Ik dacht dat het lempur wasquote:
dat klinktquote:Op vrijdag 12 juli 2013 07:24 schreef minilot het volgende:
Gisterenavond pho op. Voor wie het niet kent: da's Vietnamese supersoep!
Zelf de bouillon gemaakt, waar onder meer geroosterde uien, geroosterde gember, knoflook, steranijs, kruidnagel, kaneel, venkelzaad, kaneel en rawitpepertjes in meetrekt, en waar na het zeven nog wat palmsuiker en vissaus in ging. Echt waanzinnig lekkere bouillon!![]()
Vervolgens dikke verse udonnoedels in een steelpannetje gedaan met wat sissende sesamolie. Hete noedels in een soepbord gelegd, evenals taugé, heel veel gesneden bosui en stijf opgerolde rosbiefplakjes die ik eerst besmeerd had met een mespuntje hoisinsaus.
Daar dan de hete bouillon opgeschonken en er daarna nog handenvol koriander en Thaise basilicum op gestrooid en geserveerd met een partje limoen om erover uit te knijpen, en een paar druppels Srirachasaus.
Het was echt het lekkerste dat ik in weken heb gegeten!
Paddestoelen! Shiitake of oesterzwammen bakken en erin stoppen. Maar ook zonder vervanging voor het vlees is de soep geniaal. Kan ik weten, want alleen mijn lief had er rosbiefrolletjes in, ik deed het zonder.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 08:44 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
dat klinkt![]()
IDeetjes voor hoe ik m vega zou kunnen maken?
oh noms! En ipv vissaus ? Mijn vriend is vegetariër maae ik weet niet precies hoe strikt ie is op t gebied van vis eigkquote:Op vrijdag 12 juli 2013 08:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Paddestoelen! Shiitake of oesterzwammen bakken en erin stoppen. Maar ook zonder vervanging voor het vlees is de soep geniaal. Kan ik weten, want alleen mijn lief had er rosbiefrolletjes in, ik deed het zonder.
Waarom olie?quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:22 schreef Mirjam het volgende:
Zometeen een grote ovenkip in de oven met een citroen in z'n reet, en olie en kipkruiden op het velletje
erbij verss tokbrood en zelfgemaakte aioli
Dan wordt het velletje lekker knapperig, mengen de kruiden goed en droogt 'ie niet uitquote:
Heerlijk!quote:Op zaterdag 13 juli 2013 22:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had penne met spinazie en knoflook in room met parmezaanse kaas
quote:Op maandag 15 juli 2013 17:33 schreef MaximusTG het volgende:
Broodje hamburgerrrrrr:
[ link | afbeelding ]
Zelfgebakken broodje met sesam, geroosterd. Ketchup en sausje van augurk, mosterd en mayo. Sla, tomaat. Hamburger. Komkommer en meer mosterd-mayo-augurksaus.
quote:Op maandag 15 juli 2013 19:15 schreef Geerd het volgende:
Worteltjes gekookt met vissticks had ik nog over
quote:Op maandag 15 juli 2013 17:33 schreef MaximusTG het volgende:
Broodje hamburgerrrrrr:
[ link | afbeelding ]
Zelfgebakken broodje met sesam, geroosterd. Ketchup en sausje van augurk, mosterd en mayo. Sla, tomaat. Hamburger. Komkommer en meer mosterd-mayo-augurksaus.
En zo geschiedde..quote:Op maandag 15 juli 2013 10:21 schreef minilot het volgende:
Ik doe vanavond een RobinOokje: gestoomde dorade
Vanmiddag eerst eens langs Simit Sarayi voor lunch, na alle verhalen hierover
Pas op je bloeddrukquote:Op maandag 15 juli 2013 22:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik zit een hele zak drop leeg te vreten
Ik een paar koude gehaktballetjesquote:Op maandag 15 juli 2013 22:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik zit een hele zak drop leeg te vreten
Is vast ook heel lekkerquote:Op maandag 15 juli 2013 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik een paar koude gehaktballetjes
Ik zit met een Smoothie van een halve liter yoghurt met aardbeienquote:Op dinsdag 16 juli 2013 09:28 schreef motorbloempje het volgende:
Zit nu een 'smoothie' (nou ja, yoghurt, diepvriesbosvruchten en een banaan geblenderd) naar binnen te slurpen en wat theelekker fris begin van de dag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |