Let wel op dan dat je werkelijke stevia koopt en niet de troep in de supermarkt waar stevia op staat maar slechts een combinatie met andere zoetstoffen betreft (waar wellicht een minimaal beetje stevia aan toe gevoegd is)quote:
Ik werk niet bij een voedingscentrum, maar ik heb wel voedingswaarden, mineralen en vitamines en E nummers gestudeerd dus weet er heel veel vanaf ja, maar niet alles natuurlijk, zijn nog genoeg dingen waar ik ook 'ehh' op moet zeggen als men me iets vraagtquote:Op maandag 19 augustus 2013 15:45 schreef Mike4Ever het volgende:
Sinds Baaj bij het Voedingscentrum werkt laat hij zich geen loer meer draaien, door niemand niet!
Waar werk je dan, want je het klinkt best wel alsof je er verstand en affiniteit mee hebt. Werk je in een lab?quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:47 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Ik werk niet bij een voedingscentrum, maar ik heb wel voedingswaarden, mineralen en vitamines en E nummers gestudeerd dus weet er heel veel vanaf ja, maar niet alles natuurlijk, zijn nog genoeg dingen waar ik ook 'ehh' op moet zeggen als men me iets vraagt
Als je er verstand van hebt, waarom zit je dan te zeiken over aspartaam?quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:47 schreef BaajGuardian het volgende:
Ik werk niet bij een voedingscentrum, maar ik heb wel voedingswaarden, mineralen en vitamines en E nummers gestudeerd dus weet er heel veel vanaf ja, maar niet alles natuurlijk, zijn nog genoeg dingen waar ik ook 'ehh' op moet zeggen als men me iets vraagt
quote:
Voor mensen die synthetische commerciële additieven uit hun lichaam willen houden is informatie belangrijk, en voor alle andere mensen net zo goed al hebben veel mensen een onverschillige houding ten opzichte van wat ze met zichzelf doen. Je kunt het dan wel over overdaad e.d. gaan hebben wat natuurlijk waar is maar als je een lijst neemt van waar het in zit is die overdaad snel bereikt, daarnaast is het beter als mensen uberhaupt gaan opletten wat er in het eten zit, nogmaals je stopt het in je lichaam en daar horen bepaalde dingen gewoonweg niet.quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:51 schreef teckna het volgende:
Het grootste probleem dat we op dit moment met voedsel hebben is nog steeds teveel zout meer dan iets anders maar dat is natuurlijk niet eng want we vinden zout heel normaal
Anyway af en toe eens iets met aspartaam drinken zorgt er echt niet voor dat je problemen krijgt. Als je dagelijks twee flessen frisdrank met aspartaam weg drinkt dan wordt het risico wat groter. Net als met al die andere zoetstoffen. Teveel van die stoffen zorgen er sowieso voor dat je aan de schijterij gaat.
Anyway, net als met alles is het simpel. Overdaad schaadt. Panisch paranoïde doen over voedsel helpt dan weer niet. Nadenken over wat je eet, de hoeveelheid eten die je eet en gezonder eten weer wel.
Commerciële stevia word net als bijv. kristalsuiker synthetisch gewonnen, het word in de fabriek zogenaamd 'gezuiverd' van al haar voedingsstoffen, bij het plantje zelf heb je dat niet.quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:54 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]Zojuist nog een pot gescoord bij de ALDI
![]()
![]()
75 gram voor 1.69![]()
Heet Sussli maar is stevia
en bij AH 3.19![]()
![]()
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/190480/Natrena+Stevia+zoetstof
Ja, teveel zout is geen probleem, maar o wee als er ergens suiker in zit! Dat is echt heel slecht voor je!quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:51 schreef teckna het volgende:
Het grootste probleem dat we op dit moment met voedsel hebben is nog steeds teveel zout meer dan iets anders maar dat is natuurlijk niet eng want we vinden zout heel normaal
Mother of all fuck-ups.quote:
En wat is die veilige dosis?quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:40 schreef BaajGuardian het volgende:
(dat is al een stap terug van 'volledig veilig' maar als je nagaat hoeveel producten tegenwoordig aspartaam bevatten kun je vooral bij kinderen wel nagaan dat de 'zogenaamd 'veilige' dosis veelvuldig overschreden wordt.)
Heb je het hier over zout of over aspartaam, want met een een bovengrens van 40mg/kg lichaamsgewicht/dag voor aspartaam en een ondergrens van 7,5mg/kg lichaamsgewicht/dag voor het afbraakproduct van aspartaam moet je gruwelijk je best doen om dat te halen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:57 schreef BaajGuardian het volgende:
Je kunt het dan wel over overdaad e.d. gaan hebben wat natuurlijk waar is maar als je een lijst neemt van waar het in zit is die overdaad snel bereikt.
Wat waarschijnlijk meer over de FDA zegt dan over Stevia dat al eeuwen gebruikt wordt in allerlei landen in tegenstelling tot aspartaam.quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:03 schreef ReplaR het volgende:
Iets dat tot 1994 als 'gevaarlijk' werd beschouwd door de FDA...
En tot 2011 verboden in de EU. Maar wantrouwig dat ik ben zou het me niets verbazen als dit ook deels door een succesvolle Aspartaam lobby tot stand is gekomen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:03 schreef ReplaR het volgende:
[..]
Iets dat tot 1994 als 'gevaarlijk' werd beschouwd door de FDA...
De illusie 'natuurlijk = gezond, synthetisch = slecht' is vrij hardnekkig.quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:11 schreef Weakling het volgende:
Wat waarschijnlijk meer over de FDA zegt dan over Stevia dat al eeuwen gebruikt wordt in allerlei landen in tegenstelling tot aspartaam.
Zo is dat. Al eens kwik geprobeerd?quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:25 schreef Brummetje_ het volgende:
Ach, dood gaan we ooit allemaal. Who cares wat je in je lichaam stopt? Als het lekker is moet je ervan genieten.
Dat is helemaal geen synoniem voor aspartaam droefdruifquote:Op maandag 19 augustus 2013 15:40 schreef BaajGuardian het volgende:
Men noemt het nu 'Aminosweet', naast dat het al onder E951 en Bron van fenylalanine verstopt werd, tevens twinsweet in combinatie met de net zo schadelijke zoetstof Acesulfaam (K).
Ah, stiekem dus toch alleen maar ageren tegen het globalisme?quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:46 schreef BaajGuardian het volgende:
Als je dus persé wilt zoeten koop dan een echt stevia plantje en geen commerciele producten.
Welke studie is dat, voedingswaarden, mineralen en vitamines en E nummers? Welk diploma heb je gehaald? Wat was de titel van je afstudeerscriptie?quote:Op maandag 19 augustus 2013 15:47 schreef BaajGuardian het volgende:
Ik werk niet bij een voedingscentrum, maar ik heb wel voedingswaarden, mineralen en vitamines en E nummers gestudeerd dus weet er heel veel vanaf ja
Is niet echt lekker...quote:
Gewoon in je vis stoppen, proef je niets van.quote:
Dan vind ik het goed.quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:37 schreef Monolith het volgende:
Gewoon in je vis stoppen, proef je niets van.
Dat is voor volwassenen en word vaak al gehaald omdat het bijna overal in zit dat niet opgewarmd/indemagnetronwordgezet tegenwoordig.quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:11 schreef Weakling het volgende:
[..]
Heb je het hier over zout of over aspartaam, want met een een bovengrens van 40mg/kg lichaamsgewicht/dag voor aspartaam en een ondergrens van 7,5mg/kg lichaamsgewicht/dag voor het afbraakproduct van aspartaam moet je gruwelijk je best doen om dat te halen.
[..]
Ja de natuurlijke vorm, niet de in de fabriek met chemicaliën behandelde vorm.quote:Wat waarschijnlijk meer over de FDA zegt dan over Stevia dat al eeuwen gebruikt wordt in allerlei landen in tegenstelling tot aspartaam.
Je kunt op twee manieren dood gaan, of met een glimlach op je gezicht of in een ziekenhuis bed vol pijn en spijt.quote:Op maandag 19 augustus 2013 16:25 schreef Brummetje_ het volgende:
Ach, dood gaan we ooit allemaal. Who cares wat je in je lichaam stopt? Als het lekker is moet je ervan genieten.
Die glimlach krijg je niet door angstig alleen maar verstandige dingen te doen, nog afgezien van de vraag of het innemen van aspartaam onverstandig is -quod non-.quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:36 schreef BaajGuardian het volgende:
Je kunt op twee manieren dood gaan, of met een glimlach op je gezicht of in een ziekenhuis bed vol pijn en spijt.
Dat angstig haal jij er zelf bij, er is ook iets als simpelweg bewust zijn wat wel en niet goed voor je is.quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:43 schreef DS4 het volgende:
[..]
Die glimlach krijg je niet door angstig alleen maar verstandige dingen te doen, nog afgezien van de vraag of het innemen van aspartaam onverstandig is -quod non-.
Die grens is helemaal niet alleen voor volwassenen. Het gaat per kilogram lichaamsgewicht en is gelijk voor beide groepen. Een kind van 25kg heeft daardoor sowieso een andere limiet dan een volwassene van 70kg. Een kind zal daarom ook eerder aan de limiet zitten.quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:35 schreef BaajGuardian het volgende:
Dat is voor volwassenen en word vaak al gehaald omdat het bijna overal in zit dat niet opgewarmd/indemagnetronwordgezet tegenwoordig.
http://www.hc-sc.gc.ca/fn(...)or/aspartame-eng.phpquote:An acceptable daily intake (ADI) of 40 milligrams/kilogram of body weight/day was established by scientists in the Food Directorate of Health Canada. This ADI is recognized internationally and is the same as that established by the Joint Expert Committee on Food Additives (JECFA) of the Food and Agriculture Organization/World Health Organization (FAO/WHO).
De tijd zal het moeten leren tegen beter weten in he.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:17 schreef Weakling het volgende:
Moet je dan helemaal nergens op letten? Nee, dat zal ik nooit beweren en als je andere producten "veiliger" vindt of je daar prettiger bij voelt moet je die ook zeker kopen, maar het hele "aspartaam is slecht" verhaal is erg opgeklopt.
Ga ik je tóch iets vragenquote:Op maandag 19 augustus 2013 15:47 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Ik werk niet bij een voedingscentrum, maar ik heb wel voedingswaarden, mineralen en vitamines en E nummers gestudeerd dus weet er heel veel vanaf ja, maar niet alles natuurlijk, zijn nog genoeg dingen waar ik ook 'ehh' op moet zeggen als men me iets vraagt
Klopt. Zo ben ik mijzelf bewust dat aspartaam geen gevaar vormt, waar jij dweept met angstzaai informatie.quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:49 schreef BaajGuardian het volgende:
Dat angstig haal jij er zelf bij, er is ook iets als simpelweg bewust zijn wat wel en niet goed voor je is.
Dat is wel een heel slecht adviesquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:50 schreef Megumi het volgende:
Nooit bijsluiters enz lezen is mijn devies. Wordt je alleen maar depressief van.
Het blijft synthetisch verkregen, ik ben voorstander van het plantje zelf als je persé iets zoeten moet, niet spul wat uit de fabriek komt en je geen zicht op hebt verder waar en hoe het exact verwerkt wordt, ongeacht voorschriften en beloftes. Fermentaties en Extractie gebeurd over het algemeen chemisch in de fabriek.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ga ik je tóch iets vragen![]()
Zijn deze wél goed?
http://steviaproducts.bie(...)etjes-Navulling.html
Deze stevia zoetjes zijn ideaal om op te lossen in uw (warme) dranken.
Navulpakket om uw dispensers bij te vullen.
Tafelzoetstof op basis van Steviolglycosiden (RA 98%) en Erythritol.
Moet je dan zelf plantjes gaan lopen kweken?quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:51 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Het blijft synthetisch verkregen, ik ben voorstander van het plantje zelf als je persé iets zoeten moet, niet spul wat uit de fabriek komt en je geen zicht op hebt verder waar en hoe het exact verwerkt wordt, ongeacht voorschriften en beloftes. Fermentaties en Extractie gebeurd over het algemeen chemisch in de fabriek.
Nee he! Gewoon ogen dicht, handen voor de oren, knijper op je neus en doorslikken wat er voor je neer gezet wordt, en als je ziek word snel antibiotica nemen!quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:50 schreef Megumi het volgende:
Nooit bijsluiters enz lezen is mijn devies. Wordt je alleen maar depressief van.
Je kunt de plantjes ook kopen, maar zelf kweken is geen slecht idee.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Moet je dan zelf plantjes gaan lopen kweken?
Je hebt zeker nooit een bijsluiter gelezen hehe.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is wel een heel slecht advies
Jawel.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:53 schreef Megumi het volgende:
[..]
Je hebt zeker nooit een bijsluiter gelezen hehe.
Daar begin ik niet aan hoorquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:53 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Je kunt de plantjes ook kopen, maar zelf kweken is geen slecht idee.
Blijf je dan ook van de bier, brood, yoghurt en thee af?quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:51 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Het blijft synthetisch verkregen, ik ben voorstander van het plantje zelf als je persé iets zoeten moet, niet spul wat uit de fabriek komt en je geen zicht op hebt verder waar en hoe het exact verwerkt wordt, ongeacht voorschriften en beloftes. Fermentaties en Extractie gebeurd over het algemeen chemisch in de fabriek.
Dood gaan kan ook inderdaad.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:53 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Nee he! Gewoon ogen dicht, handen voor de oren, knijper op je neus en doorslikken wat er voor je neer gezet wordt, en als je ziek word snel antibiotica nemen!
Man, wat een onzin.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:51 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Het blijft synthetisch verkregen, ik ben voorstander van het plantje zelf als je persé iets zoeten moet, niet spul wat uit de fabriek komt en je geen zicht op hebt verder waar en hoe het exact verwerkt wordt, ongeacht voorschriften en beloftes. Fermentaties en Extractie gebeurd over het algemeen chemisch in de fabriek.
Koop gewoon oersuiker, is zoeter dan verwerkte suiker en ondanks een lichte bijsmaak is het het meest natuurlijke product wat je maar kunt vinden, alle voedingswaardes er nog in.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Daar begin ik niet aan hoorik gebruik het zelf niet, maar dan moet manlief maar wennen aan
géén suiker in zijn koffie
Waar kun je dat kopen?quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:57 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Koop gewoon oersuiker, is zoeter dan verwerkte suiker en ondanks een lichte bijsmaak is het het meest natuurlijke product wat je maar kunt vinden, alle voedingswaardes er nog in.
Hij wil een paar kilo's kwijt dus dat zet geen zode aan de dijkquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:57 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Koop gewoon oersuiker, is zoeter dan verwerkte suiker en ondanks een lichte bijsmaak is het het meest natuurlijke product wat je maar kunt vinden, alle voedingswaardes er nog in.
En dat komt zeker niet uit allemaal enge fabrieken?quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:57 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Koop gewoon oersuiker, is zoeter dan verwerkte suiker en ondanks een lichte bijsmaak is het het meest natuurlijke product wat je maar kunt vinden, alle voedingswaardes er nog in.
Ik drink alleen venkel thee, drink totaal geen alcohol (behalve op mn verjaardag en met nieuwjaar, dus maar 2 x per jaar dan), drink geen melkproducten behalve rijstmelk soms. En eet uitsluitend donker volkoren brood, en niet zo vaak overigens. Maar goed het gaat niet over mij verder.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:56 schreef Lilliesleaf het volgende:
[..]
Blijf je dan ook van de bier, brood, yoghurt en thee af?
Alle natuurwinkels zover ik weet.quote:
Ach ja, synthetisch of niet. Het is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht (meer dan welke voedingsstof dan ook), maar de wetenschappelijke consensus is toch wel dat het bij normaal gebruik geen kwaad kan.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:51 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Het blijft synthetisch verkregen, ik ben voorstander van het plantje zelf als je persé iets zoeten moet, niet spul wat uit de fabriek komt en je geen zicht op hebt verder waar en hoe het exact verwerkt wordt, ongeacht voorschriften en beloftes. Fermentaties en Extractie gebeurd over het algemeen chemisch in de fabriek.
Er zijn heel veel studies over geweest en het negatieve effect is dus nog nooit gebleken bij goed wetenschappelijk onderzoek. Tenzij je fenylketonurie hebt natuurlijk.quote:Deze uitlatingen zijn vrijwel altijd terug te voeren op onzorgvuldig onderzoek en onterechte conclusies. Negatieve resultaten uit gedegen onderzoek zijn altijd aanleiding voor de autoriteiten om de veiligheid opnieuw na te gaan.
Er bestaan geen studies die aanwijzingen geven dat aspartaam slecht is voor de gezondheid of kankerverwekkend is.
In het verleden is er een studie in dieren gepubliceerd waaruit zou blijken dat proefdieren kanker zouden krijgen als gevolg van aspartaam. Naar deze studies is zeer goed gekeken door de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA). De conclusies van de onderzoekers waren onterecht. De tumoren die waren gevonden waren niet het gevolg van aspartaam, maar van andere factoren.
Lijkt me dus relatief gezien veilig, mits je geen hele erge drinker bent.quote:Om over de aanvaardbare dagelijkse inname heen te gaan, zou je meer dan 2,5 liter light frisdrank met aspartaam per dag moeten drinken. Om een gezondheidseffect te zien van de methanol moet je zelfs meer dan 36 liter light frisdrank met aspartaam per dag drinken.
Gezellig typje wel...quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:58 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Ik drink alleen venkel thee, drink totaal geen alcohol (behalve op mn verjaardag en met nieuwjaar, dus maar 2 x per jaar dan), drink geen melkproducten behalve rijstmelk soms. En eet uitsluitend donker volkoren brood, en niet zo vaak overigens. Maar goed het gaat niet over mij verder.
Je leest wel vaak dat Aspartaam ook een dikmaker isquote:Op maandag 19 augustus 2013 20:02 schreef Straatcommando. het volgende:
Aspartaam is niet echt gevaarlijk, maar je proeft het verschil wel. Suiker is ook vaak een vulmiddel.
Onderzoekers zijn verdeeld, verder zegt concensus niks, concensus was ook positief over roken en over asbest, is dat op het moment ook over bestraling van umts e.d, en zal dat vast nog lang zijn over hormonen in het drinkwater. Ik hecht geen waarde aan concencus, zoals ik al zei en blijf er op hameren: Commerciele additieven horen niet in het lichaam, die rotzooi is enkel bedoeld als prikkel om te kopen en te blijven kopen. Dat moet al genoeg zijn om er niets van te gebruiken. Maar ach de hele mindset van mensen staat immers op de kop, in plaats van eten om te kunnen bewegen beweegt men tegenwoordig om te kunnen eten, in plaats van eten zien als brandstof ziet men eten als entertainment.quote:Op maandag 19 augustus 2013 19:59 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Ach ja, synthetisch of niet. Het is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht (meer dan welke voedingsstof dan ook), maar de wetenschappelijke consensus is toch wel dat het bij normaal gebruik geen kwaad kan.
Het voedingscentrum over geruchten dat aspartaam zo slecht zou zijn:
[..]
Er zijn heel veel studies over geweest en het negatieve effect is dus nog nooit gebleken bij goed wetenschappelijk onderzoek. Tenzij je fenylketonurie hebt natuurlijk.
Ik weet welke soorten brood gekleurd worden en welke niet ja, ik ben me bij letterlijk alles wat ik zelf gebruik bewust van waar het van gemaakt word, zo weet ik ook dat werkelijk al het brood varkenshaar bevat, wist jij dat al?quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:02 schreef Worteltjestaart het volgende:
TS, je weet wel dat donker volkoren brood kunstmatig met koolhydraten donkerder gemaakt wordt?
Maar blijf gerust iedereen die durft je met feite tegen te spreken, negeren. Geloofwaardiger wordt het niet.
Dat wist ik dan weer nietquote:Op maandag 19 augustus 2013 20:06 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Ik weet welke soorten brood gekleurd worden en welke niet ja, ik ben me bij letterlijk alles wat ik zelf gebruik bewust van waar het van gemaakt word, zo weet ik ook dat werkelijk al het brood varkenshaar bevat, wist jij dat al?
Nee.quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:08 schreef Worteltjestaart het volgende:
Ongeloofwaardige gedachtenkronkel.
quote:Het meelverbetermiddel cysteïne E920 kan worden geïsoleeerd uit eiwitten. Cysteïne komt zowel in dierlijk als in plantaardig eiwit voor. Het in haren aanwezige eiwit (keratine) bevat relatief veel cysteïne. Om die reden wordt cysteïne ook wel uit haren gewonnen (meestal haren van paarden, maar soms ook van koeien, mensen of varkens). Het is dus niet zo dat er gemalen (varkens)haar in brood zit, maar het in haren aanwezige eiwit kan gebruikt worden om cysteïne uit te isoleren.
Ik krijg op googel dat het een fabeltje isquote:
Nee hoor, het eiwit word wel degelijk gewonnen uit varkenshaar.quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik krijg op googel dat het een fabeltje is![]()
http://www.brood.net/broo(...)varkenshaar-in-brood;-feit-of-fabel/165/
Hoezo reageer ik niet op het onderwerp danquote:Op maandag 19 augustus 2013 20:06 schreef BaajGuardian het volgende:
Sorry dat je poging om mij in discrediet te brengen (ipv te reageren op het onderwerp zelf) mislukt is, volgende keer beter.
ik krijg dittequote:
ah........ maar er zitten dus géén hele haren in je brood?quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:11 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Nee hoor, het eiwit word wel degelijk gewonnen uit varkenshaar.
Ja, je drinkwater wordt ook in ieder geval deels vermengd met het water met mijn dikke, dampende, bruine vriend die ik door het toilet spoel.quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:11 schreef BaajGuardian het volgende:
[..]
Nee hoor, het eiwit word wel degelijk gewonnen uit varkenshaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |