abonnement Unibet Coolblue
pi_132212684
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 12:27 schreef awijmans het volgende:

[..]

Ik denk dat mijn cijfers voor deze nummers aardig overeenkomen. Ik denk alleen dat ik voor die accoustische nummers die jij een 6 en 6,5 geeft, een stuk hoger zou geven. Ik vind die kwetsbare nummers erg goed uitkomen. [..]
Ik snap het wel, maar ik vind deze gewoon de mindere in zijn repertoire. 'Early Days' is een erg generiek liedje, het 'doorleefde man vertelt verhaal'-trucje wordt snel oud voor mij, en hoe hij moet stoeien om de tekst in een voor hem nu nog comfortabel gebied te zingen is soms moeilijk om aan te horen. 'Scared' is gewoon een beetje mistroostig, met een paar wisselingen die hij al een paar keer gebruikt heeft, en hij heeft zoveel beters gedaan in deze categorie wat mij betreft. Het ligt echt niet aan de stijl, 'Hosanna' is, alhoewel weer heel iets anders, een mooi voorbeeld van hoe ontzettend goed hij dit wél kan. 'Get Me Out Of Here' is voor mij gewoon in orde als aardig countryliedje. Echte missers staan er absoluut niet op, waar hij dat toch al ruim 10 jaar niet gehad heeft. (Velen noemen 'Gratitude' en 'Nod Your Head' op 'Memory Almost Full', maar voor mij gaat het terug naar 'Driving Rain').

Voor mij blijven 'New' en 'Queenie Eye' absolute uitschieters en de juiste single-keuzes. Net zoals 'Alligator', welke toch wel de derde single zal moeten worden. Begint met de thuis-demo - wow, stel je eens hoe veel kladjes, nooit afgeronde songs, ideetjes McCartney op z'n memo-recorder moet hebben staan - net zoals 'Two Magpies' van zijn laatste soloplaat, leuk gedaan. Scheutje 'If You Wanna' qua sfeer. Elke keer als ik die track hoor verzucht ik diep van binnen dat Ronson maar op twee tracks de kans heeft gekregen. Vocalen klinken ontzettend goed, waar op dingen als het monotone 'Everybody Out There' - bohhh, die eerste zinnen... - het goed te horen is dat hij, zoals Giles Martin recent uitgelegd heeft, simpelweg de studio instapt en gaat zingen, zonder enige voorbereiding. Mark Ronson heeft wat dat betreft het beste uit hem weten te halen, 'Alligator' zou, op de falsetto na, met een beetje goede wil nog wel als iets uit de 90's door weten te gaan. Maar, gelukkig, op wat achtergrondvocalen na, absoluut geen enkele digitale toon-correctie te bespeuren op het gehele album, en dat is toch wel een hele grote opluchting. Geen RoboMacca meer, zoals op een paar recente andere projecten...

In hetzelfde rijtje 'Hosanna', absoluut hoogtepunt, een prachtige combinatie van de 'How Kind Of You'-achtige beetje experimentele-achtige geluiden en klassieke McCartney-composities. Met al het respect, die paar recensies waarin ik dit als niemendalletje weggeschoven zag worden kan ik gewoon niet serieus nemen. 'Looking At Her' insgelijks, beetje jammer van alweer die moeilijke falsetto-vocalen, maar qua melodie en instrumentatie ook alweer zo'n interessante combinatie tussen de klassieke McCartney-geluiden met een hele moderne twist. Een steeds dat refrein! Ik zie ook deze in veel lijstjes opduiken als dieptepunt door dezelfde mensen die geforceerde rommel als 'Everybody Out There' prijzen, ik kan er gewoon niet bij.

'I Can Bet' is een beetje E.L.O., beetje Tom Petty, dus ook beetje George Harrison, en ook een beetje 'Flaming Pie'! De overstuurde vocalen vond ik in het begin jammer, maar ik kan het nu goed hebben. Vele toffe wendingen, Moog-synth een geweldige knipoog naar Wings circa 1973-1975. Uitro dan weer ineens heel 'Chaos And Creation In The Backyard', oftewel gewoon McCartney anno 2013.

Al deze tracks zitten voor mij in de allerbovenste categorie, en zal ik tot zijn allerbeste materiaal van de afgelopen tijd rekenen. 'On My Way To Work' is een beetje laagvoetig in een 'Mull Of Kintyre'-achtig stijl wat het je gelijk kan doen afschrikken, maar als je het couplet door bent gekomen is er genoeg moois in te ontdekken. Typische McCartney-wendingen, met een erg goede hook. Reflecterende tekst die het afmaakt, voor mij op een veel mooiere wijze dan 'Early Days'. Jammer van het geloopte einde. Daarna 'Save Us', wat op de koude en mechanische productie na toch wel erg goed is. En dat terwijl ik erg hou van het 'tape delay'-trucje in de brug. Zo'n echt rockende track mis ik misschien toch wel een beetje op het album, evenals één 'klassieke' McCartney-poptune in de trant van 'English Tea' of 'Friends To Go'.

'Road' is gewoon 'Electric Arguments' op een nieuw niveau, een erg sterkte afsluiter. En wederom zo'n ontzettend goede hook, het instrumentale gedeelte. Je kunt niet zeggen dat hij een veilig album heeft gemaakt. Hopelijk zijn de geruchten waar dat een volledig nieuw Fireman-album al bijna afgerond is, maar met de vele andere projecten in de nabije toekomst moet ik dat eerst nog maar eens zien.

'Appreciate' is ook al zo'n gedurfde coole track, maar had best baat gehad bij een iets moderne productie. Dit doet meer terugdenken aan 'Press To Play' dan aan iets hips. Hey, wacht, eigenlijk is dat best een compliment. Maar de beats zijn erg 80's, cheapy geluiden, eentonige fills.

'Turned Out' had gewoon op het album gemoeten. Erg verrast door de vocalen, je zou mij best wijs kunnen maken dat dit een een opname van 15-20 jaar terug is. Je hoort aan de brug dat dat niet het geval is, maar luister naar al die uithalen! Geniet vooral van de laatste minuut, na de brug. Beetje 'A Love For You'. Dit is de track die op alle manieren aan een typische McCartney-song doet denken, met wederom een beetje die Jeff Lyne-vibe. Of als een 'Off The Ground'-outtake, het klinkt rechtstreeks uit iets uit die periode. Geweldige feelgood-track, misschien wel waardig voor het allerbovenste rijtje. 'Struggle' is wat ik hierboven zei, wat een beest van een track! Beetje schizofreen wel. Apart 'gepreek' in bepaalde blokjes, ontzettend interessant. Heel klein beetje MC Cartney :P. Mooi moment als er na de 'brug' afgebouwd wordt en hij dan weer keihard terug komt.

Dit is zo'n beetje waar ik de grens trek. 'Everybody Out There' genoeg woorden aan vuil gemaakt, spéélt-ie een keertje tracks van de afgelopen 40 jaar (!) jaar live... 'Early Days', 'Get Me Out Of Here', 'Scared' echt absoluut niet slecht, maar persoonlijk wat ik eerder zei.

Ik dénk, en daar moet ik voorzichtig in zijn, dat ik hem algeheel nóg beter vind dan 'Memory Almost Full'... En er is nog zoveel in te ontdekken.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 12:37 schreef awijmans het volgende:
Is het nummer "Secret Life Of A Party Girl" nog ergens gereleased? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar. En ik ben vasst niet de enige. Of wordt die in 2e instantie in een re-release erop gezet?
Nee en ja :P. Echt, het lijkt wel een vooropgezet plan, de tracks die het vaak genoemd en geprezen worden door betrokkenen eindigen... op de vloer van de snijzaal. Ik zou toch zweren dat-ie ergens officieel was aangekondigd... Maar, en dit is na de 10 nu al beschikbare versies van het reguliere album de gebruikelijke steek naar de fans, er komt natuurlijk nog een re-issue van de deluxe-editie van de... Het houdt nooit op. En hij windt er zelf niet eens doekjes om, haha. Uit het boekje van de CD: "Together we finished more tracks than appear on the album. They will, no doubt, show up somewhere sooner or later"...
pi_132217125
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 23:47 schreef Aisumasen het volgende:

In hetzelfde rijtje 'Hosanna', absoluut hoogtepunt, een prachtige combinatie van de 'How Kind Of You'-achtige beetje experimentele-achtige geluiden en klassieke McCartney-composities. Met al het respect, die paar recensies waarin ik dit als niemendalletje weggeschoven zag worden kan ik gewoon niet serieus nemen.


+ hele interessante lap tekst

Serieus? Dat is echt een briljante song. Rare jongens die recensenten.

Ik wilde wat leuke dingen over het album zeggen, maar ik sluit me gewoon aan bij jouw woorden. Heel mooi stukkie tekst, Aisumasen. :Y
pi_132222128
Macca live vanuit Maida Vale op BBC Radio 6 Music nu, gestart met 'Coming Up', 'Save Us' daarna: http://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_6music

Eerste set:

Coming Up
Save Us
Junior's Farm
We Can Work It Out
New
Queenie Eye
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Get Back

Hier terug te luisteren: http://www.bbc.co.uk/programmes/b03d5dtc vanaf 01:21:55, na een klassieke track van de fabuleuze Arctic Monkeys.

[ Bericht 10% gewijzigd door Aisumasen op 16-10-2013 16:37:19 ]
pi_132230367
'New', het album, is #4 in de Engelse midweeks charts...
pi_132233650
En ik heb hem ook binnen gekregen vandaag *O*
  woensdag 16 oktober 2013 @ 22:59:35 #156
128000 Rob_Gordon
Sonic Death Monkey
pi_132245073
"The branches are bare, the sky tonight a milky violet."
pi_132273219
Nadat ik Paul McCartney op de radio had gehoord met zijn nieuwe nummer was ik helemaal verkocht. Wat een mooi nummer is dat zeg. Zojuist ook de nieuwe album van hem besteld. Het word de eerste album van Paul McCartney in mij cd collectie.

Het rare is dat de laatste jaren Paul McCartney en de Beatles mooi gaat vinden en nog meer oude hits. Vroeger was het meer moderne muziek wat ik nu links laat liggen.
Wel jammer dat ik deze tijd niet heb meegemaakt.
pi_132275224
Goed om te horen dat er steeds weer mensen bijkomen die de Beatles ontdekken en het mooie van muziek is dat je de periode niet mee hebt hoeven te maken om er toch nog volop van te kunnen genieten :)
pi_132294191
Niet zo onverwacht als Times Square, maar desalniettemin staat McCartney nu in Covent Garden te spelen: http://www.huffingtonpost(...)tream_n_4121218.html
pi_132295721
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 14:05 schreef Aisumasen het volgende:
Niet zo onverwacht als Times Square, maar desalniettemin staat McCartney nu in Covent Garden te spelen: http://www.huffingtonpost(...)tream_n_4121218.html
Ik zat er nietsvermoedend koffie te drinken, zegt opeens iemand tegen me dat McCartney een gig geeft. Godverdomme, hoe random wil ik 't hebben. _O-

"Now get back to work you all." _O_
  vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:59:50 #161
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_132301002
En vanavond zit Paul bij Graham Norton op de bank om 23:35 op BBC 1.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_132314031
BBC 1 nu, op de bank met Katy Perry en die ene Britse komediant bij Graham Nortan. Lekker camp. 'Ram On' favoriet Katy Perry.
pi_132317988
Leuk interview in London, met vragen die lekker anders zijn en verder gaan dan "met welke producers heb je gewerkt?" "oh, echt waar, waarom 4 verschillende producers?"

http://www.absoluteradio.co.uk/player/Paul-McCartney/10541/Interview.html
:)
pi_132323513
Ontzettend goede versie van 'New' gisterenavond. En ook:

pi_132329060
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 12:29 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

En ook de luistersessies gaan niet door... (http://www.platomania.eu/etalage/list/id/989)

Ze hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Dan mag er nog wel geen lek zijn, er is ook totaal geen buzz.
Binnen op #6 in de Nederlandse charts, nog geen 30% van de nummer 1, Frans Bauer. En ook Pearl Jam verkocht met een heel matig album 2 exemplaren voor elke die McCartney verkocht. Een geschat aantal van 1000-1500 exemplaren in deze eerste week.
pi_132331323
1000-1500, tis toch te triest voor woorden zeg :(
Bleuh.
pi_132331632
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 19:06 schreef PimD het volgende:
1000-1500, tis toch te triest voor woorden zeg :(
Ligt meer aan de staat van de Nederlandse muziek'industrie' dan McCartney's prestaties :P. Richting de 75,000 in Amerika. Maar het lijkt er sowieso op dat ze zich meer op 'de lange baan' richten, video van 'Queenie Eye' pas donderdag...
pi_132333132
En daarnaast natuurlijk dat een hoop mensen 'm online zullen hebben besteld. Op Amazon betaalde ik 10 pond voor de reguliere CD incl. porto - hier in Nederland zal ie vast weer 17,99 ofzo hebben gekost?
Bleuh.
pi_132333226
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2013 19:45 schreef PimD het volgende:
En daarnaast natuurlijk dat een hoop mensen 'm online zullen hebben besteld. Op Amazon betaalde ik 10 pond voor de reguliere CD incl. porto - hier in Nederland zal ie vast weer 17,99 ofzo hebben gekost?
Bij Bol 19,99

Denk het ook, ik heb hem ook via het buitenland.
pi_132334057
En dat het vinyl, waar het toch allemaal om draait met fysiek product tegenwoordig, wederom met een week is uitgesteld naar 15 november... Hij zou na de immense promo gisteren toch nog wel een beetje een push in Engeland hebben gekregen? John Newman en Pearl Jam Nummer 3 gaat hij niet van winnen, maar Cher in de tweede helft van de week voorbij stormen is toch wel het minste wat ik verwacht...

Jools komt ook weer een week te laat. Oh ja, nog niet gepost: aanstaande dinsdag en vrijdag een droom line-up bij Later with... Jools Holland op BBC2: de beste Engelse band van de afgelopen 25 jaar, Arctic Monkeys, zullen in één programma staan met Sir Paul McCartney. Vingers gekruist voor geen boogie-woogie piano op 'Lady Madonna'...
pi_132334378
Vreemd dat de LP inderdaad uitgesteld blijft worden. Wel fijn dat Amazon de CD's wel alvast heeft opgestuurd :)
Bleuh.
pi_132351903
CD winkels zijn aan het uitsterven. Mediamarkt is redelijk scherp geprijst. Bol.com is altijd heel duur. Als slimme Nederlander bestel je in het buitenland, waarbij het grote amazon.(com/co.uk.de/jp) al een heel goede optie is. En er zijn er meer. En net zo makkelijk als in NL kopen. Al die aankopen zal je nooit in de NL charts vinden.

Hoe leuk ik de muziek ook vind, en hoe goed het voor de muzikant is, ik houd me al jaren niet meer met charts bezig.

@Aisu: als fysiek product kies ik voor de CD. Die platenspeler is al jaren aan het verstoffen op zolder. ;) Ik kies al jaren voor het gemak van een kleiner schijfje dan voor het geluid dat vinyl voortbrengt. Met mijn (slechte) oren zal ik dat verschil niet horen. LP's zijn ook heel onhandig in de auto :P
pi_132352706
Helpt de verkoop misschien ook niet als het hele album op Spotify staat.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')