Zou in mijn vooral de toch al zeer krappe hoeveelheid aanrechtruimte opslurpen terwijl ik 'm vrijwel nergens voor nodig heb.quote:Op maandag 20 mei 2013 10:59 schreef MonkNL het volgende:
Omdat je met een kitchenaid/kenwood meer kan dan alleen kneden En het staat nog eens mooi op je kookeiland/aanrecht..
Ik zeg trouwens wel riet, dat is ook wat ze het in die webshop noemen. Maar het is "peddigrohr", wat vertaalt naar rotan.. Zit wel verschil in volgens mij.quote:Op maandag 20 mei 2013 10:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Volgens mij van precies het soort waar jij naar linkt. Ik zal het eens gaan uitzoeken
Is het uiteindelijk nog gelukt?quote:Op maandag 13 mei 2013 11:28 schreef destrovel het volgende:
[..]
Ik heb m'n bakblik nu een nacht op de verwarming gezet (speciaal hiervoor aangezet ), het is nu eindelijk een beetje gerezen, tot een centimeter onder de rand van 't blik (cakevorm, want student).
K gooi het wel gewoon in de oven en zie wel wat eruit komt. Straks nieuwe gist halen
Vodkabrood. Niet heel smakelijk. Vanwege drukte met de studie gebruik ik nu wel weer even premix. Over een week of 2 na de tentamens weer eens proberenquote:
En, hoe doet ie het ondertussen? Of het een hij of zij is heb ik nog niet gecontroleerd . Al iets mee gebakken?quote:Op dinsdag 21 mei 2013 11:47 schreef Jagärtrut het volgende:
Je dezem heeft het naar Zweden gered, Maximus! Vanavond eens kijken hoe hij/zij het overleefd heeft, en volgende week weer aan het broodmaken!
hij doet het goed!de vlokken ga ik invriezen, en de andere versie heb ik een paar keer eten gegeven en staat nu in de koelkast. Dit weekend verhuizen, volgend weekend de nieuwe oven uittesten!quote:Op vrijdag 24 mei 2013 13:23 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
En, hoe doet ie het ondertussen? Of het een hij of zij is heb ik nog niet gecontroleerd . Al iets mee gebakken?
Ik heb vanmiddag een deeg gemaakt, vrij simpel, 500 gr bloem, 10 gr zout, 100 gr desem en genoeg water om op ong. 65% hydratie uit te komen. Uurtje op aanrecht na kneden. Daarna in koelkast. Daar ga ik zondag mooi wat pistolets mee bakken.
400gr Volkoren tarwemeel, 100gr tarwebloem. 4dl water. Kruim was stevig, maar niet te.. Had hem liever en uurtje langer laten rijzen nog, maar helaas ging dat niet vanwege de planning vanochtend.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 16:09 schreef MaximusTG het volgende:
100% volkoren? Wat is het aandeel water? Mooi brood verder, ben benieuwd naar het kruim!
Ik heb er alle vertrouwen inquote:Op vrijdag 24 mei 2013 19:18 schreef douche-eendje het volgende:
Ik vond het nu wel tijd om eens wat te proberen met poolish, dus heb deze voor het weekend op het programma:
http://www.thefreshloaf.com/recipes/mydailybread
Ben benieuwd hoe het gaat worden
Ik wat minder, het rijzen leek niet helemaal fantastisch te gaan... nou ja, anders morgen weer een pogingquote:
Ow ok, staat nu 5 minuten in de oven en het is zo ongeveer al verdubbeld. Hehequote:Op zaterdag 25 mei 2013 20:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik wat minder, het rijzen leek niet helemaal fantastisch te gaan... nou ja, anders morgen weer een poging
Dat ziet er goed uit. Wordt wel zonder zaden idd, want die heb ik niet in huis. Wel tarwezemelen, geloof ik, misschien daar iets van doen? En die poolish, dat mag toch ook wel langer dan 8 uur staan?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:55 schreef MaximusTG het volgende:
Deze is van mezelf, maar vrij simpel:
http://kookkompas.nl/5050(...)met-zaden-en-pitten/
Zou wel een vorm gebruiken!
Oh, en zaden en zo kan je eventueel weglaten.
Super, ik ga hem proberen!quote:Op zaterdag 25 mei 2013 21:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, mag best wat langer staan hoor. Tweede rijs moet je em idd vormen en dan in je vorm doen. Kan ook in een kom met een bebloemde doek erin bv. Maar dat blijft lastig eruit krijgen denk ik.
Heb je het deeg gevouwen zoals in het recept staat of doorgeslagen? Iemand ervaring met het vouwen van het deeg? Bij mij is het resultaat meestal meer richting baksteen dan mooie kruim.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 21:31 schreef douche-eendje het volgende:
Ow ik ben stout geweest en mijn nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat het brood al gesneden is. Volgende keer maak ik 2 broden want dit snijd voor geen meter en ik moet echt eens een goed broodmes aanschaffen
Slechte foto zie ik nu maar... pff wat lekker
[ link | afbeelding ]
Gewoon een beetje lukraak staan vouwen En dit is het eerste brood wat ik op deze manier probeer.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 21:34 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Heb je het deeg gevouwen zoals in het recept staat of doorgeslagen? Iemand ervaring met het vouwen van het deeg? Bij mij is het resultaat meestal meer richting baksteen dan mooie kruim.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |