FOK!forum / Culinesse à gogo / De ideale pannenkoekpan
RanTheManvrijdag 22 februari 2013 @ 12:58
Hoi,

Pannenkoeken bakken, wie vindt het niet leuk?
Op dit moment gebruik ik een normale bakpan met gladde bodem, smaakt prima, maar na het draaien, wordt de 2e kan nooit mooi bruin, of krijgt geen mooi patroontje.

Vroeger, ja vroeger, bakte mijn moeder of oma altijd pannenkoeken in koekenpannen met deukjes er in.. Maar hoe heet zo'n pan? Ben al bij de blokker etc geweest, maar kon niet vinden wat ik zocht..

ook online blijkt het zoeken lastig.. pan met relief levert alleen BK pannen op.. Dus mijn eerste vraag:

hoe noem je zo'n pan?

2e vraag: of zouden jullie mij een ander type pan aanraden?
Bakkerdvrijdag 22 februari 2013 @ 13:00
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
RanTheManvrijdag 22 februari 2013 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:00 schreef Bakkerd het volgende:
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
RanTheManvrijdag 22 februari 2013 @ 13:03
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
Bakkerdvrijdag 22 februari 2013 @ 13:03
Kijk eens aan hoeveel keuze:
http://www.beslist.nl/products/r/pannenkoekenpan/
controlaltdeletevrijdag 22 februari 2013 @ 13:05
Ik heb es jaren geleden zo'n zware pan gekocht van Herman, die blijft goed en is perfect om pannenkoeken in te bakken.
MaximusTGvrijdag 22 februari 2013 @ 13:05
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
Hyperdudevrijdag 22 februari 2013 @ 13:12
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef RanTheMan het volgende:
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
Dat model hadden wij thuis ook. Het regenachtigewoensdagmiddagpannekoekbakteam (6-10 jaar ofzo ) had destijds geen problemen met die "hoge"rand. :P

Slingert nog een zwartgeblakerd exemplaar rond in de schuur. Maar dingen doen het niet op inductie.

[ Bericht 1% gewijzigd door Hyperdude op 22-02-2013 13:18:30 ]
fathankvrijdag 22 februari 2013 @ 13:12
Sowieso een koekenpan met een dikke bodem. Niet zo'n dun geval dat gelijk krom trekt op het vuur.
RobinOokvrijdag 22 februari 2013 @ 13:29
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
fathankvrijdag 22 februari 2013 @ 13:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:29 schreef RobinOok het volgende:
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
Daarmee kun je misschien flensjes bakken, maar een goeie stevige dikke pannenkoek wordt daarin echt niet gelijkmatig gaar.
mime_negertvrijdag 22 februari 2013 @ 13:37
Ik heb deze. Werkt perfect!
RanTheManvrijdag 22 februari 2013 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:05 schreef MaximusTG het volgende:
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden :)
RanTheManvrijdag 22 februari 2013 @ 13:46
quote:
allemaal gladde bodems :(
mime_negertvrijdag 22 februari 2013 @ 13:54
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:46 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden :)
In veel pannenkoekenhuizen hebben ze een gietijzeren pan, niet met van die putjes.
RobinOokvrijdag 22 februari 2013 @ 13:55
Novogrill heten die putjes.
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 14:38
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
Redcoonvrijdag 22 februari 2013 @ 15:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:37 schreef mime_negert het volgende:
Ik heb deze. Werkt perfect!
Eens! Niet al te lang geleden gekocht, goed ingebrand en werkt als een tierelier. :)
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 15:21
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:01 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
Wat is je budget?
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 15:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 15:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 15:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 16:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
Nope, daar heb ik het niet over. Wat ik bedoel zijn de pannen die ik (net als die restaurants waar jij het over hebt) bij de groothandel halen. Het zijn nu juist de keukenwinkeldesignpannetjes voor miep die zo prijzig zijn want design.
Redcoonvrijdag 22 februari 2013 @ 16:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Dan ga je toch voor plaatstaal?

http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/

En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 16:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:03 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dan ga je toch voor plaatstaal?

http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/

En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan. :)
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 16:08
Absoluut, zo'n gietijzeren pan gaat levenslang mee, en dan bedoel ik meerdere levens lang
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 16:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Absoluut, zo'n gietijzeren pan gaat levenslang mee, en dan bedoel ik meerdere levens lang
Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastard :P
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 16:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:12 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastard :P
Mijn biografie gelezen?


