Ik had van tevoren het recept even doorgenomen dus had alvast een beetje bloem apart staan voor handen & werkblad. Maar nu al een kwart van het brood op, hoop wel dat het morgen nog goed is... Was nogal een flinke hoeveelheid voor 1 persoonquote:Op zondag 28 april 2013 19:50 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Bij mij werd het ook een plakkerige zooi. Helaas was ik zo slim geweest om de zak bloem alweer in de kast te zetten, en ik zag het niet zitten dat met plakhanden te gaan pakken. Dus maar gegokt dat het zo ook wel zou lukken, en dat bleek te kloppen
Een dag red je welquote:Op zondag 28 april 2013 19:54 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik had van tevoren het recept even doorgenomen dus had alvast een beetje bloem apart staan voor handen & werkblad. Maar nu al een kwart van het brood op, hoop wel dat het morgen nog goed is... Was nogal een flinke hoeveelheid voor 1 persoon
Gelukkig. Heb het nu ook even "luchtdicht" verpakt en in een trommel gedaan. Nu maar eens kijken wat ik hierna ga brouwen in de oven, zo leuk om met een aantal basisproducten gewoon brood te kunnen maken.quote:
Had Paul Hollywood niet ook een pita-recept in zijn aflevering over flat bread?quote:Op donderdag 2 mei 2013 00:30 schreef ChilllayD het volgende:
Ik had laatst pitabroodjes gemaakt met;
225 gram bloem
0.5 tl zout
0.25 tl basterdsuiker
3.5 gram instant gist
150 ml lauw water
Broodjes waren opzich prima (wel wat te dik, haha waren net kaiserbroodjes in de oven) maar ik vond ze niet echt 'smaakvol'. Supermarkt voorverpakte pita's vind ik niet te eten.... die van de (goeie) shoarmatent wel. Wat kan ik aanpassen of waarmee maak ik ze wat smaakvoller?
Die ja! Heerlijk, maar er zit best veel suiker in. Gisteravond de volkoren-semolina met honing gemaakt. Goed gelukt, hoewel mijn tweede rijs net iets te lang was denk ik. Lekker brood, zacht met een lekkere korst. Maar niet zo lekker als die gewone semolina Ik kan me voorstellen dat ze als boleltjes ook echt heerlijk zijn!quote:Op woensdag 1 mei 2013 17:38 schreef MaximusTG het volgende:
Ben nu net begonnen aan Bread van Paul Hollywood. Goed programma zeg! Ook heel herkenbaar wat ie allema
bepaald stofje, van tarwe krijg ik buikklachten, van spelt (mits het zuiver is ) niet. Schijnt iets met de graankorrel te maken te hebben.quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:45 schreef MaximusTG het volgende:
Wat zit er dan wel in tarwemeel en niet in spelt dat je niet mag?
Steen ? De rest heb ik altijd in huis Kook veel en een goede weegschaal en maatlepels zijn onontbeerlijk mijns inziensquote:Op vrijdag 3 mei 2013 11:49 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, wel lastig zeg. Nou, er zijn genoeg no-knead recepten te vinden met spelt hoor, dus dat moet wel lukken.
Dus als je regelmatig zelf brood wil gaan bakken zou ik iig een steen voor in de oven kopen en een goede weegschaal en een setje tea- en tablespoons.
Heb gisteren met de eigenaar van houtoven.com gesproken. Die levert dezelfde ovens. Volgens hem houdt deze houtoven zo'n 3 uur de opgestookte warmte vast. Hij maakt er regelmatig broden in en zijn klanten ook. Ik denk dat ik er maar eentje ga aanschaffen.. Hoofdrede pizza, maar het feit dat ik er daarna een aantal broden in kan maken is natuurlijk wel een erg leuke bijkomstigheid..quote:Op donderdag 2 mei 2013 00:19 schreef MaximusTG het volgende:
Helaas geen ervaring mee nee (:P), maar;
- niet duur
- lijkt me geschikt voor pizza
- minder/niet geschikt voor brood, omdat ie zo dunwandig is; Pizza wordt met vuur in de oven gebakken, brood puur op de warmte opgeslagen in de oven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |