Wel, anderen een mening laten vormenquote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:29 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
[..]
Ja dus jij bent niet de enige op de wereld met een mening
Gedaan, smaakt 'ok' maar er zit al zo weinig in het flesje. Na het smelten zit er dus bijna niks meer inquote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:31 schreef Mortaxx het volgende:
Kan je het niet gewoon weer laten smelten?
Je hebt gelijk, ik merkte het..quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:33 schreef NemapoAlcharios het volgende:
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:33 schreef NemapoAlcharios het volgende:
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
Dankjewelquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:44 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
[..]
Dankjewel
Maar nee, dat ben ik niet.Sarcasme is zelfs nog te moeilijk voor jou.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
![]()
quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:47 schreef MuVo het volgende:
[..]
Sarcasme is zelfs nog te moeilijk voor jou.![]()
quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:55 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
[..]____!!!!!! Whahahahahahahahaahahha
hahahahaahahhahahaahahhahaahahahah
quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:33 schreef NemapoAlcharios het volgende:
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
quote:
quote:
Ja, de drukverandering klopt. Ik doelde alleen op het feit dat het vrij logisch is dat bier zo koud wordt in een vriezer dat bier in het flesje (ongeopend) bevriestquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:38 schreef jatochneetoch het volgende:
[..]
[..]
[..]![]()
![]()
![]()
Het bier stolde omdat de druk veranderde na het openen. De temperatuur was al laag.
Het bier bevriest juist niet ongeopend.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:49 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Ja, de drukverandering klopt. Ik doelde alleen op het feit dat het vrij logisch is dat bier zo koud wordt in een vriezer dat bier in het flesje (ongeopend) bevriest.
Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezenquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:51 schreef jatochneetoch het volgende:
[..]
Het bier bevriest juist niet ongeopend.
Sommige wel, maar in dat geval springt door de druk de dop er in de vriezer af en dan bevriest het nog steeds omdat die open gaat.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:09 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezen.
Hier is anders al menig flesje gewoon bevroren in die vriezer. Ook zonder kapot te springen.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:09 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezen.
Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:11 schreef jatochneetoch het volgende:
[..]
Sommige wel, maar in dat geval springt door de druk de dop er in de vriezer af en dan bevriest het nog steeds omdat die open gaat.
quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:38 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden.
Dan krijg je dus Voss z'n geval: een bevroren biertje in een intact flesje![]()
Nee, je had een prima vriezer, maar waarschijnlijk goede kwaliteit flesjes met de dop er goed op?quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:43 schreef MaryMouse het volgende:
[..]Dus eigenlijk had ik in de USA een waardeloze vriezer, want de pilsje bevroren en de flesjes knapten
Heineken Importquote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:46 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Nee, je had een prima vriezer, maar waarschijnlijk goede kwaliteit flesjes?
Nou ben ik natuurlijk wel benieuwd naar wat voor pils Vosss in zijn vriezer had dat gewoon bevroor zonder te knappen.quote:
Welk bier had je mijn beste?quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:23 schreef vosss het volgende:
[..]
Hier is anders al menig flesje gewoon bevroren in die vriezer. Ook zonder kapot te springen.
wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 23:38 schreef samthegreat5 het volgende:
[..]
Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden.
Dan krijg je dus Voss z'n geval: een bevroren biertje in een intact flesje![]()
Ik had het dus over een vriesvakquote:Op woensdag 19 juni 2013 23:55 schreef reeybehn het volgende:
[..]
wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder.
En wat betreft wat ik lul:quote:Op woensdag 19 juni 2013 23:55 schreef reeybehn het volgende:
[..]
wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder.
daarom zijn veel producten ook minder lang houdbaar in een vriesvak dan in een vriezerquote:Op donderdag 20 juni 2013 00:03 schreef maxburger het volgende:
Hoezo is een vriesvak maar 0 graden. Dan ontdooit het toch zowat.
Waarom dan niet tenminste -1 of -2 ?quote:Op donderdag 20 juni 2013 14:04 schreef reeybehn het volgende:
[..]
daarom zijn veel producten ook minder lang houdbaar in een vriesvak dan in een vriezer
mwoah, kan ook. maar zo uit mijn hoofd was het 0. kan idd ook iets lager zijn.quote:Op donderdag 20 juni 2013 14:20 schreef maxburger het volgende:
[..]
Waarom dan niet tenminste -1 of -2 ?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |