abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 mei 2013 @ 22:09:13 #251
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127002822
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 21:56 schreef MaximusTG het volgende:
Stretch and fold doe ik ook wel eens. Handige manier ook om bij wat natter deeg het glutennetwerk op te bouwen. Je voelt deeg dan steviger worden. Uit praktisch oogpunt is het dan handig om je deeg in een platte schaal te doen, die een beetje te oliën en dan folie dr over dat je ook insmeert met olie aan de binnenkant. Dan is het heel makkelijk om een paar keer dat deeg uit te rekken, op zichzelf terug te vouwen, 90 graden draaien, en dan weer rekken en vouwen.
Ik heb bij deze ook de aanbevolen autolysemethode gebruik :) Je merkt hierbij inderdaad dat met het stretch&fold het deeg ook echt steviger gaat worden, maar alsnog was het een vrij nat deeg. Maar nu een paar stukjes gegeten en het is echt heel smaakvol, jeetje.
pi_127014897


  zondag 26 mei 2013 @ 10:39:23 #253
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_127015652
quote:
Damn, ziet er lekker uit.
pi_127016457
quote:
1s.gif Op zondag 26 mei 2013 10:39 schreef Che_ het volgende:

[..]

Damn, ziet er lekker uit.
Is het ook! :) Hij blijft alleen een beetje plat. Ik heb ook maar eens een rijsmandje besteld in de hoop dat het dan iets boller wordt. Helaas een van houtvezel want van riet kon ik ze niet klein vinden (ik maak altijd brood met 400 gram meel/bloem).
  † In Memoriam † zondag 26 mei 2013 @ 12:27:07 #255
91830 MaximusTG
pi_127018015
Hoezo niet, je hebt ze ook van riet voor 750 gram deeg?
400 gram volkoren meel, met bv 75% water zit al aan 700 gram. En het is niet erg als het iets minder is natuurlijk.
  zondag 26 mei 2013 @ 12:31:08 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127018138
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 12:27 schreef MaximusTG het volgende:
Hoezo niet, je hebt ze ook van riet voor 750 gram deeg?
400 gram volkoren meel, met bv 75% water zit al aan 700 gram. En het is niet erg als het iets minder is natuurlijk.
Deeg met 400 gram meel en 75% water kom ik toch echt op 1,6 kilo

Likt mij trouwens meer een beslag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 26 mei 2013 @ 12:52:18 #257
91830 MaximusTG
pi_127018897
Hoe kom je in vredesnaam aan 1,6 kg? 400 gram meel, 75% daarvan aan water = 300 gram, geeft 700 gram deeg. Plus nog zout, gist etc. Bakkerspercentage he.
En dat is geen gekke hoeveelheid water voor een volkoren brood. Voor een wit brood zou je wel minder nemen natuurlijk.
  zondag 26 mei 2013 @ 12:55:33 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127019032
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 12:52 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe kom je in vredesnaam aan 1,6 kg? 400 gram meel, 75% daarvan aan water = 300 gram, geeft 700 gram deeg. Plus nog zout, gist etc. Bakkerspercentage he.
En dat is geen gekke hoeveelheid water voor een volkoren brood. Voor een wit brood zou je wel minder nemen natuurlijk.
Bij 400 gram meel en 300 gram water, bestaat je deeg voor 43% uit water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 26 mei 2013 @ 13:00:49 #259
91830 MaximusTG
pi_127019237
Bakkerspercentage... Dat is tov de totale hoeveelheid bloem/meel.
Meel is dan in dit geval 100%, water 75%. Zout wordt vaak 2% genomen, etc.
  zondag 26 mei 2013 @ 13:03:14 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127019329
Vakjargon kan tot verwarring voeren als je dat niet vermeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 26 mei 2013 @ 13:06:53 #261
91830 MaximusTG
pi_127019488
Los van dat ik hier al vaker bakkerspercentages heb genoemd, noem ik ook gewoon de totale hoeveelheid deeg die het geeft. 700 gram dus. Wat prima in een 750 gram mandje kan. Lijkt me gewoon duidelijk.
pi_127021848


Wit zuurdesem met MaximusTG©® desem :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † zondag 26 mei 2013 @ 16:37:38 #263
91830 MaximusTG
pi_127028416


Wat pistolets voor vanavond bij het eten. Zuurdesem, heeft vanaf vrijdagmiddag tot zondagmiddag in de koelkast staan rijzen.
pi_127043231
Weet iemand waar je greinsuiker kan kopen? Online kan ik het wel vinden, maar dan zijn de verzendkosten vier keer zo hoog als de suiker.
pi_127052553
Luitjes,

Ik had een vraagje ; Als ik bijvoorbeeld vandaag deeg maak.. hoe lang zou ik dit dan afgedekt in de koelkast kunnen bewaren om er bijvoorbeeld de volgende dag of twee dagen(of 3 enz enz) later nog brood van te kunnen bakken?

Het liefst wil ik namelijk elke dag mijn eigen vers gebakte brood eten(nog een beetje warm yammie :) ), alleen ik heb niet elke dag de kans om s' ochtends vroeg of s' nachts deeg te maken.
Of bijvoorbeeld s'ochtends maken en dan in de avond pas bakken voor lekkere warme broodjes bij de soep.
pi_127056171
Dat gaat prima :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_127057206
Toen ik laatst mijn tweede rijs in de koelkast zette voor zo'n 6-8 uur, was het wel volledig ingezakt. :(
pi_127057266
Je gist wordt inactiever, maar het zou niet dood moeten gaan. Ik zou het wel voor de eerste rijs in de koelkast zetten, en voor het bakken ruim de tijd geven om weer tot leven te komen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 09:42:30 #269
91830 MaximusTG
pi_127057285
Dat is ook niet zo gek natuurlijk, je deeg is dan nog volop actief van de eerste rijs. Niet meteen afgekoeld als het in de koelkast staat, dus dat rijst lekker door. Zal er ongetwijfeld langer over doen dan buiten de koelkast, maar 6-8 uur is dan erg lang.
Dan kan je misschien beter je deeg voor het laatste deel van de eerste rijs in de koelkast zetten. Dan daarna vormen en voor de tweede rijs weer terugzetten in de koelkast.

@LHO; die gist was niet dood, dat deeg was overrezen. Dan kan het glutennetwerk de opgebouwde gassen niet meer vasthouden en zakt het in.
pi_127057340
Dus minder gist gebruiken, of in een eerder stadium de koeling in?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_127057374
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 09:42 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is ook niet zo gek natuurlijk, je deeg is dan nog volop actief van de eerste rijs. Niet meteen afgekoeld als het in de koelkast staat, dus dat rijst lekker door. Zal er ongetwijfeld langer over doen dan buiten de koelkast, maar 6-8 uur is dan erg lang.
Dan kan je misschien beter je deeg voor het laatste deel van de eerste rijs in de koelkast zetten. Dan daarna vormen en voor de tweede rijs weer terugzetten in de koelkast.

@LHO; die gist was niet dood, dat deeg was overrezen. Dan kan het glutennetwerk de opgebouwde gassen niet meer vasthouden en zakt het in.
Thanks, ik baalde er wel wat van. Vooral omdat ik het nu niet zo snel meer aandurf terwijl het juist zo handig kan zijn om de koelkast er bij te gebruiken. Ik ga het binnenkort nog eens proberen. :) Vandaag ga ik je volkorenbrood met poolish proberen. :Y
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 09:51:06 #272
91830 MaximusTG
pi_127057490
@LHO, vooral dat laatste is belangrijk, je moet die activiteit van de gist naar beneden halen voor je het deeg vormt (tenzij je er gewoon bij blijft om te controleren, bv als je de rijs net een uurtje langer wil maken omdat je even weg moet). Maar als je het echt 6-8 uur wil laten staan, dat is best lastig uitkienen. Dan is het handiger om te zorgen dat het na die 6-8 uur tijdens het opwarmen buiten de koelkast nog de laatste beetjes kan rijzen.

@bloempje-moi; koelkast is vooral handig voor een lange eerste rijs. Tweede rijs doe ik zelf eigenlijk nooit in de koelkast. Al was het maar omdat het lastig is qua ruimte :P.
Ben benieuwd, succes met het volkorenbrood (die 50/50 bedoel je he? die is volledig op kamertemperatuur iig ;) ) !
pi_127057571
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 09:51 schreef MaximusTG het volgende:
@LHO, vooral dat laatste is belangrijk, je moet die activiteit van de gist naar beneden halen voor je het deeg vormt (tenzij je er gewoon bij blijft om te controleren, bv als je de rijs net een uurtje langer wil maken omdat je even weg moet). Maar als je het echt 6-8 uur wil laten staan, dat is best lastig uitkienen. Dan is het handiger om te zorgen dat het na die 6-8 uur tijdens het opwarmen buiten de koelkast nog de laatste beetjes kan rijzen.

@bloempje-moi; koelkast is vooral handig voor een lange eerste rijs. Tweede rijs doe ik zelf eigenlijk nooit in de koelkast. Al was het maar omdat het lastig is qua ruimte :P.
Ben benieuwd, succes met het volkorenbrood (die 50/50 bedoel je he? die is volledig op kamertemperatuur iig ;) ) !
Wel zo veilig! :D
Ik ben nu aan het uitrekenen hoe ik het moet aanpassen aan mijn 400 gram brood.
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 09:58:27 #274
91830 MaximusTG
pi_127057646
Daar had ik voor dat brood een google drive gedeelde spreadsheet voor gemaakt:

https://docs.google.com/s(...)zV192cWc&usp=sharing

Kan je gewenste totale deeggewicht invullen. Alleen omdat google docs geen breuken ondersteund staat gist en zout in grammen en in procenten van een hele teaspoon. Dus 10% tsp bij gist is dus 1/10 teaspoon gist.
  maandag 27 mei 2013 @ 09:59:03 #275
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_127057660
Ik deed mijn zuurdesem brood de 2e rijs in de koelkast (complete nacht) en dan zodra de oven heet is, deeg in oven. Fantastische korst! Deeg laat ik dus niet op temperatuur komen. Werkt perfecto.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_127057764
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Daar had ik voor dat brood een google drive gedeelde spreadsheet voor gemaakt:

https://docs.google.com/s(...)zV192cWc&usp=sharing

Kan je gewenste totale deeggewicht invullen. Alleen omdat google docs geen breuken ondersteund staat gist en zout in grammen en in procenten van een hele teaspoon. Dus 10% tsp bij gist is dus 1/10 teaspoon gist.
Wow! :D Dank!
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 10:05:09 #277
91830 MaximusTG
pi_127057791
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 10:04 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Wow! :D Dank!
Geen dank! Als je de percentages van de zaden en pitten op 0 zet dan rekent die ook niet mee voor het totaal
pi_127058012
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 10:05 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Geen dank! Als je de percentages van de zaden en pitten op 0 zet dan rekent die ook niet mee voor het totaal
Poolish done! 0.24 gram gist is nog even moeilijk met mijn keukenweegschaal. Hopelijk heb ik er niet te veel in gedaan.... And now we wait.
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 10:17:41 #279
91830 MaximusTG
pi_127058095
Haha, ja, das wel heel weinig he. 1/10 teaspoon. Maar goed, een uurtje of 8 verandert veel.
Overigens, zorg wel dat je altijd netjes alles in je kom naar beneden toe werkt, met een spatel oid. Vaak zitten de randen van een kom helemaal vol met deegresten na mengen/kneden/roeren. Zeker bij kleine hoeveelheden kan het "verlies" aan deeg flink oplopen als je dat niet doet.

Ga je in een vorm laten rijzen voor de tweede rijs? Oh, en probeer wat stoom in je oven te krijgen als je het brood erin doet!
  maandag 27 mei 2013 @ 10:48:23 #280
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_127058829
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Daar had ik voor dat brood een google drive gedeelde spreadsheet voor gemaakt:

https://docs.google.com/s(...)zV192cWc&usp=sharing

Kan je gewenste totale deeggewicht invullen. Alleen omdat google docs geen breuken ondersteund staat gist en zout in grammen en in procenten van een hele teaspoon. Dus 10% tsp bij gist is dus 1/10 teaspoon gist.
Dit soort dingen ook bij de OP voegen :P
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 10:56:32 #281
91830 MaximusTG
pi_127059033
Je kan maar beperkt posts aanpassen op Fok!, zonder abo. En laat ik die spreadsheet nu net na het aanmaken van dit topic gemaakt hebben ;). Maar idd, voor de volgende!
  maandag 27 mei 2013 @ 11:02:03 #282
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127059172
Och we zijn nu bijna toe aan een nieuw topic toch? Ik moet ook maar eens op zoek naar een rijsmandje. Wat zijn nog meer handige spullen voor een beginner?
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 11:10:42 #283
91830 MaximusTG
pi_127059418
Poeeeee, tja, ligt er aan wat voor brood je wil bakken natuurlijk. Maar voor de meer Franse (of Duitse), rustieke broden;

Rijsmandjes
Deegkom
Spatel
Deegsteker
Grootverpakking gist
Goede kwaliteit, maar ook met genoeg gluten, bloem en/of meel
Verschillende zaden en pitten
Mesje om in te snijden (lame)
Canvas mat om losse broden op te laten rijzen (couche)
Steen voor in de oven
Schieter

Denk dat ik het dan wel grotendeels heb. Maar je kan natuurlijk een heleboel van die dingen vervangen door andere dingen, die er misschien niet specifiek voor bedoeld zijn.
  maandag 27 mei 2013 @ 11:13:53 #284
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_127059504
Maximus, weet je ook hoe je naan moet maken?
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 11:17:39 #285
91830 MaximusTG
pi_127059610
Ik maak idd ook wel eens naan, gebruik meestal dit recept:
http://www.manjulaskitchen.com/2007/05/22/naan-bread/
In hoeverre dat authentiek is weet ik niet, maar het filmpje is iig van een Indiase vrouw :P.
pi_127059705
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 11:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ik maak idd ook wel eens naan, gebruik meestal dit recept:
http://www.manjulaskitchen.com/2007/05/22/naan-bread/
In hoeverre dat authentiek is weet ik niet, maar het filmpje is iig van een Indiase vrouw :P.
Echt authentiek is het pas als je de naan tegen de wanden van je oven aanplakt :+
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 27 mei 2013 @ 11:23:35 #287
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_127059776
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 11:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ik maak idd ook wel eens naan, gebruik meestal dit recept:
http://www.manjulaskitchen.com/2007/05/22/naan-bread/
In hoeverre dat authentiek is weet ik niet, maar het filmpje is iig van een Indiase vrouw :P.
Post wat foto's als je het de volgende keer maakt. Ben wel benieuwd :9



:9~
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 11:34:40 #288
91830 MaximusTG
pi_127060066
Dat ziet er wel gaaf uit ja, wel wat lastig in huis :P. Maar is dat wel echt naan? Want het komt van deze pagina:
http://jchevy.wordpress.com/?s=naan&searchsubmit=Find+%C2%BB

Koerdische bakkerij?

Heb hier nog wel een foto van een keer toen ik naan had gebakken:
https://dl.dropboxusercon(...)aanbrood110312_5.jpg

Heb al mn broodfoto's in mn dropbox staan, van de meeste inclusief thumbnail om hier te posten, en dat is samen meer dan 400 foto's :P.
  maandag 27 mei 2013 @ 12:01:05 #289
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_127060859
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 11:34 schreef MaximusTG het volgende:
Dat ziet er wel gaaf uit ja, wel wat lastig in huis :P. Maar is dat wel echt naan? Want het komt van deze pagina:
http://jchevy.wordpress.com/?s=naan&searchsubmit=Find+%C2%BB

Koerdische bakkerij?

Blijkbaar, heb het van google :P

In principe is naan gewoon plat brood wat je ook kan oprollen. Althans, zo is het in het Midden-Oosten. Geen idee hoe dat in India enzo is.
pi_127061024
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 11:34 schreef MaximusTG het volgende:
Dat ziet er wel gaaf uit ja, wel wat lastig in huis :P. Maar is dat wel echt naan? Want het komt van deze pagina:
http://jchevy.wordpress.com/?s=naan&searchsubmit=Find+%C2%BB

Koerdische bakkerij?

Heb hier nog wel een foto van een keer toen ik naan had gebakken:
https://dl.dropboxusercon(...)aanbrood110312_5.jpg

Heb al mn broodfoto's in mn dropbox staan, van de meeste inclusief thumbnail om hier te posten, en dat is samen meer dan 400 foto's :P.
Naan wordt in een tandoor gebakken, dit is in elk geval hoe ik het ken :)



Er staan op Youtube filmpjes hoe je zelf een mini-tandoor uit bloempotten kunt bouwen. Ik weet alleen niet of de buren dat leuk vinden, als ik er een op het balkon bouw :D
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_127061084
Als mn keuken wat groter was :D

La derecha oprime, la izquierda libera
pi_127067436
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 10:17 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja, das wel heel weinig he. 1/10 teaspoon. Maar goed, een uurtje of 8 verandert veel.
Overigens, zorg wel dat je altijd netjes alles in je kom naar beneden toe werkt, met een spatel oid. Vaak zitten de randen van een kom helemaal vol met deegresten na mengen/kneden/roeren. Zeker bij kleine hoeveelheden kan het "verlies" aan deeg flink oplopen als je dat niet doet.

Ga je in een vorm laten rijzen voor de tweede rijs? Oh, en probeer wat stoom in je oven te krijgen als je het brood erin doet!
Er verandert nog helemaal niets -O- Moet het ondertussen niets bubbeltjes hebben oid?
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 15:23:41 #293
91830 MaximusTG
pi_127067466
Ja, dat zou ik wel verwachten ja. Was het wel genoeg gist? Het klopt dat het heel weinig is, daarom staat het ook zo lang. Maar voor jouw hoeveelheid zit je op ongeveer een tiende teaspoon. Kun je inschatten of je er ongeveer zo veel bij hebt gedaan? Want dat krijg je natuurlijk nooit op je weegschaal gewogen.
Anders meng je er nu nog eens zoveel doorheen en laat je het nog staan tot wanneer je het oorspronkelijk zou laten staan en kijk je hoe het er dan voor staat, als je bang bent dat het niet genoeg was.
Maar vergeet niet dat het deeg hierna als het volledig gemengd en gekneed is alsnog twee keer moet rijzen.

[ Bericht 90% gewijzigd door MaximusTG op 27-05-2013 15:29:00 ]
pi_127067780
:N


Wachten? Meer gist erbij mengen? Ik dacht eerder dat ik er te veel dan te weinig bij had gedaan.
pi_127067839
Ik doe er nog wel een beetje doorheen. Iets bubbelends moet het toch wel hebben lijkt me.

Edit: Jezus wat een smerige foto :D Het is echt alleen meel hoor!
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 15:32:46 #296
91830 MaximusTG
pi_127067854
Pff, moeilijk hoor, ik heb nooit gekeken hoe het er halverwege uitzag, ik meng het meestal voor het slapengaan om 12.00 snachts of zo, en dan volgende ochtend was het bubbelig.
Doe er maar nog wat doorheen ja, dat kan niet echt kwaad hoor, is ie alleen misschien wat sneller bij de volgende twee rijsstappen.

Oh, ik zie trouwens wel dat er nog wat meer zout in het deeg mag, doe er bij jou straks maar 8 gram zout bij, dat is een bakkerspercentage van ongeveer 2%.
pi_127068007
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 15:32 schreef MaximusTG het volgende:
Pff, moeilijk hoor, ik heb nooit gekeken hoe het er halverwege uitzag, ik meng het meestal voor het slapengaan om 12.00 snachts of zo, en dan volgende ochtend was het bubbelig.
Doe er maar nog wat doorheen ja, dat kan niet echt kwaad hoor, is ie alleen misschien wat sneller bij de volgende twee rijsstappen.

Oh, ik zie trouwens wel dat er nog wat meer zout in het deeg mag, doe er bij jou straks maar 8 gram zout bij, dat is een bakkerspercentage van ongeveer 2%.
Nog een klein beetje gist erbij gedaan. Het had wel iets gedaan merkte ik toen ik het mengde. We wachten het nog even af. Het is toch altijd net een science project :)
  † In Memoriam † maandag 27 mei 2013 @ 21:17:12 #298
91830 MaximusTG
pi_127082935
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 15:36 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Nog een klein beetje gist erbij gedaan. Het had wel iets gedaan merkte ik toen ik het mengde. We wachten het nog even af. Het is toch altijd net een science project :)
En, wil het nog een beetje?
  maandag 27 mei 2013 @ 21:19:55 #299
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_127083078
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 11:10 schreef MaximusTG het volgende:
Poeeeee, tja, ligt er aan wat voor brood je wil bakken natuurlijk. Maar voor de meer Franse (of Duitse), rustieke broden;

Rijsmandjes
Deegkom
Spatel
Deegsteker
Grootverpakking gist
Goede kwaliteit, maar ook met genoeg gluten, bloem en/of meel
Verschillende zaden en pitten
Mesje om in te snijden (lame)
Canvas mat om losse broden op te laten rijzen (couche)
Steen voor in de oven
Schieter

Denk dat ik het dan wel grotendeels heb. Maar je kan natuurlijk een heleboel van die dingen vervangen door andere dingen, die er misschien niet specifiek voor bedoeld zijn.
Ik ga eens even op zoek :)
pi_127083558
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2013 21:17 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

En, wil het nog een beetje?
Er kwamen bubbels! :D Niet helemaal zoveel als ik had gewild, maar ik wil er ook geen nachtwerk van maken. Ik had alleen even niet in de gaten hoe nat het deeg was toen ik heel enthousiast met mijn handjes aan het kneden sloeg. Nu zit er dus wel een beetje meer bloem in om het te kunnen handelen. Heb er ook nog een klein beetje gist bij gedaan (echt heel weinig) en het staat nu voor de eerste rijs. Het staat nu een goed uur en er is nog bar weinig gegroeid en gerezen moet ik zeggen. Gisteren heb ik nog een brood met dit gist gebakken dus het leeft. Misschien toch te weinig gist?
Snap er weinig van.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')