FOK!forum / Culinesse à gogo / Voedselcombinaties waar je eetlust van vergaat
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 18:35
Ik kijk regelmatig wat rond op websites over koken en eten en met name op Amerikaanse websites kom ik dan de meest onsmakelijke combinaties tegen. Van die dingen waarbij ik een veel te dikke Amerikaanse man voor me zie.

Voorbeeldje:
macburg09.jpg
Mac & Cheese stuffed hamburgers. Really? Voor wie het toch wil maken: het recept

Of anders de neiging om oreo's, caramel, pindakaas, chocolade en het liefst allemaal tegelijk te stoppen in brownies of cheesecake is ook zoiets waarbij mijn eetlust direct vergaat. Hierbij zie ik dan een veel te dikke Amerikaanse vrouw voor me:

Chocolate-Chip-Oreo-Brownies-1024x768.jpg
Chocolade Chip Orea Brownies.
Getver.

Of wat dacht je van Oreo Peaut Butter Fudge Brownies? Ik word al misselijk als ik er aan denk.
oreo-peanut-butter-fudge-brownie-cakes5.jpg?w=400&h=356
recept

Van welke voedselcombinaties vergaat jouw eetlust? (en dan bedoel ik niet: ik lust geen vis! maar bijv een recept van vis met pindakaas :+ )
Ad_Infinitumvrijdag 29 maart 2013 @ 18:39
Bloemkool met Maizena-papjes. Half bejaard Nederland eet het, maar het is kotssmerig.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 18:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:39 schreef Ad_Infinitum het volgende:
Bloemkool met Maizena-papjes. Half bejaard Nederland eet het, maar het is kotssmerig.
Van die oude mensen die óveral maizenapapjes overheen doen. Zo onsmakelijk!
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 18:41
TNAvrijdag 29 maart 2013 @ 18:43
06_ampliacionLupa.jpg
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 18:43
quote:
Ik hoef dat niet eens helemaal te kijken :X Dat is gewoon 100x smeriger dan mijn voorbeelden.
Hubba88vrijdag 29 maart 2013 @ 18:51
Zuurkool.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 18:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:51 schreef Hubba88 het volgende:
Zuurkool.
Je hebt het topic niet begrepen.
quirinavrijdag 29 maart 2013 @ 18:52
Postelein :r
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 18:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je hebt het topic niet begrepen.
Misschien de TT even aanpassen naar 'Voedselcombinaties waar je eetlust van vergaat' ;) dan is 't wat duidelijker :P
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 18:55
^O^ Er zijn al genoeg 'dit lust ik niet' topics 8-)
DancingPhoebevrijdag 29 maart 2013 @ 18:55
Eigenlijk heel veel :@

Van die kant en klaar maaltijden... Dat mensen daar dan zo verlekkerd op kunnen aanvallen en doen of het een traktatie van de goden is... Van dat inspiratieloze restauranteten... Dat je proeft dat er werkelijk geen momentje liefde in is gefrot...

Tegenwoordig denk ik al heel snel "zonde van de calorietjes (waar ik te veel van heb) zonde van het geld (waar ik te weinig van heb).
Hubba88vrijdag 29 maart 2013 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je hebt het topic niet begrepen.
Oeps, sorry. Chocolade-bacon in dat geval.
Adamesvrijdag 29 maart 2013 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je hebt het topic niet begrepen.
kool hoort niet zuur te zijn :r
Adamesvrijdag 29 maart 2013 @ 18:57
pindakaas met jam trouwens
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 18:58
Ik ben zelf overigens ook voor alles wat 'maizenapapje' in de omschrijving heeft. Mijn vader kookte witlof en andijvie helemaal dood, de witlof ook nog eens zonder het hart eruit te snijden, en pleurde er dan een maizenapapje bij. Gets. Die combinatie zou verboden moeten worden.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 18:59
quote:
9s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:57 schreef Adames het volgende:
pindakaas met jam trouwens
Peanutbutter jelly cheesecake :'(
mini-peanut-butter-jelly-cheesecakes.jpg
Adamesvrijdag 29 maart 2013 @ 19:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:58 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ben zelf overigens ook voor alles wat 'maizenapapje' in de omschrijving heeft. Mijn vader kookte witlof en andijvie helemaal dood, de witlof ook nog eens zonder het hart eruit te snijden, en pleurde er dan een maizenapapje bij. Gets. Die combinatie zou verboden moeten worden.
en dan zeuren over die kutkinderen die tegenwoordig niks meer lusten, vervolgd door een 'vroeger' verhaaltje

zit ik een beetje goed?
JerryLeevrijdag 29 maart 2013 @ 19:00
Luxeprobleem ,als je honger hebt eet je alles
Mylenevrijdag 29 maart 2013 @ 19:02
Van die blokken schuim, mierzoet, met een laagje nep chocolade aan de onderkant en bovenkant versiering. De Lidl heeft ze regelmatig in de aanbieding, in zo'n plastic doos.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:02 schreef Mylene het volgende:
Van die blokken schuim, mierzoet, met een laagje nep chocolade aan de onderkant en bovenkant versiering. De Lidl heeft ze regelmatig in de aanbieding, in zo'n plastic doos.
Ik vond die schuimblokken als kind altijd wel lekker :@ Lang niet gehad en de combinatie met chocolade ken ik ook niet.
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 19:11
Oei, die schuimblokken lopen al de rillingen over m'n rug als ik er alleen maar aan denk, de combinatie met chocolade maakt 't niet veel beter ;(
Gravediggervrijdag 29 maart 2013 @ 19:11
Mijn kleinzoon is dol op brood met pindakaas EN chocoladevlokken :{
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 19:11
Roggebrood met pindakaas en (pure) hagelslag O+ :9 vlokken vind ik ook prima :P
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:11 schreef Gravedigger het volgende:
Mijn kleinzoon is dol op brood met pindakaas EN chocoladevlokken :{
Vind ik ook lekker :Y
MsMessyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:13
Camembert met citroen.
twiFightvrijdag 29 maart 2013 @ 19:13
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 19:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:11 schreef motorbloempje het volgende:
Roggebrood met pindakaas en (pure) hagelslag O+ :9 vlokken vind ik ook prima :P
ok

Pindakaas & vlokken lust ik nog wel. Maar op roggebrood? Echt?
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 19:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Nood breekt wet! ;) nootmuskaat ;)

Maar inderdaad. Ik heb het opnieuw moeten leren waarderen, nootmuskaat, in kleinere hoeveelheden in bepaalde gerechten (bechamelsaus bijvoorbeeld), maar ladingen nootmuskaat hier over de bloemkool vroeger ;(
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 19:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Goede omschrijving :D Nooit begrepen waarom dat altijd over de sperziebonen en bloemkool zat. Vooral als je het echt als iets stoffigs proeft. Door een stoofgerecht kan het juist wel lekker zijn.
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 19:14
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]

ok

Pindakaas & vlokken lust ik nog wel. Maar op roggebrood? Echt?
Ja, die pakjes Friesch Roggebrood van de Lidl, en dan met pindakaas en hagelslag, lifesaves. Heb 't altijd op de uni liggen voor als ik weer eens lunch vergeten ben mee te nemen ofzo :)
Mylenevrijdag 29 maart 2013 @ 19:15
Uit mijn jeugd, macaroni met blokjes smac.
z80vrijdag 29 maart 2013 @ 19:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
dan wordt het tijd voor verse nootmuskaat. dus zelf raspen. dat smaakt veel beter.

en ik heb nog niets langs zien komen waarvan ik dacht :r . enkel de maizena papjes zijn minder.
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:19
Mijn moeder maakte vroeger ook bloemkool met n maïzenapapje, maar ook vooral veel gerapste kaas eroverheen, en dan in de oven voor een korstje... mmmmmmmmmm :Y)
CafeRokervrijdag 29 maart 2013 @ 19:20
Alles met kant en klaar sausjes. Bweh.

Wat is dat nu met die maizenasausjes? Maakten mensen dan een sausje met water en maizena? Of zat er toch nog iets meer in?
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:20
nootmuskaat :P
Mylenevrijdag 29 maart 2013 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:11 schreef motorbloempje het volgende:
Oei, die schuimblokken lopen al de rillingen over m'n rug als ik er alleen maar aan denk, de combinatie met chocolade maakt 't niet veel beter ;(
In de smaken vanille, mokka en aardbeien.
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:20 schreef CafeRoker het volgende:
Alles met kant en klaar sausjes. Bweh.

Wat is dat nu met die maizenasausjes? Maakten mensen dan een sausje met water en maizena? Of zat er toch nog iets meer in?
béchamel kan ook; maak een blanke roux van n beetje boter/margarine en bloem, en verdun dat met hete melk....
troveyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:21
Na het hele topic te hebben gelezen heb ik nog steeds eetlust. :P
JaniesBrownievrijdag 29 maart 2013 @ 19:22
Dit:

4 cups cooked elbow macaroni (2 cups dry) cooled.
2 hard cooked eggs, chopped
1/2 cup sweet onion, chopped
1/2 cup green bell pepper, chopped
1/2 cup red bell pepper, chopped
1/2 cup celery, chopped
1 Cup good quality mayonnaise
1 cup granulated sugar
2 tablespoons apple cider vinegar
1/2 teaspoon celery seed
1/2 teaspoon onion powder
1/2 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon cracked black pepper


Ik vind het zoooo smerig klinken
:r
Overigens zie je het meestal met wat minder suiker. Een eetlepel ofzo. Schijnt een klasseik recept te zijn voor macaronisalade :r
CafeRokervrijdag 29 maart 2013 @ 19:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:21 schreef maily het volgende:

[..]

béchamel kan ook; maak een blanke roux van n beetje boter/margarine en bloem, en verdun dat met hete melk....
mist er dan niet iets van kruiden, peper of weet ik veel wat voor smaak moet zorgen? :{
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:22 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

mist er dan niet iets van kruiden, peper of weet ik veel wat voor smaak moet zorgen? :{
ja dat moet je dan zelf nog even op smaak brengen, sorry, vergeten... :@

maar je kan het ook met het groentenat verdunnen...
motorbloempjevrijdag 29 maart 2013 @ 19:23
Bechamel ^O^ (boter, melk, bloem, snufje zout, peper, snufje nootmuskaat)
Maizenapapje :r (maizena + water (in mijn geval))

;(
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:23 schreef motorbloempje het volgende:
Bechamel ^O^ (boter, melk, bloem, snufje zout, peper, snufje nootmuskaat)
Maizenapapje :r (maizena + water (in mijn geval))

;(
maïzena mengt zo moeilijk...
Aldo-MCvrijdag 29 maart 2013 @ 19:39
Mensen die overal sambal op doen.
Laatst een stel te eten en hij gooide sambal op zijn stamppot andijvie :N
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 19:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:39 schreef Aldo-MC het volgende:
Mensen die overal sambal op doen.
Laatst een stel te eten en hij gooide sambal op zijn stamppot andijvie :N
hmm... daar doe ik piccalilly op... (ook op boerenkoolstamp en hutspot trouwens... :P)
FutureFairytalevrijdag 29 maart 2013 @ 19:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Ik vind het lekker op gekookte andijvie.

Maar niet veel mensen eten ook gekookte andijvie :P
_Arual_vrijdag 29 maart 2013 @ 19:59
Ik kan niet tegen kip en ei in één gerecht. Vind het maar luguber, twee generaties dooie kipjes op mijn bord. oO<
DancingPhoebevrijdag 29 maart 2013 @ 20:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:59 schreef _Arual_ het volgende:
Ik kan niet tegen kip en ei in één gerecht. Vind het maar luguber, twee generaties dooie kipjes op mijn bord. oO<
Compleet niet kosher!

Eet je wel eens KFC?
Matty___vrijdag 29 maart 2013 @ 20:06
hier heb je ook van die mooie creaties
http://thisiswhyyourefat.tumblr.com/
StateOfMindvrijdag 29 maart 2013 @ 20:08
Ik gruw echt van pindakaas met boter :{w
Red_85vrijdag 29 maart 2013 @ 20:14
Haring met slagroom.

Telt ie?
_Arual_vrijdag 29 maart 2013 @ 20:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 20:04 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Compleet niet kosher!

Eet je wel eens KFC?
Nee, daar ben ik nog nooit geweest.

Maar kip en ei in één gerecht is dus niet kosher?
uniekhoornvrijdag 29 maart 2013 @ 20:48
Rookworst met appelmoes....
Dat kreeg ik wel eens bij mijn oma :r

Bloemkoolpapjes (bechamel heet dat dus zoals mijn moeder het maakte maar dat woord kenden we nog niet) met nootmuskaat, lekker!
Tamashiivrijdag 29 maart 2013 @ 20:54
Van die dadels met smeerkaas ofzo erin. Blijkbaar een lekker hapje savonds, maar ik moet er van overgeven.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 22:21
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 20:14 schreef Red_85 het volgende:
Haring met slagroom.

Telt ie?
Ik moet er niet aan denken, dat lijkt me echt smerig.
Awesome_vrijdag 29 maart 2013 @ 22:24
Franse babi pangang cupcakes!
Pietverdrietvrijdag 29 maart 2013 @ 22:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:23 schreef maily het volgende:

[..]

maïzena mengt zo moeilijk...
Koud water oplossen
CafeRokervrijdag 29 maart 2013 @ 22:31
Niet echt een combi, maar wel het enige voedsel waar ik ooit fysiek misselijk van geworden ben: maatjesharing die bevroren in de magnetron gelegd is. Per ongeluk op de hoogste stand. Binnenste was nog ijs, buitenkant was lauwwarm.

Gruwelijk. :r
troveyvrijdag 29 maart 2013 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:59 schreef _Arual_ het volgende:
Ik kan niet tegen kip en ei in één gerecht. Vind het maar luguber, twee generaties dooie kipjes op mijn bord. oO<
Met als verschil dat die eieren niet bevrucht zijn, dus niets twee generaties. :P
pussycatdollvrijdag 29 maart 2013 @ 22:59
Vroeger als kind wou ik nooit spruitjes eten dus roerde mijn vader pindasaus erdoorheen dus het eindresultaat was aardappel+spruit+pindasaus :r godver wat smerig, nooit meer een spruit aangeraakt sindsdien.
Red_85vrijdag 29 maart 2013 @ 23:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 22:59 schreef pussycatdoll het volgende:
Vroeger als kind wou ik nooit spruitjes eten dus roerde mijn vader pindasaus erdoorheen dus het eindresultaat was aardappel+spruit+pindasaus :r godver wat smerig, nooit meer een spruit aangeraakt sindsdien.
Kort koken en opbakken met spek en ui. Zorgen dat ze knapperig blijven. Niet mijn favo, maar toch prima eten.
quirinavrijdag 29 maart 2013 @ 23:34
Brintapap met oude kaas :r
Ik ken iemand die dat dus echt eet brrr
troveyvrijdag 29 maart 2013 @ 23:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 22:59 schreef pussycatdoll het volgende:
Vroeger als kind wou ik nooit spruitjes eten dus roerde mijn vader pindasaus erdoorheen dus het eindresultaat was aardappel+spruit+pindasaus :r godver wat smerig, nooit meer een spruit aangeraakt sindsdien.
Hebben je ouders die spruiten gewoon te lang (dood)gekookt, was bij mij vroeger ook het probleem. Oplossing: korter koken of gewoon roerbakken. :P Nu ben ik gek op spruitjes. :9
mailyvrijdag 29 maart 2013 @ 23:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef MsMessy het volgende:
Camembert met citroen.
is dat een gangbare combi? moet er niet aan denken..
Mirjamzaterdag 30 maart 2013 @ 10:41
ku-large.jpg
een taco in een hamburger, hoezo?
Isabeauzaterdag 30 maart 2013 @ 10:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 10:41 schreef Mirjam het volgende:
[ afbeelding ]
een taco in een hamburger, hoezo?
Dat zijn dus precies van die dingen die je vaak tegenkomt op Amerikaanse kookwebsites. Zo onsmakelijk :{
Mirjamzaterdag 30 maart 2013 @ 10:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 10:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat zijn dus precies van die dingen die je vaak tegenkomt op Amerikaanse kookwebsites. Zo onsmakelijk :{
Ja, die drang om alles in alles te doen, wtf, echt :')
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 10:49
Rijst Bolognese
http://www.smulweb.nl/recepten/1412229/Rijst-bolognese
Macaroni met ananas, salami, ham en kaas
http://www.smulweb.nl/recepten/1411582/Maccheese-met-een-twist

Pasta, blikje doperwten, 1 ui, knoflook, blik tonijn op olie, creme fraiche, evt. boursin.
http://www.smulweb.nl/rec(...)et-romige-tonijnsaus

Mariniertjes
1 klein blikje Smac(Unox), 1 grote ui, 1 ei, ketjap, 1 blikje tomaten puree
http://www.smulweb.nl/recepten/548208/Mariniertjes

Zo staan er op smulweb honderden, dus zeur niet over amerikanen maar kijk eens wat Nederlanders aan walgelijkheid produceren

[ Bericht 27% gewijzigd door Pietverdriet op 30-03-2013 10:58:27 ]
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 11:02
Rode kool pap
http://www.smulweb.nl/recepten/1411802/Machtige-rodekoolpap


Een machtige rodekoolpap
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote pot rodekool (zonder appel), 1 pakje toast, 250 gram tuttifrutti, 1 zakje kaassaus, 1 bakje vegetarische shoarma

Hulpmiddelen
Magnetronschaal, lepel, schaar

Voorbereiding
Verkruimel de toast, verdeel de tuttifrutti hierover en voeg wat water toe. Verdeel de kaassaus erover en de shoarmareepjes, verdeel de rodekool hierover en laat een nacht staan.
Mirjamzaterdag 30 maart 2013 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Rode kool pap
http://www.smulweb.nl/recepten/1411802/Machtige-rodekoolpap

Een machtige rodekoolpap
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote pot rodekool (zonder appel), 1 pakje toast, 250 gram tuttifrutti, 1 zakje kaassaus, 1 bakje vegetarische shoarma

Hulpmiddelen
Magnetronschaal, lepel, schaar

Voorbereiding
Verkruimel de toast, verdeel de tuttifrutti hierover en voeg wat water toe. Verdeel de kaassaus erover en de shoarmareepjes, verdeel de rodekool hierover en laat een nacht staan.
:r
Felagundzaterdag 30 maart 2013 @ 11:03
Vegetarische shoarma. :D
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 11:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:03 schreef Mirjam het volgende:

[..]

:r
Serveertips
Neem in plaats van toast, afbak bladerdeeg bakjes.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 11:07
En dat recept voor rode kool pap is geen Troll schrijfsel, J. A. Kooi schreef er honderden
http://www.smulweb.nl/com(...)teer=datum_up&page=2
Felagundzaterdag 30 maart 2013 @ 11:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
En dat recept voor rode kool pap is geen Troll schrijfsel, J. A. Kooi schreef er honderden
http://www.smulweb.nl/com(...)teer=datum_up&page=2
Maar wel allemaal zelf bedacht!
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:08 schreef Felagund het volgende:

[..]

Maar wel allemaal zelf bedacht!
Dat zijn de tacoburgers ook
mailyzaterdag 30 maart 2013 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 10:41 schreef Mirjam het volgende:
[ afbeelding ]
een taco in een hamburger, hoezo?
sowieso de combi van friet en een broodje... ik vind het dubbelop...
Felixazaterdag 30 maart 2013 @ 11:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:23 schreef maily het volgende:

[..]

sowieso de combi van friet en een broodje... ik vind het dubbelop...
Dan vind je dit zeker ook niks! :D
Was een keer in een pub in Londen met een vriend die vegetariër is en dit was het enige vegetarische op de kaart: de chipsandwich... Inderdaad heel erg dubbelop: een broodje patat. :{

3444205-chip-sandwich-on-white-bread.jpg
mailyzaterdag 30 maart 2013 @ 11:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:28 schreef Felixa het volgende:

[..]

Dan vind je dit zeker ook niks! :D
Was een keer in een pub in Londen met een vriend die vegetariër is en dit was het enige vegetarische op de kaart: de chipsandwich... Inderdaad heel erg dubbelop: een broodje patat. :{

[ afbeelding ]
:D

:N
Felagundzaterdag 30 maart 2013 @ 11:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zijn de tacoburgers ook
Was dan ook sarcastisch, hij gebruikt allerlei potjes e.d., bereidt alles volgens mij in de magnetron (heeft hij überhaupt een gasstel of kookplaat?).

De combinatie satesaus en sperziebonen en worst (http://www.smulweb.nl/rec(...)en-in-satesaussalade) is ook zo'n leuke. Doet mij denken aan mijn vader die altijd appelmoes over de sperziebonen kwakt.
pumpkin_Rubyzaterdag 30 maart 2013 @ 11:38
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 20:14 schreef Red_85 het volgende:
Haring met slagroom.

Telt ie?
Dat zeggen ze volgens mijn broertje op de zeevaartschool tegen gastjes die tijdens een studieuitstapje met een schip ontdekken dat ze misschien niet de beste studiekeus hebben gemaakt (want zeeziek). Als ze nog niet over de reling hangen dan worden er dingen ingefluisterd als "haring met slagroom" en "rookworst met jam" :D
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 11:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:35 schreef Felagund het volgende:

[..]

Was dan ook sarcastisch, hij gebruikt allerlei potjes e.d., bereidt alles volgens mij in de magnetron (heeft hij überhaupt een gasstel of kookplaat?).

De combinatie satesaus en sperziebonen en worst (http://www.smulweb.nl/rec(...)en-in-satesaussalade) is ook zo'n leuke. Doet mij denken aan mijn vader die altijd appelmoes over de sperziebonen kwakt.
Er wordt tenminste geen blik losgetrokken.
sperziebonen uit blik zijn wel het ergste wat je kan doen vind ik. Jeugdtrauma, mijn moeder kookte de blikbonen nog kapotter.
Red_85zaterdag 30 maart 2013 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:38 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

[..]

Dat zeggen ze volgens mijn broertje op de zeevaartschool tegen gastjes die tijdens een studieuitstapje met een schip ontdekken dat ze misschien niet de beste studiekeus hebben gemaakt (want zeeziek). Als ze nog niet over de reling hangen dan worden er dingen ingefluisterd als "haring met slagroom" en "rookworst met jam" :D
Je hebt zeebenen of niet idd.

Die laatste is nog niet zo erg. Want varkensvlees met een zoetere saus is heel erg lekker, vind ik.
Red_85zaterdag 30 maart 2013 @ 12:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er wordt tenminste geen blik losgetrokken.
sperziebonen uit blik zijn wel het ergste wat je kan doen vind ik. Jeugdtrauma, mijn moeder kookte de blikbonen nog kapotter.
En om dat trauma te verbloemen, ben je alleen maar lekker eten gaan maken zodat je daar nooooit meer aan hoeft terug te denken?
Weltschmerzzaterdag 30 maart 2013 @ 14:39
Rijst en tomaat. Het werkt niet qua smaak en het werkt al helemaal niet qua textuur. Gewoon niet meer doen.

Balsamico of een andere fancy azijn en stamppot. Ja, ik weet ook wel dat zo'n liter keukenazijn er niet uitziet en veel te goedkoop is en er geen eer aan te behalen is, ook is het niet erg Italiaans of geeft anderzins een Mediterraan keukenprinsesjesgevoel. Maar het is alleen maar azijnzuur en die bijsmaakjes hebben niks in een stamppot te zoeken.

Gehakt en champignons. Nee, het is niet heel erg vies, het is gewoon irritant omdat ze helemaal niets voor elkaar doen en doorgaans wel afdoen aan elkaar.

Brood met aardappel, of brood met rijst of pasta wat mij betreft. Het zijn elkaars vervangers, ze vullen elkaar niet aan. Prima hoor, een stukje brood bij de pasta, maar dan voor de restjes saus, of een stukje brood bij de tortilla, voor erbij. Maar niet in één hap. Je gaat ook geen karbonade vullen met biefstuk of zo.

Vlees en speculaaskruiden. Ik weet niet precies welke kruiden het zijn, en er zal vast wel een Aziatisch vleesgerecht zijn waarbij dat allemaal precies klopt. Maar ik hoef geen Sinterklaasassociatie bij een stuk vlees dat verder ook al veel te zoet is.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 16:07
Azijn en Stamppot, echt niet te nassen, net als stroop op stamppot
Olezaterdag 30 maart 2013 @ 16:09
Of zoals de Britten doen: azijn over je fish and chips
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 16:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 12:45 schreef Red_85 het volgende:

[..]

En om dat trauma te verbloemen, ben je alleen maar lekker eten gaan maken zodat je daar nooooit meer aan hoeft terug te denken?
Neuh, eerder dit: ik heb leren koken uit zelfverdediging.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 16:09 schreef Ole het volgende:
Of zoals de Britten doen: azijn over je fish and chips
Vreselijk.
FutureFairytalezaterdag 30 maart 2013 @ 18:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 10:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat zijn dus precies van die dingen die je vaak tegenkomt op Amerikaanse kookwebsites. Zo onsmakelijk :{
Ken je de McGangbang? Een double cheeseburger met een mcchicken ertussen

mcgangbang.jpg
FutureFairytalezaterdag 30 maart 2013 @ 18:05
Wat me zelf niet lekker lijkt; de Bacon Sundae (van Burger King USA)

2012-06-15-baconsundae2.jpg
Pigerzaterdag 30 maart 2013 @ 18:11
Ben sowieso geen visliefhebber, maar de combinatie van zalm en spinazie :{w
Isabeauzaterdag 30 maart 2013 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 18:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat me zelf niet lekker lijkt; de Bacon Sundae (van Burger King USA)

[ afbeelding ]
Dit staat echt op het menu? :o
FutureFairytalezaterdag 30 maart 2013 @ 18:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 18:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dit staat echt op het menu? :o
:Y Serieus. Amerikanen zijn gek op alles met bacon.
z80zaterdag 30 maart 2013 @ 18:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er wordt tenminste geen blik losgetrokken.
sperziebonen uit blik zijn wel het ergste wat je kan doen vind ik. Jeugdtrauma, mijn moeder kookte de blikbonen nog kapotter.
die zijn inderdaad niet te eten. groenvoer waar een bliksmaak aan zit.
Isabeauzaterdag 30 maart 2013 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 18:41 schreef z80 het volgende:

die zijn inderdaad niet te eten. groenvoer waar een bliksmaak aan zit.
Lang geleden dat ik dat heb gehad, maar ik weet precies wat voor bijsmaak je bedoelt. Alsof je het zo weer proeft.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 18:47
Alsof er Soda in zit ipv zout
Olezaterdag 30 maart 2013 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 18:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Lang geleden dat ik dat heb gehad, maar ik weet precies wat voor bijsmaak je bedoelt. Alsof je het zo weer proeft.
Inderdaad :+
markmarkmarkzaterdag 30 maart 2013 @ 20:59
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 20:14 schreef Red_85 het volgende:
Haring met slagroom.

Telt ie?
een poolse kennis maakte dat vroeger wel is met aardappels erbij.
het klinkt gek maar vies was het niet.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 21:01
Haring met room is ook heerlijk, zeker zure room. Je moet alleen geen gesuikerde room gebruiken, lekker met wat zure appel erbij, rode bietjes.
Spanky78zaterdag 30 maart 2013 @ 21:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Rode kool pap
http://www.smulweb.nl/recepten/1411802/Machtige-rodekoolpap

Een machtige rodekoolpap
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote pot rodekool (zonder appel), 1 pakje toast, 250 gram tuttifrutti, 1 zakje kaassaus, 1 bakje vegetarische shoarma

Hulpmiddelen
Magnetronschaal, lepel, schaar

Voorbereiding
Verkruimel de toast, verdeel de tuttifrutti hierover en voeg wat water toe. Verdeel de kaassaus erover en de shoarmareepjes, verdeel de rodekool hierover en laat een nacht staan.
Christus, veel erger wordt het niet. :r
Spanky78zaterdag 30 maart 2013 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 18:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat me zelf niet lekker lijkt; de Bacon Sundae (van Burger King USA)

[ afbeelding ]
Bacon en chocolade gaat verbazingwekkend goed samen. Lijkt vies, maar eigenlijk erg lekkere combi. Beetje het idee van zoute karamel.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Christus, veel erger wordt het niet. :r
Dat bedoel ik, en het is geeneens een trolpoging op smulweb.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 21:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Bacon en chocolade gaat verbazingwekkend goed samen. Lijkt vies, maar eigenlijk erg lekkere combi. Beetje het idee van zoute karamel.
Spek doet het ook prima in pannekoeken met stroop
Spanky78zaterdag 30 maart 2013 @ 21:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat bedoel ik, en het is geeneens een trolpoging op smulweb.
Ik vind het oprecht knap dat iemand dit heeft bedacht, een combi vaneen aantal supersmerige dingen (vega-shoarma, kaassaus uit een pakje en rode kool uit een pot) t ecombineren tot iets ubersmerigs. Met name de klontjes toast moeten echt ontieglijk vies zijn... En dat ook nog op zo'n site durven zetten. Ik ben dan ook meteen beniewd wat voor mensen dit dan eten/maken/bedenken...

Ik vind het ook wel weer knap dat je dit hebt kunnen vinden.

Overigens ben ik wel vaker bij goede chefs geweest die deden aan wat vreemdere combi's. En chocolade met olijven (mits de juiste types chocolade; yum) witte chocolade met broccoli; super! Aardappelpuree met koffie en vanille, geweldig. Rog met passievrucht, heerlijk. Oesters met komkommer (ok, da's niet eens echt vreemd), heel goed.
FutureFairytalezaterdag 30 maart 2013 @ 21:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Bacon en chocolade gaat verbazingwekkend goed samen. Lijkt vies, maar eigenlijk erg lekkere combi. Beetje het idee van zoute karamel.
Ok ja dat kan maar bacon met softijs ;(
Spanky78zaterdag 30 maart 2013 @ 21:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ok ja dat kan maar bacon met softijs ;(
Bacon is vet, chocolade is vet, ijs is vet. Zoet en hartig gaa tprima samen, chocolade kan prima met hartig, dus waarom niet? Mits goed klaargemaakt kan het erg lekker worden.

Avocado met bietjes, dat lijkt me erg vies trouwens.
Pietverdrietzaterdag 30 maart 2013 @ 22:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ok ja dat kan maar bacon met softijs ;(
En caramel, het lijkt mij geeneens vies,
Isabeauzondag 31 maart 2013 @ 09:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:11 schreef Spanky78 het volgende:

Ik vind het oprecht knap dat iemand dit heeft bedacht, een combi vaneen aantal supersmerige dingen (vega-shoarma, kaassaus uit een pakje en rode kool uit een pot) t ecombineren tot iets ubersmerigs. Met name de klontjes toast moeten echt ontieglijk vies zijn... En dat ook nog op zo'n site durven zetten. Ik ben dan ook meteen beniewd wat voor mensen dit dan eten/maken/bedenken...
Ik kan me niet voorstellen dat de bedenker het heeft klaargemaakt en ik kan me al helemaal niet voorstellen dat hij het heeft opgegeten. Of hij nu wel of niet serieus is, dat laatste gaat er bij mij niet in.
Red_85maandag 1 april 2013 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 20:59 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

een poolse kennis maakte dat vroeger wel is met aardappels erbij.
het klinkt gek maar vies was het niet.
Piet was me al voor, maar haring op zure room is helemaal niet verkeerd. In Denemarken zijn ze er ook helemaal gek van met allerlei sauzen.

Maargoed, geef mij maar gewoon een schoongemaakte van t staartje zonder ui en augurk. Visje is al lekker van zichzelf.
henkde_jdinsdag 2 april 2013 @ 11:44
Lauwe/warme sla :r
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 2 april 2013 @ 12:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:28 schreef Felixa het volgende:

[..]

Dan vind je dit zeker ook niks! :D
Was een keer in een pub in Londen met een vriend die vegetariër is en dit was het enige vegetarische op de kaart: de chipsandwich... Inderdaad heel erg dubbelop: een broodje patat. :{

[ afbeelding ]
Bah... :')

Al vind ik gebakken aardappeltjes (in olijfolie) dan weer wél lekker en dan gebruik ik de mayo als
boter :9
Smallishdinsdag 2 april 2013 @ 19:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Rijst Bolognese
http://www.smulweb.nl/recepten/1412229/Rijst-bolognese
Macaroni met ananas, salami, ham en kaas
http://www.smulweb.nl/recepten/1411582/Maccheese-met-een-twist

Pasta, blikje doperwten, 1 ui, knoflook, blik tonijn op olie, creme fraiche, evt. boursin.
http://www.smulweb.nl/rec(...)et-romige-tonijnsaus

Mariniertjes
1 klein blikje Smac(Unox), 1 grote ui, 1 ei, ketjap, 1 blikje tomaten puree
http://www.smulweb.nl/recepten/548208/Mariniertjes

Zo staan er op smulweb honderden, dus zeur niet over amerikanen maar kijk eens wat Nederlanders aan walgelijkheid produceren
Gadverdamme! Dit is echt goor.
quirinadinsdag 2 april 2013 @ 20:22
http://www.kokenopdecampi(...)ude-macaroni-schotel

:r

( trouwens genoeg ranzige recepten daar op die site bah bah bah)
Weltschmerzwoensdag 3 april 2013 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 09:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik kan me niet voorstellen dat de bedenker het heeft klaargemaakt en ik kan me al helemaal niet voorstellen dat hij het heeft opgegeten. Of hij nu wel of niet serieus is, dat laatste gaat er bij mij niet in.
Mijn tip om dat soort vervuiling te vermijden bij het zoeken naar een recept:

Google>Advanced Search>Region>Belgium
GoCanucksGovrijdag 5 april 2013 @ 07:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 april 2013 20:22 schreef quirina het volgende:
http://www.kokenopdecampi(...)ude-macaroni-schotel

:r

( trouwens genoeg ranzige recepten daar op die site bah bah bah)
Haha, wat een geweldige site! vispotje
Isabeauvrijdag 5 april 2013 @ 07:36
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 april 2013 07:33 schreef GoCanucksGo het volgende:

Haha, wat een geweldige site! vispotje
Hij geeft wel een nieuwe dimensie aan kant & klare pakjes en zooi door elkaar gooien :X
GoCanucksGovrijdag 5 april 2013 @ 08:03
1-pans macaroni

Gadverdamme man, kapot ("zacht" :') ) gekookte macaroni met gekookte ui en rauwe tomatenpuree en champignons. Maar dan wel heel specifiek 1,5 ui er bij doen ^O^

Maar on-topic; ik vind persoonlijk de combinaties vis-paddestoelen en vis/schaaldieren-kaas heel erg smerig.
Selesthavrijdag 5 april 2013 @ 12:11
Andijvie maaltijdsalade

Lekker joh :') Banaan, kip, mayonaise, bleekselderij, kerriepoeder, amandelen en rauwe andijvie klinkt als een supercombinatie..

Leuke site dit wel :P

Hihi ;)

[ Bericht 6% gewijzigd door Selestha op 05-04-2013 12:25:21 ]
Bartjebartzaterdag 6 april 2013 @ 22:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 18:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ken je de McGangbang? Een double cheeseburger met een mcchicken ertussen

[ afbeelding ]
_O-