200px-All_Men_Are_Mortal.jpg
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 16:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn biografie gelezen?


[ afbeelding ]
Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben.
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 16:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:20 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben.
Eentje bij de hanos, een jaar of 25 geleden, was destijds niet duur, want geld had ik toen niet veel. Recent twee bij handelshof (soort duitse makro), een kleinere en een grotere, voor ik meen 14,95 en 19,95
Ik kan de volgende keer dat ik bij de sligro en Hanos ben wel eens kijken wat ze daar kosten.
Redcoonvrijdag 22 februari 2013 @ 18:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:06 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan. :)
Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder. ;)
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 18:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 18:00 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder. ;)
Ik blijf toch zweren aan de gietijzeren pannen :) Ik heb er mee leren koken op de koksschool en ben niet anders gewend.
fotostartervrijdag 22 februari 2013 @ 18:24
Mijn meest oude pan, een gietijzeren, loeizwaar, foeilelijk. Dat is de allerbeste pannenkoekenpan :D
Daar bak ik de mooist gekleurde pannenkoeken in :P
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 19:54
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 18:24 schreef fotostarter het volgende:
Mijn meest oude pan, een gietijzeren, loeizwaar, foeilelijk. Dat is de allerbeste pannenkoekenpan :D
Daar bak ik de mooist gekleurde pannenkoeken in :P
En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes. :9

Lekker soppen met vers brood ^O^ :9~
fotostartervrijdag 22 februari 2013 @ 19:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:54 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes. :9

Lekker soppen met vers brood ^O^ :9~
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt. :'(
afstandbedieningvrijdag 22 februari 2013 @ 20:00
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:58 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt. :'(
Jij mazzelaar, ik moet het doen met een frikandellenbroodje. ;(
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 20:02
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:58 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt. :'(
Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakken
fotostartervrijdag 22 februari 2013 @ 20:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakken
Piet, het is vrijdagavond, heb mezelf het zweet ingewerkt deze week, en lig languit met de tablet op de bank met een wel verdiend glas bier.
Geen zin om dit te gaan doen, en heb maar een bakje lekkere olijven gepakt, en een stuk droge worst. Paardenworst nog wel :D
Hagelkaasvrijdag 22 februari 2013 @ 20:09
Sinds kort overgestapt op plaatstalen pannen. Samen met een paar dikke rvs saus/pastapannen de beste aanschaf ooit, ik snap werkelijk niet wat je in godsnaam nog zou moeten met die extreem dure tefal krengen! Nog nooit zulke fijne pannenkoeken en biefstukken gebakken.
Pietverdrietvrijdag 22 februari 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Sinds kort overgestapt op plaatstalen pannen. Samen met een paar dikke rvs saus/pastapannen de beste aanschaf ooit, ik snap werkelijk niet wat je in godsnaam nog zou moeten met die extreem dure tefal krengen! Nog nooit zulke fijne pannenkoeken en biefstukken gebakken.
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
fotostartervrijdag 22 februari 2013 @ 21:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
pannen dreft en soppen in 1 zin :'(
Spanky78vrijdag 22 februari 2013 @ 22:18
http://www.kookwinkel.nl/(...)ntplaatstaal30cm.asp

Zoeits dus, al mag het best iets van een ander merk zijn. Als hij maar loeizwar is. En voor pannenkoeken is een lage rand wel fijn, alhoewel het niet echt nodig is.
mime_negertzaterdag 23 februari 2013 @ 00:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
http://www.kookwinkel.nl/(...)ntplaatstaal30cm.asp

Zoeits dus, al mag het best iets van een ander merk zijn. Als hij maar loeizwar is. En voor pannenkoeken is een lage rand wel fijn, alhoewel het niet echt nodig is.
Zo zag mijn pan er in het begin ook uit. :Y)
Hagelkaaszaterdag 23 februari 2013 @ 04:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
Maar de biefstukreepjes met groentepakket bakken er wel heerlijk bruin in, toch? :D
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 05:23
TS heeft het over en echte pannenkoekenpan.
Qua bodem ziet ie er zo uit:

P5025868-711918.jpg

Maar door heel veel gebruik ging die er ongeveer zo uitzien:

Old-Frying-Pan-2046671.jpg

Al kan ik niet het juiste plaatje vinden, want dat moet zijn van een pikzwarte pan met putjes.
Kon je alles in bakken en kreeg je vaak mee als je op kamers ging.
Beste pan ooit gemaakt, maar zij niet meer te krijgen.
RobinOokzaterdag 23 februari 2013 @ 06:09
Als je niet kunt googelen en niet kunt lezen ja.
Kun je een van tweeen, dan kun je gerust wel plaatjes of verkoopunten vinden: novogrihiiil.
En BK noemt het reliefbodem. Ook nog gewoon te koop.

En ik had vroeger ook zo'n pan, maar die heeft er nooit pikzwart uitgezien hoor. Gadverdamme man, smeerlap.

[ Bericht 10% gewijzigd door RobinOok op 23-02-2013 07:11:19 ]
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 06:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 06:09 schreef RobinOok het volgende:
Als je niet kunt googelen en niet kunt lezen ja.
Kun je een van tweeen, dan kun je gerust wel plaatjes of verkoopunten vinden: novogrihiiil.

En ik had vroeger ook zo'n pan, maar die heeft er nooit pikzwart uitgezien hoor. Gadverdamme man, smeerlap.
Lieve schat, die plaatjes had ik wel gezien, maar ik denk niet dat TS die bedoelde.
Die bedoelt gewoon een stalen pan met putjes, niet zo'n modern kreng :).
En geloof me, een echte pan is zwartgeblakerd, heeft niets met smeerlapperij te maken.
Sterker, maak hem goed schoon met je zeepsopje en hij zal gelijk aanbakken.

Net zoals de eerste pannenkoek zal mislukken, maar de rest kan je prima de lucht ingooien ;)
RobinOokzaterdag 23 februari 2013 @ 06:47
Oh, sorry, Dan mankeer je waarschijnlijk wat aan je ogen, want dat zijn plaatjes van pannen met putjes.

En nee, ik geloof je niet, viespeuk.
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 06:53
Ze zijn niet zwart, dus ze tellen niet mee.
Punt uit.
meneer/mevrouw de Geus :D
RobinOokzaterdag 23 februari 2013 @ 06:57
Je bedoelt dat de putjes niet zwart zijn? Op de foto's. En dat het daarom niet de pannen zijn die TS bedoelt? Hahahahaha, nee he? Dat bedoel je niet he? Neh, haha, neee, grapjas.
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 07:07
Neeeee!!!!, de pan zelf is zwart!
Die pan had iedereen vroeger. Was een zwarte pan met putjes.
Iedere moeder had er ééntje, ze hadden een zwart handvat (werd nog heet ook, tegen de pan aan), maar ze waren perfect om pannenkoeken in te bakken.
En ging je bij een vriendje langs, had die moeder ook zo'n pan!
Ik ben geen grapjas, ik ben gewoon een ouwe lul ;)
RobinOokzaterdag 23 februari 2013 @ 07:14
Geen idee over wat voor pan jij het dan hebt (kan me niet herinneren vroeger ooit een zwarte pan in de winkel te hebben gezien. Wie zou zoiets, destijds nou ooit kopen? In ieder geval mijn moeder niet), maar ik durf te wedden dat TS die niet bedoelt.
En dat ie wel 'demijnusse' bedoelt.

En dat als ie zo'n koekenpan had zijn pannenkoeken niks beter zouden zijn.
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 07:29
Godsamme, je legt nu wel het vuur aan me schenen.
En misschien heb ik het helemaal mis, maar alleen TS kan hier antwoord op geven.

En volgens mij zit je me gewon te pesten want ik heb nu al hondermiljoenmiljard google plaatjes gezien met koekenpannen, maar niet de juiste!!!
fotostarterzaterdag 23 februari 2013 @ 07:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 06:38 schreef Pulver het volgende:

[..]

Lieve schat, die plaatjes had ik wel gezien, maar ik denk niet dat TS die bedoelde.
Die bedoelt gewoon een stalen pan met putjes, niet zo'n modern kreng :).
En geloof me, een echte pan is zwartgeblakerd, heeft niets met smeerlapperij te maken.
Sterker, maak hem goed schoon met je zeepsopje en hij zal gelijk aanbakken.

Net zoals de eerste pannenkoek zal mislukken, maar de rest kan je prima de lucht ingooien ;)
Als je je beslag even laat staan, mislukt je eerste ook niet. Komt hier maar zelden voor dat de eerste mislukt.
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 08:09
Is al heel lang geleden dat ik pannenkoeken heb gebakken.
Maar als ik het doe, dan het liefste met merkloos pannenkoekenmeel.
Eitje meer erin en eventueel een schuitje melk meer om ze goed dun te krijgen.

Maar ik blijf erbij, huidige pannen zijn gewoon kut.
Die hebben een driedubbele NASA anti aanbaklaag, waar alles op hecht, vooral je zeep resten.
Een een goede bakpan maak je alleen schoon met heet water, NOOIT met zeep!
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 09:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 04:52 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Maar de biefstukreepjes met groentepakket bakken er wel heerlijk bruin in, toch? :D
Met croma en paprikapoeder wel
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 09:19
Robin zweert nog steeds bij tefalpannetjes?
RobinOokzaterdag 23 februari 2013 @ 09:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 07:29 schreef Pulver het volgende:
En volgens mij zit je me gewon te pesten want ik heb nu al hondermiljoenmiljard google plaatjes gezien met koekenpannen, maar niet de juiste!!!
Pesten is het woord niet. Ik wil gewoon graag alles begrijpen en ik denk dat je abuis bent.
RobinOokzaterdag 23 februari 2013 @ 09:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 09:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin zweert nog steeds bij tefalpannetjes?
Teflon. Ja, absoluut. :Y
Uit zo'n vieze pan van jullie wil ik niet eten. :N
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 09:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 09:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pesten is het woord niet. Ik wil gewoon graag alles begrijpen en ik denk dat je abuis bent.
Ik kan gewoon echt geen foto vinden van die pan.
Maar nogmaals, iedere moeder had hem...was blijkbaar de enige die toen verkrijgbaar was.
De enige echte goede pannenkoekenpan!
Weltschmerzzaterdag 23 februari 2013 @ 10:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 07:07 schreef Pulver het volgende:
Neeeee!!!!, de pan zelf is zwart!
Die pan had iedereen vroeger. Was een zwarte pan met putjes.
Iedere moeder had er ééntje, ze hadden een zwart handvat (werd nog heet ook, tegen de pan aan), maar ze waren perfect om pannenkoeken in te bakken.
En ging je bij een vriendje langs, had die moeder ook zo'n pan!
Ik ben geen grapjas, ik ben gewoon een ouwe lul ;)
Ik weet precies welke je bedoelt, ik heb hem van huis meegekregen toen ik op kamers ging en altijd bewaard omdat hij zo goed is voor de pannenkoeken, o.a., en voor jus heb ik ook geen betere. Ik heb ermee geleerd pannenoeken bakken, en ze omgooien. Ik weet ook nog dat ik bij vertrek uit 2 studentenhuizen hem niet zomaar meekreeg omdat anderen die pan ook van vroeger herkenden en dachten dat die van hen was. Dus ja, het was een bekend model.
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 10:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 10:05 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik weet precies welke je bedoelt, ik heb hem van huis meegekregen toen ik op kamers ging en altijd bewaard omdat hij zo goed is voor de pannenkoeken, o.a., en voor jus heb ik ook geen betere. Ik heb ermee geleerd pannenoeken bakken, en ze omgooien. Ik weet ook nog dat ik bij vertrek uit 2 studentenhuizen hem niet zomaar meekreeg omdat anderen die pan ook van vroeger herkenden en dachten dat die van hen was. Dus ja, het was een bekend model.
Briljant!
Zie je wel RobinOok, dat ik geen poep praat!
Het is gewoon DE ULTIME PANNENKOEKENPAN!!
Maar kan er nog steeds geen plaatje van vinden, al zie ik hem zo voor me...
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 10:17
GRÄWE heeft het concept van de putjes verbeterd en heeft deze pan op de markt

429279d1351185736-pfanne-einbrennen-graewochenende-img_0581.jpg
Pulverzaterdag 23 februari 2013 @ 10:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
GRÄWE heeft het concept van de putjes verbeterd en heeft deze pan op de markt

[ afbeelding ]
Dat is dus helemaal niks.
Dan proberen ze de pan na te maken en dan zit er een 'randje' in.
Hoe kan je nou met je zatte harses hiermee pannenkoeken opgooien?
Dat gaat dus echt niet lukken.
De kleur is wel goed, dat geef ik ze na...
Redcoondinsdag 26 februari 2013 @ 10:42
Ik zou anders gebruik maken van deze actie. Best een leuke deal voor degenen zonder groothandelpas.

Plaatstaal koekenpan, crepepan -en blinipan.

http://www.kookpunt.nl/de(...)ing/nl/product/7014/
RanTheMandinsdag 26 februari 2013 @ 12:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 05:23 schreef Pulver het volgende:
TS heeft het over en echte pannenkoekenpan.
Qua bodem ziet ie er zo uit:

[ afbeelding ]

TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euro :)

De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk :)
Pietverdrietdinsdag 26 februari 2013 @ 13:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 10:42 schreef Redcoon het volgende:
Ik zou anders gebruik maken van deze actie. Best een leuke deal voor degenen zonder groothandelpas.

Plaatstaal koekenpan, crepepan -en blinipan.

http://www.kookpunt.nl/de(...)ing/nl/product/7014/
Alleen vind ik 69 schandalig duur
Redcoondinsdag 26 februari 2013 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alleen vind ik 69 schandalig duur
Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens... :o

Desalnietemin is het een stuk goedkoper dan de Tefals e.a. die je ook in de winkel kan vinden. Ik heb alleen nagenoeg geen kennissen met een groothandelpas. En de Makro die ik in de buurt heb en af en toe bezoek heeft een belabberde pannen afdeling.
Bakkerddinsdag 26 februari 2013 @ 13:36
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 12:15 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euro :)

De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk :)
Deze heeft ook relief toch?
http://www.pannenwebshop.(...)ampaign=65427-Pannen*

En die is goedkoper dan die van BK..
Weltschmerzdinsdag 26 februari 2013 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 13:11 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens... :o
Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels.

Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
Redcoondinsdag 26 februari 2013 @ 14:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels.

Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
Ik vouw altijd van me af :6
RanTheMandinsdag 26 februari 2013 @ 15:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 13:36 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Deze heeft ook relief toch?
http://www.pannenwebshop.(...)ampaign=65427-Pannen*

En die is goedkoper dan die van BK..
dat lijkt wel zo idd.. maar de beschrijving spreekt dat wel een beetje tegen:

De nieuwe innovatieve magnetische deeltjes in de antiaanbaklaag genereren een actief holografisch 3D effect wat er geweldig uitziet. Door dit 3D effect is de diepte van de pan goed te zien en wordt er makkelijk gekookt. De pan heeft een mooie design handgreep met siliconen grip.

niet ouderwets in ieder geval
Pietverdrietdinsdag 26 februari 2013 @ 15:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 13:11 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens... :o

Desalnietemin is het een stuk goedkoper dan de Tefals e.a. die je ook in de winkel kan vinden. Ik heb alleen nagenoeg geen kennissen met een groothandelpas. En de Makro die ik in de buurt heb en af en toe bezoek heeft een belabberde pannen afdeling.
Sorry, dacht dat het stuksprijs was
Pietverdrietdinsdag 26 februari 2013 @ 15:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels.

Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
Dubbelvouwen? Een omelet rol je door een soepele handbeweging aan de steel

Bakkerddinsdag 26 februari 2013 @ 15:48
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:22 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

dat lijkt wel zo idd.. maar de beschrijving spreekt dat wel een beetje tegen:

De nieuwe innovatieve magnetische deeltjes in de antiaanbaklaag genereren een actief holografisch 3D effect wat er geweldig uitziet. Door dit 3D effect is de diepte van de pan goed te zien en wordt er makkelijk gekookt. De pan heeft een mooie design handgreep met siliconen grip.

niet ouderwets in ieder geval
Hahahaha ook echt 'wat er geweldig uitziet'. Tefal, wij willen geen pan die er geweldig uitziet, maar een pan die geweldige pannenkoeken bakt.
RobinOokdinsdag 26 februari 2013 @ 18:12
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 12:15 schreef RanTheMan het volgende:

De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk :)
Zei ik toch, Pulver. :6 8-) :X :+ })

(en Weltschmerz is gewoon net zo abuis als jij)
RobinOokdinsdag 26 februari 2013 @ 18:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
Bedoel je thermolon?
Weltschmerzdinsdag 26 februari 2013 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bedoel je thermolon?
Zou kunnen, weet ik niet.
Pulverdonderdag 28 februari 2013 @ 07:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zei ik toch, Pulver. :6 8-) :X :+ })

(en Weltschmerz is gewoon net zo abuis als jij)
Ho ff lieverd!
Hij herkent de pan wel!
Alleen niet in het zwart :)
THEFXRdonderdag 28 februari 2013 @ 10:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eentje bij de hanos, een jaar of 25 geleden, was destijds niet duur, want geld had ik toen niet veel. Recent twee bij handelshof (soort duitse makro), een kleinere en een grotere, voor ik meen 14,95 en 19,95
Ik kan de volgende keer dat ik bij de sligro en Hanos ben wel eens kijken wat ze daar kosten.
ik had gekeken bij de sligro voor een plaatstalen wok, allemaal met anti aanbak laag of keramiek, geen ouderwetse stalen wok te zien.
THEFXRdonderdag 28 februari 2013 @ 10:59
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 12:15 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euro :)

De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk :)
deze maar dan merkloos voor de kosten, neem ik aan
http://www.megapool.nl/bk-b4395-748-koekenpan
Redcoondonderdag 28 februari 2013 @ 11:51
Dat is best een hoop geld hoor, voor een koekenpan...
pokkerdepokdonderdag 28 februari 2013 @ 11:59
deze is relaxed. alleen moet je dan wel het in de lucht gooien missen.,..

http://www.marktplaats.nl(...)n-flensjes-izgs.html
Redcoondonderdag 28 februari 2013 @ 12:05
lijkt me zwaar onhandig, want dan heb je twee gaspitten in gebruik... Want die andere kant moet wel voorverwarmd worden.
pokkerdepokdonderdag 28 februari 2013 @ 12:18
ja dat is waar. dat ding moet dan wel eerst gloeiend heet zijn.
Redcoondonderdag 28 februari 2013 @ 12:53
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 12:18 schreef pokkerdepok het volgende:
ja dat is waar. dat ding moet dan wel eerst gloeiend heet zijn.
Maar het is misschien wel grappig voor als je ooit gaat kamperen en pannenkoeken op een open vuur wilt bakken ofzo. ;)
pokkerdepokdonderdag 28 februari 2013 @ 13:32
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 12:53 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Maar het is misschien wel grappig voor als je ooit gaat kamperen en pannenkoeken op een open vuur wilt bakken ofzo. ;)
ja of in een oven, misschien?