Oh sorry! Nee, dat kan ik niet.quote:Op donderdag 26 september 2013 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Krakje, kan je de op erin zetten?
AAAhhh! Bedankt, jij weet ook altijd wat ik nodig heb he!quote:Op donderdag 26 september 2013 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet likt krakjes oor
Echt niet?quote:Op donderdag 26 september 2013 20:32 schreef MaximusTG het volgende:
Klik nog een keer in oude topic op open nieuw deel. Kopieer alles in het vak. Open niet nog een nieuw deel.
Ga naar dit topic. Edit je OP en selecteer alles. Plak de tekst uit vorige topic erin.
Nu klopt het nl. nog steeds niet.
De pectine zit toch vooral in de klokhuizen? (herinnert zich vaag iets van steencellen en biologieles)quote:Op donderdag 26 september 2013 19:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
Ja, in schillen en klokhuizen denk ik. Ik snijd appels in stukjes en kook alles mee, ik wrijf het toch door een zeef.quote:Op donderdag 26 september 2013 20:48 schreef Gwywen het volgende:
[..]
De pectine zit toch vooral in de klokhuizen? (herinnert zich vaag iets van steencellen en biologieles)
Bramen vind ik hier nog genoeg, laatst kwam m'n dochter met zo'n grote zak thuis dat ik een bramentaart heb kunnen maken.
Nee, er mist toch nog steeds een stuk tekst vooraan, en de banner...quote:
Volgens mij heb ik het al gedaan zoals je zei.quote:Op donderdag 26 september 2013 21:04 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nee, er mist toch nog steeds een stuk tekst vooraan, en de banner...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | [img]http://i.fokzine.net/p/0s.gif[/img] [b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/2009107/1/50#130127190]vrijdag 16 augustus 2013 12:43[/url] schreef [url=http://forum.fok.nl/user/profile/45206]Pietverdriet[/url] het volgende:[/b] [ [url=http://i.imgur.com/dp8SL.jpg]afbeelding[/url] ]Hier verder dus, deel 37 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! http://forum.fok.nl/topicchain/1253 Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen Innovatief en vernieuwend sinds 2004 De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt. Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken. |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | [img=640,180]http://i.imgur.com/dp8SL.jpg[/img]Hier verder dus, deel 37 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! http://forum.fok.nl/topicchain/1253 Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen Innovatief en vernieuwend sinds 2004 De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt. Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken. |
quote:Op vrijdag 27 september 2013 01:21 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, ook niet, dat is een quote..
Dit dus:
[ code verwijderd ]
Yepquote:Op vrijdag 27 september 2013 17:37 schreef NutKees het volgende:
Dankjewel Piet! De eters morgen zijn vrij kieskeurig dus ik ben erg content met je advies. Morgen naar de Hema, wit koud zetten rood laten ademen als ik het goed begrijp?
Ohh wat erg. Paard en bekquote:Op vrijdag 27 september 2013 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kreeg vorige week een fles rode Argentijnse Malbec van een Argentijnse vriend. Tijdens het drinken zagen we Hema B.V. op het label staan
Dat bedoel ik nietquote:
In de zon leggen en rijpen, dan zo eten of soep van maken?quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Net een kleine 4 kg groene en gele tomaten op de markt gekocht voor 1 euro. Daar moet ik nou dus iets meeIk zou deze eventueel wel kunnen maken, maar mijn voorraadkast staat al bomvol met genoeg chutney en relishes voor de komende jaren.
Heb jij enig idee wat ik nog meer met die tomaten zou kunnen doen?
[ afbeelding ]
Hmmm, dat is natuurlijk wel een erg voor de hand liggende optie... Maar why notquote:Op zaterdag 28 september 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de zon leggen en rijpen, dan zo eten of soep van maken?
Rijpe banaan of appel erbij leggen helpt ook met het rijpen.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de zon leggen en rijpen, dan zo eten of soep van maken?
Etheenrijping is smakeloosquote:Op zaterdag 28 september 2013 21:31 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Rijpe banaan of appel erbij leggen helpt ook met het rijpen.
Fried green tomatoes!quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Net een kleine 4 kg groene en gele tomaten op de markt gekocht voor 1 euro. Daar moet ik nou dus iets mee![]()
Ik koop al vele jaren meestal daar. Vooral in de categorie 5-10 euro vind ik ze erg lekkere wijnen hebben.quote:Op vrijdag 27 september 2013 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Hema heeft al decennia zeer, zeer goede wijninkopers
Klein beetje suiker toevoegen, versterkt de smaak van de tomaten..quote:Op zondag 29 september 2013 14:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik ben bolognesesaus voor de lasagne van vanavond aan het maken. Ik ben alleen de gezeefde tomaten vergeten, heb het maar vervangen door met water verdunde tomatenpuree. Komt dit nog goed? Verder heb ik er rundergehakt, gepelde stukjes tomaten, kruiden, laurierblad, verse basilicum en een fijngesneden ansjovisje in gedaan. En wat groente.
Hoe smaakt het?quote:Op zondag 29 september 2013 14:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik ben bolognesesaus voor de lasagne van vanavond aan het maken. Ik ben alleen de gezeefde tomaten vergeten, heb het maar vervangen door met water verdunde tomatenpuree. Komt dit nog goed? Verder heb ik er rundergehakt, gepelde stukjes tomaten, kruiden, laurierblad, verse basilicum en een fijngesneden ansjovisje in gedaan. En wat groente.
Er staat op het pakje dat het niet hoeft, maar ik leg de bladen toch meestal heel eventjes in heet water - dat vind ik uiteindelijk voor een lekkerder resultaat geven, zeker als de saus wat droger is.quote:Op zondag 29 september 2013 15:14 schreef emmyemmy het volgende:
Eerste keer dat ik lasagne maak, dus een beetje zenuwachtig aangezien ik er een hekel aan heb om mijn vriend teleur te stellen (hij heeft nog nooit lasagne gegeten)
Ach, het smaakt goed, beetje flauw nog maar ik laat het lekker lang trekken en wat kruiden, zout en suiker helpen al heel wat! Ik gebruik gewoon lasagnebladen uit een pakje, moet je die eigenlijk voorkoken?
Altijd met saus beginnen. De rest moet je lekker zelf weten. Al eindig ik altijd met bechamelsaus en dan kaas.quote:Op zondag 29 september 2013 15:55 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb dus uit onwetendheid die ribbelige ondingen gekochtwat is de volgorgde? lasagnebladen, bechamel, saus, kaas? Begin je helemaal onderaan met de pasta of de saus?
Dit dus, en het lekkerste vind ik een mooie bechamelquote:Op zondag 29 september 2013 16:01 schreef Dinus het volgende:
"Begin en eindig altijd met een laagje saus"
Ja, natuurlijkquote:Op maandag 30 september 2013 21:08 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik wilde krokant kopen, dat spul met hazelnoot en caramel wat je vroegah op de rand van een taart deed. Ik kan het nergens meer vinden. Kan ik dat zelf maken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |