abonnement Unibet Coolblue
pi_126570029






"So much has been said and written about the Beatles -- and their story is so mythic in its sweep -- that it's difficult to summarize their career without restating clichés that have already been digested by tens of millions of rock fans. To start with the obvious, they were the greatest and most influential act of the rock era, and introduced more innovations into popular music than any other rock band of the 20th century. Moreover, they were among the few artists of any discipline that were simultaneously the best at what they did and the most popular at what they did. Relentlessly imaginative and experimental, the Beatles grabbed a hold of the international mass consciousness in 1964 and never let go for the next six years, always staying ahead of the pack in terms of creativity but never losing their ability to communicate their increasingly sophisticated ideas to a mass audience. Their supremacy as rock icons remains unchallenged to this day, decades after their breakup in 1970."
Lees verder



Officiële websites:
The Beatles
John Lennon
Paul McCartney
George Harrison
Ringo Starr

Wikipedia:
Op de Engelse Wikipedia is vrij veel Beatles informatie te vinden, namelijk over the Beatles zelf, hun geschiedenis, hun albums, (bijna) al hun nummers en nog veel meer. Natuurlijk is er ook veel info te vinden over John, Paul, George en Ringo.

Overige links:
Alle videoclips, al dan niet officieel
Beatles Radio
Groot overzicht van alle (Beatles en solo) bootlegs



Vorige topics:
Topicreeks: Het Grote Beatles topic

Tournaments:
Beatles Tournament 2002 - Winnaar: A Day In The Life
Beatles Tournament 2004 - Winnaar: Strawberry Fields Forever
Beatles Tournament 2005 - Winnaar: A Day In The Life
Beatles Tournament 2007 - Winnaar: A Day In The Life
Beatles Album Tournament 2007 - Winnaar: Abbey Road
Beatles Tournament 2009 - Winnaar: I Am The Walrus
The Beatles Album Tournament 2009 - Winnaar: Revolver

De openingspost is gemaakt door Arn0 en kan hier teruggevonden worden.
pi_126570036
Zoals ik al zei: vanavond naar Rockshow *O* (in Groningen)
  donderdag 16 mei 2013 @ 17:51:23 #3
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_126591225
Ik ook (in Amsterdam) *O*
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  Redactie Frontpage donderdag 16 mei 2013 @ 23:49:18 #4
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126615862
Was goed. Had er wel iets meer van verwacht eerlijk gezegd. Op het einde werd het beeld toch echt minder en het geluid ook.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_126616264
Ik heb me erg vermaakt :Y
  Redactie Frontpage vrijdag 17 mei 2013 @ 00:52:20 #6
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126618328
Ik besef dat ik een enorme zeikerd ben...maar via youtube kijk ik nu Wings over Australia...en eigenlijk vind ik dat een veel beter concert. Waarom is dat nooit uitgebracht?

Hoe dan ook; Soily krijgt eindelijk de aandacht die het verdient. Man wat een track is dat...
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage vrijdag 17 mei 2013 @ 01:02:43 #7
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126618582
En zonder overdubs
Jammer dat-ie dat op audio-gebied niet durft uit te brengen. Ik snap het wel; tis allemaal erg ruw en ruig maar ik vind het echt te gek!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage vrijdag 17 mei 2013 @ 01:23:52 #8
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126619004
En mocht je nog afvragen hoe het is afgelopen met die waanzinnige drummer Joe English...nou...erhm...zo

http://www.wordoffaithfellowship.org/testimonies/joe-english

Holy motherfuckin christ on a stick!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_126619154
Te gek, kom zojuist ook terug van Rock Show. Zo'n concertfilm in een cinema was wel een aparte ervaring, vond het misschien een iets te lange zit, maar heb me goed vermaakt. Heb het album al vele malen beluisterd maar toch veel nieuwe dingetjes gezien / gehoord. Gek als je je beseft dat veel mensen die daar op het podium stonden al niet meer in leven zijn.

Dacht zelf op de site van de bios te lezen dat het 100 minuten zou zijn, maar uiteindelijk ging het toch ruim 2 uur door. Wel jammer dat Denny Laine toch vaak wel vals klonk (niet zoals op 't album), maar erg om hem gelachen bij o.a. ''Let 'em in''. Mag wel gezegd worden dat de valse noten hier en daar wel bijdroegen, laat wel zien dat de muziek niet te veel bewerkt is en het is zoals het concert was :) Ook geschrokken van een bepaalde gelijkenis tussen de gitarist (kom even niet op de naam) en George Harrison..
pi_126621154
quote:
Ik heb een paar jaar geleden een mega grote box gekocht van Help! Een paar jaar later "VERRASSING weer een nieuwe versie". Het blijft maar doorgaan. Zielige portemonnee.
  Moderator vrijdag 17 mei 2013 @ 09:08:47 #11
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_126621382
Wat verwachten jullie voor verbeteringen op blu-ray van een flim uit 1965?

Het enige wat ze kunnen doen is dingen toevoegen, die er origineel niet inzaten. Dat zou je van de muziek ook niet pikken.
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
  vrijdag 17 mei 2013 @ 19:25:04 #12
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_126643981
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 01:34 schreef Niles-Crane het volgende:
Ook geschrokken van een bepaalde gelijkenis tussen de gitarist (kom even niet op de naam) en George Harrison..
Jimmy McCulloch? ;)
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  vrijdag 17 mei 2013 @ 19:31:35 #13
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_126644323
Ik heb gisteren ook genoten in de bioscoop. Het mag dan wel een concertregistratie uit 1976 zijn, maar voor mij voelde het vaak als een echte concertbeleving. Ik ken het album al door en door, maar had nog niet eerder de filmversie compleet gezien. Ik heb vooral genoten van de nummers die hij sindsdien niet meer live heeft gedaan. Zoals Beware My Love en Soily.

Het viel mij ook op dat aan het einde van Soily het geluid iets zachter werd. Het hielp in Pathé Arena ook niet lekker mij dat tijdens dat nummer langzaam het zaallicht aan ging.

Paul in het introductiefilmpje vlak voor de film: 'Enjoy... and turn off your bloody phones' :D.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_126644687
Kan 'Rock Show' natuurlijk dromen, maar na al die jaren verwaarlozing vanuit het McCartney-kamp kon ik nu het moment éindelijk daar was de kans om het ook een keer op het grote doek te zien niet missen. Was blij om te zien dat er toch nog mannetje of 30 binnen was.

Toffe introductie van McCartney, opgenomen tijdens de repetities van de 'Out There'-tournee in LA. Mooi om hem Jimmy McCullouch te horen uitlichten, schrijnend hoe hij met geen woord over Denny Laine sprak, geweldig om hem anno 2013 toch nog 'Silly Love Songs' te horen prijzen. "And turn you bloody phones off"! :P Eergisterenavond was hij zelf in persoon aanwezig bij de premiere in het BAFTA te Londen.

Leuk om eens zonder enige afleiding de show volledig in je op te kunnen nemen zoals zo vele mensen dat in 1976 konden. Ik zag 'Rock Show' altijd voor me als een donkere - weinig licht - en rode - het podiumlicht - waas, maar de restauratie heeft wonderen gedaan. Je ziet heel erg duidelijk het verschil tussen wat op 16mm en op 35mm is opgenomen. Vele shots van McCartney bij z'n microfoon op bas leken bij wijze van spreken wel gisteren opgenomen en was overduidelijk van ongerept 35mm-materiaal, bij de shots op 16mm weet je echter in een klap weer dat je naar een bijna 40 jaar oude film aan het kijken bent. En ik ben het met TheGrandWazoo eens, naarmate de film vordert hadden de cameramensen steeds meer moeite om alles scherp op beeld te krijgen. Pas als je alles vanaf de originele negatieven zou gaan opbouwen zal je daar een alternatief voor kunnen vinden, maar dat zou een heel ander project zijn. Dit is de originele versie van 'Rock Show' uit eind jaren '70, en dan zonder weggeknipte nummers. Die 70's-edits, vaak heel ruw, halen je wel een beetje uit het moment.

De continuïteit is ook nog altijd overal en nergens: je ziet tijdens sommige nummers Laine of McCullouch in 10 seconden soms tot wel 3 keer toe een andere gitaar bespelen. Of McCartney in een tussenshot in een hoek van het beeld zien bassen en zingen terwijl je hem een piano-nummer hoort zingen. Lang niet alles is van dezelfde avond in Seattle, maar dat weten we, en is ook niet erg.

Wat betreft audio: de 5.1-mix is minimaal, vooral willekeurig gejuich van het publiek van alle kanten. Heel groot verschil met de originele mix: de vocale harmonieën staan zowat uit! Het viel me al op bij de previews in de afgelopen weken, maar toen hield ik nog rekening met een foutieve 5.1 naar stereo-conversie. Ofzo. Misschien is het op de gloednieuwe stereo-mix anders, maar ik denk dat het een bewuste keuze is geweest. Wel een hele rare. Linda McCartney hard schreeuwend, maar onhoorbaar. Blazers soms ook erg op de achtergrond.

Concept van de show zelf blijft heel erg cool, en dat besef je toch weer een stuk beter als je iets in z'n geheel van alle kanten meemaakt. Helemaal hoe het verdeeld is op de audio-registratie van deze tournee, 'Wings Over America' (welke weer uit andere opnames bestaat overigens): rockend op bas op kant 1, piano-nummers op kant 2, akoestische folk-rock op kant 3, tracks van 'het nieuwe album' op kant 5 enzovoorts. Eerlijk gezegd viel me nu pas voor het eerst op hoe fokking stoned Denny Laine daar stond te spelen. En het was net een echte McCartney-show: bathoom-break tijdens 'The Long And Winding Road' (grapje).

Ik hou van zo veel Wings-albumtracks. Ik hou ook van veel van de niet-McCartney-nummers. Maar ik ben benieuwd hoe 'Spirits of Ancient Egypt' en 'Medicine Jar' zo vroeg in de set overkwamen in 1976. Die laatste is te pruimen, maar 'Spirits' haalt de vaart er wel al erg snel uit. Om nog maar te zwijgen over 'Time To Hide', alhoewel veel later tijdens het concert. Tweede helft van de set is wel echt het hoogtepunt voor mij. Alle Beatles-moetjes achter de rug, puur solo, en vanaf 'Silly Love Songs' in 'Beware My Love' in 'Letting Go' in 'Band On The Run' in 'Hi Hi Hi' - maakte me nog bozer dat hij naar Europa komt net in die ene week dat ik al elders ben - en 'Soily' als uitsmijter aan een stuk door vlammen. Ja, dit was het wel waard!

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 00:52 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Ik besef dat ik een enorme zeikerd ben...maar via youtube kijk ik nu Wings over Australia...en eigenlijk vind ik dat een veel beter concert. Waarom is dat nooit uitgebracht?

Hoe dan ook; Soily krijgt eindelijk de aandacht die het verdient. Man wat een track is dat...
Meen je dat echt…? Check 'Junior's Farm', wat een wrak :P… Ik heb ook het meest genoten van 'Soily', geweldige sfeer, zat er helemaal in. Weinig tracks in z'n repertoire die zo klinken ook. Gewéldig baswerk, grote favoriet. Is overigens slechts een paar keer als toegift gedaan.

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 01:02 schreef TheGrandWazoo het volgende:
En zonder overdubs
Jammer dat-ie dat op audio-gebied niet durft uit te brengen. Ik snap het wel; tis allemaal erg ruw en ruig maar ik vind het echt te gek!
"Wings Over(dub) America" is een fabeltje, overdubs zijn er nauwelijks geweest. Voor 'Rock Show' ligt dat iets anders, maar het schijnt vooral beperkt te zijn gebleven tot achtergrondvocalen. Misschien zijn die overdubs dus nu juist zachter gezet…? Hm, vergezocht, maar niet onmogelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Aisumasen op 17-05-2013 19:45:22 ]
pi_126919193
'Hi Hi Hi' is verschoven naar de toegift _O_. Daar staat natuurlijk wel weer tegenover dat 'Hope Of Deliverance' de Amerikaanse schiftingsronde niet overleefd heeft :'(. 'I've Just Seen A Face' is terug op die plek... Tevens is zoals gebruikelijk 'I Saw Her Standing There' gespeeld in de steden waar hij 2 shows achter elkaar doet.
pi_126975553
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 19:25 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Jimmy McCulloch? ;)
:)
pi_126990197
Yi-haa! Het welbekende 'coming soon'-kaartje in de deluxe-editie van 'Wings Over America' bevat nog altijd 'Venus And Mars' en 'Wings At The Speed Of Sound'! Tot zo ver de zorgen dat de projecten hierna stopgezet zouden worden.

Alhoewel misschien juist zorgwekkend dat er sinds 'Band On The Run', alweer 3 jaar geleden, geen albums op het kaartje zijn bijgekomen...? Alle 'high profile' 70's-albums zijn dan behandeld...)
  zondag 26 mei 2013 @ 13:57:32 #18
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_127021450
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:04 schreef Aisumasen het volgende:
Yi-haa! Het welbekende 'coming soon'-kaartje in de deluxe-editie van 'Wings Over America' bevat nog altijd 'Venus And Mars' en 'Wings At The Speed Of Sound'! Tot zo ver de zorgen dat de projecten hierna stopgezet zouden worden.

Alhoewel misschien juist zorgwekkend dat er sinds 'Band On The Run', alweer 3 jaar geleden, geen albums op het kaartje zijn bijgekomen...? Alle 'high profile' 70's-albums zijn dan behandeld...)
Wel beter voor de portemonnee :P.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_127023371
Zolang er maar geen boxen uitkomen van Press To Play enzo, dan vind ik alles best. Aangezien ik de boxen tot nu toe allemaal heb zou ik die dan ook moeten kopen. Je wilt het toch compleet houden :D
Bleuh.
pi_127023976
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 14:48 schreef PimD het volgende:
Zolang er maar geen boxen uitkomen van Press To Play enzo, dan vind ik alles best. Aangezien ik de boxen tot nu toe allemaal heb zou ik die dan ook moeten kopen. Je wilt het toch compleet houden :D
Haha, dat zijn juist degene waar ik het meest naar uit zou kijken.
pi_127069301


McCartney heeft gisteren tijdens de soundcheck in Memphis - na een bedevaartstocht naar Graceland, zie hierboven - 'Big Barn Bed' op ukelele gespeeld :o :o :o. Niet geheel toevallig na 'Ram On', precies zoals de reprise op het album dus:


De afwezigheid van 'Hope Of Deliverance' steekt. Nu wel 'Things We Said Today' vorige week weer eens op die plek:

pi_127339593
McCartney gaat te gek op 'Music sounds better with you' van Stardust....

pi_127451722
Vandaag de WOA-box ontvangen. Wat een werk moet dat zijn geweest om voor al die boxen de replica's van kaartjes in die envelopjes enzo te doen. Maar wel het geld waard :D
Bleuh.
pi_127478599
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 19:01 schreef PimD het volgende:
Vandaag de WOA-box ontvangen. Wat een werk moet dat zijn geweest om voor al die boxen de replica's van kaartjes in die envelopjes enzo te doen. Maar wel het geld waard :D
Ik heb begrepen dat de mijne vanuit Japan op de post is gegaan. Straks is de box in huis, maar ik moet nog wachten tot vaderdag.... :{
pi_127680841
quote:
Als Paul hier niet op meedeed zou ik hier nooit naar luisteren. Die Beetroots is niet mijn muziek. Heel benieuwd hoe een compleet nummer klinkt.
pi_127681744
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:33 schreef awijmans het volgende:

[..]

Als Paul hier niet op meedeed zou ik hier nooit naar luisteren. Die Beetroots is niet mijn muziek. Heel benieuwd hoe een compleet nummer klinkt.
Vind de act ook een kneuzenkermis en dubstep een one-trick-pony-genre. Maar McCartney kan wel wederom een stijl van z'n lijstje afstrepen :D.

't is zoals al wel te raden een remake van The Fireman's 'Nothing Too Much Just Out Of Sight'.
pi_127746854
McCartney deed gisteren een uur lange muzikale special tijdens The Colbert Report: http://www.tvseriespro.co(...)2013-paul-mccartney/

Dromen komen uit, het is 2013 en McCartney speelt o.a. 'Hi Hi Hi' en 'Listen To What The Man Said' live op prime-time Amerikaanse televisie. 'Letting Go' werd ook gesoundcheckt.
  donderdag 13 juni 2013 @ 22:52:55 #29
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_127771353
Op het einde Birthday. _O_ Hij is de 18e jarig toch?
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_127798976
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:48 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Vind de act ook een kneuzenkermis en dubstep een one-trick-pony-genre. Maar McCartney kan wel wederom een stijl van z'n lijstje afstrepen :D.

't is zoals al wel te raden een remake van The Fireman's 'Nothing Too Much Just Out Of Sight'.
De volledige versie: http://www.rollingstone.c(...)ng-premiere-20130614
pi_127934404
Happy birthday Paul :D

pi_127934732
71 and rocking *O*
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:05:14 #33
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_128099362
Voor het geval deze nog niet voorbij is gekomen in deze reeks.

There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 26 juni 2013 @ 19:58:57 #34
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_128292588
Daarnaast kwam ik op youtube deze versie van Real Love tegen


Waarbij de snelheid simpelweg is teruggedraaid naar wat waarschijnlijk de oorspronkelijke waarde was. Ik vind deze eigenlijk stiekem beter dan de uitgebrachte versie.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  dinsdag 9 juli 2013 @ 17:49:55 #35
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_128765290
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:12:23 #36
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_129016148
Voor het eerst in 11 jaar gaat Paul in november weer touren en Japan. Niet dat wij daar iets aan hebben verder. :P

http://www.paulmccartney.(...)tour-dates-announced
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_129022815
Net iets te ver idd :P
pi_129056751
Willekeurige observatie op de woensdagavond: ik weet niet meer met wie ik het hier daar wel eens over had, maar het 'Big Barn Bed'-fragment deed me denken aan het "McCartney zingt alle nummers in de originele toonsoort"-verhaal. Bij 'I Will' viel het me altijd al op, maar ik besef me nu pas dat ook 'Ob-La-Di, Ob-La-Da' lager wordt gedaan. En als je daar na 4 jaar pas achter komt... Niets mis mee, dat zijn nu 4 liedjes in de afgelopen 10 jaar, waarvan er 2 eigenlijk niet tellen vanwege een ander arrangement.
  Redactie Frontpage woensdag 17 juli 2013 @ 22:06:11 #40
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_129062835
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:12 schreef Peter88Online het volgende:
Voor het eerst in 11 jaar gaat Paul in november weer touren en Japan. Niet dat wij daar iets aan hebben verder. :P

http://www.paulmccartney.(...)tour-dates-announced
Oh ooooh....zal-ie z'n band zat zijn?
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_129147340
Sirvana had zojuist een reünie in, hoe kan het ook anders, Seattle. Als toegift deden ze 'Cut Me Some Slack' en speelden ze mee op 'Helter Skelter', 'Get Back' en volgens de berichten zelfs 'Long Tall Sally'!
pi_129163206
McCartney heeft in recente radio-interviews tijdens de huidige tournee de hint gedropt dat zijn nieuwe studio-album in oktober uit zal komen. En als je de geruchten mag geloven zal dat 18 oktober 2013 zijn.
  zondag 21 juli 2013 @ 01:03:13 #44
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_129176230
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Redactie Frontpage zondag 21 juli 2013 @ 09:08:09 #45
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_129180167
quote:
Dat moet ie gewoon niet meer doen he?
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_129203700
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2013 09:08 schreef TheGrandWazoo het volgende:

[..]

Dat moet ie gewoon niet meer doen he?
Niet mee eens...

Leuk kijkje achter de schermen van de huidige tournee: http://music.cbc.ca/#/Roc(...)McCartney-Rendezvous

Recent interview ter promotie van z'n aankomende optreden in Quebec. Nieuwe beelden, eindelijk niet die gerecyclede opnames van de 'Good Evening New York City'-DVD. Ook redelijk verrassende onderwerpen, bijvoorbeeld over het bepalen van de setlist en zijn basspel.
  Redactie Frontpage maandag 22 juli 2013 @ 12:55:43 #47
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_129217572
Ben even eerlijk...dit klinkt toch nergens naar? Is helemaal niet erg, hij heeft geprobeerd maar dit is ontzéttend vals. En ik ben heel erg a-kritisch voor wat betreft Macca, kan bij mij niet veel fout doen.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_129330461
Een stukje heilige graad: http://www.dailymotion.co(...)b-1961_music?start=2

'Kansas City' in de Cavern Club, 5 september 1962. In de Anthology-serie een stukje te horen met voice-over, hier volledig compleet vanaf één van de verloren gewaande acetates.
pi_129339409
En nog een tof interview met McCartney met iets minder platgereden paden: http://www.rollingstone.c(...)ystery-tour-20130725

De setlist, de repetities, z'n basspel, het al dan niet spelen van 'Uncle Albert' (!), "I was happy to kind of reclaim it as partially mine" over 'Mr. Kite', en pensioen.

En oh ja, zoals elk jaar denk je dat-ie het niet gaat redden, zo míddenin de Amerikaanse tour, maar wie was er weer aanwezig in Liverpool vandaag...?

pi_129351523
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 08:24 schreef MrBadGuy het volgende:
71 and rocking *O*
:Y

[ Bericht 14% gewijzigd door Misty_eyes op 26-07-2013 23:17:42 ]
  vrijdag 26 juli 2013 @ 00:41:41 #51
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_129353081
Wat vinden jullie het mooiste Beatles nummer? :)

Ik hoor vaak Strawberry fields forever, maar ik vind zelf toch echt Yesterday nog steeds de mooiste
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_129367824

En ineens is daar een pro-shot. Geweldig moment.
pi_129427008
Even op vakantie geweest, worden de volgende shows van Paul aangekondigd. En nog steeds zijn er genoeg mogelijkheden om in december een rondje Europa te maken ;) Ik ben er wel weer aan toe.
pi_129783133
quote:
Another Bend in Paul McCartney's Winding Road; Thoughts on Macca's NYC Listening Session Last Night

Thu, 18 Jul 2013 10:39:45

t should be no surprise to anyone that Paul McCartney’s been very busy in recent years; his work ethic is well known. But for anyone wondering what he’s been up to lately, it’s likely we’ll be seeing the fruits of his labors with the new album headed our way this October. With a little help from his friends—producers Paul Epworth, Mark Ronson, Ethan Johns and Giles Martin—Paul has turned out twenty-one new songs, and it’s anyone’s guess if any more are still in the making. Most of the finished tracks were laid down at his home studio in Sussex, some were recorded at Abbey Road and still others were done here in New York at Hell's Kitchen's Avatar Studios, where last night his manager, Scott Rodger, auditioned rough mixes of five new tunes.


The songs still have no titles; nor does the album, for that matter. According to Scott, these random samples of what has been completed so far were not played in any precise order or selected for any particular reason. Nevertheless, what he wished to make clear in his preface to the listening session was his opinion that the music ultimately to be included on this forthcoming album is Paul’s "best work since the late ’70s".


The sound through the monitors was somewhat indistinct, but in the selections we heard, what came through clearly was a confident, cohesive style reminiscent of the beautiful songs we grew up with. Paul’s signature descending bass line is still thumping along, while the guitar tone packs gritty and muscle; his voice still flies up and down the scale with staccato quips and simple moral messages that come across like brotherly advice. Culling elements from past masters, such as Penny Lane, Come and Get It, or even the contributions he made to John Lennon’s Free as a Bird, Paul McCartney has brought into bold relief the influence he’s had on so many other artists, from ELO to Squeeze to Tears for Fears.


Manager Scott Rodger made the point that two of the producers involved with this latest project are sons of producers Paul has worked with in the past: Giles Martin, whose father, George, was present for some of the Beatles’ greatest achievements; and Ethan Johns, whose father, Glyn, brought to life music by the Beatles and the Who. It is as if Paul has completed a circle, Rodger remarked. He concluded the brief listening session with the observation that if we were to make a tally of all the work Paul has completed with the Beatles, Wings, and on his own, as well as the oratorios he has composed in recent years, we would come up with no less than 53 albums’ worth of music. Which gives rise to the question, do we need another McCartney album? Need may not be the right verb; enjoy is more like it.

~ David Koral

https://www.eastvillageradio.com/content/content.php?id=6502
pi_129894317
Outside Lands Festival, San Francisco.

'All My Loving' eruit, 'Magical Mystery Tour' in :?:


'Yesterday' met strijkers, werd tijd!


En natuurlijk het onvermijdelijke afschuwelijke 'San Francisco Bay':

  zaterdag 10 augustus 2013 @ 13:52:14 #56
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_129897661
quote:
Mooi! Afgezien dat zijn stem hier nu wel echt oud klinkt. Maar strijkers zou hij vaker mogen gebruiken bij concerten. Zoals bij Eleanor Rigby tijdens Electric Proms in 2007 _O_.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_130062554
"Paul McCartney Producer Previews 'Revelatory' New Album": http://www.rollingstone.c(...)y-new-album-20130814
pi_130081768
^O^

[ Bericht 81% gewijzigd door Misty_eyes op 16-08-2013 22:11:29 ]
pi_130269618
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 19:49 schreef Aisumasen het volgende:
Willekeurige observatie op de woensdagavond: ik weet niet meer met wie ik het hier daar wel eens over had, maar het 'Big Barn Bed'-fragment deed me denken aan het "McCartney zingt alle nummers in de originele toonsoort"-verhaal. Bij 'I Will' viel het me altijd al op, maar ik besef me nu pas dat ook 'Ob-La-Di, Ob-La-Da' lager wordt gedaan. En als je daar na 4 jaar pas achter komt... Niets mis mee, dat zijn nu 4 liedjes in de afgelopen 10 jaar, waarvan er 2 eigenlijk niet tellen vanwege een ander arrangement.
Lol, en dus ook 'I've Just Seen A Face', al zo sinds de 'unplugged'-sessies uit 1991.
pi_130436316
Ik heb gehoord dat er een Live at the BBC Volume 2 komt in oktober?
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_130437548
http://ultimateclassicrock.com/beatles-live-at-the-bbc-vol-2/

Ik zit er niet op te wachten eerlijk gezegd :D
Bleuh.
  zondag 25 augustus 2013 @ 13:34:08 #62
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_130440688
Het kan interessant zijn, maar ik toch eigenlijk toch meer gehoopt dat de geruchten waar waren over een blu-ray/dvd release van Let It Be. :{
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_130456650
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 11:34 schreef PimD het volgende:
http://ultimateclassicrock.com/beatles-live-at-the-bbc-vol-2/

Ik zit er niet op te wachten eerlijk gezegd :D
Als ze alles in betere kwaliteit krijgen vind ik het wel interessant. :)
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_130563481
Morgen. Nieuwe. Paul McCartney-single :{ :o.

Met nadruk op 'nieuwe'. Hij is geproduceerd door Mark Ronson en heet ook zo: 'New'.

De fake-tracklisten beginnen op te duiken, als McCartney 'Now And Then' willekeurig aanhaalt in interviews weten we het zeker: een nieuw McCartney studio-album zal spoedig tot ons komen.

Er zijn de afgelopen tijd vele losse phoners geweest met McCartney, vaak op weg van hotel naar de soundcheck van z'n shows in Noord-Amerika deze zomer. Stukje bij beetje liet hij dingen los over zijn aankomende album. (Tevens interviews waarin hij wederom met gestrekt been op Allen Klein ingaat). De namen van de producers en de al jaren genoemde tracktitels weten we ondertussen.

Het meest recent, in Regina, vroeg een van de interviewers welke albums McCartney ziet als welke hem definiëren als muzikant. Natuurlijk louter Beatles: 'Rubber Soul', 'Pepper', 'White Album', 'Revolver'… Oh ja, en 'Band On The Run'. Maar ook... zijn nieuwe album, en daar was hij nogal stellig over: "you haven't heard it yet, but I think it's right up there with them."

En in een interview met een Braziliaanse journaliste van al 4 maanden geleden wat langs iedereen heen lijkt te zijn gegaan legt hij de betekenis achter de nieuwe tournaam uit. 'Out there' is een gedeelte uit een songtekst van het nieuwe album! En ik quote: "once we start singing that song it will tie in with the tour name".

Het oubollige promoteam van McCartney begint nu op Twitter ook al toespelingen te maken, plak voor elk woord in de feed de titel van de nieuwe single en je snapt waar het over gaat. Ongetwijfeld heeft het promo-optreden voor iHeart Radio in Las Vegas midden-september ook alles met het nieuwe album te maken. Q en Uncut Magazine hebben beide een recensie van de nieuwe plaat in de aankomende editie, en ongetwijfeld ook een coverstory. Laatstgenoemde laat nu al los: "the best work has been done with the slightly less hip Giles Martin. Our audience with the material suggested "Beatles '67" was not an inappropriate reference".
pi_130582154
https://itunes.apple.com/nl/album/new-deluxe-edition/id695034665

8)7 8)7 8)7

Wat een tune!!! Als een outtake van 'Pipes Of Peace'. Album heeft dezelfde titel, 14 tracks op de bonus-versie.

/gevloerd
pi_130582269
_O_ Vet hoor.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_130586794
Wat een tof nummer! _O_
  donderdag 29 augustus 2013 @ 13:05:38 #69
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_130591876

Heerlijk nummer _O_. Een beetje Penny Lane achtig. En het outro doet me wel een beetje denken aan The Beach Boys.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_130598060
Erg lekker nummer. Staat nu even op repeat op mijn oren :)
pi_130612719
Als dit een goede indicatie voor het nieuwe album is :9~ :9~ :9~
pi_130695215
Leuk interview met Minnesota radio show:
http://www.thecurrent.org(...)y_interview_20130829

Hoe zou een nieuw nummer van Paul & Prince klinken??
:D
Ik ben hier wel enthousiast over. Prince is echt wel goed.
  zondag 1 september 2013 @ 16:09:06 #74
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_130707291
Ik zie dat #1 opeens weer op nr.4 in de Album Top 100 staat. Heeft dat een reden die ik even gemist heb?

http://dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=a
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_130707378
oh waar komt dat opeens vandaan ?
pi_130707431
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 16:09 schreef Peter88Online het volgende:
Ik zie dat #1 opeens weer op nr.4 in de Album Top 100 staat. Heeft dat een reden die ik even gemist heb?

http://dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=a
Mediamarkt-uitverkoop of iTunes-aanbieding. Aantallen in Nederland zijn zo weinig dat, zeker in weken als deze, een paar honderd extra, en waarschijnlijk verre van dat, al zo'n verschil kan maken. Wereldwijd het bestverkopende album uit de jaren '00!
pi_130715687
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:25 schreef nomar83 het volgende:
Ik heb gehoord dat er een Live at the BBC Volume 2 komt in oktober?
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 11:34 schreef PimD het volgende:
http://ultimateclassicrock.com/beatles-live-at-the-bbc-vol-2/

Ik zit er niet op te wachten eerlijk gezegd :D


Zal niet worden aangekondigd tot na de McCartney-storm is gedaald, en aangezien ze elkaar nog nooit in de weg hebben gestaan verwacht ik de release in november. Ik kan me niet voorstellen dat bovenstaande cover een nepperd is - lachend om de langer gemaakte stropdas van Harrison. Deze release wordt ook aangekondigd in het gloednieuwe boek 'The Beatles: The BBC Archives: 1962-1970' ("a carefully curated collection of the surviving transcripts of the Beatles’ appearances on BBC Radio and Television from 1962 to 1970, featuring commentary from author and Beatles expert Kevin Howlett and rare photographs and memorabilia from the BBC"). De aankomende CD-uitgave
is een paar maanden terug al door McCartney besproken in alwéér een Beatles-coverstory in de Mojo, Q of Uncut overigens.

Ik ben mijn hoofd zo hard aan het schudden dat er een 'volume 2' komt. Ze moeten het vanaf de start opnieuw doen. Sinds de eerste uitgave, bijna 20 jaar geleden (!) zijn er zo veel meer, beter klinkende, meer complete opnames opgedoken. Privé-tapes van verzamelaars, erfgenamen die ineens een doos vol tape-jes met radiouitzendingen op zolder vinden, de BBC die weer eens een speurtocht gedaan heeft, het is een mooi proces. En dit is de kans om alles recht te zetten. Weg met de irritante crossfades of tenenkrommende edits. (Kom op, die solo op AHDN terwijl er een andere versie uit een BBC-sessie van een paar weken later op de plank lag.)

Het kan nog wel goed komen: een 2-CD vol nieuwe opnames, stukje overlap van de vorige editie met beter klinkende opnames van dezelfde tracks, dat zou nog niet eens zo'n ramp zijn. Deze opnames verdienen een waardig plekje in de catalogus. Het zijn na de studio-albums dé documenten van The Beatles als band. Simpelweg onmisbaar. Waar ga je 'The Night Before' in een alternatieve versie vinden?

90 (!) unieke liedjes, waarvan 35 (!!!), voornamelijk covers, die nooit in de EMI-studios voor een Beatles-plaat zijn opgenomen, unieke opnames van elders nooit opgenomen Lennon/McCartney-liedjes, live-opnames van Beatles-liedjes die nooit elders live gedaan zijn, en dan tel ik het handjevol nummers (zoals 'Shelia' en 'Three Cool Cats') die we nooit meer te horen gaan krijgen nog niet eens mee. Een werkelijke goudmijn wat betreft Beatles-materiaal. Echt 'core', zoals dat genoemd wordt.

Dat de off-air 'microfoon bij transistor-radio'-opnames ('Dream Baby' uit 1962, zelfs nog met Pete Best (!) en dergelijke) achterwege worden gelaten kan ik nog wel inkomen. Doe het zoals The Kinks: daar werden zulke onvervangbare, maar niet luisterbaar voor het algemene publiek, opnames aan het eind van hun BBC-boxset geplaatst. Iedereen blij! Ik kijk er naar uit.
pi_130716139
Van The Kinks is er een jaar geleden een 'At the BBC' box-set uitgebracht, 5 cd's en 1 DVD met een geweldig overzicht van hun optredens bij de BBC. Zoiets verdienen de Beatles natuurlijk ook :Y

edit: overheen gelezen, je refereerde er al naar :P
pi_130717117
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 19:59 schreef MrBadGuy het volgende:
Van The Kinks is er een jaar geleden een 'At the BBC' box-set uitgebracht, 5 cd's en 1 DVD met een geweldig overzicht van hun optredens bij de BBC. Zoiets verdienen de Beatles natuurlijk ook :Y

edit: overheen gelezen, je refereerde er al naar :P
Hehe :P. Ja, dat was simpelweg perfect.

Ik wilde net het idee opperen dat ze er voor het grote publiek dan nog altijd een twee-CD-versie uit kunnen brengen met een selectie daarvan. Maar wacht eens... Dat is dus exact wat The Kinks toen ook deden :P. Nou, dat kunnen we wel vergeten met Apple/EMI ehm... Universal.
pi_130726351
quote:
Zal niet worden aangekondigd tot na de McCartney-storm is gedaald.
Welke storm? :?
pi_130726831
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 22:30 schreef Misty_eyes het volgende:

[..]

Welke storm? :?
De buzz die is ontstaan na het droppen van 'New', 615,000 hits op YouTube in die paar dagen, zónder video. De teasers. De aankomende tracklist. De details over de producers. De eerste video. De aankondiging van de deluxe-edities. De aankondiging van de reissues van de deluxe-edities met éxtra bonus-tracks. De aankondiging van de reissues van de deluxe-editie met éxtra bonus-tracks en een DVD, exclusief voor Japan...

edit: Wat niet wegneemt dat tussendoor een aankondiging van de nieuwe BBC-set, bijvoorbeeld deze week, uit de toon zou vallen :P.

[ Bericht 10% gewijzigd door Aisumasen op 01-09-2013 23:59:12 ]
  dinsdag 10 september 2013 @ 00:21:39 #82
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131011057
Die remix was dus voor het album van The Bloody Beetroots bedoeld.

quote:
Paul McCartney zingt op album The Bloody Beetroots

De Italiaanse dance-act The Bloody Beetroots krijgt op zijn tweede studioalbum Hide hulp van een paar fameuze rocksterren, waaronder Paul McCartney.

Bob Rifo, het spil achter The Bloody Beetroots, plaatste het volledige album maandag op zijn Soundcloud-pagina. De plaat verschijnt pas over een paar weken.

McCartney is samen met zijn The Fireman-collega Youth te horen op het nummer Out Of Sight, maar hij is niet de enige rockster die zijn medewerking verleent op Hide.

Zo kruipt Mötley Crüe-slagwerker Tommy Lee achter zijn drumstel voor het nummer Raw. Verderop zijn er samenwerkingen te horen met Peter Frampton, Penny Rimbaud en Sam Sparro. Ook rapper Theophilus London werkt aan een van de nummers mee.
Bron
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  woensdag 11 september 2013 @ 22:10:35 #84
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131077143
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  donderdag 12 september 2013 @ 16:46:12 #85
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131098431
'Live At The BBC Volume 2' is nu officieel aangekondigd: http://www.thebeatles.com/news/air-live-bbc-vol2-be-released

En deel 1 wordt dus ook opnieuw geremasterd uitgebracht: 'Newly remastered for reissue on November 11, The Beatles’ first Live at the BBC album sounds and looks better than ever.'

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131100491

edit: lol, geen idee waarom ik de post hierboven miste, dan later maar goedmaken met uitgebreide tracklist

[ Bericht 10% gewijzigd door Aisumasen op 13-09-2013 15:38:32 ]
pi_131114189
Remastered en repackaged voor BBC 1 dus. Ben benieuwd. :) Kijk tevens erg uit naar BBC 2. Hoe bekend het materiaal ook is op bootlegs, vind het toch fijner om dit op een officieel album te hebben.

En hebben ze nou voor de uiteindelijke cover toch maar Georges stropdas de oorspronkelijke lengte gehouden? :P
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_131130233
En officiële tracklist McCartney-album:

quote:
1. Save Us (produced by Paul Epworth)
2. Alligator (produced by Mark Ronson)
3. On My Way to Work (produced by Giles Martin)
4. Queenie Eye (produced by Paul Epworth)
5. Early Days (produced by Ethan Johns)
6. New (produced by Mark Ronson)
7. Appreciate (produced by Giles Martin)
8. Everybody Out There (produced by Giles Martin)
9. Hosanna (produced by Ethan Johns)
10. I Can Bet (produced by Giles Martin)
11. Looking At Her (produced by Giles Martin)
12. Road (produced by Giles Martin)

Executive Producer: Giles Martin
Mixed by Mark ‘Spike’ Stent

Total Running Time: 46:11

Talking about the album, Paul said: “It's funny, when I play people the album they’re surprised it’s me. A lot of the tracks are quite varied and not necessarily in a style you'd recognise as mine. I didn't want it to all sound the same. I really enjoyed making this album. It's always great to get a chance to get into the studio with a bunch of new songs and I was lucky to work with some very cool producers. We had a lot of fun.”

Paul worked on the album with producers Paul Epworth, Mark Ronson, Ethan Johns and Giles Martin.

Commenting on the process, Paul said: “The original idea was to go to a couple of producers whose work I loved, to see who I got on with best - but it turned out I got on with all of them! We made something really different with each producer, so I couldn’t choose and ended up working with all four. We just had a good time in different ways.”

The album was recorded at Henson Recording Studios, Los Angeles; Avatar Studios, New York; Abbey Road Studios, London; Air Studios, London; Wolf Tone Studios, London and Hog Hill Mill, East Sussex.

http://www.paulmccartney.(...)isting-for-new-album
De deluxe-editie heeft maar liefst 3 bonus-tracks: 'Turned Out', 'Get Me Out Of Here' en 'Scared'.

Oh, en in standaard Macca-stijl, staat de veelbesproken Mark Ronson-productie 'Secret Life of A Party Girl' weer op een ándere deluxe-editie.

[ Bericht 2% gewijzigd door Aisumasen op 15-09-2013 12:14:26 ]
pi_131190672
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 15:40 schreef Aisumasen het volgende:
En officiële tracklist McCartney-album:

[..]

De deluxe-editie heeft maar liefst 3 bonus-tracks: 'Turned Out', 'Get Me Out Of Here' en 'Scared'.

Oh, en in standaard Macca-stijl, staat de veelbesproken Mark Ronson-productie 'Secret Life of A Party Girl' staat weer op een ándere deluxe-editie.
Altijd lachen met Paul. Ik heb trouwens alleen die 14 track CD gezien. Waar worden beide versies uitgegeven? Europe vs USA? World vs Japan?
  zondag 15 september 2013 @ 12:00:20 #90
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131191727
En waren eerder dit jaar geruchten dat Bruce Springsteen ook op één van de nieuwe nummers op het nieuwe album te horen zijn. Maar zo te zien was dat dus alleen maar een gerucht? Stiekem had ik er wel op gehoopt. :D
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  maandag 16 september 2013 @ 11:10:15 #91
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131230895

Nieuwe 'lyric video' met beelden van de Out There tour van de afgelopen maanden.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131363689
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:12 schreef awijmans het volgende:

[..]

Altijd lachen met Paul. Ik heb trouwens alleen die 14 track CD gezien. Waar worden beide versies uitgegeven? Europe vs USA? World vs Japan?
Lol, zet je schrap, dit is een McCartney-release waarover we spreken:

• Normale CD met 12 tracks
• Vinyl met 12 tracks
• Vinyl met 14 tracks
• iTunes download met 2 bonus-tracks
• Canadese deluxe-editie CD met 2 bonus-tracks en een uitgebreid boekje
• Walmart (US) en Franse deluxe-editie CD met 3 bonus-tracks
• Best Buy (US) deluxe-editie CD met fotokaarten, stickers en (vooralsnog) geen bonus-tracks
• Japanese deluxe-editie CD met 4 bonus-tracks
pi_131366005
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:38 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Lol, zet je schrap, dit is een McCartney-release waarover we spreken:

• Normale CD met 12 tracks
• Vinyl met 12 tracks
• Vinyl met 14 tracks
• iTunes download met 2 bonus-tracks
• Canadese deluxe-editie CD met 2 bonus-tracks en een uitgebreid boekje
• Walmart (US) en Franse deluxe-editie CD met 3 bonus-tracks
• Best Buy (US) deluxe-editie CD met fotokaarten, stickers en (vooralsnog) geen bonus-tracks
• Japanese deluxe-editie CD met 4 bonus-tracks
Oh Amazon.fr heeft 1 bonustrack geschrapt, misschien daar ook de 14 track versie nu ?
pi_131366072
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 22:28 schreef macca728 het volgende:

[..]

Oh Amazon.fr heeft 1 bonustrack geschrapt, misschien daar ook de 14 track versie nu ?
Ja, deze lijst zal verre van definitief zijn, maar het team van McCartney weet de verzamelaar weer goed uit te persen. En singles met B-kanten zullen er wel wederom niet van komen.
pi_131433937
quote:
Paul McCartney played three songs live for the first time from his upcoming “New” album in a short eight-song set to open the iHeartRadio Music Festival at the MGM Grand in Las Vegas Sept. 21.

The new songs were “Save Us,” “Everybody Out There” and the title song, “New,” which has already been released to radio and the internet. “Save Us” and “Everybody Out There” were described as “upbeat and driving”.

Here's the complete set McCartney played Saturday:

“Magical Mystery Tour,”
“Save Us,”
“Let Me Roll It,”
“Everybody Out There,”
“Another Day,”
“New,”
“Lady Madonna”
“Live and Let Die.”


pi_131434426
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:38 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Lol, zet je schrap, dit is een McCartney-release waarover we spreken:

• Normale CD met 12 tracks
• Vinyl met 12 tracks
• Vinyl met 14 tracks
• iTunes download met 2 bonus-tracks
• Canadese deluxe-editie CD met 2 bonus-tracks en een uitgebreid boekje
• Walmart (US) en Franse deluxe-editie CD met 3 bonus-tracks
• Best Buy (US) deluxe-editie CD met fotokaarten, stickers en (vooralsnog) geen bonus-tracks
• Japanese deluxe-editie CD met 4 bonus-tracks
Dat is een mooie gevarieerde lijst. Deze link gevonden, zodat je weet welke versie je waar moet kopen: http://www.beatlesbible.com/people/paul-mccartney/albums/new/

quote:
Mooie setlist, maar wel wat kort :P
pi_131444342
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 10:02 schreef awijmans het volgende:

[..]

Dat is een mooie gevarieerde lijst. Deze link gevonden, zodat je weet welke versie je waar moet kopen: http://www.beatlesbible.com/people/paul-mccartney/albums/new/ [..]
Zoals het er nu naar uitziet is dit zo'n beetje waar welke bonus-tracks te vinden zijn:

Scared (UK/USA/France/Japan deluxe edition bonus track)
Secret Life Of A Party Girl (UK/USA/Japan deluxe edition bonus track)
Turned Out (France/Japan deluxe edition bonus track)
Get Me Out Of Here (France/Japan deluxe edition bonus track)

quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 10:02 schreef awijmans het volgende:

[..]

Mooie setlist, maar wel wat kort :P
Het was dan ook een showcase ;). Allang blij dat 'Another Day' erin gemikt werd, snap wéér 'Magical Mystery Tour' en ook 'Let Me Roll It' als ultieme 'staple' niet echt, maar een kniesoor...

Nieuwe songs blijft ik nog een beetje op de vlakte over. Veel elementen uit het verleden, wat niet erg is overigens.

FM-rip van de audio en Full HD-rip van de volledige show: zoekt u gij zult vinden.
pi_131459128

Deze voor jullie geüpload, voor zolang-ie blijft staan...
pi_131477122
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 21:38 schreef Aisumasen het volgende:

Deze voor jullie geüpload, voor zolang-ie blijft staan...
Ligt het aan mij? Of komt die bass wel heel lekker op de voorgrond? :P

Thanks voor de upload
pi_131486188
  dinsdag 24 september 2013 @ 18:52:51 #101
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131521953
Dhani Harrison heeft een cover opgenomen van For You Blue. Bijna eng hoeveel het bijna één op één klinkt als zijn vader.
http://www.rollingstone.c(...)ng-premiere-20130923
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  dinsdag 24 september 2013 @ 18:54:49 #102
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131522032
quote:
De nieuwe nummers zijn veelbelovend tot nu toe. 'Everybody Out There' heeft wel iets weg van 'Things We Said Today' vinden jullie niet?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131522517
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 18:54 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

De nieuwe nummers zijn veelbelovend tot nu toe. 'Everybody Out There' heeft wel iets weg van 'Things We Said Today' vinden jullie niet?
Ja, dat typische McCartney akoestische gitaar strumming. Maar vooral 'Mrs. Vandebilt' natuurlijk. En de harmonieën komen uit 'Press'! (Hij dacht zeker: als Lady Gaga ze kan gebruiken ('Bad Romance'), doe ik het ook nog een keer ;)). Ben persoonlijk nog niet zo'n fan van de nieuwe liedjes, beetje te veel geforceerde 'Off The Ground'-vibes. Eigenlijk de eerste keer in járen dat nieuwe McCartney-composities me niet gelijk grijpen.
pi_131525507
Cover-artikel Mojo: http://imgur.com/a/3JcQa
pi_131596902
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 18:52 schreef Peter88Online het volgende:
Dhani Harrison heeft een cover opgenomen van For You Blue. Bijna eng hoeveel het bijna één op één klinkt als zijn vader.
http://www.rollingstone.c(...)ng-premiere-20130923
Volledige versie:
GAP versie:
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 11:46:22 #107
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131736978
Ondertussen houdt Paul zich ook bezig met een ander project:

quote:
Kinderboek Paul McCartney wordt verfilmd
Het kinderboek High In The Clouds van Paul McCartney wordt verfilmd. Het verhaal over een eekhoorn op zoek naar een legendarisch heiligdom voor dieren, Animalia, is volgens Variety vanaf 2015 in 3D in de bioscoop te zien.

De ex-Beatle, die het boek samen met Geoff Dunbar en Philip Ardagh schreef, gaat ook enkele liedjes componeren voor de film. "High In The Clouds is een passie van me", liet McCartney weten in een verklaring aan media.

Scriptschrijver Josh Klausner (Shrek Forever After) en regisseur Tony Bancroft (Mulan) werken ook mee aan de film.
Bron
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131879129
'Save Us' is toch wel echt een beest, hoor. Vind de laatste zin van het refrein niet sterk, behalve dat kan ik het nu al stukken beter op waarde schatten. De Amerikaanse stadionrock van de band doet het niet ten goede, het is een ijzersterke opener op de plaat. Productie wel erg digitaal, glad, best mechanisch allemaal. Gitaar-riff lijkt niets op 'Band On The Run', in tegenstelling tot de live-versie. Echo op de vocalen iets te veel van het goede. Lijkt het oude Lennon-trucje om iets te verbloemen, haha. Instant repeat. Ik had willen zeggen dat het van 'Back To The Egg' lijkt af te komen, maar dit is gewoon McCartney 2013.

'Everybody Out There' daarentegen is gewoon niet zo'n goed liedje. Een pastiche van wat hij eerder al veel beter heeft gedaan. Geforceerde singalong - zelfs al door McCartney omschreven als een poging om een live-meezinger te schrijven… - in de stijl van 'Freedom' of het 'Off The Ground'-werk. Dat gaat live weer tenenkrommend worden om te zien hoe erg deze gepusht gaat worden, zonder massale participatie tot gevolg, zal de setlist in 2014 niet overleven. Denk dat ik me niet kan herinneren dat ik het persoonlijk meemaakte dat ik hem zo'n generiek liedje hoorde uitbrengen, misschien 'Vanilla Sky'. 't is 'em ook echt niet in de studio-versie. En wow, wat een dunne vocaal! Ik heb liever dat hij het eruit schreeuwt zoals live dan dat hij nog netjes probeert te klinken. Het is een studio-plaat, hoe kan het dat hij live zo veel beter klinkt?! Veel gedateerde studio-trucjes ook. 'Press'-achtige groepvocalen zijn wel cool. Tot nu toe is Mark Ronson met zijn productie voor instant klassieker 'New' wel de winnaar van het stel, hoor. Sowieso een van de beste tracks van het jaar. Toch zit ook dit liedje boordevol hooks, en of ik het nu wil of niet, ik heb het de hele dag in m'n hoofd.

Goede nieuws is: vocalen is niet extreem digitaal mee gerommeld, zoals sinds 'Memory Almost Full'. En waar het te horen is, is het absoluut verwaarloosbaar. Mix beetje modderig, mastering niet best, maar bij lange na niet onluisterbaar zoals het 'Memory Almost Full'-debacle. Wat ook positief stemt is dat iedere review, in de recensies of door ander soort persmannetjes die naar een 6-tracker hebben mogen luisteren, tot nu toe totaal andere nummers als absolute hoogtepunten weten te vermelden, en dat 'Everybody Out There' en zelfs 'Save Us' daar niet bijzitten. Plus, aanstaande dinsdag komt tweede single 'Queenie Eye' uit, en dat schijnt een track te zijn die zich tot het allerbeste van het album mag rekenen.
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:12:39 #109
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131880539
Al was het AD vanochtend al enthousiast dat ze voor die 6 liedjes al 4 sterren durfden te geven ;) .

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131881202
Klinkt zeer veelbelovend. Wel ziek dat zelfs alle pers die geen Mojo Magazine of Uncut heet maar zes liedjes heeft mogen beluisteren, zelfs in zo'n laat stadium! Het wordt allemaal zo geheim gehouden dat ik amper besef dat de plaat over een paar dagen uit is. Bij andere albums check je 3 maanden lang dagelijks of-ie al gelekt is, hier lijkt het alsof het pas 3 weken geleden bevestigd is. (Is geloof ik zelfs zo :P).

Ik hou me nog in met luisteren naar de rest, volledige versie kan niet lang op zich laten wachten...

edit: ok, ben gebroken, 'Queenie Eye' is z'n beste liedje sinds 'New'. O.U.T. spells out! Zo'n moderne productie, wat een stamper, een oorworm. 'Walrus'-achtige stuwende piano met eenzelfde ritme, zoveel verschillende elementen, heeft even z'n tijd nodig om op me in te werken. Ringo-esque drumwerk, beetje 'When We Was Fab'-achtig. Gedurfde single-keuze.

[ Bericht 11% gewijzigd door Aisumasen op 05-10-2013 20:41:01 (:')) ]
pi_131881551
De CD, deluxe CD en LP staan in de pre-order, dus ik wacht keurig tot die worden afgeleverd. "New" heb ik wel gehoord en die klonk al veelbelovend :D
Bleuh.
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 21:46:47 #112
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131883465
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 20:35 schreef Aisumasen het volgende:

edit: ok, ben gebroken, 'Queenie Eye' is z'n beste liedje sinds 'New'. O.U.T. spells out! Zo'n moderne productie, wat een stamper, een oorworm. 'Walrus'-achtige stuwende piano met eenzelfde ritme, zoveel verschillende elementen, heeft even z'n tijd nodig om op me in te werken. Ringo-esque drumwerk, beetje 'When We Was Fab'-achtig. Gedurfde single-keuze.
En war heb je dat nummer dan gehoord?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131901191
Even mijn mening over de nu beschikbare nummers van NEW:

'Save us' bevalt mij al vanaf de eerste keer dat ik het hoorde, Live. Goede opener van het album. Zou het ook als opener van een concert kunnen? Een aantal jaartjes terug openede Paul ook met 'Figure of eight'.

'Queenie eye' is een "compleet nummer", klinkt gewoon erg goed, voelt meteen alsof je het al even kent. Zal het ook best goed kunnen doen als 2e single.

'early days' is op dit moment mijn favoriet. Een klein fragiel liedje op accoustische gitaar tussen alle stevige rock nummers. De "put it there" van het album.

'New' heb ik nu al zo vaak gehoord, commercieel, wordt nu zelfs bij films ingezet. Klinkt gewoon goed, ligt goed in het gehoor.

'Everybody Out There' lijkt inderdaad een beetje 'freedom'-achtig. Ik vond het live best wel goed, maar door het schreeuwerige is zijn stem daarna niet zo 'in-shape' meer. Live & let die bij iHeart Radio festival was gewoon niet zuiver. Mooi op CD laten staan.

'I can bet' moet ik nog erg aan wennen. Zit wat psychedelisch in, ook vocoders (hoeft van mij niet), ook rockerig.

Ik ben zeer tevreden. ^O^ heel benieuwd naar de overige nummers. 1 ding is zeker: het is een zeer gevarieerd album qua stijlen.

PS Dank ;)
  zondag 6 oktober 2013 @ 16:27:44 #114
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131903535
Inmiddels ook de 6 nummers gehoord.

'Save Us' vind ik ook wel een fijne rocker. Doet mij meer denken aan zijn latere rockwerk zoals 'Rinse The Raindrops' van Driving Rain.

Van 'Queenie Eye' ben ik behoorlijk onder de indruk. Inderdaad 'I Am The Walrus' achtig, maar klinkt allerminst gedateerd. Bijzondere singlekeuze.

'Early Days' is een typisch akoestisch McCartney pareltje in de lijn van 'Mother Nature's Son', 'Put It There' en 'Little Willow'.

'Everybody Out There' vond ik live op zich wel een lekker nummer. 'Things We Said Today vs Mrs Vandebilt'. Muzikaal zit het goed in elkaar. Alleen jammer het op een gegeven moment klinkt alsof Paul's stem wordt vervorm. Wat het helaas niet echt mooier maakt.

'I Can Bet' is tot nu toe een nummer dat nog moet groeien. Ik las ergens een recensent die vond dat het zo op 'Flowers In The Dirt' had gekund, maar die vergelijking hoor ik er niet zo in.

Afgaande op deze 6 songs beloofd het een uitstekend album te gaan worden. Maar dat hangt natuurlijk ook nog van de andere songs af die we nog niet gehoord hebben :P.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  zondag 6 oktober 2013 @ 18:07:47 #115
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_131907189
zo te horen is er ergens een torrentje te downloaden :)
pi_131931104
Vinyl-release van 'New' is uitgesteld tot 1 november, en ook het management heeft hun akkoord voor het draaien van nieuwe tracks op NPO Radio 2 vóór de releasedatum ingetrokken.

Voor zij die niet kunnen wachten, sneak peek voor 'Alligator' hier: http://instagram.com/p/fJwlFwDchL/# en http://instagram.com/p/fJkpbIS5j_/#. En 'On My Way To Work': http://instagram.com/p/fJlMcwy5k0/#
  maandag 7 oktober 2013 @ 11:49:33 #117
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_131931572
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 11:33 schreef Aisumasen het volgende:
Vinyl-release van 'New' is uitgesteld tot 1 november, en ook het management heeft hun akkoord voor het draaien van nieuwe tracks op NPO Radio 2 vóór de releasedatum ingetrokken.
En ik las ergens dat de kans op een interview met de Nederlandse Radio 2 ook was ingetrokken :{.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_131932117
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 11:49 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

En ik las ergens dat de kans op een interview met de Nederlandse Radio 2 ook was ingetrokken :{.
En terecht! :D
pi_131932660
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 11:49 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

En ik las ergens dat de kans op een interview met de Nederlandse Radio 2 ook was ingetrokken :{.
En ook de luistersessies gaan niet door... (http://www.platomania.eu/etalage/list/id/989)

Ze hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Dan mag er nog wel geen lek zijn, er is ook totaal geen buzz.
pi_132011140
Voor zij die écht niet kunnen wachten, samples inclusief de bonus-tracks: http://www.allmusic.com/album/release/new-mr0004032001

36 uur tot street date, en nog steeds geen lek: bijna ongekend in deze tijd.
pi_132032771
The Beatles – Lovely Rita
pi_132032810
Interviews met McCartney kunnen zo interessant zijn als hij eens het gebruikelijke patroon doorbreekt, hier over Afrobeat-icoon Fela Kuti, kijk het tot het einde: http://music-mix.ew.com/2(...)uti-video-exclusive/
  donderdag 10 oktober 2013 @ 12:18:39 #123
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132034745
Het interview wat hij afgelopen week gaf bij Jimmy Fallon is ook een aanrader om even terug te bekijken.





En hij deed nog mee aan een sketch _O-.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132039806
LEAK!
  donderdag 10 oktober 2013 @ 19:19:08 #125
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132045012
Paul doet NU een verrassingsoptreden op Time Square.

http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  donderdag 10 oktober 2013 @ 19:21:12 #126
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132045067
Net begonnen met New, en nu Save Us.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132045354
Wat te doen!? Het album nog een keer of het aloude liedje via de stream!? :D

Viersterrenplaat trouwens. 'Chaos And Creation', 'Memory Almost Full', 'Electric Arguments', 'New', zijn beste run... ooit?

instant edit: LOL, zeg ik terwijl hij... 'Queenie Eye' speelt _O-.
  donderdag 10 oktober 2013 @ 19:37:18 #128
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132045614
Een set van 4 nummers dus: 'New', 'Save Us', 'Everybody Out There' en 'Queenie Eye'.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132057082
Eerste dag:

1. Save Us - 8,0
2. Alligator - 8,0
3. On My Way To Work - 7,0
4. Queenie Eye - 8,5
5. Early Days - 7,0
6. New - 9,0
7. Appreciate - 8,5
8. Everybody Out There - 6,0
9. Hosanna - 9,0
10. I Can Bet - 7,5
11. Looking At Her - 8,5
12. Road - 8,0
13. Scared - 8,0
--
'Turned Out ' - 8,0
'Get Me Out Of Here' - 7,5
  vrijdag 11 oktober 2013 @ 02:39:54 #130
14505 OProg
A Life in Music
pi_132058863
Nog niet gehoord want wil pas horen als ik het vinyl op de draaitafel leg. Maar:

_O_ _O_ Paul. _O_ _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 11 oktober 2013 @ 02:47:27 #131
14505 OProg
A Life in Music
pi_132058885
Overigens waken er al jaren Beatles in mijn woonkamer die alles zien. :)



Edit: jammer dat dat ding na uploaden ineens omgedraaid is. :{
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:00:41 #132
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132073008
Ik ben inmiddels voor de derde keer het nieuwe album achter elkaar aan het beluisteren. Heel gevarieerd. Waardoor bepaalde nummers gelijk uitschieters zijn, maar ook nummers die nog moeten groeien. Al dwingt het sowieso respect af dat hij duidelijk nog steeds zijn hand niet omdraait voor experimenten.

Uitschieters tot nu toe zijn voor mij On My Way To Work, EarIy Days, I Can Bet en Turn Out. Dat laatste had zo een nummer van George Harrison kunnen zijn uit de periode van Cloud Nine en The Travelling Wilburys. Alsof Jeff Lynne achter het mengpanel zit.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 10:45:53 #133
134538 chansadres
Black & White
pi_132094680
Ik vind het album echt fantastisch! Soms teruggrijpend naar zijn Beatles tijden om een liedje later compleet hip te lopen doen. Sommige artiesten zouden dit niet kunnen maken maar Paul flikt het gewoon weer. Na enkele luisterbeurten toch maar besloten hem te bestellen. Kon de Deluxe versie krijgen voor 9,99 en dat is toch een koopje O+
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_132095224
Hij staat ook op Spotify inmiddels. Prima album!
pi_132095540
Tof album ja, krijgt ook goede recensies. Ik ga denk ik ook voor de deluxe versie. :)
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  zondag 13 oktober 2013 @ 19:14:31 #136
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_132131883
Ik ben het nieuwe album nu voor de 4de keer aan het beluisteren en ik snap de hype niet helemaal. Het album is niet slecht maar ook zeker niet super geweldig (tot nu toe dan). Zelfs Queenie Eye, waarvan ik veel had verwacht na de vele meningen hier, deed me niks in het begin. Nu nog niet echt eigenlijk.
Alleen Appreciate blijft hangen tot nu toe en eigenlijk is het maar een matig nummer :)

Maar we gaan stug door met luisteren ;)
  zondag 13 oktober 2013 @ 19:21:41 #137
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132132082
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 19:14 schreef RonB79 het volgende:
Ik ben het nieuwe album nu voor de 4de keer aan het beluisteren en ik snap de hype niet helemaal. Het album is niet slecht maar ook zeker niet super geweldig (tot nu toe dan). Zelfs Queenie Eye, waarvan ik veel had verwacht na de vele meningen hier, deed me niks in het begin. Nu nog niet echt eigenlijk.
Alleen Appreciate blijft hangen tot nu toe en eigenlijk is het maar een matig nummer :)

Maar we gaan stug door met luisteren ;)
Ik merkte bij mezelf dat veel nummers op het album even tijd nodig hadden voordat ik het kon waarderen. Uiteindelijk kan ik eigenlijk ieder nummer dat erop staat wel waarderen.

Voor wie het leuk vindt om te lezen; mijn recensie over het album: http://ontopofmusic.com/2013/10/paul-mccartney-2/
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132132087
Dat 'ie er nog op z'n 71e zo'n plaat uit perst. Lekkere plaat, hoor! :)
pi_132132191
Album is verzonden door Amazon, hopelijk snel binnen :)
pi_132145231
Japanese bonus-track 'Struggle' is wéér iets heel anders. Experimenteel, maar klinkt dan weer niet als The Fireman, zoals sommige tracks op het reguliere album. Xylofoon is wel een beetje '222' (de 'Memory Almost Full'-outtake), voor de rest weer nergens mee te vergelijken. Zou hier wel een hele plaat van willen horen!
pi_132150508
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 19:21 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Ik merkte bij mezelf dat veel nummers op het album even tijd nodig hadden voordat ik het kon waarderen. Uiteindelijk kan ik eigenlijk ieder nummer dat erop staat wel waarderen.

Voor wie het leuk vindt om te lezen; mijn recensie over het album: http://ontopofmusic.com/2013/10/paul-mccartney-2/
Mooie compacte review :)

Ondanks dat ik de nummers al sinds vorige week beluister, moet ik aan sommige nummers nog wel erg wennen. Misschien dat ik soms iets te veel elektronica a la mid 80's hoor. Maar de jonge moderne producers hebben er een mooie mix van gemaakt. Misschien dat daarom alle nummers steeds wel NEW klinken. Het sluit op een bepaalde manier niet helemaal op elkaar aan, aan de andere kant is het juist lekker gevarieerd.

Ik ben zeker wel enthousiast en ga een lekkere 40-urige werkweek tegemoet :P
pi_132153348
On My Way To Work is echt heel fijn..
pi_132175723
Luisterbeurt of 20 verder:

Save Us - 8
Alligator - 8,5
On My Way To Work - 7,5
Queenie Eye - 8,5
Early Days - 6
New - 9
Appreciate - 8
Everybody Out There - 6
Hosanna - 9
I Can Bet - 8,5
Looking At Her - 8,5
Road - 8,5
Scared - 6
--
Turned Out - 8,5
Get Me Out Of Here - 6,5
Struggle - 9

Wat een album! Als McCartney een capabel promo-team had gehad had dit wel eens zijn eerste wereldwijde nummer 1-album in 30 jaar kunnen worden, maar zelfs nu verwacht ik dat hij in ieder geval in Amerika wel op #2 zal gaan charten.
pi_132185544
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 23:16 schreef Aisumasen het volgende:
Luisterbeurt of 20 verder:

Save Us - 8
Alligator - 8,5
On My Way To Work - 7,5
Queenie Eye - 8,5
Early Days - 6
New - 9
Appreciate - 8
Everybody Out There - 6
Hosanna - 9
I Can Bet - 8,5
Looking At Her - 8,5
Road - 8,5
Scared - 6
--
Turned Out - 8,5
Get Me Out Of Here - 6,5
Struggle - 9

Wat een album! Als McCartney een capabel promo-team had gehad had dit wel eens zijn eerste wereldwijde nummer 1-album in 30 jaar kunnen worden, maar zelfs nu verwacht ik dat hij in ieder geval in Amerika wel op #2 zal gaan charten.
Ik denk dat mijn cijfers voor deze nummers aardig overeenkomen. Ik denk alleen dat ik voor die accoustische nummers die jij een 6 en 6,5 geeft, een stuk hoger zou geven. Ik vind die kwetsbare nummers erg goed uitkomen. Struggle daarentegen moet ik nog wel erg aan wennen, die is best rommelig.
pi_132185835
Is het nummer "Secret Life Of A Party Girl" nog ergens gereleased? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar. En ik ben vasst niet de enige. Of wordt die in 2e instantie in een re-release erop gezet?
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 12:54:50 #146
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132186323
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 12:37 schreef awijmans het volgende:
Is het nummer "Secret Life Of A Party Girl" nog ergens gereleased? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar. En ik ben vasst niet de enige. Of wordt die in 2e instantie in een re-release erop gezet?
Ja, daar was ik inderdaad ook heel erg benieuwd naar.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132194374
Vandaag live geweest:
Bekijk deze YouTube-video
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 17:50:34 #148
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132195327
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 17:17 schreef awijmans het volgende:
Vandaag live geweest:
Bekijk deze YouTube-video
Helaas had ik daar vanmiddag geen tijd voor om het te kunnen volgen. Was het interessant?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132202480
Vandaag de CD en de deluxe CD ontvangen. Hij staat nu voor de tweede keer aan. Ik had nog niks gehoord, alleen een stukje van de titeltrack. Uitspringers na de eerste luisterbeurt zijn voor mij New, Road en Appreciate. Voor de rest blijft er (nog) weinig hangen eerlijk gezegd.
Bleuh.
  dinsdag 15 oktober 2013 @ 21:33:32 #150
358226 RonB79
No Scrobble, No Glory
pi_132205523
New en Appreciate hebben ondertussen een hartje van me gekregen op LastFM :)
pi_132212684
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 12:27 schreef awijmans het volgende:

[..]

Ik denk dat mijn cijfers voor deze nummers aardig overeenkomen. Ik denk alleen dat ik voor die accoustische nummers die jij een 6 en 6,5 geeft, een stuk hoger zou geven. Ik vind die kwetsbare nummers erg goed uitkomen. [..]
Ik snap het wel, maar ik vind deze gewoon de mindere in zijn repertoire. 'Early Days' is een erg generiek liedje, het 'doorleefde man vertelt verhaal'-trucje wordt snel oud voor mij, en hoe hij moet stoeien om de tekst in een voor hem nu nog comfortabel gebied te zingen is soms moeilijk om aan te horen. 'Scared' is gewoon een beetje mistroostig, met een paar wisselingen die hij al een paar keer gebruikt heeft, en hij heeft zoveel beters gedaan in deze categorie wat mij betreft. Het ligt echt niet aan de stijl, 'Hosanna' is, alhoewel weer heel iets anders, een mooi voorbeeld van hoe ontzettend goed hij dit wél kan. 'Get Me Out Of Here' is voor mij gewoon in orde als aardig countryliedje. Echte missers staan er absoluut niet op, waar hij dat toch al ruim 10 jaar niet gehad heeft. (Velen noemen 'Gratitude' en 'Nod Your Head' op 'Memory Almost Full', maar voor mij gaat het terug naar 'Driving Rain').

Voor mij blijven 'New' en 'Queenie Eye' absolute uitschieters en de juiste single-keuzes. Net zoals 'Alligator', welke toch wel de derde single zal moeten worden. Begint met de thuis-demo - wow, stel je eens hoe veel kladjes, nooit afgeronde songs, ideetjes McCartney op z'n memo-recorder moet hebben staan - net zoals 'Two Magpies' van zijn laatste soloplaat, leuk gedaan. Scheutje 'If You Wanna' qua sfeer. Elke keer als ik die track hoor verzucht ik diep van binnen dat Ronson maar op twee tracks de kans heeft gekregen. Vocalen klinken ontzettend goed, waar op dingen als het monotone 'Everybody Out There' - bohhh, die eerste zinnen... - het goed te horen is dat hij, zoals Giles Martin recent uitgelegd heeft, simpelweg de studio instapt en gaat zingen, zonder enige voorbereiding. Mark Ronson heeft wat dat betreft het beste uit hem weten te halen, 'Alligator' zou, op de falsetto na, met een beetje goede wil nog wel als iets uit de 90's door weten te gaan. Maar, gelukkig, op wat achtergrondvocalen na, absoluut geen enkele digitale toon-correctie te bespeuren op het gehele album, en dat is toch wel een hele grote opluchting. Geen RoboMacca meer, zoals op een paar recente andere projecten...

In hetzelfde rijtje 'Hosanna', absoluut hoogtepunt, een prachtige combinatie van de 'How Kind Of You'-achtige beetje experimentele-achtige geluiden en klassieke McCartney-composities. Met al het respect, die paar recensies waarin ik dit als niemendalletje weggeschoven zag worden kan ik gewoon niet serieus nemen. 'Looking At Her' insgelijks, beetje jammer van alweer die moeilijke falsetto-vocalen, maar qua melodie en instrumentatie ook alweer zo'n interessante combinatie tussen de klassieke McCartney-geluiden met een hele moderne twist. Een steeds dat refrein! Ik zie ook deze in veel lijstjes opduiken als dieptepunt door dezelfde mensen die geforceerde rommel als 'Everybody Out There' prijzen, ik kan er gewoon niet bij.

'I Can Bet' is een beetje E.L.O., beetje Tom Petty, dus ook beetje George Harrison, en ook een beetje 'Flaming Pie'! De overstuurde vocalen vond ik in het begin jammer, maar ik kan het nu goed hebben. Vele toffe wendingen, Moog-synth een geweldige knipoog naar Wings circa 1973-1975. Uitro dan weer ineens heel 'Chaos And Creation In The Backyard', oftewel gewoon McCartney anno 2013.

Al deze tracks zitten voor mij in de allerbovenste categorie, en zal ik tot zijn allerbeste materiaal van de afgelopen tijd rekenen. 'On My Way To Work' is een beetje laagvoetig in een 'Mull Of Kintyre'-achtig stijl wat het je gelijk kan doen afschrikken, maar als je het couplet door bent gekomen is er genoeg moois in te ontdekken. Typische McCartney-wendingen, met een erg goede hook. Reflecterende tekst die het afmaakt, voor mij op een veel mooiere wijze dan 'Early Days'. Jammer van het geloopte einde. Daarna 'Save Us', wat op de koude en mechanische productie na toch wel erg goed is. En dat terwijl ik erg hou van het 'tape delay'-trucje in de brug. Zo'n echt rockende track mis ik misschien toch wel een beetje op het album, evenals één 'klassieke' McCartney-poptune in de trant van 'English Tea' of 'Friends To Go'.

'Road' is gewoon 'Electric Arguments' op een nieuw niveau, een erg sterkte afsluiter. En wederom zo'n ontzettend goede hook, het instrumentale gedeelte. Je kunt niet zeggen dat hij een veilig album heeft gemaakt. Hopelijk zijn de geruchten waar dat een volledig nieuw Fireman-album al bijna afgerond is, maar met de vele andere projecten in de nabije toekomst moet ik dat eerst nog maar eens zien.

'Appreciate' is ook al zo'n gedurfde coole track, maar had best baat gehad bij een iets moderne productie. Dit doet meer terugdenken aan 'Press To Play' dan aan iets hips. Hey, wacht, eigenlijk is dat best een compliment. Maar de beats zijn erg 80's, cheapy geluiden, eentonige fills.

'Turned Out' had gewoon op het album gemoeten. Erg verrast door de vocalen, je zou mij best wijs kunnen maken dat dit een een opname van 15-20 jaar terug is. Je hoort aan de brug dat dat niet het geval is, maar luister naar al die uithalen! Geniet vooral van de laatste minuut, na de brug. Beetje 'A Love For You'. Dit is de track die op alle manieren aan een typische McCartney-song doet denken, met wederom een beetje die Jeff Lyne-vibe. Of als een 'Off The Ground'-outtake, het klinkt rechtstreeks uit iets uit die periode. Geweldige feelgood-track, misschien wel waardig voor het allerbovenste rijtje. 'Struggle' is wat ik hierboven zei, wat een beest van een track! Beetje schizofreen wel. Apart 'gepreek' in bepaalde blokjes, ontzettend interessant. Heel klein beetje MC Cartney :P. Mooi moment als er na de 'brug' afgebouwd wordt en hij dan weer keihard terug komt.

Dit is zo'n beetje waar ik de grens trek. 'Everybody Out There' genoeg woorden aan vuil gemaakt, spéélt-ie een keertje tracks van de afgelopen 40 jaar (!) jaar live... 'Early Days', 'Get Me Out Of Here', 'Scared' echt absoluut niet slecht, maar persoonlijk wat ik eerder zei.

Ik dénk, en daar moet ik voorzichtig in zijn, dat ik hem algeheel nóg beter vind dan 'Memory Almost Full'... En er is nog zoveel in te ontdekken.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 12:37 schreef awijmans het volgende:
Is het nummer "Secret Life Of A Party Girl" nog ergens gereleased? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar. En ik ben vasst niet de enige. Of wordt die in 2e instantie in een re-release erop gezet?
Nee en ja :P. Echt, het lijkt wel een vooropgezet plan, de tracks die het vaak genoemd en geprezen worden door betrokkenen eindigen... op de vloer van de snijzaal. Ik zou toch zweren dat-ie ergens officieel was aangekondigd... Maar, en dit is na de 10 nu al beschikbare versies van het reguliere album de gebruikelijke steek naar de fans, er komt natuurlijk nog een re-issue van de deluxe-editie van de... Het houdt nooit op. En hij windt er zelf niet eens doekjes om, haha. Uit het boekje van de CD: "Together we finished more tracks than appear on the album. They will, no doubt, show up somewhere sooner or later"...
pi_132217125
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 23:47 schreef Aisumasen het volgende:

In hetzelfde rijtje 'Hosanna', absoluut hoogtepunt, een prachtige combinatie van de 'How Kind Of You'-achtige beetje experimentele-achtige geluiden en klassieke McCartney-composities. Met al het respect, die paar recensies waarin ik dit als niemendalletje weggeschoven zag worden kan ik gewoon niet serieus nemen.


+ hele interessante lap tekst

Serieus? Dat is echt een briljante song. Rare jongens die recensenten.

Ik wilde wat leuke dingen over het album zeggen, maar ik sluit me gewoon aan bij jouw woorden. Heel mooi stukkie tekst, Aisumasen. :Y
pi_132222128
Macca live vanuit Maida Vale op BBC Radio 6 Music nu, gestart met 'Coming Up', 'Save Us' daarna: http://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_6music

Eerste set:

Coming Up
Save Us
Junior's Farm
We Can Work It Out
New
Queenie Eye
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Get Back

Hier terug te luisteren: http://www.bbc.co.uk/programmes/b03d5dtc vanaf 01:21:55, na een klassieke track van de fabuleuze Arctic Monkeys.

[ Bericht 10% gewijzigd door Aisumasen op 16-10-2013 16:37:19 ]
pi_132230367
'New', het album, is #4 in de Engelse midweeks charts...
pi_132233650
En ik heb hem ook binnen gekregen vandaag *O*
  woensdag 16 oktober 2013 @ 22:59:35 #156
128000 Rob_Gordon
Sonic Death Monkey
pi_132245073
"The branches are bare, the sky tonight a milky violet."
pi_132273219
Nadat ik Paul McCartney op de radio had gehoord met zijn nieuwe nummer was ik helemaal verkocht. Wat een mooi nummer is dat zeg. Zojuist ook de nieuwe album van hem besteld. Het word de eerste album van Paul McCartney in mij cd collectie.

Het rare is dat de laatste jaren Paul McCartney en de Beatles mooi gaat vinden en nog meer oude hits. Vroeger was het meer moderne muziek wat ik nu links laat liggen.
Wel jammer dat ik deze tijd niet heb meegemaakt.
pi_132275224
Goed om te horen dat er steeds weer mensen bijkomen die de Beatles ontdekken en het mooie van muziek is dat je de periode niet mee hebt hoeven te maken om er toch nog volop van te kunnen genieten :)
pi_132294191
Niet zo onverwacht als Times Square, maar desalniettemin staat McCartney nu in Covent Garden te spelen: http://www.huffingtonpost(...)tream_n_4121218.html
pi_132295721
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:05 schreef Aisumasen het volgende:
Niet zo onverwacht als Times Square, maar desalniettemin staat McCartney nu in Covent Garden te spelen: http://www.huffingtonpost(...)tream_n_4121218.html
Ik zat er nietsvermoedend koffie te drinken, zegt opeens iemand tegen me dat McCartney een gig geeft. Godverdomme, hoe random wil ik 't hebben. _O-

"Now get back to work you all." _O_
  vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:59:50 #161
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132301002
En vanavond zit Paul bij Graham Norton op de bank om 23:35 op BBC 1.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132314031
BBC 1 nu, op de bank met Katy Perry en die ene Britse komediant bij Graham Nortan. Lekker camp. 'Ram On' favoriet Katy Perry.
pi_132317988
Leuk interview in London, met vragen die lekker anders zijn en verder gaan dan "met welke producers heb je gewerkt?" "oh, echt waar, waarom 4 verschillende producers?"

http://www.absoluteradio.co.uk/player/Paul-McCartney/10541/Interview.html
:)
pi_132323513
Ontzettend goede versie van 'New' gisterenavond. En ook:

pi_132329060
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 12:29 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

En ook de luistersessies gaan niet door... (http://www.platomania.eu/etalage/list/id/989)

Ze hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Dan mag er nog wel geen lek zijn, er is ook totaal geen buzz.
Binnen op #6 in de Nederlandse charts, nog geen 30% van de nummer 1, Frans Bauer. En ook Pearl Jam verkocht met een heel matig album 2 exemplaren voor elke die McCartney verkocht. Een geschat aantal van 1000-1500 exemplaren in deze eerste week.
pi_132331323
1000-1500, tis toch te triest voor woorden zeg :(
Bleuh.
pi_132331632
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 19:06 schreef PimD het volgende:
1000-1500, tis toch te triest voor woorden zeg :(
Ligt meer aan de staat van de Nederlandse muziek'industrie' dan McCartney's prestaties :P. Richting de 75,000 in Amerika. Maar het lijkt er sowieso op dat ze zich meer op 'de lange baan' richten, video van 'Queenie Eye' pas donderdag...
pi_132333132
En daarnaast natuurlijk dat een hoop mensen 'm online zullen hebben besteld. Op Amazon betaalde ik 10 pond voor de reguliere CD incl. porto - hier in Nederland zal ie vast weer 17,99 ofzo hebben gekost?
Bleuh.
pi_132333226
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 19:45 schreef PimD het volgende:
En daarnaast natuurlijk dat een hoop mensen 'm online zullen hebben besteld. Op Amazon betaalde ik 10 pond voor de reguliere CD incl. porto - hier in Nederland zal ie vast weer 17,99 ofzo hebben gekost?
Bij Bol 19,99

Denk het ook, ik heb hem ook via het buitenland.
pi_132334057
En dat het vinyl, waar het toch allemaal om draait met fysiek product tegenwoordig, wederom met een week is uitgesteld naar 15 november... Hij zou na de immense promo gisteren toch nog wel een beetje een push in Engeland hebben gekregen? John Newman en Pearl Jam Nummer 3 gaat hij niet van winnen, maar Cher in de tweede helft van de week voorbij stormen is toch wel het minste wat ik verwacht...

Jools komt ook weer een week te laat. Oh ja, nog niet gepost: aanstaande dinsdag en vrijdag een droom line-up bij Later with... Jools Holland op BBC2: de beste Engelse band van de afgelopen 25 jaar, Arctic Monkeys, zullen in één programma staan met Sir Paul McCartney. Vingers gekruist voor geen boogie-woogie piano op 'Lady Madonna'...
pi_132334378
Vreemd dat de LP inderdaad uitgesteld blijft worden. Wel fijn dat Amazon de CD's wel alvast heeft opgestuurd :)
Bleuh.
pi_132351903
CD winkels zijn aan het uitsterven. Mediamarkt is redelijk scherp geprijst. Bol.com is altijd heel duur. Als slimme Nederlander bestel je in het buitenland, waarbij het grote amazon.(com/co.uk.de/jp) al een heel goede optie is. En er zijn er meer. En net zo makkelijk als in NL kopen. Al die aankopen zal je nooit in de NL charts vinden.

Hoe leuk ik de muziek ook vind, en hoe goed het voor de muzikant is, ik houd me al jaren niet meer met charts bezig.

@Aisu: als fysiek product kies ik voor de CD. Die platenspeler is al jaren aan het verstoffen op zolder. ;) Ik kies al jaren voor het gemak van een kleiner schijfje dan voor het geluid dat vinyl voortbrengt. Met mijn (slechte) oren zal ik dat verschil niet horen. LP's zijn ook heel onhandig in de auto :P
pi_132352706
Helpt de verkoop misschien ook niet als het hele album op Spotify staat.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_132368460
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2013 11:14 schreef nomar83 het volgende:
Helpt de verkoop misschien ook niet als het hele album op Spotify staat.
Dat heeft er vrij weinig mee te maken, stimuleert de moderne industrie alleen maar.

Inderdaad zouden charts amper tot niets moeten schelen, maar het is inderdaad toch leuk om te zien dat je favoriete artiest het goed doet: en het is nu officieel, binnengekomen op nummer 3 in de Engelse charts: http://www.officialcharts(...)number-1-album-2552/

'Flowers In The Dirt' (#1), 'Off The Ground' (#5), 'Flaming Pie' (#2), 'Driving Rain' (#46...), 'Chaos And Creation' (#10), 'Memory Almost Full' (#5), 'Kisses On The Bottom' (#3), en dus nu 'New' (#3).

http://www.officialcharts(...)number-1-album-2552/
  maandag 21 oktober 2013 @ 17:55:18 #177
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132401218

De eerder genoemde bonustrack van de Japanse editie. Een beetje in het verlengde van 'Road'. Ik dacht bij de eerste keer luisteren heel even dat Martin Luther King erin was gesampled. :)
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  maandag 21 oktober 2013 @ 17:58:27 #178
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132401319
En er is een teaser voor de videoclip van 'Queenie Eye'.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 23:28:59 #179
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132458578
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 20:03 schreef Aisumasen het volgende:
Jools komt ook weer een week te laat. Oh ja, nog niet gepost: aanstaande dinsdag en vrijdag een droom line-up bij Later with... Jools Holland op BBC2: de beste Engelse band van de afgelopen 25 jaar, Arctic Monkeys, zullen in één programma staan met Sir Paul McCartney. Vingers gekruist voor geen boogie-woogie piano op 'Lady Madonna'...
Het is Get Back geworden.



[ Bericht 26% gewijzigd door Peter88Online op 22-10-2013 23:40:00 ]
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132503951
quote:
Komende vrijdag 3 nummers. Zou 1 daarvan wederom 'New' zijn?
pi_132516840
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 20:03 schreef Aisumasen het volgende:
de beste Engelse band van de afgelopen 25 jaar, Arctic Monkeys
Dat is me nogal een uitspraak... welke band geeft dan in 1988 het stokje door?
You think that everything's alright
I think you might be wrong
  donderdag 24 oktober 2013 @ 21:00:32 #183
159761 Arn0
Abbey Road
pi_132527094
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 16:30 schreef Simpleton het volgende:

[..]

Dat is me nogal een uitspraak... welke band geeft dan in 1988 het stokje door?
The Smiths.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_132547604
Hey Beatlesfans. Heb weer recent wat op de kop weten te tikken.LP versie



en dan niet die met de doffe hoes maar die met het glanzende - tegen alumium - kleur aan. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-10-2013 14:00:20 ]
  zaterdag 26 oktober 2013 @ 01:13:01 #185
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132573419
Naast 'New' en 'Get Back' (die niet vanavond in de uitzending zat) speelde Paul bij Jools Holland verder 'Save Us' en 'Queenie Eye'.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132664559
Iemand die het nieuwe boek Tune In van Mark Lewisohn gaat halen? Hoor er veel goeds over.

http://www.amazon.com/Tune-In-Beatles-These-Years/dp/1400083052
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_132825161
En weer uitgesteld:

quote:
Unfortunately, the release date for the item(s) listed below was changed by the supplier, and we need to provide you with a new estimated delivery date based on the new release date:

Paul McCartney "New [VINYL]"
Estimated arrival date: November 21 2013 - November 26 2013
Bleuh.
  Redactie Frontpage maandag 4 november 2013 @ 15:38:29 #188
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_132890939
Wie kan me vertellen wat voor extra de deluxe editie van Mark Lewisohn kent? Aangezien de prijs aanzienlijk hoger is...
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_132891672
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:38 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Wie kan me vertellen wat voor extra de deluxe editie van Mark Lewisohn kent? Aangezien de prijs aanzienlijk hoger is...
De reguliere editie is het complete verhaal, maar het is een verkorte versie van het grotere verhaal in de uitgebreide editie, wat de "author's cut" is: elk woord wat hij heeft geschreven. De auteur legt het hier zelf uit:


Dus ehm... Er mist niets in de reguliere editie, maar er is wel heel veel verdieping in de ongeknipte versie :P.

Deel 2 zal overigens niet eerder dan 2020 op de markt zijn, en dat is geen grap.

[ Bericht 1% gewijzigd door Aisumasen op 04-11-2013 18:59:08 ]
pi_132921032
Yup, mijn new CD/DVD is onderweg vanuit Amerika...... Levering tussen 8 december 2013 en 5 januari 2014.... Even geduld hebben dus...
:{
  vrijdag 8 november 2013 @ 18:08:09 #191
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133051655
Ik zit nu voor het eerst te luisteren naar Live At The BBC Volume 2. Ik ben nog maar halverwege CD 1, maar tot nu toe luistert die net zo lekker weg als het eerste deel.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  vrijdag 8 november 2013 @ 21:49:55 #192
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133061513
De film Nowhere Boy komt vanavond om 23:45 op Nederland 2.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_133081437
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 18:08 schreef Peter88Online het volgende:
Ik zit nu voor het eerst te luisteren naar Live At The BBC Volume 2. Ik ben nog maar halverwege CD 1, maar tot nu toe luistert die net zo lekker weg als het eerste deel.
Ik heb alle vier de discs beluistert, zowel de remasterde Volume 1 als de nieuwe Volume 2. Wat mij meteen opviel is dat het remaster-proces van de 1994-cd zwaar tegenvalt. Ik heb wat nummers back to back beluistert, maar ik hoor haast geen verschil. Vooral meer ruis en twee nieuwe praatjes erbij, waarvoor "Have a Banana" heeft moeten wijken, wat heel raar is als je de oude cd gewend bent. Verder niks mis met het oude album zoals het was, maar niet echt de moeite een remasterde versie te kopen als je 'm al had.

Volume 2. De tracklist voelt meer chronologisch aan dan bij Volume 1 het geval was en luistert inderdaad lekker weg. Ik heb meer het idee de geschiedenis van de BBC-sessies af te gaan. Hoe de Beatles waren voor Beatlemania was begonnen, het enthousiasme in alle covers spat er gewoon vanaf. En hoe bekende nummers live werden gespeeld (zoals Misery zonder piano en Anna dat live wordt gedubt). Er gebeuren hele interessante dingen op veel van de tracks.

I'm Talking About You en Beautiful Dreamer, toch de paradepaartjes van het album, had ik nog nooit eerder gehoort en vooral de laatste verraste me. Wat een beat. Helaas wel beide van bijzonder slechte kwaliteit, maar toch. Aan het slot van de tweede disc heb ik bij I Feel Fine het idee een band te horen die wel een beetje klaar is met de BBC-sessies. De interviews zijn aardige bonustracks, maar hadden wat mij betreft beter apart kunnen staan (zoals bij de LP is gedaan).

Het kan natuurlijk altijd beter hoe er met dit materiaal wordt omgegaan, maar voor beide BBC-albums vind ik het toch een mooi pakket aan live-opnames die een welkome afwisseling vormen op de studio-albums.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_133147009
De Japanse 'leg' van McCartney's 'Out There'-tournee is zojuist van start gegaan in Osaka, Japan:

'Junior's Farm' uit, 'Save Us' in
'Your Mother Should Know' uit, 'New' en 'Queenie Eye' in
'Mrs. Vandebilt' uit, 'Everybody Out There' in
pi_133150254
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 14:24 schreef Aisumasen het volgende:
De Japanse 'leg' van McCartney's 'Out There'-tournee is zojuist van start gegaan in Osaka, Japan:

'Junior's Farm' uit, 'Save Us' in
'Your Mother Should Know' uit, 'New' en 'Queenie Eye' in
'Mrs. Vandebilt' uit, 'Everybody Out There' in
Jammer van Junior's Farm en vooral Mrs Vandebilt.

En de slechtste song van het album erin helaas, Everybodu Out There.
  maandag 11 november 2013 @ 17:37:27 #196
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133153864
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 14:24 schreef Aisumasen het volgende:
De Japanse 'leg' van McCartney's 'Out There'-tournee is zojuist van start gegaan in Osaka, Japan:

'Junior's Farm' uit, 'Save Us' in
'Your Mother Should Know' uit, 'New' en 'Queenie Eye' in
'Mrs. Vandebilt' uit, 'Everybody Out There' in
Juist drie leuke nummers die de afgelopen jaren in de setlist waren gekomen :{.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  maandag 11 november 2013 @ 17:47:36 #197
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133154194
Vanavond in DWDD wordt er weer aandacht besteedt aan Live At The BBC Volume 2. Door Tom Egberts en Dave van Raven van The Kik.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_133154481
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 17:47 schreef Peter88Online het volgende:
Vanavond in DWDD wordt er weer aandacht besteedt aan Live At The BBC Volume 2. Door Tom Egberts en Dave van Raven van The Kik.
Die zijn de laatste tijd wel een beetje de Beatles-kenners van de tv ja. In OOR van deze maand ook een groot interview met Dave van Raven over BBC Volume 2.

Leuk ook hoe het wordt aangekondigd op de DWDD-site:

quote:
Zoals de titel van het album On Air - Live At The BBC volume 1 19 jaar geleden al deed vermoeden lag er een vervolg op de plank. En nu is het dan zover: On Air - Live At The BBC volume 2 is een feit.
:')
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  maandag 11 november 2013 @ 18:04:41 #199
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133154737
quote:
'Zoals de titel van het album On Air - Live At The BBC volume 1 19 jaar geleden al deed vermoeden lag er een vervolg op de plank.'
Huh? Dat was toen toch nog helemaal niet bekend? Volgens een interview met samensteller Kevin Howlett in de nieuwe Lust For Life is dit tweede deel er uiteindelijk gekomen omdat de in de afgelopen 20 jaar meer was opgedoken van opnames van de BBC. Dus wisten ze bij de release van het eerste deel nog niet dat ze ooit een tweede album zouden uitbrengen. Een beetje overdreven van DWDD :').
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_133155007
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 18:04 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Huh? Dat was toen toch nog helemaal niet bekend? Volgens een interview met samensteller Kevin Howlett in de nieuwe Lust For Life is dit tweede deel er uiteindelijk gekomen omdat de in de afgelopen 20 jaar meer was opgedoken van opnames van de BBC. Dus wisten ze bij de release van het eerste deel nog niet dat ze ooit een tweede album zouden uitbrengen. Een beetje overdreven van DWDD :').
George Martin dacht in 1994 in ieder geval dat er geen deel 2 zou komen:

Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_133187855
Nog even wachten tot mijn verjaardag later deze maand. Mijn vader belde vanuit de Fame of hij wel de goede duo dubbel CD in handen had. Ja dus. Nog even inpakken en dan zal ik 'm later gaan uitpakken. geen verrassing, ik zal toch even verbaasd kijken *)
pi_133314642
Words of Love heeft een clip gekregen. Zwartwit-beelden met erg leuke animatie:


Mogelijk wordt dit dus ook een single?
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_133315535
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 november 2013 12:52 schreef nomar83 het volgende:
Words of Love heeft een clip gekregen. Zwartwit-beelden met erg leuke animatie:


Mogelijk wordt dit dus ook een single?
Hééél tof gedaan. Het ís eigenlijk al de single :P. Afgelopen maanden telkens als promo gebruikt, en ook wel de grote trekpleister van de nieuwe uitgave. Een van de grootste 'upgrades' in vergelijking met de bootlegs die we kennen, een absolute parel. En laat het nou ook nét toevallig een song zijn uit de McCartney-catalogus, haha...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_133316236
Nog mensen hier die gisteravond laat op BBC 3? naar ik meen hebben zitten kijken naar die optredens van Paul McCartney en zijn oude band Wings en zijn andere solo-optredens in de loop der jaren?

Voor mij een leuk weerzien met een hoop (vooral zijn tournee met Wings in '75) nostalgische beelden van weleer. Ik zelf vond Paul toen als artiest ook op zijn best.
  zaterdag 16 november 2013 @ 13:54:02 #205
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133316316
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 november 2013 13:51 schreef Iwanius het volgende:
Nog mensen hier die gisteravond laat op BBC 3? naar ik meen hebben zitten kijken naar die optredens van Paul McCartney en zijn oude band Wings en zijn andere solo-optredens in de loop der jaren?

Voor mij een leuk weerzien met een hoop (vooral zijn tournee met Wings in '75) nostalgische beelden van weleer. Ik zelf vond Paul toen als artiest ook op zijn best.
Wings Over The World was inderdaad gisteravond op BBC4.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_133340222
En de LP van New is weer uitgesteld.

quote:
Unfortunately, the release date for the item(s) listed below was changed by the supplier, and we need to provide you with a new estimated delivery date based on the new release date:

Paul McCartney "New [VINYL]"
Estimated arrival date: December 05 2013 - December 10 2013
Bleuh.
  zondag 17 november 2013 @ 14:25:40 #207
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133341784
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 13:19 schreef PimD het volgende:
En de LP van New is weer uitgesteld.

[..]

Apart in een tijd dat vinyl onder liefhebbers meer verkoopt dan cd's. Misschien dat dit ook de verkoop van het album verklaart?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_133370520
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 13:54 schreef Peter88Online het volgende:

Wings Over The World was inderdaad gisteravond op BBC4.
:@ Oh ja,het was BBC4. Toch jammer dat ze zoiets ( de man is toch in de in de 70) wegstoppen op BBC 4 en niet wat ruimte geven op BBC 1 of 2 en dan in de vooravond i.p.v. na 23:00 uur op BBC4.
  maandag 18 november 2013 @ 15:37:31 #209
14505 OProg
A Life in Music
pi_133377593
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 14:25 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Apart in een tijd dat vinyl onder liefhebbers meer verkoopt dan cd's. Misschien dat dit ook de verkoop van het album verklaart?
Inderdaad. Dat is ook de reden dat ik hem nog niet heb. En dat is eigenlijk best treurig.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_133386505
Toch jammer dat Paul niks live heeft gedaan met Beautiful Night. Keek gister the McCartney years en het blijft een topnummer.
pi_133412358
'On My Way To Work' gisteren, en 'Alligator' vandaag gesoundcheckt in Tokyo. Zo frustrerend.

edit: En 'Jet' in plaats van 'Listen To What The Man Said' in de reguliere set :X.

[ Bericht 50% gewijzigd door Aisumasen op 19-11-2013 16:35:07 ]
pi_133442499


Bovenstaand op mijn verlanglijstje. :Y( die ik mijzelf als Sinterklaas cadeau ga geven. :D )

Nog lieden hier die 'm al hebben en zo ja, wat zijn de ervaringen?

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2013 12:37:27 ]
pi_133456376
Ik heb mezelf gisteren die pil van Mark Lewisohn cadeau gedaan. Benieuwd hoe deze deel 1 van de Beatles-geschiedenis is. :)
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_133507779
Zin in mijn verjaardag volgende week:
1) CD/DVD "New" is in da houz heb ik begrepen.
2) 4 CD's BBC in een box is ook gekocht.

Frustrerend dat wachten.......
pi_133754793
Release-datum vinyl 'New' staat al weken vast op 6 december, wat hoopgevend was, maar vele mensen hebben via o.a. Amazon te horen gekregen dat ook die datum niet gehaald gaat worden. Zelfs met de kérstverkoop wordt 'New' niet meegenomen, en daarna zie ik het niet meer gebeuren...

Ik blijf er bij: McCartney heeft een totaal incompetent PR-team. Een album wordt geheimgehouden en elke vorm van promotie doodgemaakt tot een week of 2 voor de release, en dan wordt in de week van release de media plotseling overspoeld met - een erg ouderwetse vorm van - promotie in de talkshows en in de muziekbladen. Verwarrende deluxe-edities. En daar, op releasedag, eindigt de albumcyclus voor McCartney alweer. Dan is het klaar. Geen nieuwe single. (Sowieso geen fysiek product voor de verzamelaars, geen prachtige 7"'s zoals bij 'Chaos And Creation', dat dan weer wél bij EMI, niets wat de nummers laat doorklinken en het laat 'blijven'). Geen nieuwe video. Geen nieuwe liedjes toegevoegd aan zijn toekomstige live-sets. Weer Beatles voor, en Beatles na. In week 3 op #41 in de UK charts, week 4 #75, week 5 #96, en nu weg. In Amerika ging het iets beter, maar was hij ook al in week 4 uit het zicht verdwenen (#40).

Gelukkig is de plaat zelf geweldig.
pi_133768593
Inderdaad:

quote:
Paul McCartney "New [VINYL]"
Estimated arrival date: December 12 2013 - December 17 2013

Bleuh.
  zaterdag 30 november 2013 @ 12:44:05 #218
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_133771537
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 november 2013 21:00 schreef Aisumasen het volgende:
Ik blijf er bij: McCartney heeft een totaal incompetent PR-team. Een album wordt geheimgehouden en elke vorm van promotie doodgemaakt tot een week of 2 voor de release, en dan wordt in de week van release de media plotseling overspoeld met - een erg ouderwetse vorm van - promotie in de talkshows en in de muziekbladen. Verwarrende deluxe-edities. En daar, op releasedag, eindigt de albumcyclus voor McCartney alweer. Dan is het klaar.
In Japan doen ze er nog wel een poging toe :D.

McCartney sponsort sumoworstelaars
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_133885197
kent iemand een site waar ik oude beatles interviews kan downloaden????
pi_133969539
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 november 2013 21:00 schreef Aisumasen het volgende:
Release-datum vinyl 'New' staat al weken vast op 6 december, wat hoopgevend was, maar vele mensen hebben via o.a. Amazon te horen gekregen dat ook die datum niet gehaald gaat worden. Zelfs met de kérstverkoop wordt 'New' niet meegenomen, en daarna zie ik het niet meer gebeuren... [..]
Ik wist dat ik hiermee iets zou losmaken ;). De release-datum van 6 december zal gehonoreerd worden, en raad eens... Da's vandaag!
pi_133975340
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 01:37 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Ik wist dat ik hiermee iets zou losmaken ;). De release-datum van 6 december zal gehonoreerd worden, en raad eens... Da's vandaag!
Als ik het niet gedacht had: http://www.paulmccartney.(...)inyl-release-details
pi_133984284
Vanmorgen even heel vroeg met de koptelefoon op naar onderstaande lp! geluisterd.



Wat een dijk van een lp is het toch. Vooral het "long & winding road"in zijn nieuw jasje is een heerlijk nummer.
pi_134011390
Something New (behind the scenes)


Ga er rustig voor zitten, want het duurt ruim 3 kwartier :D
  zaterdag 7 december 2013 @ 15:41:30 #224
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_134017927
Cut Me Some Slack van Paul en de leden van Nirvana is gewoon genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Rock Song.

http://www.latimes.com/en(...).story#axzz2mnfdalJW
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_134022150
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2013 01:37 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Ik wist dat ik hiermee iets zou losmaken ;). De release-datum van 6 december zal gehonoreerd worden, en raad eens... Da's vandaag!


't is ze gelukt. Het vinyl nog in hetzelfde jaar als de CD in de winkels.
pi_134024824
De mijne is nog niet verzonden :(
Bleuh.
  maandag 9 december 2013 @ 17:42:41 #227
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_134086737
http://www.rollingstone.c(...)beatles-mix-20131208

quote:
Paul McCartney's DJ Shares His Beatles Mix
Playlist includes remixes of Wings, Nancy Sinatra, Little Richard and many more

Chris Holmes has been touring as Paul McCartney's opening DJ act for four years. He recently shared with fans a collection of his favorite remixes that he made over his tenure traveling with the former Beatle, whom he describes as "the nicest boss in the world."

"I finally had some time to put together a mix for all of you who've been asking over the years of my Beatles/McCartney stuff for tour," the DJ said in his notes for the Soundcloud mix. "I've had the best time in the history of the world making the tracks and putting it together."

Paul McCartney Can't Slow Down: Inside Rolling Stone's Cover Story

The playlist, which runs about two hours long through 40 tracks, is anchored with recordings by the Beatles, Paul McCartney, and Wings – including a track of the Fab Four singing "I Want To Hold Your Hand" in German. Covers by a range of artists including Chubby Checker, Nancy Sinatra and the Langley Schools Music Project mix it up.

Holmes clearly loves his job. In Rolling Stone's recent cover story on Paul McCartney, the DJ talked about life on the road with the rock n' roll legend. "He gives everyone their moment," he said. "When we’re on the road, he’ll come up to the stage manager and dance with him a little bit, and for the rest of that guy’s life he can say, 'This one time I danced with Paul McCartney.' That’s just who Paul is. It’s not something he turns on for the cameras."

Read more: http://www.rollingstone.c(...)131208#ixzz2mzrNb2HH
Follow us: @rollingstone on Twitter | RollingStone on Facebook
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_134123426
Volgende week op iTunes: een officiële bootleg! :o

http://wogew.blogspot.nl/2013/12/official-bootlegs-coming.html



[ Bericht 0% gewijzigd door nomar83 op 10-12-2013 18:49:39 ]
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  dinsdag 10 december 2013 @ 18:42:32 #229
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_134123781
Gaan ze hetzelfde doen als bij The Rolling Stones dat ze de archieven in duiken en via iTunes officiële bootlegs gaan uitbrengen?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_134131649
Dit heeft neem ik aan te maken met de rechten die na 50 jaar ofzo vervallen? Ik las pas dat er eerder dit jaar ook een gelimiteerde Dylan-box is uitgebracht (een paar honderd exemplaren), zodat de rechten bij de betreffende platenmaatschappij bleven. Ik neem aan dat dit hier ook geldt? Wel gek, als ze dit als een 2 of 3-CD set zouden uitbrengen zou het ook als warme broodjes verkopen.
Bleuh.
pi_134131706
Vandaag trouwens de New-lp ontvangen. Het heeft even geduurd, maar het ziet er wel verdomd gelikt uit voor (ik geloof) 14 pond. Mooi 12" boek er bij, mooie zware gatefold-hoes. De LP zelf heb ik nog niet gecheckt :D
Bleuh.
pi_134141854
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 21:44 schreef PimD het volgende:
Dit heeft neem ik aan te maken met de rechten die na 50 jaar ofzo vervallen? Ik las pas dat er eerder dit jaar ook een gelimiteerde Dylan-box is uitgebracht (een paar honderd exemplaren), zodat de rechten bij de betreffende platenmaatschappij bleven. Ik neem aan dat dit hier ook geldt? Wel gek, als ze dit als een 2 of 3-CD set zouden uitbrengen zou het ook als warme broodjes verkopen.
Ik had hetzelfde begrepen: Al eerder is van een andere platenmaatschappij een album uitgekomen vol met bootlegs uit 1962. Dit is een manier om iig alles van 1963 bij EMI te houden. En dat een paar dagen voor de afloopdatum, na 31 december zou het materiaal vrij zijn voor iedereen om uit te brengen.

Gezien het vele BBC-materiaal, zo kort na Volume 2 van Live at the BBC, en omdat het alleen op iTunes is, denk ik dat dit een paniekbeweging betreft. Groot verschil met Dylan ook, daar betrof het een gelimiteerde boxset. Het materiaal is niet zo interessant op zich, alles was al eerder via de illegale bootlegs te krijgen, maar de kwaliteit zal natuurlijk wel hoger zijn dan ooit. :)

Edit: Na een beetje speurwerk blijkt inderdaad dat de rechten na 50 jaar vrij komen, maar dat de Europese wet volgend jaar gaat veranderen en onuitgebracht materiaal dan pas na 70 jaar vrij is. Een soort gelijke release voor 1964 en andere jaren zal dus waarschijnlijk niet verschijnen op korte termijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door nomar83 op 11-12-2013 10:23:41 ]
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_134146285
quote:
11s.gif Op dinsdag 10 december 2013 18:29 schreef nomar83 het volgende:
Volgende week op iTunes: een officiële bootleg! :o

http://wogew.blogspot.nl/2013/12/official-bootlegs-coming.html


Zo dan! Ik hoop dat het ergens volgend jaar wordt uitgebracht daar we nu in de dure maand zitten... ;) Koopt dan ook wat makkelijker. :D
pi_134176146
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 09:51 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Ik had hetzelfde begrepen: Al eerder is van een andere platenmaatschappij een album uitgekomen vol met bootlegs uit 1962. Dit is een manier om iig alles van 1963 bij EMI te houden. En dat een paar dagen voor de afloopdatum, na 31 december zou het materiaal vrij zijn voor iedereen om uit te brengen.

Gezien het vele BBC-materiaal, zo kort na Volume 2 van Live at the BBC, en omdat het alleen op iTunes is, denk ik dat dit een paniekbeweging betreft. Groot verschil met Dylan ook, daar betrof het een gelimiteerde boxset. Het materiaal is niet zo interessant op zich, alles was al eerder via de illegale bootlegs te krijgen, maar de kwaliteit zal natuurlijk wel hoger zijn dan ooit. :)

Edit: Na een beetje speurwerk blijkt inderdaad dat de rechten na 50 jaar vrij komen, maar dat de Europese wet volgend jaar gaat veranderen en onuitgebracht materiaal dan pas na 70 jaar vrij is. Een soort gelijke release voor 1964 en andere jaren zal dus waarschijnlijk niet verschijnen op korte termijn.
Jij dacht hetzelfde als ik, en hebt 'em gelijk door. Dit is niets meer dan een formaliteit. Het zou zelfs zomaar kunnen dat ze het zonder enige aankondiging één dag online zetten in de iTunes Store van... San Marino. De pessimist in mij vraag zich af of je ze überhaupt de moeite hebben genomen om de opnames uit hun eigen archief te pakken, of simpelweg de bekende bootlegs op iTunes kwakken.

Kun je nagaan: voor 1962 lagen Apple/Universal al te slapen: releases in een grijs gebied met opnames uit Hamburg, de Decca Tapes en Cavern Club liggen nog net niet bij de Kruidvat voor een vijfje, maar - nogmaals, de opnames, niet de composities, vandaar ook al die willekeurige takes - zijn officieel publiek domein. Ook The Beach Boys haken er dit jaar op in: op dezelfde datum over 6 dagen brengen zij 'The Big Beat 1963' uit, hetzelfde laken een pak. En inderdaad Bob Dylan.

Op het eerste oog zou qua materiaal alleen 'Money (That's What I Want)', RM7 zonder overdubs, interessant kunnen zijn. Maar ook die is al eens op bootleg verschenen, alhoewel dat een digitaal gemanipuleerde mix was om George Martin's piano-overdub weg te gummen. Zou leuk zijn als ze daardoor gedwongen worden de échte versie zonder overdubs uit te brengen. Of Apple kennende zijn ze gewoon algemeen clueless en hebben ze daar niet eens het benul van. Ook 'Love Me Do' van de Saturday Club lijkt op de tracklist de complete versie, wat een behoorlijke vangst zou zijn.

Tracklist is een zooitje, 'From Me To You' uit een sessie weken voordat het liedje geschreven is, BBC-data die niet eens overeenkomen met wat ze zelf in het boekje van recente BBC-release 'On Air' hebben afgedrukt. Hoop trouwens dat dit voor eens en voor altijd de mensen die nog stééds denken dat de Lennon-demo voor 'I'm In Love' een piano-demo uit de 70's is de mond snoert. 't is 1963, midden-September, staat op een tape waarin Cynthia Lennon en baby Julian Lennon te horen zijn,

Het andere verschil met de collectie van Bob Dylan - die vorig jaar weinig subtiel de naam 'The Copyright Extension Collection' meekreeg - is dat daar hele mooie unieke opnames opstonden - de collectie van dit jaar had dat overigens al minder - en op de collectie van The Beatles zoals gezegd (bijna?) elke seconde al 20-30 jaar geleden op bootleg verschenen is, wat dus exact de reden is dát ze het nu 'officieel' moeten uitbrengen. Er is zo veel meer. Qua studio-tapes ligt ontzettend veel uit deze periode al op straat, maar als ze hier echt een groot publiek mee hadden willen trekken hadden de schat aan thuisdemo's en andere door McCartney opgekochte en weggestopte opnames wel onderdeel van deze collectie uitgemaakt.
  donderdag 12 december 2013 @ 15:35:58 #235
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_134191122
Alweer een boxset met de Amerikaanse album?

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_134224448
quote:
11s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:35 schreef Peter88Online het volgende:
Alweer een boxset met de Amerikaanse album?

Dit keer wat completer, enkele albums waren nog niet uit (Beatles' Story, Yesterday and Today, Revolver en Hey Jude), en de verpakking is stukken mooier dan die regenboogdingen van een paar jaar terug.

De fake-stereo mixen zijn vervangen door de stereo-mixen van de remasters uit 2009, rest van het materiaal betreft wel de Amerikaanse mixen. Ieder album bevat zowel de mono- als stereo-versie. Yesterday and Today heeft beide covers.

Als de prijs meevalt een misschien voor mij, maar eigenlijk vind ik de Amerikaanse albums niet erg interessant.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_134227893
Prijs is £145 (losse albums £11,99) op http://www.thebeatlesonline.co.uk/thebeatles/USA/, maar waarschijnlijk zal je met wat goed zoeken wel een lagere prijs kunnen vinden. Ik ga hem wel kopen, maar wacht nog even af om te zien wat de prijzen op andere sites wordt :)

[ Bericht 0% gewijzigd door MrBadGuy op 13-12-2013 16:35:11 ]
pi_134335299
Ja, hoor! Vet veel 'upgrades', langere versies en dingen die altijd in mono waren nu in stereo. Dit is behoorlijk goud.

http://www.itunes.apple.c(...)cordings/id778642269
pi_134342634
Kent iemand deze demo van John?


Filmpje staat er al 4 jaar op, maar ik had er nog nooit van gehoord.
pi_134350196
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 20:52 schreef awijmans het volgende:
Kent iemand deze demo van John?


Filmpje staat er al 4 jaar op, maar ik had er nog nooit van gehoord.
De ruwe schets voor de Drake-hit ;).

Opgedoken op de bootleg 'The Lost Home Tapes 1965-1969' in 2009, waar ook een versie van 'Mr. Moonlight' uit 1971 op verscheen.


'Hold On (I'm Coming') is een van de Kenwood-demo's uit juni 1966, van dezelfde tape als de 'She Said She Said'-schetsen. Probeert Lennon daar voorzichtig de akkoorden van 'A Day In The Life' uit?
pi_134352063
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 17:42 schreef Aisumasen het volgende:
Ja, hoor! Vet veel 'upgrades', langere versies en dingen die altijd in mono waren nu in stereo. Dit is behoorlijk goud.

http://www.itunes.apple.c(...)cordings/id778642269
Eerste blik op The Beatles Bootleg Series 1963:

1,2, 3, 6, 9 t/m 15, 18 t/m 36, 48 t/m 53, 55 en 57 t/m 59 zijn rechtstreeks van bootleg getrokken, in andere woorden geen betere bron in hun eigen archief, of de gebruikelijke Apple-luiheid.

'Money (That's What I Want) - RM 7 Undubbed' is helaas simpelweg het linkerspoor van de stereo-mix om de piano te elimineren. Van de 'Bad To Me' en 'I'm In Love'-demo's was bekend dat Apple die niet in hun archief heeft, en dit bewijst dat.

Meeste studio-outtakes zijn van de bootlegs dus, wat mij nogal verbaasd. Aan de andere kant is het geen nieuws dat het archief voor 1963 niet helemaal op orde is, en er behalve de 'I Want To Hold Your Hand'-sessie - die we eerder vroeger dan later te horen gaan krijgen - weinig wat we niet al kennen in het archief zit. Track 4, 5, 7 en 8 zijn wel voor het eerst in stereo, hier en daar wat galm toegevoegd.

'Love Me Do' uit de BBC-sessies van januari 1963 is hier de grote vangst: voor het eerst met het intro van Brian Matthew, en niet afgebroken na een seconde of 90. Ook track 16 en 37 t/m 47 zijn nieuwe bronnen, hier en daar dichtgeplakt met bootlegs, de een beter klinkend dan de ander. Vooral 54 en 56 klinken stukken, stukken beter, en zijn uiteraard ook nieuwe bronnen.

En het allerbeste nieuws: word on the street is dat ze het op de heupen hebben gekregen en dit misschien nog niet het laatste is wat we dit jaar gezien hebben.
pi_134352876
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 00:09 schreef Aisumasen het volgende:

En het allerbeste nieuws: word on the street is dat ze het op de heupen hebben gekregen en dit misschien nog niet het laatste is wat we dit jaar gezien hebben.
Vermoeden: Nog voor Kerst een Volume 2, dan alles 1 januari weer van iTunes halen en alle aandacht vestigen op het Amerikaanse '50 years ago at The Ed Sullivan Show' feestje.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_134353174
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 00:43 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Vermoeden: Nog voor Kerst een Volume 2, dan alles 1 januari weer van iTunes halen en alle aandacht vestigen op het Amerikaanse '50 years ago at The Ed Sullivan Show' feestje.
Gezien wat in handen is van verzamelaars, zou het bijzonder stupide zijn om het bij deze selectie opnames te laten. Dan is het wachten op de lange vinger en de stortvloed aan 'grijze' releases met gloednieuw materiaal in januari 2014. Then again, Apple heeft geen flauw benul wat er aan materiaal is of waar de fans op zitten te wachten.
pi_134353402
Online in de Nederlandse iTunes store nu. Prijs is 9,99 euro.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_134353774
Woah!



Nu al neergehaald uit de iTunes Stores waar ze het eerst beschikbaar waren. Wat een plot.
pi_134354142
Dat "New" klinkt wel erg Penny Lane achtig.

Ik ken de Betales al langer maar laatste dagen even een Beatles kick, wat dieper ingedoken.

Dat kwam omdat ik nogal hooked raakte van die laatste 2 jaren voordat ze uit elkaar gingen: opnames worden gefilmd en verschillende nummers daaruit verschijnen op The White Album, Abbey Road of Let it Be.

Hun laatste optreden op het dak van Apple ziet er wel gaaf uit, vooral die versie van Get Back is gaaf, een beetje Zeppelin achtig.

Toen ook gestuit op de optredens van Paul, veel Beatles nummers zeg doet hij tegenwoordig nog! :o Hij is nog steeds aan het optreden :D En hij oogt nog zo jong, hij is 71, maar ik zou hem niet ouder dan begin 60 geven. Alleen aan zijn stem hoor je zijn leeftijd wel als hij praat...

Maar nog even vraagje dan: zijn de meeste Beatles hits met name van McCartney?
De bekendste die ik ken zijn van zijn hand:
-ObLaDi, Let it Be, Hey Jude, Yesterday, Back to the USSR, Eight Days a Week, I Wanna Be Your man, Let me hold your hand.

Ik ken maar een paar grote Lennon hits: Hard Days Night, All You Need is Love en Strawberry Fields Forever..
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_134355653
quote:
4s.gif Op dinsdag 17 december 2013 01:38 schreef Aisumasen het volgende:
Woah!

[ afbeelding ]

Nu al neergehaald uit de iTunes Stores waar ze het eerst beschikbaar waren. Wat een plot.
Oh wauw, als die paar seconden echt de enige kans was om het legaal te kopen denk ik dat de kantoren van Apple binnenkort bestormt gaan worden door hordes boze fans. o|O

Ik verwacht toch dat het een bug op de iTunes Store is.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_134356929
quote:
15s.gif Op dinsdag 17 december 2013 09:15 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Oh wauw, als die paar seconden echt de enige kans was om het legaal te kopen denk ik dat de kantoren van Apple binnenkort bestormt gaan worden door hordes boze fans. o|O

Ik verwacht toch dat het een bug op de iTunes Store is.
Zou mijns inziens té toevallig zijn. Ik had verwacht dat de release de kerst niet zou halen, maar offline na één uur?! Ik denk dat hun advocaten tot op het detail hebben uitgezocht hoe vaak een release verkocht moet zijn om 'geldig' te zijn - Dylan's oplage was 50 stuks - en dat de buit al snel binnen was, in de wat minder Westerse territoria. Ongetwijfeld was de release daarom ook zo goedkoop, des te sneller kon-ie weer offline.

Ik snap nu nog minder van het idee eerlijk gezegd. Ze hadden voldaan aan alle regels en eisen als ze wat betreft de BBC-sessies simpelweg de bootlegs 1 op 1 gekopieerd hadden. Dan was er niets te halen geweest voor de verzamelaars. Dit hebben ze voor de helft ook gedaan, maar zoals gezegd is de andere helft dus uit hun eigen archief. (Opgekocht van fans of uit privé-archieven uiteraard, des te schokkender is het dedain jegens bootlegs in de BBC-persconferentie uit 1994 die een paar weken terug werd gepost). Nu hebben de fans, de bootleggers, een paar tapes bijzonder materiaal in een stuk betere kwaliteit, én kan Apple/Universal er niets aan verdienen, want de release is nu al nergens meer te krijgen…
pi_134368172
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 10:21 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Zou mijns inziens té toevallig zijn. Ik had verwacht dat de release de kerst niet zou halen, maar offline na één uur?! Ik denk dat hun advocaten tot op het detail hebben uitgezocht hoe vaak een release verkocht moet zijn om 'geldig' te zijn - Dylan's oplage was 50 stuks - en dat de buit al snel binnen was, in de wat minder Westerse territoria. Ongetwijfeld was de release daarom ook zo goedkoop, des te sneller kon-ie weer offline.

Ik snap nu nog minder van het idee eerlijk gezegd. Ze hadden voldaan aan alle regels en eisen als ze wat betreft de BBC-sessies simpelweg de bootlegs 1 op 1 gekopieerd hadden. Dan was er niets te halen geweest voor de verzamelaars. Dit hebben ze voor de helft ook gedaan, maar zoals gezegd is de andere helft dus uit hun eigen archief. (Opgekocht van fans of uit privé-archieven uiteraard, des te schokkender is het dedain jegens bootlegs in de BBC-persconferentie uit 1994 die een paar weken terug werd gepost). Nu hebben de fans, de bootleggers, een paar tapes bijzonder materiaal in een stuk betere kwaliteit, én kan Apple/Universal er niets aan verdienen, want de release is nu al nergens meer te krijgen…
Jij had dus binnen een uur deze uitgave te pakken? Veel mazzel gehad dus :P
pi_134370002
Hij staat er toch weer op ??

Alleen dubbel zo duur, 40 euro
  dinsdag 17 december 2013 @ 16:33:49 #251
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_134370052
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 16:32 schreef macca728 het volgende:
Hij staat er toch weer op ??

Alleen dubbel zo duur, 40 euro
Dat weerhoudt mij er inderdaad van. Die prijs :{.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_134372555
Zie je wel, gewoon een bug in de iTunes Store. :) Er was een 3'tje van de prijs afgevallen.

Toch meer dan een rechtenkwestie dus, we mogen ook de kas van Apple spekken.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_134570676
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 december 2013 02:31 schreef Godshand het volgende:
Dat "New" klinkt wel erg Penny Lane achtig.

Ik ken de Betales al langer maar laatste dagen even een Beatles kick, wat dieper ingedoken.

Dat kwam omdat ik nogal hooked raakte van die laatste 2 jaren voordat ze uit elkaar gingen: opnames worden gefilmd en verschillende nummers daaruit verschijnen op The White Album, Abbey Road of Let it Be.

Hun laatste optreden op het dak van Apple ziet er wel gaaf uit, vooral die versie van Get Back is gaaf, een beetje Zeppelin achtig.

Toen ook gestuit op de optredens van Paul, veel Beatles nummers zeg doet hij tegenwoordig nog! :o Hij is nog steeds aan het optreden :D En hij oogt nog zo jong, hij is 71, maar ik zou hem niet ouder dan begin 60 geven. Alleen aan zijn stem hoor je zijn leeftijd wel als hij praat...

Maar nog even vraagje dan: zijn de meeste Beatles hits met name van McCartney?
De bekendste die ik ken zijn van zijn hand:
-ObLaDi, Let it Be, Hey Jude, Yesterday, Back to the USSR, Eight Days a Week, I Wanna Be Your man, Let me hold your hand.

Ik ken maar een paar grote Lennon hits: Hard Days Night, All You Need is Love en Strawberry Fields Forever..
Tof!

De meeste SkyRadio-ballads zijn wel van McCartney, maar de hits gaan redelijk gelijk op. Tot 1966 was Lennon heer en meester hitmachine, daarna nam McCartney het over. Als je gaat kijken naar de grootste hits, aangevuld met de meest populaire andere nummers, gescheiden tussen 1962-1965 en 1966-1970:

Lennon/McCartney:

Love Me Do
From Me To You
She Loves You
I Want To Hold Your Hand
Day Tripper
In My Life

Lennon:

Please Please Me
A Hard Day's Night
I Feel Fine
Ticket to Ride
Help!
Nowhere Man
-
Lucy in the Sky with Diamonds
A Day In The Life
I Am The Walrus
Strawberry Fields Forever
All You Need Is Love
Revolution
The Ballad Of John & Yoko
Don't Let Me Down
Across The Universe
Come Together

McCartney:

I Saw Her Standing There
All My Loving
Can't Buy Me Love
Eight Days a Week
Yesterday
Drive My Car
Michelle
We Can Work It Out
-
Paperback Writer
Yellow Submarine
Eleanor Rigby
With A Little Help From My Friends
The Fool On The Hill
Penny Lane
Hello Goodbye
Lady Madonna
Hey Jude
Back In The USSR
Blackbird
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Helter Skelter
Get Back
Let It Be
The Long and Winding Road

Harrison:

While My Guitar Gently Weeps
Here Comes The Sun
Something
  maandag 23 december 2013 @ 02:14:08 #254
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_134593602
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 18:52 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

...
"We Can Work It Out" is een schoolvoorbeeld van een song die beide heren samen hebben gemaakt. Slechts 50% McCartney dus.
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_134597325
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 02:14 schreef Price het volgende:

[..]

"We Can Work It Out" is een schoolvoorbeeld van een song die beide heren samen hebben gemaakt. Slechts 50% McCartney dus.
Terwijl Love Me Do weer vooral McCartney is. Nummer had hij al op zijn 15e geschreven...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_134597355
Dan 'Michelle' en 'A Day In The Life' ook...
  woensdag 8 januari 2014 @ 12:21:19 #257
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_135227765
Amai :{.

http://www.rollingstone.c(...)girls-cameo-20140107

quote:
Watch Ringo Starr's 'Powerpuff Girls' Cameo
His character's name is Fibonacci Sequins

A few weeks ago, it was announced that Ringo Starr would appear in the all-new Powerpuff Girls special, set to hit Cartoon Network on January 20th. TV Guide has gotten ahold of Ringo's clip, and like the PPGs themselves, it's a colorful blast of weirdo goodness that finds the iconic drummer playing a flamboyant mathematician named named Fibonacci Sequins. Here we see "Sequins" jamming with the girls on a rainbow-filled pop tune simply called "Wish I Was a Powerpuff Girl." The video, if nothing else, proves that the experimental Sixties spirit still shines bright.

Aside from appearing in one-off specials for kids' shows, Ringo has been keeping himself busy with his archival photography and Grammy exhibits. The new issue of Rolling Stone features a cover story on the Beatles and how the band stormed America 50 years ago, changing music forever.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_135264750
Ik vind het woord "reunie" niet goed, maar verder ben ik wel benieuwd hoe dit gaat verlopen:

http://ultimateclassicrock.com/beatles-reunion-letterman/

;)
  dinsdag 14 januari 2014 @ 21:21:59 #262
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_135495906
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 10:04 schreef awijmans het volgende:
Ik vind het woord "reunie" niet goed, maar verder ben ik wel benieuwd hoe dit gaat verlopen:

http://ultimateclassicrock.com/beatles-reunion-letterman/

;)
Inmiddels bevestigd. Ik ben benieuwd wat ze nu samen zullen spelen. Hopelijk wel iets anders dan in 2009.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_135499406
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 21:21 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Inmiddels bevestigd. Ik ben benieuwd wat ze nu samen zullen spelen. Hopelijk wel iets anders dan in 2009.

Nog steeds zo zonde hoe ze voor de televisie-uitzending van het David Lynch Foundation Benefit Concert, 4 jaar later :'), Ringo zijn vocalen opnieuw hebben laten inzingen en kapot ge-Auto-Tuned hebben, en te lui waren om McCartney's harmonieën die avond in de mix te laten :{. (Die keren dat hij ze niet vergat, hehe). Alleen die Amerikaanse stemmen...


Jammer dat we Bettye Lavette niet effe kunnen muten...


Moeilijk te geloven dat dit alweer bijna 5 jaar geleden is.
pi_135780334
Daar is tie dan: de box set met Amerikaanse albums.

Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:15:14 #265
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_135861436
Heeft iemand die box al gekocht? Zijn er nog opvallende bijzonderheden aan die box?

Is er bijvoorbeeld verschil te horen tussen de mixen van de Capitol boxsets uit 2004 en 2006 en deze nieuwe uitgaven?

Ik zou hem wel willen kopen. Maar ik denk dat ik nog even wacht tot dat die goedkoper is. Ik loop er toch iets minder warm voor dan voor de remasters in 2009.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  donderdag 23 januari 2014 @ 19:17:00 #266
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_135861532
Leuk artikel van een paar dagen geleden: FOK!toen: The Beatles - Meet the Beatles (1964)
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_135864308
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 19:15 schreef Peter88Online het volgende:
Heeft iemand die box al gekocht? Zijn er nog opvallende bijzonderheden aan die box?

Is er bijvoorbeeld verschil te horen tussen de mixen van de Capitol boxsets uit 2004 en 2006 en deze nieuwe uitgaven?

Ik zou hem wel willen kopen. Maar ik denk dat ik nog even wacht tot dat die goedkoper is. Ik loop er toch iets minder warm voor dan voor de remasters in 2009.
Ik volg al een tijdje op het Steve Hoffman Music Forum welke mixen er nu precies gebruikt zijn op de albums. Op dat forum is een discussie gaande van al 12 delen. Verschillende sites hebben al een overzicht van welke mixen gebruikt worden, hier enkele linkjes:

http://wogew.blogspot.nl/2014/01/us-albums-mixes-used.html
http://forums.stevehoffma(...)-cds-part-12.341037/
http://www.thebeatlesrari(...)nal-capitol-releases

Er zijn in principe dus vooral de 2009 remasters gebruikt, tenzij er een unieke mix gebruikt werd op het oorspronkelijke Capitol-album. Helaas zijn er wel uitzonderingen en zijn er mixen over het hoofd gezien. Hier en daar zijn de 2009 remasters ook een beetje aangedikt om de Amerikaanse albums te simuleren. Bijzonder detail is dat in het geval van de nummers van Help en Rubber Soul de 1987 mixen zijn gebruikt en niet de 1965 mixen.

Kijk voor de aardigheid ook eens op Amazon, waar de recensies alleen maar of enorm positief zijn of juist behoorlijk negatief. Er valt natuurlijk ook wel wat te zeggen van beide kanten: Wil je de beste luisterervaring of wil je de oorspronkelijke ervaring van de albums uit de sixties?

Ik persoonlijk vind de folddowns en duophonic mixen wel zo ondragelijk dat ik helemaal voor het gebruik van de 2009 remasters ben, maar dan hadden wel alle unieke mixen behouden moeten blijven. Dat dat niet gebeurd is valt toch wel te betreuren.

Dus wat krijg je in de box wat wel de moeite waard is? Het is toch vooral wel een erg toffe box set. Verpakkingen en hoezen zijn allemaal keurig, inclusief de oorspronkelijke butchercover voor Yesterday and Today met sticker! En er zijn enkele unieke mixen behouden, plus je krijgt The Beatles' Story die op geen enkele andere manier op cd te krijgen is.

Als de box te duur is is er altijd nog de mogelijkheid om de Capitol-boxen uit 2004 en 2006 te kopen en de missende albums los te halen, of (nog goedkoper) de unieke mixen los te kopen op iTunes.

[ Bericht 0% gewijzigd door nomar83 op 23-01-2014 20:18:31 ]
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_135865810
Ik wilde niet weer negatief zijn, dus ben blij dat jij het gepost hebt ;). Kunnen ze dan níéts?! In een notendop: http://www.thebeatlesrari(...)al-capitol-releases/

Het schiet totaal aan het doel voorbij wat mij betreft. De énige reden om de 'gemankeerde' Amerikaanse versies op de markt te brengen is voor de authenticiteit en de nostalgische factor. En dat is hier volledig te grabbel gegooid. Inderdaad zelfs tot aan de digitale remixen uit 1987 voor 'Help!' en 'Rubber Soul': onvergeefbaar. En dan ook nog eens los in de winkels en op iTunes: US 'Revolver' en normale 'Revolver' naast elkaar in de (digitale) schappen: wat een zooitje. Komt die Dr. Ebbetts, met al z'n tekortkomingen, anno 2014 tóch weer van pas.
pi_135874458
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 20:39 schreef Aisumasen het volgende:
En dan ook nog eens los in de winkels en op iTunes: US 'Revolver' en normale 'Revolver' naast elkaar in de (digitale) schappen: wat een zooitje.
Ben ik eens, maar ik ga er toch een beetje vanuit dat dit alles maar tijdelijk is voor het jubileumjaar van "The First Visit to America". Ik hoop althans niet dat de Capitol-albums voor jaren naast de Parlophone-albums verkocht zullen worden. Wat dat betreft waren de Capitol-boxsets van een paar jaar terug ook wel duidelijker naar het grote publiek.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  vrijdag 24 januari 2014 @ 12:20:54 #270
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_135888227
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 22:58 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Ben ik eens, maar ik ga er toch een beetje vanuit dat dit alles maar tijdelijk is voor het jubileumjaar van "The First Visit to America". Ik hoop althans niet dat de Capitol-albums voor jaren naast de Parlophone-albums verkocht zullen worden. Wat dat betreft waren de Capitol-boxsets van een paar jaar terug ook wel duidelijker naar het grote publiek.
Die heb ik beiden inmiddels. Volume 2 kon ik heel langs nergens vinden totdat ik hem afgelopen november op de Platenbeurs eindelijk tegen kwam. En daarna werd de nieuwe box aangekondigd :(. Maar als ik het dus goed begrijp valt die US box dus eigenlijk nogal tegen?
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_135904379
Die Capitol boxen worden toch al jaaaaren tegen dumpprijzen verkocht? Ik heb deel 1 geloof ik voor 15 euro bij de FRS gekocht in Nijmegen, en deel 2 voor een soortgelijk bedrag op een platenbeurs.
Bleuh.
pi_135905187
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 12:20 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Die heb ik beiden inmiddels. Volume 2 kon ik heel langs nergens vinden totdat ik hem afgelopen november op de Platenbeurs eindelijk tegen kwam. [..]
En ook van die moet je je nog maar afvragen of je de juiste versie hebt _O-. Tweede kopje: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Capitol_Albums,_Volume_2 'SK1' is de herziene versie. De negativiteit over Apple komt niet uit de lucht vallen. Hoe kregen ze dat voor elkaar?! 0,0 quality control.

De reden dat er nooit een derde boxset is gekomen is omdat dit een blijkbaar een 'kindje' van een oud Capitol-hoofd uit de 60's was, en toen hij overleed in mid-00's er de handen vanaf is getrokken.

Maar wees blij dat je de eerste 2 boxsets hebt. Het heeft z'n manco's (harde limiting o.a.), maar is tenminste wél authentiek, de enige redenen om de Amerikaanse albums in je bezit te willen hebben, wat totaal teniet is gedaan met de nieuwe uitgave. Er zijn overigens twee versies van de tweede boxset uit 2006: een 'longbox', en een 'blok'-vorm.

En nog steeds geen 'Hollywood Bowl' :{.

quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 19:33 schreef PimD het volgende:
Die Capitol boxen worden toch al jaaaaren tegen dumpprijzen verkocht? Ik heb deel 1 geloof ik voor 15 euro bij de FRS gekocht in Nijmegen, en deel 2 voor een soortgelijk bedrag op een platenbeurs.
Klopt, heb de eerste nog als jonge pup voor een spotprijsje gekocht. Op een platenbeurs, en dat was in 2005, een jaar na de release. Ik koop boxsets ook nooit voor de volle pond op de dag van release. Tenzij 'Ram' super-deluxe-editie 2 jaar terug, haha! En zelfs die met dikke Amazon-korting.
  zondag 26 januari 2014 @ 11:27:15 #273
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_135954424
Laatst hoorde ik een vernieuwde versie van Heart of the Country, van McCartney. Hebben jullie enig idee of er van dit nummer een volledige versie verschijnt? Vond het namelijk heel fijn klinken.
  zondag 26 januari 2014 @ 13:25:12 #274
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_135958496
quote:
12s.gif Op zondag 26 januari 2014 11:27 schreef Lemsterr het volgende:
Laatst hoorde ik een vernieuwde versie van Heart of the Country, van McCartney. Hebben jullie enig idee of er van dit nummer een volledige versie verschijnt? Vond het namelijk heel fijn klinken.
Bedoel je deze toevallig? Die versie heeft hij vorig jaar opnieuw opgenomen voor een advertentiecampagne voor de vegetarische maaltijden. Waaraan de naam van Linda McCartney was gekoppeld.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_135983521
quote:
12s.gif Op zondag 26 januari 2014 11:27 schreef Lemsterr het volgende:
Laatst hoorde ik een vernieuwde versie van Heart of the Country, van McCartney. Hebben jullie enig idee of er van dit nummer een volledige versie verschijnt? Vond het namelijk heel fijn klinken.
Tof hè. Niet, vrees ik. Helemaal aan het einde van deze nieuwe Linda McCartney-docu is wel een iets andere en langere opname te vinden:

http://video.xin.msn.com/(...)artney-film/7n1g3ous
pi_135983933
Ik kon het niet laten toen ik de box set zag staan dus heb 'm gekocht bij de plaatselijke platenboer. Kwaliteit van de hoezen is erg mooi en stevig, veel beter dan van de Capitol-box uit 2004 en 2006 en de Mono-box uit 2009.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_135997855
quote:
Fantastisch !!!!

Al krijg ik jeuk op de vreemdste plekken van het woord Reunie..... Gewoon een fantastisch optreden van Paul + band + RINGO _O_
  maandag 27 januari 2014 @ 12:11:59 #279
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_136001346
Ik zie het dan ook niet als een reünie. Al had ik wel verwacht dat ze een Beatlesnummer zouden doen, dus vond het wel verrassend dat het Queenie Eye werd. Maar wel tof om ze weer samen op het podium te zien.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  maandag 27 januari 2014 @ 12:20:40 #280
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_136001647
Phoe Paul wordt oud in z'n gezicht zeg.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
  maandag 27 januari 2014 @ 16:55:10 #281
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_136012076
Ringo deed overigens eerder op de avond nog 'Photograph'.

“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_136040885
Zojuist een 'Hey Jude' singalong onder leiding van McCartney en Starr tijdens het Beatles-tribute concert ter ere van het jubileum van de Amerikaanse doorbraak van The Beatles. Geen optreden samen verder.
pi_136047454
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 09:48 schreef Aisumasen het volgende:
Zojuist een 'Hey Jude' singalong onder leiding van McCartney en Starr tijdens het Beatles-tribute concert ter ere van het jubileum van de Amerikaanse doorbraak van The Beatles. Geen optreden samen verder.
Oh! Het was nog niet klaar!

'Sgt. Pepper' in 'With A Little Help'!
pi_136057029
Show opened with Beatles on Ed Sullivan doing “All My Loving”
… which segued into Maroon Five doing “All My Loving” and “Ticket to Ride.”
Ed Sheeran: "In My Life"
Keith Urban and John Mayer: “Don’t Let Me Down”
Alicia Keys and John Legend: “Let It Be”
Imagine Dragons: “Revolution”
Eurythmics: “Fool on the Hill”
Katy Perry: “Yesterday”
Dave Grohl (and Jeff Lynne): “Hey Bulldog”;
Jeff Lynne (lead), Dhani Harrison (harmony), Jeff Lynne (guitar): “Something”
Stevie Wonder: “We Can Work It Out”
Ringo Starr: “Matchbox”, “Boys”, “Yellow Submarine”
Paul McCartney: “Magical Mystery Tour”, “Birthday”, “Get Back”, “I Saw Her Standing There”, “Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band” (which segued into) “With A Little Help From My Friends” (with Ringo), “Hey Jude” (finale w/all)

The bulk of the songs were done by the band of Kenny Aronoff, Greg Philliganes, Peter Frampton, Steve Lukather and Don Was.
Videos in between performances: “A Hard Day's Night,” “Magical Mystery Tour,” “Yellow Submarine.”

http://www.examiner.com/article/stars-come-out-to-honor-the-beatles-at-the-night-that-changed-america
pi_136059873
De Daily Mail heeft veel foto's van het evenement.

http://www.dailymail.co.u(...)tribute-concert.html
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_136136699
You think that everything's alright
I think you might be wrong
  dinsdag 4 februari 2014 @ 17:26:57 #287
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_136328327

Ik vond hem niet verkeerd. Cool met die sample van Ringo :).
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_136329460
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2014 19:33 schreef PimD het volgende:
Die Capitol boxen worden toch al jaaaaren tegen dumpprijzen verkocht? Ik heb deel 1 geloof ik voor 15 euro bij de FRS gekocht in Nijmegen, en deel 2 voor een soortgelijk bedrag op een platenbeurs.
Alsof Capitol een slecht platenmerk is. Maar waar ligt het verschil in dan dat de prijzen zo laag zijn?
Is Capitol dan een beetje vergelijkbaar met aloude Camden van de jaren 60-70? (budgetmerk)

Lijkt mij heel sterk. :{

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 04-02-2014 17:58:07 ]
  dinsdag 4 februari 2014 @ 19:47:55 #289
134538 chansadres
Black & White
pi_136334965
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 17:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Alsof Capitol een slecht platenmerk is. Maar waar ligt het verschil in dan dat de prijzen zo laag zijn?
Is Capitol dan een beetje vergelijkbaar met aloude Camden van de jaren 60-70? (budgetmerk)

Lijkt mij heel sterk. :{
Die Capitol boxen zaten blijkbaar vol met mixfouten en dergelijke. Iets waar de die-hard fan op afknapte. Veel van gemaakt en werd dus weinig verkocht. Dus dan maar stunten ;)
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  dinsdag 4 februari 2014 @ 19:55:28 #290
134538 chansadres
Black & White
pi_136335438
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:39 schreef awijmans het volgende:
Show opened with Beatles on Ed Sullivan doing “All My Loving”
… which segued into Maroon Five doing “All My Loving” and “Ticket to Ride.”
Ed Sheeran: "In My Life"
Keith Urban and John Mayer: “Don’t Let Me Down”
Alicia Keys and John Legend: “Let It Be”
Imagine Dragons: “Revolution”
Eurythmics: “Fool on the Hill”
Katy Perry: “Yesterday”
Dave Grohl (and Jeff Lynne): “Hey Bulldog”;
Jeff Lynne (lead), Dhani Harrison (harmony), Jeff Lynne (guitar): “Something”
Stevie Wonder: “We Can Work It Out”
Ringo Starr: “Matchbox”, “Boys”, “Yellow Submarine”
Paul McCartney: “Magical Mystery Tour”, “Birthday”, “Get Back”, “I Saw Her Standing There”, “Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band” (which segued into) “With A Little Help From My Friends” (with Ringo), “Hey Jude” (finale w/all)

The bulk of the songs were done by the band of Kenny Aronoff, Greg Philliganes, Peter Frampton, Steve Lukather and Don Was.
Videos in between performances: “A Hard Day's Night,” “Magical Mystery Tour,” “Yellow Submarine.”

http://www.examiner.com/article/stars-come-out-to-honor-the-beatles-at-the-night-that-changed-america
Blijkbaar ook:
Pharrel Williams - Here Comes the Sun.
Gary Clark, Jr - While My Guitar Gently Weeps. met Dave Grohl op drums
En Joe Walsh van the Eagles deed ook mee op Something
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_136354686
Kan Dave Grohl ook niet eens gewoon een avondje thuisblijven? :{
You think that everything's alright
I think you might be wrong
  woensdag 12 februari 2014 @ 12:54:08 #293
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_136622171
Ik zit nu een stuk te kijken, maar ik vind 9/10 odes (buiten de optredens van Ringo en Paul zelf dus) helemaal niks :'). Something en Hey Bulldog waren wel leuk.
  woensdag 12 februari 2014 @ 12:56:18 #294
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_136622226
While My Guitar Gently Weeps vond ik anders ook niet verkeerd.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  woensdag 12 februari 2014 @ 12:58:19 #295
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_136622286
Daarbij heb ik altijd de versie met Prince in mijn achterhoofd ;). Daarnaast trek ik de stem van Joe niet zo goed.
pi_136626145
Die set van Ringo! Kijk hem blij zijn. Enkele jaren geleden heel concert van gezien. En hele tijd blij. Zeer aanstekelijk!
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_136731184
"The Beatles The Night That Changed America - A Grammy Salute" wordt binnenkort uitgezonden op Nederland 3, programma is gekocht door de NTR.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_136762405
quote:
Bovenstaande link is uit de lucht gehaald. Nieuwe link
http://www.letv.com/ptv/vplay/2260289.html
  maandag 17 februari 2014 @ 20:30:32 #299
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_136825029
De documentaire 'Something New' van Paul is nu op Cultura24: http://www.cultura.nl/cultura24.html
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_136876145
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:52 schreef awijmans het volgende:

[..]

Bovenstaande link is uit de lucht gehaald. Nieuwe link
http://www.letv.com/ptv/vplay/2260289.html
Tering wat een reclames in het Koreaans eerst :')
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  vrijdag 21 februari 2014 @ 16:27:44 #301
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_136978806
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 09:52 schreef awijmans het volgende:

[..]

Bovenstaande link is uit de lucht gehaald. Nieuwe link
http://www.letv.com/ptv/vplay/2260289.html
Dat wordt dus morgenavond al uitgezonden om 20:55 op Nederland 3.

quote:
De Beatles' eerste optreden bij "The Ed Sullivan Show" in 1964 wordt door historici en critici beschouwd als een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van muziek en televisie. Ook geldt het als een van de meest bekeken televisie evenementen ooit. Nu precies 50 jaar later, herdenken we met The Beatles: The Night That Changed America de verjaardag van deze onvergetelijke avond. Alle Beatles' classics worden gespeeld door een 'All-Star' line-up van o.a. Stevie Wonder, Alicia Keys & John Legend, Maroon 5, John Mayer & Keith Urban, Ed Sheeran, Katy Perry, Imagine Dragons, Dave Grohl & Jeff Lynne, Gary Clark Jr., Dave Grohl & Joe Walsh, Brad Paisley & Pharrell Williams, Eurythmics. Naast deze optredens zijn er unieke beelden uit 1964 en interviews met Ringo Starr en Paul McCartney te zien.
http://www.tvgids.nl/prog(...)hat_Changed_America/

Ik ben benieuwd of het exact dezelfde uitzending zal zijn die ook in Amerika te zien was met David Letterman.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')