Wat had die jongen meer moeten doen, liedjes tegen het deeg zingen? Als het je beroep is en je weet exact welke stappen je moet zetten om tot een goed brood te komen kan het zo snel gaan. Ik denk dat het brood van AH mocht willen dat het zo gemaakt werd.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 11:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Misschien ben ik de enige hoor, maar ik vind het juist verschrikkelijk om naar te kijken. Niet alleen omdat het filmpje is uitgerekt, maar omdat het zo massaal is, waar is de aandacht voor het brood? Dat is er niet. Alleen maar fabriekszooi bah.
Het gaat niet om snelheid, ik zie zowat alleen witte compleet uitgemalen tarwemeel, kapotgeraffineerd zout etc. Er zit helemaal niks van aandacht in het brood.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 11:32 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Wat had die jongen meer moeten doen, liedjes tegen het deeg zingen? Als het je beroep is en je weet exact welke stappen je moet zetten om tot een goed brood te komen kan het zo snel gaan. Ik denk dat het brood van AH mocht willen dat het zo gemaakt werd.
Deze al een aantal keer gemaakt, werkte prima!quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 16:44 schreef AnneX het volgende:
Aah...er is een broodbaktopic !
Heeft iemand een beproefd recept van iers soda bread?
Zie té veel recepten via goochelen, dat ik mij geen raad weer.
Ok. Dat klinkt dramatisch.
Het leek mij wel aardig om eens te maken.
Zo heb ik hem ook een aantal keer gemaakt, is echt fantastisch lekkerquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:56 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze al een aantal keer gemaakt, werkte prima!
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/soda_bread_24837
MaximusTG: Heb jij al desem uit het boek van Paul Hollywood gemaakt? Klopt het 13 uur rijzen een beetje? Het lijkt me zo ontzettend lang. Planningsgewijs wel handig om te weten.
Mijn dank is groot !quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:56 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze al een aantal keer gemaakt, werkte prima!
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/soda_bread_24837
MaximusTG: Heb jij al desem uit het boek van Paul Hollywood gemaakt? Klopt het 13 uur rijzen een beetje? Het lijkt me zo ontzettend lang. Planningsgewijs wel handig om te weten. Wat is overigens de hydratatie van zijn starter? Hij schrijft dat je er gewoon water bij moet doen totdat het een nat, slap deeg is.
Ja, heb ik gedaan, heb ik al eens iets over gepost. Volgens mij is zijn desem natter dan 100% hydratatie, want ik heb het twee keer gemaakt, tenminste, had het recept niet heel nauwkeurig gevolgd, tis een slecht recept. En de tweede keer meer water gedaan. 13 uur was ook voor mijn desem veel te lang geweest.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:56 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze al een aantal keer gemaakt, werkte prima!
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/soda_bread_24837
MaximusTG: Heb jij al desem uit het boek van Paul Hollywood gemaakt? Klopt het 13 uur rijzen een beetje? Het lijkt me zo ontzettend lang. Planningsgewijs wel handig om te weten. Wat is overigens de hydratatie van zijn starter? Hij schrijft dat je er gewoon water bij moet doen totdat het een nat, slap deeg is.
Ik heb nu ook maar wat gedaan en ik snap er geen drol van. Ik schakel over naar een andere recept. Tip? Ik heb altijd die van Levine en volgens mij heb ik nog nooit een andere desem gemaakt. Time for a change.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 19:21 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ja, heb ik gedaan, heb ik al eens iets over gepost. Volgens mij is zijn desem natter dan 100% hydratatie, want ik heb het twee keer gemaakt, tenminste, had het recept niet heel nauwkeurig gevolgd, tis een slecht recept. En de tweede keer meer water gedaan. 13 uur was ook voor mijn desem veel te lang geweest.
Kom maar door: hoe heb jij het aangepakt?quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 19:23 schreef djkoelkast het volgende:
Ja, je kunt iets natuurlijk ook gewoon een slecht recept noemen als het niet lukt.
Paul Hollywood
Ik heb zulks nooit gemaakt, maar niet aan opperbroodheld Paul Hollywood twijfelen, altijd aan jezelfquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 19:38 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Kom maar door: hoe heb jij het aangepakt?
Ik denk dat PH zelf heel erg op zijn gevoel bakt, wat prima kan met zijn ervaring. Maar die tactiek is niet zo geschikt voor in een kookboek.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 20:02 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ben niet zo'n goede broodbakker, maar ik weet wel dat waterhoeveelheden erg kunnen afwijken aan de hand van de omstandigheden, dus daar moet je wel op inspelen natuurlijk
En zo smaakt hij ook ja Mijn hemel, ik ben fan . De baktijd heb ik een beetje op gevoel gedaan, het recept gaf aan dat de grotere broden iets langer moesten. Dit was een prima gok zoquote:
Ja heerlijk, heb al drie stukken op Het "voelt" ook anders dan gistbrood tijdens het maken, lijkt het wel. Of ik heb gewoon beter gekneed, dat kan ook.quote:Op zondag 1 september 2013 12:07 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi geworden douche-eendje! Lekker brood is dat he? Die rogge geeft het echt een lekkere smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |