SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van Fok!kersSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 11 alweer!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlLaatste brood:
Had er wat maanzaad op gegooid .
@MonkNL: Insnijden dus, dan heeft het brood ruimte om te groeien.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlJagärtrut
ik ben moeziet er mooi uit, Maximus..
Ik heb al heel lang niet meer gebakken vanwege te druk. Dit weekend nog geen tijd denk ik, maar volgend weekend wel. Zin in. Misschien heb ik voor die tijd tijd om een nieuwe zuurdesem aan te maken, dat zou helemaal fijn zijn!Thanks! Ja, tis natuurlijk best lastig om brood bakken in een schema op te nemen...
Wat je zou kunnen doen is dus veel van de koelkast gebruik maken; Als je bv bij mijn broodrecept van het brood hierboven zeg maar op dag 1 's avonds begint. Mengen en snachts buiten koelkast laten fermenteren. Dan meng je de rest van de droge ingredienten vast bij elkaar. Op dag 2, volgende ochtend kwestie van dat bij het gefermenteerde doen. Dan rest water, ff snel kneden met mixer. Afdekken en in koelkast.
Als je dan 's avonds terug bent haal je het eruit, ff wachten, vormen, rijzen, bakken?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nluniekhoorn
uniek, zoals ieder anderIs desembrood altijd zuurdesem?Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaJa, zuurdesem is desem. Maar het brood dat je ermee maakt is niet per se zuur.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlNee, dat is geen desem.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlmotorbloempje
#AnoniemHoe hoort een zuurdesem te ruiken?
Ik vind hem een beetje 'chemisch' zuur ruiken, op 't moment... geen idee of 't wat is. Het 'voelt' niet helemaal goed.Ja doei.Hmm.. Ja, geuren is moeilijk vergelijken via het internet he :p? Hij hoort wel zurig te ruiken iig. Als ie wat langer niet ververst is splitst ie zich in een dikkere drab en een grijze vloeistof. Dan ruikt ie ook wat minder lekker zeg maar. Gewoon blijven verversen.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlPaul Hollywood had het in de aflevering over soda Bread steeds over bicarbonate of soda. Is dat hetzelfde als bakpoeder, en zo niet, waar moet ik hier in Nederland naar zoeken?zondag 21 april 2013 @ 13:10:59 #13MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!Ik ben ook bezig met desem, ga vanaaf rozijnen desem brood bakkenquote:Op vrijdag 19 april 2013 18:02 schreef motorbloempje het volgende:
Hoe hoort een zuurdesem te ruiken?
Ik vind hem een beetje 'chemisch' zuur ruiken, op 't moment... geen idee of 't wat is. Het 'voelt' niet helemaal goed.[b]Hobbelicious is back!
[/b]Oh dat deed hij hier na een dag al. Zowel het zuurdesem als het gewone preferment. Goed roeren en je ziet er een paar uur niets meer vanquote:Op vrijdag 19 april 2013 19:40 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm.. Ja, geuren is moeilijk vergelijken via het internet he :p? Hij hoort wel zurig te ruiken iig. Als ie wat langer niet ververst is splitst ie zich in een dikkere drab en een grijze vloeistof. Dan ruikt ie ook wat minder lekker zeg maar. Gewoon blijven verversen.Ik heb het bij de toko gehaald en het is niet hetzelfde als bakpoederquote:Op zondag 21 april 2013 13:06 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Paul Hollywood had het in de aflevering over soda Bread steeds over bicarbonate of soda. Is dat hetzelfde als bakpoeder, en zo niet, waar moet ik hier in Nederland naar zoeken?Dat is bakingsoda en inderdaad niet hetzelfde als bakpoeder. Dat laatste kun je in de supermarkt kopen maar voor baksoda zou ik een ecowinkel proberen, een bakwinkel voor bijv. taarten of zelfs de drogist. Dan moet je vragen naar zuiveringszout. Alleen heb je bij de drogist de kans dat het tabletjes zijn, en dat is niet praktisch. Sodabrood is als je even snel brood nodig hebt (ik ben niet zo goed met plannen).quote:Op zondag 21 april 2013 13:06 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Paul Hollywood had het in de aflevering over soda Bread steeds over bicarbonate of soda. Is dat hetzelfde als bakpoeder, en zo niet, waar moet ik hier in Nederland naar zoeken?Bakpoeder = natriumbicarbonaat + een zuur.
En natriumbicarbonaat is natuurlijk bicarbonate of soda.
Daarom gaat er vaak iets van karnemelk in zo'n sodabread.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlMissHobje
Dat zou ik ook zeggen!MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!thanks moet zeggen dat dat brood ook wel een succes story is, super lekker.quote:Op maandag 22 april 2013 19:33 schreef evo87 het volgende:
lekker bezig Roggebrood ziet er heerlijk uit, honger....[b]Hobbelicious is back!
[/b]MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!H_T
2733Ik heb net soda bread gemaakt volgens dit recept, alleen dan met alleen bloem omdat de lokale supermarkt geen volkorenmeel had staan. Bij het vormen van het brood ging het niet allemaal even soepel, maar gelukkig is de smaak prima in ordeIk ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.zondag 28 april 2013 @ 17:48:18 #24douche-eendje
met pulletjesZo lekker hequote:Op zaterdag 27 april 2013 14:39 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik heb net soda bread gemaakt volgens dit recept, alleen dan met alleen bloem omdat de lokale supermarkt geen volkorenmeel had staan. Bij het vormen van het brood ging het niet allemaal even soepel, maar gelukkig is de smaak prima in orde
Beetje veel bloem aan de buitenkant want plakzooi... maar de eerste keer brood gemaaktH_T
2733Bij mij werd het ook een plakkerige zooi. Helaas was ik zo slim geweest om de zak bloem alweer in de kast te zetten, en ik zag het niet zitten dat met plakhanden te gaan pakken. Dus maar gegokt dat het zo ook wel zou lukken, en dat bleek te kloppenquote:Op zondag 28 april 2013 17:48 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Zo lekker he
[ afbeelding ]
Beetje veel bloem aan de buitenkant want plakzooi... maar de eerste keer brood gemaaktIk ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: