Tegengeluiden zijn inderdaad onwenselijk.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 18:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik stop bij deze met de discussie met jou voor deze draad. Het is duidelijk dat het niet mogelijk is om met jou over dit onderwerp op een volwassen manier te discussiëren.
Nee je bent gewoon hypocriet want je wilt de uitkeringen van mensen in bijv. Zwitserland niet verhogen. Je wilt alleen de uitkeringen verlagen want dat komt je beter uit en dat noem je dan "rechtvaardigheid".quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 18:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dankzij dit soort kortzichtige misplaatste politieke correctheid zitten we nu met dit probleem opgescheept. Hoe moeilijk is het concept nu dat het gaat om de koopkracht, niet om het nominale bedrag? Het leukste van alles, naar Marokkaanse begrippen kunnen de Marokkanen die daar 1400 Euro per maand krijgen van ons goed leven (geen villa maar beter dan de meeste Marokkanen), ze hebben dus geen enkele aansporing om zelf te gaan werken. Nederland zit dus vast aan die uitkeringen totdat die mensen overlijden. Het evenredig aanpassen van de uitkering naar de koopkracht is niet alleen logisch en rechtvaardig, het is ook nodig.
Ik heb jou het verschil al duidelijk uitgelegd, het lijkt er op dat jij omwille van bepaalde vooroordelen die jij hebt niet in staat was om mijn eerdere reactie kritisch te lezen dus nog maar een poging. Je kiest er zelf voor om naar een duur land te emigreren, je eigen verantwoordelijkheid dus. Aangezien een uitkering bestaat als noodoplossing voor een financiëel probleem is het logisch om naar de koopkracht te kijken. Doordat nu bijv. de Marokkanen die 1400 Euro per maand krijgen van de Nederlandse staat daar royaal kunnen leven, beduidend beter dan de meeste Marokkanen, is er geen enkele aansporing om te gaan werken. Als het nu nog niet duidelijk is dan zal ik de volgende keer deze reactie citeren als antwoord want duidelijker kan ik het niet uitleggen waarom dit in ieder geval voor mij een compleet onlogische redenering van jou is.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 18:56 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Nee je bent gewoon hypocriet want je wilt de uitkeringen van mensen in bijv. Zwitserland niet verhogen. Je wilt alleen de uitkeringen verlagen want dat komt je beter uit en dat noem je dan "rechtvaardigheid".
Nee, er valt met jou gewoon niet te discussiëren doordat jij met jouw emoties discussieert in plaats van met jouw ratio. Iedereen die op een normale manier reageert krijgt van mij een reactie. Dat houdt o.a. in dat jij niet allerlei ongefundeerde vooroordelen m.b.t. mij uit en mij van alles in de schoenen schuift. Als jij op de bal speelt reageer ik, anders niet. Jij gaf met jouw laatste reacties weer aan allerlei ongefundeerde vooroordelen te hebben over jouw medeforumleden en vanuit die vooroordelen schoof jij weer van alles in de ander zijn schoenen. Dan trek ik wijselijk de conclusie om jou voor deze discussie voorlopig niet serieus te nemen. Jammer, want jouw eerste reactie was wel normaal. Laat zien dat je wel in staat bent om rationeel te reageren en ik zal wel ingaan op wat jij zegt.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 18:53 schreef Mutant01 het volgende:
[..]
Tegengeluiden zijn inderdaad onwenselijk.
En de uitkeringen in Amsterdam kunnen dan ook omhoog.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:10 schreef GSbrder het volgende:
Goed initiatief dit van TS. Graag ook differentiatie per provincie; een huurwoning in Drenthe is veel goedkoper dan in Amsterdam, dus je komt van een uitkering in Assen relatief makkelijk rond. Die kan dus best omlaag.
Haha, deze had ik moeten zien aankomen.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:10 schreef GSbrder het volgende:
Goed initiatief dit van TS. Graag ook differentiatie per provincie; een huurwoning in Drenthe is veel goedkoper dan in Amsterdam, dus je komt van een uitkering in Assen relatief makkelijk rond. Die kan dus best omlaag.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De Marokkanen kozen er bewust voor om te emigreren naar Marokko.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Nee juist niet want die keuze maak je bewust.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:20 schreef von_Preussen het volgende:
[..]
En de uitkeringen in Amsterdam kunnen dan ook omhoog.
Die topsalarissen valt wel mee. Als je het verschil kent tussen het salaris bij een woningbelegger en een woningcorporatie is het verschil groter dan die van een gemiddelde inwoner van Marokko en een gemiddelde inwoner in Nederlandquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Haha, deze had ik moeten zien aankomen.
De verschillen in koopkracht tussen Nederland en bijv. Marokko zijn wel wat hoger dan die binnen Nederland, voor binnen Nederland moet je je afvragen of dat de kosten van al die berekeningen wel opwegen tegen het effect. Bovendien kiezen de meeste uitkeringstrekkers die in Nederland wonen niet voor hun woonplaats. Het is maar net waar je geboren wordt. Ze zouden nog niet eens kunnen verhuizen als ze het zouden willen. Je weet wel, de beruchte wachtlijsten van 8 jaar bij woningbouwbedrijven die we woningbouwverenigingen noemen (wat ik een misplaatste term vind gezien de topsalarissen die daar worden gehanteerd).
quote:Inschrijving kost al gauw 20 - 35 euro en verlengen een tientje per jaar.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De Marokkanen kozen er bewust voor om te emigreren naar Marokko.
Een dure grap dus als je je 8 jaar lang ingeschreven wil laten staan in 5/8 gemeenten.
Daarnaast zit de kans er dik in dat je over 8 jaar weliswaar voldoende wachttijd hebt opgebouwd, maar dan weer net teveel inkomen hebt voor een sociale huurwoning.Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
Dat zijn ook vaak de wbv's met een schraal aanbod.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Er zijn woningbouwbedrijven waarbij je niet betaalt voor de inschrijving.
Zodra je loon hoger dan 2500 euro is, ben je de pineut en kom je er niet meer in.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Terzijde, als alles gaat zoals ik hoop dat komt er wellicht nog 3-5 jaar werken voor een laag salaris bij na het afstuderen.
Met het oog daarop leek het mij wel handig om niet privaat te moeten huren als ik direct daarna zou moeten verhuizen.
De essentie van een PhD is vaak wel dat je geld inlevert om later nog meer geld in te leveren, maar ik kan me voorstellen dat jouw sector daar een uitzondering op vormt.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zelfs als je een 'PhD-traject' volgt? Daar verwees ik naar met die 3-5 jaar.
Ik vind het niet erg om dan een paar jaar een lager salaris te krijgen, het is een goede investering voor wat ik wil doen (financiëel en anderzijds).
Al doende leert men. Ik denk dat ze het verlies maar moeten nemen, het gaat tenslotte niet om astronomische bedragen volgens mij. Grote kans dat de kosten die je nodig bent om dit recht te trekken meer hoger zijn dan je besparing.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 02:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Oliedom van ons Nederlanders natuurlijk dat we er niet veel eerder (jaren 70 of 80) aan hebben gedacht om de hoogte van een uitkering aan te passen.
Niet per jaar maar je zit er wel nog enkele tientallen jaren aan vast, totdat ze sterven. Die mensen hebben geen enkele aansporing om te gaan werken en ze zijn opgevoed met de gedachte dat ze niet moeten werken (erg ongeëmancipeerd). Ik kan het hen niet kwalijk nemen maar het is natuurlijk wel een belachelijke situatie.quote:Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef UpsideDown het volgende:
[..]
Al doende leert men. Ik denk dat ze het verlies maar moeten nemen, het gaat tenslotte niet om astronomische bedragen volgens mij.
Ik weet het niet precies. Wat ik wel weet is dat in mijn sector de samenwerking tussen bedrijven en de universiteit (daar is de TU/e beter in dan de andere 'T'U's) redelijk intensief is, naar Nederlandse maatstaven. Het is prima mogelijk om voor een bedrijf te werken en tegelijkertijd met een PhD bezig te zijn, het onderzoek komt van pas voor het bedrijf. Ik weet echter niet hoe het werkt als je meer fundamenteel onderzoek wil verrichten waarvoor je niet bij een regionaal bedrijf terecht kan. Hoe dan ook, het is een goede investering.quote:Op zondag 25 augustus 2013 21:23 schreef Reya het volgende:
[..]
De essentie van een PhD is vaak wel dat je geld inlevert om later nog meer geld in te leveren, maar ik kan me voorstellen dat jouw sector daar een uitzondering op vormt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |