Op de lange termijn zullen veel van dit soort kleine kroegen niet meer bestaan door dit beleid. In plaats van telkens die oogkleppen op te zetten kan je je ook afvragen waarom er onder de eigenaren van dit soort kroegen zoveel protest is en was. En waarom dat protest uitbleef bij de grotere (en andere) type horeca.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:07 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Ja, dat zal soms rare situaties geven in kroegen. Ja, dat is even wennen. Ja, dat is vervelend voor verstokte rokers die hun gedrag moeten aanpassen. Ja, de horeca zal daar tijdelijk last van hebben. Maar kunnen we het eindelijk eens over de lange termijn gaan hebben?
Dat komende van iemand die varkensdarmen op zijn oksels spuit om lekker te ruiken.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:11 schreef Sicstus het volgende:
Sowieso, mensen die giftige rook van gedroogde planten hun longen in moeten zuigen om het gezellig te kunnen hebben in de kroeg![]()
![]()
Echt, waarom nu nog zo afdwingen? Je geeft zelf al aan, het aantal rokers wordt steeds minder. Er zijn ondertussen genoeg rookvrije kroegen, waarom moet je de laatste rokers dat peukie in hun oude kroeg nu ook nog afnemen?quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:07 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het zal inderdaad af en toe best lachwekkende situaties opleveren. Maar sommigen hier - en jij bent kennelijk geen uitzondering - praten alleen over nu en nooit over de toekomst. Wie een beetje reëel is, ziet het aantal rokers steeds verder afnemen, ziet de acceptatie van rookoverlast (en -stank) afnemen. Het knopje moet gewoon een keer om en daar is het zo onderhand tijd voor.
Ja, dat zal soms rare situaties geven in kroegen. Ja, dat is even wennen. Ja, dat is vervelend voor verstokte rokers die hun gedrag moeten aanpassen. Ja, de horeca zal daar tijdelijk last van hebben. Maar kunnen we het eindelijk eens over de lange termijn gaan hebben?
Dat lot is elk bedrijf dat niet met z'n tijd meegaat, beschoren. Verder is er een economische crisis, die bijzonder veel invloed heeft (veel meer dan het rookverbod) omdat horecabezoek nu eenmaal een luxe-product is.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:08 schreef MolFan het volgende:
[..]
De lange termijn verteld ons en dat is inmiddels al bewezen en te zien aan het groot aantal uitschrijvingen bij de KvK dat veel cafe's echte historische cafe's dus keihard kapot gaan.
nou ik rook al jaartje of 10, klinkt gek maar heb een goeie conditie en ik leef gezond voor de rest ik rook 10 tot 15 sigaretten per dag, ik ben overgestapt op klik systeem omdat het goedkoper is.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:07 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het zal inderdaad af en toe best lachwekkende situaties opleveren. Maar sommigen hier - en jij bent kennelijk geen uitzondering - praten alleen over nu en nooit over de toekomst. Wie een beetje reëel is, ziet het aantal rokers steeds verder afnemen, ziet de acceptatie van rookoverlast (en -stank) afnemen. Het knopje moet gewoon een keer om en daar is het zo onderhand tijd voor.
Ja, dat zal soms rare situaties geven in kroegen. Ja, dat is even wennen. Ja, dat is vervelend voor verstokte rokers die hun gedrag moeten aanpassen. Ja, de horeca zal daar tijdelijk last van hebben. Maar kunnen we het eindelijk eens over de lange termijn gaan hebben?
Dit. Negentig procent van de horeca is inmiddels rookvrij. Maar de voorstanders van een geheel verbod tonen hun ware aard. Het zijn nazis.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:12 schreef Casos het volgende:
[..]
Echt, waarom nu nog zo afdwingen? Je geeft zelf al aan, het aantal rokers wordt steeds minder. Er zijn ondertussen genoeg rookvrije kroegen, waarom moet je de laatste rokers dat peukie in hun oude kroeg nu ook nog afnemen?
Ach, dat is alleen maar wat ze voor de bühne zeggen. Er zijn rokers die het niet meer gezellig willlen vinden als ze niet mogen roken. Tja, dan ga je het ook niet gezellig meer vinden. Een self-fulfilling prophecy...quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:11 schreef Sicstus het volgende:
Sowieso, mensen die giftige rook van gedroogde planten hun longen in moeten zuigen om het gezellig te kunnen hebben in de kroeg![]()
![]()
Anders ga je er even letterlijk op in joh. Het is BEWEZEN dat sinds dat geouwehoer met die rookwet de horeca volledig op zn plaat gaat en alelen de hele grote uitbaters blijven open dus discotheken en grote dancezalen etc. De kleine leuke cafes waar de carnavalvierders bijv altijd komen gaan allemaal dicht, willen we dat?quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:12 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Dat lot is elk bedrijf dat niet met z'n tijd meegaat, beschoren. Verder is er een economische crisis, die bijzonder veel invloed heeft (veel meer dan het rookverbod) omdat horecabezoek nu eenmaal een luxe-product is.
In andere landen, waar het verbod succesvol is ingevoerd, was er een kleine dip en heeft de situatie zich daarna hersteld.
Het protest komt voort uit angst voor verandering en het ter wille willen zijn van een groep klanten die de knop niet heeft omgezet en hun gedrag niet wil aanpassen. Er hoeft in principe geen kroeg te sneuvelen. Het zijn de klanten (rokers en niet-rokers) die bepalen hoe veel last hun stamkroeg heeft van het rookverbod. Ga je verongelijkt doen en voortaan wegblijven? Dan dupeer je je stamkroeg. Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanpassen aan de nieuwe situatie en juist je kroeg er doorheen slepen. Het hoeft allemaal echt niet zo'n drama te zijn. Dat is alleen wél wat een bepaalde groep mensen ervan probeert te maken.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:12 schreef nikk het volgende:
[..]
Op de lange termijn zullen veel van dit soort kleine kroegen niet meer bestaan door dit beleid. In plaats van telkens die oogkleppen op te zetten kan je je ook afvragen waarom er onder de eigenaren van dit soort kroegen zoveel protest is en was. En waarom dat protest uitbleef bij de grotere (en andere) type horeca.
daarom gaan de drank prijzen in de kroeg ook zo hard omhoog.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:17 schreef MolFan het volgende:
[..]
Anders ga je er even letterlijk op in joh. Het is BEWEZEN dat sinds dat geouwehoer met die rookwet de horeca volledig op zn plaat gaat en alelen de hele grote uitbaters blijven open dus discotheken en grote dancezalen etc. De kleine leuke cafes waar de carnavalvierders bijv altijd komen gaan allemaal dicht, willen we dat?
Neem als voorbeeld; Bergen op Zoom een van de meest bourgondische steden van Nederland met veel cafetjes en lekkere restaurantjes. Van de laten we zeggen 30 cafetjes blijven er dalijk 2 over, dat kan toch niet?
Dat is helemaal niet bewezen; ook niet als je BEWEZEN met hoofdletters schrijft. De moeilijke tijden die de horeca doormaken, zijn voor het overgrote deel aan de economische crisis te wijten. Verder verwijs naar mijn post hierboven.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:17 schreef MolFan het volgende:
[..]
Anders ga je er even letterlijk op in joh. Het is BEWEZEN dat sinds dat geouwehoer met die rookwet de horeca volledig op zn plaat gaat en alelen de hele grote uitbaters blijven open dus discotheken en grote dancezalen etc. De kleine leuke cafes waar de carnavalvierders bijv altijd komen gaan allemaal dicht, willen we dat?
Neem als voorbeeld; Bergen op Zoom een van de meest bourgondische steden van Nederland met veel cafetjes en lekkere restaurantjes. Van de laten we zeggen 30 cafetjes blijven er dalijk 2 over, dat kan toch niet?
Buiten de rest van wat je zegt, dat relatief waar is, is dit gedeelte rasechte onzin. Je stamkroeg is je thuisbasis. Je weet wel, waar je lekker je biertje kan doen als in een thuis situatie. Als je thuis rookt, en dit spontaan niet mag in je kroeg is het niet meer drinken in een thuissituatie en is het ook je stamkroeg niet meer.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:19 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het protest komt voort uit angst voor verandering en het ter wille willen zijn van een groep klanten die de knop niet heeft omgezet en hun gedrag niet wil aanpassen. Er hoeft in principe geen kroeg te sneuvelen. Het zijn de klanten (rokers en niet-rokers) die bepalen hoe veel last hun stamkroeg heeft van het rookverbod. Ga je verongelijkt doen en voortaan wegblijven? Dan dupeer je je stamkroeg. Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanpassen aan de nieuwe situatie en juist je kroeg er doorheen slepen. Het hoeft allemaal echt niet zo'n drama te zijn. Dat is alleen wél wat een bepaalde groep mensen ervan probeert te maken.
En een mooie markt voor het illegale circuit is geboren.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:04 schreef TheThirdMark het volgende:
Maar als veel rokers nu al klagen, wacht maar tot 1 januari 2014. Dan komt er standaard ¤5 op elk pakje als extra accijns. (lang leve grensgebied).
Dit is je al eens vaker verteld maar blijkbaar vind je het een lastig gegeven in je discussie, in elk land met een rookverbod in de horeca word dit verbod overtreden of zijn er uitzonderingen. Het zou je sieren dat eens te erkennen ipv keer op keer hetzelfde riedeltje af te draaien dat het alleen geen succes is in Nederlandquote:Op woensdag 13 februari 2013 12:12 schreef Elfletterig het volgende:
In andere landen, waar het verbod succesvol is ingevoerd, was er een kleine dip en heeft de situatie zich daarna hersteld.
Ik snap je redeneringen. Maar ik probeer aan je aan te geven dat je kennelijk geen idee hebt van wat de kroeg (of stamkroeg zoals iemand boven mij dat noemt) is. Die draai je de nek om. Het vorige rookverbod heeft dat ook reeds aangetoond. Jij noemt het angst voor het onzekere van de kroegeigenaren, dat het angst was klopt, maar het betrof voor angst voor lijfsbehoud. En die angst bleek in veel gevallen terecht.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:19 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het protest komt voort uit angst voor verandering en het ter wille willen zijn van een groep klanten die de knop niet heeft omgezet en hun gedrag niet wil aanpassen. Er hoeft in principe geen kroeg te sneuvelen. Het zijn de klanten (rokers en niet-rokers) die bepalen hoe veel last hun stamkroeg heeft van het rookverbod. Ga je verongelijkt doen en voortaan wegblijven? Dan dupeer je je stamkroeg. Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanpassen aan de nieuwe situatie en juist je kroeg er doorheen slepen. Het hoeft allemaal echt niet zo'n drama te zijn. Dat is alleen wél wat een bepaalde groep mensen ervan probeert te maken.
En misschien - maar dit is ook slechts een voorzichtig doorkijkje naar de toekomst - gaat de aard van kroegen ook wel wat veranderen; de tijd staat niet stil. Mensen doen hun boodschappen ook niet meer bij de kruidenier om de hoek, maar gaan naar de supermarkt, die stukken groter is. Het zou best eens kunnen dat kroegen in de toekomst een stukje groter moeten zijn om te kunnen overleven. (Het goede nieuws: hoe meer vloeroppervlak, des te meer kans is er dat er ook een rookruimte wordt gerealiseerd).
Wil ik de kleine kroegjes de nek omdraaien? Nee, zeker niet. Moeten kleine kroegjes met hun tijd meegaan en desnoods aan schaalvergroting doen om te overleven? Ja!
ik kon ff niks vinden over nederlandse cijfers wel van belgiequote:Op woensdag 13 februari 2013 12:26 schreef nikk het volgende:
[..]
Ik snap je redeneringen. Maar ik probeer aan je aan te geven dat je kennelijk geen idee hebt van wat de kroeg (of stamkroeg zoals iemand boven mij dat noemt) is. Die draai je de nek om. Het vorige rookverbod heeft dat ook reeds aangetoond. Jij noemt het angst voor het onzekere van de kroegeigenaren, dat het angst was klopt, maar het betrof voor angst voor lijfsbehoud. En die angst bleek in veel gevallen terecht.
Dat zijn nietszeggende cijfers. In hoeverre was die 13% uit zichzelf naar de klote gegaan dat jaar.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:39 schreef theguyver het volgende:
[..]
ik kon ff niks vinden over nederlandse cijfers wel van belgie
http://www.hln.be/hln/nl/(...)-na-rookverbod.dhtml
Ik zou zeggen: vraag het aan de kroegeigenaren zelf! Je weet wel, de doelgroep waarvan iedereen pretendeert wel te weten hoe het zit.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:42 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Dat zijn nietszeggende cijfers. In hoeverre was die 13% uit zichzelf naar de klote gegaan dat jaar.
Het rookverbod heeft het zeker niet makkelijk gemaakt maar we zitten nog altijd in een recessie waarbij de mensen nu redelijk aan het nadenken zijn waar ze hun geld aan uitgeven. 4 biertjes in de kroeg heb je een krat bier thuis etc.
Kroegeigenaren zijn zelden eerlijk m.b.t. hun financiële overzicht. Mijn eigen kroegbaas is er wel eerlijk over. Met de recessie is hij 30% omzet verloren. Relatief laag cijfer aangezien hij overdag zijn cafe verhuurt als lunchroom voor zakelijke lunches.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:46 schreef nikk het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: vraag het aan de kroegeigenaren zelf! Je weet wel, de doelgroep waarvan iedereen pretendeert wel te weten hoe het zit.
Mijn ervaring met kroegbazen is anders. Jouw eigen ervaring idem dito.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:51 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Kroegeigenaren zijn zelden eerlijk m.b.t. hun financiële overzicht.
Noem eens 3 kroegen dan die hun financieel rapport afstaan aan klanten.quote:Op woensdag 13 februari 2013 13:07 schreef nikk het volgende:
[..]
Mijn ervaring met kroegbazen is anders. Jouw eigen ervaring idem dito.
Waar heb jij het over? Kroegbazen zijn vrij eerlijk als het gaat om pacht of huurprijzen, of de prijs van inkoop van producten. Maar ook over de stand van zaken economisch: en de oorzaken daarvoor. De oorzaak kan ook liggen aan het feit dat het dartteam ermee gestopt is bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 13 februari 2013 13:09 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Noem eens 3 kroegen dan die hun financieel rapport afstaan aan klanten.
Of was dat de recessie?quote:Op woensdag 13 februari 2013 13:12 schreef nikk het volgende:
[..]
Waar heb jij het over? Kroegbazen zijn vrij eerlijk als het gaat om pacht of huurprijzen, of de prijs van inkoop van producten. Maar ook over de stand van zaken economisch: en de oorzaken daarvoor.
Daarbij heb ik als fervent kroegganger bij diverse kroegen zelf de enorme achteruitgang gezien sinds de invoering van het rookverbod.
Als die recessie exact begon op de dag dat het rookverbod werd ingevoerd heb je een punt. Daar is de klap sinds de invoering immers te groot voor. Sterker nog, veel kroegen hadden de eerste maanden na de invoering meer dan helft minder klanten.quote:
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |