In 2002-2006 hadden we in Eindhoven een coalitie van Leefbaar Eindhoven, CDA, D66, Groenlinks en het Ouderenappelquote:Op vrijdag 15 november 2013 11:09 schreef freako het volgende:
[..]
Zeker in N-Brabant zal het inderdaad vaker voorkomen.11 raadsfracties in Den Bosch.
Waanzinquote:Op vrijdag 15 november 2013 11:10 schreef Hexagon het volgende:
[..]
In 2002-2006 hadden we in Eindhoven een coalitie van Leefbaar Eindhoven, CDA, D66, Groenlinks en het Ouderenappel
Het was het resultaat van de revolutie van Leefbaar Eindhoven. Gesticht door een oud VVD'er die uit die partij gegooid was, mede omdat de VVD in Eindhoven een soort schoothondje van de PvdA was geworden. Hij wilde wraak op zijn eigen partij en . En zo geschiede. LE werd de grootste en in de onderhandelingen werden zowel de VVD als de PvdA er door hem uitgespeeld.quote:
Hier in Velsen 9 en vijf zitten er in de coalitiequote:Op vrijdag 15 november 2013 11:09 schreef freako het volgende:
[..]
Zeker in N-Brabant zal het inderdaad vaker voorkomen.11 raadsfracties in Den Bosch.
Ja, tegenwoordig fragmenteren de gemeenteraden in de rest van Nederland ook steeds meer. Net zoals de Tweede Kamer worden de relatieve grootteverschillen tussen de partijen steeds kleiner. Bovendien worden gemeenteraden door herindelingen en bevolkingsgroei steeds groter, en doen er door de opkomst van lokale partijen meer partijen aan de verkiezingen mee.quote:Op vrijdag 15 november 2013 11:37 schreef borisz het volgende:
[..]
Hier in Velsen 9 en vijf zitten er in de coalitie
Veel van die lokalo's zijn ook afkomstig uit netwerken die vroeger tot het CDA behoorden. De afbrokkeling van het CDA is op lokaal niveau eigenlijk al sinds de jaren tachtig bezig. Zelfs onder Balkenende werd dat nauwelijks gestuit. Tot in de jaren negentig bestuurde het CDA in veel Limburgse en Brabantse gemeenten met absolute meerderheden. Door de ontkerkelijking en allerlei corruptieschandalen is die basis steeds verder verzwakt.quote:Op vrijdag 15 november 2013 11:47 schreef freako het volgende:
[..]
Ja, tegenwoordig fragmenteren de gemeenteraden in de rest van Nederland ook steeds meer. Net zoals de Tweede Kamer worden de relatieve grootteverschillen tussen de partijen steeds kleiner. Bovendien worden gemeenteraden door herindelingen en bevolkingsgroei steeds groter, en doen er door de opkomst van lokale partijen meer partijen aan de verkiezingen mee.
Omdat lokale partijen in Brabant en Limburg van oudsher groot zijn, speelde dit daar al veel langer.
Limburg is helemaal waanzinnig. Ik ben bezig om het overzicht aan gemeenteraadsverkiezingen op mijn website uit te breiden t/m 1982, en ik ben daar gemeenteraden tegengekomen waar ze 10 raadsfracties op 17 zetels hadden. En dan zijn er ook nog 2 lijsten die net een zetel misgelopen zijn. Maar dat is dan in een tijd dat er eigenlijk niet echt over coalities onderhandeld werd. Wethouders werden nog verkozen uit en door de gemeenteraad, en blijkbaar was dat in Limburg een evenement op zich. Raden bestonden uit allerlei persoonslijsten, en de uitkomst van de wethoudersverkiezingen leidde soms tot volkomen onverwachte benoemingen tot wethouder.
Landsmeer is inderdaad een van de gemeenten waar ik nieuwsgierig ben naar de uitslag van de verkiezingen. Net zoals Meerssen, Roermond en Maasdriel (waar door onderlinge vetes het maar weinig gescheeld heeft of de hele gemeenteraad was buiten werking gesteld).quote:Op vrijdag 15 november 2013 12:11 schreef borisz het volgende:
Je hebt hier om de hoek de gemeente Landsmeer. In die raad en B&W zaten raadsleden en wethouders die voor periode zoveel in de raad zaten. De twee wethouders gedroegen zich als onderkoningen van de gemeente.
Toen kwam er een nieuwe burgemeester, die ik wat beter ken, en na een jaar clashte de boel. Zij kon niet meer overweg met de wethouders(nou ja eerder andersom). Gevolg(even alle details, vriendendiensten, gebeurtenissen slaan we even over) iedereen moest opstappen. Zowel de bm, wethouders als enkele raadsleden waren weg.
De bestuurscrisis heeft een klein jaar geduurd en uiteindelijk is de burgemeester met flinke steun van het volk weer terug op haar post.
Overigens de gemeente zal de komende jaren wel opgeslokt worden door één grote buren. Of met de kleine buren samen gaan tot één gemeente
Meer partijen lagen daar in crisis. Niet voor niets heeft wethouder Karin Dekker (GroenLinks) er het veld geruimd.quote:Op vrijdag 15 november 2013 12:17 schreef Hexagon het volgende:
Ook Groningen wordt interessant na de bestuurs en PvdA crisis die ze daar hebben gehad.
Volstrekt kansloos meedoen aan bepaalde interne verkiezingen kan je bekendheid flink stuwenquote:Op vrijdag 15 november 2013 13:17 schreef Peterselieman het volgende:
had niet anders verwacht.
VVD-kamerlid Aukje de Vries stond in Leeuwarden ook als lijstduwer voor haar partij op de kieslijst. Zij behaalde slechts 30 stemmen
Ik vrees ervoor. Al zijn die gasten lang zo extreem niet meer als vroeger, volgens mij, maar fijn is anders. Maar goed, de PvdA is net zo erg eigenlijk, ze zijn niet links en over de integriteit zijn helaas ook al vragen gesteld. Je kan het hier niet winnen. Het is het ene of het andere kwaad. Maar goed, het andere kwaad is misschien eens leuk voor de afwisseling.quote:Op vrijdag 15 november 2013 12:17 schreef Hexagon het volgende:
Ook Groningen wordt interessant na de bestuurs en PvdA crisis die ze daar hebben gehad.
En Rotterdam, of Leefbaar de macht weer over weet te nemen
http://www.volkskrant.nl/(...)schien-herteld.dhtmlquote:Stemmen Alphen aan den Rijn misschien herteld
Groene Hart De stemmen die vorige week zijn uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn, moeten misschien opnieuw worden geteld. Er was veel onduidelijkheid over de uitslag. CDA en GroenLinks hebben daarom gevraagd om een hertelling. De gemeenteraad moet daarover beslissen. Woensdag is er een extra raadsvergadering.
Dat heeft de gemeente Alphen aan den Rijn dinsdag gemeld. Op de avond van de verkiezingen woensdag meldde de gemeente dat het CDA acht zetels had gewonnen. Nog diezelfde avond ging een van die zetels naar GroenLinks. Maar een dag later, na het controleren van alle stemmen, kreeg de lokale partij RijnGouweLokaal de zetel.
Sociaal-democraten verliezen 1%, de Dansk Folkeparti wint 2%. Ja, dat kun je in de pan hakken en een forse overwinning noemen.quote:Op dinsdag 19 november 2013 17:55 schreef cempexo het volgende:
Vandaag in Denemarken gemeentelijke verkiezingen:
De Sociaal Democraten geheel in de pan gehakt
De Dansk Folkeparti forse overwinning...
quote:De partij Jezus Leeft wil mogelijk meedoen aan de eerstkomende verkiezingen voor de Tweede Kamer en in maart 2014 mogelijk aan de gemeenteraadsverkiezingen.
De Kiesraad kreeg van Joop van Ooijen uit Giessenburg het verzoek binnen om de naam in te schrijven in het register.
Het is de bedoeling dat 'Jezus Leeft' in ieder geval meedoet in de gemeente Giessenlanden. ''En misschien in nog wel wat plaatsen'', aldus Van Ooijen, die al een tijdje met het idee speelt. ''Een paar maanden ongeveer. Maar er komt heel wat bij kijken voordat je de stap zet.''
Registratie bij de Kiesraad is de eerste stap om met een partij mee te mogen doen aan verkiezingen. De tweede stap is het inleveren van een kandidatenlijst. Als Jezus Leeft bij de gemeenteraadsverkiezingen al van de partij wil zijn, moet die lijst met namen uiterlijk 3 februari zijn ingediend.
''We hebben mensen genoeg'', zegt Van Ooijen, die ook van plan is mee te doen aan de eerstkomende verkiezingen voor de Tweede Kamer.
Van Ooijen is een evangelist uit Giessenburg. Hij werd bekend met de tekst 'Jezus redt' op het dak van zijn boerderij. Ook verspreidt hij zijn boodschap met affiches en posters, waarop vaak 'Kies voor Jezus' staat.
http://www.nu.nl/politiek(...)en-verkiezingen.html
Je hebt gelijk...ik had op dat moment cijfers die door de DR televisie verkeerd waren doorgegeven...quote:Op woensdag 20 november 2013 10:04 schreef freako het volgende:
[..]
Sociaal-democraten verliezen 1%, de Dansk Folkeparti wint 2%. Ja, dat kun je in de pan hakken en een forse overwinning noemen..
Beetje flauw, het bleek gisteravond dat de Deense TV gewoon geen kaas gegeten heeft van exit-polls. Ze voorspelden een flinke nederlaag voor de Sociaaldemocraten, maar de echte resultaten hielden zich daar niet aan.
Terug naar de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen:
Een nieuwe partij voor de verkiezingen in Giessenlanden:
[..]
En dat heeft de gemeenteraad gedaan, dus ze gaan opnieuw tellenquote:Op dinsdag 19 november 2013 13:16 schreef freako het volgende:
[..]
http://www.volkskrant.nl/(...)schien-herteld.dhtml
Het centraal stembureau heeft het verzoek tot hertelling afgewezen, omdat er al enkele keren herteld is toen duidelijk werd dat het erom spande bij de laatste restzetel, en omdat er geen aanwijzingen zijn dat er fouten zijn gemaakt bij het tellen. De gemeenteraad kan echter overrulen.
155 ambtenaren zijn vandaag de hele dag aan het tellen.quote:Op woensdag 20 november 2013 20:16 schreef Wombcat het volgende:
[..]
En dat heeft de gemeenteraad gedaan, dus ze gaan opnieuw tellen
http://www.nu.nl/politiek(...)en--alphen-rijn.html
Zijn ze al uitgeteld?quote:Op donderdag 21 november 2013 11:01 schreef freako het volgende:
[..]
155 ambtenaren zijn vandaag de hele dag aan het tellen.. Een cynicus zou zeggen dat ze dan eindelijk wat uitvoeren, maar ik blijf me afvragen of dit nou echt zin heeft.
Uitslag hertelling:quote:Op donderdag 21 november 2013 23:15 schreef freako het volgende:
[..]
Vrijdag om 15.30 uur wordt de definitieve definitieve uitslag bekendgemaakt.
Niet echt, want dit is nog steeds van toepassing:quote:Op vrijdag 22 november 2013 16:54 schreef 99.999 het volgende:
Tja, wellicht toch de moeite van het hertellen waard dan.
Als er nu een stem die nu voor GroenLinks geteld is toch bij RijnGouweLokaal thuishoort, of 2 ongeldige stemmen blijken toch geldige stemmen op RGL te zijn, klapt het weer om. Je zult keer op keer op een andere uitslag uitkomen, hoe vaak je ook hertelt. Bij de meeste verkiezingen maakt het niet uit, omdat de verschillen tussen de lijsten groter zijn dan de foutenmarge, maar in dit geval is het toevallig anders. Tellen is nu eenmaal mensenwerk. Bepalen of een stem geldig of ongeldig is, is zelfs enigszins subjectief.quote:Op dinsdag 19 november 2013 13:16 schreef freako het volgende:
De vraag is echter wat men hiermee opschiet. Het zal nog steeds een uitslag blijven waarbij het gat tussen 2 partijen minimaal is. Gaat men hierna ook een her-hertelling aanvragen?
En OPAlkmaar heeft inderdaad verloren bij de Raad van State:quote:Op vrijdag 20 september 2013 12:01 schreef freako het volgende:
[..]
http://www.dichtbij.nl/am(...)m-ouderenpartij.aspx
Ze kunnen het altijd proberen, maar het zal een kansloze exercitie worden. Vorig jaar speelde een vergelijkbare kwestie, de Burgerpartij Amersfoort maakte bezwaar tegen de registratie van de naam 'Onafhankelijke Burgerpartij' door Hero Brinkman. Dat heeft de BPA verloren. De Kiesraad mag alleen kijken naar namen van partijen die voor de Tweede-Kamerverkiezingen zijn geregistreerd. Vorig jaar is bijvoorbeeld 'NederlandBeter' geschrapt, omdat eerder 'Beter Nederland' geregistreerd was.
Wel kan het centraal stembureau in Alkmaar weigeren om een lijst onder de naam 'OPA' te accepteren van de ouderenclub. Dit omdat er in de gemeente al een partij OPA bestond toen de naam OPA landelijk geregistreerd werd.
http://www.raadvanstate.n(...)_only=&category_id=9quote:Politieke partij 'Ouderen Politiek Actief' mag aanduiding 'OPA' gebruiken bij Tweede Kamerverkiezingen
woensdag 27 november 2013
De Kiesraad heeft terecht de aanduiding 'OPA' van de politieke partij 'Ouderen Politiek Actief' opgenomen in het kiesregister voor de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (27 november 2013). De Onafhankelijke Partij Alkmaar had beroep ingesteld tegen het besluit van de Kiesraad. De partij, die actief is in de gemeentepolitiek van Alkmaar, gebruikt dezelfde aanduiding en vreest verwarring voor de kiezers. Verder is zij bang dat zij de aanduiding 'OPA' bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet opnieuw kan registreren, omdat deze dan landelijk wordt gebruikt door 'Ouderen Politiek Actief'.
Geen verwarring
Op grond van de Kieswet moet de Kiesraad de registratie van een aanduiding van een politieke partij weigeren als deze geheel of voornamelijk overeenkomt met de aanduiding van een andere partij die ook aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoet en daardoor verwarring is te verwachten. Nu 'OPA' door de Onafhankelijke Partij Alkmaar is geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen en niet voor de Tweede Kamerverkiezingen, maakt het niet uit dat de aanduiding 'OPA' van de politieke partij 'Ouderen Politiek Actief' overeenkomt met die van de 'Onafhankelijke Partij Alkmaar'. Dat de 'Onafhankelijke Partij Alkmaar' de aanduiding 'OPA' bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw moet registreren als gevolg van de aanstaande herindeling van de gemeente Alkmaar, maakt dit oordeel niet anders. Het is op dat moment aan het centraal stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen om te beslissen of de 'Onafhankelijke Partij Alkmaar' onder de naam 'OPA' aan de gemeenteraadsverkiezingen mag meedoen.
Niet misleidend
De aanduiding 'OPA' van 'Ouderen Politiek Actief' is verder ook niet misleidend voor de kiezers. Omdat de 'Onafhankelijke Partij Alkmaar' bij de kiezer voor de Tweede Kamerverkiezingen niet bekend is onder de naam 'OPA' 'zal niet snel de indruk ontstaan dat het gaat om een landelijke partij waaronder de Onafhankelijke Partij Alkmaar ressorteert'. Bovendien is niet aannemelijk dat de kiezer voor de Tweede Kamer in Alkmaar zal aannemen dat een lokale partij als de 'Onafhankelijke Partij Alkmaar' met de aanduiding 'OPA' deelneemt aan de landelijke verkiezingen, aldus de hoogste bestuursrechter.
Daar zijn we allemaal dankbaar voor.quote:Op woensdag 27 november 2013 13:01 schreef freako het volgende:
Dit topic begint wel een beetje mijn privéblog te worden..
Zekerquote:Op woensdag 27 november 2013 13:16 schreef waht het volgende:
[..]
Daar zijn we allemaal dankbaar voor.
quote:Voormalig international Kevin Hofland (34) gaat de politiek in. De oud-verdediger van Fortuna Sittard, PSV, Wolfsburg en Feyenoord staat op de kandidatenlijst van de VVD in Brunssum voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Dapper, om op een Limburgse VVD-lijst te gaan staan.quote:Op donderdag 28 november 2013 13:39 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Zeker.
En onder de noemer van trivia, een voetballer die de politiek in gaat.
[..]
Matchfixing vanuit de gemeenteraad.quote:Op donderdag 28 november 2013 14:22 schreef freako het volgende:
[..]
Dapper, om op een Limburgse VVD-lijst te gaan staan..
De VVD is nu de grootste partij in de Brunssumse raad door de transfer van het TROTS-raadslid, dus ze denken al in voetbaltermen.quote:Op donderdag 28 november 2013 15:58 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Matchfixing vanuit de gemeenteraad.
Gaat ie weer ondersteuningsverklaringen ronselen door junks om te kopen?quote:Op donderdag 28 november 2013 21:11 schreef Hexagon het volgende:
Ben benieuwd of de laatste CD´er Henny Selhorst weer een poging gaat wagen in Arnhem
Deze reactie er onder is wel briljantquote:Op vrijdag 29 november 2013 17:58 schreef arjan1112 het volgende:
http://www.duic.nl/politi(...)teraadsverkiezingen/
Vreeswijk doet ook mee, Hexagon
quote:Wat ik zo bijzonder vind aan Vreeswijk is dat hij in zijn belastingpraktijk alleen maar cliënten van Turks/Marokkaanse afkomst lijkt te hebben (en ik dan). Daarnaast hangen er verschillende uitgeknipte artikelen over belastingvoordelen voor het schenken aan moskeeën. Hij wordt zelfs als deskundige aangehaald in deze kwestie…
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |