Als ik mijn brood atijd in de oven bak (90cm boretti) dan doe ik het deeg op een bestuifde bakplaat doe dan wordt al het meel bruin en dat stinkt enorm. Wat kan ik hier aan doen?
Ik denk een te grote oven voor zo'n klein broodje van 500gr meel?
Ik wil graag in een ketel bakken maar de vorige dat ik dat deed bleken de handvatten (die wel hitteproof waren volgens het etiket) helemaal te bubbelen en dat was ook geen aangename geur
.
Gaat dat misschien in een terracotta oven schaal (pan heb ik niet)? Ik heb 2 schaaltjes van: diameter*hoogte: 23x5 en 17x10. Op de hoge zou een deksel kunnen op de lage niet. En deze moeten warm zijn voor ik het deeg er in doe denk ik? Welke zou geschikter zijn voor wat natter brood? 500/350-380
Zou ik de oven te hoog hebben misschien op 250 Graden? Het is namelijk een hetelucht (wel een hele snelle, pizza's lukt briljant) en het brood is op zich wel goed van binnen, los gestort op een plaat. Ga het zondag weer eens proberen, heb nu net het deeg gemaakt en nu laten rijzen.