abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 22 juni 2013 @ 09:24:22 #226
206180 DaCobus
yeah, right!...
pi_128110944
Net ook weer eens een batard gebakken.
Gewoon van de Appie!



Na de 2e keer rijzen;


Na een half uurtje in de oven;


En (te vroeg) aangesneden.
Heerlijk luchtig en een knapperige korst.
pi_128119527
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
Ik zag nogal verschillende temperaturen/baktijden op internet. Verwarrend voor een eerste brood :P

[Edit] Ook in de OP dus, volgende keer die maar proberen :)

[ Bericht 16% gewijzigd door Piles op 22-06-2013 16:01:51 ]
pi_128130390
Wat mij opvalt als ik zoek naar focaccia-recepten, is dat er vaak geen zout in gaat. Is daar een reden voor? Lijkt mij zo smakeloos zonder zout...
pi_128130469
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 21:49 schreef Bleie het volgende:
Wat mij opvalt als ik zoek naar focaccia-recepten, is dat er vaak geen zout in gaat. Is daar een reden voor? Lijkt mij zo smakeloos zonder zout...
Geen idee, had nu een recept met zout erin, en er op :P
Zonder zout lijkt me heel flauw ja...
  zondag 23 juni 2013 @ 13:52:37 #230
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_128147862
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 21:49 schreef Bleie het volgende:
Wat mij opvalt als ik zoek naar focaccia-recepten, is dat er vaak geen zout in gaat. Is daar een reden voor? Lijkt mij zo smakeloos zonder zout...
Het recept van Mark Bittman in de Dikke Vegetarier bevat wel zout. "Focaccia is een soort pizza, maar het deeg is licht op smaak gebracht met zout en word in een vorm gebakken, zoals brood" begint zijn stuk al :P

Ik ben nu bezig met een spelt-walnotenbrood waarbij ik dit recept aanhoud nu. Wat een onmogelijk zacht deeg was het net al na de eerste rijs zeg! Inmiddels ligt er een brood de 2e rijs te doen op de bakplaat, ben heel benieuwd hoe het gaat worden als het straks uit de oven komt.
pi_128163280
Vandaag een focaccia gemaakt volgens recept van Levine, mét zout. Zij maakt het met een vulling van o.a. Gedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Hoewel dat me heerlijk lijkt, heb ik t weggelaten. Bleek geen gedroogde tomaatjes te hebben, en ik wilde het gebruiken voor bij een kaasplank, dus leek me ook niet goed combineren. Maar ook zonder dat alles was ie lekker geworden!
  zondag 23 juni 2013 @ 23:27:12 #233
217702 Lonaa
Honger!
pi_128174622
Nomnom.

Er staat hier 375 gram bloem met 400 ml water en wat gist te rijzen. Het lijkt me veels te dun maar eens kijken hoe het er morgen utiziet.
Sterkheidsbaas van alles.
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 10:32:15 #234
91830 MaximusTG
pi_128185019
Nog steeds veel te dun, ongetwijfeld.. Wat moet het worden dan?

Verder is er goed gebakken zie ik! Lekkere broden :).
  maandag 24 juni 2013 @ 12:37:59 #235
217702 Lonaa
Honger!
pi_128189071
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 10:32 schreef MaximusTG het volgende:
Nog steeds veel te dun, ongetwijfeld.. Wat moet het worden dan?

Verder is er goed gebakken zie ik! Lekkere broden :).
"gewoon" een witbrood. Gevonden recept op internet. Heb er inmiddels meer bloem bijgegooit. Tis nu vooral plakkerig.

Ik doe het zo in een pan in de oven, en dan zie ik hetwel.
Sterkheidsbaas van alles.
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 12:44:27 #236
91830 MaximusTG
pi_128189299
Welk recept is dat dan? Meer water dan bloem.. Dat kan natuurlijk nooit een stevig deeg worden. Als het als voordeeg bedoeld is, dat zou wel kunnen.
  maandag 24 juni 2013 @ 12:57:24 #237
217702 Lonaa
Honger!
pi_128189742
Ik vond het ook gek.
Dit recept: http://allrecipes.nl/rece(...)d-zonder-kneden.aspx

Het staat inmiddels in de oven, ben benieuwd wat en of het wat gaat doen.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128329657
Nieuwe poging gedaan tot een 'witbroodje'.
Eerst was hij niet gaar, terug in de oven gedaan en nu ziet hij er redelijk uit.....

https://fbcdn-sphotos-e-a(...)1681_927620063_o.jpg

(witbroodmix van Koopmans).
Ik had 'm veel luchtiger verwacht, smaak ga ik vanavond testen haha, ruikt wel erg lekker!
pi_128340587
Ga als de pizza's straks klaar zijn op de 'restwarmte' en ciabatta bakken. Nooit eerder gedaan. Wat is dat deeg een partij dun zeg, moet mij echt inhouden er niet een extra hand bloem in te gooien.
pi_128360963
Ciabattaexperiment is gefaald :P

Meer gist denk ik, hogere temperatuur, langere rijstijd.

Nu wel vier broden (zuurdesem, tweemaal wit en tweemaal spelt-bruin) in de oven zitten. Twee in een pan, en bij gebrek aan ruimte voor vier pannen, ook twee licht gekromde vloerbroden om de pan heen :P
pi_128361627
Morgen een olijfbrood en een vijgen-walnotenbrood maken. Dat wordt drama, al dat geplan om het op tijd in de oven en op tijd klaar te krijgen. :)
pi_128387505
Olijfbrood

  zaterdag 29 juni 2013 @ 12:49:05 #243
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_128389406
Bloempje-moi Wat een mooi broodje :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_128389584
Voor het eten vanavond. Zal nog wel een foto maken van de binnenkant als de gasten er zijn. Ik vraag me alleen af of ik niet te veel en te grote olijven heb gebruikt Het vijgen/walnotenbrood is ook klaar, maar daar ik aan de buitenkant nog niet veel bijzonders aan te zien. :)
pi_128389630
Het is overigens een semolina-tarwe brood. Ik moest ongebleekte meel van harde tarwe hebben. Dat is semolina toch?
  † In Memoriam † zaterdag 29 juni 2013 @ 20:34:58 #246
91830 MaximusTG
pi_128401705
Semolina is griesmeel. Had je die olijven niet fijngesneden dan? Hoop dat ie smaakt!
pi_128410913
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 20:34 schreef MaximusTG het volgende:
Semolina is griesmeel. Had je die olijven niet fijngesneden dan? Hoop dat ie smaakt!
Zeker wel, maar ik was bang dat ze niet klein genoeg waren. Blijkbaar wel; het olijvenbrood was binnen no time op. De andere is de binnenkant van de vijgen/walnoten desem. Ook lekker, maar iets minder in trek.


pi_128413673
vijgen walnoten brood heb ik toevallig ook dit weekend gemaakt, volkoren. (beetje erg veel vijgen in het stuk van de foto, maja)

pi_128413917
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 08:56 schreef evo87 het volgende:
vijgen walnoten brood heb ik toevallig ook dit weekend gemaakt, volkoren. (beetje erg veel vijgen in het stuk van de foto, maja)

[ afbeelding ]
Jouw vijgen zijn enorm! :o Eigenlijk hou ik niet zo van vruchten in mijn eten, maar deze wilde ik graag proberen. Mijn walnoten had ik iets te klein gemaakt helaas.
pi_128459920
Focaccia met tomaat gemaakt. Was heerlijk. Volgende keer het recept uit de OP eens proberen.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')