De zesjescultuur aanhangenquote:Op woensdag 20 februari 2013 10:08 schreef AldoTheApache het volgende:
niet blij zijn met je genade zesje
corporale tienen zijn datquote:Op woensdag 20 februari 2013 10:11 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
De zesjescultuur aanhangen
Slim idee!quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:12 schreef Ryon het volgende:
Hele rare tip maar.. Vraag het aan je begeleider wat diegene verwacht voor een negen. Je kan meteen vragen aan je begeleider of hij voorbeelden van scripties heeft welke vorig jaar met een negen bekroond waren. Op die manier krijg je een beeld van wat er van je verwacht wordt.
Gelukkig hebben de mensen die ik op het oog heb als begeleider veel connecties. Maar 'relevant' is mijn onderwerp helaas niet..quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:12 schreef Ryon het volgende:
Bij ons wordt er op de 40 masterstudenten gemiddeld 1 negen uitgedeeld. Dit gaat altijd om onderzoek dat (A) erg relevant is, (B) een orginele invalshoek heeft en (C) foutloos is uitgevoerd. Voor dat laatste heb je geluk nodig aangezien een goed onderwerp kan stranden als je geen toegang krijgt tot bepaalde respondenten of informatie.
Dat hangt ook een beetje van de studie af. Tienen worden er bijvoorbeeld niet gegeven terwijl dat theoretisch eigenlijk wel zou moeten. De meeste mensen die echt academisch talent hebben doen niet de reguliere master maar zitten al in de researchmaster. Dat verschilt ook. Als je een acht haalt heb je echt een heel erg goede scriptie geschreven en kan je al meedoen met de specifieke scriptieprijzen en met een 8.5 ook met de algemene.quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:14 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Slim idee!
Maar wel weinig negens, zeg..
Is het mogelijk om het 'relevant' te krijgen? In de zin van dat er echt mensen zijn buiten je moeder, jezelf en je eerste en tweede begeleider die oprechte interesse zouden kunnen hebben in je scriptie?quote:Gelukkig hebben de mensen die ik op het oog heb als begeleider veel connecties. Maar 'relevant' is mijn onderwerp helaas niet..
Ik ken iemand die een tien op de bachelor had. En waar ik studeer is een acht zo'n beetje het gemiddelde cijfer, ook bij reguliere masters. Dus misschien verschillen universiteiten hierin van elkaar?quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:22 schreef Ryon het volgende:
Dat hangt ook een beetje van de studie af. Tienen worden er bijvoorbeeld niet gegeven terwijl dat theoretisch eigenlijk wel zou moeten. De meeste mensen die echt academisch talent hebben doen niet de reguliere master maar zitten al in de researchmaster. Dat verschilt ook. Als je een acht haalt heb je echt een heel erg goede scriptie geschreven en kan je al meedoen met de specifieke scriptieprijzen en met een 8.5 ook met de algemene.
Wat is relevant?quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:22 schreef Ryon het volgende:
[..]
Is het mogelijk om het 'relevant' te krijgen? In de zin van dat er echt mensen zijn buiten je moeder, jezelf en je eerste en tweede begeleider die oprechte interesse zouden kunnen hebben in je scriptie?
aiaiai..quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:25 schreef kwiwi het volgende:
Bij ons is de regel min of meer: om een 9 te krijgen moet het publicatiewaardig zijn.
quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:34 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Ik ken iemand die een tien op de bachelor had. En waar ik studeer is een acht zo'n beetje het gemiddelde cijfer, ook bij reguliere masters. Dus misschien verschillen universiteiten hierin van elkaar?
Dat laatste is natuurlijk altijd mogelijkquote:Op woensdag 20 februari 2013 10:34 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Ik ken iemand die een tien op de bachelor had. En waar ik studeer is een acht zo'n beetje het gemiddelde cijfer, ook bij reguliere masters. Dus misschien verschillen universiteiten hierin van elkaar?
Of het is zo dat al die mensen bevlogen raken, en allemaal een erg goede scriptie afleveren, dat kan ook.
Dat hangt natuurlijk af van de insteek van de scriptie. In theorie zou elke scriptie relevant moeten zijn aangezien dat, volgens mij, een voorwaarde is om over dat onderwerp te mogen schrijven. Maar in de praktijk leidt niet elke scriptie ook tot een conclusie of een inzicht waar men wat mee kan. Dat hoeft ook niet (het is geen proefschrift of iets dergelijks) maar je kan er wel punten mee verdienen.quote:Wat is relevant?
Het is wel relevant in de zin dat er een paar mensen in geïnteresseerd zouden kunnen zijn, om wetenschappelijke redenen. Maar die groep is maar klein, en het zijn dan vooral fundamenteel georiënteerde mensen.
Het is geen thesis die te maken heeft met een maatschappelijke ontwikkeling/vraagstuk, en ik denk ook niet dat ik het er naar toe kan kletsen. Ik wil me bezig houden met de vraag of de computerwetenschap fundamenteel nieuwe inzichten over de aard van het universum heeft opgeleverd (buig dat maar eens om naar iets dat voor bijvoorbeeld MKB Nederland nuttig is..)
En mijn moeder zal zeker niet geïnteresseerd zijn......
Daar hebben we zelfs een lijst van, dus de criteria zelf zijn wel transparant. Maar hoe hoog je nou op ieder van die dingen moet scoren om een 9 te halen, daar moet ik nog naar vragen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 11:06 schreef Ryon het volgende:
[..]
. Als het goed is heeft de opleiding (op basis van het examenreglement) een lijst met criteria gepubliceerd en wordt op basis van die criteria de scriptie beoordeeld. Dit is medebedoeld om de objectiviteit van de beoordeling te waarborgen. Als je dat doorleest krijg je al een idee waar je punten mee kan verdienen.
Ik geloof zelf dat je op de lange duur altijd wat met nieuwe inzichten kan. Als je de natuur begrijpt kun je haar ook beïnvloeden.quote:Op woensdag 20 februari 2013 11:06 schreef Ryon het volgende:
Dat hangt natuurlijk af van de insteek van de scriptie. In theorie zou elke scriptie relevant moeten zijn aangezien dat, volgens mij, een voorwaarde is om over dat onderwerp te mogen schrijven. Maar in de praktijk leidt niet elke scriptie ook tot een conclusie of een inzicht waar men wat mee kan.
Ik heb nu al medelijden met haar. Ik kies er trouwens wel voor om mijn ideeën ook met zoveel mogelijk anderen te bespreken, en dan vooral mensen die een studie informatica hebben gedaan, als 'reality check'.quote:Op woensdag 20 februari 2013 11:06 schreef Ryon het volgende:
Moeders is veelal degene die de scriptie nog een keer doorleest om de taal- en spelfouten en dergelijke eruit te halen en is daarmee (ironisch genoeg) vaak ook een van de weinige die kennis neemt van een scriptie buiten de begeleiders om
Gerenommeerd: check.quote:Op woensdag 20 februari 2013 11:10 schreef eriksd het volgende:
Ik zou eens beginnen met een begeleider die gerenommeerd is, veel publiceert én als kritisch bekend staat. Kies daarnaast een onderwerp waar je niet snel verzeild raakt in een literatuurbeschrijving (die zei dit, die zei dat, dus dit wordt er gezegd) én neem de tijd.
Als die bestaat!quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:22 schreef Ryon het volgende:
De meeste mensen die echt academisch talent hebben doen niet de reguliere master maar zitten al in de researchmaster.
Er moet idd maar net een RM beschikbaar zijn in je richting.quote:
Eventueel. Maar ik wil ook een mooie prestatie neerzetten, als bekroning op mijn studie. Ik steek er so wie so veel werk in. Ik heb lange tijd onder mijn kunnen gepresteerd, nu heb ik de kans om iets bijzonders neer te zetten.quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:49 schreef Skv het volgende:
Wil je promoveren? Dan is het misschien het nastreven waard. Anders zou ik m'n tijd in wat anders steken. Ik had die ambitie ook toen ik begon maar die heb ik al een tijd geleden laten varen..
Goeie tip.quote:Op woensdag 20 februari 2013 18:36 schreef mafkees10 het volgende:
Hierboven sowieso. Een 9 is vaak een kwestie van gunnen dan een rationele benadering. Daarom moet je goed liggen met je professor en meerdere malen aangeven dat je het voor niet minder dan een 9 doet. Zadelt ie je op met een enorme berg werk en 'misbruikt' ie je flink maar heb je wel een 9!
Bij ons is het zo dat je gemiddelde score op alle die criteria minstens een 8,5 moet zijn om een 9 voor je scriptie te krijgen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 11:24 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Daar hebben we zelfs een lijst van, dus de criteria zelf zijn wel transparant. Maar hoe hoog je nou op ieder van die dingen moet scoren om een 9 te halen, daar moet ik nog naar vragen.
Bij de UU moest je dit vooraf al aangeven (als je b.v. cum laude kon afstuderen). Uiteraard moet je de capaciteiten hebben maar daarnaast moet je vooral goed bekend staan. Ik had zelf enorm veel credits opgebouwd en vond een 8 voldoende. Een klasgenoot moest wel minimaal een 8,5 halen voor cum laude en gaf dat ook aan. Dan moet je veel extra werk verzetten maar dan krijg je het vaak ook! Mag ook welquote:Op woensdag 20 februari 2013 19:40 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Eventueel. Maar ik wil ook een mooie prestatie neerzetten, als bekroning op mijn studie. Ik steek er so wie so veel werk in. Ik heb lange tijd onder mijn kunnen gepresteerd, nu heb ik de kans om iets bijzonders neer te zetten.
[..]
Goeie tip.![]()
Goed liggen bij de prof: Check(ze gebruikte ooit een essay van mij als voorbeeld voor de andere studenten)
Berg werk:Check.
Hou er wel rekening mee dat bedrijven hier (bijna) niet naar kijken.quote:Op woensdag 20 februari 2013 19:40 schreef ZuidKardinaal het volgende:
Eventueel. Maar ik wil ook een mooie prestatie neerzetten, als bekroning op mijn studie. Ik steek er so wie so veel werk in. Ik heb lange tijd onder mijn kunnen gepresteerd, nu heb ik de kans om iets bijzonders neer te zetten.
Ik werd er bij mijn sollicitatie toch behoorlijk over ondervraagd.quote:Op woensdag 20 februari 2013 20:11 schreef Skv het volgende:
[..]
Hou er wel rekening mee dat bedrijven hier (bijna) niet naar kijken.
Precies mijn punt.quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:28 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
Er moet idd maar net een RM beschikbaar zijn in je richting.
Mijn master is geen RM, maar ik denk dat er een vergelijkbaar sfeertje hangt, met gemotiveerde mensen die balen als ze een 7 krijgen.
Jawel maar er treedt natuurlijk wel selectie plaats zonder die selectieprocedure: selectie door de eisen om bepaalde vakken te volgen, zelfselectie doordat velen die die vakken hebben gevolgd zichzelf niet geschikt achten (natuurlijk zijn er ook mensen met dit talent die voor iets anders kiezen), selectie tijdens het eerste jaar en selectie tijdens de rest van de opleiding (steeds maar weer een vrij zwaar programma moeten volhouden). Het is dus niet dat er niet wordt geselecteerd, alleen is die selectie minder opvallend. Overigens heb je in die masters sowieso wel 10-20 uitmuntende studenten die op het VWO met negens slaagden en op het WO ook steeds achten en negens haalden. Dat neemt niet weg dat ik verwacht dat bij zogenaamde onderzoekmasters de gemiddelde motivatie en studierelevante kwaliteiten wat hoger zijn. Ik zou trouwens graag zien dat alle getalenteerde studenten uit principe niet een RM volgen, ze hebben m.i. recht op een volledige opleiding, na het afstuderen kunnen ze alsnog zelfstandig onderzoeken.quote:Maar er is dan weer geen selectieprocedure, dus er zitten ook mensen tussen die wat minder gemotiveerd/getalenteerd zijn.
Logisch als je mensen selecteert die gemiddeld een 9 haalden. Wat het verder zegt laat ik maar in het midden.quote:Zag ooit ergens een rapportage over RM's. Eén RM, in biomedische techniek of zo iets had een 9 gemiddeld als afstudeercijfer (of die 9 was de de modus, weet het niet meer precies)
Ik begrijp niet van welke relatie tussen eenjarig/tweejarig en RM/niet-RM jij uitgaat.quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:42 schreef Ryon het volgende:
Natuurlijk moet zo'n master bestaan. Maar goed, niet overal wordt het onderscheid tussen 1 en 2 jarige masters gemaakt.
Het hangt natuurlijk af van hoeveel goede sollicitanten solliciteren voor 1 functie.quote:Op woensdag 20 februari 2013 23:09 schreef eriksd het volgende:
[..]
Ik werd er bij mijn sollicitatie toch behoorlijk over ondervraagd.
. Zal het eens vragen aan de docent. So wie so iemand die het beste verwacht van haar studenten.quote:Op woensdag 20 februari 2013 19:54 schreef mafkees10 het volgende:
[..]
Bij de UU moest je dit vooraf al aangeven (als je b.v. cum laude kon afstuderen). Uiteraard moet je de capaciteiten hebben maar daarnaast moet je vooral goed bekend staan. Ik had zelf enorm veel credits opgebouwd en vond een 8 voldoende. Een klasgenoot moest wel minimaal een 8,5 halen voor cum laude en gaf dat ook aan. Dan moet je veel extra werk verzetten maar dan krijg je het vaak ook! Mag ook welKortom: meer werk dan alleen je thesis zelf!
Er is meer in het leven dan het CVquote:Op woensdag 20 februari 2013 20:11 schreef Skv het volgende:
[..]
Hou er wel rekening mee dat bedrijven hier (bijna) niet naar kijken.
quote:Op woensdag 20 februari 2013 22:47 schreef ILikeBirds het volgende:
Ik denk dat je je eigen antwoord al hebt gegeven; al die dingen kunnen bijdragen aan een hoger cijfer.
Ik zou een onderwerp kiezen waar je zelf heel erg enthousiast over bent en 100% achter staat, dan is het een stuk makkelijker om er je best voor je doen en enthousiast te blijven dan als je een 'interessant' onderwerp kiest waar je helemaal niks aan vindt.
Ja, precies. Dat had ik voor mijn bachelor. Niets is meer dan acht uur per dag op je kamertje achter een scherm zitten staren naar een lap tekst over een ding wat je niet interesseert. Dat wil ik bij mijn master anders doen. En verder in het leven ga je waarschijnlijk ook geen kans meer krijgen om begeleid helemaal uit te zoeken wat jou interesseert, zelfs niet als je op de universiteit blijft. Dan moet je toch in een bestaande onderzoekslijn passen.quote:Op donderdag 21 februari 2013 03:07 schreef oompaloompa het volgende:
Ik heb een 9 gehaald en er een uitgedeeld. Het antwoord is "ja" op al je vragen, maar vooral door iets te doen waar je intrinsiek voor gemotiveerd bent. Als je iets doet waarover je maanden enthousiast kunt blijven, is het een heel stuk gemakkelijker om hard te werken + goede ingevingen te hebben.
Yep, er treedt idd wel enige zelfselectie op, daarom is de groep wel wat ambitieuzer dan gemiddeld. Maar er zitten ook slackers tussen, en mensen die het niet trekken. dat heb je op een RM niet, denk ik.quote:Op donderdag 21 februari 2013 01:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Jawel maar er treedt natuurlijk wel selectie plaats zonder die selectieprocedure: selectie door de eisen om bepaalde vakken te volgen, zelfselectie doordat velen die die vakken hebben gevolgd zichzelf niet geschikt achten (natuurlijk zijn er ook mensen met dit talent die voor iets anders kiezen), selectie tijdens het eerste jaar en selectie tijdens de rest van de opleiding (steeds maar weer een vrij zwaar programma moeten volhouden). Het is dus niet dat er niet wordt geselecteerd, alleen is die selectie minder opvallend.
Over de kwaliteit van de docenten zegt dit feit alleen nog niks. Wel lijkt me dat door die selectie het niveau van het onderwijs hoger kan worden. Van deze studenten kun je meer vragen, en mijn ervaring is dat als docenten meer kunnen vragen, dat ze dat ook doen.quote:Op donderdag 21 februari 2013 01:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Logisch als je mensen selecteert die gemiddeld een 9 haalden. Wat het verder zegt laat ik maar in het midden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |