vergeet niet dat noorwegen geen lid van de EU isquote:Op donderdag 21 maart 2013 11:28 schreef BertV het volgende:
Vergeet niet dat de toegang tot je spaarrekening ook gewoon geblokkeerd kan worden als de EU-poep de ventilator raakt.
Je hebt niks te zeggen over je digitale geld. Het systeem is puur gebaseerd op vertrouwen.quote:Op donderdag 21 maart 2013 11:35 schreef Salatrel het volgende:
[..]
vergeet niet dat noorwegen geen lid van de EU is
Het gaat mij om het beschermen van mijn spaargeld. Dat Dijsselbloem niet zomaar aan mijn eventuele Noorse rekening kan komen - hij kan hooguit het betalingsverkeer stilleggen - is een mooi extraatje.quote:Op donderdag 21 maart 2013 11:39 schreef BertV het volgende:
[..]
Je hebt niks te zeggen over je digitale geld. Het systeem is puur gebaseerd op vertrouwen.
(Eigenlijk net als contant, maar dan kun je nog even winkeltje spelen)
Dijsselbloem:
[x] blokkeer betalingen van- en naar spaarrekeningen.
Ook een korting van niks eigenlijk.quote:Op donderdag 21 maart 2013 11:41 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
Of een broodje
[ afbeelding ]
Koop 5 voor ¤ 507.222,24 per stuk.
Koop 10 voor ¤ 507.122,24 per stuk.
Koop 25 voor ¤ 507.022,24 per stuk.
Koop 50 voor ¤ 506.922,24 per stuk.
Beter nog koop er 50 dan krijg je korting
https://www.doijerkalff.nl/goudbaar-12500-gram.html
Nee daarom juistquote:Op donderdag 21 maart 2013 11:49 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Ook een korting van niks eigenlijk.
In 25 jaar gaan nogal wat bedrijven failliet.quote:Op donderdag 21 maart 2013 12:38 schreef iamcj het volgende:
In het slechtste geval moet je 25 jaar wachten totdat de aandelen weer op niveau staan.
Wat versta jij onder kwaliteitsaandelen? Je krijgt misschien wel dividend maar dit is dan ook niet veel meer waard denk ik.quote:Op donderdag 21 maart 2013 12:38 schreef iamcj het volgende:
Ze je geld op een beleggingsrekening. Voor het moment dat je niet meer bij geld kan, je geld omzetten in kwaliteitsaandelen. In Nederland kan niemand die van je afpakken. In het slechtste geval moet je 25 jaar wachten totdat de aandelen weer op niveau staan. In de tussentijd kraag je waarschijnlijk wel dividend.
Dan moet je het bewaarbedrijf van alex bellen denk ikquote:Op donderdag 21 maart 2013 15:29 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Wat gebeurt er trouwens met je aandelen als je die bv bij Alex hebt staan en Alex gaat failliet?
Alsof die dan nog de telefoon zouden opnemen. Je moet nu ff bellen.quote:Op donderdag 21 maart 2013 15:41 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
Dan moet je het bewaarbedrijf van alex bellen denk ik
Jouw beleggingen zijn ondergebracht in een separaat bewaarbedrijf. Jouw aandelen vallen buiten de boedel van de broker. Een faillissement van Alex heeft geen invloed op de beleggingen.quote:Op donderdag 21 maart 2013 15:29 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Wat gebeurt er trouwens met je aandelen als je die bv bij Alex hebt staan en Alex gaat failliet?
bedanktquote:Op donderdag 21 maart 2013 15:52 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Jouw beleggingen zijn ondergebracht in een separaat bewaarbedrijf. Jouw aandelen vallen buiten de boedel van de broker. Een faillissement van Alex heeft geen invloed op de beleggingen.
Meer dan 4% rente bij de Rabobank Australië. Leuk, maar alleen voor Australiërs...quote:Op donderdag 21 maart 2013 14:05 schreef Matty___ het volgende:
volgens mij kun je beter een bankrekening in Australie openen.
Dat had je gedacht. De overheid kan gewoon een algemene vermogensheffing invoeren waar alles onder valt: spaarrekeningen, obligaties, aandelen, goud, onroerend goed....quote:Op donderdag 21 maart 2013 12:38 schreef iamcj het volgende:
Ze je geld op een beleggingsrekening. Voor het moment dat je niet meer bij geld kan, je geld omzetten in kwaliteitsaandelen. In Nederland kan niemand die van je afpakken.
Is dat echt zo veilig nu dan? Staat de beurs niet al te hoog? Het kan toch in een bubble zitten?quote:
Sterker nog: zo'n heffing is er volgens mij al.quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:08 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat had je gedacht. De overheid kan gewoon een algemene vermogensheffing invoeren waar alles onder valt: spaarrekeningen, obligaties, aandelen, goud, onroerend goed....
Heel box 3 and more...
Geintje..quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:13 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
Is dat echt zo veilig nu dan? Staat de beurs niet al te hoog? Het kan toch in een bubble zitten?
Inderdaad. Alleen noemen ze het dan een "Eenmalige Solidariteits Bijdrage van 25% voor Nationaal Herstel" of zoietsquote:Op donderdag 21 maart 2013 19:13 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
Sterker nog: zo'n heffing is er volgens mij al.
Te voldoen in een munt met op dat moment waarschijnlijk de waarde van WC-papier, eerder zie ik dat niet zo snel gebeuren.quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:08 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat had je gedacht. De overheid kan gewoon een algemene vermogensheffing invoeren waar alles onder valt: spaarrekeningen, obligaties, aandelen, goud, onroerend goed....
Heel box 3 and more...
Toen ik me daar een paar jaar geleden op oriënteerde bleek het erg moeilijk, in ieder geval onmogelijk zonder er zelf naartoe te gaan, en waarschijnlijk dien je er ook te wonen/werken. De banken zitten er ook niet om spaargeld verlegen. Het is hier destijds besproken dus gebruik de zoekmachine. Mijn conclusie:als je in NOK wilt zitten, buiten het bankensysteem, koop dan Noorse staatsobligaties.quote:Op donderdag 21 maart 2013 11:26 schreef Dvm86 het volgende:
Zijn er mensen die reeds een spaarrekening in Noorwegen (of andere Scandinavische landen) geopend hebben vanwege de crisis?
Wat aan deze redenatie minder sterk is, is dat je uitgaat van een zeer ongebruikelijke situatie ('echte paniek'), en dan vervolgens met argumenten komt als 'goud staat all-time high' en daarna vraagt om grafieken.quote:Op donderdag 21 maart 2013 22:06 schreef iamcj het volgende:
[..]
Te voldoen in een munt met op dat moment waarschijnlijk de waarde van WC-papier, eerder zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Maar ik meen het serieus, als je gelooft in een situatie dat de euro in elkaar klapt, er een major bankenciris komt of hyperinflatie. Wat moet je dan doen?
Vastgoed, is niet liquide.
Goud, staat all time high, zeer onzeker.
Geld, is gewoon een lening aan bank die dan in de problemen is.
Mij lijkt er in bovenstaande scenarios een aandelencrash te komen voordat de banken echt op slot gaan, de euro valt, of hyperinflatie uitbreekt.
Als je dan je geld omzet in aandelen in verschillende landen in de wereld in food, grondstoffen e.d. en de crisis uitzit lijkt mij dat je het op de lange termijn het beste doet.
Laat je grafieken maar zien, zou ik zeggen
In zo'n systeemcrash/ liquidatie situatie kunnen goud, aandelen, onroerend goed etc inderdaad best naar bijna nul gaan, zeker in relatief illiquide markten. Voorproefje hebben we gezien in 2008. Alles wat nog een beetje waarde heeft wordt te gelde gemaakt om margincalls e.d. af te wenden. Alle assetprijzen correleren dan met elkaar.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 09:41 schreef GoedeVraag het volgende:
En waarom zou iets dat nu hoog staat in zo'n extreme gebeurtenis niet ook naar extremen kunnen gaan?
Dat is geen onwaarschijnlijke eerste reactie.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 09:56 schreef SeLang het volgende:
[..]
In zo'n systeemcrash/ liquidatie situatie kunnen goud, aandelen, onroerend goed etc inderdaad best naar bijna nul gaan, zeker in relatief illiquide markten. Voorproefje hebben we gezien in 2008. Alles wat nog een beetje waarde heeft wordt te gelde gemaakt om margincalls e.d. af te wenden. Alle assetprijzen correleren dan met elkaar.
Fysieke dingen van waarde zoals goud of ontroerend goed kan de overheid moeilijk van je afpakken. Ik zie Rutte al komen met zijn matties en verhuiswagen om je spullen in te laden.quote:Op donderdag 21 maart 2013 19:23 schreef SeLang het volgende:
[..]
Inderdaad. Alleen noemen ze het dan een "Eenmalige Solidariteits Bijdrage van 25% voor Nationaal Herstel" of zoiets
Je hebt kennelijk nog nooit gehoord van vermogensbelasting/ onroerend goed belastingquote:Op vrijdag 22 maart 2013 12:47 schreef UpsideDown het volgende:
[..]
Fysieke dingen van waarde zoals goud of ontroerend goed kan de overheid moeilijk van je afpakken. Ik zie Rutte al komen met zijn matties en verhuiswagen om je spullen in te laden.
Dan moet de overheid wel op de hoogte zijn van je vermogen.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 13:17 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je hebt kennelijk nog nooit gehoord van vermogensbelasting/ onroerend goed belasting
Leuk als je een paar knaken hebt, maar bij grotere bedragen heb je die keuze niet mits je het legaal verdiend hebt. Je kunt het wel achterhouden, maar wat als je over een x tijd een grote aankoop wilt doen, wilt overstappen in andere assets, ervan leeft e.d.? Hoe verantwoord je dat dan?quote:Op vrijdag 22 maart 2013 13:20 schreef UpsideDown het volgende:
Dan moet de overheid wel op de hoogte zijn van je vermogen.
Als veel mensen van al hun geld bijvoorbeeld goud of iets ander fysieks hebben gekocht (box 3 dus) valt er op een gegeven moment niets meer te innen door de fiscus toch? Of zouden ze dan bij iedereen langs gaan voor inbeslagname van bezittingen zoals een deurwaarder.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 13:42 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Leuk als je een paar knaken hebt, maar bij grotere bedragen heb je die keuze niet mits je het legaal verdiend hebt. Je kunt het wel achterhouden, maar wat als je over een x tijd een grote aankoop wilt doen, wilt overstappen in andere assets, ervan leeft e.d.? Hoe verantwoord je dat dan?
Ze kunnen ook een eenmalige vermogensbelasting instellen, dan moet je een deel van je "harde" assets verkopen als je niet kunt dokken in cash. Zoniet sturen ze gewoon een incasso langs of leggen beslag op je bezittingen.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 13:57 schreef UpsideDown het volgende:
[..]
Als veel mensen van al hun geld bijvoorbeeld goud of iets ander fysieks hebben gekocht (box 3 dus) valt er op een gegeven moment niets meer te innen door de fiscus toch? Of zouden ze dan bij iedereen langs gaan voor inbeslagname van bezittingen zoals een deurwaarder.
Ik denk dat veel mensen daar geen boodschap aan hebben als zij in barre tijden hun spaargeld hebben omgezet in fysiek kapitaal. Het is tenslotte niet de schuld van het individu dat de staat in de financiële problemen is gekomen.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 15:47 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Ze kunnen ook een eenmalige vermogensbelasting instellen, dan moet je een deel van je "harde" assets verkopen als je niet kunt dokken in cash. Zoniet sturen ze gewoon een incasso langs of leggen beslag op je bezittingen.
Denken dat je veilig bent als je geen spaargeld hebt is naief in een dergelijk scenario, ook al is het confisceren van enkel spaargeld boven een bepaald bedrag iets simpeler.
Mijn punt is dus dat alles in box 3 belast kan worden en er geen easy way out een confiscatie is, tenminste op een legale manier.
Stel je bent een argentijn in 99, bankruns. Verder terug kijken is helaas lastig, maar daar is wel wat gebeurt in het verleden met die munt en megainflatie, devaluatie etc.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 09:41 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
Wat aan deze redenatie minder sterk is, is dat je uitgaat van een zeer ongebruikelijke situatie ('echte paniek'), en dan vervolgens met argumenten komt als 'goud staat all-time high' en daarna vraagt om grafieken.
In welke grafieken zit je ongebruikelijke uitgangspunt verwerkt dan? En waarom zou iets dat nu hoog staat in zo'n extreme gebeurtenis niet ook naar extremen kunnen gaan?
Tot slot dan de vraag hoe zeker jouw aandelen zullen zijn als overheden overal gaan grabbelen?
Ja het is zeker waar dat je als je weinig van goud weet/begrijpt, het beter niet kunt kopen. Persoonlijk hou ik die 80% daling alleen in de markt van beloftes voor goud (de contractmarkt) voor mogelijk, maar zonder (mijn) bijbehorende perspectief zou ik er (goud) inderdaad niet in willen zitten.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 16:35 schreef iamcj het volgende:
Met goud vind ik het vervelend dat het je gewoon niet weet waar je aan toe bent. Het kan enorm stijgen om morgen 80% te dalen, het is meerdere malen uitgeleend, overheden kunnen de prijs bepalen in extreme omstandigheden.
De aandelenmarkt krabbelt tot nu toe altijd wel weer op na een crash.
Net zo min het de schuld van de gemiddelde andere vermogensbezitters is. Als de overheid een belasting/confiscatie oplegd en jij werkt niet mee dan word er gewoon beslag gelegd op je bezit. Bij de overheidsconfiscaties in het verleden staan er daarnaast relatief forse straffen op het niet meewerken/ niet opgeven van bezitingen. Veel succes daarmee.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 15:59 schreef UpsideDown het volgende:
Ik denk dat veel mensen daar geen boodschap aan hebben als zij in barre tijden hun spaargeld hebben omgezet in fysiek kapitaal. Het is tenslotte niet de schuld van het individu dat de staat in de financiële problemen is gekomen.
Heb je een voorbeeld van dat een overheid beslag legde op vermogen\aandelen?quote:Op vrijdag 22 maart 2013 17:41 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Net zo min het de schuld van de gemiddelde andere vermogensbezitters is. Als de overheid een belasting/confiscatie oplegd en jij werkt niet mee dan word er gewoon beslag gelegd op je bezit. Bij de overheidsconfiscaties in het verleden staan er daarnaast relatief forse straffen op het niet meewerken/ niet opgeven van bezitingen. Veel succes daarmee.
Argentinie, heeft dollar accounts van haar burgers overnight omgezet in peso's daar werden de burgen niet vrolijk van, verder heeft Argentinie recentelijk nog een oliebedrijf genationaliseerd. Verder hebben de Amerikanen laten zien dat je goudbezit prima kan verbieden;quote:Op vrijdag 22 maart 2013 17:52 schreef iamcj het volgende:
[..]
Heb je een voorbeeld van dat een overheid beslag legde op vermogen\aandelen?
Ja, vrijwel alle dictaturen (in opkomst) of bankroete overheden. Maar er zijn in de historie daarnaast genoeg andere voorbeelden van overheden die een deel van het vermogen confisceren of een bepaald asset.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 17:52 schreef iamcj het volgende:
Heb je een voorbeeld van dat een overheid beslag legde op vermogen\aandelen?
In NL hebben we reeds een wet die het mogelijk maakt om het fysieke goud te vorderen van burgers.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 18:00 schreef Sparqq het volgende:
Verder hebben de Amerikanen laten zien dat je goudbezit prima kan verbieden;
http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Noodwet_financieel_verkeer.htmquote:Onze Minister is bevoegd - zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen - voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen.
Wel ironisch als het bezit van goldbugs die een eventuele confiscatie proberen te omzeilen juist als enige asset geconfisceerd word.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 18:09 schreef Wokkel het volgende:
[..]
In NL hebben we reeds een wet die het mogelijk maakt om het fysieke goud te vorderen van burgers.
[..]
http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Noodwet_financieel_verkeer.htm
Dat is een weet die sinds de uitvaardiging in 1978 nog nooit gebruikt is voor dat doel.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 18:09 schreef Wokkel het volgende:
[..]
In NL hebben we reeds een wet die het mogelijk maakt om het fysieke goud te vorderen van burgers.
[..]
http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Noodwet_financieel_verkeer.htm
Dat zou inderdaad ironisch zijn. Evengoed zou het ironisch zijn als mensen die nu met cash op de bank een mooie koopkans zitten af te wachten voor 'als de bubble knapt' ineens een flinke knipbeurt krijgen en een deel van hun centjes kwijt zijn. Zo kunnen we wel meer ironische 'het zou ...situaties' verzinnen.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 18:14 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Wel ironisch als het bezit van goldbugs die een eventuele confiscatie proberen te omzeilen juist als enige asset geconfisceerd word.
Waarom zou je 1 gram kopen? Zou het je echt wat opleveren om die 40 euro 'kapitaal' veilig te stellen?quote:Op vrijdag 22 maart 2013 20:46 schreef gelly het volgende:
Zo'n 1 g goud plakje kost 56 euro, en de goudprijs is bijna 40 euro per gram. Waarin zit dat verschil ?
[ afbeelding ]
Nee, ging me meer om de behoorlijke marge die de handelaar opstrijkt. Terwijl de enige handeling het gieten in een mal is ?quote:Op vrijdag 22 maart 2013 21:05 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
Waarom zou je 1 gram kopen? Zou het je echt wat opleveren om die 40 euro 'kapitaal' veilig te stellen?
En wat wapens voor als de mensen zonder overlevingspakketten en combibars langskomen? Het is maar net hoe somber je de toekomst wil zien.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 21:08 schreef gelly het volgende:
Die combibar is denk ik best wel ok om in huis te hebben. Samen met een overlevingspakket voor 3 maanden.
Het hoeft niet eens een economische crisis te zijn, als een week de stroom uitvalt heb je een grotere chaos.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 21:11 schreef GoedeVraag het volgende:
[..]
En wat wapens voor als de mensen zonder overlevingspakketten en combibars langskomen? Het is maar net hoe somber je de toekomst wil zien.
Heb je voor 1 week zonder stroom al survivalpakket van 3 maanden + goud nodig? Wat moet je dan wel niet hebben als echt de pleuris uitbreekt?quote:Op vrijdag 22 maart 2013 21:17 schreef gelly het volgende:
[..]
Het hoeft niet eens een economische crisis te zijn, als een week de stroom uitvalt heb je een grotere chaos.
Je moest eens weten hoeveel marge Albert Heijn op een bos wortelen heeft. Maar die meerprijs wordt inderdaad door de productiekosten van de baar veroorzaakt. Als je een grotere koopt, kost het relatief haast niets meer. Of koop gewoon een one ounce muntje, die worden met miljoenen tegelijk geproduceerd en hebben daardoor nauwelijks een opslag.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 21:07 schreef gelly het volgende:
Nee, ging me meer om de behoorlijke marge die de handelaar opstrijkt. Terwijl de enige handeling het gieten in een mal is ?
6 tientjes...quote:Op vrijdag 22 maart 2013 21:26 schreef dvr het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel marge Albert Heijn op een bos wortelen heeft. Maar die meerprijs wordt inderdaad door de productiekosten van de baar veroorzaakt. Als je een grotere koopt, kost het relatief haast niets meer. Of koop gewoon een one ounce muntje, die worden met miljoenen tegelijk geproduceerd en hebben daardoor nauwelijks een opslag.
Dat is volgens mij meer dan normaal, maar het kan zijn dat er door de huidige onrust zoveel vraag is, dat ze de marge straffeloos kunnen opschroeven. En dat werkt ook de andere kant op: wanneer je t.z.t. weer van je goud afwilt, samen met een hoop anderen, is het maar de vraag of handelaren bereid zijn het snel en tegen een redelijke prijs van je over te nemen. Ik zou daar niet op rekenen.quote:
Die vestiging valt onder Europees recht, als de pleuris uitbreekt zullen de tegoeden worden omgezet in Euro's of de nieuwe munt, als je daar bang voor bent zal je echt de EU uit moeten en daar de rekening openen.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 11:43 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Dit misschien een ideetje? http://www.icbc.com.cn/ic(...)7%BD%91%E7%AB%99/du/
Chinese valuta.
Is dat zo? Je hebt toch gewoon renminbi.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:00 schreef Sparqq het volgende:
[..]
Die vestiging valt onder Europees recht, als de pleuris uitbreekt zullen de tegoeden worden omgezet in Euro's of de nieuwe munt, als je daar bang voor bent zal je echt de EU uit moeten en daar de rekening openen.
Als het een buitenlandse munt is dan kan de overheid die toch confisceren als deze op een Europse/Nederlandse bank staat en zeggen dat buitenlandse tegoeden niet zijn toegestaan en overnight omzetten naar Euro/Nieuwemunt.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:04 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Is dat zo? Je hebt toch gewoon renminbi.
Wel genaaid zeg. Je geld is zo nergens veilig.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:06 schreef Sparqq het volgende:
[..]
Als het een buitenlandse munt is dan kan de overheid die toch confisceren als deze op een Europse/Nederlandse bank staat en zeggen dat buitenlandse tegoeden niet zijn toegestaan en overnight omzetten naar Euro/Nieuwemunt.
De Argentijnen hebben dat 10 jaar geleden gedaan met Dollar accounts, dat werden Peso's in een weekend.
Dat is ook de bedoeling.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:08 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Wel genaaid zeg. Je geld is zo nergens veilig.
Ik ben niet graag afhankelijk van een onbetrouwbare overheid, dus ik spaar liever met het risico dat je wat kwijt raakt dan om bij de overheid te moeten aankloppen als ik met pensioen wil want ik verwacht dat die dan niet thuisgeeft.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:11 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Jep. Beter je geld opmaken aan rotzooi dan sparen.
Eigenlijk is spaargeld gewoon een luchtkasteel.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:08 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Wel genaaid zeg. Je geld is zo nergens veilig.
Je kan ook iets anders kopen dan rotzooi natuurlijk.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 12:11 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Jep. Beter je geld opmaken aan rotzooi dan sparen.
Zoals zilver bijvoorbeeld !quote:Je kan ook iets anders kopen dan rotzooi natuurlijk.
Dat is super bubble gevoelig (up and down) en aan mode onderhevigd. Als speculatie object alleen weggelegd voor experts en ter behoud van kapitaal sowieso ongeschikt omdat de prijsfluctuaties al veel groter zijn dan typische haircuts op kapitaal. Absoluut geen "veilige" optie!quote:Op zondag 24 maart 2013 10:01 schreef BlueRoom het volgende:
2 veilige opties die mij te binnen schieten
- kunst kopen
Je hebt het nieuws kennelijk niet gevolgd? Google anders even op "Cyprus"quote:- je geld/bezittingen in een aparte b.v. stoppen. De overheid zal niet zo gauw de assets van bedrijven plunderen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |