abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 18 juni 2013 @ 15:00:43 #201
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127947918
Heerlijk vormloos brood... :P

  dinsdag 18 juni 2013 @ 18:15:11 #202
386633 Adnap
I love Life !
pi_127955612
Er staat nu een brood te rijzen voor de 2e rijs in de oven volgens het recept uit de OP (alleen half speltvolkoren en speltbloem gekozen) eerste rijs heb ik buiten plaats laten vinden (uiteraard op een heel beschut plekje zonder toch, prachtig gerezen) nu 2e rijs in de oven op 30 gr. Straks afbakken (moet nu nog 45 minuten rijzen)

Kom je terug van een rondje fietsen, ligt er ineens een theedoek over je brood 8)7 dus nu staat het wel te bakken maar is dus geen mooi rond brood meer. Bedankt zoonlief *hij bedoelde het goed, want buiten de oven had het ook met doek gestaan en hij dacht dat ik het vergeten was * }:| :X

[ Bericht 47% gewijzigd door Adnap op 18-06-2013 19:41:12 ]
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_128072642
In de koelkast op het moment 1 groot wit zuurdesemdeeg dat staat te rijzen, en 8 forse zachte witte bolletjes. Die laatste nooit eerder gemaakt, ben benieuwd :)

De bolletjes gaan in mn lunchpauze de koelkast uit.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:02:47 #204
217702 Lonaa
Honger!
pi_128093314
Mijn eerste bol deeg staat de rijzen. *O*

Het was een zak bio broodmix spelt. Ben heel benieuwd!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128093605
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:02 schreef Lonaa het volgende:
Mijn eerste bol deeg staat de rijzen. *O*

Het was een zak bio broodmix spelt. Ben heel benieuwd!
Welk recept gebruik je? :)
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:10:26 #206
217702 Lonaa
Honger!
pi_128093687
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Welk recept gebruik je? :)
Het was een zakje van 500 gram van Dille en Kamille ( :@ ) Was er van de week en was helft van de prijs. *O*
Er stond op:
dat pak mix, 7 gram gedroogd gist, wat olie, 300 ml water. Kwartiertje kneden, uurtje rijzen, nog een keer kneden, nog 45 minuten rijzen en dan 40 minuten op 200 graden in de oven.
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:10:37 #207
217702 Lonaa
Honger!
pi_128093700
Ik voel me wel een beetje een noob. :@
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128093771
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:10 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Het was een zakje van 500 gram van Dille en Kamille ( :@ ) Was er van de week en was helft van de prijs. *O*
Er stond op:
dat pak mix, 7 gram gedroogd gist, wat olie, 300 ml water. Kwartiertje kneden, uurtje rijzen, nog een keer kneden, nog 45 minuten rijzen en dan 40 minuten op 200 graden in de oven.
Maximus zal hieronder vermoedelijk verkondigen dat 2x kneden niet moet :+ Maar recept klinkt verder prima, ben benieuwd :)
pi_128094541
Ik zit in spanning af te wachten hoe mijn bolletjes het gaan doen :D

Enorm rijzen wilden ze niet als deeg, dus ik hoop dat ze in de oven goed omhoog komen :P

Nog 5 minuten (van de 8 :P ) en we zijn er achter :D
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:34:17 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128094709
Mijn worstenbroodjes moet ik nog oefenen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:02:07 #211
217702 Lonaa
Honger!
pi_128096235
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maximus zal hieronder vermoedelijk verkondigen dat 2x kneden niet moet :+ Maar recept klinkt verder prima, ben benieuwd :)
Oh, oke. Dat is onnodig dus? En dan 1 uur en 45 minuten laten rijzen of is die tweede rijs helemaal niet nodig?

Daar is ie nu trouwens mee bezig, de tweede rijs. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128097923






  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:38:21 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128098049
quote:
Mooi broodje, lee, zou menig probakker in zijn winkel wensen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128098324
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:02 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh, oke. Dat is onnodig dus? En dan 1 uur en 45 minuten laten rijzen of is die tweede rijs helemaal niet nodig?

Daar is ie nu trouwens mee bezig, de tweede rijs. :)
Ja, alleen veel recepten geven het wel aan. Wat ik zelf wel altijd doe, is dat ik mijn desem of preferment een aantal uren of dagen geef om smaak en gist/bacterien te ontwikkelen :)

Langere rijs is altijd beter. Bovenstaand brood heb ik 3 dagen 'ongekneed' laten staan, gekneed, toen 24 uur in de koelkast, daarna half uurtje aanrecht, en de oven in :) Normaal laat ik ze langer op het aanrecht staan, maar door de warmte afgelopen week was hij al flink aan het doorrijzen in het eerste uur in de koelkast :)
pi_128098348
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi broodje, lee, zou menig probakker in zijn winkel wensen
:D Heel veel dank!
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:46:04 #216
217702 Lonaa
Honger!
pi_128098445
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja, alleen veel recepten geven het wel aan. Wat ik zelf wel altijd doe, is dat ik mijn desem of preferment een aantal uren of dagen geef om smaak en gist/bacterien te ontwikkelen :)

Langere rijs is altijd beter. Bovenstaand brood heb ik 3 dagen 'ongekneed' laten staan, gekneed, toen 24 uur in de koelkast, daarna half uurtje aanrecht, en de oven in :) Normaal laat ik ze langer op het aanrecht staan, maar door de warmte afgelopen week was hij al flink aan het doorrijzen in het eerste uur in de koelkast :)
Dank voor de tips!

Brood mag bijna de oven in, oven is bijna warm. De kat vond het een goed idee om over mijn rijzende deeg heen te lopen, dus nu zit er een deuk in. :')
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:48:55 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128098569
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:46 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dank voor de tips!

Brood mag bijna de oven in, oven is bijna warm. De kat vond het een goed idee om over mijn rijzende deeg heen te lopen, dus nu zit er een deuk in. :')
Had twee weken terug prachtige chiabatas aan het rijzen, onder een theedoek. Mannetje wilde even de keuken dweilen en zette er een krat bier op. Hij dacht nog, das handig, daar ligt al een theedoek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:51:18 #218
217702 Lonaa
Honger!
pi_128098700
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had twee weken terug prachtige chiabatas aan het rijzen, onder een theedoek. Mannetje wilde even de keuken dweilen en zette er een krat bier op. Hij dacht nog, das handig, daar ligt al een theedoek
Kut. :')
Ik was ook wel een beetje verbaasd dat het nog zo lang geduurd had, voordat kat erop ging staan.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128100690
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had twee weken terug prachtige chiabatas aan het rijzen, onder een theedoek. Mannetje wilde even de keuken dweilen en zette er een krat bier op. Hij dacht nog, das handig, daar ligt al een theedoek
Mooi patroon na het bakken? :P
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:48:51 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128101461
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 22:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mooi patroon na het bakken? :P
Neuh, alleen waren ze niet meer zo luchtbellig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:54:29 #221
217702 Lonaa
Honger!
pi_128101753
Hoe krijg ik brood eignelijk zo luchtbellig?
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:56:16 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128101846
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 22:54 schreef Lonaa het volgende:
Hoe krijg ik brood eignelijk zo luchtbellig?
Vrij nat deeg, 1 keer kneden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128101945
^ Lange rijstijd, minder gist gebruiken en meer tijd geven.

Mijn bolletjes zijn als bolletjes mislukt. Voornamelijk denk ik omdat ze aan de bovenkant te veel waren ingedroogd, ze zijn 'onderlangs' gaan rijzen. Twee doorgesneden, eentje is echt massief, de andere een soort scone.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 23:00:03 #224
217702 Lonaa
Honger!
pi_128102064
Mijn brood is trouwens klaar!

Heb net ook al een plakje afgesneden. Het heeft geen hele harde korst (langer in de oven de voglende keer? Of hogere temp?) en is niet heel luchtig van binnen. Maar wel lekker. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128102281
Beide :P

En niet zo snel een plakje afsnijden helpt ook :P
  zaterdag 22 juni 2013 @ 09:24:22 #226
206180 DaCobus
yeah, right!...
pi_128110944
Net ook weer eens een batard gebakken.
Gewoon van de Appie!



Na de 2e keer rijzen;


Na een half uurtje in de oven;


En (te vroeg) aangesneden.
Heerlijk luchtig en een knapperige korst.
pi_128119527
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
Ik zag nogal verschillende temperaturen/baktijden op internet. Verwarrend voor een eerste brood :P

[Edit] Ook in de OP dus, volgende keer die maar proberen :)

[ Bericht 16% gewijzigd door Piles op 22-06-2013 16:01:51 ]
pi_128130390
Wat mij opvalt als ik zoek naar focaccia-recepten, is dat er vaak geen zout in gaat. Is daar een reden voor? Lijkt mij zo smakeloos zonder zout...
pi_128130469
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 21:49 schreef Bleie het volgende:
Wat mij opvalt als ik zoek naar focaccia-recepten, is dat er vaak geen zout in gaat. Is daar een reden voor? Lijkt mij zo smakeloos zonder zout...
Geen idee, had nu een recept met zout erin, en er op :P
Zonder zout lijkt me heel flauw ja...
  zondag 23 juni 2013 @ 13:52:37 #230
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_128147862
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 21:49 schreef Bleie het volgende:
Wat mij opvalt als ik zoek naar focaccia-recepten, is dat er vaak geen zout in gaat. Is daar een reden voor? Lijkt mij zo smakeloos zonder zout...
Het recept van Mark Bittman in de Dikke Vegetarier bevat wel zout. "Focaccia is een soort pizza, maar het deeg is licht op smaak gebracht met zout en word in een vorm gebakken, zoals brood" begint zijn stuk al :P

Ik ben nu bezig met een spelt-walnotenbrood waarbij ik dit recept aanhoud nu. Wat een onmogelijk zacht deeg was het net al na de eerste rijs zeg! Inmiddels ligt er een brood de 2e rijs te doen op de bakplaat, ben heel benieuwd hoe het gaat worden als het straks uit de oven komt.
pi_128163280
Vandaag een focaccia gemaakt volgens recept van Levine, mét zout. Zij maakt het met een vulling van o.a. Gedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Hoewel dat me heerlijk lijkt, heb ik t weggelaten. Bleek geen gedroogde tomaatjes te hebben, en ik wilde het gebruiken voor bij een kaasplank, dus leek me ook niet goed combineren. Maar ook zonder dat alles was ie lekker geworden!
  zondag 23 juni 2013 @ 23:27:12 #233
217702 Lonaa
Honger!
pi_128174622
Nomnom.

Er staat hier 375 gram bloem met 400 ml water en wat gist te rijzen. Het lijkt me veels te dun maar eens kijken hoe het er morgen utiziet.
Sterkheidsbaas van alles.
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 10:32:15 #234
91830 MaximusTG
pi_128185019
Nog steeds veel te dun, ongetwijfeld.. Wat moet het worden dan?

Verder is er goed gebakken zie ik! Lekkere broden :).
  maandag 24 juni 2013 @ 12:37:59 #235
217702 Lonaa
Honger!
pi_128189071
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 10:32 schreef MaximusTG het volgende:
Nog steeds veel te dun, ongetwijfeld.. Wat moet het worden dan?

Verder is er goed gebakken zie ik! Lekkere broden :).
"gewoon" een witbrood. Gevonden recept op internet. Heb er inmiddels meer bloem bijgegooit. Tis nu vooral plakkerig.

Ik doe het zo in een pan in de oven, en dan zie ik hetwel.
Sterkheidsbaas van alles.
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 12:44:27 #236
91830 MaximusTG
pi_128189299
Welk recept is dat dan? Meer water dan bloem.. Dat kan natuurlijk nooit een stevig deeg worden. Als het als voordeeg bedoeld is, dat zou wel kunnen.
  maandag 24 juni 2013 @ 12:57:24 #237
217702 Lonaa
Honger!
pi_128189742
Ik vond het ook gek.
Dit recept: http://allrecipes.nl/rece(...)d-zonder-kneden.aspx

Het staat inmiddels in de oven, ben benieuwd wat en of het wat gaat doen.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128329657
Nieuwe poging gedaan tot een 'witbroodje'.
Eerst was hij niet gaar, terug in de oven gedaan en nu ziet hij er redelijk uit.....

https://fbcdn-sphotos-e-a(...)1681_927620063_o.jpg

(witbroodmix van Koopmans).
Ik had 'm veel luchtiger verwacht, smaak ga ik vanavond testen haha, ruikt wel erg lekker!
pi_128340587
Ga als de pizza's straks klaar zijn op de 'restwarmte' en ciabatta bakken. Nooit eerder gedaan. Wat is dat deeg een partij dun zeg, moet mij echt inhouden er niet een extra hand bloem in te gooien.
pi_128360963
Ciabattaexperiment is gefaald :P

Meer gist denk ik, hogere temperatuur, langere rijstijd.

Nu wel vier broden (zuurdesem, tweemaal wit en tweemaal spelt-bruin) in de oven zitten. Twee in een pan, en bij gebrek aan ruimte voor vier pannen, ook twee licht gekromde vloerbroden om de pan heen :P
pi_128361627
Morgen een olijfbrood en een vijgen-walnotenbrood maken. Dat wordt drama, al dat geplan om het op tijd in de oven en op tijd klaar te krijgen. :)
pi_128387505
Olijfbrood

  zaterdag 29 juni 2013 @ 12:49:05 #243
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_128389406
Bloempje-moi Wat een mooi broodje :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_128389584
Voor het eten vanavond. Zal nog wel een foto maken van de binnenkant als de gasten er zijn. Ik vraag me alleen af of ik niet te veel en te grote olijven heb gebruikt Het vijgen/walnotenbrood is ook klaar, maar daar ik aan de buitenkant nog niet veel bijzonders aan te zien. :)
pi_128389630
Het is overigens een semolina-tarwe brood. Ik moest ongebleekte meel van harde tarwe hebben. Dat is semolina toch?
  † In Memoriam † zaterdag 29 juni 2013 @ 20:34:58 #246
91830 MaximusTG
pi_128401705
Semolina is griesmeel. Had je die olijven niet fijngesneden dan? Hoop dat ie smaakt!
pi_128410913
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 20:34 schreef MaximusTG het volgende:
Semolina is griesmeel. Had je die olijven niet fijngesneden dan? Hoop dat ie smaakt!
Zeker wel, maar ik was bang dat ze niet klein genoeg waren. Blijkbaar wel; het olijvenbrood was binnen no time op. De andere is de binnenkant van de vijgen/walnoten desem. Ook lekker, maar iets minder in trek.


pi_128413673
vijgen walnoten brood heb ik toevallig ook dit weekend gemaakt, volkoren. (beetje erg veel vijgen in het stuk van de foto, maja)

pi_128413917
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 08:56 schreef evo87 het volgende:
vijgen walnoten brood heb ik toevallig ook dit weekend gemaakt, volkoren. (beetje erg veel vijgen in het stuk van de foto, maja)

[ afbeelding ]
Jouw vijgen zijn enorm! :o Eigenlijk hou ik niet zo van vruchten in mijn eten, maar deze wilde ik graag proberen. Mijn walnoten had ik iets te klein gemaakt helaas.
pi_128459920
Focaccia met tomaat gemaakt. Was heerlijk. Volgende keer het recept uit de OP eens proberen.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')