abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 6 september 2013 @ 20:00:30 #51
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_130893750
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 15:26 schreef Maharbal het volgende:

[..]

Hier dus niet. Je doet de eerste 3 jaar sowieso de beroepsopleiding voor de advocatuur (en/of fiscaal).

Bijkomend voordeel is dat je eerste contract meteen voor minimaal 3,5 jaar is.
Is dat gebruikelijk voor een (juridisch) fiscalist?
pi_130893761
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 19:55 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

De UK scheelt wel wat ja. Ik weet dat er in NL niet zomaar meegegaan wordt in dit soort clausules.
En als de baas toch betaalt... tsja :). En voordeel: je bent blijkbaar belangrijk voor de baas. Dat kun je ook uitbuiten :P
In mijn industrie werkt het ook in Nederland zo. Is allemaal vrij standaard, en de non-compete is ook erg logisch en dus goed te verdedigen. Baas hoeft hem niet te geven natuurlijk, als ik waardeloos ben vind hij het waarschijnlijk prima als ik weg ga.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_130895081
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 20:00 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Is dat gebruikelijk voor een (juridisch) fiscalist?
Wat precies?
  vrijdag 6 september 2013 @ 20:33:51 #54
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_130895302
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2013 20:28 schreef Maharbal het volgende:

[..]

Wat precies?
Die beroepsopleiding. Omdat je 'sowieso' zegt maar ook 'hier'
pi_130896789
quote:
6s.gif Op vrijdag 6 september 2013 20:33 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Die beroepsopleiding. Omdat je 'sowieso' zegt maar ook 'hier'
Als je de advocatuur ingaat, dan moet je 'm doen inderdaad. Je hoeft alleen niet bij alle Zuidas kantoren tevens advocaat te zijn om er als fiscalist aan de slag te gaan.

Maar je moet als fiscalist sowieso de NOB doen.
  vrijdag 6 september 2013 @ 21:08:44 #56
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_130897204
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2013 21:01 schreef Maharbal het volgende:

[..]

Als je de advocatuur ingaat, dan moet je 'm doen inderdaad. Je hoeft alleen niet bij alle Zuidas kantoren tevens advocaat te zijn om er als fiscalist aan de slag te gaan.

Maar je moet als fiscalist sowieso de NOB doen.
aight thx
pi_130944088
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 13:37 schreef Sport_Life het volgende:

[..]

Maar het blijft (vaak) oppervlakkig. Interne promotie kan ervoor zorgen dat je functies krijgt vanwege je bewezen diensten, terwijl je op basis van je CV iets tekort zou komen (opleiding en/of werkervaring). Mijn huidige functie had ik nooit gekregen als ik erop had gesolliciteerd bij een ander bedrijf :D! Zeker in deze tijd waarbij er bij elke vacature wel mensen zijn die beter aansluiten.
Dat ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je er zelf van maakt. Zeker als je af en toe tijd over hebt in je werk. Als je regelmatig bij anderen meekijkt/meehelpt of je gaat de diepte in kan het hard gaan. En dan kom je er soms zelfs achter dat je dingen te weten komt die mensen 4 of zelfs nog meer schalen hoger zouden moeten weten maar dat blijkbaar niet weten. In een discussie plak je ze op inhoud dan zo achter het behang, mits je het tactisch brengt. Dat levert soms hilarische situaties op, ik heb er genoeg leuke anekdotes van. Want die discussie bleef lang niet altijd zonder gevolgen...

Mijn ervaring is juist dat intern doorgroeien vrij lastig is. Vaak ben je meer waard dan je denkt, omdat je diensten niet altijd direct beloond of nog erger, zelfs maar opgemerkt worden. En sowieso staat extern doorgroeien compleet los van allerlei kantoorpolitiek. Gek genoeg ben ik juist als ik extern ga succesvoller. Maarja, ik ben ook niet zo sterk in het politieke spel, maar inhoudelijk kan ik wel iets en ik heb mijn kwalificaties. Dus misschien ook logisch. Ik ben meer zo'n niet lullen maar poetsen type.
pi_131017158
01: Bedrijfstak: Financiele dienstverlening
02: Functie: in het contract staat vermeld: Boekhouder/boekhoudkundig medewerker
03: Opleiding: mbo niveau 4 (administrateur)
04: Leeftijd: 27
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 25
07: 13e maand: nee, aan het einde van het jaar een eventuele bonus adhv bedrijfsresultaat
08: Bruto maand salaris: 1650
09: Netto maand salaris: 1350
10: Overuren betaald: ja of tijd voor tijd
11: Werkervaring: 6 jaar
12: Goodies: geen
13: Tevreden?: qua werkzaamheden tevreden, sfeer is ideaal, collega's zijn top

Laatste salaris: 1350,-

ik ben inmiddels 6 jaar werkzaam binnen dit bedrijf (hebben hier geen cao), ben toener tijd (2009) begonnen tegen het minimumloon (weet niet meer wat ik toen bruto aan salaris heb ontvangen) en heb jaarlijks een salarisverhoging gekregen die gelijk stond aan de inflatie, daarnaast heb ik de meeste jaren een eindbonus ontvangen. en bij elk gesprek heb ik te horen gekregen dat ze meer dan tevreden waren over mij!

in tussen tijd heb ik diverse "nieuwe" collega's volledig ingeleerd en weg wijs gemaakt binnen dit bedrijf (tussen mijn eigen werkzaamheden door, dus het was flink aanpoten)

nu heb ik (na het gesprek eind dec 2012) te horen gekregen dat ik met een collega moest gaan meelopen zodat ik eventueel andere (extra) werkzaamheden op mijn kon gaan nemen.. dit is inmiddels gebeurd.

nu heb ik in juni een functioneringsgesprek gehad en daar werd mij verteld dat ik naast mijn normale werkzaamheden ook de werkzaamheden (waarvoor ik ben ingeleerd) moest gaan overnemen van mijn collega (ivm ziekte) en hoe ik hier tegen over zou staan. dit heb ik natuurlijk met beiden handen aangegrepen omdat er dan ook was afwisseling ontstaat etc.

daarnaast heb ik aangekaart dat ik graag een salarisverhoging zou zien, aangezien ik eigenlijk met een te laag startsalaris ben begonnen en mijn salaris niet meer marktconform was (als ik kijk naar mijn klasgenoten die hetzelfde werk verrichten), + dat ik nu extra werkzaamheden/taken/verantwoordelijkheid/werkdruk/stress zou krijgen met de over te nemen werkzaamheden en dat ze eigenlijk elke keer meer dan tevreden zijn over mijn functioneren.

nu werd er verteld dat ze eerst de maand na het gesprek wilde afwachten hoe ik die nieuwe taken op mij zou nemen, en of ik het allemaal goed zou afhandelen en de werkdruk aan kon en dat ze mij dan ook erna wilde gaan betalen (salarisverhoging)

nu is die maand inmiddels verstreken en heb ik aangekaart graag te willen weten wanneer dit vervolg gesprek gaat plaatsvinden.

dit zal volgende week gaan plaatsvinden (gok ik), maar ik heb al meerdere keren internet nagelopen voor de salarisontwikkelingen etc etc (heb ook navraag gedaan bij diverse mensen), dit is nogal lastig te achterhalen omdat wij geen cao hebben!
ik heb in het vorige gesprek aangekaart dat ik aan bedragen dacht tussen de 1900 en 2000 bruto.
(ik weet namelijk dat mijn collega die ik buiten het werk ook heel goed ken, ook rond de 1900 a 2000 bruto ontvangt, maar die is wel een stuk ouder dan mijzelf, maar daar in tegen heb ik veel meer verantwoordelijkheid en meer taken tot mijn pakket)

ik vind het persoonlijk nogal lastig om dit zo aan te kaarten en al helemaal aan welke bedragen ik moet/mag denken die ik kan voorleggen.

ik hoop dat ze in het gesprek zelf met een mooie verhoging komen zodat ik er zelf niet (weer) over hoef te beginnen, maar ben bang dat ze dat niet gaan doen (wat aan de ene kant ook wel te begrijpen is).

dus bij deze zou ik graag willen weten hoe jullie (fokkers) hier over denken en mij adviseren?

alvast bedankt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bedankt voor de reacties tot nu toe :).

ik heb altijd al geweten dat ik bij mijn eerste gesprek hoger had moeten inzetten en niet genoegen had moeten nemen met het minimumsalaris op dat moment.
puur vanwege het feit dat het startsalaris toenertijd voor mijn behaalde diploma en niveau een stuk hoger lag dan het minimumloon (daar heb ik nu dus grote spijt van), want nu moet ik bij elk gesprek het onderste uit de kan proberen te halen!

als ik kijk naar klasgenoten of naar die van die ene collega had ik nu tussen de 2000 en 2500 bruto mogen verdienen. ik snap zelf natuurlijk ook dat ik nu niet meer dan 2100 bruto kan vragen, maar als ik beslis om opzoek te gaan naar ander werk, (denk ik) dat ze best een probleem hebben (mits ik bij wijze van een andere baan zou vinden), want uiteindelijk ben ik de hoofdaansprakelijke en het aanspreekpunt van onze afdeling, daarnaast is er ook niemand die de extra werkzaamheden (die ik nu extra uitvoer) over zou kunnen nemen (dit zou opzich wel kunnen maar dan komen de meeste in tijdnood om hun eigen werkzaamheden af te ronden), dan zouden ze opzich een nieuwe werknemer kunnen zoeken maar die is bij lange na niet zo ver (binnen dit bedrijf) als dat ik op dit moment ben.

ik weet dat mijn collega (waarvan ik de werkzaamheden heb overgenomen) een stuk meer verdiend dan ikzelf (aangezien die collega haar hbo studie heeft afgerond) maar stiekem hoop ik dat mijn werkgever mij een salarisaanbieding doet die om en nabij gelijk staat als die collega (mede omdat er in het vorige gesprek werd aangegeven "erna te willen betalen" als ik die extra werkzaamheden goed zou uitvoeren.. en dat is volgens mij het geval, aangezien ik complimenten heb ontvangen dat ik het goed doe)..

maar ik blijf het lastig vinden (al mochten ze maar een kleine salarisverhoging voorstellen) om dan een eigen salaris verhoging op tafel te leggen (weet uberhaupt niet echt waar ik dan aan moet denken, en wat een redelijk voorstel vanuit mijn kant zal zijn)

baal ook dat we niet gewoon een cao hebben met salarisschalen, dan zou het een stuk makkelijker zijn geweest om het aan te kaarten en aan te kunnen tonen.

dilemma dus :(
  dinsdag 10 september 2013 @ 11:23:20 #59
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_131017474
01: Bedrijfstak: wegenbouw
02: Functie: tekenaar verkeers techniek
03: Opleiding: VMBO
04: Leeftijd:32
05: Aantal uren per week:38
06: Aantal vakantiedagen:38
07: 13e maand: neen
08: Bruto maand salaris: ongeveer 2500
09: Netto maand salaris:1795
10: Overuren betaald: uitbetaald of tijd voor tijd
11: Werkervaring: 8 jaar
12: Goodies: Laptop
13: Tevreden?: zekers, op 10 minuutjes fietsen van huis, sfeer is goed
mee bekant vangde gin haas.
  dinsdag 10 september 2013 @ 11:24:46 #60
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_131017509
Weinig lijstjes hier.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_131057608
01: Bedrijfstak: Automotive
02: Functie: In-house vertaler
03: Opleiding: WO
04: Leeftijd:31
05: Aantal uren per week:40
06: Aantal vakantiedagen:25
07: 13e maand: neen
08: Bruto maand salaris: ongeveer 3100
09: Netto maand salaris: ongeveer 2250 incl reiskosten
10: Overuren betaald: nee, maar nooit overwerk
11: Werkervaring: 6 jaar
12: Goodies: Laptop
13: Tevreden?: Ben tevreden. Salaris is OK voor iemand met een talenstudie, mag thuiswerken wanneer ik wil etc.

Zit alleen weinig rek in, qua geld en qua bezigheden/verantwoordelijkheden, dus ik wil wel graag snel nog een stap maken. Een alternatief is om als freelancer te beginnen; dat geeft veel vrijheid maar brengt ook onzekerheid met zich mee (wel rg rendabel als je eenmaal een solide netwerk van opdrachtgevers hebt).

[ Bericht 12% gewijzigd door Ciora op 11-09-2013 13:56:13 ]
pi_131058715
Interessant. Wat vertaal je dan zoal? En welke taal?
Ach en wee, ik ben de klos, met mijn boog schoot ik een albatros.
  woensdag 11 september 2013 @ 14:28:37 #63
62913 Blik
The one and Only!
pi_131058719
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 13:50 schreef Ciora het volgende:
01: Bedrijfstak: Automotive
02: Functie: In-house vertaler
03: Opleiding: WO
04: Leeftijd:31
05: Aantal uren per week:40
06: Aantal vakantiedagen:25
07: 13e maand: neen
08: Bruto maand salaris: ongeveer 3100
09: Netto maand salaris: ongeveer 2250 incl reiskosten
10: Overuren betaald: nee, maar nooit overwerk
11: Werkervaring: 6 jaar
12: Goodies: Laptop
13: Tevreden?: Ben tevreden. Salaris is OK voor iemand met een talenstudie, mag thuiswerken wanneer ik wil etc.

Zit alleen weinig rek in, qua geld en qua bezigheden/verantwoordelijkheden, dus ik wil wel graag snel nog een stap maken. Een alternatief is om als freelancer te beginnen; dat geeft veel vrijheid maar brengt ook onzekerheid met zich mee (wel rg rendabel als je eenmaal een solide netwerk van opdrachtgevers hebt).
Wat moet ik me hierbij voorstellen, vertaal je brochures, marketing-campagnes, websites en dat soort dingen?
pi_131058920
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 14:28 schreef Blik het volgende:

[..]

Wat moet ik me hierbij voorstellen, vertaal je brochures, marketing-campagnes, websites en dat soort dingen?
Voornamelijk heel veel auto-technische teksten, werkplaatshandleidingen, schema's voor diagnose-apparatuur, noem het maar op. Behoorlijk droge kost natuurlijk, gelukkig af en toe afgewisseld met de zaken die jij noemt (zowel voor m'n werkgever als voor distributeurs die ons product aan de man brengen).

In principe houd ik me ook bezig met kwaliteitscontrole van woordenboeken en vertaalgeheugens en het opstellen van stijlboeken voor externe vertalers, maar dat is maar een relatief klein gedeelte van de dagelijkse activiteiten.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 14:28 schreef Avalanche.. het volgende:
Interessant. Wat vertaal je dan zoal? En welke taal?
Nederlands en Noors vanuit het Engels en Duits.
pi_131059803
Ook maar eens updaten:

01: Bedrijfstak:Valbeveiliging
02: Functie:Calculator/werkvoorbereider
03: Opleiding:HBO
04: Leeftijd:34
05: Aantal uren per week:40 (38 in contract)
06: Aantal vakantiedagen:25 - 13 dagen ADV
07: 13e maand:Nee
08: Bruto maand salaris:3000
09: Netto maand salaris:2100 (na aftrek lunchvergoeding)
10: Overuren betaald:Nee
11: Werkervaring:7 jaar (4 jaar als hoofdconstructeur in de prefab beton)
12: Goodies:50 euro reiskosten
13: Tevreden?:Nee
MIO DIOS!!! ESTA CIENCIA ES DIABOLICO!!!
pi_131067087
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 11:24 schreef Scorpie het volgende:
Weinig lijstjes hier.
Heb jezelf al een lijstje gepost dan?
pi_131067980
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 15:08 schreef Ordos20 het volgende:
Ook maar eens updaten:

01: Bedrijfstak:Valbeveiliging
02: Functie:Calculator/werkvoorbereider
03: Opleiding:HBO
04: Leeftijd:34
05: Aantal uren per week:40 (38 in contract)
06: Aantal vakantiedagen:25 - 13 dagen ADV
07: 13e maand:Nee
08: Bruto maand salaris:3000
09: Netto maand salaris:2100 (na aftrek lunchvergoeding)
10: Overuren betaald:Nee
11: Werkervaring:7 jaar (4 jaar als hoofdconstructeur in de prefab beton)
12: Goodies:50 euro reiskosten
13: Tevreden?:Nee
Waarom ben je niet tevreden?
pi_131071329
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:09 schreef Watdoeteenvulploegleider het volgende:

[..]

Waarom ben je niet tevreden?
Geen groei mogelijkheden voorbij mijn huidige functie, wat bedrijfsgerelateerde zaken, te weinig echt op diepte interactie met de klanten, etc. etc.

Als interimmer had ik veel variatie (hoewel ik 4 jaar lang op dezelfde plek gezeten heb), en veel varirende collega's om mee te sparren. En dat uitdagende is weg. Dus weer druk op zoek. De functie ligt ook veel te ver van mijn interesse af (constructief rekenen aan gebouwen en daar de verantwoordelijkheid bij durven nemen, en ook krijgen).

En ja ik mis ook een beetje mijn lease auto :P maar dat is luxe, en niet DE bron van mijn ontevredenheid.

Dus nu overal aan het zoeken. Als commercieel technisch medewerker, als constructeur en kijken of ik ergens een niche in de offshore kan krijgen (mijn brede interesse werkt vaak enorm tegen mij).
MIO DIOS!!! ESTA CIENCIA ES DIABOLICO!!!
  woensdag 11 september 2013 @ 23:17:26 #69
391252 _NZT_
Blue Mountain State
pi_131080818
quote:
10s.gif Op zondag 1 september 2013 15:51 schreef Mike4Ever het volgende:
Haha, dat geval uit de OP.
WO diploma hebben en dan slechts 2000 euro bruto verdienen. :')
Wat denk jij dan? Ik studeer zelf ook aan uni maar weet dat je eerste jaren echt geen vetpot is. Gemiddeld verdiend iemand van wo in z'n eerste jaar maar 7% meer dan iemand van hbo en bedragen van tussen de 2000 tot 2400 bruto zijn dan niet heel gek.
Ik smack meer chickies dan Regilio Tuur
pi_131083711
01: Bedrijfstak: Verzekeringswezen
02: Functie: letselschade-expert
03: Opleiding: VWO / Vakopleidingen
04: Leeftijd: 40
05: Aantal uren per week: 37,5
06: Aantal vakantiedagen: 31
07: 13e maand: Nee
08: Bruto maand salaris: 4500
09: Netto maand salaris: 2800
10: Overuren betaald: Ja
11: Werkervaring: 15 jaar
12: Goodies: Bonus
13: Tevreden?: Yup
pi_131126564
Here we go:

01: Bedrijfstak: Management Consultancy (Programma management / Change Mananagement)
02: Functie: Manager (stapje 3 op de ladder: Jr Cons, Sr Cons, Manager, Sr. Manager, Director, Partner)
03: Opleiding: WO Master Advanced Financial Management
04: Leeftijd: 28
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 32
07: 13e maand: nee, wel bonus van ongeveer 2-3 maanden
08: Bruto maand salaris: 4300 + 500 netto onkosten vergoeding (representatie + mobiliteit)
09: Netto maand salaris: 3300
10: Overuren betaald: nee
11: Werkervaring: 6 jaar
12: Goodies: Laptop, Telefoon (onbeperkt prive-gebruik), 3G abbo voor Ipad, Auto (als je wil), veel trainingen in buitenland, vlieg- en hotelpunten voor eigen gebruik
13: Tevreden?: zeker! zeer leuke en uitdagende omgeving, veel leuke collega's en goede sfeer!

[ Bericht 1% gewijzigd door desuperkloon op 13-09-2013 14:28:20 (toevoeging opleiding) ]
  vrijdag 13 september 2013 @ 13:51:56 #72
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_131126631
opleiding is niet alleen opleidingsniveau yo
pi_131142257
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2013 13:51 schreef hugecooll het volgende:
opleiding is niet alleen opleidingsniveau yo
aangepast.
pi_131147746
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 13:49 schreef desuperkloon het volgende:
Here we go:

01: Bedrijfstak: Management Consultancy (Programma management / Change Mananagement)
02: Functie: Manager (stapje 3 op de ladder: Jr Cons, Sr Cons, Manager, Sr. Manager, Director, Partner)
03: Opleiding: WO Master Advanced Financial Management
04: Leeftijd: 28
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 32
07: 13e maand: nee, wel bonus van ongeveer 2-3 maanden
08: Bruto maand salaris: 4300 + 500 netto onkosten vergoeding (representatie + mobiliteit)
09: Netto maand salaris: 3300
10: Overuren betaald: nee
11: Werkervaring: 6 jaar
12: Goodies: Laptop, Telefoon (onbeperkt prive-gebruik), 3G abbo voor Ipad, Auto (als je wil), veel trainingen in buitenland, vlieg- en hotelpunten voor eigen gebruik
13: Tevreden?: zeker! zeer leuke en uitdagende omgeving, veel leuke collega's en goede sfeer!
28 jr en manager, doe je goed.

[ Bericht 13% gewijzigd door DezeBestaatVastNogNiet op 13-09-2013 23:17:46 ]
  zaterdag 14 september 2013 @ 14:20:33 #75
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_131162244
01: Bedrijfstak: Financile sector
02: Functie: Business Manager
03: Opleiding: HAVO + WFT's (voelt als geen opleiding zeg maar).
04: Leeftijd: 28
05: Aantal uren per week: praktijk 60, contract 40.
06: Aantal vakantiedagen: 20
07: 13e maand: ja
08: Bruto maand salaris: 3700
09: Netto maand salaris: 2500
10: Overuren betaald: in theorie wel, maar ik vraag er maar niet om. Ik ben nieuw in mijn functie en heb een steile leercurve mede door mijn gekloot in studietijd. Dat vraagt een investering van mijn eigen kant lijkt mij.
11: Werkervaring: 6 jaar.
12: Goodies: laptop, telefoon (inclusief internet/bellen in het buitenland wat voor mij altijd een hoge kostenpost was), prima reiskostenvergoeding, leaseauto is mogelijk maar geef de voorkeur aan mijn eigen auto. Gemiddeld de laatste jaren ongeveer 13% prestatiebonus, sportschool, opleidingen, geen eigen pensioenbijdrage.
13: Tevreden?: ja, ik werk in een mooi bedrijf met heel veel fijne collega's en inhoudelijk vind ik het werk leuk en uitdagend. Binnen 1,5 jaar groei ik door naar 4.500 bruto en uiteindelijk perspectief in deze functie is 5.250 maar ik hoop tegen die tijd wel aan een nieuwe stap toe te zijn. En natuurlijk mijn niveau/kennis/ervaring ook met een stuk opleiding te kunnen staven.

[ Bericht 1% gewijzigd door PLAE@ op 14-09-2013 14:27:41 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')