Jeez, wat nou P&O valkuilquote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:23 schreef z3bra het volgende:
Het probleem met deze P&O-valkuil (Beschrijf je ideale baan/dag) is a) als ik het precies wist dan vroeg ik niet om hulp b) dat kan van dag tot dag verschillend.
Niks persoonlijks, dus gelieve dat niet zo op te vatten. Doet niets af aan mijn idee erover.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:27 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Jeez, wat nou P&O valkuilmensen proberen je te helpen en je reageert zo? Lekker dan.
Lijkt me geen vetpot, aan lease ben je ook snel 250 euro per week kwijt.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 13:12 schreef Keltie het volgende:
[..]
Dan zou ik het nog serieus overwegen.
Zit nu op een minder maandsalaris waar ik ook zelf m'n pensioentje van moet regelen..
Hoe kan het nou van dag tot dag verschillen wat voor werk je wil doen? Als het mooi weer is baal je dat je binnenzit, als het regent baal je dat je niet thuiswerkt, zoiets?quote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:29 schreef z3bra het volgende:
Niks persoonlijks, dus gelieve dat niet zo op te vatten. Doet niets af aan mijn idee erover.
Nee maar heb jij dan 1 ideale werkdag? Die je elke dag wilt doen?quote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:38 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Hoe kan het nou van dag tot dag verschillen wat voor werk je wil doen? Als het mooi weer is baal je dat je binnenzit, als het regent baal je dat je niet thuiswerkt, zoiets?
Ja hoor.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:42 schreef z3bra het volgende:
Nee maar heb jij dan 1 ideale werkdag? Die je elke dag wilt doen?
Oké, duidelijk! Dan begreep ik je gewoon verkeerd, excuus.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:51 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Ja hoor.
Ik zeg niet dat iedere dag exact het zelfde moet gaan. Ik vraag naar wat een werkplek fijn maakt voor jou. Voor mij is dat bijvoorbeeld dat ik niet meer dan 20% van mijn tijd aan het vergaderen ben, wel regelmatig contact heb met collega's maar zelfstandig werk (dus niet samen achter een beeldscherm zitten om iets te makenmaar wel apart werken en dan weer samenkomen om te bespreken). Verder vind ik het fijn om niet steeds tussen dezelfde collega's te zitten, dus werk met veel parttimers vind ik fijn of het nieuwe werken - tenzij ik gedurende de dag meerdere keren moet verkassen, dat stoort me dan weer. Ik werk het liefst bij een grote organisatie en vind het prima om voor meerdere mensen te werken, als maar duidelijk is voor welk project ik bij welke persoon moet zijn (niet dat ik twee mensen met tegengestelde wensen probeer te plezieren met één product). Snap je ongeveer wat ik bedoel? Dit gaat over tig banen en zegt nog niets over wat ik nou precies doe op een dag - laat staan dat elke dag het zelfde is. Maar het geeft wel een idee van bij welke organisatie ik pas.
Dat vind ik waardevolle tips! Ik zat er zelf ook al te denken... Weet je nog welke krant? Ben erg benieuwd!quote:Op dinsdag 2 juli 2013 16:21 schreef Postbus100 het volgende:
Ik las laatst een artikel in de krant dat ze weer meer ambachtswerkers zoeken: mensen die iets vervaardigen met hun handen en gewoon goed zijn in hun vak. Als voorbeeld werd een schoenmaker gegeven, maar je zou ook kunnen denken aan een fietsenmaker of iets dergelijks. Misschien kan je bij zo'n bedrijf een interne opleiding volgen of het werk gewoon 'on-the-job' leren. Er schijnt genoeg werk in te zijn, dus je hebt ook nog kans dat je er binnenkomt.
Andere optie die je noemt zijn familiebedrijven. Misschien kan je daar ook wel deelnemen aan een productieproces? Ik moet daarbij denken aan de Batavusfabriek of een fabriek waar ze handmatig tuingereedschap vervaardigen (stond in Volkskrant Magazine). Misschien willen ze je bij zo'n bedrijf wel een interne opleiding aanbieden. Als jij gemotiveerd bent heb je de halve wereld al gewonnen.
Waarom ga je niet in de procesindustrie? Werken bij Shell ofzo, genoeg werk daar in Rotterdam. Opleiding vapro via zo'n bedrijf.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 16:32 schreef z3bra het volgende:
[..]
Dat vind ik waardevolle tips! Ik zat er zelf ook al te denken... Weet je nog welke krant? Ben erg benieuwd!
Wat is Vapro?quote:Op dinsdag 2 juli 2013 16:54 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Waarom ga je niet in de procesindustrie? Werken bij Shell ofzo, genoeg werk daar in Rotterdam. Opleiding vapro via zo'n bedrijf.
Erg bedankt!quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:06 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Technische opleiding, duurt meestal 2 jaar. MBO-niveau.
http://www.volkskrant.nl/(...)er-werk-genoeg.dhtml (ik weet niet of je ook toegang hebt zonder abonnement en ik zie ook niets terug van die schoenmaker. Ik ben toch vrij zeker dat er een foto bij stond van een schoenma(a)k(st)er met het verhaal erbij dat die vrouw ook een kleine carričreswitch had gemaakt).quote:Op dinsdag 2 juli 2013 16:32 schreef z3bra het volgende:
[..]
Dat vind ik waardevolle tips! Ik zat er zelf ook al te denken... Weet je nog welke krant? Ben erg benieuwd!
Ik heb het artikel geopend, tegen betaling maar dat is maar niet andersquote:Op dinsdag 2 juli 2013 19:13 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
http://www.volkskrant.nl/(...)er-werk-genoeg.dhtml (ik weet niet of je ook toegang hebt zonder abonnement en ik zie ook niets terug van die schoenmaker. Ik ben toch vrij zeker dat er een foto bij stond van een schoenma(a)k(st)er met het verhaal erbij dat die vrouw ook een kleine carričreswitch had gemaakt).
En voor dat artikel over het tuingereedschap: VK magazine van 11 mei 2013. Het betrof schoffels van Sneeboer & Zn. Wellicht kan je het Magazine nog ergens in een bieb lenen o.i.d.
Succes!
Ik stel me jou nu voor in een functie waarbij je wel af en toe iets aan een bureau moet doen, maar ook veel in het bedrijf rondloopt om verschillende dingen te regelen en verschillende mensen te spreken. Dat je minder vastzit op één plek en veel variatie in je taken hebt. Zou dat het leuker maken?quote:Op dinsdag 2 juli 2013 15:57 schreef z3bra het volgende:
Oké, duidelijk! Dan begreep ik je gewoon verkeerd, excuus.
Ik twijfel nog steeds bij het 'concept' kantoorwerk, als in, het geestdodende werk dat ik nu vooral doe.. Ik werk graag in middelgrote bedrijven (maximaal 50 ŕ 75 medewerkers), bij voorkeur familiebedrijven. Of van één eigenaar. Ik werk het liefst met collega's, bij voorkeur mannen, op een afdeling en wil graag veel contact met klanten, leveranciers, enz. enz. Samengevat; externen.
Bij voorkeur heb ik een klein team van leidinggevenden (1 of 2 personen). Wat met trouwens opvalt, ik weet niet of je daarbij een idee krijgt; voor de plaatselijke ijshockeyverenging waarvan ik lid ben, ben ik teammanager voor het eredivisieteam. Dat is een onbetaalde functie voor een paar uurtjes per week waar ik fungeer als manusje-van-alles en 'buffer' voor onder andere communicatie tussen verschillende partijen zoals bestuur, staf, spelers, sponsors, enz. enz.
Goedemorgen! Dat zou het zonder meer leuker maken, ja.quote:Op woensdag 3 juli 2013 09:57 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Ik stel me jou nu voor in een functie waarbij je wel af en toe iets aan een bureau moet doen, maar ook veel in het bedrijf rondloopt om verschillende dingen te regelen en verschillende mensen te spreken. Dat je minder vastzit op één plek en veel variatie in je taken hebt. Zou dat het leuker maken?
Ja, dat is sowieso mijn advies aan iedereen. Ik vind recruiters, vooral van de grotere bemiddelaars, maar van weinig nut.. Heb nog steeds niks vernomen, ondanks herhaaldelijk informeren van mijn kant, op sollicitaties van februari en maart.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:07 schreef Dipkip het volgende:
Ik denk dat dat wel meevalt, TS heeft al aangegeven dat loon niet het belangrijkste is. Hij kan daarmee best aantrekkelijk zijn voor een bedrijf. Ik zou vooral gaan zoeken naar vacatures van bedrijven op hun eigen sites, omzeil die recruiters.
Ook bij bedrijven zitten P&O mensen die recruiten. Mijn ervaring is dat iedereen veelal bezig is zijn eigen straatje schoon te houden. Voor jou immers 10 anderen, dus dat valt geen eens kwalijk te nemen. Als jij iets wilt, zorg er dan voor dat degene die je aanneemt niet om je heen kan. Bij bedrijven op de website zelf gaan zoeken is even kansloos (niet hetzelfde als onmogelijk).quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:07 schreef Dipkip het volgende:
Ik denk dat dat wel meevalt, TS heeft al aangegeven dat loon niet het belangrijkste is. Hij kan daarmee best aantrekkelijk zijn voor een bedrijf. Ik zou vooral gaan zoeken naar vacatures van bedrijven op hun eigen sites, omzeil die recruiters.
Mijn ervaring is anders. Bij recruitment bureaus leggen ze aan bedrijven liefst zo veel mogelijk in het hokje passende werknemers voor. Bij een P&O afdeling kún je mensen treffen die het belangrijk vinden dat je als persoon bij de bedrijfscultuur past en zeer gemotiveerd bent, die dat belangrijker vinden dan exact in het hokje passen. Zo heb ik wel mijn huidige baan gevonden, zonder enige relevante ervaring, midden in de crisis.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:12 schreef Koral het volgende:
Ook bij bedrijven zitten P&O mensen die recruiten. Mijn ervaring is dat iedereen veelal bezig is zijn eigen straatje schoon te houden. Voor jou immers 10 anders, dus dat valt geen eens kwalijk te nemen. Als jij iets wilt, zorg er dan voor dat degene die je aanneemt niet om je heen kan. Bij bedrijven op de website zelf gaan zoeken is even kansloos (niet hetzelfde als onmogelijk).
Oftewel luie reacruiters.. Schuim der nate, nee zonder gekheid, luiheid komt veel voor bij recruiters, of gemakzucht, net hoe je het wilt noemenquote:Op woensdag 3 juli 2013 10:04 schreef Koral het volgende:
Ken genoeg mensen die van alles gedaan hebben om een carriereswitch te maken maar tevergeefs. Blijkbaar hebben recruiters wat uit te leggen als ze iemand voordragen die niet aan het gebruikelijke profiel voldoet, en willen ze hun vingers daar niet aan branden.
Ik snap je laatste zin niet helemaal. Ik moet een opleiding doe maar dat is lastig als ik in een omgeving zit waar ik word afgeleid omdat ik geen voldoening uit mijn werk haal?quote:In jouw situatie zou ik zelf mijn heil zoeken in een gelijke baan bij andere (nog kleinere) werkgever zodat je even een nieuwe omgeving hebt. Als je echt een switch wil maken moet je toch iets aan opleiding ernaast gaan doen. Lastig genoeg als je in een omgeving bent waarbij je continue wordt afgeleidt omdat je geen voldoening uit je werk haalt.
Ik denk dat het handhaven van een 'logische lijn' lastig is als je een carričreswitch maakt/pleeg/doet, is het niet? Je tweede punt ben ik het compleet mee eens! En ik denk dat het zo ook inderdaad werkt.quote:Als je er dan ook nog voor zorgt dat er een zichtbare logische lijn in je CV zit (en meer expertise hebt op een bepaald gebied dan anderen. Als je ouder wordt ben je duurder en dien je ook meer toegevoegde waarde te hebben) qua banen heb je straks een streepje voor op die ambitieloze lui die 5 jaar of langer dezelfde functie vervullen. Succes.
Inderdaad, je kúnt ze treffen. Maar daarom zou ik iedereen die overweegt om te solliciteren op een 'niet-passende' functie om assertief te werk te gaan. Bellen vóór je je CV verstuurt, en uitleggen waarom je wél bij de functie past of in aanmerking genomen moet worden. Dat bevestigen in je begeleidend schrijven en je CV zo aanpassen dat je beter aan lijkt te sluiten. Niet liegen, uiteraard maar als je, ik noem maar wat, reageert op de functie van marketing medewerker en je hebt alleen maar ervaring als magazijnmedewerker maar je hebt wel tegen marketing aanbemooeit, dan mag je dat gerust wat mooier schetsen dan het isquote:Op woensdag 3 juli 2013 10:15 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Mijn ervaring is anders. Bij recruitment bureaus leggen ze aan bedrijven liefst zo veel mogelijk in het hokje passende werknemers voor. Bij een P&O afdeling kún je mensen treffen die het belangrijk vinden dat je als persoon bij de bedrijfscultuur past en zeer gemotiveerd bent, die dat belangrijker vinden dan exact in het hokje passen. Zo heb ik wel mijn huidige baan gevonden, zonder enige relevante ervaring, midden in de crisis.
Onzin. Ik heb namelijk óók als recruiter gewerkt toen ik geen normaal werk kon vinden. Bij contact met de wervende organisatie heb ik altijd uitgevraagd of ze interesse hebben in iemand die er in positieve zin uitspringt maar niet helemaal aan de schets voldoet. Kreeg ik iedere keer een verhaal van dat ze vroeger wel zulke mensen wilden maar nu in de crisis niet. Soms pleurde ik er toch een bij mn selectie, omdat ik echt iets in diegene zag. Werd eigenlijk nooit uitgenodigd, op één na, en die kwam niet opdagen bij de sollicitatie.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:15 schreef z3bra het volgende:
Oftewel luie reacruiters.. Schuim der nate, nee zonder gekheid, luiheid komt veel voor bij recruiters, of gemakzucht, net hoe je het wilt noemen
I know, gekheid. Maar er zijn veel gemakzuchtige recruiters, ik heb er echt zat meegemaakt waarvan je denkt "Och Jezus, dit wordt niks, die kan zichzelf nog niet aan z'n moeder verkopen."quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:23 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Onzin. Ik heb namelijk óók als recruiter gewerkt toen ik geen normaal werk kon vinden. Bij contact met de wervende organisatie heb ik altijd uitgevraagd of ze interesse hebben in iemand die er in positieve zin uitspringt maar niet helemaal aan de schets voldoet. Kreeg ik iedere keer een verhaal van dat ze vroeger wel zulke mensen wilden maar nu in de crisis niet. Soms pleurde ik er toch een bij mn selectie, omdat ik echt iets in diegene zag. Werd eigenlijk nooit uitgenodigd, op één na, en die kwam niet opdagen bij de sollicitatie.
Uiteindelijk leveren recruiters waar de klant om vraagt. En op het moment willen ze het nu eenmaal quick & dirty. Het is gewoon goedkoper om die eis te stellen, er is genoeg aanbod om uit te kiezen.
Gefeliciteerd, maar what are the odds dat je zoiets treft? En als je niet voldoende vooropleiding hebt (richting minder van belang, gaat om niveau) zegt dat veel mensen ook wat over je motivatie.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:15 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Mijn ervaring is anders. Bij recruitment bureaus leggen ze aan bedrijven liefst zo veel mogelijk in het hokje passende werknemers voor. Bij een P&O afdeling kún je mensen treffen die het belangrijk vinden dat je als persoon bij de bedrijfscultuur past en zeer gemotiveerd bent, die dat belangrijker vinden dan exact in het hokje passen. Zo heb ik wel mijn huidige baan gevonden, zonder enige relevante ervaring, midden in de crisis.
Misschien moet jij recruiter wordenquote:Op woensdag 3 juli 2013 10:24 schreef z3bra het volgende:
I know, gekheid. Maar er zijn veel gemakzuchtige recruiters, ik heb er echt zat meegemaakt waarvan je denkt "Och Jezus, dit wordt niks, die kan zichzelf nog niet aan z'n moeder verkopen."
Dat is waar - ik was niet aangenomen zonder mijn irrelevante maar wel academische diploma.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:29 schreef Koral het volgende:
Gefeliciteerd, maar what are the odds dat je zoiets treft? En als je niet voldoende vooropleiding hebt (richting minder van belang, gaat om niveau) zegt dat veel mensen ook wat over je motivatie.
Dat heb ik wel eens overwogen, ja.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:30 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Misschien moet jij recruiter wordenlekker veel contact met externen, regelmatig op pad
Zou het gewoon proberen. Ik heb me er zonder ervaring binnen geluld en kreeg direct een goed salaris en een lease auto. Ik heb alleen geen rijbewijsquote:
Interessant, die laatste opmerking, waarom is dat?quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:35 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Zou het gewoon proberen. Ik heb me er zonder ervaring binnen geluld en kreeg direct een goed salaris en een lease auto. Ik heb alleen geen rijbewijswaren ze vergeten te vragen, mooi mn mond gehouden tot ik het contract had. Protip: kies voor een niet al te best recruitment bureau!
Een opleiding voltooien naast een baan, en wellicht ook gezinsleven is zwaar. Het kan natuurlijk zo zijn dat die opleiding je de voldoening geeft waar je naar op zoek bent. Helaas is mijn ervaring dat flinke delen van een opleiding net zo'n geestdodend gevoel geven als je huidige baan. Probeer jij je dan nog maar eens te concentreren en je drive te behouden terwijl bijna alles wat je op dat moment doet geestdodend is.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:15 schreef z3bra het volgende:
[..]
Oftewel luie reacruiters.. Schuim der nate, nee zonder gekheid, luiheid komt veel voor bij recruiters, of gemakzucht, net hoe je het wilt noemen
[..]
Ik snap je laatste zin niet helemaal. Ik moet een opleiding doe maar dat is lastig als ik in een omgeving zit waar ik word afgeleid omdat ik geen voldoening uit mijn werk haal?
[..]
Ik denk dat het handhaven van een 'logische lijn' lastig is als je een carričreswitch maakt/pleeg/doet, is het niet? Je tweede punt ben ik het compleet mee eens! En ik denk dat het zo ook inderdaad werkt.
Ah, helder! Dank je.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:39 schreef Koral het volgende:
[..]
Een opleiding voltooien naast een baan, en wellicht ook gezinsleven is zwaar. Het kan natuurlijk zo zijn dat die opleiding je de voldoening geeft waar je naar op zoek bent. Helaas is mijn ervaring dat flinke delen van een opleiding net zo'n geestdodend gevoel geven als je huidige baan. Probeer jij je dan nog maar eens te concentreren en je drive te behouden terwijl bijna alles wat je op dat moment doet geestdodend is.
Nou niet om het een of het ander maar zolang ik boven een bepaald minimum zit, laten we zeggen ¤ 2100,- dan red ik me prima. Ik denk dat dat niet onrealistisch is om te verwachten, wellicht niet ŕ la minute maar ik ben dan ook niet te beroerd om een tijdelijke stap terug te doen.quote:Carriere switch en logische lijn? Die is er ook niet. Ben jij met je huidige CV in de posititie om een keuze te maken die afbreuk doet aan datgeen wat je dan nog wel hebt opgebouwd? Zou nog maar eens goed nadenken. Als je wellicht over een paar jaar in een andere levensfase zit kan salaris opeens wel de cruciale factor zijn.
En wat als "ik" over een paar jaar "wij" is? Denk je dat dat minimum dan nog toereikend is? Stel nou eens voor dat de crisis nog even aanhoudt, en salaris stijgingen niet aan de orde van de dag zijn? Hoe ga je je dan redden met een cv zonder vooropleiding op niveau en een carrierepad waar mensen geen vertrouwen uit halen als je druk op zoek moet naar een beter betaalde baan?quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:46 schreef z3bra het volgende:
[..]
Ah, helder! Dank je.
[..]
Nou niet om het een of het ander maar zolang ik boven een bepaald minimum zit, laten we zeggen ¤ 2100,- dan red ik me prima. Ik denk dat dat niet onrealistisch is om te verwachten, wellicht niet ŕ la minute maar ik ben dan ook niet te beroerd om een tijdelijke stap terug te doen.
Een goed recruitment bureau zou mij gevraagd hebben of ik kon autorijden voor ze me een auto gavenquote:Op woensdag 3 juli 2013 10:38 schreef z3bra het volgende:
Interessant, die laatste opmerking, waarom is dat?
Ik is al wij en we hebben nu twee inkomens. We wonen in een relatief goedkope koopwoning, zo goedkoop dat ik dat alleen kan bekostigen, voor ons tweeën. En nee, de bedoeling is natuurlijk dat ik uiteindelijk op een goed salaris terechtkom. Mijn punt is meer dat ik me realiseer dat ik als 'zij-instromer' geen hoog startsalaris hoef te verwachten.quote:Op woensdag 3 juli 2013 11:00 schreef Koral het volgende:
[..]
En wat als "ik" over een paar jaar "wij" is? Denk je dat dat minimum dan nog toereikend is? Stel nou eens voor dat de crisis nog even aanhoudt, en salaris stijgingen niet aan de orde van de dag zijn? Hoe ga je je dan redden met een cv zonder vooropleiding op niveau en een carrierepad waar mensen geen vertrouwen uit halen als je druk op zoek moet naar een beter betaalde baan?
Ik wens je succes hoor. Verder ken ik je achtergrond niet, maar ik heb lange tijd alleen maar beslissingen genomen die goed waren voor het heden. Dit waren, achteraf gezien, niet de meest duurzame oplossingen die ook toekomst bestendig waren. Als ik toen wat harder naar mezelf was geweest (of wat meer van mezelf had gehouden zo u wilt) dan had me dat nu een flink stuk makkelijk gemaakt. Maar goed, doe wat je niet laten kunt (en laat wat je niet doen kunt).
Haha! Ja ik snap dat niet hoor... Ik ben bij verschillende bedrijven niet uitgenodigd toen ik nog bezig was met lessen/afrijden want daar voelden ze zich toch niet lekker voor. Dat was twee jaar geleden, ik rijd zoveel dat ik nu al op ruim 70.000 km schadevrij zitquote:Op woensdag 3 juli 2013 11:03 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Een goed recruitment bureau zou mij gevraagd hebben of ik kon autorijden voor ze me een auto gaven
Ik snap dat wel, dit is jaren geleden en ik ben nog steeds niet afgeredenquote:Op woensdag 3 juli 2013 11:05 schreef z3bra het volgende:
Haha! Ja ik snap dat niet hoor... Ik ben bij verschillende bedrijven niet uitgenodigd toen ik nog bezig was met lessen/afrijden want daar voelden ze zich toch niet lekker voor. Dat was twee jaar geleden, ik rijd zoveel dat ik nu al op ruim 70.000 km schadevrij zit
Doe het nou gewoon! Echt!quote:Op woensdag 3 juli 2013 11:10 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Ik snap dat wel, dit is jaren geleden en ik ben nog steeds niet afgereden
Ik heb een ongeluk gehad en ben niet meer achter het stuur gekropenquote:
Dat kan ik me wel voorstellen. Ik kan me niet voorstellen hoe ik het zonder heb gered, achteraf gezien..quote:Op woensdag 3 juli 2013 11:14 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Ik heb een ongeluk gehad en ben niet meer achter het stuur gekropenik weet wel dat het moet, maar sindsdien vond ik het zó niet leuk meer. Het ongeluk was niet mijn schuld, maar ik vond het doodeng daarna. En ik had het ook niet meer nodig voor mn werk. Mn theorie is ook verlopen nu.
Goedemorgen, bedankt voor je uitvoerige reactie. Ik heb vanmiddag een afspraak staan met Stern Loopbaanadvies in Rotterdam. Ik realiseer me dat "geen kantoorwerk" te breed is en ik zou dat ook kunnen beperken tot "weinig tot geen administratieve klussen ". Administratieve klussen interesseren me niet en daardoor is het foutgevoelig. Ik stel die klussen uit en van uitstel komt afstel. Als er daarentegen een aantal klanten of potentiële klanten gebeld moet worden, dan bied ik altijd gelijk aan om dat te te doen.quote:Op zaterdag 6 juli 2013 15:17 schreef Daboman het volgende:
Vervelende situatie zou ik zo zeggen.
Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je uitzoekt wat je wel wil. Dit geeft de mogelijkheid om motivatie en passie voor iets uit te stralen. Maak je niet te druk of het nou een goede keuze is, waar het namelijk meer om gaat, is de uitstraling. Zoek niet de beste keus, maar eentje die werkt.
Dit geeft je ook een houvast, een soort kompas om bepaalde dingen te doen of te laten. Eenvoudig voorbeeld, wil je bijv schoonmaken, maak dat kantoor dan op vrijdagmiddag schoon. Wil je de verkoop in, vraag dan eens of je met een verkoper mee kan als die op pad gaat. Of, als je bijv hardloopt, push eens iemand om jouw type hardloopschoenen te kopen. Dit soort zaken lijkt vaak vanzelfsprekend, maar vergis je niet; het kan wel degelijk een indicatie zijn dat jij geschikt bent als verkoper, je hebt namelijk iemand anders overtuigd van de kwaliteit van die hardloopschoen. Dit kweekt zelfvertrouwen voor een volgende keer en je kunt altijd een stapje verder. Een magnetron. Een auto.
Daar kan je ook steeds verder in gaan. Op een gegeven moment gaan mensen dat zien. Dan kan je beginnen met referenties en bewijsstukken verzamelen die aantonen dat jij geschikt bent voor dat werk. Naarmate je verder en verder bouwt, wordt het ook steeds makkelijker om je niet gek te laten maken door anderen die iets anders vinden.
Maar goed. Dan moet je dus wel weten wat je wil. "geen kantoorbaan" is wel heel erg breed, dat lijkt eerder op vluchtgedrag. Praat desnoods eens met een loopbaanadviseur. Ik weet niet of je in een grote organisatie werkt? Daar hebben ze soms mogelijkheden om hierover te praten. En anders google je gewoon op loopbaanadviseur [omgeving].
Bedankt maar wat bedoel je daar precies mee?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 12:11 schreef voodoolady het volgende:
Wat die laatste alinea betreft, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen carričre!
Neem het ff op voor de recruiters (doe ik niet graag), maar in deze tijden een switch maken is gewoon moeilijk. Opdrachtgevers hebben een profiel, en als er tientallen mensen perfect aansluiten bij dat profiel en (iig in theorie) meteen zonder begeleiding aan de slag kunnen, dan leg je het gewoon af met een afwijkend profiel.quote:Op woensdag 3 juli 2013 10:04 schreef Koral het volgende:
Ken genoeg mensen die van alles gedaan hebben om een carriereswitch te maken maar tevergeefs. Blijkbaar hebben recruiters wat uit te leggen als ze iemand voordragen die niet aan het gebruikelijke profiel voldoet, en willen ze hun vingers daar niet aan branden.
Dat klopt en dat is verkeerd. Het is juist het doorvragen bij een CV dat de beste kandidaten oplevert. Enfin daar ging het niet om, het is niet mijn bedoeling uitsluitend op recruiters te hakken.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:22 schreef mister_popcorn het volgende:
[..]
Neem het ff op voor de recruiters (doe ik niet graag), maar in deze tijden een switch maken is gewoon moeilijk. Opdrachtgevers hebben een profiel, en als er tientallen mensen perfect aansluiten bij dat profiel en (iig in theorie) meteen zonder begeleiding aan de slag kunnen, dan leg je het gewoon af met een afwijkend profiel.
Ik denk dat dit een goed idee is en wil het dan ook gaan doen. Het duurt één hele dag, wat me best veel lijkt maar het is belangrijk om het in een keer goed te doen, denk ik zo.quote:Speciaal voor jongeren, studenten en jong volwassenen biedt Stern het Studie- en beroepskeuzeonderzoek aan. Of je nu een profiel- of sectorkeuze moet maken, twijfelt over de te volgen vervolgopleiding, al een studiekeuze gemaakt hebt en verder richting wilt bepalen of net afgestudeerd bent, het Studie- en beroepskeuzeonderzoek biedt uitkomst voor jonge mensen vanaf 15 jaar die veelal voor lastige school- en studiekeuzes en de eerste stappen in hun loopbaan staan. Die willen weten waar hun kansen en talenten liggen en welke opleiding, welk werkveld en welke baan er het beste bij hen past.
Voorafgaand aan het Studie- en beroepskeuzeonderzoek vindt er gesprek plaats om een beeld te krijgen van de huidige situatie: waar sta je nu en wat is de stap of keuze die je wilt of moet gaan maken? We bespreken de keuzes die al wel gemaakt zijn en hoe deze tot stand zijn gekomen, maar vooral ook de keuzes waar je niet goed uitkomt. Veel scholieren, studenten en jong volwassenen vinden het lastig om te bepalen welk gebied het beste bij hen past, terwijl vaak al op jonge leeftijd van wordt gevraagd een richting te bepalen. Waar liggen daarbij de vragen, twijfels en onzekerheden? Bij scholieren vindt dit gesprek alsook het uiteindelijke adviesgesprek, altijd samen met de ouders/verzorgers plaats. Tevens bespreken we in dit gesprek we hoe het onderzoek in zijn werk zal gaan.
Het daadwerkelijke onderzoek neemt vervolgens een gehele dag in beslag. Zowel capaciteiten-, persoonlijkheids- als (beroepen)interessetests maken hier deel vanuit. Daarnaast vindt er die dag een uitgebreid gesprek plaats met de adviseur. Na het onderzoek wordt er een afspraak gemaakt om de resultaten met elkaar te bespreken. Je krijgt een rapport met daarin beschreven welke studie(richting) en/of werkveld het beste bij je past. Tevens bevat het een uitgebreid advies over welke richting je daarvoor het beste op kan gaan en welk pad te volgen. Terwijl we bij scholieren adviseren over zowel de profiel- of sectorkeuze als de vervolgopleiding, adviseren we net afgestudeerden over functies, werkveld en hoe de arbeidsmarkt te benaderen. Kortom, vanuit de vraagstelling die we voorafgaand aan het onderzoek hebben doorgenomen, volgt een concreet en helder advies van waaruit je met vertrouwen de eerste stappen in je studiepad of loopbaan kunt gaan zetten.
En waarom denk jezelf dat jij op kantoor de resultaten van de 'echte' verkopers mag afhandelen in plaats van dat je er op uit wordt gestuurd om zelf die resultaten te gaan behalen?quote:Op maandag 8 juli 2013 09:09 schreef z3bra het volgende:
Kortgezegd ben ik liever met verkoop dan met verkoopadministratie bezig. Het punt is trouwens dat ik dat aan het begin van mijn sollicitatieprocedure hier heb aangegeven, en ook daarna bij herhaling kenbaar heb gemaakt maar toch leek het 'men' wel aardig om mij dergelijke klussen toe te wijzen.
Omdat dat de functie is die bij dit bedrijf beschikbaar was. En ik van te voren dacht dat het wel prettig zou zijn om nog wat binnendienst ervaring op te doen alvorens naar buiten te gaan.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:47 schreef jeroen25 het volgende:
[..]
En waarom denk jezelf dat jij op kantoor de resultaten van de 'echte' verkopers mag afhandelen in plaats van dat je er op uit wordt gestuurd om zelf die resultaten te gaan behalen?
Maar die alinea klonk wel wat beschuldigend naar de werkgever.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:48 schreef z3bra het volgende:
[..]
Omdat dat de functie is die bij dit bedrijf beschikbaar was. En ik van te voren dacht dat het wel prettig zou zijn om nog wat binnendienst ervaring op te doen alvorens naar buiten te gaan.
Ik snap je redenatie maar zo werkt het binnen dit kleine bedrijf niet. Ik neem ook initiatieven maar het punt is dat er basale processen veranderd moeten worden zodat de hele afdeling slagvaardiger wordt, waardoor er meer gelegenheid is om te verkopen.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:56 schreef jeroen25 het volgende:
[..]
Maar die alinea klonk wel wat beschuldigend naar de werkgever.
Je had nog gezegd dat je graag wilde verkopen maar tóch werd je op de administratie ingezet.
Zie je geen kansen om zelf wat te verkopen? Of leads te genereren voor de verkopers?
Als je daarmee laat zien dat je kansen ziet en grijpt dan is er meer kans dat je een keer iets leukers krijgt.
Als je op kantoor tussen de A4-tjes gaat zitten mokken dan kom je nooit verder.
Hetzelfde geld voor iedere baan.
Als je in de keuken genoegen neemt met het snijden van de worteltjes of in de werkplaats met het aangeven van gereedschap dan blijf je dat doen tot je zelf vraagt of je meer mag.
Nou, ten eerste denk ik dat ik een redelijk goed idee heb over wat bedrijven beter kunnen doen, op het moment dat ik dat zie. Ik vind het onzin dat je jezelf eerst een paar jaar moet bewijzen voordat je kritische kanttekeningen zou mogen plaatsen bij processen, bijvoorbeeld. Wanneer je, als nieuweling met frisse blik, ziet dat iets te bewerkelijk is en teveel tijd in beslag neemt mag je daar toch voorstellen in doen?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:10 schreef Dipkip het volgende:
Ik verbaas me erover hoe goed jij denkt te weten wat bedrijven verkeerd doen. Ze nemen onterecht mensen aan wiens diploma's goed aansluiten bij de functie, je werkgever laat jou niet switchen naar een buitendienst verkoopfunctie terwijl je daar juist zo goed in zou zijn, 'basale processen' moeten worden aangepast om het bedfrijf slagvaardiger te worden...
Ik snap wel dat je nu niet op je plek zit en daarom gefrustreerd bent, maar het komt wel erg makkelijk over, zo van een afstand roepen dat anderen de verkeerde beslissingen nemen en dat jij daardoor de dupe wordt. Waarom denk jij het allemaal beter te weten en waarom ligt het allemaal aan anderen? Ik denk dat het beter voor je caričre is om je wat minder vast te bijten in je standpunten. Naar jezelf kijken met een loopbaanonderzoek is een goede stap, maar ik ben bang dat je vervolgens weer in dezelfde valkuil trapt: denken te weten voor welke baan je perfect geschikt bent en klagen dat niemand je die baan wil geven.
Maar hoe weet jij dan zo zeker dat bijvoorbeeld recruiters hun werk verkeerd doen?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:17 schreef z3bra het volgende:
Nou, ten eerste denk ik dat ik een redelijk goed idee heb over wat bedrijven beter kunnen doen, op het moment dat ik dat zie.
zo iemand noemen we consultant. Komt het wiel voor een mooi bedrag opnieuw uitvinden, tevens goed in het intrappen van open deuren. Heb je genoeg ervaring daar goed in te zijn?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:17 schreef z3bra het volgende:
[..]
Nou, ten eerste denk ik dat ik een redelijk goed idee heb over wat bedrijven beter kunnen doen, op het moment dat ik dat zie. Ik vind het onzin dat je jezelf eerst een paar jaar moet bewijzen voordat je kritische kanttekeningen zou mogen plaatsen bij processen, bijvoorbeeld. Wanneer je, als nieuweling met frisse blik, ziet dat iets te bewerkelijk is en teveel tijd in beslag neemt mag je daar toch voorstellen in doen?
Bovendien bedoel ik niet te roepen dat alleen anderen fouten maken. Dat zou onzin zijn en ik probeer me te nuanceren. Nee, ik maak zelf ook fouten maar die probeer ik op te lossen.
Dat je het niet op je werkgever moet afschuiven dat jij de 'verkeerde' klussen krijgt. Zorg er zelf voor dat je de juiste krijgt. Je klinkt zo passief.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 12:14 schreef z3bra het volgende:
[..]
Bedankt maar wat bedoel je daar precies mee?
Oké, bedankt voor je toelichting. Ik ben bepaald niet passief en draag veel initiatieven aan die ik probeer eerst goed te overwegen en uit te werken, want proefballonnetjes gaan vervelen..quote:Op woensdag 10 juli 2013 08:40 schreef voodoolady het volgende:
[..]
Dat je het niet op je werkgever moet afschuiven dat jij de 'verkeerde' klussen krijgt. Zorg er zelf voor dat je de juiste krijgt. Je klinkt zo passief.
Nou, bij sollicitaties heb ik meerdere malen meegemaakt dat je een kort mailtje krijgt dat je niet aan het profiel voldoet, terwijl ik dan puntsgewijs kon aangeven dat ik wél paste. En bovendien aanvullende kwaliteiten had die me nog beter geschikt maakten voor de functie.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 17:02 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Maar hoe weet jij dan zo zeker dat bijvoorbeeld recruiters hun werk verkeerd doen?
En hoe weet jij dan dat er niet honderd kandidaten zijn die nog beter passen bij wat het bedrijf wil?quote:Op woensdag 10 juli 2013 09:03 schreef z3bra het volgende:
Nou, bij sollicitaties heb ik meerdere malen meegemaakt dat je een kort mailtje krijgt dat je niet aan het profiel voldoet, terwijl ik dan puntsgewijs kon aangeven dat ik wél paste. En bovendien aanvullende kwaliteiten had die me nog beter geschikt maakten voor de functie.
Ja... Niet natuurlijk, maar dan moeten ze dát zeggen. Die afwijzingen heb ik ook gekregen en daar kan ik mee levenquote:Op woensdag 10 juli 2013 09:11 schreef Dipkip het volgende:
[..]
En hoe weet jij dan dat er niet honderd kandidaten zijn die nog beter passen bij wat het bedrijf wil?
Ik zie het verschil niet helemaal tussen 'jij past niet goed genoeg bij dit bedrijf' en 'we hebben anderen die nog beter passen bij het bedrijf'. Het is altijd een kwestie van vraag en aanbod. Als een bedrijf per morgen iemand wil krijgen ze ook wie er NU beschikbaar is, mogelijk iemand die ze met een selectieprocedure van twee maanden niet eens hadden willen uitnodigen.quote:Op woensdag 10 juli 2013 09:14 schreef z3bra het volgende:
Ja... Niet natuurlijk, maar dan moeten ze dát zeggen. Die afwijzingen heb ik ook gekregen en daar kan ik mee leven/
Oké, dan zal ik het toelichten aan de hand van een voorbeeld. Ik solliciteerde op een functie bij een waterbedrijf, Evides, via een vriend. Toevallig kende ik de behandelend recruiter van de sportschool en zij vertelde me "je hebt een mooi cv voor een dergelijke commerciële functie maar we hebben kandidaten met ervaring bij andere nutsbedrijven". Kortom, ik paste wél in het profiel, op wat ervaring na en er waren kandidaten die béter pasten.quote:Op woensdag 10 juli 2013 09:17 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Ik zie het verschil niet helemaal tussen 'jij past niet goed genoeg bij dit bedrijf' en 'we hebben anderen die nog beter passen bij het bedrijf'. Het is altijd een kwestie van vraag en aanbod. Als een bedrijf per morgen iemand wil krijgen ze ook wie er NU beschikbaar is, mogelijk iemand die ze met een selectieprocedure van twee maanden niet eens hadden willen uitnodigen.
Als in het profiel staat dat ze voorkeur hebben voor iemand met ervaring, had je net zo goed te horen kunnen krijgen dat je niet in het profiel past. Snap je? Het is een taalkundige discussie en heeft niets te maken met de skills van de recruiter.quote:Op woensdag 10 juli 2013 09:28 schreef z3bra het volgende:
Oké, dan zal ik het toelichten aan de hand van een voorbeeld. Ik solliciteerde op een functie bij een waterbedrijf, Evides, via een vriend. Toevallig kende ik de behandelend recruiter van de sportschool en zij vertelde me "je hebt een mooi cv voor een dergelijke commerciële functie maar we hebben kandidaten met ervaring bij andere nutsbedrijven". Kortom, ik paste wél in het profiel, op wat ervaring na en er waren kandidaten die béter pasten.
Ik hoop dat ik hiermee goed duidelijk maak welk onderscheid ik tegen ben gekomen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |