abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 4 februari 2013 @ 14:49:23 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122464236
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:47 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat onzinnig, het sterft ervan. Ze zitten zelfs in de Rotte.
Ik weet het, ik weet het.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122464313
Ze zouden juist moeten aanmoedigen dat je ze vangt, net zoals ze dat op Aruba doen met de invasieve koraalduivel (http://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_koraalduivel) die je kunt eten.
pi_122464379
Volgens deze link: http://www.sportvisserijn(...)C_uitheemse_kreeften mag het zelf vangen niet, omdat het beperkt afvangen voor een snellere toename kan zorgen. Alleen als je genoeg middelen hebt om 250 hectare te bevissen en hier minstens 8500 euro omzet uit te halen mag het...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_122464401
Dat laat ik dan wel aan André de kreeftenvisser over.
pi_122464458
En over de inheemse rivierkreeft:

quote:
Overigens is de kans dat deze kreeft wordt gevangen heel klein, aangezien hij eigenlijk alleen nog in de omgeving van Arnhem in een vijver wordt aangetroffen.
In één vijver? Eén specifieke vijver? :D
pi_122464571
Er zijn plannen om ze ook elders uit te zetten, aldus wiki. Op plekken waar die infectie die de Amerikaanse rivierkreeft bij zich kan dragen, al is uitgewoed.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_122464574
quote:
2s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Volgens deze link: http://www.sportvisserijn(...)C_uitheemse_kreeften mag het zelf vangen niet, omdat het beperkt afvangen voor een snellere toename kan zorgen. Alleen als je genoeg middelen hebt om 250 hectare te bevissen en hier minstens 8500 euro omzet uit te halen mag het...
Ik vind de inkomsteneis een beetje gek trouwens. Je krijgt er niet altijd hetzelfde voor lijkt me.
pi_122464598
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:59 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik vind de inkomsteneis een beetje gek trouwens. Je krijgt er niet altijd hetzelfde voor lijkt me.
Volgens mij is dat meer om een stok achter de deur te hebben dat je minstens 75% weg vist. Wat ik mij in dit geval wél weer voor kan stellen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_122478191
Piet, hoe maak ik zo'n gruwelijk lekkere aardappelgratin zoals je die in Franse restaurants krijgt? Ik heb het al meerdere keren geprobeerd te maken, maar ik krijg het nooit helemaal goed.

Gister had ik het recept van dit filmpje gevolgd:



Oftewel, dunne plakjes aardappel stapelen in een ovenschaal, overgieten met een mengsel van slagroom, een geklopt eitje en wat peper, zout en nootmuskaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas voor het de oven in gaat. Volgens het recept moet de schaal 45 minuten in de oven op 180 graden, maar dit is volgens mij veel te kort. Ik deed hem nu 50 minuten erin, waarvan het laatste kwartier boven de 200 graden en nog waren de aardappels niet overal even gaar en zeker niet zo lekker zacht zoals het hoort.

Kan dit komen doordat ik een te diepe ovenschaal gebruikte, waardoor ik te veel stapelde en het daardoor niet goed gaarde? Liegt mijn oven over de temperatuur of klopt het recept niet?

Edit: lol lees net op de vorige bladzijde er iets over. Nevermind... Lagere schaal, langer in de oven op hogere temperatuur.

[ Bericht 2% gewijzigd door Dobbs op 04-02-2013 20:11:05 ]
  maandag 4 februari 2013 @ 21:07:27 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122482803
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:02 schreef Dobbs het volgende:
Piet, hoe maak ik zo'n gruwelijk lekkere aardappelgratin zoals je die in Franse restaurants krijgt? Ik heb het al meerdere keren geprobeerd te maken, maar ik krijg het nooit helemaal goed.

Gister had ik het recept van dit filmpje gevolgd:



Oftewel, dunne plakjes aardappel stapelen in een ovenschaal, overgieten met een mengsel van slagroom, een geklopt eitje en wat peper, zout en nootmuskaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas voor het de oven in gaat. Volgens het recept moet de schaal 45 minuten in de oven op 180 graden, maar dit is volgens mij veel te kort. Ik deed hem nu 50 minuten erin, waarvan het laatste kwartier boven de 200 graden en nog waren de aardappels niet overal even gaar en zeker niet zo lekker zacht zoals het hoort.

Kan dit komen doordat ik een te diepe ovenschaal gebruikte, waardoor ik te veel stapelde en het daardoor niet goed gaarde? Liegt mijn oven over de temperatuur of klopt het recept niet?

Edit: lol lees net op de vorige bladzijde er iets over. Nevermind... Lagere schaal, langer in de oven op hogere temperatuur.
Neem bloemige aardappels, heel dun snijden, gebruik room, en geen melk of ei.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122499690
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:32 schreef Equites het volgende:

[..]

Hij wil zilt water proeven zegt ie net.
Zilte mossel iig, dat water verdampt grotendeels zodat het zilte op de mossel blijft. Hetzelfde idee als bij oesters. Ik ben toch niet de enige die dat lekker vind?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 10:53:39 #62
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122499900
Nee, daarom gooi ik ze af en toe op de BBQ. zelfde efect.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 5 februari 2013 @ 10:56:16 #63
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122499971
Siesta & Fiesta!
pi_122501640
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 10:53 schreef Bramito het volgende:
Nee, daarom gooi ik ze af en toe op de BBQ. zelfde efect.
Zet je ze ook rechtop en tegen elkaar dan zodat ze niet opengaan, zoals in het filmpje? Ik had ze dus in mijn grillpan gedaan zodat ze tussen de ribben bleven liggen maar dan gaan ze wel open en knoeit het ook wel wat mosselnat.

Misschien kan ik er ook wel een stuk of 30 rechtop in zo'n stoommandje proppen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 11:54:44 #65
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122501907
Nee joh, veel makkelijker. Ik leg een stuk gaas op de rooster en gooi daar de mosselen gewoon op. Als ze dan open gaan zijn ze echt net gaar. Daar moet je wel van houden....

Je moet wel een fatsoenlijk vuurtje hebben, want er druipt nogal wat vocht uit.

Bij mij dient het als tapa voor de mannen die bij het vuur staan.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 5 februari 2013 @ 11:56:51 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122501971
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 10:45 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zilte mossel iig, dat water verdampt grotendeels zodat het zilte op de mossel blijft. Hetzelfde idee als bij oesters. Ik ben toch niet de enige die dat lekker vind?
Heb je mossels wel een rauw gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122502120
quote:
Heb je mossels wel een rauw gegeten?
Op het wad wel eens, had toch een oestermes bij de hand.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 12:01:24 #68
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_122502130
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:02 schreef Dobbs het volgende:
Piet, hoe maak ik zo'n gruwelijk lekkere aardappelgratin zoals je die in Franse restaurants krijgt? Ik heb het al meerdere keren geprobeerd te maken, maar ik krijg het nooit helemaal goed.

Gister had ik het recept van dit filmpje gevolgd:



Oftewel, dunne plakjes aardappel stapelen in een ovenschaal, overgieten met een mengsel van slagroom, een geklopt eitje en wat peper, zout en nootmuskaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas voor het de oven in gaat. Volgens het recept moet de schaal 45 minuten in de oven op 180 graden, maar dit is volgens mij veel te kort. Ik deed hem nu 50 minuten erin, waarvan het laatste kwartier boven de 200 graden en nog waren de aardappels niet overal even gaar en zeker niet zo lekker zacht zoals het hoort.

Kan dit komen doordat ik een te diepe ovenschaal gebruikte, waardoor ik te veel stapelde en het daardoor niet goed gaarde? Liegt mijn oven over de temperatuur of klopt het recept niet?

Edit: lol lees net op de vorige bladzijde er iets over. Nevermind... Lagere schaal, langer in de oven op hogere temperatuur.
Wat ik altijd met aardappels doe is voor het bakken even een minuutje in de magnetron..
Zijn ze van binnen al gaat, hoeven ze alleen nog maar in de pan een mooi kleurtje en krokant korstje te krijgen.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 12:38:05 #69
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122503278
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 11:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je mossels wel een rauw gegeten?
Rauw vind ik ze wel minder.
Siesta & Fiesta!
pi_122530278
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:02 schreef Dobbs het volgende:
Piet, hoe maak ik zo'n gruwelijk lekkere aardappelgratin zoals je die in Franse restaurants krijgt? Ik heb het al meerdere keren geprobeerd te maken, maar ik krijg het nooit helemaal goed.

Gister had ik het recept van dit filmpje gevolgd:



Oftewel, dunne plakjes aardappel stapelen in een ovenschaal, overgieten met een mengsel van slagroom, een geklopt eitje en wat peper, zout en nootmuskaat en als laatste bestrooien met geraspte kaas voor het de oven in gaat. Volgens het recept moet de schaal 45 minuten in de oven op 180 graden, maar dit is volgens mij veel te kort. Ik deed hem nu 50 minuten erin, waarvan het laatste kwartier boven de 200 graden en nog waren de aardappels niet overal even gaar en zeker niet zo lekker zacht zoals het hoort.

Kan dit komen doordat ik een te diepe ovenschaal gebruikte, waardoor ik te veel stapelde en het daardoor niet goed gaarde? Liegt mijn oven over de temperatuur of klopt het recept niet?

Edit: lol lees net op de vorige bladzijde er iets over. Nevermind... Lagere schaal, langer in de oven op hogere temperatuur.
Het recept wat mij goed bevallen is bevat, itt wat piet zegt wel melk: half room en half (volle) melk (500 ml totaal op ca 700 gr aardappelen); in pannetje verwarmen met knoflook (flink wat), laurier, z&p en beetje nootmuskaat. Dat over aardappelen gieten, dan kaas erover. Qua garing ook misschien opletten dat de aardappel dun gesneden is?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_122531809
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 12:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat ik altijd met aardappels doe is voor het bakken even een minuutje in de magnetron..
Zijn ze van binnen al gaat, hoeven ze alleen nog maar in de pan een mooi kleurtje en krokant korstje te krijgen.
Mijn ouders hebben als enige ter wereld geen magnetron. Ik heb er wel een maar weer geen goede oven...

quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 22:05 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Het recept wat mij goed bevallen is bevat, itt wat piet zegt wel melk: half room en half (volle) melk (500 ml totaal op ca 700 gr aardappelen); in pannetje verwarmen met knoflook (flink wat), laurier, z&p en beetje nootmuskaat. Dat over aardappelen gieten, dan kaas erover. Qua garing ook misschien opletten dat de aardappel dun gesneden is?
Hmm thanks, ik ga beide manieren misschien proberen. Aardappels waren wel dun genoeg denk ik.
pi_122541632
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 22:28 schreef Dobbs het volgende:

[..]

Mijn ouders hebben als enige ter wereld geen magnetron. Ik heb er wel een maar weer geen goede oven...

[..]

Hmm thanks, ik ga beide manieren misschien proberen. Aardappels waren wel dun genoeg denk ik.
Ben benieuwd welke het best bevalt!

PS: knoflooktenen en laurier er geheel in en uiteraard ook weer uit het mengels halen voor je het over de aardappelen giet ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_122542420
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 11:54 schreef Bramito het volgende:
Nee joh, veel makkelijker. Ik leg een stuk gaas op de rooster en gooi daar de mosselen gewoon op. Als ze dan open gaan zijn ze echt net gaar. Daar moet je wel van houden....

Je moet wel een fatsoenlijk vuurtje hebben, want er druipt nogal wat vocht uit.

Bij mij dient het als tapa voor de mannen die bij het vuur staan.
Gisteren had ik ze, geinspireerd door die Fransen rechtop in zo'n bamboestomer gepropt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gepropt en rechtop omdat ze dan niet of nauwelijks open kunnen en er nauwelijks nat uitloopt, zodat ze dus in hun eigen zilte nat gekookt worden (had ze ook niet extra gespoeld). En dan 2 verdiepingen in een grote soeppan met het normale 'soepje'.

Het resultaat was dat bijna de helft goddelijk was, maar de meerderheid overgaar, die uit het onderste mandje en de kleintjes. Wel hadden ze allemaal nog best veel smaak aangenomen van het verder normale soepje, dat zelf wel minder zeeïg smaakte, logischerwijs.

Een zeer hoopgevende innovatie dus, maar timing is een issue.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_122546926
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 22:28 schreef Dobbs het volgende:

[..]

Mijn ouders hebben als enige ter wereld geen magnetron. Ik heb er wel een maar weer geen goede oven...

[..]

Hmm thanks, ik ga beide manieren misschien proberen. Aardappels waren wel dun genoeg denk ik.
Ik kook de aardappels van te voren. Ongeveer 10 minuten koken. Af laten koelen en met de kaasschaaf in dunne plakken schaven. De aardappels dus niet te kang koken want dan kun je ze niet meer schaven. Ik heb nooit meer last gehad dat mijn aardappels niet gaar zijn.
pi_122645139
Piet. O+

Ik heb een lading pastasaus gemaakt met overgebleven en ietwat verlepte groente. Er zat ook wat kool bij (witte kool of groene kool geloof ik). Nou ruikt die pastasaus nogal zuurkolig, geen prettige geur. Maar de smaak is niet zurig. Gaat kool gewoon zurig ruiken als je het heel lang kookt? Ik heb het op drie of vier achtereenvolgende dagen een aantal uur laten pruttelen, maar het stonk eigenlijk al vrij gauw nogal zurig.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')