quote:Op vrijdag 6 december 2013 23:54 schreef IrCute het volgende:
[..]
Ik ben ziek en werd pas om 11 uur wakker vanochtend en toen was het al te laat om te bellen
Aangenomen bij Amherst College in de VS! Ik kan dus in het lijstje van wannabe's!quote:I am pleased to inform you that you have been admitted to the Amherst Class of 2018 under the Early Decision Plan.
Gefeliciteerd, maar wel met een scholarship mag ik hopen? Ik zocht net even het prijskaartje op, das niet misquote:Op zaterdag 14 december 2013 00:58 schreef Epii het volgende:
[..]
Aangenomen bij Amherst College in de VS! Ik kan dus in het lijstje van wannabe's!
Uiteraard met financial aid, hoewel ik nog niet weet hoe veel precies. Maar het zal voldoende zijn, aangezien ze een 'full-need policy' hebben, wat inhoudt dat ze iedereen die geld nodig heeft zeker genoeg geven om er te kunnen studeren. De gemiddelde beurs was vorig jaar zo'n 40.000 dollar.quote:Op zaterdag 14 december 2013 01:16 schreef gdbasketcase het volgende:
[..]
Gefeliciteerd, maar wel met een scholarship mag ik hopen? Ik zocht net even het prijskaartje op, das niet mis
Gefeliciteerd man, super vet. Ik heb je een pm gestuurd trouwensquote:Op zaterdag 14 december 2013 00:58 schreef Epii het volgende:
[..]
Aangenomen bij Amherst College in de VS! Ik kan dus in het lijstje van wannabe's!
Het is niet alleen wat voor mogelijkheden ik heb, maar ook mijn onzekerheden. Ik wil graag weten wat het best is voor mij.quote:Hallo,
ik zit nu op een mbo niveau 4 opleiding, maar ik krijg steeds meer het gevoel dat dit niet is wat ik wil en dat mijn leven hierna niet zo stellig meer is (qua baan/school). Eerst had ik dat wel: ik zou doorstuderen, koste wat het kost. Ik kan veel beter dan mbo, ik ben voorheen gewoon veel te lui geweest. Maar ik kan veel beter. Maar goed, dat zijn dingen die je niet meer terug kunt draaien.
Ik was pas op vakantie en mijn neef en zijn vrienden (mijn leeftijd, +-17) slagen dit jaar en kunnen daarna naar 'college'. Zij hebben zich ingeschreven voor dingen als University of Melbourne en dingen. Ondertussen zit ik hier, steeds meer onzekerheid krijgende over mijn opleiding en uberhaupt mijn scholing. Ik had, en krijg dat nu steeds meer, de drang om te reizen en het avontuur op te zoeken. Ik had al een plan dat ik na de opleiding die ik nu doe een grote reis te maken. Toch krijg ik meer het gevoel dat die reis sneller moet komen en de angst voor nog 3 jaar een opleiding doen die ik wel leuk vind, maar heel onzeker over ben (en waarvan ik weet dat ik beter/leuker kan) groeit.
Ik vraag me af of ik kan studeren in het buitenland, het reizen en school combineren. Aangezien ik niet wil stoppen met school. Nu heb ik begrepen dat iets als zo'n uni uitgesloten is, met mijn vmbo diploma (wel goede cijfers ) en onafgemaakte opleiding. Wat kan ik dan wel doen qua school? Een 'traject' volgen om vervolgens wel naar college te gaan? Zijn er projecten oid? Een internationale school? Ze noemen daar alles 'universiteit', terwijl het hier gewoon mbo, hbo heet. Dus vraag ik me af wat voor school ik wel kan doen. Ik wil niet stoppen met school, omdat school leuk is en ik heb me altijd voorgenomen om door te gaan studeren. Maar mijn opleiding voltooien.. Tja.. Sommige zeggen gewoon doorzetten en afmaken, maar zo simpel ligt dat ook weer niet. Hoewel het heel moeilijk niet echt is. Het punt is dat ik nu een beetje twijfel en me steeds meer een beetje ingesloten voel. Ik wil niet elke dag weer naar school reizen met een 'meh' gevoel.
Ik weet dat er een 'studeren in het buitenland' topic is, maar het is niet alleen dat ene aspect. Ik wil graag meningen horen en wellicht ervaringen, en natuurlijk wat antwoorden wel
Bedankt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 43% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2014 09:15:25 ]
Het valt wel mee. Qua kamer kan je vast bij je universiteit terecht en aangezien Uppsala kleiner is ben je misschien 2/3 honderd kwijt per maand? Boeken kosten misschien 100 euro per semester. Maar wat levensonderhoud betreft is het duurder dan Nederland imho maar je kan natuurlijk ook leven op rijst en bonenquote:Op woensdag 8 januari 2014 23:23 schreef Neth_ron het volgende:
Ik ga binnenkort (hopelijk) een half jaar in zweden studeren, in Uppsala. Wellicht dat iemand mij kan vertellen hoeveel de kosten per maand zullen bedragen?
Is 900 euro voldoende per maand?quote:Op woensdag 8 januari 2014 23:29 schreef Roces18 het volgende:
[..]
Het valt wel mee. Qua kamer kan je vast bij je universiteit terecht en aangezien Uppsala kleiner is ben je misschien 2/3 honderd kwijt per maand? Boeken kosten misschien 100 euro per semester. Maar wat levensonderhoud betreft is het duurder dan Nederland imho maar je kan natuurlijk ook leven op rijst en bonen
Not sure, ik heb van beide universiteiten nog niet gehoord. Kun je niet iets in Londen fixen?quote:Op maandag 27 januari 2014 16:56 schreef lucatoni het volgende:
Hoi allemaal!
Mijn achtergrond: derdejaars finance student, goede extra curriculars en een 8 gemiddeld. Helaas is de eerste aanmeldingsdeadline voorbij, waardoor mijn opties voor het buitenland wat zijn ingekrompen. De 2 onderstaande bestemmingen genieten momenteel mijn interesse.
Ik zit eraan te denken om volgend jaar een semester op uitwisseling te gaan naar Vancouver. De enige universiteit dit nog plekken beschikbaar heeft is Simon Fraser University. Zijn er mensen die hier gestudeerd hebben? Zo ja, zou ik heel graag wat ervaringen van deze personen willen horen.
Mijn andere eventuele optie is Hofstra University in New York. Mochten er mensen zijn die daar gestudeerd hebben zou ik ook graag wat ervaringen horen.
Voor ik specifiekere vragen stel, wacht ik eerst even af of er mensen zijn die er uberhaupt gestudeerd hebben.
Alvast bedankt allemaal!
Niet via ons uitwisselingsprogramma. Het enige wat ik zou kunnen fixen in Londen is wellicht een master op bijv. LSE. Maar dan nog, is de kans super klein dat je wordt toegelaten. Daarnaast kan ik dit financieel gezien niet opbrengen (35.000 euro voor een master als ik het goed heb).quote:Op maandag 27 januari 2014 18:08 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Not sure, ik heb van beide universiteiten nog niet gehoord. Kun je niet iets in Londen fixen?
Heb je niet per ongeluk naar de tarieven voor non-EUstudenten gekeken?quote:Op maandag 27 januari 2014 18:23 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Niet via ons uitwisselingsprogramma. Het enige wat ik zou kunnen fixen in Londen is wellicht een master op bijv. LSE. Maar dan nog, is de kans super klein dat je wordt toegelaten. Daarnaast kan ik dit financieel gezien niet opbrengen (35.000 euro voor een master als ik het goed heb).
Heb jij nog suggesties verder?
Nee, het is 33.400 euro om precies te zijn voor een fulltime master in finance. Dit vind ik persoonlijk een hele hoop geld. Nu weet ik niet wat er qua financial aid etc. eventueel mogelijk is? Volgens mij is dit vrij lastig te regelen.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Heb je niet per ongeluk naar de tarieven voor non-EUstudenten gekeken?
Ja is inderdaad schandalig. Voor non-EU is logisch dat het even duur is bij dit programma.. Ze willen natuurlijk zoveel mogelijk internationale studenten aantrekken om hun naam hoog te houden.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:38 schreef motorbloempje het volgende:
MSc in Finance staat voor 2014 op £28,656 volgens de tabel.
Schandelijke prijzen wel. Mijn hemel. Ook lekker dat ze voor non-EU even duur zijn
Toen ik mijn BSc in Londen deed betaalde ik nog 3k pond per jaar. Als ik dat nou zou willen doen betaal ik bijna 9k pond per jaarquote:Op maandag 27 januari 2014 18:38 schreef motorbloempje het volgende:
MSc in Finance staat voor 2014 op £28,656 volgens de tabel.
Schandelijke prijzen wel. Mijn hemel. Ook lekker dat ze voor non-EU even duur zijn
Het is het echt niet waard om je daar voor in de schulden te steken. Zo goed is die studie niet. Doen dan een Economische MSc op Erasmus Lucatoni en ga een summer school doen ergens anders.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:28 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Nee, het is 33.400 euro om precies te zijn voor een fulltime master in finance. Dit vind ik persoonlijk een hele hoop geld. Nu weet ik niet wat er qua financial aid etc. eventueel mogelijk is? Volgens mij is dit vrij lastig te regelen.
Het zou natuurlijk super zijn om op zo'n universiteit te studeren. Maar het gaat me in het algemeen vooral om de ervaring die je opdoet door in het buitenland te studeren.
Msc Finance and investments aan de Eur, gaat die me heel veel voordeel opleveren t.o.v. een master in finance aan de UvA?quote:Op maandag 27 januari 2014 18:43 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het is het echt niet waard om je daar voor in de schulden te steken. Zo goed is die studie niet. Doen dan een Economische MSc op Erasmus Lucatoni en ga een summer school doen ergens anders.
MSc Erasmus + summerschool Harvard bijv? Of meld je aan voor een 'mindere' Engelse universiteit en ga keihard je best doen daar. Je komt eerder bovendrijven. Kun je die gare onzin brieven als 'recommendation of the dean' yadayadayada krijgen. Ipv dat je 1 van de vele nerds op LSE bent die allemaal op elkaar lijken en allemaal investmentbanking of sales en trading bij Goldman willen doen.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:44 schreef lucatoni het volgende:
Ja vind het sowieso belachelijk dat je zoveel moet betalen voor een opleiding. De verhoudingen tussen verschillende universiteiten zijn helemaal scheef, als je kijkt naar prijs-kwaliteit.
Heb jij eventueel nog andere aanraders? Ben erg benieuwd.
Wil me inderdaad onderscheiden. Daarom denk ik dat LSE me er niet zal gaan brengen. De situatie zoals jij schetst, zo zie ik het ook voor me op LSE, en dat past niet bij me.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:50 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
MSc Erasmus + summerschool Harvard bijv? Of meld je aan voor een 'mindere' Engelse universiteit en ga keihard je best doen daar. Je komt eerder bovendrijven. Kun je die gare onzin brieven als 'recommendation of the dean' yadayadayada krijgen. Ipv dat je 1 van de vele nerds op LSE bent die allemaal op elkaar lijken en allemaal investmentbanking of sales en trading bij Goldman willen doen.
Ik houd zeker van sporten. Heb altijd veel gevoetbald. Vanwege andere verplichtingen (waaronder commissies / werken etc. ben ik daar mee gestopt. Nu tennis en fitness ik nogquote:
Dan is een mindere universiteit in Londen ook een goede optie. Ik ken tal van gasten die op nietszeggende universiteiten in Londen hebben gezeten die nu een puike baan hebben.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:52 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Wil me inderdaad onderscheiden. Daarom denk ik dat LSE me er niet zal gaan brengen. De situatie zoals jij schetst, zo zie ik het ook voor me op LSE, en dat past niet bij me.
Wat ik me afvraag, is of een minder Engelse universiteit geschikter zal zijn dan bijv. Erasmus of de UvA? Ben wel echt toe aan een volgende uitdaging merk ik.
quote:Op maandag 27 januari 2014 18:52 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dan is een mindere universiteit in Londen ook een goede optie. Ik ken tal van gasten die op nietszeggende universiteiten in Londen hebben gezeten die nu een puike baan hebben.
Ga er even goed over nadenken. De dingen waar ik nu over nadenk:quote:Op maandag 27 januari 2014 18:53 schreef motorbloempje het volgende:
www.lboro.ac.uk
14e van het VK.
Studeer zelf aan de School of Business and Economics aldaar. Nou ja, sort of. Bevalt zeer goed, tot nu toe.
20.000 euro voor een master. Een hoop geld vergeleken met een master aan de EUR, vraag me altijd af in hoeverre dit waarde toevoegt?quote:Op maandag 27 januari 2014 18:53 schreef motorbloempje het volgende:
www.lboro.ac.uk
14e van het VK.
Studeer zelf aan de School of Business and Economics aldaar. Nou ja, sort of. Bevalt zeer goed, tot nu toe.
Tja kun je nagaan, zelfs de minder universiteiten zijn al belachelijk duur in het buitenland.quote:Op maandag 27 januari 2014 19:03 schreef motorbloempje het volgende:
Heb niet zo gekeken naar de prijskaartjesik word betaald om er te zijn
dus wist niet dat 't hier ook al zo van de zotten zo duur was
![]()
Wat denk je van een pre-master econometrie en dan vervolgens quatitative finance aan de EUR? Of is deze pre-master zonde van m'n tijd en kan ik beter voor finance and investments gaan? Vind zowel het wiskundige als het financiele gedeelte erg interessant.quote:Op maandag 27 januari 2014 18:52 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dan is een mindere universiteit in Londen ook een goede optie. Ik ken tal van gasten die op nietszeggende universiteiten in Londen hebben gezeten die nu een puike baan hebben.
Dat is waar ;Pquote:Op maandag 27 januari 2014 19:12 schreef motorbloempje het volgende:
Zou 14 van de 160 ofzo toch niet echt 'minder' willen noemen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |