Daarom noemde ik het ook 'kip'. Maar het zal wat beter bij de massa aanslaan dan bewerkte sojaeiwitblokjes. Anyway ik heb een bakje mee en ga het vanavond proberen.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:05 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het altijd zo idioot dat die dingen dan 'kip' in de naam hebben. Het is toch geen kip, waarom noem je het dan kip?
Het gehakt heet sinds dat incidentje ook gehacktquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:09 schreef Isabeau het volgende:
Het zou mooi zijn als er wat pakkende goede namen zouden zijn voor vleesvervangende productenEn die komen vast ook wel een keer, maar ik zou het idd zelf ook niet weten
Ik heb ze net juist even toegevoegdquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks
Scherp. Ik haal die twee altijd door elkaarquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef douche-eendje het volgende:
Plus? Jumbo
@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleidingWant ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.
Met dat als reactie van DVS.
Die gingen ook automatisch mee, dus ik heb het maar zo gelaten.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloegquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Daarom noemde ik het ook 'kip'. Maar het zal wat beter bij de massa aanslaan dan bewerkte sojaeiwitblokjes. Anyway ik heb een bakje mee en ga het vanavond proberen.
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:11 schreef douche-eendje het volgende:
Het gehakt heet sinds dat incidentje ook gehackt
Quorn heeft al jaren ''stukjes'' dat werkt volgens mij ook prima?quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg
Bofkip!quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
Net zoals de Tonyn die al in het assortiment zit?quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
Vegetarische kipvervanger bijvoorbeeld klinkt prima. Van al die hippe termen wordt ik gelijk allergisch voor een product.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg
Gedroogde sojabrokken, daar was ik altijd een groot fan van. Super voor in rijstschotels e.d.. Tegenwoordig hebben ze alleen nog maar van dat fijne gruis.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef douche-eendje het volgende:
Plus? Jumbo
@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleidingWant ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.
Met dat als reactie van DVS.
Dat laatste ga ik dus ook proberenquote:Op vrijdag 12 april 2013 11:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar je hebt toch ook gewoon Alpro Chocolademelk? Of wil je die ook niet?
http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak
En door die Aphro yogurt kan je toch gewoon zelf verse aarbeitjes of ander fruit doordoen?
Of mis ik iets
Ik denk dat je de sojajoyurt het beste in de blender kan doen met veel (bevroten)fruit wantquote:Op zondag 14 april 2013 14:13 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Dat laatste ga ik dus ook proberenmaar ik hoop dus dat het dan wel lekker is omdat je alsnog die yoghurt proeft
. Dus ik hoop dat het lekker is.
Die chocomel wil ik nietda's niet zo gezond
.
Verder;
Ik vind het niet zo raar dat dat spul 'kip' heet o.i.d. Weinig mensen zijn van jongs af aan (peuter/kleuter) vegetariër dus dan weet je ook ong. wat je kan 'verwachten' denk ik. Qua smaak (al klopt dat vaak niet helemaal) maar ook qua gebruik en bereiding.
deze ook hoor!quote:Op donderdag 18 april 2013 13:34 schreef -Strawberry- het volgende:
Soya banana drink is zowaar lekker.
quote:Op donderdag 18 april 2013 13:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
deze ook hoor!
[ afbeelding ]
http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak
Ja dat spul smaakt echt hetzelfdequote:Op donderdag 18 april 2013 14:54 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan?quote:Op maandag 22 april 2013 22:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!
http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx
Vandaag gegeten en het was lékker!
Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten
Fruitsalade als toetje
Bousin !quote:Op maandag 22 april 2013 22:27 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan?
quote:Op maandag 24 juni 2013 17:17 schreef msacras het volgende:
Deze heb ik laatst gemaakt, was niet zo veel werk maar zeker voor herhaling vatbaar!
Mooi! Vond ik zelf dus ook.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Uit dit topic CUL / Luie soep?
[..]
[ afbeelding ]
- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer
Zeer goed bevallen!
Mooi!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:09 schreef msacras het volgende:
[..]
Mooi! Vond ik zelf dus ook.
Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tevens TVP.జ్ఞా
God, dit klinkt goed! Deze ga ik onthouden.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 12:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)
4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines
Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.
Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.
Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.
Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.
Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.
Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.
Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.
Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.
Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan
Eet smakelijk!
Het smaakte ook goedquote:
Die ken ik niet, misschien maar eens proberen al eet ik zelden vleesvervangers.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 15:23 schreef -Strawberry- het volgende:
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We koken quinoa met een beetje vegeta en in een andere pan doen we:
- een klein beetje knoflook
- gesnipperde uitjes
- vega balletjes (en snijden we in vieren zodat we meer hebben)
- kikkererwten
- paprikastukjes
- 1 tot 1,5 fles chilisausverdunt met wat water (afh. van hoe pittig je het wil)
JAMMIE. En snel te maken.![]()
In de chilisaus van Calvè zit ansjovis dus die moet je sowieso niet hebben![*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
Ziet er goed uit! Zelf probeer ik de vleesvervangers ook te mijden (om dezelfde reden) maar aangezien ik heel weinig kook skills heb wordt het dan al gauw allemaal wat eentonig. Makkelijke oplossing natuurlijk: meer dingen uit gaan proberen in de keuken.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet.![]()
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie!![]()
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Jij bent een échte Diehardquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet.![]()
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie!![]()
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oké' ''theekransje off''![]()
@ChipsZakje ik ben dol op zulke snelle gerechten![]()
Ik '''lunch'' wel eens met quinoa.
Die quinoa kook ik af en toe een lading van, kan je best lang bewaren gelukkig in de koelkast, dus
dan kan je het gebruiken wanneer je er zin in hebt.
Voor een quinoa Lunch (of ontbijt als je dat wil) heb je nodig:
Gekookte guinoa
Koskos of Amandelmelk (gewone (soja) melk kan ook)
Verse Aarbeitjes
Beetje kaneel
Beetje Honing
Paar rozijntje
(hoeveel je van alles gebruikt moet ieder voor zich maar uitproberen, de één zal meer honing of minder kaneel erin willen dan de ander)
Warm de melk op in een steelpannetje, als het warm is, gas uitzetten.
Aardbeitjes, kaneel en honing erbij.
Mixen met de staafmixer, paar rozijntjes erbij en een paar scheppen quinoa.
Godenmaal!![]()
ghehehehequote:Op woensdag 21 augustus 2013 13:53 schreef Noek het volgende:
Lekkersimpel, the horror!![]()
Leuke site, Fann. Ga het bekijken. Eet de Griek wel vlees? Hier thuis eten ze wel vlees maar wel veel minder dan de gemiddelde beer, zeg maar.
Gekke Grieken.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 14:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ghehehehezo heet het nu eenmaal
![]()
Nee, die Griek was al veel eerder Vegetariër maar wel een hele rare, hij heeft in zijn hele leven
nog nooit een stuk vlees (of vis) gegeten, maat at wel gerechten met gehakt erdoor of gehaktballetjes
en van de Mac of Burger King was ie ook niet vies, o jah en van die gore worstjes uit blik![]()
Maar nu niet meer, vandaar dat we soms het ''nep'' gehakt gebruiken, zeker voor sommige
Griekse gerechten, en een notenburger voor een hamburger![]()
Tja ik weet het, rare jongen die Grieken![]()
Ah, ja en in sommige gerechten zoals gevulde paprika hebben we de rijst inmiddels vervangen
voor Quinoa, werk prima!
Zo is dat. care/quote:Op woensdag 21 augustus 2013 14:50 schreef Noek het volgende:
[..]
Gekke Grieken.![]()
Ik maak sushi met quinoa. Hier gaat elke Japan-freak van over de flos. /care
Vind het erg lekker met avocado, omelet, komkommer, etc.
Mijn baby mag geen bierquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 17:32 schreef thabit het volgende:
Ik weet dat je er bier van kunt maken, maar verder weet ik er eigenlijk ook niks van.
[ afbeelding ]
Ach misschien met oud&nieuw, hoort er een beetje bij hè, kunnen ze niet vroeg genoeg leren!quote:
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.
Ik ga straks eens even zoeken!quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:36 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel![]()
![]()
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Ik ga het gewoon eens proberenquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.
Ik ben een groot fan, maar mini heeft het nog niet gehad vreemd genoeg.
AH heeft het ook, gewoon van Lassiequote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:05 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik ga het gewoon eens proberenDe C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.
Ja dat pak bedoelde ikquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
AH heeft het ook, gewoon van Lassie
http://www.ah.nl/appie/pr(...)ah%20quinoa&ns_fee=0
[ afbeelding ]
Ik had ergens een link neergezet wat quinoa precies is, goed spul hoor![]()
http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen
Hier is nog een fijne receptensite voor Quinoa
http://vegetarian.about.c(...)tp/quinoarecipes.htm
Succes!
Ja denk je? Ik vond het wel logisch klinken, vooral van die aardbeienquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Biologische aardbeien worden zo gekweekt, afrikaantjes (de plantjes dan) i.p.v. bestrijdingsmiddelenquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel![]()
![]()
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Er staan ook wel recepten met vlees bij, maar die sla ik over of pas ik aanquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:14 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan lettenquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:12 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, vooral lokale producten halen dus.. Dat probeerde ik al wegens minder transport en dus beter voor het milieu, maar die gifstoffen zijn dan nog een extra reden.
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan letten
al zal het moeilijk worden om álle groente en fruit te krijgen, want volgens mij worden sommige
soorten gewoon niet in Nederland gekweekt, maar dat moet ik even bekijken en als het niet
anders kan dan maar Biologische, vooral de aardbeien zit me niet lekker
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:25 schreef Vork het volgende:
[..]
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.
daar mee bespoten worden eigenlijk![]()
Voor de rest koop ik eigenlijk alles wel van Nederlandse bodem, maar de Mango en Advocado's komen toch écht elders vandaan, blauwe besjes (even snel op het doosje gekeken) staat Beverwijk
op, dus zal wel goed zijn...
nee dat denk ik ook niet, het is alleen een stuk goedkoperquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:35 schreef Vork het volgende:
[..]
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.
Ja, was het lekker? Mooi zo!quote:Op maandag 26 augustus 2013 17:51 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Het was godsgruwelijk lekker!!!![]()
![]()
Zelfs mijn piepert (euhh lust ik niet!) van een man wou nog een tweede bord vol..
Heb de geitenkaas (bah..) vervangen door gewone witte kaas.. nomnomnom
Foto is overbodig, ik heb nu al hongerquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, was het lekker? Mooi zo!![]()
Ik heb mijn eigen recept voor prei, dat maak ik al járen zo, ik heb alleen de rijst inmiddels
vervangen voor Quinoa![]()
Prei in stukjes snijden, olijfolie in de pan, prei even in de hete olijfolie omscheppen,
kokend water erbij totdat de prei ''drijft'', Quinoa erbij, zout en een theelepel tomatenpuree,
(die ga ik vervangen voor een scheut gezeefde tomaten uit zo'n kartonnetje) net zo lang laten
pruttelen totdat alles gaar is.
Voordat je gaat eten besprenkelen met vers citroensap.
Je eet er lekker vers stokbrood bij, al eet ik er tegenwoordig volkoren brood bij.![]()
Is een héél oud recept van Griekse Grootmoeder
edit: volgende keer dat ik het maak, maak ik wel even een fotootje als ik het niet vergeet![]()
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoorquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Foto is overbodig, ik heb nu al honger
Zal je recept onthouden, ga ik van de week ook eens maken.
Ik ben echt een hele slechte kok.. Maak vaak maar wat makkelijks, maar niet altijd goed en gezond dus. Nu mijn zoon wat ouder wordt wil ik toch wat meer experimenteren met vegetarisch voedsel. Er is zó veel gezonds, maar ik maak het gewoon nooitMijn beeb heeft de laatste paar keren gezellig bij mij in de keuken gezeten, maakt het koken toch wat leuker
![]()
Vraagje; linzen schijnen ook heel gezond te zijn voor vegetariërs. Heb alleen geen idee wat het is, hoe het er uitziet en hoe het proeftJij nog lekkere makkelijke recepten?
Dankje!quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoorik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen
![]()
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.
Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten![]()
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen
Ik heb wel nog een héél makkelijk receptje voor Aardappelsalade (ook van Griekse Grootmoeder)quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Jij nog lekkere makkelijke recepten?
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:10 schreef Vork het volgende:
Nog nooit linzen gegeten?Wat zijn jullie voor vegetariërs? Wel bonen toch?
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn. Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Staat nog op mijn to-do lijst. Zo wil ik als ik in Nepal ben daar ook een echte dahl leren makenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:13 schreef Vork het volgende:
[..]
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)
Ah, op die site ga ik even neuzenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn (ik maak zelf deze graag: http://www.devegetarier.n(...)of-dal-met-bloemkool ). Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |