Van die oude mensen die óveral maizenapapjes overheen doen. Zo onsmakelijk!quote:Op vrijdag 29 maart 2013 18:39 schreef Ad_Infinitum het volgende:
Bloemkool met Maizena-papjes. Half bejaard Nederland eet het, maar het is kotssmerig.
Ik hoef dat niet eens helemaal te kijkenquote:
Je hebt het topic niet begrepen.quote:
Misschien de TT even aanpassen naar 'Voedselcombinaties waar je eetlust van vergaat'quote:
en dan zeuren over die kutkinderen die tegenwoordig niks meer lusten, vervolgd door een 'vroeger' verhaaltjequote:Op vrijdag 29 maart 2013 18:58 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ben zelf overigens ook voor alles wat 'maizenapapje' in de omschrijving heeft. Mijn vader kookte witlof en andijvie helemaal dood, de witlof ook nog eens zonder het hart eruit te snijden, en pleurde er dan een maizenapapje bij. Gets. Die combinatie zou verboden moeten worden.
Ik vond die schuimblokken als kind altijd wel lekkerquote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:02 schreef Mylene het volgende:
Van die blokken schuim, mierzoet, met een laagje nep chocolade aan de onderkant en bovenkant versiering. De Lidl heeft ze regelmatig in de aanbieding, in zo'n plastic doos.
Vind ik ook lekkerquote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:11 schreef Gravedigger het volgende:
Mijn kleinzoon is dol op brood met pindakaas EN chocoladevlokken
okquote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:11 schreef motorbloempje het volgende:
Roggebrood met pindakaas en (pure) hagelslag![]()
vlokken vind ik ook prima
Nood breekt wet!quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Goede omschrijvingquote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Ja, die pakjes Friesch Roggebrood van de Lidl, en dan met pindakaas en hagelslag, lifesaves. Heb 't altijd op de uni liggen voor als ik weer eens lunch vergeten ben mee te nemen ofzoquote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
ok
Pindakaas & vlokken lust ik nog wel. Maar op roggebrood? Echt?
dan wordt het tijd voor verse nootmuskaat. dus zelf raspen. dat smaakt veel beter.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
In de smaken vanille, mokka en aardbeien.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:11 schreef motorbloempje het volgende:
Oei, die schuimblokken lopen al de rillingen over m'n rug als ik er alleen maar aan denk, de combinatie met chocolade maakt 't niet veel beter
béchamel kan ook; maak een blanke roux van n beetje boter/margarine en bloem, en verdun dat met hete melk....quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:20 schreef CafeRoker het volgende:
Alles met kant en klaar sausjes. Bweh.
Wat is dat nu met die maizenasausjes? Maakten mensen dan een sausje met water en maizena? Of zat er toch nog iets meer in?
mist er dan niet iets van kruiden, peper of weet ik veel wat voor smaak moet zorgen?quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:21 schreef maily het volgende:
[..]
béchamel kan ook; maak een blanke roux van n beetje boter/margarine en bloem, en verdun dat met hete melk....
ja dat moet je dan zelf nog even op smaak brengen, sorry, vergeten...quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:22 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
mist er dan niet iets van kruiden, peper of weet ik veel wat voor smaak moet zorgen?
maïzena mengt zo moeilijk...quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:23 schreef motorbloempje het volgende:
Bechamel(boter, melk, bloem, snufje zout, peper, snufje nootmuskaat)
Maizenapapje(maizena + water (in mijn geval))
hmm... daar doe ik piccalilly op... (ook op boerenkoolstamp en hutspot trouwens...quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:39 schreef Aldo-MC het volgende:
Mensen die overal sambal op doen.
Laatst een stel te eten en hij gooide sambal op zijn stamppot andijvie
Ik vind het lekker op gekookte andijvie.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:13 schreef twiFight het volgende:
Elke groente met noodmuskaat er op. Waarom mijn moeder dat vroeger overal overheen gooide is mij een raadsel, maar het is wel de reden waarom ik als kind nooit groenten lustte. Nootmuskaat smaakt naar stof op een oude zolder.
Compleet niet kosher!quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:59 schreef _Arual_ het volgende:
Ik kan niet tegen kip en ei in één gerecht. Vind het maar luguber, twee generaties dooie kipjes op mijn bord.
Nee, daar ben ik nog nooit geweest.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 20:04 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Compleet niet kosher!
Eet je wel eens KFC?
Ik moet er niet aan denken, dat lijkt me echt smerig.quote:
Met als verschil dat die eieren niet bevrucht zijn, dus niets twee generaties.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 19:59 schreef _Arual_ het volgende:
Ik kan niet tegen kip en ei in één gerecht. Vind het maar luguber, twee generaties dooie kipjes op mijn bord.
Kort koken en opbakken met spek en ui. Zorgen dat ze knapperig blijven. Niet mijn favo, maar toch prima eten.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 22:59 schreef pussycatdoll het volgende:
Vroeger als kind wou ik nooit spruitjes eten dus roerde mijn vader pindasaus erdoorheen dus het eindresultaat was aardappel+spruit+pindasausgodver wat smerig, nooit meer een spruit aangeraakt sindsdien.
Hebben je ouders die spruiten gewoon te lang (dood)gekookt, was bij mij vroeger ook het probleem. Oplossing: korter koken of gewoon roerbakken.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 22:59 schreef pussycatdoll het volgende:
Vroeger als kind wou ik nooit spruitjes eten dus roerde mijn vader pindasaus erdoorheen dus het eindresultaat was aardappel+spruit+pindasausgodver wat smerig, nooit meer een spruit aangeraakt sindsdien.
Dat zijn dus precies van die dingen die je vaak tegenkomt op Amerikaanse kookwebsites. Zo onsmakelijkquote:Op zaterdag 30 maart 2013 10:41 schreef Mirjam het volgende:
[ afbeelding ]
een taco in een hamburger, hoezo?
Ja, die drang om alles in alles te doen, wtf, echtquote:Op zaterdag 30 maart 2013 10:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat zijn dus precies van die dingen die je vaak tegenkomt op Amerikaanse kookwebsites. Zo onsmakelijk
quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Rode kool pap
http://www.smulweb.nl/recepten/1411802/Machtige-rodekoolpap
Een machtige rodekoolpap
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote pot rodekool (zonder appel), 1 pakje toast, 250 gram tuttifrutti, 1 zakje kaassaus, 1 bakje vegetarische shoarma
Hulpmiddelen
Magnetronschaal, lepel, schaar
Voorbereiding
Verkruimel de toast, verdeel de tuttifrutti hierover en voeg wat water toe. Verdeel de kaassaus erover en de shoarmareepjes, verdeel de rodekool hierover en laat een nacht staan.
Serveertipsquote:
Maar wel allemaal zelf bedacht!quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
En dat recept voor rode kool pap is geen Troll schrijfsel, J. A. Kooi schreef er honderden
http://www.smulweb.nl/com(...)teer=datum_up&page=2
sowieso de combi van friet en een broodje... ik vind het dubbelop...quote:Op zaterdag 30 maart 2013 10:41 schreef Mirjam het volgende:
[ afbeelding ]
een taco in een hamburger, hoezo?
Dan vind je dit zeker ook niks!quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:23 schreef maily het volgende:
[..]
sowieso de combi van friet en een broodje... ik vind het dubbelop...
quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:28 schreef Felixa het volgende:
[..]
Dan vind je dit zeker ook niks!![]()
Was een keer in een pub in Londen met een vriend die vegetariër is en dit was het enige vegetarische op de kaart: de chipsandwich... Inderdaad heel erg dubbelop: een broodje patat.![]()
[ afbeelding ]
Was dan ook sarcastisch, hij gebruikt allerlei potjes e.d., bereidt alles volgens mij in de magnetron (heeft hij überhaupt een gasstel of kookplaat?).quote:
Dat zeggen ze volgens mijn broertje op de zeevaartschool tegen gastjes die tijdens een studieuitstapje met een schip ontdekken dat ze misschien niet de beste studiekeus hebben gemaakt (want zeeziek). Als ze nog niet over de reling hangen dan worden er dingen ingefluisterd als "haring met slagroom" en "rookworst met jam"quote:
Er wordt tenminste geen blik losgetrokken.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:35 schreef Felagund het volgende:
[..]
Was dan ook sarcastisch, hij gebruikt allerlei potjes e.d., bereidt alles volgens mij in de magnetron (heeft hij überhaupt een gasstel of kookplaat?).
De combinatie satesaus en sperziebonen en worst (http://www.smulweb.nl/rec(...)en-in-satesaussalade) is ook zo'n leuke. Doet mij denken aan mijn vader die altijd appelmoes over de sperziebonen kwakt.
Je hebt zeebenen of niet idd.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:38 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Dat zeggen ze volgens mijn broertje op de zeevaartschool tegen gastjes die tijdens een studieuitstapje met een schip ontdekken dat ze misschien niet de beste studiekeus hebben gemaakt (want zeeziek). Als ze nog niet over de reling hangen dan worden er dingen ingefluisterd als "haring met slagroom" en "rookworst met jam"
En om dat trauma te verbloemen, ben je alleen maar lekker eten gaan maken zodat je daar nooooit meer aan hoeft terug te denken?quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er wordt tenminste geen blik losgetrokken.
sperziebonen uit blik zijn wel het ergste wat je kan doen vind ik. Jeugdtrauma, mijn moeder kookte de blikbonen nog kapotter.
Neuh, eerder dit: ik heb leren koken uit zelfverdediging.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 12:45 schreef Red_85 het volgende:
[..]
En om dat trauma te verbloemen, ben je alleen maar lekker eten gaan maken zodat je daar nooooit meer aan hoeft terug te denken?
Vreselijk.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 16:09 schreef Ole het volgende:
Of zoals de Britten doen: azijn over je fish and chips
Ken je de McGangbang? Een double cheeseburger met een mcchicken ertussenquote:Op zaterdag 30 maart 2013 10:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat zijn dus precies van die dingen die je vaak tegenkomt op Amerikaanse kookwebsites. Zo onsmakelijk
Dit staat echt op het menu?quote:Op zaterdag 30 maart 2013 18:05 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat me zelf niet lekker lijkt; de Bacon Sundae (van Burger King USA)
[ afbeelding ]
quote:
die zijn inderdaad niet te eten. groenvoer waar een bliksmaak aan zit.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er wordt tenminste geen blik losgetrokken.
sperziebonen uit blik zijn wel het ergste wat je kan doen vind ik. Jeugdtrauma, mijn moeder kookte de blikbonen nog kapotter.
Lang geleden dat ik dat heb gehad, maar ik weet precies wat voor bijsmaak je bedoelt. Alsof je het zo weer proeft.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 18:41 schreef z80 het volgende:
die zijn inderdaad niet te eten. groenvoer waar een bliksmaak aan zit.
Inderdaadquote:Op zaterdag 30 maart 2013 18:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lang geleden dat ik dat heb gehad, maar ik weet precies wat voor bijsmaak je bedoelt. Alsof je het zo weer proeft.
een poolse kennis maakte dat vroeger wel is met aardappels erbij.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |