abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_125234841
Jammer dat ik nog 4 euro heb tot volgende week maandag, anders was ik wel even bij Plus langsgegaan voor die actie :')
pi_125234850
Het zou mooi zijn als er wat pakkende goede namen zouden zijn voor vleesvervangende producten :Y En die komen vast ook wel een keer, maar ik zou het idd zelf ook niet weten :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125234887
Hoe komt dit topic aan nummer 9 :?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125234903
Omdat het vorige 8 was?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 13 april 2013 @ 17:10:47 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125234906
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:05 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het altijd zo idioot dat die dingen dan 'kip' in de naam hebben. Het is toch geen kip, waarom noem je het dan kip? :?
Daarom noemde ik het ook 'kip'. Maar het zal wat beter bij de massa aanslaan dan bewerkte sojaeiwitblokjes. Anyway ik heb een bakje mee en ga het vanavond proberen.
pi_125234907
Plus? Jumbo ;)

@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleiding :') Want ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.

Met dat als reactie van DVS.
pi_125234908
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks :)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125234922
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Hoe komt dit topic aan nummer 9 :?
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Isabeau het volgende:
Omdat het vorige 8 was?
:D
pi_125234929
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:09 schreef Isabeau het volgende:
Het zou mooi zijn als er wat pakkende goede namen zouden zijn voor vleesvervangende producten :Y En die komen vast ook wel een keer, maar ik zou het idd zelf ook niet weten :7
Het gehakt heet sinds dat incidentje ook gehackt :D
pi_125234943
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Isabeau het volgende:
Omdat het vorige 8 was?
Ja dank je ;(
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125234948
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks :)
Ik heb ze net juist even toegevoegd _O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125234954
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef douche-eendje het volgende:
Plus? Jumbo ;)

@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleiding :') Want ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.

Met dat als reactie van DVS.
Scherp. Ik haal die twee altijd door elkaar :')
pi_125234965
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks :)
Die gingen ook automatisch mee, dus ik heb het maar zo gelaten.
pi_125234973
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Erasmo het volgende:

Daarom noemde ik het ook 'kip'. Maar het zal wat beter bij de massa aanslaan dan bewerkte sojaeiwitblokjes. Anyway ik heb een bakje mee en ga het vanavond proberen.
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125235001
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:11 schreef douche-eendje het volgende:

Het gehakt heet sinds dat incidentje ook gehackt :D
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125235034
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg :Y
Quorn heeft al jaren ''stukjes'' dat werkt volgens mij ook prima?
pi_125235061
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
Bofkip! :+
pi_125235074
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
Net zoals de Tonyn die al in het assortiment zit? :P
  zaterdag 13 april 2013 @ 18:13:44 #20
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125236982
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg :Y
Vegetarische kipvervanger bijvoorbeeld klinkt prima. Van al die hippe termen wordt ik gelijk allergisch voor een product.

Net de 'kip'stukjes op, de structuur van kip hebben ze boven verwachting waar weten te maken, aan de smaak kan nog wat gesleuteld worden maar dat kan ook komen omdat ik ze naturel op heb. Prima spul voor de luie flexetariër(nog zo'n marketingterm :r ) en ik denk dat de pakjeskokende Nederlander er ook geen moeite mee zal hebben.

Grootste keerzijde? Het is duurder dan biologische kip :')
pi_125238975
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef douche-eendje het volgende:
Plus? Jumbo ;)

@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleiding :') Want ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.

Met dat als reactie van DVS.
Gedroogde sojabrokken, daar was ik altijd een groot fan van. Super voor in rijstschotels e.d.. Tegenwoordig hebben ze alleen nog maar van dat fijne gruis. -O-
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 14 april 2013 @ 14:13:57 #22
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_125264979
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar je hebt toch ook gewoon Alpro Chocolademelk? Of wil je die ook niet?

http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak

En door die Aphro yogurt kan je toch gewoon zelf verse aarbeitjes of ander fruit doordoen?

Of mis ik iets :@
Dat laatste ga ik dus ook proberen ;) maar ik hoop dus dat het dan wel lekker is omdat je alsnog die yoghurt proeft :X. Dus ik hoop dat het lekker is.

Die chocomel wil ik niet :+ da's niet zo gezond :o.

Verder;

Ik vind het niet zo raar dat dat spul 'kip' heet o.i.d. Weinig mensen zijn van jongs af aan (peuter/kleuter) vegetariër dus dan weet je ook ong. wat je kan 'verwachten' denk ik. Qua smaak (al klopt dat vaak niet helemaal) maar ook qua gebruik en bereiding.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_125277811
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 14:13 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Dat laatste ga ik dus ook proberen ;) maar ik hoop dus dat het dan wel lekker is omdat je alsnog die yoghurt proeft :X. Dus ik hoop dat het lekker is.

Die chocomel wil ik niet :+ da's niet zo gezond :o.

Verder;

Ik vind het niet zo raar dat dat spul 'kip' heet o.i.d. Weinig mensen zijn van jongs af aan (peuter/kleuter) vegetariër dus dan weet je ook ong. wat je kan 'verwachten' denk ik. Qua smaak (al klopt dat vaak niet helemaal) maar ook qua gebruik en bereiding.
Ik denk dat je de sojajoyurt het beste in de blender kan doen met veel (bevroten)fruit want
soyamelk proef je dan ook echt niet meer terug !

Wat de kip betreft... daar ben ik het wel mee eens :Y
pi_125438158
Soya banana drink is zowaar lekker.
pi_125438245
quote:
11s.gif Op donderdag 18 april 2013 13:34 schreef -Strawberry- het volgende:
Soya banana drink is zowaar lekker.
deze ook hoor!



http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak
pi_125440918
quote:
:9 Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
pi_125443683
quote:
1s.gif Op donderdag 18 april 2013 14:54 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

:9 Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
Ja dat spul smaakt echt hetzelfde :)
pi_125443854
Ik ben nu een tijd glutenvrij aan het eten, en mijn bloedwaardes voor b12 en ijzer zijn stabiel goed. Dus ik ga nu weer vegetariër worden, en doorgaan tot ik veganist ben. Ik weet nu hoe het kan zonder gluten, dus dat gaat helemaal goed komen nu. Eindelijk! :)
pi_125620148
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!

http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx

Vandaag gegeten en het was lékker!

Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten

Fruitsalade als toetje :9
pi_125621111
quote:
10s.gif Op maandag 22 april 2013 22:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!

http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx

Vandaag gegeten en het was lékker!

Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten

Fruitsalade als toetje :9
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan? :P

Oh laat maar, de boursin natuurlijk.
pi_125621145
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 22:27 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan? :P
Bousin ! :D

ah... ninja edit :+
pi_128251053
Uit dit topic CUL / Luie soep?

quote:
7s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:17 schreef msacras het volgende:

Deze heb ik laatst gemaakt, was niet zo veel werk maar zeker voor herhaling vatbaar!


- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer

Zeer goed bevallen! :Y
pi_128251111
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Uit dit topic CUL / Luie soep?

[..]

[ afbeelding ]

- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer

Zeer goed bevallen! :Y
Mooi! Vond ik zelf dus ook. :9

Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
pi_128251146
quote:
7s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:09 schreef msacras het volgende:

[..]

Mooi! Vond ik zelf dus ook. :9

Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
Mooi! :D
pi_128274210
Dit is mijn favo recept voor makkelijke en vullende vegan soep, waar je niet eens verse groenten voor in huis hoeft te hebben;

http://blog.fatfreevegan.(...)weight-eat-soup.html

Zoals ik hem maak, voor 8 kommen;

- 1.5 l groentenbouillon (ik maak het van een blokje)
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 2 blikjes bonen van +/- 400 gram
- 800 gram tot 1 kilo groenten, diepvries en/of vers.
- 4 teentjes gehakte knoflook (of meer naar smaak)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- tabasco, zout en peper

Zet een pan met anderhalve liter water op het vuur, doe bouillonblokjes erbij en breng het aan de kook.
Hak de knoflook fijn, open alle blikjes en spoel de bonen even uit in een vergiet of zeef.
Wanneer de bouillon kookt voeg je de groenten, bonen en kruiden er aan toe.
Als de groenten gaar zijn kruid je de soep af met zout, peper en tabasco naar smaak.

Zelf gebruik ik altijd een blik kidneybonen en als tweede blik elke keer een ander soort bonen. Met de diepvriesgroenten kun je ook veel variëren, ik gebruik altijd een deel soepgroente en een deel iets anders, het lekkerst vind ik de Italiaanse diepvrieswokgroente van de AH . Je kunt natuurlijk ook verse groenten gebruiken als je die hebt liggen, ook fijn om restjes op te maken. Ik gooi meestal een zak bladspinazie in de soep. Je zou de tomatenblokjes ook kunnen weglaten.
pi_128292732
Kwam deze cartoon tegen :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tevens TVP.
జ్ఞ‌ా
pi_128304185
Veel soepliefhebbers hier! :D

Nog een Bonensoepje.

750 gram witte bonen
(dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken.

4 grote uien gesneden

verse selderij

een halve liter olijfolie

zwarte peper / zout

500 gram worteltjes in plakjes gesneden

2 kleine blikjes tomatenpuree

1 á 2 theelepels sambal

Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan.
Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.

Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.

Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je
de witte bonen erbij.

Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat
mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als
je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen.

pi_128641317
Sinds een tijdje ook vegetarisch aan het eten, dus ik volg en post vanaf nu lekker mee. :W

Ben nu voornamelijk nog op zoek naar goedkope en lekkere alternatieven voor vlees en hoe noten goed klaar te maken in gerechten. Van de week notenmix toegevoegd aan een curry, maar alle noten kregen een soort stug vliesje eromheen. Denk dat ik ze moet roosteren of verkruimelen... Iemand tips?

Vandaag ff een simpel sambalsoepje gemaakt, omdat m'n neus dicht zit door verkoudheid (altijd in de zomer) en omdat sambal simpelweg super is:
Bouillon klaar koken, een rode ui gesneden en twee gesneden teentjes knoflook erin, diepvriesbroccoli erin, noedels erin, 3 eetlepels sambal en boem!: anderhalve liter pittige soep. :9
  zaterdag 6 juli 2013 @ 05:22:22 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128650049
Ik rooster noten altijd in de oven. Zo'n 10-15 minuten op 160 graden.
Daarna enigzins af laten koelen.
pi_129826333
Even een schopje..

Lekker met dit weer voor op een toastje of op een lekkere bruine volkorenboterham als
broodbeleg (beter dan die smerige sandwichspread en een stuk gezonder :P )

Ingrediënten

1 komkommer (geraspt)
130 gr cashewnoten
1 theelepel oregano
1 teentje knoflook (of meer als je wilt)
1 citroen
1 eetlepel verse dille (of 1 tl gedroogde)
peper en zout

Doe de geraspte komkommer in een zeef en laat goed uitlekken. Roer er met een lepel door zodat er zoveel mogelijk vocht uit de komkommer wordt geperst

Doe de helft van de uitgeperste komkommer in een smalle, hoge mengbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix met een staafmixer tot je een smeuïge spread hebt.

Roer de rest van de komkommer door de spread.
pi_129827135
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)

4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines

Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.

Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.

Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.

Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.

Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.

Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.

Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.

Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.

Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan

Eet smakelijk!
pi_129995911
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 12:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)

4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines

Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.

Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.

Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.

Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.

Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.

Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.

Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.

Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.

Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan

Eet smakelijk!
God, dit klinkt goed! Deze ga ik onthouden.
pi_130130243
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:49 schreef msacras het volgende:

[..]

God, dit klinkt goed!
Het smaakte ook goed :+

Voor vanavond staat dit op het menu

Griekse witte bonensalade

Ingrediënten voor 2 personen

Klein 1 potje witte bonen (gewoon van hak hoor)
1 grote rode ui in kleine stukjes gesneden
Lekker veel gesnipperde peterselie
zout ,peper,olijfolie .

Gewoon alles door elkaar husselen en klaar :')

Eventueel wat fetakaas (maar dat lust ik zelf niet)
Beetje stokbrood mag ook, die sop ik altijd in de olijfolie, want daar doe ik er véél van in :@

Is hartstikke lekker :D
pi_130132282
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst. O+

pi_130135470
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 15:23 schreef -Strawberry- het volgende:
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst. O+

[ afbeelding ]
Die ken ik niet, misschien maar eens proberen al eet ik zelden vleesvervangers.

Deze vind ik wel lekker :P voor een keertje...



De Griekse rondo combineert groenten als courgette, paprika en ui met een smeuïge vulling van zachte kaas en olijven, en brengt de Griekse keuken in huis.
pi_130258399
Ik had vorige week de Spaghetti Bolognese gemaakt, was erg lekker,
de volgende keer dat ik het maak zal ik een foto maken, als ik het niet vergeet :@

Je hebt 1 pakje Vegetarisch Rul gehakt (Goodbite) nodig voor 2 personen.
dus als je voor 4 personen wil maken moet je alles even dubbel nemen...

je hebt nodig:

1 eetl. olijfolie
1 pakje rulgehakt gehakt http://www.goodbite.nl/paginas/42-goodbite-rul-gehakt.html
1 kleine ui, gesnipperd
1 worteltje , geschrapt en kleingesneden
1 stengel bleekselderij, kleingesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
200 g tomaten uit blik, kleingesneden (is een half blik)
250 g gezeefde tomaten (passata) (is een half pakje)
flink snufje gedroogde oregano, zout en peper naar smaak...
200 g spaghetti

geraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Doe het gehakt erbij en roerbak dit ongeveer 2 min.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en schep ze 1 min. om, vuur niet te hhoog
anders brand het aan :P

Voeg de tomaten en de passata toe en schep alles om.
Voeg de oregano en wat zout en peper toe.
Laat de saus 15 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe roeren.

Kook intussen de spaghetti in een pan met lichtgezouten, kokend water beetgaar,
schep de saus over de warme pasta. Losjes door elkaar scheppen en direct serveren
met geraspte Parmezaanse kaas.
pi_130264928
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet. :')
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie! *O*
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.

http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Go hard or go home
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 20 augustus 2013 @ 10:30:49 #48
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_130266272
Ziet er lekker uit, Noek. Al houd ik niet van noten (in mijn eten) :+.

Mijn favo gerecht is chili :9. Ik heb niet echt een mooie foto ervan ofzo, alleen crappy mobielfoto's :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We koken quinoa met een beetje vegeta en in een andere pan doen we:
- een klein beetje knoflook
- gesnipperde uitjes
- vega balletjes (en snijden we in vieren zodat we meer hebben :+)
- kikkererwten
- paprikastukjes
- 1 tot 1,5 fles chilisaus :@ verdunt met wat water (afh. van hoe pittig je het wil)

JAMMIE. En snel te maken. >:O
In de chilisaus van Calvè zit ansjovis dus die moet je sowieso niet hebben!
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_130267982
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet. :')
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie! *O*
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Ziet er goed uit! Zelf probeer ik de vleesvervangers ook te mijden (om dezelfde reden) maar aangezien ik heel weinig kook skills heb wordt het dan al gauw allemaal wat eentonig. Makkelijke oplossing natuurlijk: meer dingen uit gaan proberen in de keuken. :Y)
pi_130268279
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet. :')
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie! *O*
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Jij bent een échte Diehard :D
Ziet er lekker uit maar wel weer veel werk Noek :@ :')
Ik ga dat straks nog eens uitgebreid bekijken ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké' ''theekransje off'' :D

@ChipsZakje ik ben dol op zulke snelle gerechten :+

Ik '''lunch'' wel eens met quinoa.
Die quinoa kook ik af en toe een lading van, kan je best lang bewaren gelukkig in de koelkast, dus
dan kan je het gebruiken wanneer je er zin in hebt.

Voor een quinoa Lunch (of ontbijt als je dat wil) heb je nodig:

Gekookte guinoa
Koskos of Amandelmelk (gewone (soja) melk kan ook)
Verse Aarbeitjes
Beetje kaneel
Beetje Honing
Paar rozijntje

(hoeveel je van alles gebruikt moet ieder voor zich maar uitproberen, de één zal meer honing of minder kaneel erin willen dan de ander)

Warm de melk op in een steelpannetje, als het warm is, gas uitzetten.
Aardbeitjes, kaneel en honing erbij.

Mixen met de staafmixer, paar rozijntjes erbij en een paar scheppen quinoa.

Godenmaal! O+
pi_130306392
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel :@ :')

Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...

http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
pi_130311354
Lekkersimpel, the horror! :')
Leuke site, Fann. Ga het bekijken. Eet de Griek wel vlees? Hier thuis eten ze wel vlees maar wel veel minder dan de gemiddelde beer, zeg maar.
Go hard or go home
pi_130312569
quote:
10s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 13:53 schreef Noek het volgende:
Lekkersimpel, the horror! :')
Leuke site, Fann. Ga het bekijken. Eet de Griek wel vlees? Hier thuis eten ze wel vlees maar wel veel minder dan de gemiddelde beer, zeg maar.
ghehehehe _O- zo heet het nu eenmaal :P

Nee, die Griek was al veel eerder Vegetariër maar wel een hele rare, hij heeft in zijn hele leven
nog nooit een stuk vlees (of vis) gegeten, maat at wel gerechten met gehakt erdoor of gehaktballetjes
en van de Mac of Burger King was ie ook niet vies, o jah en van die gore worstjes uit blik :D

Maar nu niet meer, vandaar dat we soms het ''nep'' gehakt gebruiken, zeker voor sommige
Griekse gerechten, en een notenburger voor een hamburger :+

Tja ik weet het, rare jongen die Grieken :')

Ah, ja en in sommige gerechten zoals gevulde paprika hebben we de rijst inmiddels vervangen
voor Quinoa, werk prima! :Y
pi_130313064
quote:
10s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 14:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

ghehehehe _O- zo heet het nu eenmaal :P

Nee, die Griek was al veel eerder Vegetariër maar wel een hele rare, hij heeft in zijn hele leven
nog nooit een stuk vlees (of vis) gegeten, maat at wel gerechten met gehakt erdoor of gehaktballetjes
en van de Mac of Burger King was ie ook niet vies, o jah en van die gore worstjes uit blik :D

Maar nu niet meer, vandaar dat we soms het ''nep'' gehakt gebruiken, zeker voor sommige
Griekse gerechten, en een notenburger voor een hamburger :+

Tja ik weet het, rare jongen die Grieken :')

Ah, ja en in sommige gerechten zoals gevulde paprika hebben we de rijst inmiddels vervangen
voor Quinoa, werk prima! :Y
Gekke Grieken. w/
Ik maak sushi met quinoa. Hier gaat elke Japan-freak van over de flos. /care
Vind het erg lekker met avocado, omelet, komkommer, etc.
Go hard or go home
pi_130315581
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 14:50 schreef Noek het volgende:

[..]

Gekke Grieken. w/
Ik maak sushi met quinoa. Hier gaat elke Japan-freak van over de flos. /care
Vind het erg lekker met avocado, omelet, komkommer, etc.
Zo is dat. care/ :+ ik lust zelf geen sushi maar ik denk dat dat ook wel prima zal werken
dus waarom niet?
pi_130385857
Misschien een leuke tip voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met Quinoa.
Deze tip kreeg ik zelf een tijd geleden toegestuurd dus ik kon de video niet zo nel
teugvinden, maar op deze manier kook ik Quinoa, je kan ook zien dat je het gewoon
i.p.v. rijst kunt gebruiken, dus of je nu Vegetariër bent of niet, dit is een stuk voedzamer
dan rijst, dus voor iedereen fijn natuurlijk.


http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen
pi_130393031
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

5/6 aardappels
verse kruiden zoals: oregano, tijm of rozemarijn
1 teentje knoflook
halve ui
4 cherrytomaatjes
snufje zout/peper
eventueel een klein beetje parmezaanse kaas
Bereidingswijze:

Begin met het opzetten van een pan water voor de aardappels.
Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes en kook ze gaar.

Snipper ondertussen een uitje,
snijd de cherrytomaatjes in vieren,
snijd het teentje knoflook heel fijn net zoals de verse kruiden.

Als de aardappels klaar zijn met koken, giet je deze af en laat je deze even een beetje afkoelen.
Giet een scheutje olie in een hapjespan en zodra de olie warm is voeg je de aardappeltjes toe.
Doe de deksel op de pan en laat de aardappels circa 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.
Na 5 minuten voeg je het gesnipperde uitje, de knoflook, de verse kruiden en de cherrytomaatjes toe.

Bak de aardappeltjes nog ongeveer 7 minuten totdat de tomaat, ui en de aardappeltjes lekker zacht zijn. Breng de aardappeltjes op smaak met een snufje zout en peper
(eventueel wat parmezaanse kaas.)

Maar ik had het Broccoli met kaassaus bij, dus dat laatste heb ik niet gedaan.
pi_130415443
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
pi_130418283
Ik weet dat je er bier van kunt maken, maar verder weet ik er eigenlijk ook niks van.

pi_130418655
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 17:32 schreef thabit het volgende:
Ik weet dat je er bier van kunt maken, maar verder weet ik er eigenlijk ook niks van.

[ afbeelding ]
Mijn baby mag geen bier :@
pi_130418693
Streng hoor. :P
pi_130419545
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 17:50 schreef thabit het volgende:
Streng hoor. :P
Ach misschien met oud&nieuw, hoort er een beetje bij hè, kunnen ze niet vroeg genoeg leren!

Maar mijn kind is al verwend met een moeder die hem geen dooie beesten laat vreten O+
pi_130419641
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.
pi_130419654
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.
pi_130419717
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.
pi_130419728
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 18:36 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.
Ik ga straks eens even zoeken!

Jullie nog tips over wat ik mijn baby wel of niet kan/mag geven?
pi_130422008
quote:
12s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel :@ :')

Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...

http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Deze ga ik maandag maken! Ziet er heel lekker uit O+ Nog nooit risotto gemaakt/gehad :@
pi_130422390
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.
Ik ben een groot fan, maar mini heeft het nog niet gehad vreemd genoeg.
pi_130422427
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:04 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.
Ik ben een groot fan, maar mini heeft het nog niet gehad vreemd genoeg.
Ik ga het gewoon eens proberen c_/ De C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.
pi_130424268
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:05 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik ga het gewoon eens proberen c_/ De C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.
AH heeft het ook, gewoon van Lassie

http://www.ah.nl/appie/pr(...)ah%20quinoa&ns_fee=0



Ik had ergens een link neergezet wat quinoa precies is, goed spul hoor :P

http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen

Hier is nog een fijne receptensite voor Quinoa

http://vegetarian.about.c(...)tp/quinoarecipes.htm

Succes! :+
pi_130424286
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

AH heeft het ook, gewoon van Lassie

http://www.ah.nl/appie/pr(...)ah%20quinoa&ns_fee=0

[ afbeelding ]

Ik had ergens een link neergezet wat quinoa precies is, goed spul hoor :P

http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen

Hier is nog een fijne receptensite voor Quinoa

http://vegetarian.about.c(...)tp/quinoarecipes.htm

Succes! :+
Ja dat pak bedoelde ik :)
Dankjewel, ik ga eens op onderzoek uit!
pi_130430577
Oké, dit wordt een heel verslag, want ik heb een aantal gerechten tegelijk gemaakt. :P

De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.

Een deel van de saus was al gebruikt toen ik er aan dacht om een foto te maken, maar dat ziet er dus
zo uit.



Ondertussen heb ik ook een beetje Quinioa gemaakt zoals op de video.


Niet zoveel want ik had maar 10 kleine paprika's om te vullen.





Vulling Paprika's
Fruit een uitje aan in olijfolie.
Doe de Quinoa erbij en een beetje van de tomatensaus, niet te veel want dan wordt het te klef.
Breng op smaak met eventueel nog iets zout en peper, verse peterselie, cemen, piment,oregano en
gedroogde basilicum. (vers is te overheersend van smaak).

Omdat ik niet zoveel paprika's had heb ik de rest van de bak gevuld met aardappeltjes.

Aardappeltjes
Snij de aardappeltjes als patat,doe ze in een (oven)schaal water en olijfolie 50/50 tot ze net net onder
zijn gedompeld. Naar smaak toevoegen:citroensap ,zout en, half theelepeltje cemen.

Dit is cemen, te koop in de meeste turkse winkeltjes.



Zet de schaal 10 minuten in een de oven, 250 graden.

Vul de paprika's met de vulling, zet ze bij de aardappeltjes in de schaal en laat alles nog een half uur
garen in de oven op 250 graden.

Paprika's zijn klaar!

Ik had een flinke pan met tomatensaus, genoeg voor nog een flinke portie gebakken pepers, die hele
grote dus.

Gebakken Groene Pepers in tomatensaus.
De pepers bak je in olijfolie, je doet er tomatensaus bij en dat is ook klaar.
Dan heb je een flinke portie ie je kan gebruiken als bijgerecht, maar je kan ze ook gewoon lekker zo met vers stokbrood eten.



Pepers zijn ook klaar!

Toen had ik nog een beetje tomatensaus over en toevallig had ik nog een pakje Goodbite Soja gehakt, dus daar kon ik nog mooi Spaghettisaus van maken.

Spaghettisaus
Fruit een uitje en een klein gesneden groen pepertje in olijfolie.
Verse peterselie, en op smaak afmaken met peper, zout,en kruiden naar smaak
en het restje tomatensaus.



Als jullie je afvragen wat ik met zoveel eten moet :+

De paprika's en aardappeltjes zijn al bijna op pepers gaan morgen wel op en de spaghettisaus heb ik
in kleine éénpersoons porties in de vriezer gedaan, da's altijd handig voor een snelle hap. :P



en nu heb ik een IJskofie verdient :Y
pi_130435432
Als dit waar is zal ik moeten afkicken van de aardbeien of op zoek gaan naar Biologische,
ik denk dat dit dan ook wel zal gelden voor framboosjes :'(

Tomaten uit blik zijn nog te vervangen voor die kartonnen pakjes met gezeefde tomaten,
al gebruik ik het liefst verse tomaten.

Ik vind het wel aannemelijk klinken eigenlijk :@

CNN - 5 foods you should never eat

http://edition.cnn.com/vi(...)ds-to-avoid.cnn.html
  zondag 25 augustus 2013 @ 09:50:19 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130435757
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
pi_130435826
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Ja denk je? Ik vond het wel logisch klinken, vooral van die aardbeien :@
pi_130435888
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Biologische aardbeien worden zo gekweekt, afrikaantjes (de plantjes dan) i.p.v. bestrijdingsmiddelen
maar er wordt wel een beetje bestrijdingsmiddel gebruikt -O-

pi_130436016
hmmm...

http://www.telegraaf.nl/v(...)nten_en_fruit__.html

Pesticiden
In Nederland zijn we voorloper op het gebied van de geïntegreerde teelt (een mix van biologische en chemische bestrijdingsmiddelen). Lokale producten zijn wat dat betreft dus een betere optie. Wil je zeker weten dat je geen pesticiden binnen krijgt? Dan zijn biologische producten de beste keus. Deze worden op natuurlijke manier geteeld en mogen niet met chemische bestrijdingsmiddelen vervuild worden.

Onder het mom voorkomen is beter dan genezen volgt hier een lijst met geïmporteerde producten die het meest vervuild zijn en die je dus het best van biologische oorsprong kunt kopen.

Druiven
In 2010 op nummer één van de vijf meest vervuilde soorten fruit die in de supermarkt verkrijgbaar waren. Met name druiven uit India en Turkije zaten vol met pesticiden. Sinds die tijd is het gebruik iets afgenomen en vindt de voedsel- en warenautoriteit dat dit een acceptabele hoeveelheid is. Vind je zelf van niet koop dan alleen Nederlandse of biologische druiven.

Aardbeien
Helaas. Die heerlijke zomerkoninkjes staan op nummer twee van de vijf meest vervuilde soorten fruit. Extra vervelend omdat deze vooral door kleine kinderen worden gegeten. Kinderen en zwangeren zijn gevoeliger voor pesticiden dan gezonde volwassenen. Koop alleen aardbeien van biologische oorsprong want behalve die van Egyptische bodem zaten ook de Nederlandse vol met meerdere soorten gif.

Limoen
Nog eentje die hoog scoorde in de top vijf. Misschien minder erg omdat er weinig mensen zijn die dagelijks een kilo limoenen naar binnen werken, maar toch. Gif is niet goed voor je lichaam dus blijf de goede keuzes maken. Overigens zit er in al het buitenlandse citrusfruit (sinaasappels, citroenen, grapefruit) vaak meer dan vier soorten gif. Ga ook hier voor de lokale of biologische optie.

Appels
Ook appels staan in de top vijf van meest vervuild fruit. Wassen en schillen helpt maar gedeeltelijk. Het gif zit namelijk niet alleen in de schil maar door het hele fruit verspreid. Kies ook hier bewust.

Chinese Broccoli
China wint met meest vervuilde producten in 2010. Chinese broccoli, Choi Sam, paksoi, bieslook en broccoli bevatten een hoog aantal gifsoorten. Koop deze groenten alleen als ze in Nederland verbouwd zijn of van biologische oorsprong. Niet vervuild zijn donkergroene bladgroenten de meest gezonde keus omdat daar de meeste voedingsstoffen in zitten.

Sopropo
De nummer twee van meest vervuilde groente. Wordt voornamelijk geïmporteerd uit Thailand en Dominicaanse republiek waar de wetgeving met betrekking tot bestrijdingsmiddelen toch echt anders is dan bij ons. Uit dat laatste land komt ook Lauki of fleskalebas die hoog scoort op teveel gif.

Kouseband
Hier werden erg veel gifsoorten op gevonden, met name op kouseband uit, alweer, de Dominicaanse republiek. Een betere optie zijn biologische sperzieboontjes, alhoewel niet helemaal hetzelfde, maar dan krijg je in ieder geval geen ongezonde bestrijdingsmiddelen binnen.

Pepers
Veelal geïmporteerd waardoor vaak vol met bestrijdingsmiddelen. Met name pepers uit landen als Thailand, Kenia en de Dominicaanse republiek scoren hoog wat betreft vervuiling.

Andijvie
In 2010 stond de Nederlandse en Belgische geteelde andijvie nog op de lijst van meest vervuilde groenten. Inmiddels is dit door de producenten rechtgezet en kun je de groenten veilig eten.

Meer informatie op www.allesoverbestrijdingsmiddelen.nl en www.vwa.nl
Op www.weetwatjeeet.nl staat een overzicht van welke vervuilde producten waar worden verkocht. Deze is van 2010 en moet nog worden bijgewerkt.

[ Bericht 0% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 25-08-2013 10:20:11 ]
pi_130436088
Hm, vooral lokale producten halen dus.. Dat probeerde ik al wegens minder transport en dus beter voor het milieu, maar die gifstoffen zijn dan nog een extra reden.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zondag 25 augustus 2013 @ 10:14:04 #79
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130436105
Natuurlijk worden er bestrijdingsmiddelengebruikt bij het kweken van een flink aantal dingen (niet alleen aardbeien, hoewel die redelijk kwetsbaar zijn, want wij zij lang niet de enige zijn die er dol op zijn), maar je kunt ook overdrijven. Overigens zijn de biologische aardbeien een paar weken per jaar zeer smakelijk. Dat lijkt me een zeer legitieme reden om ze dan volop te eten :)

De witte chocolade bijvoorbeeld, die valt ineens onder de categorie "foods you should never eat" terwijl de reden die daarvoor wordt aangedragen is dat het niet meer de positieve eigenschappen van chocolade bevat. Alsof chocolade doorgaans super gezonde health food is en witte chocolade misleidend zou kunnen werken. Daarnaast doet hij ook nog voorkomen dat kiemen een bron van gevaarlijke bacteriën zijn en nog gevaar loopt als je ze eet. Zo kun je van ieder levensmiddel wel een eng verhaaltje ophangen en met welk doel? Dat niemand meer iets durft te eten? Kom op zeg, als ik dat soort mensen moet geloven, zou iedereen allang en breed ziek danwel dood moeten zijn gegaan aan eten. Jammer genoeg bereiken dat soort mensen vaak het tegenovergestelde bij de bang aangelegde medemens die hierdoor nou niet beter gaat eten.
pi_130436110
quote:
12s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel :@ :')

Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...

http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_130436143
quote:
14s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:14 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.
Er staan ook wel recepten met vlees bij, maar die sla ik over of pas ik aan :Y
pi_130436198
quote:
3s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:12 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, vooral lokale producten halen dus.. Dat probeerde ik al wegens minder transport en dus beter voor het milieu, maar die gifstoffen zijn dan nog een extra reden.
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan letten
al zal het moeilijk worden om álle groente en fruit te krijgen, want volgens mij worden sommige
soorten gewoon niet in Nederland gekweekt, maar dat moet ik even bekijken en als het niet
anders kan dan maar Biologische, vooral de aardbeien zit me niet lekker :N
  zondag 25 augustus 2013 @ 10:25:33 #83
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130436322
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan letten
al zal het moeilijk worden om álle groente en fruit te krijgen, want volgens mij worden sommige
soorten gewoon niet in Nederland gekweekt, maar dat moet ik even bekijken en als het niet
anders kan dan maar Biologische, vooral de aardbeien zit me niet lekker :N
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.
pi_130436425
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:25 schreef Vork het volgende:

[..]

Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.
daar mee bespoten worden eigenlijk :@

Voor de rest koop ik eigenlijk alles wel van Nederlandse bodem, maar de Mango en Advocado's komen toch écht elders vandaan, blauwe besjes (even snel op het doosje gekeken) staat Beverwijk
op, dus zal wel goed zijn...
pi_130436511
Nou ja, ik ga gewoon nog meer opletten dan ik al deed en de aardbeien koop ik wel
Biologisch voortaan :Y ik wil niet een zooi gif binnenkrijgen, dus dat lijkt me wel de moeite,
advocado's hebben zo'n dikke schil dus dat zal ook wel geen kwaad kunnen, die staan ook
niet op de lijst, goddank, want die vind ik zo lekker in een Smoothie en ik heb er net eentje
op. :')
  zondag 25 augustus 2013 @ 10:35:31 #86
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130436521
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.
daar mee bespoten worden eigenlijk :@

Voor de rest koop ik eigenlijk alles wel van Nederlandse bodem, maar de Mango en Advocado's komen toch écht elders vandaan, blauwe besjes (even snel op het doosje gekeken) staat Beverwijk
op, dus zal wel goed zijn...
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.
pi_130436622
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 10:35 schreef Vork het volgende:

[..]

Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.
nee dat denk ik ook niet, het is alleen een stuk goedkoper :')
pi_130482690
250 gram Penne
1 teentje knoflook fijngesneden
1 kleine broccoli
1 rode pepertje fijngesneden zonder zaadjes
Olijfolie
peper / zout
pijnboompitjes

Snij de broccoli in fijne roosjes en kook ze in gezouten water gaar.
Bewaar het kookvocht en kook daarin de penne al dente.

Rooster ondertussen de pijnboompitten zonder vetstof in een
pan tot ze beginnen te geuren.

Warm de olijfolie op in een diepe pan en voeg de knoflook en
het rode pepertje toe. Laat op een zacht vuurtje een minuutje
lichtjes fruiten, maar zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.

Voeg de gekookt broccoliroosje toe en stoof ze even mee.
Plet de broccoli een beetje met een vork en breng op smaak met
peper en zout.

Voeg de penne bij de broccoli en laat nog even meestoven op
een laag vuurtje.

Voeg eventueel nog wat olijfolie toe, strooi de pijnboompitten erover.

Ik had geen pijnboompitjes meer in huis, dus ik hem er maar wat Parmezaanse kaas
overheen gegooid dat is ook wel lekker eigenlijk :+

pi_130483492
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Het was godsgruwelijk lekker!!! :9~ :9~ :9~ Zelfs mijn piepert (euhh lust ik niet!) van een man wou nog een tweede bord vol..

Heb de geitenkaas (bah..) vervangen door gewone witte kaas.. nomnomnom

[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 26-08-2013 17:52:15 ]
pi_130485606
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 17:51 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Het was godsgruwelijk lekker!!! :9~ :9~ :9~ Zelfs mijn piepert (euhh lust ik niet!) van een man wou nog een tweede bord vol..

Heb de geitenkaas (bah..) vervangen door gewone witte kaas.. nomnomnom
Ja, was het lekker? Mooi zo! *O*

Ik heb mijn eigen recept voor prei, dat maak ik al járen zo, ik heb alleen de rijst inmiddels
vervangen voor Quinoa :P

Prei in stukjes snijden, olijfolie in de pan, prei even in de hete olijfolie omscheppen,
kokend water erbij totdat de prei ''drijft'', Quinoa erbij, zout en een theelepel tomatenpuree,
(die ga ik vervangen voor een scheut gezeefde tomaten uit zo'n kartonnetje) net zo lang laten
pruttelen totdat alles gaar is.

Voordat je gaat eten besprenkelen met vers citroensap.
Je eet er lekker vers stokbrood bij, al eet ik er tegenwoordig volkoren brood bij. :+

Is een héél oud recept van Griekse Grootmoeder :@

edit: volgende keer dat ik het maak, maak ik wel even een fotootje als ik het niet vergeet oO<
pi_130486865
quote:
10s.gif Op maandag 26 augustus 2013 19:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja, was het lekker? Mooi zo! *O*

Ik heb mijn eigen recept voor prei, dat maak ik al járen zo, ik heb alleen de rijst inmiddels
vervangen voor Quinoa :P

Prei in stukjes snijden, olijfolie in de pan, prei even in de hete olijfolie omscheppen,
kokend water erbij totdat de prei ''drijft'', Quinoa erbij, zout en een theelepel tomatenpuree,
(die ga ik vervangen voor een scheut gezeefde tomaten uit zo'n kartonnetje) net zo lang laten
pruttelen totdat alles gaar is.

Voordat je gaat eten besprenkelen met vers citroensap.
Je eet er lekker vers stokbrood bij, al eet ik er tegenwoordig volkoren brood bij. :+

Is een héél oud recept van Griekse Grootmoeder :@

edit: volgende keer dat ik het maak, maak ik wel even een fotootje als ik het niet vergeet oO<
Foto is overbodig, ik heb nu al honger :D
Zal je recept onthouden, ga ik van de week ook eens maken.

Ik ben echt een hele slechte kok.. Maak vaak maar wat makkelijks, maar niet altijd goed en gezond dus. Nu mijn zoon wat ouder wordt wil ik toch wat meer experimenteren met vegetarisch voedsel. Er is zó veel gezonds, maar ik maak het gewoon nooit :@ Mijn beeb heeft de laatste paar keren gezellig bij mij in de keuken gezeten, maakt het koken toch wat leuker O+

Vraagje; linzen schijnen ook heel gezond te zijn voor vegetariërs. Heb alleen geen idee wat het is, hoe het er uitziet en hoe het proeft :@ Jij nog lekkere makkelijke recepten?
pi_130487378
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Foto is overbodig, ik heb nu al honger :D
Zal je recept onthouden, ga ik van de week ook eens maken.

Ik ben echt een hele slechte kok.. Maak vaak maar wat makkelijks, maar niet altijd goed en gezond dus. Nu mijn zoon wat ouder wordt wil ik toch wat meer experimenteren met vegetarisch voedsel. Er is zó veel gezonds, maar ik maak het gewoon nooit :@ Mijn beeb heeft de laatste paar keren gezellig bij mij in de keuken gezeten, maakt het koken toch wat leuker O+

Vraagje; linzen schijnen ook heel gezond te zijn voor vegetariërs. Heb alleen geen idee wat het is, hoe het er uitziet en hoe het proeft :@ Jij nog lekkere makkelijke recepten?
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor :D ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen :P
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.

Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten :@
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen :Y
pi_130487481
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor :D ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen :P
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.

Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten :@
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen :Y
Dankje! ^O^ Ik ga het een dezer dagen eens proberen. Ben benieuwd of quinoa ook zo lekker is. Ben uitgegeten op gewone rijst, en de risotto was zó'n gruwelijk succes.. Mijn zoon wist zonet niet hoe snel hij z'n mond weer moest opendoen :')

Iemand anders verstand van linzen? ;)
pi_130487606
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]


Jij nog lekkere makkelijke recepten?

Ik heb wel nog een héél makkelijk receptje voor Aardappelsalade (ook van Griekse Grootmoeder)

Aardappels koken, dat kan je vast wel :P Beetje af laten koelen, niet helemaal koud, maar nog een beetje warm, dan in plakjes snijden, rode gesneden ui erbij, verse peterselie, alles husselen met
olijfolie (ik gebruik altijd véél olijfolie, vind ik lekker om mijn brood te soppen :') ) op smaak brengen
met zout en zwarte peper.

Zelfde recept kan je maken met witte bonen :+
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:10:29 #95
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130487966
Nog nooit linzen gegeten? :o Wat zijn jullie voor vegetariërs? Wel bonen toch?
pi_130487996
quote:
11s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:10 schreef Vork het volgende:
Nog nooit linzen gegeten? :o Wat zijn jullie voor vegetariërs? Wel bonen toch?
:Y Wel bonen! Bruine en Witte :+
pi_130488051
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn (ik maak zelf deze graag: http://www.devegetarier.n(...)of-dal-met-bloemkool ). Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt :+
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:13:23 #98
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488107
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn. Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt :+
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen) :+
pi_130488168
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:13 schreef Vork het volgende:

[..]

Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen) :+
Staat nog op mijn to-do lijst. Zo wil ik als ik in Nepal ben daar ook een echte dahl leren maken :P
pi_130488221
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn (ik maak zelf deze graag: http://www.devegetarier.n(...)of-dal-met-bloemkool ). Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt :+
Ah, op die site ga ik even neuzen :D , ik zat al te googelen :@
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')