Precies. De keuken is veel uitgebreider.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:00 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Haha, dat is het nadeel van die vele tenten. Iedereen denkt bij Turks eten aan kebab. Bijna lachwekkend. Dit is iets nieuws en daarom positief.
Dat is ook niet helemaal zeker, het meeste waarschijnlijke is dat de eerste frites door Spanjaarden werden gemaakt. Die kwamen ook een stuk eerder in aanraking met aardappelen.quote:
Dat is wel vaker het geval.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:00 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Haha, dat is het nadeel van die vele tenten. Iedereen denkt bij Turks eten aan kebab. Bijna lachwekkend. Dit is iets nieuws en daarom positief.
Of die eens in de vier maanden wel eens een patatje lusten, zoals ik. Sorry hoorquote:Op zaterdag 29 juni 2013 17:46 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Genoeg Hollandse friettenten/patatzaken in bijv Spanje en Griekenland.
Maar goed, daar komen ook voronamelijk Nederlanders die geen "buitenlands vreten" lusten.
Inderdaad. Nederland met haar zeeklimaat lijkt mij niet echt een heel strak plan, behalve als je het assortiment aanpast en meer dan alleen zomerproducten gaat verkopen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:05 schreef De_Guidance het volgende:
Ik hoop dat Mado ook de plannen doorzet.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
IJs, baklava, wafels en andere toetjes.
Maar goed, het weer is er hier niet helemaal naar.
Edit: ik lees nu dat ze al in "Melbourne, Brisbane and Sydney in Australia, Dubai, Hong Kong, South Korea, Cyprus, Kuwait, Saudi Arabia, Malaysia, Azerbaijan and Iraq" zitten.
Die frituurden wel aardappel-kwarten maar toen was er nog geen sprake van Julienne snijden (staafjes), tevens werd de schil er nog omgelaten.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:08 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Dat is ook niet helemaal zeker, het meeste waarschijnlijke is dat de eerste frites door Spanjaarden werden gemaakt. Die kwamen ook een stuk eerder in aanraking met aardappelen.
Ik denk niet dat we het ooit met zekerheid zullen weten.
Heb je helemaal gelijk in.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:09 schreef Aether het volgende:
[..]
Dat is wel vaker het geval.
Bij Amerikaans denkt men aan hamburgers terwijl de Amerikaanse keuken heel divers is (vaak streekgerechten).
Zeker in het zuiden waar veel slaven zaten, hoop cajun gerechten met enorm veel invloeden uit de halve (zwarte) wereld.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:09 schreef Aether het volgende:
[..]
Dat is wel vaker het geval.
Bij Amerikaans denkt men aan hamburgers terwijl de Amerikaanse keuken heel divers is (vaak streekgerechten).
Ja ach mensen doen ook wel eens gek met eten en zo zullen de frieten waarschijnlijk ook uitgevonden zijn. Carlos zal de aardappelen een keer per ongeluk gesneden hebben voor de soep en toen wilde zijn vrouw alsnog frituren en voila.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:18 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die frituurden wel aardappel-kwarten maar toen was er nog geen sprake van Julienne snijden (staafjes), tevens werd de schil er nog omgelaten.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_gerechtenquote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:22 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zeker in het zuiden waar veel slaven zaten, hoop cajun gerechten met enorm veel invloeden uit de halve (zwarte) wereld.
Ik vraag me af wat voor Hollandse gerechten je nou echt zou kunnen exporteren..
De oer-hollandse keuken is voornamelijk stamppotten en da's nou niet echt een culinair hoogstandje..
Of bakken en teveel olie in de pan..quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:24 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Ja ach mensen doen ook wel eens gek met eten en zo zullen de frieten waarschijnlijk ook uitgevonden zijn. Carlos zal de aardappelen een keer per ongeluk gesneden hebben voor de soep en toen wilde zijn vrouw alsnog frituren en voila.
Das in feite vloeibare chocoladepasta.. erg lekker voor ín een brownie.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:26 schreef Flow3r het volgende:
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_gerechten
Niet echt veel bijzonders zo op het eerste gezicht ,voornamelijk koekjes zo te zien ,hoewel ik benieuwd ben naar de hemelse modder
Limburgse vlaaiquote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:22 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zeker in het zuiden waar veel slaven zaten, hoop cajun gerechten met enorm veel invloeden uit de halve (zwarte) wereld.
Ik vraag me af wat voor Hollandse gerechten je nou echt zou kunnen exporteren..
De oer-hollandse keuken is voornamelijk stamppotten en da's nou niet echt een culinair hoogstandje..
Is inderdaad geen nederlands eten van origine. Dus het kan dan ook onmogelijk patat heten. Het heet namelijk patates frites oftewel, aardappelstaafjes.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 17:47 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Friet Nederlands eten noemen
Daarnaast is het patat. Geen friet.
Zijn poffertjes iets typisch Nederlands?quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:22 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zeker in het zuiden waar veel slaven zaten, hoop cajun gerechten met enorm veel invloeden uit de halve (zwarte) wereld.
Ik vraag me af wat voor Hollandse gerechten je nou echt zou kunnen exporteren..
De oer-hollandse keuken is voornamelijk stamppotten en da's nou niet echt een culinair hoogstandje..
Ja, maar in India hebben ze iets vergelijkbaars. Zij gebruiken beslag van witte lize en rijst dus is wezenlijk anders.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:40 schreef Hathor het volgende:
[..]
Zijn poffertjes iets typisch Nederlands?
Dat zou wel aanslaan in het buitenland denk ik.quote:
de bereidingswijze in elk geval niet, een deegmix op een hete plaat gooien doen ze in behoorlijk veel landen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:40 schreef Hathor het volgende:
[..]
Zijn poffertjes iets typisch Nederlands?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |