abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 18 juni 2013 @ 15:00:43 #201
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127947918
Heerlijk vormloos brood... :P

  dinsdag 18 juni 2013 @ 18:15:11 #202
386633 Adnap
I love Life !
pi_127955612
Er staat nu een brood te rijzen voor de 2e rijs in de oven volgens het recept uit de OP (alleen half speltvolkoren en speltbloem gekozen) eerste rijs heb ik buiten plaats laten vinden (uiteraard op een heel beschut plekje zonder toch, prachtig gerezen) nu 2e rijs in de oven op 30 gr. Straks afbakken (moet nu nog 45 minuten rijzen)

Kom je terug van een rondje fietsen, ligt er ineens een theedoek over je brood 8)7 dus nu staat het wel te bakken maar is dus geen mooi rond brood meer. Bedankt zoonlief *hij bedoelde het goed, want buiten de oven had het ook met doek gestaan en hij dacht dat ik het vergeten was * }:| :X

[ Bericht 47% gewijzigd door Adnap op 18-06-2013 19:41:12 ]
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_128072642
In de koelkast op het moment 1 groot wit zuurdesemdeeg dat staat te rijzen, en 8 forse zachte witte bolletjes. Die laatste nooit eerder gemaakt, ben benieuwd :)

De bolletjes gaan in mn lunchpauze de koelkast uit.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:02:47 #204
217702 Lonaa
Honger!
pi_128093314
Mijn eerste bol deeg staat de rijzen. *O*

Het was een zak bio broodmix spelt. Ben heel benieuwd!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128093605
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:02 schreef Lonaa het volgende:
Mijn eerste bol deeg staat de rijzen. *O*

Het was een zak bio broodmix spelt. Ben heel benieuwd!
Welk recept gebruik je? :)
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:10:26 #206
217702 Lonaa
Honger!
pi_128093687
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Welk recept gebruik je? :)
Het was een zakje van 500 gram van Dille en Kamille ( :@ ) Was er van de week en was helft van de prijs. *O*
Er stond op:
dat pak mix, 7 gram gedroogd gist, wat olie, 300 ml water. Kwartiertje kneden, uurtje rijzen, nog een keer kneden, nog 45 minuten rijzen en dan 40 minuten op 200 graden in de oven.
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:10:37 #207
217702 Lonaa
Honger!
pi_128093700
Ik voel me wel een beetje een noob. :@
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128093771
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:10 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Het was een zakje van 500 gram van Dille en Kamille ( :@ ) Was er van de week en was helft van de prijs. *O*
Er stond op:
dat pak mix, 7 gram gedroogd gist, wat olie, 300 ml water. Kwartiertje kneden, uurtje rijzen, nog een keer kneden, nog 45 minuten rijzen en dan 40 minuten op 200 graden in de oven.
Maximus zal hieronder vermoedelijk verkondigen dat 2x kneden niet moet :+ Maar recept klinkt verder prima, ben benieuwd :)
pi_128094541
Ik zit in spanning af te wachten hoe mijn bolletjes het gaan doen :D

Enorm rijzen wilden ze niet als deeg, dus ik hoop dat ze in de oven goed omhoog komen :P

Nog 5 minuten (van de 8 :P ) en we zijn er achter :D
  vrijdag 21 juni 2013 @ 20:34:17 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128094709
Mijn worstenbroodjes moet ik nog oefenen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:02:07 #211
217702 Lonaa
Honger!
pi_128096235
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 20:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maximus zal hieronder vermoedelijk verkondigen dat 2x kneden niet moet :+ Maar recept klinkt verder prima, ben benieuwd :)
Oh, oke. Dat is onnodig dus? En dan 1 uur en 45 minuten laten rijzen of is die tweede rijs helemaal niet nodig?

Daar is ie nu trouwens mee bezig, de tweede rijs. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128097923






  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:38:21 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128098049
quote:
Mooi broodje, lee, zou menig probakker in zijn winkel wensen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128098324
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:02 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh, oke. Dat is onnodig dus? En dan 1 uur en 45 minuten laten rijzen of is die tweede rijs helemaal niet nodig?

Daar is ie nu trouwens mee bezig, de tweede rijs. :)
Ja, alleen veel recepten geven het wel aan. Wat ik zelf wel altijd doe, is dat ik mijn desem of preferment een aantal uren of dagen geef om smaak en gist/bacterien te ontwikkelen :)

Langere rijs is altijd beter. Bovenstaand brood heb ik 3 dagen 'ongekneed' laten staan, gekneed, toen 24 uur in de koelkast, daarna half uurtje aanrecht, en de oven in :) Normaal laat ik ze langer op het aanrecht staan, maar door de warmte afgelopen week was hij al flink aan het doorrijzen in het eerste uur in de koelkast :)
pi_128098348
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi broodje, lee, zou menig probakker in zijn winkel wensen
:D Heel veel dank!
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:46:04 #216
217702 Lonaa
Honger!
pi_128098445
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja, alleen veel recepten geven het wel aan. Wat ik zelf wel altijd doe, is dat ik mijn desem of preferment een aantal uren of dagen geef om smaak en gist/bacterien te ontwikkelen :)

Langere rijs is altijd beter. Bovenstaand brood heb ik 3 dagen 'ongekneed' laten staan, gekneed, toen 24 uur in de koelkast, daarna half uurtje aanrecht, en de oven in :) Normaal laat ik ze langer op het aanrecht staan, maar door de warmte afgelopen week was hij al flink aan het doorrijzen in het eerste uur in de koelkast :)
Dank voor de tips!

Brood mag bijna de oven in, oven is bijna warm. De kat vond het een goed idee om over mijn rijzende deeg heen te lopen, dus nu zit er een deuk in. :')
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:48:55 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128098569
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:46 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dank voor de tips!

Brood mag bijna de oven in, oven is bijna warm. De kat vond het een goed idee om over mijn rijzende deeg heen te lopen, dus nu zit er een deuk in. :')
Had twee weken terug prachtige chiabatas aan het rijzen, onder een theedoek. Mannetje wilde even de keuken dweilen en zette er een krat bier op. Hij dacht nog, das handig, daar ligt al een theedoek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 21:51:18 #218
217702 Lonaa
Honger!
pi_128098700
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had twee weken terug prachtige chiabatas aan het rijzen, onder een theedoek. Mannetje wilde even de keuken dweilen en zette er een krat bier op. Hij dacht nog, das handig, daar ligt al een theedoek
Kut. :')
Ik was ook wel een beetje verbaasd dat het nog zo lang geduurd had, voordat kat erop ging staan.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128100690
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had twee weken terug prachtige chiabatas aan het rijzen, onder een theedoek. Mannetje wilde even de keuken dweilen en zette er een krat bier op. Hij dacht nog, das handig, daar ligt al een theedoek
Mooi patroon na het bakken? :P
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:48:51 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128101461
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 22:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mooi patroon na het bakken? :P
Neuh, alleen waren ze niet meer zo luchtbellig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:54:29 #221
217702 Lonaa
Honger!
pi_128101753
Hoe krijg ik brood eignelijk zo luchtbellig?
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:56:16 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128101846
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 22:54 schreef Lonaa het volgende:
Hoe krijg ik brood eignelijk zo luchtbellig?
Vrij nat deeg, 1 keer kneden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128101945
^ Lange rijstijd, minder gist gebruiken en meer tijd geven.

Mijn bolletjes zijn als bolletjes mislukt. Voornamelijk denk ik omdat ze aan de bovenkant te veel waren ingedroogd, ze zijn 'onderlangs' gaan rijzen. Twee doorgesneden, eentje is echt massief, de andere een soort scone.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 23:00:03 #224
217702 Lonaa
Honger!
pi_128102064
Mijn brood is trouwens klaar!

Heb net ook al een plakje afgesneden. Het heeft geen hele harde korst (langer in de oven de voglende keer? Of hogere temp?) en is niet heel luchtig van binnen. Maar wel lekker. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_128102281
Beide :P

En niet zo snel een plakje afsnijden helpt ook :P
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')