Okéquote:Op vrijdag 12 april 2013 08:46 schreef Novem het volgende:
Je kan ook overnight oats maken zonder chiazaa hoor? Of met lijnzaad als vervanging. Het is nou niet dat de smaak daar geheel vanaf hangtEn je kan het zeker weten kopen in iedere bio/eko-winkel.
Dat is prima, aangezien ik anders ruim onder de <1500 calorieën uitkom voor vandaagquote:Op vrijdag 12 april 2013 08:48 schreef Nallie het volgende:
Je kan chiazaadjes halen bij de natuurwinkel!
Ik zou uitkijken met een 'paar' rijstwafels met pindakaas, die dingen zijn (afhankelijk van hoe je ze belegd) al snel 100-120 kcal per stuk!
Bikkel!quote:Op vrijdag 12 april 2013 08:49 schreef Nallie het volgende:
Oh en goedemorgen! Zo door de regen naar de sportschool
Oh, dat klinkt echt geweldig!quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:13 schreef V1z0R het volgende:
Wij doen sinds een poos staand overleggen in kleine groepjes dus niet meer die eindeloze discussies en oeverloos gezeik
Mis die 3 uur durende uithoudingsvermogenstests dus ook echt niet
Nice!quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:13 schreef V1z0R het volgende:
Wij doen sinds een poos staand overleggen in kleine groepjes dus niet meer die eindeloze discussies en oeverloos gezeik
Mis die 3 uur durende uithoudingsvermogenstests dus ook echt niet
ook met een rugbybal die overgegooid wordt als je het woord krijgt? Zo deden ze het bij een oud werkgever van me. Scrummen!quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:13 schreef V1z0R het volgende:
Wij doen sinds een poos staand overleggen in kleine groepjes dus niet meer die eindeloze discussies en oeverloos gezeik
Mis die 3 uur durende uithoudingsvermogenstests dus ook echt niet
Maar succes dus!
Omdat pasta carbonara nom isquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:24 schreef Perruche het volgende:
Henk, waarom en pasta en brood bij je D?
Omdat mijn vriendje dat lekker vindt.quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:24 schreef Perruche het volgende:
Henk, waarom en pasta en brood bij je D?
Ik gebruik deze altijd:quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:28 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Omdat pasta carbonara nom ishoe maak jij het precies, Henk? Moet er nu een ei of alleen een eidooier in? (mijn recept is niet duidelijk en ik vind een heel ei erin eigenlijk vies).
Verder valt het lijstje toch wel mee?
quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:19 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ook met een rugbybal die overgegooid wordt als je het woord krijgt? Zo deden ze het bij een oud werkgever van me. Scrummen!
Vind er nogal veel carbs inzitten, zeker als je ook al zo'n O hebt gehad en rijstwafels en nog boterkoekjes! Maar daarom vraag ik het aan Henkquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:28 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Omdat pasta carbonara nom ishoe maak jij het precies, Henk? Moet er nu een ei of alleen een eidooier in? (mijn recept is niet duidelijk en ik vind een heel ei erin eigenlijk vies).
Verder valt het lijstje toch wel mee?
Oh dat had ik niet eens gezien, 2 O's! Henk waarom 2 ontbijtjes?quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:34 schreef Novem het volgende:
Vind het ook veel Henk! Twee O's, pasta EN brood, boterkoek....
Neinnn geen spekjes en slagroomquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:32 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Ik gebruik deze altijd:
http://kokenmetkarin.nl/hoofd/carbonara.html
Thx! Grappig dat er zo veel verschillende manieren zijn om het klaar te maken. Ik doe het met pancetta ipv spek, geen sjalot en ook geen slagroom. Maar wel weer Parmezaanse kaas door de eidooier gemengd.quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:34 schreef Perruche het volgende:
[..]
Vind er nogal veel carbs inzitten, zeker als je ook al zo'n O hebt gehad en rijstwafels en nog boterkoekjes! Maar daarom vraag ik het aan Henk
En ik weet dat je het niet aan mij vroeg; maar mijn italiaanse vriendin maakte het zo:
per persoon 1,5 ei (geklutst), een aantal plakjes pancetta en een klein zeer fijngesnipperd sjalotje. Sjalotje laten zwetene & zacht laten worden in olijfolie, pancetta erbij en even aanbakken. Al dente gekookte spaghetti erbij, vuur uit en het ei erin doen, pasta constant bewegen en dan op de borden. Op het bord een bergje pecorino erop en zwarte peper.
Ik vind het zelf heel lekker om er nog wat fijngeknipte verse platte peterselie bij te doen wanneer het ei erin gaat.
Doe maar jouw manierquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:36 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Thx! Grappig dat er zo veel verschillende manieren zijn om het klaar te maken. Ik doe het met pancetta ipv spek, geen sjalot en ook geen slagroom. Maar wel weer Parmezaanse kaas door de eidooier gemengd.
Val je nu over de combinatie van pasta en brood in één maaltijd?quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:34 schreef Novem het volgende:
Vind het ook veel Henk! Twee O's, pasta EN brood, boterkoek....
Mijn 2e O (de kwark met frambozen) is 100 calorieen ofzo, dus die zou ik niet echt meetellen.quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:34 schreef Novem het volgende:
Vind het ook veel Henk! Twee O's, pasta EN brood, boterkoek....
Okéquote:
Ja, in Italie eet men (althans toen ik er was), nooit pasta "alleen". Dus danheb je misschien 60 gr pasta ongekookt pp, en dan neem je er nog salade of groenten en vlees bij. Als je zoals wij hier, 80 gr pasta pp ofzo nemen, dan is het idd junkfoodquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:39 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Oké. Ik eet het niet zo vaak (pancetta is duur) en ik vind het een beetje een junkfoodmaaltijd, maar het is wel lekker
.
Degene die mijn recept op Smulweb zette, noemt zijn recept de echte carbonaraquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:40 schreef the85mc het volgende:
Dat recept van Perr is de echte carbonara dacht ik.
Ik vind t lekker om bij het bakken van de pancetta wat tomaatjes erbij te gooien, die zorgen voor iets lichtere smaak. Beetje kaas en rucola op t bord erbij vind ik ook lekker.
Gewoon wat proberen en kijken wat je het lekkerst vindt.
Ah ja, gewoon wat proberen. Ik zie dat recept van perr vaak in kookboeken terugkomen.quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:44 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Degene die mijn recept op Smulweb zette, noemt zijn recept de echte carbonara.
Oh ja, dat doe ik ook idd. Gekneusd teentje knoflook dat eruit gaat als de pancetta klaar is. En er gaat ook 15 gram boter en twee of drie eetlepels olijfolie in. Heerlijk als het lekker vochtig isquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:37 schreef Perruche het volgende:
[..]
Doe maar jouw manier
Edit; eigenlijk doe ik soms ook vaak knoflook ipv uitje
Kokoswhey, die heb ik ookquote:Op vrijdag 12 april 2013 10:03 schreef _aurum_ het volgende:
oh en waarschijnlijk spuit elf. Fijn dat je solli gesprekken hebt Tink, maar het lijkt me minder leuk als je nu alweer opzoek moet naar wat anders omdat je huidige baan niet bevalt.
En in mijn smoothie zat:
50 gr havermout,
schep kokoswhey
15 gram cacao
50 gram frambozen
1 stengel bleekselderij
50 gram spinazie
en dan de staafmixer erop
Zo at ik het ook inquote:Op vrijdag 12 april 2013 09:34 schreef Perruche het volgende:
[..]
Vind er nogal veel carbs inzitten, zeker als je ook al zo'n O hebt gehad en rijstwafels en nog boterkoekjes! Maar daarom vraag ik het aan Henk
En ik weet dat je het niet aan mij vroeg; maar mijn italiaanse vriendin maakte het zo:
per persoon 1,5 ei (geklutst), een aantal plakjes pancetta en een klein zeer fijngesnipperd sjalotje. Sjalotje laten zwetene & zacht laten worden in olijfolie, pancetta erbij en even aanbakken. Al dente gekookte spaghetti erbij, vuur uit en het ei erin doen, pasta constant bewegen en dan op de borden. Op het bord een bergje pecorino erop en zwarte peper.
Ik vind het zelf heel lekker om er nog wat fijngeknipte verse platte peterselie bij te doen wanneer het ei erin gaat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |