abonnement Unibet Coolblue
pi_136882707
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 15:30 schreef NutKees het volgende:
Brennerie et Kaffes (Sittard): nog niet bezocht, ga ik binnenkort wel doen.
Hier inmiddels espresso-bonen gekocht. Matige eerste indruk: er was geen enkele klant in de zaak maar de eigenaar gaf desondanks redelijk kortaf antwoord op mijn vragen. Geen branddatum op verpakking, verpakking niet hersluitbaar, bonen erg zwaar gebrand waardoor bitter en sterk van smaak, bonen volgens mij ook ouder dan ik ze had willen hebben, prijs redelijk maar dan moeten de bonen wel vers en goed gebrand zijn.
  woensdag 19 februari 2014 @ 10:39:11 #127
22818 V2
Deze ruimte is te huur!
pi_136884305
Ik heb bij Village Coffee wat gehaald, branddatum eind januari, niet supervers dus, maar vast verser dan bij Simon :) een fruitige blend moet 't zijn, ben benieuwd.
As far as we know, our computer has never had an undetected error.
pi_136884436
Ik ga in ieder geval weer terug naar Dutch Barista, daar heb ik nog nooit bonen ouder dan 3 dagen gekregen. En de smaak van zijn koffie is tot nu toe ook onovertroffen. Maar ja, je wil toch af en toe eens wat anders proberen.
  woensdag 19 februari 2014 @ 14:06:08 #129
417507 hairybeardyman
Ja ook daaronder.
pi_136890629
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 18:31 schreef Zith het volgende:
Lijkt mij geen goed idee. Slechte betaling (horeca) en geen carriere. De meeste 'baristas' zijn studenten die het als bijbaantje doen. Cursus helpt je niet aan een betere cariere want iedereen en hun moeder heeft een cursus gedaan. De enige die er een carriere mee halen zijn degenen die zelf het cafe beginnen, of zo goed zijn dat ze cursusen geven aan anderen.
He verdomme...
pi_136902060
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2014 10:43 schreef NutKees het volgende:
Ik ga in ieder geval weer terug naar Dutch Barista, daar heb ik nog nooit bonen ouder dan 3 dagen gekregen. En de smaak van zijn koffie is tot nu toe ook onovertroffen. Maar ja, je wil toch af en toe eens wat anders proberen.
Ik heb tot nu toe altijd Fascino gehad, maar wil Dutch Barista ook nog een keer proberen. De masterblend 01 en eentje uit Costa Rica zie ik wel zitten.
pi_136902936
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2014 19:33 schreef bear87 het volgende:

[..]

Ik heb tot nu toe altijd Fascino gehad, maar wil Dutch Barista ook nog een keer proberen. De masterblend 01 en eentje uit Costa Rica zie ik wel zitten.
Ik zou de blends links laten liggen. En houd in je achterhoofd dat ik de bonen persoonlijk ga halen, dus via webshop zouden ze wel eens ouder kunnen zijn als ze bezorgd worden.
pi_136922274
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2014 19:54 schreef NutKees het volgende:

[..]

Ik zou de blends links laten liggen. En houd in je achterhoofd dat ik de bonen persoonlijk ga halen, dus via webshop zouden ze wel eens ouder kunnen zijn als ze bezorgd worden.
Als het goed is zijn de bonen altijd vers, net als bij Fascino. Als je via koffiecentrale bestelt van DB of Blanche Dael, dan worden ze ook altijd pas vanaf donderdag/vrijdag geleverd, ongeacht of je nou op zondag of woensdag bestelt, ze worden dan echt vers gebrand.

Met de emporio espresso van Fascino heb ik erg goede ervaringen. Hierna echter even wat mildere koffies proberen :)
pi_136924508
Even een algemeen vraagje.

Als jullie in de stad zijn en trek hebben in een goede kop koffie.
Waar gaan jullie dan meestal naar binnen? En graag welke steden en de zaak.
pi_136927387
quote:
6s.gif Op donderdag 20 februari 2014 12:18 schreef Iwanius het volgende:
Even een algemeen vraagje.

Als jullie in de stad zijn en trek hebben in een goede kop koffie.
Waar gaan jullie dan meestal naar binnen? En graag welke steden en de zaak.
Haarlem, Amsterdam en Utrecht hebben een filiaal van Brandmeesters
  donderdag 20 februari 2014 @ 14:58:09 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136929971
Pelikaan in Zutphen, mooie winkel, kleine zelfstandige brander, heerlijke koffie, 2 keer winnaar beste kop koffie in het AD
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 februari 2014 @ 15:00:23 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136930050
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 18:31 schreef Zith het volgende:
Lijkt mij geen goed idee. Slechte betaling (horeca) en geen carriere. De meeste 'baristas' zijn studenten die het als bijbaantje doen. Cursus helpt je niet aan een betere cariere want iedereen en hun moeder heeft een cursus gedaan. De enige die er een carriere mee halen zijn degenen die zelf het cafe beginnen, of zo goed zijn dat ze cursusen geven aan anderen.
Toch blijf je je verbazen hoe belabberd vaak de koffie is in de horeca, terwijl de marge erg hoog is, en je dus graag veel koffie wilt verkopen.
Maar ja, meeste horeca zijn bierindoeners, waar nauwelijks wat op verdient wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136930147
Hopper in Rotterdam.
Bediening is wel wat minder geworden maar veel soorten bonen.
Bij filterkoffie kan je aangeven welke techniek, wel leuk om zo bonen te vergelijken.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_136951425
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 14:15 schreef hairybeardyman het volgende:
Is een carriereswitch van kantoorlul naar barista een goed idee? (naar mijn gevoel wel, ben het werk zat - doe dit al jaren) Ik heb totaal geen werkervaring met de horeca, maar het vakmanschap als barista spreekt me wel enorm aan. Ik kom er niet echt uit waar ik in hemelsnaam zo'n cursus kan volgen.
Gewoon zorgen dat je ergens komt te werken waar de eigenaar je de kneepjes van het vak bijbrengt! En altijd je gevoel laten spreken als het financieel mogelijk is :)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_136954345
Ga vaak naar Doppio. Lekkere koffie.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_136955323
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 23:05 schreef habitue het volgende:
Ga vaak naar Doppio. Lekkere koffie.
Me too. In Arnhem één van de weinige zaken waar je Italian style espresso (Stel Moka) krijgt. Andere goede adressen in Arnhem:

• Babo Café (eigen melange)
• Cosi (maar dat is meer een restaurant geworden helaas, Illy)
• Sugar Hill (eigen melange)
• Tape (Bocca koffie)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_137170813
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 15:30 schreef NutKees het volgende:
Brennerie et Kaffes (Sittard): nog niet bezocht, ga ik binnenkort wel doen.
Waar-de-loos!

Nog even terugkomen op deze winkel om anderen te waarschuwen: ik heb gisteren mijn 2e zak bonen opengetrokken en zo'n rotzooi heb ik nog nooit gezien. Helemaal zwartgeblakerd, oud, uitgedroogd, de bonen stonken en er is totaal geen espresso van te zetten. Ik heb zelfs een donkerbruin vermoeden dat dit bonen van de lidl of de aldi zijn, in een fancy zakje gestoken en voor 10x de prijs verkocht. Een soortgelijke ervaring heb ik namelijk ook een jaar geleden met de bonen van de lidl gehad. Vermijden als de pest dus, Brennerie 't Kaffes uit Sittard.
  maandag 10 maart 2014 @ 10:31:06 #142
37295 Luigi
mario pls
pi_137574365
Mensen, help me eens even in de juiste richting.

Wij hebben al jaren een standaard snelfilter apparaat (ik denk zeker dat deze al ruim 10 jaar oud is) welke op zich functioneert, maar ik vind de koffie niet lekker (meer?) die er uit komt. Daarnaast heb ik een tijdje terug ervaren (bij een collega met een 1200 euro kostende Jura ;) ) hoe lekker koffie óók kan zijn. Alleen ben ik niet zo'n liefhebber dat ik dergelijke bedragen er voor over heb. Even los van het feit dat ik er het budget niet voor heb (helaas).

Wat dan. Wat ik heb geprobeerd tot nu toe: ons apparaat eens grondig gereinigd. Incl. de thermoskan (die was eh, vies, zeg maar). Scheelde al behoorlijk. Thermoskan voorverwarmen, evenals de mokken. Andere koffie gebruiken (ik ben nu uitgekomen op de blikken snelfiltermaling van Illy). Al met al is dat al een hele andere bak koffie dan eerst, stuk minder nasmaak, drinkt prettiger weg, etc.

Maar toch wil ik iets meer dan dit. Waar zit ik aan te denken?

- Een Nespresso bijvoorbeeld, maar espresso's zijn eigenlijk toch niet mijn ding. Heb liever een 'Hollandse bak' (qua maat dan, niet qua smaak). Maar goed, de keren dat ik bij mensen kom met een Nespresso is dat zeker geen straf hoor.
- Senseo hebben wij ooit gehad, jaren terug, eerste model, maar nee, niet mijn smaak. Later ook nooit meer een lekkere Senseo geproeft.
- Nog betere koffie, even langs gaan bij de speciaalzaak en daar koffie kopen / laten malen.
- Een apparaat als deze kopen, het idee van zelf koffieboontjes malen icm een dergelijk apparaat spreekt me wel aan. Alleen gemixte reviews qua kwaliteit (van het apparaat dus).

Eigenlijk zit de prijs van dat laatste apparaat wel in de buurt van wat ik wil uitgeven (150-200 euro) als het moet. Wellicht een losse bonenmaal machine? Of is een nieuw snelfilter apparaat (ons apparaat is ruim 10 jaar oud, maar kan me niet voorstellen dat er enorme innovaties zijn gedaan op dat vlak) icm betere koffie een idee?

Ben zeker geen koffie junk, het gaat om 's ochtends een bakkie en 's avonds 1 of 2.
pi_137574727
tsja vaak is het het ding, wat je lekker vindt is gbaseerd op : a. de koffie die je gebruikt (de een vind Illy lekker ik ook hoor echt heerlijk! maar een ander houdt hier helemaal niet van! dus "lekkere" koffie is wel een beetje persoonsgeboden natuurlijk) B. de manier waarop koffie bereid wordt (hetzij espresso apparaat, standaard snelfilter, espressopotje (bialetti moka), perculator noem maar op)

je houdt van sterk maar niet van espresso formaat als ik begrijp
Nespresso is dan niet echt een optie de grooste kop is hooguit krap aan een senseoformaatje, lekker maar jij zult bij wijze van al 2 cupjes gebruiken voor en fatsoenlijke kop en dat is prijzig!

senseo heb ik hier in huis voor de "even snel een bakkie pakken en hoeft niet zo bijzonder" koffie
snelfilter apparaat voor vrienden, die willen eigenlijk niks anders nouja prima krijgen ze dat

wat ik persoonlijk het lekkerste vind is zo een espressopotje ook wel moka genoemd (had er een van mijn moeder gekregen die hem nog had, maar die is betje aan zijn eind kwamen we achter zag nu NET dat voor 8,- bij de xenos een is van 300 ml 1 a 2 holandse mokken)

ik gebruik dit in combinatie met illy koffie (of lavazza maar illy is beter)
doordat de koffie er rustig doorgaat krijg je vind ik de lekkerste koffie
het neems alleen wel even tijd....
  maandag 10 maart 2014 @ 11:03:01 #144
37295 Luigi
mario pls
pi_137575251
Ja, dat is me iets te bewerkelijk, zeker 's ochtends. Dan wil ik iets wat 's ochtends klaar staat (en zit er ook aan te denken een thermosbeker mee te nemen naar kantoor omdat de koffie daar ook echt abominabel is, dus dan wil ik het zo in kunnen gieten voordat ik de deur uit spring).

En Illy ben ik ook maar op uit gekomen na de huismerk snelfiltermaling pakken ;) dat het beter kan ben ik van overtuigd maar het is iets! Ik hou van sterk, maar niet bitter en hou ook niet van een nasmaak.
  maandag 10 maart 2014 @ 11:03:03 #145
22818 V2
Deze ruimte is te huur!
pi_137575252
quote:
7s.gif Op maandag 10 maart 2014 10:31 schreef Luigi het volgende:
Mensen, help me eens even in de juiste richting.
Koop een cafetière. Die hebben ze bij de betere koffiezaak staan, van Bodum, maar volgens mij verkoopt zelfs Ikea die dingen. Goede bonen kopen, en laten malen (vertel erbij dat het voor een cafetière is). Ca. 7g (1 schep) per bakje in je cafetière, water koken, iets laten afkoelen, opschenken, goed roeren, 4 minuten laten trekken, ding omlaag, inschenken, genieten. Als het je goed bevalt is het het overwegen waard om er een bonenmaler voor te kopen, vers gemalen smaakt het nog net wat lekkerder. Dat ga je als het goed is ook wel merken als je gemalen koffie koopt: de eerste dagen is het duidelijk lekkerder dan als de zak bijna leeg is...
As far as we know, our computer has never had an undetected error.
pi_137575300
Als je gewoon een espresso mengt met heet water heb je toch een hollandse bak?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_137575502
het is inderdaad iets bewerkelijker maarja goed oor goede koffie staat het nu eenmaal niet "klaar"
vandaar hier senseo als ik smorgens te slaperig ben dat ik me kan concentreren op een moka... de nieuwe smaken van senseo intens en dan black die was goed te pruimen haha

inderdaad een cafetiere misschien ? van veel merken te koop en misschien ook wel xenos ... ikea heeft hem wel

geloof dat een percolator die heb je ook nog.. bitterder wordt doordat de koffie terugstroomt en opnieuw erdoor gaat...?

tsja en het is blijft puzzelen en proberen...
pi_137575700
oja en je hebt het over mokjes voorverwarmen... koop dubbelwandige glazen echt werkt als een tiereier.
ook dit hoeft niet een enorme uitgave te zijn
ik heb laatst bij de action een gekocht voor 2,- xenos heeft ze voor een euro of 5 per stuk (vrij prijzig in verhouding) n een soort tsja... bulkwinkel hier gemaand mixx (voorheen maxx) had ze ook 2 voor 5 euro die zijn eerlijk gezegd nog de beste kwaliteit

ook blokker heeft ze en vielen me ook reuze mee in prijs... soms aldi of lidl... ieder geval... het scheelt je tijd en gepruts aan mokjes verwarmen :D
pi_137576688
@ Luigi
Koop een cafetiere, inderdaad verkoopt Ikea ze al. En tik daarna een bonenmaler op de kop. Gebruik daarna bonen die kort geleden zijn gebrand (fascino, DBC, koffiestation, blanchedael) en maal die zelf.

Over het algemeen is men het er wel over eens dat je de meeste winst kunt behalen door verse koffie te gebruiken (als je hem koopt enkele dagen geleden gebrand, niet vele maanden oud zoals in de supermarkt) en deze zelf te malen (met een goede kwaliteit maler)

Koffie met branddatum op zak, kort geleden gebrand, klinkt duur? Het tegendeel is waar! Bij Blanchedael en Fascino, inc verzendkosten, ruim onder de kiloprijs van Illy.
pi_137576919
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 11:52 schreef bear87 het volgende:
@ Luigi
Koop een cafetiere, inderdaad verkoopt Ikea ze al. En tik daarna een bonenmaler op de kop. Gebruik daarna bonen die kort geleden zijn gebrand (fascino, DBC, koffiestation, blanchedael) en maal die zelf.

Over het algemeen is men het er wel over eens dat je de meeste winst kunt behalen door verse koffie te gebruiken (als je hem koopt enkele dagen geleden gebrand, niet vele maanden oud zoals in de supermarkt) en deze zelf te malen (met een goede kwaliteit maler)

Koffie met branddatum op zak, kort geleden gebrand, klinkt duur? Het tegendeel is waar! Bij Blanchedael en Fascino, inc verzendkosten, ruim onder de kiloprijs van Illy.
oh echt!!
ik kocht laatst dus die pot Illy om in de moka te doen (die uiteindelijk dus te beschadigd is en ik nu eerst een nieuwe moet halen haha)
schrok me wild van die kiloprijs, lavazza stond ernaast maar is geloof ik veel minder lekker
ik vind het altijd zo moeilijk om te kiezen op basis van omschrijvingen welke koffie dan lekker is....
maar zal zeker eens kijken !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')