Okquote:Op dinsdag 10 september 2013 18:56 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Oh shit ik heb je niet goed gelezensorry
Hmm onduidelijk. De balken lijken magnetisch qua gedrag. De man zegt dat dat niet zo is, het is onduidelijk of ze nu wel of niet magnetisch zijn. De opzet is volgens mij niet voldoende om het ijzer magnetisch te maken omdat de stroom niet in spoelvorm om het metaal heengaat. Tegelijkertijd past dit ook niet binnen het idee dat je eerder liet zien / verkondigde. Ik denk dat er meer informatie nodig is (en vooral ook een replicatie, hij doet nogal moeilijk met het plaatsen op die papieren zak, wat ligt er onder?) om te begrijpen wat er daar gebeurd is.quote:Op woensdag 11 september 2013 20:15 schreef Manke het volgende:
[..]
Ok
en deze, kan dit volgens de huidige natuurkundige wetten?
Als je 2 gepolijste stalen oppervlaktes goed op elkaar schuift en even wacht blijven ze aan elkaar plakken. Als heel lang wacht kan het gebeuren dat kristallen op het opervlak in elkaar over gaan lopen en 1 geheel gaan vormen.quote:Op woensdag 11 september 2013 20:22 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Hmm onduidelijk. De balken lijken magnetisch qua gedrag. De man zegt dat dat niet zo is, het is onduidelijk of ze nu wel of niet magnetisch zijn. De opzet is volgens mij niet voldoende om het ijzer magnetisch te maken omdat de stroom niet in spoelvorm om het metaal heengaat. Tegelijkertijd past dit ook niet binnen het idee dat je eerder liet zien / verkondigde. Ik denk dat er meer informatie nodig is (en vooral ook een replicatie, hij doet nogal moeilijk met het plaatsen op die papieren zak, wat ligt er onder?) om te begrijpen wat er daar gebeurd is.
De zak is daar "so it sits nicely"quote:Op woensdag 11 september 2013 20:22 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Hmm onduidelijk. De balken lijken magnetisch qua gedrag. De man zegt dat dat niet zo is, het is onduidelijk of ze nu wel of niet magnetisch zijn. De opzet is volgens mij niet voldoende om het ijzer magnetisch te maken omdat de stroom niet in spoelvorm om het metaal heengaat. Tegelijkertijd past dit ook niet binnen het idee dat je eerder liet zien / verkondigde. Ik denk dat er meer informatie nodig is (en vooral ook een replicatie, hij doet nogal moeilijk met het plaatsen op die papieren zak, wat ligt er onder?) om te begrijpen wat er daar gebeurd is.
Ah, klinkt aannemelijkquote:Op woensdag 11 september 2013 20:50 schreef Mr.44 het volgende:
[..]
Als je 2 gepolijste stalen oppervlaktes goed op elkaar schuift en even wacht blijven ze aan elkaar plakken. Als heel lang wacht kan het gebeuren dat kristallen op het opervlak in elkaar over gaan lopen en 1 geheel gaan vormen.
Daarom moet je stalen eindmaten nooit op elkaar laten zitten als het niet nodig is
De man zegt letterlijk dat het niet magnetisch is?quote:Op woensdag 11 september 2013 21:01 schreef Manke het volgende:
[..]
De zak is daar "so it sits nicely"
Het staal is niet magnetisch, maar wordt permanent magnetisch als er een stroompulsje door het draad loopt, nu kan deze best groot zijn uit een auto accu. De link met de andere filmpjes is dat er met 1 stroompuls het niet magnetische staal permanent magnetisch wordt totdat ze van elkaar gehaald worden.
Verder laat ie zien dat er omheen geen magnetisch veld zit, terwijl je zou verwachten dat die ook sterk is.
Dat zegt ie inderdaad, omdat er geen magnetische velden omheen zitten, maar hoe kan je het dan noemen, je kan niet zien wat er in het ijzer omgaat.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:18 schreef oompaloompa het volgende:
De man zegt letterlijk dat het niet magnetisch is?
Daarnaast is de stroompuls niet in contact geweest met het metaal.
Maar de stroom komt niet terecht in het metaal?quote:Op woensdag 11 september 2013 21:25 schreef Manke het volgende:
[..]
Dat zegt ie inderdaad, omdat er geen magnetische velden omheen zitten, maar hoe kan je het dan noemen, je kan niet zien wat er in het ijzer omgaat. Denk niet dat stiction van toepassing is
nee, draad heeft isolatiequote:Op woensdag 11 september 2013 21:26 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Maar de stroom komt niet terecht in het metaal?
Ok dan begrijp ik helemaal niet wat je bedoelt. De stroom gaat niet door het metaal, maakt het metaal wel magnetisch maar zonder magnetisch veld volgens jou?quote:
Ik heb geen idee of er omheen een magnetisch veld zit, hij zegt van niet, maar omdat het aan elkaar blijft plakken zou je kunnen zeggen dat de staven wel magnetisch zijn geworden.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:41 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ok dan begrijp ik helemaal niet wat je bedoelt. De stroom gaat niet door het metaal, maakt het metaal wel magnetisch maar zonder magnetisch veld volgens jou?
technisch gezien heeft ieder ijzeratoom een magnetisch veld alleen werken bij niet gemagnetiseerd staal al die magnetische velden elkaar tegen. een ijzeratoom heeft integenstilng tot de meeste andere elementen een paar ongepaarde elektronen waardoor een ijzeratoom aan 1 kant een negatieve en aan de andere kant een postieve elektrische lading kan hebben.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:25 schreef Manke het volgende:
[..]
Dat zegt ie inderdaad, omdat er geen magnetische velden omheen zitten, maar hoe kan je het dan noemen, je kan niet zien wat er in het ijzer omgaat.
Maar er zijn tot nu toe dus 2 opties.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:44 schreef Manke het volgende:
[..]
Ik heb geen idee of er omheen een magnetisch veld zit, hij zegt van niet, maar omdat het aan elkaar blijft plakken zou je kunnen zeggen dat de staven wel magnetisch zijn geworden.
Er wordt wel een magnetisch veld opgewekt om het draad als er stroom doorheen gejaagd wordt, dat doet iets in het ijzer, maar wat veroorzaakt dit effect?
Als er sprake was van optie 1, dan zouden de oppervlaktes aan elkaar plakken voordat hij de stroom door het draadje jaagt, maar ze blijven plakken op het moment dat hij dat doet.quote:Op donderdag 12 september 2013 08:57 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Maar er zijn tot nu toe dus 2 opties.
1 Supergepolijse oppervlaktes plakken aan elkaar.
Dit gaat tegen geen enkele natuurwet in, en is vaker gebeurd.
2a. Ondanks dat de stroomdraad geisoleerd is, en niet als een spoel om het metaal heen zit, geberut er toch iets met het metaal door de stroom.
Dat is vreemd, dat zou niet moeten gebeuren omdat door de isolatie de stroom nooit in het metaal komt, doordat de draad rechtdoor gaat zou het ook geen magnetisme moeten "opwekken". Daarnaast gebeurt het eigenlijk ook niet, op mijn werk lopen ale stroomdraden door een metalen koof, heeft de koof nooit magnetisch gemaakt
2b. De blokken zijn magnetisch, maar hebben geen magnetisch veld.
Dat is nog vreemder, als its magnetisch is, heeft het een veld. Het is weer iets dat tegen alle kennis in gaat en nog nooit eerder gezien is
Waarom wil je zo hard in optie 2 geloven terwijl optie 1 veel aannemelijker is? Optie twee kun je trouwens supergemakkelijk testen met dingen die al in je huis liggen maar dan met metaal dat niet zo'n glad oppervlakte heeft.
Hij had voorspeld dat vrije energie mogelijk is, en iemand die zoveel voor elkaar heeft gekregen geloof ik wel. Zijn uitvinding zou opgewekte energie door de aarde transporteren naar elk huishouden, daarbij was het onmogelijk om er een metertje aan te hangen, omdat het een 'ander' soort elektriciteit was.quote:Op donderdag 12 september 2013 14:19 schreef schommelstoel het volgende:
Even een afbeelding van de man die technieken had voor vrije energie.
Enige probleem was, de tijd waar hij in leefde was de start van geld graaiers en overal een geld metertje opzetten.
[ afbeelding ]
Maar hij houdt ze niet eerder zo strak en lang tegen elkaar.quote:Op donderdag 12 september 2013 14:14 schreef Manke het volgende:
[..]
Als er sprake was van optie 1, dan zouden de oppervlaktes aan elkaar plakken voordat hij de stroom door het draadje jaagt, maar ze blijven plakken op het moment dat hij dat doet.
Ik dacht dat dat alleen gebeurt als je het als spoel er omheen wikkelt. Blijkbaar ontstaat er ook magnetisme met een enkele "lijn" maar is de sterkte erg klein.quote:De stroom door het draadje wekt ook een magnetisch veld op,
Dat betwijfel ik, bij die andere filmpjes ontstaat er overduidelijk een magnetisch veld, in deze situatie is dat niet het geval (behalve als zijn stale mes roestvrij staal is, dan zou de hele unit magnetisch kunnen zijn, maar dat zou wel verwonderlijk zijn omdat het heel zwak magnetisch zou moeten zijn. Dan vind ik de andere uitleg geloofwaardiger.quote:verder is het effect het zelfde als de eerdere filmpjes
Je eerder gepostte filmpjes zijn inderdaad magnetisme, maar gaan niet tegen de standaard natuurkunde in, en maken ook geen energie vanuit het niets. Wat lijkt te zijn hoe jij het interpreteert. Het is supergaaf dat de wereld zo werkt, maar het is niet specialer dan andere natuurkundige fenomenen, het is ook niet onbegrijpeleijk of zoiets.quote:zo zijn er nog tientallen demonstraties van dit effect op youtube te vinden (zoek maar op perpetual motion holder, magnetic current, Leedskalnin)
daar ben ik een paar maanden geleden geweestquote:Verder is het ook bizar wat die Leedskalnin in z'n eentje voor elkaar heeft gekregen (zoek Coral Castle)
Zeg ik nietquote:Wat voor werkt doe je?
Het experiment is simpel, misschien kan je het op je werk repliceren.
En omdat het onmogelijk was om er een metertje aan op te hangen, werden zijn tekeningen/documenten door de amerikanen/Edison afgenomen en is zijn werkplaats afgebrand.quote:Op donderdag 12 september 2013 14:27 schreef Manke het volgende:
[..]
Hij had voorspeld dat vrije energie mogelijk is, en iemand die zoveel voor elkaar heeft gekregen geloof ik wel. Zijn uitvinding zou opgewekte energie door de aarde transporteren naar elk huishouden, daarbij was het onmogelijk om er een metertje aan te hangen, omdat het een 'ander' soort elektriciteit was.
Ere many generations pass, our machinery will be driven by a power obtainable at any point of the universe. ... Throughout space there is energy. Is this energy static or kinetic! If static our hopes are in vain; if kinetic — and this we know it is, for certain — then it is a mere question of time when men will succeed in attaching their machinery to the very wheelwork of nature.
Ja, mooie discussie. Begrijp niet alles, maar het leest fijnquote:Op donderdag 12 september 2013 23:00 schreef Japie77 het volgende:
Goed bezig jongens!
Dit is tenminste een constructieve manier om te discussieren. Ik heb zelf de ballen verstand van techniek maar gelukkig zijn er anderen die er wel veel vanaf weten.
+!quote:Op donderdag 12 september 2013 23:00 schreef Japie77 het volgende:
Goed bezig jongens!
Dit is tenminste een constructieve manier om te discussieren. Ik heb zelf de ballen verstand van techniek maar gelukkig zijn er anderen die er wel veel vanaf weten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |