Hier inmiddels espresso-bonen gekocht. Matige eerste indruk: er was geen enkele klant in de zaak maar de eigenaar gaf desondanks redelijk kortaf antwoord op mijn vragen. Geen branddatum op verpakking, verpakking niet hersluitbaar, bonen erg zwaar gebrand waardoor bitter en sterk van smaak, bonen volgens mij ook ouder dan ik ze had willen hebben, prijs redelijk maar dan moeten de bonen wel vers en goed gebrand zijn.quote:Op donderdag 30 januari 2014 15:30 schreef NutKees het volgende:
Brennerie et Kaffes (Sittard): nog niet bezocht, ga ik binnenkort wel doen.
He verdomme...quote:Op dinsdag 18 februari 2014 18:31 schreef Zith het volgende:
Lijkt mij geen goed idee. Slechte betaling (horeca) en geen carriere. De meeste 'baristas' zijn studenten die het als bijbaantje doen. Cursus helpt je niet aan een betere cariere want iedereen en hun moeder heeft een cursus gedaan. De enige die er een carriere mee halen zijn degenen die zelf het cafe beginnen, of zo goed zijn dat ze cursusen geven aan anderen.
Ik heb tot nu toe altijd Fascino gehad, maar wil Dutch Barista ook nog een keer proberen. De masterblend 01 en eentje uit Costa Rica zie ik wel zitten.quote:Op woensdag 19 februari 2014 10:43 schreef NutKees het volgende:
Ik ga in ieder geval weer terug naar Dutch Barista, daar heb ik nog nooit bonen ouder dan 3 dagen gekregen. En de smaak van zijn koffie is tot nu toe ook onovertroffen. Maar ja, je wil toch af en toe eens wat anders proberen.
Ik zou de blends links laten liggen. En houd in je achterhoofd dat ik de bonen persoonlijk ga halen, dus via webshop zouden ze wel eens ouder kunnen zijn als ze bezorgd worden.quote:Op woensdag 19 februari 2014 19:33 schreef bear87 het volgende:
[..]
Ik heb tot nu toe altijd Fascino gehad, maar wil Dutch Barista ook nog een keer proberen. De masterblend 01 en eentje uit Costa Rica zie ik wel zitten.
Als het goed is zijn de bonen altijd vers, net als bij Fascino. Als je via koffiecentrale bestelt van DB of Blanche Dael, dan worden ze ook altijd pas vanaf donderdag/vrijdag geleverd, ongeacht of je nou op zondag of woensdag bestelt, ze worden dan echt vers gebrand.quote:Op woensdag 19 februari 2014 19:54 schreef NutKees het volgende:
[..]
Ik zou de blends links laten liggen. En houd in je achterhoofd dat ik de bonen persoonlijk ga halen, dus via webshop zouden ze wel eens ouder kunnen zijn als ze bezorgd worden.
Haarlem, Amsterdam en Utrecht hebben een filiaal van Brandmeestersquote:Op donderdag 20 februari 2014 12:18 schreef Iwanius het volgende:
Even een algemeen vraagje.
Als jullie in de stad zijn en trek hebben in een goede kop koffie.
Waar gaan jullie dan meestal naar binnen? En graag welke steden en de zaak.
Toch blijf je je verbazen hoe belabberd vaak de koffie is in de horeca, terwijl de marge erg hoog is, en je dus graag veel koffie wilt verkopen.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 18:31 schreef Zith het volgende:
Lijkt mij geen goed idee. Slechte betaling (horeca) en geen carriere. De meeste 'baristas' zijn studenten die het als bijbaantje doen. Cursus helpt je niet aan een betere cariere want iedereen en hun moeder heeft een cursus gedaan. De enige die er een carriere mee halen zijn degenen die zelf het cafe beginnen, of zo goed zijn dat ze cursusen geven aan anderen.
Gewoon zorgen dat je ergens komt te werken waar de eigenaar je de kneepjes van het vak bijbrengt! En altijd je gevoel laten spreken als het financieel mogelijk isquote:Op dinsdag 18 februari 2014 14:15 schreef hairybeardyman het volgende:
Is een carriereswitch van kantoorlul naar barista een goed idee? (naar mijn gevoel wel, ben het werk zat - doe dit al jaren) Ik heb totaal geen werkervaring met de horeca, maar het vakmanschap als barista spreekt me wel enorm aan. Ik kom er niet echt uit waar ik in hemelsnaam zo'n cursus kan volgen.
Me too. In Arnhem één van de weinige zaken waar je Italian style espresso (Stel Moka) krijgt. Andere goede adressen in Arnhem:quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:05 schreef habitue het volgende:
Ga vaak naar Doppio. Lekkere koffie.
Waar-de-loos!quote:Op donderdag 30 januari 2014 15:30 schreef NutKees het volgende:
Brennerie et Kaffes (Sittard): nog niet bezocht, ga ik binnenkort wel doen.
Koop een cafetière. Die hebben ze bij de betere koffiezaak staan, van Bodum, maar volgens mij verkoopt zelfs Ikea die dingen. Goede bonen kopen, en laten malen (vertel erbij dat het voor een cafetière is). Ca. 7g (1 schep) per bakje in je cafetière, water koken, iets laten afkoelen, opschenken, goed roeren, 4 minuten laten trekken, ding omlaag, inschenken, genieten. Als het je goed bevalt is het het overwegen waard om er een bonenmaler voor te kopen, vers gemalen smaakt het nog net wat lekkerder. Dat ga je als het goed is ook wel merken als je gemalen koffie koopt: de eerste dagen is het duidelijk lekkerder dan als de zak bijna leeg is...quote:Op maandag 10 maart 2014 10:31 schreef Luigi het volgende:
Mensen, help me eens even in de juiste richting.
oh echt!!quote:Op maandag 10 maart 2014 11:52 schreef bear87 het volgende:
@ Luigi
Koop een cafetiere, inderdaad verkoopt Ikea ze al. En tik daarna een bonenmaler op de kop. Gebruik daarna bonen die kort geleden zijn gebrand (fascino, DBC, koffiestation, blanchedael) en maal die zelf.
Over het algemeen is men het er wel over eens dat je de meeste winst kunt behalen door verse koffie te gebruiken (als je hem koopt enkele dagen geleden gebrand, niet vele maanden oud zoals in de supermarkt) en deze zelf te malen (met een goede kwaliteit maler)
Koffie met branddatum op zak, kort geleden gebrand, klinkt duur? Het tegendeel is waar! Bij Blanchedael en Fascino, inc verzendkosten, ruim onder de kiloprijs van Illy.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |