zojuist geprobeerd om beignets/koekjes te maken van zoete aardappel. Die had ik voorgekookt, geprakt en gemengd met bloem (en bosui en kruiden) en toen in olijfolie gebakken. Maar ze worden niet echt zoals ik ze wil, een beetje te slap. Meer bloem toevoegen hielp een beetje, maar t was nog steeds niet zo super en nog meer bloem lijkt me niet lekker meer..
Heb je tips? En nog andere dingen die ik met bataat kan doen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  † In Memoriam † woensdag 9 oktober 2013 @ 17:42:38 #205
91830 MaximusTG
pi_132011333
Piet is even euh - met vakantie (8>

Misschien was je olie niet heet genoeg? Of je schepjes mengsel te groot?
  woensdag 9 oktober 2013 @ 17:44:26 #206
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132011393
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 17:42 schreef MaximusTG het volgende:
Piet is even euh - met vakantie (8>

Misschien was je olie niet heet genoeg? Of je schepjes mengsel te groot?
Heeft ie weer een tijdelijke ban dan?
Men zou toch moeten weten dat ie hier nodig is voor z'n expertise..
pi_132014445
Bij de tweede poging met meer bloem was de olie ook heter maar zoals gezegd nog steeds niet super.. Misschien ben ik te kieskeurig. Of moet ik ze wat minder voorgaren..?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132014479
De grootte was ongeveer zoals rösti rondjes dus daar ligt het denk ik niet aan
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132015711
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 17:44 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Heeft ie weer een tijdelijke ban dan?
Men zou toch moeten weten dat ie hier nodig is voor z'n expertise..
Dat kan toch zomaar niet :(
Spoilers!
pi_132015908
quote:
1s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 19:49 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat kan toch zomaar niet :(
Alles loopt in de soep :D
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  woensdag 9 oktober 2013 @ 20:08:38 #211
345170 Roger_Epiales
Beheerder vd ijs_beer fanclub
pi_132016451
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 19:17 schreef PluisigNijntje het volgende:
Bij de tweede poging met meer bloem was de olie ook heter maar zoals gezegd nog steeds niet super.. Misschien ben ik te kieskeurig. Of moet ik ze wat minder voorgaren..?
Wat minder (of helemaal niet) voorgaren en dus wat langer bakken zou kunnen hepen, maar zou niet nodig moeten zijn.

Klinkt mij meer alsof het mengsel misschien te vochtig was. Dat het daarom ook wat beter was met wat meer bloem.

Misschien wat te veel olie die niet heet genoeg was, dat de olie er in trekt.

quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 19:55 schreef Soury het volgende:

[..]

Alles loopt in de soep :D
Ja, in de soep worden natuurlijk alle koekjes zacht. :{w
Reality is for people who can't imagine anything better.
--------------------------------------------------------------------
Feel free to insult me.
pi_132049633
Ik heb tamme kastanjes geraapt en gepoft. Morgen de dunne velletjes afpellen. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 11 oktober 2013 @ 13:08:51 #213
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_132065753
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 21:16 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb tamme kastanjes geraapt en gepoft. Morgen de dunne velletjes afpellen. ;)
Goede methode om de vliesjes af te doen.
Een handjevol kastanjes in kokend water doen, een minuutje (?) erin laten, uithalen en in een doek doen en rollen maar. De vliesjes komen er zo af in grote stukken.

En blijven herhalen tot alles op is uiteraard ;)
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_132065966
Kun je die dikke kastanjes eigenlijk ook gewoon bereiden? Heb hier zat bomen in de buurt maar geen enkele ervaring ermee..
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 13:22:51 #215
91830 MaximusTG
pi_132066149
Paardenkastanje bedoel je? Nee, die kan je niet eten. Weet niet zo of ze ook echt giftig zijn, maar erg lekker ga je je er niet door voelen iig. Google maar eens op tamme kastanje / wilde kastanje(Paardenkastanje)
pi_132066226
Ik heb wat bananen over, en hier wil ik een bananentaart mee maken:
Harde wenerdeeg, en daarin dan banketbakkersroom, en dat in de oven bakken, en dan plakjes banaan erop met wat taartgelei.

Gaat dat goed, banketbakkersroom meebakken in de deegvorm, en moet ik de bodem dan eerst blind bakken?
pi_132068451
Ik zou de bodem gewoon blind afbakken en dan lekker vullen, als je de banaan gebakken wilt kun je dat ook apart in een pannetje doen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132069901
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 14:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik zou de bodem gewoon blind afbakken en dan lekker vullen, als je de banaan gebakken wilt kun je dat ook apart in een pannetje doen.
Dat zou ook kunnen, maar dan moet ik denk ik gelatine door de pudding doen, anders is het te dun?
pi_132104201
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 13:25 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik heb wat bananen over, en hier wil ik een bananentaart mee maken:
Harde wenerdeeg, en daarin dan banketbakkersroom, en dat in de oven bakken, en dan plakjes banaan erop met wat taartgelei.

Gaat dat goed, banketbakkersroom meebakken in de deegvorm, en moet ik de bodem dan eerst blind bakken?
Ik zou eerst een bodem blind bakken. Dan bestrijk je het met losgeklopt eiwit en je bakt de bodem nog 2 minuten.
Dan doe je de banketbakkersroom en banaan erop.
Dat eiwit zorgt ervoor dat je bodem langer knapperig blijft.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132104257
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:16 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Dat zou ook kunnen, maar dan moet ik denk ik gelatine door de pudding doen, anders is het te dun?
Als je het goed doet, is banketbakkersroom al stevig genoeg. Ik heb nooit gehoord dat je het moet meebakken of er gelatine door moet doen. Het is ervoor gemaakt om na het bakken op gebak te doen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132104362
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 13:08 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Goede methode om de vliesjes af te doen.
Een handjevol kastanjes in kokend water doen, een minuutje (?) erin laten, uithalen en in een doek doen en rollen maar. De vliesjes komen er zo af in grote stukken.

En blijven herhalen tot alles op is uiteraard ;)
Bedankt! Ik heb net uren vliesjes zitten afpellen, maar morgen gaat het vast beter!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132105432
Vraag van een vriendin (zelf geen idee wat het eigenlijk is): waar kun je moederazijn of moerazijn krijgen? Is dat te krijgen of moet je het zelf maken?

Edit: heb het ondertussen door: azijnmoer is gemakkelijk zelf te maken maar het duurt maanden. Iemand iets over? O-)

[ Bericht 42% gewijzigd door bloempje-moi op 12-10-2013 19:32:01 ]
  † In Memoriam † zaterdag 12 oktober 2013 @ 19:56:15 #223
91830 MaximusTG
pi_132106251
Kun je toch wel online kopen lijkt me?
pi_132106351
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, natuurlijk
bresilienne, dat doe je nog steeds op gebak. Staat dat niet meer in het Baukje schap?
Anyway, jij wilt natuurlijk weten hoe je dat maakt?
Zal van de week even mijn banketbakkershandboek naslaan voor een goed recept, top of my head, 120 gram suiker, 100 gram gehakte hazelnoten en dan in een teflonpan carameliseren
Bedankt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132106414
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 20:00 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Bedankt!
Nee, ik kan dat niet meer kopen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:22:15 #226
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132106879
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 19:22 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraag van een vriendin (zelf geen idee wat het eigenlijk is): waar kun je moederazijn of moerazijn krijgen? Is dat te krijgen of moet je het zelf maken?

Edit: heb het ondertussen door: azijnmoer is gemakkelijk zelf te maken maar het duurt maanden. Iemand iets over? O-)
Groene winkel of andere biologische winkel, die hebben het meestal wel.
En anders zelf maken door biologische azijn in een open flesje te bewaren, komt het er vanzelf in.
En ook kan je zonder azijnmoeder werken, wat azijn bij alcohol doen en wachten..
  † In Memoriam † zaterdag 12 oktober 2013 @ 22:20:37 #227
91830 MaximusTG
pi_132109812
Hier kan je het ook bestellen: http://www.brouwmarkt.nl/azijn-maken-c-59_289.html
Bedankt trouwens, meteen een leuk idee om mn moeder voor dr verjaardag te geven! Zo'n mooie aardewerken pot met een azijnmoeder.
pi_132119736
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 22:20 schreef MaximusTG het volgende:
Hier kan je het ook bestellen: http://www.brouwmarkt.nl/azijn-maken-c-59_289.html
Bedankt trouwens, meteen een leuk idee om mn moeder voor dr verjaardag te geven! Zo'n mooie aardewerken pot met een azijnmoeder.
Misschien een stomme vraag maar wat is het en wat doe je ermee???
  † In Memoriam † zondag 13 oktober 2013 @ 12:28:18 #229
91830 MaximusTG
pi_132119847
In feite is het een aardewerken pot met een kraantje onderin, waar je restjes oude wijn in doet, samen met een bacteriecultuur (de "azijnmoeder"). Die bacterien maken van de wijn azijn. Na een tijd kan je dan de azijn aftappen onderin. Je kunt dan bv kiezen om in een keer alles in flesjes te doen. Of slechts een deel aftappen en aanvullen met wijn. Dan kun je een soort continu proces krijgen waarbij je afwisselt tussen aftappen en aanvullen met bodempjes wijn.
pi_132120271
Dus die moederazijn is een soort basis om azijn te maken?

[ Bericht 2% gewijzigd door soapie op 13-10-2013 16:23:04 ]
pi_132120588
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?

[ Bericht 0% gewijzigd door soapie op 13-10-2013 16:23:19 ]
  † In Memoriam † zondag 13 oktober 2013 @ 13:32:24 #232
91830 MaximusTG
pi_132121679
Een vraagteken is wel genoeg hoor, aan het eind van een zin.
De azijnmoeder is dus een klompje bacterien die de alcohol in de wijn omzetten in azijnzuur. Wat betreft de pompoenen/kalebassen; ga er vanuit dat ze niet eetbaar zijn, maar je kunt het natuurlijk het beste vragen aan de verkoper..
pi_132122880
Thanks en sorry voor de vraagtekens, macht der gewoonte. Zijn weg!

[ Bericht 8% gewijzigd door soapie op 13-10-2013 16:23:37 ]
pi_132126590
als je friet maakt, was je dan de aardappeltjes?

ik doe dat wel altijd, maar gister heeft een vriend ze gebakken en die waren erg lekker (krokant)
verder vrijwel hetzelfde "recept" / aardappel etc.
misschien dat het helpt om ze langer te drogen, maar als ze ook lekker zijn zonder te wassen is dat een onnodige stap toch?

[ Bericht 23% gewijzigd door fespo op 13-10-2013 16:33:54 ]
  † In Memoriam † zondag 13 oktober 2013 @ 16:44:21 #235
91830 MaximusTG
pi_132127597
Volgens mij moet je ze na het snijden afspoelen om het zetmeel eraf te halen. Door die stap worden ze schijnbaar krokanter en krijgen een mooiere kleur.
pi_132127804
ja dat dacht ik dus ook, maar de frietjes waren heerlijk krokant en mooi van kleur (lekker robust, niet goud geel)
  † In Memoriam † zondag 13 oktober 2013 @ 16:52:12 #237
91830 MaximusTG
pi_132127839
Nou ja, als het bij jou geen verschil uitmaakt, laat het dan lekker weg zou ik zeggen! Ligt volgens mij ook aan de aardappel die je gebruikt.
pi_132129532
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:54 schreef soapie het volgende:
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?
Hier ervaring met "pompoen pie", "pompoen risotto", "pompoen soep": prima makkelijk te maken en erg lekker.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132129897
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 17:51 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Hier ervaring met "pompoen pie", "pompoen risotto", "pompoen soep": prima makkelijk te maken en erg lekker.
Heb je een receptje van de soep?
  zondag 13 oktober 2013 @ 18:05:28 #240
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_132129902
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:54 schreef soapie het volgende:
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt. :Y)

Edit: o en zout natuurlijk
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_132132003
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef soapie het volgende:

[..]

Heb je een receptje van de soep?
Moet ik eerst even zoeken. Voor wanneer wil je het?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132132061
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 19:18 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Moet ik eerst even zoeken. Voor wanneer wil je het?
Van de week is goed hoor, denk volgend weekend proberen, dus geen haast.
pi_132132073
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:

[..]

wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt. :Y)

Edit: o en zout natuurlijk
Klinkt ook erg lekker!
pi_132133023
Jamie Oliver heeft ook een heel fijn recept van geroosterde pompoen. Heeft ooit in de Allerhande gestaan, dus te vinden op de site van ah.

Oh, en ook handig om te weten: je kan de schil gewoon opeten (wel goed wassen), als je de pompoen lang genoeg roostert, of kookt om er soep van te maken. Scheelt nogal met schoonmaken.
pi_132133625
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 19:50 schreef Bleie het volgende:
Jamie Oliver heeft ook een heel fijn recept van geroosterde pompoen. Heeft ooit in de Allerhande gestaan, dus te vinden op de site van ah.

Oh, en ook handig om te weten: je kan de schil gewoon opeten (wel goed wassen), als je de pompoen lang genoeg roostert, of kookt om er soep van te maken. Scheelt nogal met schoonmaken.
^O^ Ga eens op de site snuffelen.
  zondag 13 oktober 2013 @ 20:06:20 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132133638
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef soapie het volgende:

[..]

Heb je een receptje van de soep?
Soep : http://www.aziatische-ingredienten.nl/pompoensoep-recept/
pi_132139112
Van flespompoen kun je goed soep maken, vooral omdat je dan idd de schil niet weg hoeft te halen.
Laatst nog gemaakt als volgt:
Pompoen wassen, in stukken snijden (die pittenprut natuurlijk verwijderen, je kunt die ook roosteren en opeten). Op een bakplaat met olijfolie, zout en tijm een tijdje in oven totdat het lekker begint te ruiken en wat bruiner wordt.
Dan in een soeppan ui of prei en knoflook bakken, pompoen erop en wat water (kijken welke hoeveelheid je zelf fijn vindt, 750ml op 1 kg pompoen werkt voor mij wel) erop en evt een groentebouillonblokje.
Om er een maaltijdsoep van te maken had ik nog een aardappel en twee winterpenen toegevoegd. Alles gaarkoken en pureren, dan afproeven: peper, zout, tijm, misschien wel kerriepoeder toevoegen. Is maar net welke kant je ermee op wilt.
Lekker met blokjes gebakken chorizo erdoor en nog wat fijngesneden rauwe prei of lente ui (anders vind ik het te zoet en monotoon).

Dat is echt een maaltijdsoep, als je het lichter wilt laat je aardappel en wortel weg en houd je de soep wat dunner.

Oh en wat het voor mij echt afmaakte: Donkerbruin brood met een beetje honing en brie uit de oven erbij. :9 :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132153374
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 19:20 schreef soapie het volgende:

[..]

Van de week is goed hoor, denk volgend weekend proberen, dus geen haast.
Net gekeken en ik heb alleen maar de "pompoen pie" en een recept waar pompoen gebakken wordt in de oven en met tomaatsaus gevonden.

Wat betreft de soep weet ik uit mijn hoofd, dat je eerst ui klein sneed en frituurde. Pompoen en aardappel koken samen met de ui en wat saffraan. Als alles lekker zacht is pureren. Zout en peper toevoegen. Ik weet alleen de precieze hoeveelheden niet meer. Deze soep is met van die peervormige pompoenen (kan even niet meer de goede naam bedenken) en de soep is best dik.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132153723
Als ik broccoli kook in groentenboullion, en het daarna in de foodprocessor gooi. Heb ik dan broccolisoep? Met bijvoorbeeld een beetje room erbij.
pi_132153739
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:33 schreef Kamper86 het volgende:
Als ik broccoli kook in groentenboullion, en het daarna in de foodprocessor gooi. Heb ik dan broccolisoep? Met bijvoorbeeld een beetje room erbij.
Bouillon weglaten, room weglaten.

Brocoli gaarkoken in +/- 1,5 centimeter water. Als het gaar is in de foodprocessor, en dan spekjes als croutons er door. Beetje zout, klaar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')