RanTheMan | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:58 |
Hoi, Pannenkoeken bakken, wie vindt het niet leuk? Op dit moment gebruik ik een normale bakpan met gladde bodem, smaakt prima, maar na het draaien, wordt de 2e kan nooit mooi bruin, of krijgt geen mooi patroontje. Vroeger, ja vroeger, bakte mijn moeder of oma altijd pannenkoeken in koekenpannen met deukjes er in.. Maar hoe heet zo'n pan? Ben al bij de blokker etc geweest, maar kon niet vinden wat ik zocht.. ook online blijkt het zoeken lastig.. pan met relief levert alleen BK pannen op.. Dus mijn eerste vraag: hoe noem je zo'n pan? 2e vraag: of zouden jullie mij een ander type pan aanraden? | |
Bakkerd | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:00 |
je noemt het: een pannenkoekenpan. Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan | |
RanTheMan | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:01 |
jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat | |
RanTheMan | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:03 |
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is | |
Bakkerd | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:03 |
Kijk eens aan hoeveel keuze: http://www.beslist.nl/products/r/pannenkoekenpan/ | |
controlaltdelete | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:05 |
Ik heb es jaren geleden zo'n zware pan gekocht van Herman, die blijft goed en is perfect om pannenkoeken in te bakken. | |
MaximusTG | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:05 |
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon? Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen. | |
Hyperdude | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:12 |
Dat model hadden wij thuis ook. Het regenachtigewoensdagmiddagpannekoekbakteam (6-10 jaar ofzo ) had destijds geen problemen met die "hoge"rand. ![]() Slingert nog een zwartgeblakerd exemplaar rond in de schuur. Maar dingen doen het niet op inductie. [ Bericht 1% gewijzigd door Hyperdude op 22-02-2013 13:18:30 ] | |
fathank | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:12 |
Sowieso een koekenpan met een dikke bodem. Niet zo'n dun geval dat gelijk krom trekt op het vuur. | |
RobinOok | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:29 |
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken? | |
fathank | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:36 |
Daarmee kun je misschien flensjes bakken, maar een goeie stevige dikke pannenkoek wordt daarin echt niet gelijkmatig gaar. | |
mime_negert | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:37 |
Ik heb deze. Werkt perfect! | |
RanTheMan | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:46 |
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden ![]() | |
RanTheMan | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:46 |
allemaal gladde bodems ![]() | |
mime_negert | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:54 |
In veel pannenkoekenhuizen hebben ze een gietijzeren pan, niet met van die putjes. | |
RobinOok | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:55 |
Novogrill heten die putjes. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:38 |
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag. | |
Redcoon | vrijdag 22 februari 2013 @ 15:01 |
Eens! Niet al te lang geleden gekocht, goed ingebrand en werkt als een tierelier. ![]() | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 15:21 |
Wat is je budget? | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 15:38 |
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 15:40 |
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 15:57 |
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:02 |
Nope, daar heb ik het niet over. Wat ik bedoel zijn de pannen die ik (net als die restaurants waar jij het over hebt) bij de groothandel halen. Het zijn nu juist de keukenwinkeldesignpannetjes voor miep die zo prijzig zijn want design. | |
Redcoon | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:03 |
Dan ga je toch voor plaatstaal? http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/ En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d. | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:06 |
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:08 |
Absoluut, zo'n gietijzeren pan gaat levenslang mee, en dan bedoel ik meerdere levens lang | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:12 |
Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastard ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:16 |
Mijn biografie gelezen? ![]() | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:20 |
Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 16:55 |
Eentje bij de hanos, een jaar of 25 geleden, was destijds niet duur, want geld had ik toen niet veel. Recent twee bij handelshof (soort duitse makro), een kleinere en een grotere, voor ik meen 14,95 en 19,95 Ik kan de volgende keer dat ik bij de sligro en Hanos ben wel eens kijken wat ze daar kosten. | |
Redcoon | vrijdag 22 februari 2013 @ 18:00 |
Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder. ![]() | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 18:08 |
Ik blijf toch zweren aan de gietijzeren pannen ![]() | |
fotostarter | vrijdag 22 februari 2013 @ 18:24 |
Mijn meest oude pan, een gietijzeren, loeizwaar, foeilelijk. Dat is de allerbeste pannenkoekenpan ![]() Daar bak ik de mooist gekleurde pannenkoeken in ![]() | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 19:54 |
En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes. ![]() Lekker soppen met vers brood ![]() ![]() | |
fotostarter | vrijdag 22 februari 2013 @ 19:58 |
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden. Bedankt. ![]() | |
afstandbediening | vrijdag 22 februari 2013 @ 20:00 |
Jij mazzelaar, ik moet het doen met een frikandellenbroodje. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 20:02 |
Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakken | |
fotostarter | vrijdag 22 februari 2013 @ 20:04 |
Piet, het is vrijdagavond, heb mezelf het zweet ingewerkt deze week, en lig languit met de tablet op de bank met een wel verdiend glas bier. Geen zin om dit te gaan doen, en heb maar een bakje lekkere olijven gepakt, en een stuk droge worst. Paardenworst nog wel ![]() | |
Hagelkaas | vrijdag 22 februari 2013 @ 20:09 |
Sinds kort overgestapt op plaatstalen pannen. Samen met een paar dikke rvs saus/pastapannen de beste aanschaf ooit, ik snap werkelijk niet wat je in godsnaam nog zou moeten met die extreem dure tefal krengen! Nog nooit zulke fijne pannenkoeken en biefstukken gebakken. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 20:14 |
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen | |
fotostarter | vrijdag 22 februari 2013 @ 21:33 |
pannen dreft en soppen in 1 zin ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 22 februari 2013 @ 22:18 |
http://www.kookwinkel.nl/(...)ntplaatstaal30cm.asp Zoeits dus, al mag het best iets van een ander merk zijn. Als hij maar loeizwar is. En voor pannenkoeken is een lage rand wel fijn, alhoewel het niet echt nodig is. | |
mime_negert | zaterdag 23 februari 2013 @ 00:41 |
Zo zag mijn pan er in het begin ook uit. ![]() | |
Hagelkaas | zaterdag 23 februari 2013 @ 04:52 |
Maar de biefstukreepjes met groentepakket bakken er wel heerlijk bruin in, toch? ![]() | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 05:23 |
TS heeft het over en echte pannenkoekenpan. Qua bodem ziet ie er zo uit: ![]() Maar door heel veel gebruik ging die er ongeveer zo uitzien: ![]() Al kan ik niet het juiste plaatje vinden, want dat moet zijn van een pikzwarte pan met putjes. Kon je alles in bakken en kreeg je vaak mee als je op kamers ging. Beste pan ooit gemaakt, maar zij niet meer te krijgen. | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 06:09 |
Als je niet kunt googelen en niet kunt lezen ja. Kun je een van tweeen, dan kun je gerust wel plaatjes of verkoopunten vinden: novogrihiiil. En BK noemt het reliefbodem. Ook nog gewoon te koop. En ik had vroeger ook zo'n pan, maar die heeft er nooit pikzwart uitgezien hoor. Gadverdamme man, smeerlap. [ Bericht 10% gewijzigd door RobinOok op 23-02-2013 07:11:19 ] | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 06:38 |
Lieve schat, die plaatjes had ik wel gezien, maar ik denk niet dat TS die bedoelde. Die bedoelt gewoon een stalen pan met putjes, niet zo'n modern kreng ![]() En geloof me, een echte pan is zwartgeblakerd, heeft niets met smeerlapperij te maken. Sterker, maak hem goed schoon met je zeepsopje en hij zal gelijk aanbakken. Net zoals de eerste pannenkoek zal mislukken, maar de rest kan je prima de lucht ingooien ![]() | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 06:47 |
Oh, sorry, Dan mankeer je waarschijnlijk wat aan je ogen, want dat zijn plaatjes van pannen met putjes. En nee, ik geloof je niet, viespeuk. | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 06:53 |
Ze zijn niet zwart, dus ze tellen niet mee. Punt uit. meneer/mevrouw de Geus ![]() | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 06:57 |
Je bedoelt dat de putjes niet zwart zijn? Op de foto's. En dat het daarom niet de pannen zijn die TS bedoelt? Hahahahaha, nee he? Dat bedoel je niet he? Neh, haha, neee, grapjas. | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 07:07 |
Neeeee!!!!, de pan zelf is zwart! Die pan had iedereen vroeger. Was een zwarte pan met putjes. Iedere moeder had er ééntje, ze hadden een zwart handvat (werd nog heet ook, tegen de pan aan), maar ze waren perfect om pannenkoeken in te bakken. En ging je bij een vriendje langs, had die moeder ook zo'n pan! Ik ben geen grapjas, ik ben gewoon een ouwe lul ![]() | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 07:14 |
Geen idee over wat voor pan jij het dan hebt (kan me niet herinneren vroeger ooit een zwarte pan in de winkel te hebben gezien. Wie zou zoiets, destijds nou ooit kopen? In ieder geval mijn moeder niet), maar ik durf te wedden dat TS die niet bedoelt. En dat ie wel 'demijnusse' bedoelt. En dat als ie zo'n koekenpan had zijn pannenkoeken niks beter zouden zijn. | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 07:29 |
Godsamme, je legt nu wel het vuur aan me schenen. En misschien heb ik het helemaal mis, maar alleen TS kan hier antwoord op geven. En volgens mij zit je me gewon te pesten want ik heb nu al hondermiljoenmiljard google plaatjes gezien met koekenpannen, maar niet de juiste!!! | |
fotostarter | zaterdag 23 februari 2013 @ 07:55 |
Als je je beslag even laat staan, mislukt je eerste ook niet. Komt hier maar zelden voor dat de eerste mislukt. | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 08:09 |
Is al heel lang geleden dat ik pannenkoeken heb gebakken. Maar als ik het doe, dan het liefste met merkloos pannenkoekenmeel. Eitje meer erin en eventueel een schuitje melk meer om ze goed dun te krijgen. Maar ik blijf erbij, huidige pannen zijn gewoon kut. Die hebben een driedubbele NASA anti aanbaklaag, waar alles op hecht, vooral je zeep resten. Een een goede bakpan maak je alleen schoon met heet water, NOOIT met zeep! | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 09:04 |
Met croma en paprikapoeder wel | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 09:19 |
Robin zweert nog steeds bij tefalpannetjes? | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 09:27 |
Pesten is het woord niet. Ik wil gewoon graag alles begrijpen en ik denk dat je abuis bent. | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 09:28 |
Teflon. Ja, absoluut. ![]() Uit zo'n vieze pan van jullie wil ik niet eten. ![]() | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 09:30 |
Ik kan gewoon echt geen foto vinden van die pan. Maar nogmaals, iedere moeder had hem...was blijkbaar de enige die toen verkrijgbaar was. De enige echte goede pannenkoekenpan! | |
Weltschmerz | zaterdag 23 februari 2013 @ 10:05 |
Ik weet precies welke je bedoelt, ik heb hem van huis meegekregen toen ik op kamers ging en altijd bewaard omdat hij zo goed is voor de pannenkoeken, o.a., en voor jus heb ik ook geen betere. Ik heb ermee geleerd pannenoeken bakken, en ze omgooien. Ik weet ook nog dat ik bij vertrek uit 2 studentenhuizen hem niet zomaar meekreeg omdat anderen die pan ook van vroeger herkenden en dachten dat die van hen was. Dus ja, het was een bekend model. | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 10:10 |
Briljant! Zie je wel RobinOok, dat ik geen poep praat! Het is gewoon DE ULTIME PANNENKOEKENPAN!! Maar kan er nog steeds geen plaatje van vinden, al zie ik hem zo voor me... | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 10:17 |
GRÄWE heeft het concept van de putjes verbeterd en heeft deze pan op de markt![]() | |
Pulver | zaterdag 23 februari 2013 @ 10:25 |
Dat is dus helemaal niks. Dan proberen ze de pan na te maken en dan zit er een 'randje' in. Hoe kan je nou met je zatte harses hiermee pannenkoeken opgooien? Dat gaat dus echt niet lukken. De kleur is wel goed, dat geef ik ze na... | |
Redcoon | dinsdag 26 februari 2013 @ 10:42 |
Ik zou anders gebruik maken van deze actie. Best een leuke deal voor degenen zonder groothandelpas. Plaatstaal koekenpan, crepepan -en blinipan. http://www.kookpunt.nl/de(...)ing/nl/product/7014/ | |
RanTheMan | dinsdag 26 februari 2013 @ 12:15 |
TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euro ![]() De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 26 februari 2013 @ 13:08 |
Alleen vind ik 69 schandalig duur | |
Redcoon | dinsdag 26 februari 2013 @ 13:11 |
Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens... ![]() Desalnietemin is het een stuk goedkoper dan de Tefals e.a. die je ook in de winkel kan vinden. Ik heb alleen nagenoeg geen kennissen met een groothandelpas. En de Makro die ik in de buurt heb en af en toe bezoek heeft een belabberde pannen afdeling. | |
Bakkerd | dinsdag 26 februari 2013 @ 13:36 |
Deze heeft ook relief toch? http://www.pannenwebshop.(...)ampaign=65427-Pannen* En die is goedkoper dan die van BK.. | |
Weltschmerz | dinsdag 26 februari 2013 @ 14:32 |
Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels. Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag? | |
Redcoon | dinsdag 26 februari 2013 @ 14:42 |
Ik vouw altijd van me af ![]() | |
RanTheMan | dinsdag 26 februari 2013 @ 15:22 |
dat lijkt wel zo idd.. maar de beschrijving spreekt dat wel een beetje tegen: De nieuwe innovatieve magnetische deeltjes in de antiaanbaklaag genereren een actief holografisch 3D effect wat er geweldig uitziet. Door dit 3D effect is de diepte van de pan goed te zien en wordt er makkelijk gekookt. De pan heeft een mooie design handgreep met siliconen grip. niet ouderwets in ieder geval | |
Pietverdriet | dinsdag 26 februari 2013 @ 15:23 |
Sorry, dacht dat het stuksprijs was | |
Pietverdriet | dinsdag 26 februari 2013 @ 15:25 |
Dubbelvouwen? Een omelet rol je door een soepele handbeweging aan de steel | |
Bakkerd | dinsdag 26 februari 2013 @ 15:48 |
Hahahaha ook echt 'wat er geweldig uitziet'. Tefal, wij willen geen pan die er geweldig uitziet, maar een pan die geweldige pannenkoeken bakt. | |
RobinOok | dinsdag 26 februari 2013 @ 18:12 |
Zei ik toch, Pulver. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (en Weltschmerz is gewoon net zo abuis als jij) | |
RobinOok | dinsdag 26 februari 2013 @ 18:13 |
Bedoel je thermolon? | |
Weltschmerz | dinsdag 26 februari 2013 @ 19:12 |
Zou kunnen, weet ik niet. | |
Pulver | donderdag 28 februari 2013 @ 07:10 |
Ho ff lieverd! Hij herkent de pan wel! Alleen niet in het zwart ![]() | |
THEFXR | donderdag 28 februari 2013 @ 10:51 |
ik had gekeken bij de sligro voor een plaatstalen wok, allemaal met anti aanbak laag of keramiek, geen ouderwetse stalen wok te zien. | |
THEFXR | donderdag 28 februari 2013 @ 10:59 |
deze maar dan merkloos voor de kosten, neem ik aan http://www.megapool.nl/bk-b4395-748-koekenpan | |
Redcoon | donderdag 28 februari 2013 @ 11:51 |
Dat is best een hoop geld hoor, voor een koekenpan... | |
pokkerdepok | donderdag 28 februari 2013 @ 11:59 |
deze is relaxed. alleen moet je dan wel het in de lucht gooien missen.,.. http://www.marktplaats.nl(...)n-flensjes-izgs.html | |
Redcoon | donderdag 28 februari 2013 @ 12:05 |
lijkt me zwaar onhandig, want dan heb je twee gaspitten in gebruik... Want die andere kant moet wel voorverwarmd worden. | |
pokkerdepok | donderdag 28 februari 2013 @ 12:18 |
ja dat is waar. dat ding moet dan wel eerst gloeiend heet zijn. | |
Redcoon | donderdag 28 februari 2013 @ 12:53 |
Maar het is misschien wel grappig voor als je ooit gaat kamperen en pannenkoeken op een open vuur wilt bakken ofzo. ![]() | |
pokkerdepok | donderdag 28 februari 2013 @ 13:32 |
ja of in een oven, misschien? |