abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131595804


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 36 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

[ Bericht 76% gewijzigd door Mirjam op 27-09-2013 09:20:47 ]
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 26 september 2013 @ 20:05:19 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131595895
Krakje, kan je de op erin zetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131596421
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Krakje, kan je de op erin zetten?
Oh sorry! Nee, dat kan ik niet. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131596440
*Mompelt iets over enthousiasme......*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131596888
Aha! :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  † In Memoriam † donderdag 26 september 2013 @ 20:32:06 #6
91830 MaximusTG
pi_131596953
Klik nog een keer in oude topic op open nieuw deel. Kopieer alles in het vak. Open niet nog een nieuw deel.
Ga naar dit topic. Edit je OP en selecteer alles. Plak de tekst uit vorige topic erin.
Nu klopt het nl. nog steeds niet.
  donderdag 26 september 2013 @ 20:32:24 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131596968
* Pietverdriet likt krakjes oor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131597079
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet likt krakjes oor
AAAhhh! Bedankt, jij weet ook altijd wat ik nodig heb he! _O-
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131597119
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:32 schreef MaximusTG het volgende:
Klik nog een keer in oude topic op open nieuw deel. Kopieer alles in het vak. Open niet nog een nieuw deel.
Ga naar dit topic. Edit je OP en selecteer alles. Plak de tekst uit vorige topic erin.
Nu klopt het nl. nog steeds niet.
Echt niet? }:|
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131597657
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 19:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
De pectine zit toch vooral in de klokhuizen? (herinnert zich vaag iets van steencellen en biologieles)
Bramen vind ik hier nog genoeg, laatst kwam m'n dochter met zo'n grote zak thuis dat ik een bramentaart heb kunnen maken. :)
pi_131597771
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:48 schreef Gwywen het volgende:

[..]

De pectine zit toch vooral in de klokhuizen? (herinnert zich vaag iets van steencellen en biologieles)
Bramen vind ik hier nog genoeg, laatst kwam m'n dochter met zo'n grote zak thuis dat ik een bramentaart heb kunnen maken. :)
Ja, in schillen en klokhuizen denk ik. Ik snijd appels in stukjes en kook alles mee, ik wrijf het toch door een zeef.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131598261
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  † In Memoriam † donderdag 26 september 2013 @ 21:04:43 #13
91830 MaximusTG
pi_131598309
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:35 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Echt niet? }:|
Nee, er mist toch nog steeds een stuk tekst vooraan, en de banner...
pi_131600530
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 21:04 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Nee, er mist toch nog steeds een stuk tekst vooraan, en de banner...
Volgens mij heb ik het al gedaan zoals je zei.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131607923
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[img]http://i.fokzine.net/p/0s.gif[/img] [b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/2009107/1/50#130127190]vrijdag 16 augustus 2013 12:43[/url] schreef [url=http://forum.fok.nl/user/profile/45206]Pietverdriet[/url] het volgende:[/b]
[ [url=http://i.imgur.com/dp8SL.jpg]afbeelding[/url] ]Hier verder dus, deel 37 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. 

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! http://forum.fok.nl/topicchain/1253

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt. 
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

Dit kopieren en plakken in je openingspost.
  † In Memoriam † vrijdag 27 september 2013 @ 01:21:59 #16
91830 MaximusTG
pi_131608561
Nee, ook niet, dat is een quote..
Dit dus:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[img=640,180]http://i.imgur.com/dp8SL.jpg[/img]Hier verder dus, deel 37 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. 

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! http://forum.fok.nl/topicchain/1253

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt. 
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
pi_131609034
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 01:21 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, ook niet, dat is een quote..
Dit dus:
[ code verwijderd ]

_O-
pi_131618392
Ik krijg morgen gasten te eten die graag wijn drinken en zit met een probleem: ik heb totaal geen verstand van wijn. Ik weet wel dat ik een wit wijntje bij het voorgerecht wil schenken, oa garnalen, en rood voor bij het hoofdgerecht: lasagne. Maar welk merk/land/soort? Geen flauw idee, alle tips zijn welkom. Als het kan niet te gek duur (10 euro per fles?), en enigszins redelijk verkrijgbaar.
pi_131622602
Pinot Grigio voor wit en een Chianti voor rood?
  vrijdag 27 september 2013 @ 17:32:15 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131622851
Een sauvignon blanc ( dat is een druivensoort) waarmee men een frisse witte wijn maakt, bv in Nieuwzeeland en afhankelijk van de streek aan vlierbloesem of kruisbessen doet denken.
Als je een tientje aan een fles uitgeeft bij de hema (goede wijnen bij de hema) of AH zit je meestal wel goed.
Rood, bij een Lasagna, neem een Chianti Classico of een Rioja, in de prijsklasse van een euro of 10 heb je ook bij hema en AH een redelijk goede keuze.
Ik koop mijn wijn trouwens altijd online de laatste tijd, of bij de Aldi, maar niet de wijn die ze standaard hebben maar de kerst/paas specials.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131622952
Dankjewel Piet! De eters morgen zijn vrij kieskeurig dus ik ben erg content met je advies. Morgen naar de Hema, wit koud zetten rood laten ademen als ik het goed begrijp?
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:55:16 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131624715
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 17:37 schreef NutKees het volgende:
Dankjewel Piet! De eters morgen zijn vrij kieskeurig dus ik ben erg content met je advies. Morgen naar de Hema, wit koud zetten rood laten ademen als ik het goed begrijp?
Yep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131625770
Ik ben toch maar even naar de Appie geweest, heb morgen vrij weinig tijd om de stad in te gaan. Het zijn Chianti Classico Checci en Brancott Estate Sauvignon Blanc geworden. Mijn locale AH heeft blijkbaar niet zoveel wijn, dus hier zullen we het mee moeten doen.
  vrijdag 27 september 2013 @ 20:24:22 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131627072
Ah, Brancott Estate, ben ik geweest, toen we van Picton naar Kaikoura reden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131628294
Ik kreeg vorige week een fles rode Argentijnse Malbec van een Argentijnse vriend. Tijdens het drinken zagen we Hema B.V. op het label staan :D
Spoilers!
pi_131628585
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2013 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kreeg vorige week een fles rode Argentijnse Malbec van een Argentijnse vriend. Tijdens het drinken zagen we Hema B.V. op het label staan :D
Ohh wat erg. Paard en bek
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 27 september 2013 @ 21:04:35 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131628626
Hema heeft al decennia zeer, zeer goede wijninkopers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131631568
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 21:03 schreef Soury het volgende:

[..]

Ohh wat erg. Paard en bek
Dat bedoel ik niet ;) De malbec was erg goed. Hij smaakte naar meer dus ook wel makkelijk dat ik er alleen even voor naar de Hema hoef. Wel toevallig alleen.
Spoilers!
pi_131648375
Net een kleine 4 kg groene en gele tomaten op de markt gekocht voor 1 euro. Daar moet ik nou dus iets mee ;) Ik zou deze eventueel wel kunnen maken, maar mijn voorraadkast staat al bomvol met genoeg chutney en relishes voor de komende jaren.
Heb jij enig idee wat ik nog meer met die tomaten zou kunnen doen?

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 28 september 2013 @ 17:22:04 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131648414
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Net een kleine 4 kg groene en gele tomaten op de markt gekocht voor 1 euro. Daar moet ik nou dus iets mee ;) Ik zou deze eventueel wel kunnen maken, maar mijn voorraadkast staat al bomvol met genoeg chutney en relishes voor de komende jaren.
Heb jij enig idee wat ik nog meer met die tomaten zou kunnen doen?

[ afbeelding ]
In de zon leggen en rijpen, dan zo eten of soep van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131648524
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de zon leggen en rijpen, dan zo eten of soep van maken?
Hmmm, dat is natuurlijk wel een erg voor de hand liggende optie... Maar why not ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 28 september 2013 @ 21:31:56 #32
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131656400
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de zon leggen en rijpen, dan zo eten of soep van maken?
Rijpe banaan of appel erbij leggen helpt ook met het rijpen.
  zaterdag 28 september 2013 @ 23:24:41 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131660868
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 21:31 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Rijpe banaan of appel erbij leggen helpt ook met het rijpen.
Etheenrijping is smakeloos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131662417
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Net een kleine 4 kg groene en gele tomaten op de markt gekocht voor 1 euro. Daar moet ik nou dus iets mee ;)
Fried green tomatoes!

En dan niet de film, maar een recept zoals dit; http://www.simplyrecipes.com/recipes/fried_green_tomatoes/

Wij paneren ze meestal gewoon meteen met corn meal, peper en zout. :9.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_131672631
Ik ben bolognesesaus voor de lasagne van vanavond aan het maken. Ik ben alleen de gezeefde tomaten vergeten, heb het maar vervangen door met water verdunde tomatenpuree. Komt dit nog goed? Verder heb ik er rundergehakt, gepelde stukjes tomaten, kruiden, laurierblad, verse basilicum en een fijngesneden ansjovisje in gedaan. En wat groente.
pi_131673021
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Hema heeft al decennia zeer, zeer goede wijninkopers
Ik koop al vele jaren meestal daar. Vooral in de categorie 5-10 euro vind ik ze erg lekkere wijnen hebben.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 29 september 2013 @ 14:48:58 #37
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131673357
quote:
9s.gif Op zondag 29 september 2013 14:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik ben bolognesesaus voor de lasagne van vanavond aan het maken. Ik ben alleen de gezeefde tomaten vergeten, heb het maar vervangen door met water verdunde tomatenpuree. Komt dit nog goed? Verder heb ik er rundergehakt, gepelde stukjes tomaten, kruiden, laurierblad, verse basilicum en een fijngesneden ansjovisje in gedaan. En wat groente.
Klein beetje suiker toevoegen, versterkt de smaak van de tomaten..
verder komt het helemaal goed, ik maak mijn pasta altijd met een blik gepelde tomaten en een klein blikje tomatenpuree, beetje water erbij en lekker laten pruttelen.

ansjovis weet ik niet of dat zin heeft om het er later bij te gooien, ik bak ze altijd eerst kort voor ik de ui en knoflook in de pan gooi (daarna gehakt rullen, tomaten en kruiden erbij en als finishing touch wat verse peterselie er op het laatst bijgooien)
Doorat je de ansjovis eventjes bakt krijg je ansjovisolie en dat proef je meer denk ik.
  zondag 29 september 2013 @ 15:03:23 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131673851
quote:
9s.gif Op zondag 29 september 2013 14:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik ben bolognesesaus voor de lasagne van vanavond aan het maken. Ik ben alleen de gezeefde tomaten vergeten, heb het maar vervangen door met water verdunde tomatenpuree. Komt dit nog goed? Verder heb ik er rundergehakt, gepelde stukjes tomaten, kruiden, laurierblad, verse basilicum en een fijngesneden ansjovisje in gedaan. En wat groente.
Hoe smaakt het?
Ik bedoel, er zijn vele romeinse wegen, waarom zou het niet goedkomen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131674220
Eerste keer dat ik lasagne maak, dus een beetje zenuwachtig aangezien ik er een hekel aan heb om mijn vriend teleur te stellen (hij heeft nog nooit lasagne gegeten)

Ach, het smaakt goed, beetje flauw nog maar ik laat het lekker lang trekken en wat kruiden, zout en suiker helpen al heel wat! Ik gebruik gewoon lasagnebladen uit een pakje, moet je die eigenlijk voorkoken?
  † In Memoriam † zondag 29 september 2013 @ 15:15:35 #40
91830 MaximusTG
pi_131674260
Vind ik persoonlijk altijd wel lekkerder ja, voorgekookte lasagnebladeren. Wel die platte dan, niet die ribbelige ondingen.
pi_131674284
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:14 schreef emmyemmy het volgende:
Eerste keer dat ik lasagne maak, dus een beetje zenuwachtig aangezien ik er een hekel aan heb om mijn vriend teleur te stellen (hij heeft nog nooit lasagne gegeten)

Ach, het smaakt goed, beetje flauw nog maar ik laat het lekker lang trekken en wat kruiden, zout en suiker helpen al heel wat! Ik gebruik gewoon lasagnebladen uit een pakje, moet je die eigenlijk voorkoken?
Er staat op het pakje dat het niet hoeft, maar ik leg de bladen toch meestal heel eventjes in heet water - dat vind ik uiteindelijk voor een lekkerder resultaat geven, zeker als de saus wat droger is. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_131675651
Ik heb dus uit onwetendheid die ribbelige ondingen gekocht :P wat is de volgorgde? lasagnebladen, bechamel, saus, kaas? Begin je helemaal onderaan met de pasta of de saus?
pi_131675852
"Begin en eindig altijd met een laagje saus" :9
Zolang er was is, is er leven.
pi_131675854
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 15:55 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb dus uit onwetendheid die ribbelige ondingen gekocht :P wat is de volgorgde? lasagnebladen, bechamel, saus, kaas? Begin je helemaal onderaan met de pasta of de saus?
Altijd met saus beginnen. De rest moet je lekker zelf weten. Al eindig ik altijd met bechamelsaus en dan kaas.
pi_131675962
Oke, thanks, moet goed komen!
Nee wacht, nog een vraagje. Hoe lang moet het in de oven en op hoeveel graden? Aluminiumfolie er op? Alle recepten zeggen iets anders.
pi_131677239
Mijn lasagne gaat 45 minuten de oven in, ik geloof op 180 graden. Als je vindt dat de kaas bovenop te donker wordt kan je er folie opleggen, dat moet je gewoon even in de gaten houden.
En zorg dat je bovenste laag lasagneblad goed afgedekt is met saus, ander krijg je droge stukken en dat is echt niet lekker.

Hier staat er ook lasagne op het menu vandaag. Ik heb vorige week 10 liter saus gemaakt :9 Ik leg tussen elke laag wat gebakken ontbijtspek en een mengsel van creme fraiche, ricotta, ei en parmesan. Met dat mengsel eindig ik ook. Plus uiteraard mozzarella en parm.
Ik gebruik ongekookte gedroogde lasagnebladen. Omdat het ricottamengsel door het ei verdubbelt in hoogte en dat tijd nodig heeft, worden verse lasagnebladen te gaar.
Spoilers!
  zondag 29 september 2013 @ 16:46:56 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131677466
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 16:01 schreef Dinus het volgende:
"Begin en eindig altijd met een laagje saus" :9
Dit dus, en het lekkerste vind ik een mooie bechamel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131679181
Ik proef nu al dat hij heel lekker gaat worden! :D Bechamel was erg lekker, eerste keer dat ik het heb gemaakt. Caprese salade erbij, wijntje erbij, lekker.
pi_131721395
Piet, ik wilde krokant kopen, dat spul met hazelnoot en caramel wat je vroegah op de rand van een taart deed. Ik kan het nergens meer vinden. Kan ik dat zelf maken?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 30 september 2013 @ 21:23:19 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131722205
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 21:08 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik wilde krokant kopen, dat spul met hazelnoot en caramel wat je vroegah op de rand van een taart deed. Ik kan het nergens meer vinden. Kan ik dat zelf maken?
Ja, natuurlijk
bresilienne, dat doe je nog steeds op gebak. Staat dat niet meer in het Baukje schap?
Anyway, jij wilt natuurlijk weten hoe je dat maakt?
Zal van de week even mijn banketbakkershandboek naslaan voor een goed recept, top of my head, 120 gram suiker, 100 gram gehakte hazelnoten en dan in een teflonpan carameliseren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')